Étrend-kiegészítők Keto Light: a tény elválasztása a fikciótól

A Keto Light az egyik legforróbb fogyás trend ma.
A Keto Light azt ígéri, hogy segít a felhasználóknak gyorsan zsírt égetni, több kalóriát égetni, miközben növeli az energiaszintet.

Ketonok

A ketontestek, más néven ketonok, savas vegyületek, amelyek a szervezetben termelődnek, amikor a zsír lebontása elégtelen felhasználható glükózt eredményez az energia számára. Míg a szervezet általában ketonokat hoz létre az éhezés vagy az alacsony szénhidráttartalmú diéta során, a laboratóriumokban előállított exogén ketonok gyorsan és hatékonyan növelhetik a ketonszintet, ha ilyen étrendekkel kombinálják. A tanulmányok bizonyították értéküket.

Mint a mag, a keton-kiegészítő áll porított béta-hidroxi-butirát (BHB), amely a szervezet termel természetesen, ha korlátozza a szénhidrát és a cukor. Egyes kiegészítők más ketonsókat is tartalmaznak, például acetont vagy acetátot; ezeknek a sóknak a véráramba történő hozzáadása növeli a keringésüket a szövetekhez közelebb, így több üzemanyagot biztosítanak az energiafelhasználáshoz.

Az exogén ketonok segíthetnek a fogyásban azáltal, hogy segítik a testet a zsírok üzemanyagként történő felhasználásában a szénhidrátok helyett, de még mindig sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy hatékonyak – e az emberek segítésében-az ezt a kérdést feltáró tanulmányok eredményei gyakran következetlenek voltak.

A keton-kiegészítők által felvetett másik kérdés az anyagcserére vagy a kalóriaégetésre gyakorolt hatásuk edzés közben. Míg az előzetes bizonyítékok arra utalnak, hogy javíthatják a fizikai állóképességet, további kutatásokat kell végezni ebben a vonatkozásban.

A keton-kiegészítő szedése előtt elengedhetetlen, hogy megértse, hogyan működik a ketonszint – különösen, ha cukorbetegségben szenved. A magas ketonszint a vérben veszélyes lehet, és diabéteszes ketoacidózishoz (DKA) vezethet, amely inzulinnal és folyadékokkal történő kezelést igényel. Ha a keton szintje magasnak tűnik, több víz fogyasztása és szénhidrát fogyasztása valószínűleg segít gyorsan csökkenteni őket.

Az exogén ketonok hasznosak lehetnek, ha táplálkozási ketózist (ketózist) akarsz elérni a fogyáshoz, de a legtöbb ember az egészséges ételek fogyasztását és a rendszeres fizikai aktivitást tartja a leghatékonyabb eszköznek.

Vörös Fény Terápia

A vörös fényterápia csak a jegy lehet, ha fel akarja alakítani és megszüntetni azokat a makacs zsírzsebeket, amelyek nem reagálnak az étrendre és a testmozgásra. Ez a kezelés alacsony szintű lézereket használ a sejtek energiájának aktiválására a bőrön belül, különböző előnyös eredményeket hozva létre, mint például a mitokondriumok erősítése, a zsírsejtek ürítése, a szervezet könnyebben metabolizálja a glükózt, csökkenti a gyulladást és a fájdalomcsillapítást, javítja az alvás minőségét, felgyorsítja a helyreállítási időt és stimulálja a kollagéntermelést.

A fogyás előnyei mellett a vörös fényterápiának kozmetikai felhasználása is van a bőr textúrájának javításával. Tanulmányok kimutatták, hogy a vörös fényterápia növeli a feszesebb bőr kollagéntermelését. Ezenkívül csökkenti az oxidatív stresszt, amely károsítja azokat a sejteket, amelyek lassítják a testünk anyagcseréjét.

Add hozzá a vörös fényterápiát a ketogén étrendhez a fokozott fogyás eredményeihez, mivel mindkét kezelés segít a mitokondriális funkció javításában, a zsír üzemanyagként történő felhasználásában és a sejtgyulladás csökkentésében. Ezek az elemek együttesen hozzájárulnak a gyorsabb, fenntarthatóbb és egészségesebb fogyáshoz.

Az Obesity Surgery-ben közzétett egyik tanulmány kimutatta, hogy azok a résztvevők, akik rendszeresen vörös fényterápián estek át, a derékmérések csökkenését tapasztalták négy hét alatt a zsírszövetben tárolt trigliceridek csökkent mennyisége és a zsírsejt-membrán permeabilitásának növekedése miatt, amely lehetővé tette a trigliceridek felszabadulását a zsírszövetből.

A vörös fényterápia pontos mechanizmusai ismeretlenek, de úgy gondolják, hogy a vörös fény stimulálhatja az ATP-t, segítve a mitokondriumokat több energiát termelni, ezáltal potenciálisan csökkentve az inzulinrezisztenciát és segítve megakadályozni a zsírsejtek lebontását a fogyás érdekében.

A vörös fényterápia segíthet az étvágy szabályozásában is. Tanulmányok kimutatták, hogy befolyásolja a leptin és a ghrelin hormonok szintjét, amelyek szabályozzák az étvágyat. Megállapították, hogy a vörös fényterápia csökkenti a ghrelint, miközben növeli a leptint, segítve az embereket hatékonyabban fogyni.

Energia

A keto diéta egyre népszerűbb súlycsökkentő stratégia, amely alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú ételeket használ a zsírégetés elősegítésére. Sajnos azonban szigorú szabályai nehézkesek lehetnek egyes személyek számára. Ha ez a helyzet az Ön számára, néhány keto-kiegészítő hozzáadása az étrendbe segíthet felgyorsítani a fogyást, miközben növeli az energiaszintet és javítja a teljesítményt.

Ezek a tabletták exogén ketonokat használnak a vér ketonszintjének növelésére és a test zsírégetésének elősegítésére, valamint a ketózis hosszabb ideig történő fenntartására. Egyes kiegészítők közé tartoznak az omega – 3 zsírsavak, a kurkuma és az almaecet kivonatok, amelyek támogatják az általános egészségügyi előnyöket, és segítenek a felhasználóknak a fogyásban az étvágy elnyomásával és az anyagcsere növelésével.

A KetoPower Boost egy másik keto étrend-kiegészítő, amelynek célja az energiaszint növelése és a zsírégetés gyorsabb. A kiegészítés exogén ketonokat tartalmaz, amelyek növelik mind a vércukorszintet, mind a ketonszintet; készítői szerint a KetoPower Boost javíthatja az energiaszintet, valamint felgyorsíthatja a testmozgás helyreállítási idejét, miközben hosszabb ideig meghosszabbítja a ketózist, mint a hagyományos diétás tabletták.

Ez a kiegészítés lehet a megfelelő illeszkedés bárki számára, aki ki akarja próbálni a keto diétát, de nem hajlandó elkötelezni magát a szigorú korlátozások mellett. Béta-hidroxi-butirát sókat tartalmaz, hasonlóan más keto tablettákhoz, de emellett elektrolitokat is tartalmaz a jobb teljesítmény érdekében, és azt állítja, hogy minimalizálja a keto influenza tüneteit, amikor új étrendet indít.

Bár sok keton-kiegészítők ígérete, hogy gyorsítsa fel a ketózis és a zsírégetést, fontos, hogy válasszon egy őszinte címke és valódi összetevőket. Egyes keton-kiegészítők szintetikus vegyi anyagokat vagy koffeint tartalmaznak annak érdekében, hogy becsapják a felhasználókat abban a hitben, hogy dolgoznak, amikor a valóságban nem. a legnépszerűbb keto-kiegészítők világos, őszinte címkézéssel rendelkeznek, amelyet orvosok, PhD-k és vezető tudósok javasolnak; mások még pénzvisszafizetési garanciákkal is rendelkeznek, ha nem elégedett az eredményeikkel.

Fogyás

Vannak különböző kiegészítők a piacon, hogy ígéretet, hogy segítsen a ketózis és a fogyás. Ezek a tabletták, zsírsavakból és egyéb összetevőkből állnak, amelyek célja a zsírégetés elősegítése, azt állítják, hogy növelik az energiaszintet, felgyorsítják az anyagcserét és növelik a tartalékokat, miközben felgyorsítják az anyagcserét. Porok vagy kapszulák formájában kaphatók, és megvásárolhatók online vagy kiválasztott egészségügyi üzletekben; azonban óvatosan kell eljárnia, mert ezeket nem tesztelték az FDA; egyesek tartalmazhatnak mellékhatásokat, sőt toxinokat is, amelyek kockázatot jelenthetnek.

A Keto diéta tabletták egyre népszerűbb módja a fogyásnak az étkezési szokások megváltoztatása nélkül. Sok cég kínál keto diéta pirula, hogy azt állítja, hogy képesek növelni az energia, elnyomja az étvágyat, és csökkenti a fáradtságot; egyes termékek még jön jóváhagyta “Shark Tank” bírók Mark Cuban és Lori Greiner! Gyakran hirdetett diéta pirula egy keto hangulattal azt állítva, hogy ez segít elérni ketózis gyorsabban, miközben egyidejűleg zsírégető gyorsabb, mint valaha.

Bár ezek a termékek szabályozatlan A Food and Drug Administration, akkor is rendkívül költséges. A drágább kiegészítők egy része olyan összetevőket tartalmaz, amelyek csökkentik az étvágyat vagy ellensúlyozzák a fogyókúra által okozott kiszáradást, mint például a ketonok, amelyek elnyomják azt; elektrolitok az étrend során elvesztett folyadék pótlására; koffein; ezeket a kiegészítőket gyakran biztonságosnak tartják hosszú távú használatra.

A ketózis és a fogyás gyors bejutásának másik módja az alacsony szénhidráttartalmú étrend követése, ami gyors glükózcsökkenést eredményezhet és elősegítheti a zsírégetést. Az ilyen étrendeket azonban a terhes nőknek óvatosan kell értékelniük, mielőtt belevágnának – bölcs dolog először konzultálni orvosával, mielőtt ilyen vállalkozásba kezdenének.

A ketogén étrend hatékony módszerré vált mind a fogyás, mind az energia növelésére, de hetekig vagy hosszabb ideig tartó fenntartása kihívást jelenthet, mivel a szervezet alkalmazkodik egy ilyen korlátozott tervhez. A ciklikus ketogén étrend segíthet a szervezetnek gyorsabban alkalmazkodni.

About the author