Wix vs. WordPress – Hvilken som passer for deg (Mai 2019)

Da jeg først begynte å bygge nettsteder var det hele HTML. Hvis noen husker disse dagene, vil du vite at dette var gullstandarden for HTML-webutvikling. (Beklager musikken hvis du klikket på den lenken.)

Vi har kommet langt fra i disse dager, og nå står brukere overfor en mengde valg. Det er nye nettstedbyggere som dukker opp overalt, men det innholdsstyringssystemet som folk flest har brukt, gjenstår å være WordPress. I dag skal vi sammenligne denne giganten med en annen populær utfordrer – Wix.

wix vs wordpress logo

Vi kommer til å dele våre erfaringer med både Wix og WordPress og deretter gi deg innsikt i hvilken som passer bedre til dine behov. Vi sammenligner en rekke forskjellige aspekter. La oss komme i gang med noen statistikker:

WordPresss driver nesten 1/3 av internett slik vi kjenner det i dag.

Årsaken til at WordPress eier så stor andel av internett, er fordi det kan hjelpe deg med å lage en fantastisk egen webside.

Selv om WordPress er konge, er det ikke perfekt. Det er en stor læringskurve og kan være vanskelig å bruke for nybegynnere.

For mennesker som ikke ønsker å møte store problemer når de oppretter nettstedet sitt, kan de velge å bruke en alt-i-ett nettstedsbygger eller innholdsstyringssystem som Wix. Dette kommer med ulemper med bekvemmeligheten det tilbyr.

Selv om WordPress har den mest imponerende statistikken når det gjelder mengder nettsteder som bruker den – Wix er ingen slouch. Wix var med på å bygge rundt 1% av alle nettsteder på internett i dag. Det antallet kan virke skånsomt ved siden av WordPress, men det står for titalls millioner nettsteder.

Wix vs. WordPress: The Low Down

Bruk WordPress hvis du planlegger å bygge et nettsted og utvide det til sitt fulle potensial. Mengden av alternativer og tjenester som er tilgjengelige på et WordPress-bygget nettsted er svimlende.

Bruk Wix hvis du trenger et nettsted for grunnleggende formål og ikke ønsker å håndtere en stor læringskurve for å få et nettsted til å fungere. Alt du trenger å gjøre er å finne ut byggherrens programvare.

WordPress – hver tilpasning til fingerspissene

Å bygge et nettsted kan sammenlignes med å tilberede en biff.

Gå videre og Google hvordan du lager en biff. Det er så mange alternativer. Du kan grille den, du kan skjære den og kaste den i ovnen, du kan bruke en sous vide, faen – du kan til og med mikrobølgeovn.

Ikke mikrobølgeovn biffen din.wordpress tilpasning

Disse alternativene finnes i å bygge et nettsted med forskjellige nettstedbyggere. Du kan også ansette noen til å bygge nettstedet ditt – som å gå ut på et steakhouse og la dem koke deg en biff slik du liker det.

La oss si at en restaurant gjør deg til en biff. I dette scenariet bruker de en sous vide og deretter searing biffen din. Det er en av de beste metodene for å tilberede en biff og den viktigste metoden som brukes på de fleste femstjerners restauranter.

Du kan gå ut og kjøpe en sous vide, koke biffen din og så høre den i en kjele selv. I utgangspunktet avhenger muligheten til å lage en god biff av din evne – men du har de samme verktøyene som en kokk på en restaurant. Det er mulig å til og med lage en biff bedre enn den kokken med de samme verktøyene hvis du vet hva du gjør.

Det er hva WordPress er – det bruker de samme verktøyene som en nettutvikler for å lage et nettsted. Utviklere kan hente inn ekstra teknikker som gjør nettstedet bedre enn det du kan gjøre – men med tiden – kan du lære (eller Google) disse teknikkene på WordPress og lage et fantastisk nettsted.

WordPress lar deg gjøre det bygg det beste nettstedet med uendelige alternativer og hjelp. Du kan nå høydene på SEO, du kan bruke fantastiske plugins som kontrollerer sikkerheten, og du kan tilpasse nettstedet ditt så mye du vil.

Wix – Alle tilpasninger gjort for deg

Å bruke Wix i dette scenariet er på en måte som å bruke en grill til å tilberede en biff.

CMS-sammenligning 2019

Wix kan lage en vakker webside – en som er nesten perfekt. Problemet er at du ikke kan ta nettstedet ditt til de høyeste høydene. I mange situasjoner som kanskje ikke er det du leter etter. Profesjonelle nettutviklere bruker ikke Wix.

Wix er en nettsted byggherre som vil sette alt opp for deg. Den er enkel og enkel å bruke, med en liten læringskurve, og ikke nødvendig å bruke mer penger enn klistremerkeprisen på maler og god støtte.

Å grille en biff er deilig og vanskelig å rote sammen. Det er rom for feil, men alt i alt vil du sannsynligvis i det minste lage en ok biff. Det gir deg ikke sjansen til å tilberede den samme biffen som en sous vide og en flott skjærteknikk, men kan fremdeles gjøre deg til et deilig måltid som tilfredsstiller dine behov hvis du er en dyktig griller.

bruk

WordPress-nettsteder utgjør 14,7% av de 100 beste nettstedene i verden. Sjekk ut listen over selskaper som bruker WordPress.

Så langt nettstedbyggere eller innholdsstyringssystemer går – WordPress brukes 52% av tiden. Vi har brukt Wix i mange år, og etter en lang gjennomgang, er det vårt valg for nettstedbyggere som er “alt-i-ett” -løsninger. Ikke overraskende er det nest bare WordPress når det gjelder CMS-popularitet.

Hvordan sette opp et nettsted med Wix og WordPress

Fremgangsmåte for å bruke Wix

 1. Gå til wix.com
 2. Registrer deg og velg en plan
 3. Kjøp domenet ditt
 4. Bygg nettstedet ditt (tips: følg denne guiden)

Fremgangsmåte for å bruke WordPress

 1. Velg en god webhotell (tips: les våre anmeldelser av de beste webhotellleverandørene)
 2. Velg en vertsplan
 3. Kjøp eller velg ditt domene (avhenger av om dette er inkludert i hosting-tjenesten)
 4. Installer WordPress
 5. Velg et tema
 6. Velg et gratis tema eller betalt tema
 7. Lær hvordan du bruker det nye temaet ditt til å bygge et nettsted
 8. Installer plugins for å tilpasse nettstedet ditt
  • Velg gratis eller betalte plugins
  • Undersøk alle de forskjellige alternativene før du installerer
 9. Hold deg fast med gjeldende tema og prøv å bruke CSS og HTML eller en plugin som hjelp
  • Mye Googling for å kopiere og lime inn kode (siden du sannsynligvis ikke vet HTML)

Som du kan fortelle, å bruke WordPress er litt mer komplisert enn å bruke Wix. Jeg kunne ha kastet inn noen få trinn til for begge, men dette er i grunnen det du får til når du velger et av disse alternativene.

Selv om Wix tydeligvis er enklere – det er så mange ting det ikke kan gjøre at du kan når du bruker WordPress. I Wix er du begrenset til byggherrens funksjonalitet og Wix-bygget integrasjoner mens WordPress er det motsatte.

WordPress er en åpen kildekode-plattform. Den er åpen for alle å bruke og modifisere. Hvem som helst kan når som helst bruke WordPress til å lage sine egne temaer eller plugins som andre kan laste ned gratis eller i mange tilfeller for kjøp. Dette er grunnen til at WordPress-samfunnet er så massivt, og hvorfor så mange bruker WordPress.

Hvem vil bruke hvilken

Hvis du vil dra og slippe for å opprette et fullt tilpasset nettsted med fantastisk kundesupport, så bør du bruke Wix. Det er en liten læringskurve, men alternativene til fingerspissene er omfattende. Når Wix er mestret, er det et kraftig verktøy som lar deg gjøre et tomt lerret til et kunstverk, og det tar ikke så lang tid.

Wix er for folk som ønsker å lage et nettsted som er unikt for dem uten å måtte takle alle de ekstra tingene som følger med å drive et nettsted.

WordPress er for folk som ser alvorlig på å bygge et nettsted. Det er så mange aspekter ved å dyrke og markedsføre et nettsted og WordPress vil gi deg mulighetene til å utmerke deg på alle aspekter av dem.

Hvis du ser alvorlig på nettstedet ditt og vil ta deg tid til å lære hvert aspekt av det du lager, kan du bruke WordPress. Mulighetene er uendelige og muligheten til å lage akkurat det du ønsker er der for deg å fange.

WordPress-temaer Vs. Wix-temaer

I motsetning til hva mange tror – trenger du ikke å vite hvordan du skal kode for å bruke WordPress. Mange temaer tillater mye av funksjonaliteten som Wix tilbyr med muligheten til å tilpasse ytterligere med kode.

Måten å bygge et WordPress-nettsted starter på er at brukeren velger et tema som skal brukes. Temaer er i utgangspunktet hva Wix-byggherren er. Du kan dra og slippe i noen tilfeller eller velge et element du vil legge til på nettstedet ditt, og så kan du redigere det med tilpasset tekst, bilder eller hva som er aktuelt.

WordPress kommer med et stort utvalg av WordPress-bygget temaer som lar noen bygge et grunnleggende nettsted. De enkle temaene kan forhøyes med kode, men en webside kan definitivt bygges uten å bruke kode.

På toppen av gratis temaer det er temaer du kan kjøpe og deretter bruke som tilbyr en bygningsopplevelse som ligner på Wix. Det er selskaper som har skapt en vakker bygningsopplevelse som elegante temaer og ut av sandkassen.

Elegante temaer har opprettet en byggherre som lar deg dra og slippe bestemte elementer med redigeringsfunksjoner som er enkle å bruke. Mye kan gjøres på sekunder uten ladetid.

kollaps-og-navn-gif

Støtten og hvordan-til-informasjonen er rent basert på hvilket tema du velger. Noen temaer har omfattende samfunn som kan hjelpe med å bruke temaet, mens noen nesten ikke har hjelp.

Wix har forskjellige maler og har til og med bygget en kunstig design intelligens som lar deg gjøre det ha et forsprang på å bygge nettstedet ditt.

Uansett hvilken mal du velger om du bestemmer deg for å bruke ADI, vil du bygge nettstedet ditt i Wix-byggherren. Hva det betyr er at du har begrensede alternativer sammenlignet med de mange temaene ute i verden for WordPress. Begrenset betyr ikke alltid få. Alternativene i Wix er svimlende sammenlignet med andre nettstedbyggere.

Det er ikke alltid bra å leve inne i Wix-økosystemet, ettersom du alltid vet hvilken støtte du vil få når du får problemer..

Koding, fellesskap og finne løsninger

For å virkelig kunne opprette den nøyaktige nettsiden som sitter i hodet ditt, må du lære å kode. Den gode nyheten er det kan du opprette 97% av nettstedet i hodet ditt uten å lære å kode. At 3% i hodet ditt sannsynligvis ikke er nødvendig.

Å velge riktig tema for dine behov fjerner behovet for å kode. Hvis du velger et tema med en stor brukerbase vil det være sider og sider med fora som vil ha kode klar til å kopiere og lime inn i temaet for den ene ekstra funksjonen du vil legge til.

Noen ganger vil det være noe du vil gjøre som virker umulig uten å bruke kode, og deretter et raskt Google-søk senere finner du ut at det er en plugin som gjør den nøyaktige funksjonen du leter etter.

Det er det fine med WordPress, samfunnet er der for å hjelpe deg med å oppnå hva som helst.

På Wix, du er begrenset av hva Wix lar deg gjøre. Det er et stort fellesskap og et fantastisk kunnskapsgrunnlag for å finne ut hvordan du skal oppnå det du prøver å oppnå. Problemet er at hvis det ikke er i kunnskapsbasen, ikke vil det være en måte for deg å gjøre det på.

WordPress vs. Wix Support

Kunnskapsbase-støtteDet fine med begge disse plattformene er at hvis du har et problem, er løsningen på internett.

Med Wix dekker kunnskapsbasen deres alle aspekter av programvaren, og alt du trenger hjelp med er der. Wix har også et fantastisk supportteam. De svarer raskt og få deg den hjelpen du trenger.

På den annen side tar WordPress så mange bruksformer med alle de forskjellige temaene, plugins og appene at informasjonen er litt vanskeligere å finne. Som nevnt før, drives millioner av nettsteder på WordPress. Millioner av mennesker bidrar til det fantastiske samfunnet som utgjør WordPress.

Det fører til hundretusener av hjelpeartikler på forumet deres – bokstavelig talt – hundretusener. Det kan være vanskelig å finne det du leter etter, men det fine er at det du trenger, sannsynligvis finnes et sted.

Mange mennesker blir lei av å prøve å finne ut hvordan de kan utføre visse oppgaver på WordPress og ansette en utvikler for å gjøre ferdig nettstedet sitt for dem..

Wix-apper og WordPress-plugins

Wix tilbyr nesten 300 apper du kan bruke på Wix-nettstedet. Disse appene spenner fra SEO-hjelp til analyse til salg av Amazon-produkter.

Når det gjelder apper har Wix klart å sette sammen en fin portefølje av mainstream-verktøy som vil hjelpe mange eiere av nettstedet med å forbedre spillet sitt. Sammenlignet med WordPress blir valgene til sammenligning.

Selv om 300 høres ut som et solid tall, er det ganske lite sammenlignet med 55 000+ plugins tilgjengelig for WordPress-brukere. Innen morgendagen ruller rundt vil det være enda flere plugins på WordPress-markedet. Ingen trenger tilgang til over 50 000 plugins.

derimot, det er en plugin for alt du muligens kan tenke på. De blir alle vurdert av virkelige brukere hvis folk faktisk bruker dem og vil gi deg en god mengde informasjon du kan bestemme deg for. Det kan være overveldende å prøve å finne det du leter etter til tider også.

SEO og blogging

SEO er fint på Wix. Deres SEO-funksjoner inkluderer auto-genererte nettstedkart samt tilpassede sidetitler og metabeskrivelser. Wix tilbyr forskjellige SEO-verktøy som kan bidra til å forbedre SEO. Hvis du planlegger å blogge og optimalisere SEO, vil en av disse fungere for deg.

seo og bloggingVed hjelp av WordPress byr umiddelbart på flere fordeler når det gjelder SEO. SEO-verktøyene som Wix tilbyr, er helt bleke i sammenligning ved siden av alle SEO-plugin-mulighetene som er tilgjengelige for deg på WordPress.

Med en gang, uten plugins eller et ekstra tema, tilbyr WordPress fantastiske standardfunksjoner. WordPress har riktig HTML-markering, SEO vennlig permalinks, tittelkoder, overskrifter, enkel innholdsoppretting, og optimaliserte bilder. Nesten alle tilgjengelige temaer er også optimalisert for SEO, og når du er parret med en plugin eller to vil du nå høydene på SEO.

Wix er et godt valg for blogging for folk som er nye i nettstedets verden. Det er enkelt og uanstrengt akkurat som flertallet av Wix. WordPress er for folk som ønsker å ta et dypt dykk inn i bloggenes verden og lære mye om SEO.

WordPress vs. Wix Prising

Prissetting av Wix er grei. Det vanligste alternativet er $ 14 per måned som inkluderer et gratis domene i et år, samt noen andre godbiter. På toppen av det kan du betale ekstra for en e-postadresse som er tilordnet domenet ditt gjennom Google.

planer for prisfastsettelse

Mens Wix-priser er grei, er det å gå WordPress-ruten alt annet enn det. WordPress i seg selv er helt gratis å bruke. Det første trinnet er imidlertid å finne en hosting-tjeneste som kan variere i pris. Vår favoritt vertstjeneste, Siteground, vil løpe deg til rundt $ 4 i måneden for å starte.

På toppen av en hosting-tjeneste må du bestemme om du vil betale for et tema og plugins. Mange temaer kan brukes gratis, men andre temaer kan koste hundrevis av dollar. De best rangerte temaene er vanligvis en engangsbetaling på $ 100-200. Når du har det – har du det for livet. Det er også mange plugins som kan kreve en engangsavgift eller en månedlig avgift.

Avhengig av hva du prøver å gjøre Wix og WordPress er relativt sammenlignbare i pris. Noen ganger kan du spare mye penger, og andre ganger vil du bruke mer penger.

Det er også muligheten til å ansette en utvikler der himmelen er kostnadsgrensen, men et gjennomsnittlig nettsted kan bygges for rundt $ 2000.

eCommerce

WordPress og Wix tilbyr begge gode alternativer på sine plattformer for e-handel. Heller ikke det beste alternativet – Shopify tar den kronen – men begge har overbevisende grunner til hvorfor du vil bruke dem til en e-handelsbutikk.

Å bruke WordPress for e-handel øker vanskelighetsgraden ganske mye. Mange utviklere setter opp e-handelsnettstedet på WordPress, men de vet tydeligvis virkelig hva de gjør.

Nettdev

Den beste måten å bruke WordPress for e-handel er å konfigurere WooCommerce. WooCommerce er en av de beste plugins på WordPress og er enkel å bruke med det første. Når du bruker WooCommerce er det mange ekstra ting du må finne ut av, som betalingsmetoder, omsetningsavgift og andre tilfeldige små aspekter ved å drive en eCommerce-butikk som de fleste ikke tenker på. Shopify tar seg av alle de tingene.

WordPress ble bygget for å gjøre alt slik at e-handel fungerer godt på det. Wix ble bygget for å gjøre det enkelt å bygge et vakkert nettsted. Når det er sagt, legger e-handel på toppen av det til en viss grad.

Wix fungerer bra hvis du har et lite produktbibliotek. Å selge under fem produkter på Wix er faktisk supert. Problemene begynner å oppstå når du vil vise frem produktlinjene dine og bygge et vakkert produktbibliotek. På toppen av det er det aspekter som returrett og e-post som er sømløse på Shopify som ikke finnes på Wix.

Shopify ble bygget for eCommerce, alle aspekter av innstillinger, design og build av programvaren er bygget for å imøtekomme eCommerce-alternativer. Plugins og apper i Wix er gode, men sammenligner ikke det som er tilgjengelig av Shopify.

Konklusjon: Wix eller WordPress?

Hvis du er klar til å virkelig bygge et nettsted – for å virkelig tilpasse og vokse en, er beslutningen enkel – bruk WordPress. WordPress er ikke vanskelig med riktig tema, og mengden informasjon ute i verden for å hjelpe er uendelig. Når du er ferdig med å bygge nettstedet ditt, vil du føle deg som en ekspert nettutvikler.

Wix er bedre hvis du ikke har noen interesse i å gjøre et dypt dykk. Du vil ha noe enkelt og brukervennlig som får jobben gjort.

Det er også alltid muligheten til å ansette en utvikler for å opprette et nettsted for deg. Hvis jeg var seriøs med å opprette og vokse et nettsted, var det bare to alternativene å bruke WordPress for deg selv eller å ansette en utvikler. For rekorden vil den utvikleren bruke WordPress.

FAQ

Hvilken nettstedbygger har den beste SEO? WordPress eller Wix?

WordPress er for folk som vil ta seg tid til å lære alt om SEO og Blogging. Funksjonene og innstillingene samt plugins på WordPress gjør SEO på plattformen overlegen alle andre plattformer.

Hvor lang tid tar det for Wix nettsteder å gå live?

Det kan ta opptil 48 timer før nettstedet ditt med ditt eget domene vises.

Hvor mye koster det å publisere et Wix nettsted?

Et nettsted på Wix kan publiseres gratis under dette navneformatet: username.wixsite.com/siteaddress. For å bruke et tilpasset domene og låse opp mange funksjoner, må du velge en betalt plan. I gjennomsnitt er betalte planer $ 14 i måneden, men kan være så lite som $ 5 i måneden og så mye som $ 25 i måneden.

Kan du redigere Wix-nettstedet etter at du har publisert det?

Ja, du kan redigere Wix-nettstedet etter at du har publisert det, og endringene vil bli startet når du er ferdig.

Hva er forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org?

WordPress.org er en plattform som er hostet på en vertsplattform som er valgt på forhånd for å opprette og administrere et nettsted. Dette er versjonen som dekkes i denne artikkelen. WordPress.com er lignende, men er vert for deg og designet som en nettstedbygger for brukervennlighet.

Hvordan er WordPress forskjellig fra Wix?

Den største forskjellen mellom Wix og WordPress er at Wix er en dra-og-slipp-programvare for bygging av nettsteder som håndterer alle backend-aspektene på nettstedet ditt, og WordPress er frittstående programvare som du installerer på vertsplattformen du har valgt. Wix er mye enklere å bruke mens WordPress har en læringskurve.

Referanser og bildekreditt:

 • Kingcrescent.com
 • Learnwoo.com
 • ShareGate.com
 • MyVenturePad.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author