Wix vs Squarespace – 5 Konsiderata të Rëndësishme (Testimi Kreu tek Shefi)

Në jetë, të gjithë kemi vendime për të marrë.

John Wilkes Booth vendosi të qëllojë Abraham Lincoln, një ekzekutiv në Decca Records vendosi të rrëzojë Beatles dhe Napoleoni vendosi të pushtojë Rusinë.

Këto janë keq vendime për të cilat dimë të gjithë. Gjë është se këto ishin kulminacioni i shumë zgjedhjeve më të vogla, të dobëta.

Cilin armë përdori John Wilkes Booth?

Cili ishte riprodhuesi i përdorur për të luajtur tingullin zanor të Beatles?

Cilin palë të brendshme (Nëse ai ishte i veshur me një) veshi Napoleonin ditën kur vendosi të pushtonte?

ju keni mori vendimin për të ndërtuar një faqe të bukur të re. (Vetëm historia do të jetë në gjendje të na tregojë nëse ky ishte një vendim i mirë … Shpresojmë që nuk është aq i keq sa vendimet e mësipërme.)

Meqenëse keni vendosur të kaloni me këtë përpjekje, tani do të duhet të merrni një vendim më të vogël por po aq të rëndësishëm.

Cilin ndërtues të faqes në internet planifikoni të pritni në faqen e internetit në: Wix ose Squarespace?

Konkurrentët

wix vs katror

Në një cep kemi Wix – tipari i ngarkuar me peshë të rëndë që premton vetveten si vendi më i mirë për të krijuar uebfaqen që dëshironi.

Në cepin tjetër kemi Squarespace – softuer i thjeshtë për t’u përdorur që ju lejon të dukeni si ekspert që nga fillimi.

Ulët

I jap avantazh të vogël Wix-it.

Isshtë e mundur të përdoret Wix pothuajse si dhe Squarespace për atë që bën më së miri – ndërtimin brenda një shablloni për të krijuar një faqe interneti të bukur. Por eshte nuk e mundur të përdoret Squarespace për atë që Wix bën më së miri – duke personalizuar plotësisht një faqe në internet nga një kanavacë bosh 100%.

Me këtë të thënë, nuk ka asgjë të keqe në përdorimin e Squarespace. Nëse qëllimi juaj është të krijoni një faqe në internet që duket profesionale dhe estetikisht e këndshme brenda një dite, atëherë Squarespace është zgjedhja ime, mezi duke dalë nga Wix.

Para se të hidheni në detaje më të hollësishme se çfarë i bën ata të ndryshëm, është e rëndësishme të flasim për ato që kanë të përbashkët.

Ngjashmëritë midis Wix dhe Squarespace

Të dy Wix dhe Squarespace janë ndërtues të mahnitshëm të faqeve të internetit. Pika e krijuesve të uebfaqeve është që të lejojnë dikë që të krijojë një faqe në internet shpejt duke hequr plotësisht nevojën për të ditur si të kodoni.

Shumica e ndërtuesve të mirë të faqeve të internetit, përfshirë të dy Wix dhe Squarespace, trajtojnë çdo aspekt të mbajtjes së një faqe në internet. Kjo zakonisht vjen me një kosto më të madhe – pasi ato largojnë nevojën për shërbime të mbajtjes së faqes në internet, blerjen e një emri domain nga një regjistrues domain, ndërfaqen e dizajnit, adresat e postës elektronike, integrimet, intimitetin dhe gjithçka tjetër nën diell.

Wix dhe Squarespace janë po aq të drejtpërdrejtë të konkurrencës sa dy kompani mund të jenë pasi ato shërbejnë të njëjtin demografik. Nëse keni nevojë ose dëshironi një uebfaqe dhe nuk doni të kuptoni mprehtësinë e duhur pas zhvillimit të faqes së internetit, atëherë po kërkoni ndonjë nga këto kompani. Ata të dy ju lejojnë të ndërtoni një faqe në internet të bukur me përpjekje minimale.

Kush Wix është për

Unë nuk do të hyj në të gjitha detajet e ndyra ende, por e drejta e shkopit, duhet të përdorni Wix nëse keni pak më shumë durim për të marrë kohë për të zotëruar funksionalitetin e Wix dhe nëse ende dëshironi të tërhiqeni dhe ndërfaqe Sapo të fitohet Wix, është një mjet i fuqishëm që do t’ju lejojë të shndërroni një kanavacë të zbrazët në një vepër arti.

Një uebfaqe plotësisht e personalizuar me mbështetje fantastike të klientit dhe një komunitet i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të ndërtoni një faqe në internet është ajo që ofron Wix. Ekziston një kurbë mësimi por opsionet në majë të gishtave tuaj janë pothuajse të pafundme.

Wix është për njerëzit që duan të krijojnë një faqe në internet që është unike për ta. Ndërtimi brenda një shablloni të paracaktuar nuk është aq i rëndësishëm për këta njerëz. Wix përdorues janë të gatshëm të ngatërrojnë me ndërtuesin për të marrë atë.

Për kë është Squarespace

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të ndërtuar një faqe interneti e pastër dhe e thjeshtë brenda një modeli sa më shpejt sa të jetë e mundur, atëherë Squarespace është krijuesi i duhur i faqes në internet për ju. Shtë më e lehtë dhe e shpejtë për të krijuar një produkt të bukur të përfunduar me Squarespace se kudo tjetër. Farë i mungon karakteristikave që krijon në lehtësinë e përdorimit dhe produktin e përfunduar.

Ju duhet të përdorni Squarespace nëse dëshironi të tërhiqeni, por gjithashtu dëshironi që faqja juaj e internetit të ndërtohet sa më shpejt që të jetë e mundur. Një përparësi e lartë për ju është që gjithçka të duket e hijshme, profesionale dhe e njëtrajtshme dhe nuk dëshironi të ziheni me një bandë cilësimesh për ta bërë atë të duket në atë mënyrë.

Hapësira katror është jashtëzakonisht intuitive dhe do të krijojë një uebfaqe estetikisht të këndshme dhe profesionale shpejt. Ështjet në të cilat merreni janë kur vendosni të doni më shumë sesa ofron Squarespace. Nëse një uebfaqe e bukur dhe e thjeshtë brenda një shablloni të paracaktuar është qëllimi juaj pa dashur të mbingarkoni gjërat, atëherë Squarespace është për ju.

Tërhiq dhe lësho

Ndërtuesit e drag-and-drop janë mjaft shpjegues. Ju merrni një element që dëshironi të ndërtoni në faqe dhe tërhiqeni atë atje ku dëshironi.

Ky është një aspekt ku Squarespace dhe Wix fillojnë të ndryshojnë. Nëse e bazoni vendimin tuaj nga një pjesë e këtij shqyrtimi, kjo do të ishte një pjesë e mirë për të zgjedhur. Sheshi i hapësirës vetëm ju lejon të tërhiqni atë element në një rrjet të paravendosur ndërsa Wix ju lejon të tërhiqni ndonjë element kudo.

Kjo mund të bëjë që të mendoni se Wix është opsioni më i mirë duke parë se si ju lejon të bëni gjithçka që dëshironi. Por kjo nuk është rastiKjo varet akoma nga ajo që dëshironi ose nga ajo që ju nevojitet.

Me lirinë e Wix vjen mundësia për të prishur aspektet e faqes në internet që po ndërtoni. Më poshtë është një shembull i çështjeve që zakonisht shfaqen në Wix. Kur ndryshojmë madhësinë e shkronjave të një seksioni – logoja e kokës është zmadhuar në mënyrë të pashpjegueshme gjithashtu.

Wix-edit-titull

Ndërfaqja e dizajnit të Squarespace është aq e thjeshtë sa merr. Ju merrni një element që dëshironi të ndërtoni në modelin e paracaktuar dhe atë në një pozicion të paracaktuar që mund të vendoset. I gjithë procesi është i standardizuar për të siguruar që faqja juaj e internetit të mbetet kohezive dhe e stilizuar.

Liria ose mungesa e lirisë

Kur zbret në të, Squarespace dhe Wix mund të ndahen nga një gjë: shablloni.

Me Squarespace – ngjiteni në shabllon dhe do të keni një faqe në internet fantastike. Me Wix – mund të ngjiteni në një shabllon dhe të bëni një faqe në internet, por madhështia vjen nga keqësimi larg një modeli.

Sheshi i hapësirës thjesht ka modelet më të mira

squarespace-Theme1

Me Squarespace, është absolutisht e mundur të zgjedhësh një shabllon, ndryshoni të gjithë tekstin dhe fotografitë brenda nën një ore dhe pastaj të bëhet me faqen tuaj të internetit. Temshtë kaq e lehtë me shabllonet e tyre për të bërë një faqe në internet të thjeshtë dhe me të vërtetë të bukur.

Problemi me Squarespace po shkon përtej këtij modeli. Ka elementë të tjerë që mund të shtohen dhe lëvizin përreth. Pasi të keni rrëmuar me modelin, po hapni veten për telashe.

Kjo është ajo ku hapat Wix in.

Një sasi qesharake e mundësive është ajo që merrni me Wix. Lista e elementeve për tu shtuar është befasues.

Wix-elemente

Kështu që. Shumë. Opsione.

Wix-audio-players

Ndërsa kjo lejon mundësinë e përshtatjes së faqes në ndonjë mënyrë të mundshme, ajo gjithashtu mund të jetë dërrmuese. Menutë dhe ikonat e vogla janë në çdo telash dhe çmenduri të Wix. Po kërkoni një opsion për të redaktuar një aspekt të faqes mund të shfaqet në një vend që nuk do të mendonit kurrë ta shikonit.

Kur është fjala për Wix, mendoni lirinë. Kur është fjala për Hapësirë ​​katror, ​​mendoni efikasitetin.

Mbështetja e klientit dhe Baza e njohurive – Fituesi: Wix

Të dy softverët kanë një bazë të fortë njohuri, ku është e mundur të gjesh gjithçka që mund të ketë nevojë për më shumë shpjegime. Wix ka një mbështetje më të përgjegjshme të klientit sesa Squarespace por nuk është shumë.

vektori i ndihmës i tavolinësMeqenëse forca më e madhe e Sheshit Hapësirë ​​është e thjeshtë por e fuqishme, nuk është aq shumë sa do të të duhej të përdorësh bazën e njohurive për të. Megjithatë, nëse keni nevojë – është gjithçka.

Baza e njohurive vjen në dispozicion nëse nuk mund të gjej disa cilësime ose elemente të caktuara. E tëra që duhet është një kërkim i shpejtë në bazën e njohurive për t’u treguar në drejtimin e duhur.

Qendra e ndihmës për Wix është pak më e rëndësishme se ajo e Squarespace. Meqenëse Wix është më e ndërlikuar dhe ka kaq shumë karakteristikë, baza e njohurive duhet të jetë e shkëlqyeshme. Për fat të mirë, është. Qendra e Ndihmës Wix ka një shpjegim për çdo gjë që mund të shkaktojë konfuzion ose duket se mungon.

Shtrohet pyetja – A dua të përdor kaq shumë bazën e njohurive? Unë e gjeta veten që nuk kam nevojë për bazën e njohurive të Squarespace shumë shpesh.

SEO – Krahasohet në mënyrë të barabartë

Vektori SEOWix dhe Squarespace përputhen në mënyrë të barabartë kur bëhet fjalë për SEO. Kjo nuk duhet të luajë një rol në vendimin tuaj për të përdorur njërën prej tyre.

Një situatë që rastësisht mund të drejtojë mendimin tuaj drejt Squarespace është se Wix ka një reputacion të tmerrshëm të SEO. Arsyeja është se para-2016 Wix ishte ndërtuar në teknologjinë Flash. Në vitin 2016, Wix i rregulloi të gjitha këto dhe tani është në terren edhe me Squarespace.

SEO është mirë në Squarespace dhe Wix. Karakteristikat e tyre SEO përfshijnë hartat automatike të gjeneruara, si dhe tituj të faqeve të përshtatshëm dhe përshkrimet e meta. Të dyja opsionet ju lejojnë të përdorni mjete të ndryshme SEO. Nëse planifikoni të bëni Blogging dhe optimizoni SEO, atëherë ose do të punojë për ju.

E vetmja kohë që Wix dhe Squarespace duhet të shmanget është nëse vërtet planifikoni të dilni të gjithë me SEO. Kjo zakonisht nuk është rasti për njerëzit që përdorin ndërtuesit e faqeve në radhë të parë.

Blogim – Fitues: Hapësirë ​​katrore

vektori i ikonave të blogutNjë tjetër larje mes dy konkurrentëve. Blogimi është i drejtpërdrejtë dhe efektiv me të dy opsionet. I gjithë blogu funksionalisht që dëshironi ose prisni është i pranishëm në Squarespace dhe Wix.

Një këmbë lart në Squarespace është aftësia për të planifikuar postimet për botim më vonë. Sheshi i hapësirës ka karakteristika që përfshijnë pëlqime, komente dhe një ikonë të ndarjes. Ju gjithashtu mund të aktivizoni një Burimi RSS dhe vendosi një integrimi i podcasting.

Faqet e blogjeve në Wix janë një lloj i kundërt i pjesës tjetër të shërbimit. Blogimi i Wix është çuditërisht i thjeshtë. Softueri ofron një redaktues të strukturuar të tekstit që ju lejon të shtoni imazhe. Wix ende ofron gjithçka që mund të dëshironit si pronar i një blogu. Ai lejon autorët, kategoritë, hartimet, fotot e mbulimit, sportelet e shikimit, avatarët, si sportelet, dhe të lexojnë vlerësimet e kohës.

Mimi – Fituesi: Wix

Mimi i të dy shërbimeve është relativisht i ngjashëm. Këmbëngulja e lehtë do të shkonte në Wix këtu. Pika e çmimit që shumica e përdoruesve duhet të zgjedhin në Wix është 14 dollarë në muaj dhe pika e çmimit në Squarespace është 18 dollarë në muaj. Edhe pse këto çmime janë “mujore” – kjo është për faturimin vjetor.

Dallimi i vetëm është se Squarespace ofron një mundësi për të paguar në të vërtetë çdo muaj ndërsa Wix jo. Ky privilegj vjen me një çmim çmimi – për të paguar çdo muaj, 18 dollarët origjinalë në muaj hidhen në 26 dollarë në muaj.

Struktura e plotë e çmimeve të Wix në thelb ka për qëllim t’ju heqë juve drejt opsionit të tyre të Pafund me 14 dollarë në muaj. Ekziston një opsion që ofron më shumë gjallëri që mund të shihen më poshtë.

plane wix çmimesh

Prmimet e Squarespace nuk ofrojnë shumë mundësi nëse nuk kërkoni ndonjë mundësi për tregti elektronike. Për faqet e internetit të përgjithshme ekzistojnë dy mundësi.

çmimi i hapësirës katror

Unë nuk do të lejoj që pikat e çmimeve të ndikojnë në vendimin tuaj nëse do të isha unë. Vendimin tim do ta bazoja në atë që detajohet më lart.

përfundim

Këtu është gjëja – nuk mund të gabosh vërtet duke përdorur Wix ose Squarespace.

Mund të them me besim se njëra nuk është më e mirë se tjetra. Nëse do të kishte vetëm një lëvizje, kjo është ajo ato janë për dy lloje të ndryshme të përdoruesit.

Nuk është se për cilën ka çmime më të mira ose kush mund të ofrojë SEO më ​​të mirë. Kur shkoni te një ndërtues i faqes në internet, duhet të vendosni se çfarë dëshironi kur bëhet fjalë për ndërtimin e faqes tuaj.

Kjo ka të bëjë më shumë me preferencën tuaj për ndërtimin e një faqe në internet se sa shërbimi më i mirër. Sapo ta kuptoni këtë, do të keni mundësi të zgjidhni njërën ose tjetrën.

Paç fat!

FAQ

Sa e sigurt është Squarespace dhe Wix?

Të dy shërbimet e pritjes përfshijnë çertifikata falas SSL kur lidhen me uebfaqet e tyre. Të gjithë vizitorët tuaj mund të sigurohen që çdo faqe të ketë një lidhje të sigurt në faqen tuaj të internetit.

A është vërtet Wix falas?

Wix ka një version falas, por emri i domain-it tuaj do ta ketë këtë format: username.wixsite.com/siteaddress. Për të përdorur një domen të personalizuar dhe për të zhbllokuar shumë karakteristika do t’ju duhet të zgjidhni një plan të paguar.

A është në pronësi Squarespace nga Square?

Ato duken të ngjashme, por të dy kompanitë nuk kanë lidhje.

A mund ta përdor domenin tim me Squarespace dhe Wix?

Po, nëse keni blerë një domen nga një ofrues i palëve të treta, ju mund të lidhni faqen tuaj përmes hartës së domenit. Të dy shërbimet kanë artikuj të dobishëm të bazës së njohurive për realizimin e kësaj dhe mbështetja e tyre ndaj klientit është aty për t’ju ndihmuar nëse jeni të hutuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author