Wix vs. Shopify – előnye és hátránya megvizsgálva (2020)

A Wix és a Shopify két legnagyobb szereplő az e-kereskedelem weboldalán. Amikor dönti el, hogy hol építse fel e-kereskedelmi áruházát, ez két fantasztikus lehetőség.

Ma – gondoljunk csak rád Frodóként, és az e-kereskedelem, mint a pusztítás feladata Az egy gyűrű. ��

E-kereskedelmi megoldásaink segítséget nyújtanak Önnek. Ők társaik, akiknek célja az, hogy segítsenek e-kereskedelmi webhely felépítésében.

gif valahaShopify olyan, mint Samwise Gamgee. Ennek egyetlen célja van az életben: Hogy segítse Frodót a gyűrű megsemmisítésében. A Shopify egyik célja ebben a világban az, hogy segítse az embereket egy e-kereskedelmi áruház létrehozásában és fenntartásában.

Wix olyan, mint Merry és Pippin. Határozottan akarják segíteni Frodót, hogy elpusztítsa a gyűrűt, de vannak más dolgok is folynak. Vannak tűzijátékok és ale a világon. Ugyancsak valami óriási faemberről.

A Wix segíteni akar az e-kereskedelem áruházának felépítésében, de egy csomó más dologra is összpontosít.

Ez felteszi a kérdést: Kivel akarsz menni ezen az epikus kalandon?? Wix vagy Shopify?

A versenyzők

wix vs shopifyWix egy weboldal-készítő, amely minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre bárki is gondolhat. Nem hiányzik arról, mit tehet a Wix-szel. Ide tartozik az e-kereskedelem. A Wix-re való gondolkodás egy weboldal-készítő, amely e-kereskedelem funkcióval is rendelkezik.

Shopify egy e-kereskedelmi megoldás. Ezt csinálja a Shopify. Létezik az optimista vállalkozók számára lehetősége van a kívánt üzlet felépítésére miközben támogatást nyújt az e-kereskedelemben felbukkanó minden apró dologhoz is.

TLDR;

Szigorúan e-kereskedelem céljából az ott élő emberek 95% -a használja a Shopify-t. A Wix-et csak akkor szabad használni, ha van egy kis termékcsaládja egyszerű termékekkel, és értékeli a webhely-készítő egyszerű használatát más e-kereskedelem funkciókkal szemben..

A Wix jól működik a digitális termékek és a kis könyvtárak e-kereskedelmében, mivel az e-kereskedelem nem a fő funkciója. A Shopify készen áll minden, ami az e-kereskedelem működik egy vállalkozás számára.

A Shopify és a Wix hasonlóságai

A két platform nem igazán hasonló, amikor ténylegesen használjuk őket. A Shopify olyan, mint a WordPress Lite, mivel a témát kell kiválasztania webhelyének elkészítéséhez, és vannak egy csomó plugin és alkalmazás, amelyek felhasználhatók.

A Wix nagyon különbözik az általa biztosított drag and drop funkcióktól. A webhely tényleges létrehozásának módja a Shopify-n nagyon függ attól, hogy milyen témát használ, ahol valószínűleg egy drag and drop rendszert használ. Wix nem ilyen. Nem tudod választani a funkcionalitást, mert A Wix kiépítette a funkciót.

Könnyedén értékesíthet termékeket mindkettőn, és mindkettőn könnyen elkészíthet gyönyörű weboldalt. Itt ér véget a nagy kép hasonlóságok.

Kinek szól Wix

A Wix azoknak szól, akik szeretnék egyszerűen megtenni a weboldal készítő. A platformon könnyű létrehozni egy gyönyörű weboldalt. A drag-and-drop funkció lehetővé teszi, hogy bármit készítsen, amire gondol, és egy valóban üres vászonszerkesztő.

A Wix-et használja az e-kereskedelemben, ha néhány digitális terméket vagy csak egy maroknyi fizikai terméket árusít. A weboldal testreszabása ezen termékek körül egyszerű lesz, és lehetővé teszi, hogy összpontosítson a weboldal tervezésére.

Kinek szól a Shopify

A Shopify az éhes vállalkozó számára kész arra, hogy eladja áruit. Az e-kereskedelem világa lenyűgöző lehet, és a Shopify megkönnyíti.

A régi mondás: nem tudod, mit nem tudsz. A Shopify ezt szinte nem tényezővé teszi, mivel minden rendelkezésre álló szolgáltatást létrehoztak hogy javítson egy fájdalmas pontot az e-kereskedelem üzletekben a múltban.

Ez a Shopify szépsége. Szükségtelenség szerint három kanadai srác hozta létre, akik egy online boltot akartak. Rájöttek, hogy a meglévő megoldások szörnyűek, és panaszkodásuk helyett cselekedtek. Ez az, ahol profitálsz. Használnia kell az új megoldást.

A Shopify-t is a következőnek minősítettük felső versenyző harcunkban az legjobb e-kereskedelmi platformok.

Wix Functionality Vs. Shopify témák

A Wix-en a szerkesztő valami, amit azonnal felvethet. A teljes tervezési szabadsággal a szerkesztő néhány fantasztikus funkcióval jár, amelyet a legtöbb weboldal-készítőnél nem lehet megtenni, és amelyet rendkívül nehéz beépíteni az egyéni weboldalakba. Wix képes a videókat és animációkat bárhol és bárhol el lehet dobni, ez egy következő szintű szolgáltatás.

A Wix funkcióval az a képesség, hogy bármit eldobhasson a webhelyére, könnyen használható funkcionalitással, anélkül, hogy bármit meg kellene változtatnia a háttérbe, bármit szerkeszthet..

Wix határozottan könnyebben építhet fel egy gyönyörű weboldalt. A Shopify egy tanulási görbével rendelkezik, míg a Wix nem igazán. Van egy beépített építő a Shopify-n, de az épület funkcionalitása nagy része attól függ, milyen témát használ.

Tíz ingyenes téma található a Shopify-n, amelyek valóban szép weboldalt eredményezhetnek. Kedvencünk a Brooklyn, a közepes méretű ruházati boltok számára a legjobb, de mindegyik meghatározott típusú üzletekhez alkalmas. Az egyik a szélesebb körű fényképezésre specializálódott, az egyik nagyszerű a közösségi finanszírozáshoz, a másik pedig a könnyű navigációra összpontosít..

Ha további funkciókat szeretne, akkor vannak témák ezrei vásárolni a Shopify számára. Van egy csomó fejlesztő, amely témákat hoz létre a tárhelyszolgáltatásokhoz, például a Shopify, a WordPress és a BigCommerce. A legjobbak nagy tudásbázissal és nagy közösségekkel jönnek, amelyek segítenek a tervek kidolgozásában.

e-kereskedelem funkcionalitás

Nem akarom eladni a Wix-et. Nagyon jól működik e-kereskedelmi platformként. Ha a Shopify nem létezik, akkor valószínűleg mindenkinek azt mondanám, hogy használja a Wix-t, hacsak nem akarnak teljes testreszabhatóságot egy óriási tanulási görbével..

Egy olyan világban élünk, ahol a Shopify létezik. Ezzel jön a tudás, hogy a Az e-kereskedelem funkcionalitása a Shopify-nál jobb, mint a Wix.

Hadd kezdjem azzal, hogy elmondom mindkét szolgáltatási ajánlatot mobil optimalizálás. Néhány Wix régebbi témája nem, de valószínűleg nem fogja ezeket használni.

A Wix lehetővé teszi a kifizetések felvételét, a szállítás kezelését, az adók kezelését, a bevásárlókosár használatát, és e-mailben történő frissítését. Ez a funkcionalitás sok ember számára elegendő. Ha ehhez néhány termékre van szüksége, akkor mindenképpen a Wix-et kell használnia. Sokkal egyszerűbb.

Ha ennél többre van szüksége, használja a Shopify-t. A Shopify készletgazdálkodása a legjobb az üzleti életben – több mint 10 termék kezelése általában a Wix fejfájása de a Shopify-n ez egyszerű.

Shopify demonstrációs gif

A Shopify mindent megtalál, amelyet a Wix tesz, de rendkívül egyszerűen használható többcsatornás értékesítéssel, részletes jelentésekkel, hatalmas alkalmazásválasztékkal és vállalati szintű e-kereskedelmi megoldásokkal is rendelkezik. A legjobb dolog a Shopify számára számtalan apró aspektus, amelyekre nem gondolja, hogy szüksége van, de megteszi. Minél többet használja a Shopify-t, annál többet fog találni és használni.

Ügyfélszolgálat és tudásbázis

Őszintén szólva nehéz többet megtudni a platform mindkét tudásbázisáról. Pontosan ők azok, amelyeket a tudásbázisból szeretne. Ha van valami, ami kíváncsi az esélyeire mindkettő megkapja a választ.

VevőszolgálatMindkét ügyfélszolgálat rendkívül érzékenyen reagál is. A szél azonban itt a Shopify-ra megy. Ha a Shopify szolgáltatást használja, és kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal, és úgy találja, hogy kielégítő tapasztalatai vannak az ügyfélszolgálattal, közvetlenül e-mailben küldheti el e-mailben.

A magasabb árszínvonal mellett saját dedikált ügynököt is beszerezhet, amellyel megismerheti és együtt nőhet. Ezen felül a Shopify ad egy ingyenes hitelkártya-olvasó így személyesen vásárolhat és felhasználhatja a Shopify-t POS-rendszerként.

A Shopify és a Wix másik fantasztikus aspektusa a közösségeik. A fórumokon valamit keresve szinte mindig visszatér egy vitafonalat, amely már erről a témáról beszél. Ha nem találja meg, akkor mindig kérdezzen magának valamit.

SEO – melyik a jobb?

Wix és a négyzet nem a legjobb megoldások a SEO szempontjából de még mindig jól működnek. A legjobb megoldás erre a WordPress. Ugyanakkor mindkettő olyan SEO szolgáltatásokat és képességeket kínál, amelyek különbséget tesznek.

seo vektorSEO funkcióik magukban foglalják az automatikusan létrehozott webhelytérképeket, valamint a testreszabható oldalcímeket és metaleírásokat. Mindkét lehetőség lehetővé teszi különféle SEO eszközök használatát. Ha blogolást és SEO optimalizálást tervez, akkor bármelyik az Ön számára megfelelő.

A nap végén a legtöbb weboldal készítő és tartalomkezelő rendszer lehetővé teszi a SEO testreszabhatóságát. A Shopify kicsit több szabadságot biztosít webhelye felépítésében.

Ezen a platformon a SEO fő kérdése az, hogy Önnek bármilyen döntés alá kell vetnie őket, amelyeket a SEO sok technikai vonatkozásában meghoznak. Ez nem azt jelenti, hogy webhelye nem tudja rangsorolni ezeket a platformokat.

Blogolás – esztétika vagy egyszerűség?

Mindkét lehetőségnek beépített blogja van funkcionalitást. Az enyhe lábszár a Shopify felé fordul, mivel fejlett közzétételi funkciókat, például ütemezett üzeneteket kínál.

A Shopify-ba beépített blogfunkciók nagy része jó, de a tényleges esztétika sok köze lesz a használt témához.

A Wix blog szolgáltatásai egyszerűek, de érthetőek. A blogkészítés lehetőségei a Wix többi részéhez képest meglepően vékonyak, de mégis lehetőség van egy szép megjelenésű blog létrehozására.

Wix vs Shopify árképzés összehasonlítva

Minden, a Wix által kínált e-kereskedelmi tervhez lehetősége van online fizetések elfogadására jutalék nélkül. Korlátlan sávszélességet, ingyenes domaint kap egy évre, nincsenek hirdetések, a Google Analytics, a 300 dolláros hirdetési utalvány, a webhelynövelő alkalmazás és az űrlapkészítő alkalmazás. A Wix egyéb költségei tartalmazzák az alkalmazásokért fizetett összeget.

Az e-kereskedelem funkció, amelyen ugyanazt az árat kapja meg A Shopify sokkal nagyobb, mint a Wix funkcionalitása.

A Shopify minden egyes árszintje korlátlan termékeket, 24 órás támogatást, más értékesítési csatornákon történő értékesítést, kézi megrendelések készítését, kedvezménykódokat, SSL tanúsítványt, elhagyott kosár helyreállítást, Shopify fizetéseket csalási elemzéssel, POS alkalmazást, fizikai hardvert, és robusztus alkalmazásválasztás. A Shopify-val kapcsolatos egyéb költségek a fizetett alkalmazások, a fizetett témák és a domain vásárlása. A Shopify egy egyedi vállalati szintet is tartalmaz, amely lehetővé teszi a testreszabhatóságot a nagy üzletek számára.

Csomagoljuk fel

Amikor a Shopify és a Wix között kell döntést hoznia, akkor ezt meg kell tennie kitalálni, mi a fontos amikor eladja termékeit.

Csak néhány dolgot próbál eladni egy gyönyörű, tartalommal töltött webhelyen? Lehet, hogy a Wix az ön számára.

Megpróbál elindítani az e-kereskedelem birodalmát, ahol több millió terméket árusít? A Shopify valószínűleg a megfelelő választás az Ön számára.

GYIK

Használhatom a Shopify-t a Wix-en?

Igen, használhat Shopify alkalmazást a Wix-en. Azonban akkor fizetne a Shopifyért és a Wixért, aminek nincs sok értelme.

Melyik a legjobb e-kereskedelmi platform?

A tiszta e-kereskedelem számára a Shopify a legjobb e-kereskedelmi platform. Ezzel együtt sok e-kereskedelem sikeresen működik más platformon is.

Hogyan készíthetek e-kereskedelmi webhelyet??

Az első lépés egy olyan platform kiválasztása, mint például a Shopify. A Shopify megkönnyíti az áruház felállítását oktatóprogramokkal.

A Shopify készíti-e az Ön weboldalát?

Nem, el kell készítenie a weboldalt, vagy fizetnie kell egy fejlesztőnek, hogy a weboldalt Önnek készítse. A Shopify rendelkezik olyan tervezői hálózattal, amelyet fel lehet bérelni webhelyének felépítésére díj ellenében.

Még szintén kedvelheted:

  • Legjobb webtárhely
  • Legjobb e-kereskedelmi platformok

Referenciák és képösszegek:

  • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author