Wix vs. WordPress – Welke is geschikt voor u (mei 2019)

Toen ik voor het eerst websites begon te bouwen, was het allemaal HTML. Als iemand zich deze dagen herinnert, zou u weten dat dit de gouden standaard was voor HTML-webontwikkeling. (Sorry voor de muziek als je op die link hebt geklikt.)

We zijn ver weg van die tijd en nu worden gebruikers geconfronteerd met een overvloed aan keuzes. Er verschijnen overal nieuwe website-bouwers, maar het inhoudbeheersysteem dat de meeste mensen hebben gebruikt, blijft WordPress. Vandaag gaan we deze gigant vergelijken met een andere populaire kanshebber – Wix.

wix vs wordpress-logo

We gaan onze ervaringen delen met zowel Wix als WordPress en u vervolgens inzicht geven in welke beter bij uw behoeften past. We vergelijken een groot aantal verschillende aspecten. Laten we beginnen met enkele statistieken:

WordPresss beheert bijna 1/3 van het internet zoals we dat nu kennen.

De reden dat WordPress zo’n groot marktaandeel van internet bezit, is omdat het je kan helpen een geweldige eigen website te maken.

Ook al is WordPress koning, het is niet perfect. Er is een grote leercurve en het kan moeilijk zijn voor beginners.

Voor mensen die niet veel moeilijkheden willen ondervinden bij het maken van hun website, kunnen ze ervoor kiezen om een ​​alles-in-één website builder of contentbeheersysteem zoals Wix te gebruiken. Dit heeft nadelen met het gemak dat het biedt.

Ook al heeft WordPress de meest indrukwekkende stat als het gaat om het aantal websites dat het gebruikt – Wix is ​​niet flauw. Wix hielp vandaag bij het bouwen van ongeveer 1% van alle websites op internet. Dat aantal lijkt misschien schamel naast WordPress, maar dat verklaart tientallen miljoenen websites.

Wix versus WordPress: The Low Down

Gebruik WordPress als u van plan bent een website te bouwen en deze volledig te laten groeien. Het aantal opties en services dat beschikbaar is op een door WordPress gebouwde website is verbluffend.

Gebruik Wix als u een website nodig heeft voor basisdoeleinden en u wilt niet omgaan met een grote leercurve om een ​​website up-and-running te krijgen. Het enige dat u hoeft te doen, is hun bouwersoftware uitzoeken.

WordPress – Elke aanpassing binnen handbereik

Het bouwen van een website is te vergelijken met het koken van een steak.

Ga je gang en Google hoe je een biefstuk kookt. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je kunt het grillen, je kunt het aanbraden en in de oven gooien, je kunt een sous vide gebruiken, verdorie – je kunt het zelfs in de magnetron gebruiken.

Zet je biefstuk niet in de magnetron.aanpassing van WordPress

Die opties bestaan ​​allemaal binnen het bouwen van een website met verschillende websitebouwers. Je kunt ook iemand inhuren om je website te bouwen – een beetje zoals naar een steakhouse gaan en ze je een biefstuk laten koken zoals jij dat wilt.

Stel dat u van een restaurant een steak maakt. In dit scenario gebruiken ze een sous vide en schroeien ze je steak. Dat is een van de beste methoden voor het koken van een biefstuk en de belangrijkste methode die bij de meeste vijfsterrenrestaurants wordt gebruikt.

Je kunt uitgaan en een sous vide kopen, je biefstuk koken en het zelf in een pan aanbraden. Kortom, de mogelijkheid om een ​​geweldige biefstuk te maken, hangt af van je vaardigheid, maar je hebt dezelfde tools als een chef-kok in een restaurant. Het is zelfs mogelijk om een ​​steak beter te maken dan die chef met dezelfde tools als je weet wat je doet.

Dat is wat WordPress is – het gebruikt dezelfde tools als een webontwikkelaar om een ​​website te maken. Ontwikkelaars kunnen extra technieken gebruiken die de website beter maken dan wat u kunt doen, maar met de tijd kunt u deze technieken op WordPress leren (of Google) en een geweldige website maken.

Met WordPress kun je dat bouw de best mogelijke website met eindeloze opties en hulp. U kunt de hoogten van SEO bereiken, u kunt geweldige plug-ins gebruiken die de beveiliging regelen en u kunt uw website zoveel aanpassen als u maar wilt.

Wix – Alle aanpassingen voor u gedaan

Wix gebruiken in dit scenario lijkt op het gebruik van een grill om een ​​biefstuk te koken.

CMS-vergelijking 2019

Wix kan een prachtige website maken – een die bijna perfect is. Het probleem is dat u uw website niet naar de hoogste hoogten kunt brengen. In veel situaties is dat misschien niet wat u zoekt. Professionele webontwikkelaars gebruiken Wix niet.

Wix is ​​een website bouwer dat zal alles voor je regelen. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, met een kleine leercurve, en meer geld uitgeven is niet nodig dan de stickerprijs op sjablonen en geweldige ondersteuning.

Een steak grillen is heerlijk en moeilijk te verknoeien. Er is ruimte voor fouten, maar al met al maak je waarschijnlijk in ieder geval een prima steak. Het biedt je niet de kans om dezelfde biefstuk te koken als een sous vide en een geweldige schroeitechniek, maar het kan je toch een heerlijke maaltijd maken die aan je behoeften voldoet als je een bekwame grill bent.

Gebruik

WordPress-sites vormen 14,7% van de top 100 websites ter wereld. Bekijk de lijst met bedrijven die WordPress gebruiken.

Wat betreft website-bouwers of contentbeheersystemen – WordPress wordt 52% van de tijd gebruikt. We gebruiken Wix al jaren en na een lange recensie is dat zo onze eerste keus voor websitebouwers die ‘alles-in-één’-oplossingen zijn. Het is niet verrassend dat het de tweede is na WordPress in termen van CMS-populariteit.

Hoe u een website opzet met Wix en WordPress

Stappen voor het gebruik van Wix

 1. Ga naar wix.com
 2. Meld u aan en selecteer een plan
 3. Koop uw domein
 4. Bouw uw website (tip: volg deze gids)

Stappen voor het gebruik van WordPress

 1. Kies een goede webhost (tip: lees onze beoordelingen van de beste webhostingproviders)
 2. Kies een hostingplan
 3. Koop of selecteer uw domein (afhankelijk van of dit is inbegrepen in de hostingservice)
 4. Installeer WordPress
 5. Kies een thema
 6. Selecteer een gratis thema of betaald thema
 7. Leer hoe u uw nieuwe thema kunt gebruiken om een ​​website te bouwen
 8. Installeer plug-ins om uw website aan te passen
  • Selecteer gratis of betaalde plug-ins
  • Doe onderzoek naar alle verschillende opties voordat u gaat installeren
 9. Blijf hangen met het huidige thema en probeer CSS en HTML of een plug-in te gebruiken om te helpen
  • Veel googlen om code te kopiëren en plakken (aangezien u waarschijnlijk geen HTML kent)

Zoals je kunt zien, het gebruik van WordPress is iets ingewikkelder dan het gebruik van Wix. Ik had voor beide een paar extra stappen kunnen nemen, maar dit is eigenlijk waar je aan begint bij het kiezen van een van deze opties.

Hoewel Wix duidelijk eenvoudiger is, zijn er zoveel dingen die je niet kunt doen als je WordPress gebruikt. In Wix bent u beperkt tot de builder-functionaliteit en door Wix gebouwde integraties, terwijl WordPress het tegenovergestelde is.

WordPress is een open-sourceplatform. Het staat open voor iedereen om te gebruiken en aan te passen. Iedereen kan op elk moment WordPress gebruiken om hun eigen thema’s of plug-ins te maken die anderen gratis kunnen downloaden of in veel gevallen kunnen kopen. Dit is de reden waarom de WordPress-community zo enorm is en waarom zoveel mensen WordPress gebruiken.

Wie zou welke gebruiken

Als u wilt slepen en neerzetten om te maken een volledig op maat gemaakte website met fantastische klantenondersteuning, dan moet je Wix gebruiken. Er is een kleine leercurve, maar de mogelijkheden binnen handbereik zijn uitgebreid. Zodra Wix onder de knie is, is het een krachtig hulpmiddel waarmee je een leeg canvas in een kunstwerk kunt veranderen en het duurt niet lang.

Wix is ​​voor mensen die een website willen maken die uniek is voor hen zonder te hoeven omgaan met alle extra dingen die horen bij het runnen van een website.

WordPress is voor mensen die serieus bezig zijn met het bouwen van een website. Er zijn zoveel aspecten van het laten groeien en vermarkten van een website en WordPress geeft je de mogelijkheden om uit te blinken in elk aspect ervan.

Als je je website serieus neemt en de tijd wilt nemen om elk aspect van wat je maakt te leren, gebruik dan WordPress. De mogelijkheden zijn eindeloos en de mogelijkheid om precies te creëren wat je wilt, is er om vast te leggen.

WordPress Thema’s Vs. Wix-thema’s

In tegenstelling tot wat veel mensen denken – u hoeft niet te weten hoe u moet coderen om WordPress te gebruiken. Veel thema’s laten veel van de functionaliteit die Wix biedt toe met de mogelijkheid om verder aan te passen met code.

De manier waarop het bouwen van een WordPress-site begint, is wanneer de gebruiker een thema selecteert om te gebruiken. Thema’s zijn in feite wat de Wix-builder is. U kunt in sommige gevallen slepen en neerzetten of een element selecteren om aan uw site toe te voegen en vervolgens kunt u het bewerken met aangepaste tekst, afbeeldingen of wat dan ook van toepassing is.

WordPress wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan door WordPress gebouwde thema’s waarmee iemand een eenvoudige website kan bouwen. De eenvoudige thema’s kunnen worden verheven met code, maar een website kan zeker worden gebouwd zonder code te gebruiken.

Bovenop de gratis thema’s er zijn thema’s die u kunt kopen en vervolgens kunt gebruiken en die een bouwervaring bieden die vergelijkbaar is met Wix. Er zijn bedrijven die een mooie bouwervaring hebben gecreëerd zoals Elegant Themes en Out of the Sandbox.

Elegant Themes heeft een bouwer gemaakt waarmee u specifieke elementen kunt slepen en neerzetten met gebruiksvriendelijke bewerkingsfuncties. Er kan veel worden gedaan in seconden zonder laadtijd.

samenvouwen-en-hernoemen-gif

De hoeveelheid ondersteuning en how-to-informatie is puur gebaseerd op het thema dat u kiest. Sommige thema’s hebben uitgebreide community’s die kunnen helpen bij het gebruik van het thema, terwijl andere bijna geen hulp bieden.

Wix heeft verschillende sjablonen en heeft zelfs een Artificial Design Intelligence gebouwd waarmee u dat kunt doen een voorsprong hebben bij het bouwen van uw website.

Welke sjabloon u ook kiest als u besluit de ADI te gebruiken, u bouwt uw website binnen de Wix-builder. Wat dat betekent, is dat je beperkte opties hebt in vergelijking met de vele thema’s in de wereld voor WordPress. Beperkt betekent echter niet altijd een paar. De opties in Wix zijn verbluffend in vergelijking met andere websitebouwers.

Wonen in het Wix-ecosysteem is ook niet altijd slecht, omdat je altijd weet wat voor soort ondersteuning je krijgt als je problemen tegenkomt.

Codeer-, community- en zoekoplossingen

Om echt de exacte website te kunnen maken die in je hoofd zit, moet je leren coderen. Het goede nieuws is dat je kunt 97% van de website in je hoofd maken zonder te leren coderen. Die 3% in je hoofd is waarschijnlijk niet nodig.

Door het juiste thema voor uw behoeften te selecteren, hoeft u niet meer te coderen. Als u een thema met een groot gebruikersbestand selecteert, zijn er pagina’s en pagina’s van forums die code klaar hebben om te kopiëren en in uw thema te plakken voor die ene extra functie die u wilt toevoegen.

Af en toe is er iets dat u wilt doen dat onmogelijk lijkt zonder code te gebruiken en vervolgens een snelle Google-zoekopdracht later ontdekt u dat er een plug-in is die precies de functie heeft waarnaar u op zoek bent.

Dat is het mooie van WordPress, de community is er om je te helpen alles te bereiken.

Op Wix, u wordt beperkt door wat Wix u toestaat te doen. Er is een geweldige community en een geweldige kennisbasis om erachter te komen hoe u kunt bereiken wat u probeert te bereiken. Het probleem is dat als het zich niet in de kennisbank bevindt, er geen manier is om het te doen.

Ondersteuning voor WordPress versus Wix

KennisbankondersteuningHet mooie van beide platforms is dat als je een probleem hebt, de resolutie op internet staat.

Met Wix dekt hun kennisbank elk aspect van hun software en alles waar je hulp bij nodig hebt, staat daar. Wix heeft ook een geweldig ondersteuningsteam. Ze antwoorden snel en krijg je de hulp die je nodig hebt.

Aan de andere kant gebruikt WordPress zoveel vormen van gebruik met alle verschillende thema’s, plug-ins en apps dat de informatie iets moeilijker te vinden is. Zoals eerder vermeld, draaien miljoenen websites op WordPress. Miljoenen mensen dragen bij aan de geweldige community die deel uitmaakt van WordPress.

Dat leidt tot honderdduizenden helpartikelen op hun forum – letterlijk – honderdduizenden. Het kan moeilijk zijn om te vinden wat je zoekt, maar het leuke is dat wat je nodig hebt waarschijnlijk ergens bestaat.

Veel mensen hebben er genoeg van om uit te zoeken hoe ze bepaalde taken op WordPress kunnen uitvoeren en huren een ontwikkelaar in om hun website voor hen af ​​te maken.

Wix-apps en WordPress-plug-ins

Wix biedt bijna 300 apps om te gebruiken op uw Wix-website. Deze apps variëren van SEO-hulp tot analyse tot het verkopen van Amazon-producten.

Als het op apps aankomt, is het Wix gelukt om een ​​mooi portfolio van reguliere tools samen te stellen die veel website-eigenaren zullen helpen hun spel te verbeteren. In vergelijking met WordPress verbleekt de selectie in vergelijking.

Hoewel 300 klinkt als een solide getal, is het vrij klein in vergelijking met de 55.000+ plug-ins beschikbaar voor WordPress-gebruikers. Tegen de tijd dat morgen rondrent, zullen er nog meer plug-ins op de WordPress-marktplaats zijn. Niemand heeft toegang nodig tot meer dan 50.000 plug-ins.

Echter, er is een plug-in voor alles wat u maar kunt bedenken. Ze worden allemaal beoordeeld door echte gebruikers als mensen ze daadwerkelijk gebruiken en geven u een goede hoeveelheid informatie om over te beslissen. Soms kan het overweldigend zijn om te proberen te vinden wat u zoekt.

SEO en bloggen

SEO is prima op Wix. Hun SEO-functies omvatten automatisch gegenereerde sitemaps, evenals aanpasbare paginatitels en metabeschrijvingen. Wix biedt verschillende SEO-tools die SEO kunnen helpen verbeteren. Als u van plan bent om te bloggen en SEO te optimaliseren, dan werkt een van beide voor u.

SEO en bloggenGebruik makend van WordPress biedt direct een aantal voordelen als het gaat om SEO. De SEO-tools die door Wix worden aangeboden, zijn absoluut bleek in vergelijking met alle mogelijkheden voor SEO-plug-ins die voor u beschikbaar zijn op WordPress.

Meteen, zonder plug-ins of een toegevoegd thema, biedt WordPress fantastische standaardfuncties. WordPress heeft de juiste HTML-opmaak, SEO-vriendelijk permalinks, title-tags, rubrieken, eenvoudige contentcreatie, en geoptimaliseerde afbeeldingen. Bijna alle beschikbare thema’s zijn ook geoptimaliseerd voor SEO en eenmaal gekoppeld aan een plug-in of twee bereikt u de hoogten van SEO.

Wix is ​​een goede keuze voor bloggen voor mensen die nieuw zijn in de websitewereld. Het is gemakkelijk en moeiteloos, net als de meerderheid van Wix. WordPress is voor mensen die een diepe duik willen nemen in de wereld van bloggen en veel willen leren over SEO.

Prijzen voor WordPress versus Wix

Wix-prijzen zijn eenvoudig. De meest gebruikelijke optie is $ 14 per maand, inclusief een gratis domein voor een jaar en enkele andere goodies. Bovendien kunt u extra betalen voor een e-mailadres dat via Google aan uw domein is toegewezen.

wix-tariefplannen

Hoewel de Wix-prijzen eenvoudig zijn, is de WordPress-route allesbehalve dat. WordPress zelf is absoluut gratis te gebruiken. De eerste stap is echter het vinden van een hostingservice die in prijs kan variëren. Onze favoriete hostingservice, SiteGround, kost je ongeveer $ 4 per maand om te beginnen.

Naast een hostingservice moet u beslissen of u voor een thema en plug-ins wilt betalen. Veel thema’s kunnen gratis worden gebruikt, maar andere kunnen honderden dollars kosten. De best beoordeelde thema’s zijn meestal een eenmalige betaling van $ 100-200. Als je het eenmaal hebt, heb je het voor het leven. Er zijn ook veel plug-ins die een eenmalige vergoeding of een maandelijkse vergoeding in rekening kunnen brengen.

Afhankelijk van wat je probeert te doen Wix en WordPress zijn relatief vergelijkbaar in prijs. Soms kun je veel geld besparen en soms merk je dat je meer uitgeeft.

Er is ook de mogelijkheid om een ​​ontwikkelaar in te huren waar de kosten beperkt zijn, maar een gemiddelde website kan worden gebouwd voor ongeveer $ 2.000.

e-commerce

WordPress en Wix bieden beide geweldige opties op hun platforms voor e-commerce. Noch zijn de beste optie – Shopify neemt die kroon – maar beide hebben dwingende redenen waarom je ze zou gebruiken voor een e-commerce winkel.

Het gebruik van WordPress voor eCommerce verhoogt de moeilijkheid aanzienlijk. Veel ontwikkelaars hebben een eCommerce-website op WordPress opgezet, maar ze weten duidelijk wat ze doen.

E-commerce web dev

De beste manier om WordPress voor e-commerce te gebruiken, is door het in te stellen WooCommerce. WooCommerce is een van de beste plug-ins op WordPress en is in eerste instantie gemakkelijk te gebruiken. Bij het gebruik van WooCommerce zijn er veel extra dingen die u moet uitzoeken, zoals betalingsmethoden, omzetbelasting en andere willekeurige kleine aspecten van het runnen van een e-commerce winkel waar de meeste mensen niet aan denken. Shopify zorgt voor al die dingen.

WordPress is gebouwd om alles te doen, dus e-commerce werkt er goed op. Wix is ​​gebouwd om het bouwen van een mooie website gemakkelijk te maken. Dat gezegd hebbende, werkt het toevoegen van e-commerce daarbovenop tot op zekere hoogte.

Wix werkt goed als je een kleine productbibliotheek hebt. Verkopen onder vijf producten op Wix is ​​eigenlijk geweldig. De problemen beginnen zich voor te doen wanneer u uw productlijnen wilt laten zien en een prachtige productbibliotheek wilt bouwen. Bovendien zijn er aspecten als retourbeleid en e-mailen die naadloos zijn in Shopify en die niet bestaan ​​op Wix.

Shopify is gebouwd voor eCommerce, elk aspect van de instellingen, het ontwerp en de bouw van de software is gebouwd om eCommerce-opties mogelijk te maken. De plug-ins en apps in Wix zijn goed, maar niet te vergelijken met wat er beschikbaar is van Shopify.

Conclusie: Wix of WordPress?

Als u klaar bent om echt een website te bouwen – om deze echt aan te passen en te laten groeien, dan is de beslissing eenvoudig: gebruik WordPress. WordPress is niet moeilijk met het juiste thema en de hoeveelheid informatie ter wereld om te helpen is oneindig. Tegen de tijd dat u klaar bent met het bouwen van uw website, voelt u zich een deskundige webontwikkelaar.

Wix is ​​beter als je geen interesse hebt in een diepe duik. U wilt iets eenvoudigs en gebruiksvriendelijks dat de klus klaart.

Er is ook altijd de mogelijkheid om een ​​ontwikkelaar in te huren om een ​​website voor je te maken. Als ik serieus bezig was met het maken en laten groeien van een website, zijn de enige twee opties WordPress voor jezelf gebruiken of een ontwikkelaar inhuren. Voor de goede orde, die ontwikkelaar zal WordPress gebruiken.

FAQ

Welke websitebouwer heeft de beste SEO? WordPress of Wix?

WordPress is voor mensen die de tijd willen nemen om alles te leren over SEO en bloggen. De functies en instellingen en plug-ins op WordPress maken SEO op het platform superieur aan elk ander platform.

Hoe lang duurt het voordat Wix-websites live gaan?

Het kan tot 48 uur duren voordat uw website met uw eigen domein wordt weergegeven.

Hoeveel kost het om een ​​Wix-website te publiceren?

Een website op Wix kan gratis worden gepubliceerd onder dit naamgevingsformaat: gebruikersnaam.wixsite.com/siteaddress. Om een ​​aangepast domein te gebruiken en veel functies te ontgrendelen, moet u een betaald abonnement selecteren. Gemiddeld zijn betaalde abonnementen $ 14 per maand, maar dit kan slechts $ 5 per maand en tot $ 25 per maand zijn.

Kunt u uw Wix-site bewerken nadat u deze heeft gepubliceerd?

Ja, u kunt uw Wix-website bewerken nadat u deze heeft gepubliceerd en de wijzigingen gaan live wanneer u klaar bent.

Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

WordPress.org is een platform dat zelf wordt gehost op een vooraf gekozen hostingplatform om een ​​website te maken en te beheren. Dit is de versie die in dit artikel wordt behandeld. WordPress.com is vergelijkbaar, maar wordt voor u gehost en ontworpen als een websitebouwer voor gebruiksgemak.

Hoe verschilt WordPress van Wix?

Het grootste verschil tussen Wix en WordPress is dat Wix een websitebouwersoftware met slepen en neerzetten is die alle backend-aspecten van uw website afhandelt en WordPress is zelfstandige software die u installeert op het door u geselecteerde hostingplatform. Wix is ​​veel gemakkelijker te gebruiken terwijl WordPress een leercurve heeft.

Referenties en afbeeldingscredits:

 • Kingcrescent.com
 • Learnwoo.com
 • ShareGate.com
 • MyVenturePad.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author