Wix срещу Weebly

Когато избирате създател на уебсайт, е лесно да се захванете с всички опции. Две от най-популярните опции, налични днес са Wix и Weebly.

Когато става въпрос за най-добрите създатели на уебсайтове, има плъзгаща се скала за качество и лекота на използване. В единия си край имате най-малко персонализиращите се уебсайтове, които са изключително лесни за използване. От друга страна, имате най-персонализираните създатели на уебсайтове, които са най-трудни за използване.

Везната носи щастливи съобщения. Далечният край на скалата с най-много персонализиране и най-висока степен на трудност все още е сравнително лесен за използване.

Дори по-щастливи съобщения идват от другата страна на скалата. Най-лесните за използване създатели на уебсайтове са толкова лесни за използване, че можете да имате страхотен уебсайт за по-малко от тридесет минути, ако наистина искате да.

Това е като изграждането на сграда за един ден.

Да решите кой конструктор на уебсайт е лично решение. За щастие, това е лично решение, което можем да ви помогнем да вземете. Въоръжени с цялата информация, която можем да предоставим, вие ще можете уверено изберете между Wix и Weebly.

TLDR;

Ние препоръчваме Wix поради способността на софтуера да ви предложи персонализиране в лесен за използване пакет.

Това не означава, че не трябва да използвате Weebly. Това просто означава, че Wix се препоръчва от нас по-често. Weebly все още служи за цел.

Weebly все още трябва да бъде на масата като опция за надеждни собственици на уебсайтове.

Като най-простият създател на уебсайтове, който все още е в състояние да изгради естетически приятен уебсайт, Weebly залага претенциите си на парче от пазара. Wix е най-персонализираният създател на уебсайтове, наличен днес, и може да ви даде възможност да изградите красиви произведения на изкуството. Те живеят от две страни на спектъра.

Ако търсите безкрайно персонализиране с малка крива на обучение, Wix е точно за вас.

Ако търсите най-простият създател на уебсайтове там, Weebly е чудесен избор.

Конкурентите

Да, Wix и Weebly са и двамата строители на уебсайтове. Това означава, че те заемат същата категория. Освен това двамата нямат много общо.

Добре, в голямата схема на нещата, които правят. И двете използват функцията за плъзгане и пускане, за да позволят на крайния потребител възможност да изгради уебсайт, без да използва кодиране. Общата функционалност е подобна – можете да добавяте текст, можете да добавяте снимки, можете да поставите видео на братовчед си, който тича в стена. Това са неща, които всеки създател на уебсайт прави.

Причината Wix и Weebly нямат много общо е, че Wix е много адаптивен и има бърза крива на обучение, а Weebly е изключително лесен за използване с много малка персонализация.

Wix е за човека, който иска да използва създател на уебсайтове, така че не трябва да се притесняват от хостинг и теми. Мощните дизайнерски възможности ви дават възможност да вземете празно платно и да създадете произведение на изкуството под формата на уебсайт. Wix разполага с шаблони, но истинската магия се случва, когато можете да създадете точно това, което искате да създадете, използвайки техните инструменти.

Weebly е пълната противоположност. Той е по-добър създател на уебсайтове за някой, който почти няма опит използвайки всякакъв вид софтуер. Ако имате нулева увереност в способността си да създадете уебсайт – просто използвайте Weebly. Ще имате уебсайт за нула време, който ще съобщи на света всяко съобщение, което искате да получите.

Просто не очаквайте да персонализирате много с Weebly. Това е смисълът от използването му – да не се притеснявате за персонализиране.

Обзор на Wix

Създателите на уебсайтове са проектирани да извлекат трудностите при изграждането на уебсайт. Попитайте всеки уеб програмист и той ще ви каже, че създателите на уебсайтове са за хора, които нямат как да създадат уебсайт. Може да го означават като отрицателен, но го приемам като положително.

Нямате представа как всъщност да изградите уебсайт – което означава кодиране и умения за програмисти – и все пак да изградите уебсайт. Това е доста страхотно.

Любимото ми нещо за Wix е, че можете да изградите по-добър уебсайт от уеб разработчика за половин време – без да се забърквате с объркващи теми или редове от код. Това е огромен позитив.

Трябва да използвате Wix, ако искате да използвате конструктор на уебсайтове, който има функционалност за плъзгане и пускане, като ви позволява да изградите уебсайт точно както го представяте в главата си. Ще имате малка крива на обучение. Повечето от тези фактори на кривата на обучение се опитват да разберат коя функция искате да използвате следващата.

Повечето хора, които искат да създадат свой собствен уебсайт, трябва да използват Wix. Алтернативите са за хора, които не искат да създават нещо конкретно, а просто искат бързо да създадат уебсайт.

Weebly Обзор

Що се отнася до създателите на уебсайтове, извън електронната търговия, ние наистина препоръчваме само три. Weebly е един от тези три.

Weebly е абсурдно проста.

Wix е нещо като шофиране на луксозна кола с смяна на пръчки. Трябва да научите как да карате пръчка и има куп луди функции, които искате да използвате. Отнема малко време, за да го разберем.

тенорWeebly е като кола от The Flintstones.

Той е толкова прост и толкова лесен за използване, че отнема повечето функции, които много хора биха искали при създаването на уебсайт. И обратното, с Weebly просто няма много възможности.

По принцип същата причина, поради която Weebly е толкова велика, е причината, поради която тя не достига. Трябва да решите какво ви интересува повече: простота или функции.

Хубавото на Weebly е, че можете честно да изградите уебсайта си за минути. Ако имате готови снимки и текст, ще влезете и излезете от съставителя за нула време.

Лесно използване

Да се ​​върнем към този мащаб, който засегнахме по-рано.

Weebly е създателят на уебсайт в далечния край на лесната страна на скалата.

Това не означава, че няма по-лесни създатели на уебсайтове. Те просто не ви позволяват да направите нещо, наподобяващо добре изглеждащ уебсайт.

Weebly ви позволява да направите това.

Wix е от другата страна на скалата. Той е най-трудният за създаване на уебсайт. Той също така все още не е толкова труден за използване.

Всеки, който има опит с използване на потребителски интерфейс на който и да е съвременен софтуер, ще разбере сравнително бързо.

Това само показва колко лесно се използват създателите на уебсайтове като цяло. Това има смисъл, тъй като затова са създадени.

Дизайн

Дизайнерските елементи са вид на две отделни приказки.

Wix има твърде много опции.

И тогава още опции …

Тези опции са хубави, защото можете да ги плъзнете където искате. Проблемът възниква, когато се затрупате с огромното количество опции и не можете да намерите това, което търсите.

Wix е, да кажем, малко по-различно. Добре, много е различно. С Wix, това, което виждате, е това, което получаваш.

В него има всичко, от което може да се нуждаете – основите. Ако искате да минете покрай това, ще се сблъскате с някои проблеми. Както можете да видите, той е много лесен за използване. Просто плъзнете и пуснете върху предварително зададено поле.

Поддръжка на клиенти

Всеки създател на уебсайтове, който препоръчваме, има страхотна поддръжка на клиенти.

Wix има по-забележителна поддръжка на клиенти, тъй като софтуерът има много повече, за да ви поддържа.

Наистина е трудно да превърнем да правите нещо в Weebly в ситуация, в която трябва да се свържете с отдела за поддръжка на клиенти (въпреки че съм сигурен, че много от вас гневно ще се съгласят с мен в коментарите по-долу!)

За щастие, Weebly разполага с задълбочена база от знания, пълна с всички полезни отговори, които може да са ви необходими.

opensignПоддръжката по телефона има само в обичайното работно време, но те също имат билети за поддръжка и чат на живо 24/7.

Обратно към Wix … екипът им за поддръжка на клиенти е страхотен. Основната причина, поради която са страхотни, освен че отговарят на вашите въпроси, е, че вече са отговорили на всичките ви въпроси.

Почти все едно всеки път, когато стартира нова функция, вече е измислил всеки въпрос, който всеки потребител би могъл да си зададе. Тяхната база знания е невероятна, особено за това колко функции разполагат.

Блог и SEO

Wix и Weebly предоставят подобни възможности за блогове и оптимизация за търсачки (SEO).

Weebly има леко предимство във функционалността с тяхната програма за планиране и публикуване на коментари в блога.

Единственото странно нещо за Weebly е, че можете да имате само един автор в блога си. Wix, от друга страна, позволява блогове с много автори, но няма планировчик на публикации..

Weebly ви дава възможност да редактирате мета описания, тагове и заглавия, SEO възможностите дори отиват малко по-далеч. Можете също да редактирате текст и URL адреси за алтернативни изображения.

Wix не е възможно, но съществуват опциите за персонализиране на мета заглавия и описания.

И двете опции също ви дават възможност да използвате различни SEO инструменти, които ще помогнат на страниците на уебсайта ви да се класират по-добре.

Ценообразуване

Що се отнася до сумата пари, която трябва да похарчите, за да използвате и двата софтуера, те са доста сходни.

И двете опции ви позволяват да използвате безплатно най-основната версия на строителите. Обичаме компании, които правят това. Можете да изпробвате и двете, без да се притеснявате за някакви парични ограничения.

Няма да получите име на домейн или нямате достъп до която и да е от функциите от най-високо ниво. Ще придобиете ценна представа кой строител на уебсайтове ви харесва повече.

Weebly и Wix имат множество нива, които ви позволяват да използвате необходимите функции и ви дават възможност за надграждане по всяко време.

общи срещу електронна търговия

заключение

Използвайте Weebly, ако искате чиста простота.

Използвайте Wix, ако искате да създадете красивия сайт, който предвиждате в главата си.

Наистина е толкова просто. Не пренебрегвайте това решение, особено защото можете да изпробвате и двата варианта, когато пожелаете.

Използването на създател на уебсайт трябва да улесни нещата. Потърсете душа, за да разберете какъв тип строител на уебсайтове искате да използвате и започнете да изграждате своя уебсайт.

В края на деня, една от тези опции ще ви направи естетически приятен уебсайт, който ще ви помогне да постигнете целите си.

ЧЗВ

Weebly е напълно безплатно?

Weebly има напълно безплатна версия, където можете да създадете страхотен уебсайт. Въпреки това няма да имате свой персонализиран домейн, който не е идеален в повечето случаи.

Колко струва използването на Weebly?

Weebly има три нива на ценообразуване. Предлага се безплатна версия заедно с версия за 12 долара на месец и 15 долара на месец.

Wix е по-добър от Weebly?

Напълно зависи от това, което цените. Ако търсите най-простия и лесен подход за изграждане на уебсайт, тогава Wix не е по-добър от Weebly. Ако търсите свобода и цялостно персонализиране, тогава Wix е по-добър от Weebly.

Wix по-добър ли е от WordPress?

Краткият отговор е „не“. По-дългият отговор е, че може да бъде. Ако искате да персонализирате уебсайта си без солидна крива на обучение, тогава Wix е по-добра от WordPress за вас. WordPress е дълбоко гмуркане в изграждането на уебсайтове, докато Wix е нещо като навлизане в плиткия край и флирт с идеята за плуване в дълбокия край.

Уебсайтът на Wix наистина ли е безплатен?

Wix има безплатна версия, но името на вашия домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress. За да използвате персонализиран домейн и да отключите много функции, ще трябва да изберете платен план.

Как да получа безплатно име на домейн от Wix?

Безплатно име на домейн е достъпно, след като изберете платен план. Все още трябва да плащате за плана на Wix, но те хвърлят име на домейн безплатно – за една година.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author