Wix proti Weeblyu

Ko izbirate ustvarjalca spletnega mesta, se je enostavno uvrstiti v vse možnosti. Dve najbolj priljubljeni možnosti, ki sta danes na voljo, sta Wix in Weebly.

Ko gre za najboljše graditelje spletnih strani, je drsna lestvica kakovosti in enostavne uporabe. Na enem koncu imate najmanj prilagodljive graditelje spletnih strani, ki so izjemno preprosti za uporabo. Na drugem koncu imate najbolj prilagodljive graditelje spletnih strani, ki jih je najtežje uporabiti.

Tehtnica prinaša vesele vesti. Skrajni konec lestvice z največ prilagoditvami in najvišjo stopnjo težavnosti je še vedno razmeroma enostaven za uporabo.

Še srečnejša sporočila prihajajo z druge strani lestvice. Izdelovalci spletnih mest, ki jih je najlažje uporabiti, so tako enostavni za uporabo, da boste lahko imeli čudovito spletno mesto v manj kot tridesetih minutah, če res želite.

To je tako, kot da zgradimo zgradbo v enem dnevu.

Odločanje, kateri graditelj spletnih strani je osebna odločitev. Na srečo lahko pri odločitvi pomagamo zaradi osebne odločitve. Oboroženi z vsemi informacijami, ki jih lahko zagotovimo, boste lahko samozavestno izbirajte med Wixom in Weeblyom.

TLDR;

Priporočamo Wix zaradi sposobnosti programske opreme, da vam ponudi prilagoditev v enostavnem paketu.

To ne pomeni, da ne bi smeli uporabljati Weeblya. To samo pomeni, da nas Wix priporoča pogosteje. Weebly še vedno služi namenu.

Weebly bi moral biti še vedno na mizi kot možnost za upanje lastnikov spletnih strani.

Kot najpreprostejši graditelj spletnih strani, ki je še vedno sposoben zgraditi estetsko prijetno spletno mesto, Weebly svoj zahtevek postavlja na košček trga. Wix je danes najbolj prilagodljiv ustvarjalec spletnih strani, in vam lahko daje možnost graditi čudovita umetniška dela. Živijo na dveh straneh spektra.

Če iščete neskončno prilagajanje z majhno krivuljo učenja, je Wix pravi za vas.

Če iščete najpreprostejšega ustvarjalca spletnih strani, je Weebly odlična izbira.

Tekmovalci

Da, Wix in Weebly sta graditelja spletnih mest. To pomeni, da zasedajo isto kategorijo. Poleg tega nimata veliko skupnega.

Ok, v veliki shemi stvari, ki jih počnejo. Oba uporabljata funkcijo povleci in spusti, da končnemu uporabniku omogočita izdelavo spletnega mesta brez uporabe kodiranja. Splošna funkcionalnost je podobna – lahko dodate besedilo, dodate slike, lahko postavite video svojega bratranca v steno. To so stvari, ki jih počne vsak graditelj spletnih strani.

Razlog, da Wix in Weebly nimata veliko skupnega v tem, da je Wix zelo prilagodljiv in ima hitro učno krivuljo, Weebly pa je izjemno enostaven za uporabo z zelo malo prilagodljivosti.

Wix je oseba, ki želi uporabljati ustvarjalca spletnega mesta, zato jim ni treba skrbeti za gostovanje in teme. Zmogljive oblikovalske zmogljivosti vam omogočajo, da vzamete prazno platno in ustvarite umetniško delo v obliki spletnega mesta. Wix ima na voljo predloge, toda prava čarovnija se zgodi, ko lahko ustvarite točno tisto, kar želite ustvariti z njihovimi orodji.

Weebly je popolno nasprotje. Boljši ustvarjalec spletnih strani za nekoga, ki skoraj nima izkušenj z uporabo katere koli vrste programske opreme. Če nimate nobenega zaupanja v svojo sposobnost ustvarjanja spletnega mesta – samo uporabite Weebly. Takoj boste imeli spletno mesto, ki bo svetu sporočilo sporočilo, ki ga želite preusmeriti.

Samo ne pričakujte, da boste veliko prilagodili Weeblyu. To je smisel njegove uporabe – ne skrbeti se za prilagajanje.

Pregled Wix-a

Graditelji spletnih strani so zasnovani tako, da rešujejo težave pri izdelavi spletnega mesta. Vprašajte katerega koli spletnega razvijalca in povedali vam bodo, da so graditelji spletnih mest tisti, ki nimajo možnosti, kako sestaviti spletno mesto. Lahko bi to pomenili kot negativno, vendar jemljem kot pozitivno.

Ne morete imeti pojma, kako dejansko zgraditi spletno mesto – kar pomeni kodiranje in spretnosti razvijalcev – in še vedno graditi spletno mesto. To je zelo super.

Moja najljubša stvar pri Wixu je, da lahko v pol časa sestavite boljše spletno mesto kot spletni razvijalci – ne da bi se zapletli z zmedenimi temami ali vrsticami kode. To je velik pozitiven.

Wix bi morali uporabljati, če želite uporabiti ustvarjalca spletnih strani, ki ima funkcijo povleci in spusti, kar vam omogoča, da spletno mesto zgradite tako, kot si ga zamislite v glavi. Imeli boste majhno krivuljo učenja. Večina teh dejavnikov krivulje učenja poskuša ugotoviti, katero funkcijo želite uporabiti naprej.

Večina ljudi, ki želi zgraditi svoje spletno mesto, bi morala uporabljati Wix. Druga možnost je za ljudi, ki ne želijo ustvariti nečesa konkretnega, ampak želijo hitro izdelati spletno mesto.

Weebly Pregled

Kar zadeva ustvarjalce spletnih strani, zunaj e-trgovine, resnično priporočamo le tri. Weebly je eden od teh treh.

Weebly je nesmiselno preprost.

Wix je nekako podoben vožnji luksuznega avtomobila s premikom palice. Morate se naučiti, kako voziti palico in na voljo je kup norih funkcij, ki jih želite uporabiti. Potrebno je malo časa, da to ugotovimo.

tenorWeebly je kot avto iz Flintstones.

Je tako preprost in tako enostaven za uporabo, da odvzame večino funkcij, ki bi si jih veliko ljudi želelo pri izdelavi spletnega mesta. Nasprotno, z Weeblyom ni ravno veliko možnosti.

V bistvu je isti razlog, zakaj je Weebly tako velik, razlog, da je njegov primanjkljaj. Odločiti se morate, kaj vas bolj zanima: preprostost ali lastnosti.

Kul stvar Weeblyja je, da lahko v nekaj minutah pošteno zgradite svojo spletno stran. Če imate pripravljene slike in besedilo, boste v nobenem trenutku vstopili in izstopili iz ustvarjalca.

Enostavnost uporabe

Vrnimo se k tisti lestvici, ki smo se je dotaknili prej.

Weebly je graditelj spletnega mesta na skrajnem koncu enostavne strani lestvice.

To ne pomeni, da ni lažjih ustvarjalcev spletnih mest. Preprosto vam ne dovolijo, da bi naredili karkoli podobnega spletnemu mestu.

Weebly vam to omogoča.

Wix je na drugi strani lestvice. Je najtežji uporabnik spletnega mesta za uporabo. Še vedno pa le ni tako težko uporabljati.

Vsakdo, ki ima kakršno koli izkušnjo z uporabo uporabniškega vmesnika katere koli sodobne programske opreme, se bo relativno hitro spogledoval.

To samo kaže, kako enostavno so ustvarjalci spletnih mest na splošno. To je smiselno, saj so zato nastali.

Oblikovanje

Elementi oblikovanja so nekako dve ločeni zgodbi.

Wix ima preveč možnosti.

In potem še več možnosti …

Te možnosti so lepe, ker jih lahko povlečete kamor koli želite. Težava se pojavi, ko vas preplavi veliko možnosti in ne najdete tistega, kar iščete.

Wix je, recimo, malenkost drugačen. V redu, veliko je drugače. Z Wixom, kar vidiš to dobiš.

Ima vse, kar boste morda potrebovali – osnove. Če želite iti mimo tega, boste naleteli na nekatere težave. Kot lahko jasno vidite, je zelo enostaven za uporabo. Samo vlečete in spustite na prednastavljeno polje.

Pomoč strankam

Vsak graditelj spletnega mesta, ki ga priporočamo, ima super podporo za stranke.

Wix ima vidnejšo podporo strankam, ker ima programska oprema veliko več za vašo podporo.

Res je težko spremeniti nekaj na Weeblyu v situacijo, ko se morate obrniti na podporo strankam (čeprav sem prepričan, da se mnogi od vas v spodnjih komentarjih jezno ne strinjajo!)

Na srečo ima Weebly poglobljeno bazo znanja, polno vseh koristnih odgovorov, ki jih morda potrebujete.

openignignTelefonska podpora je na voljo le v običajnem delovnem času, imajo pa tudi podporne vozovnice in klepet v živo 24/7.

Nazaj na Wix … njihova skupina za podporo strankam je super. Glavni razlog, da so neverjetni, je poleg tega, da odgovarjajo na vaša vprašanja, ta, da so že odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Skoraj tako je, kot da bi vsakič, ko zaženejo novo funkcijo, že ugotovili vsako vprašanje, ki bi ga lahko kdo vprašal. Njihova baza znanja je neverjetna, zlasti za to, koliko funkcij imajo na voljo.

Bloganje in SEO

Wix in Weebly ponujata podobne zmogljivosti za bloganje in iskalne optimizacije (SEO).

Weebly ima rahlo prednost v funkcionalnosti s svojim razporejevalnikom in sistemom komentiranja blogov.

Edino čudno pri Weeblyju je, da lahko na svojem blogu imate samo enega avtorja. Wix, po drugi strani, omogoča več avtorjevo bloganje, vendar nima razporejevalnika objav..

Weebly vam daje možnost urejanja meta opisov, oznak in naslovov, SEO zmogljivosti pa še nekoliko dlje. Prav tako lahko urejate besedilo alt slike in URL-je.

Wix ni sposoben, vendar obstajajo možnosti za prilagajanje meta naslovov in opisov.

Obe možnosti vam omogočata tudi uporabo različnih orodij za SEO, s pomočjo katerih se bodo vaše spletne strani bolje uvrstile.

Cenitev

Kar zadeva količino denarja, ki ga morate porabiti za uporabo obeh programov, sta si precej podobna.

Obe možnosti omogočata brezplačno uporabo najosnovnejše različice graditeljev. Ljubimo podjetja, ki to počnejo. Oboje lahko preizkusite, ne da bi vam bilo treba skrbeti za kakršne koli denarne omejitve.

Ne boste dobili imena domene ali imeli dostopa do katere koli funkcije najvišjega nivoja. Dobili boste dragocen vpogled v to, kateri graditelj spletnih mest vam je bolj všeč.

Weebly in Wix imata več stopenj, ki omogočajo uporabo potrebnih funkcij in vam dajo možnost nadgradnje kadar koli.

splošno proti e-trgovini

Zaključek

Uporabite Weebly, če želite čisto preprostost.

Uporabite Wix, če želite ustvariti čudovito spletno mesto, ki si ga zamislite v svoji glavi.

Res je tako preprosto. Ne spreglejte te odločitve – še posebej zato, ker lahko preizkusite obe možnosti, kadar želite.

Uporaba graditelja spletnih strani naj bi stvari olajšala. Poiščite nekaj duše, da ugotovite, katero obliko graditelja spletnih strani želite uporabiti in začnite graditi svoje spletno mesto.

Na koncu dneva vam bo vsaka od teh možnosti naredila estetsko prijetno spletno mesto, ki vam bo pomagalo pri doseganju ciljev.

Pogosta vprašanja

Je Weebly popolnoma brezplačen?

Weebly ima popolnoma brezplačno različico, kjer lahko sestavite odlično spletno stran. Vendar ne boste imeli lastne prilagojene domene, ki v večini okoliščin ni idealna.

Koliko stane uporaba Weebly?

Weebly ima tri stopnje cen. Na voljo je brezplačna različica, skupaj z različico za 12 USD na mesec in 15 $ na mesec.

Je Wix boljši kot Weebly?

Popolnoma je odvisno od tega, kaj cenite. Če iščete najbolj preprost in enostaven pristop k izdelavi spletnega mesta, potem Wix ni boljši od Weeblyja. Če iščete svobodo in popolno prilagoditev, potem je Wix boljši od Weeblyja.

Ali je Wix boljši od WordPress-a?

Kratek odgovor je ne. Daljši odgovor je, da lahko. Če želite svoje spletno mesto zelo prilagoditi brez trdne krivulje učenja, potem je Wix za vas boljši od WordPressa. WordPress je globok potop v gradnjo spletnih strani, medtem ko je Wix nekako všeč v plitvi konec in se spogleduje z idejo plavanja v globoki konec.

Ali je spletno mesto Wix resnično brezplačno?

Wix ima brezplačno različico, vendar bo ime vaše domene imelo to obliko: username.wixsite.com/siteaddress. Če želite uporabiti domeno po meri in odkleniti veliko funkcij, boste morali izbrati plačljiv načrt.

Kako dobim brezplačno ime domene od Wixa?

Po izbiri plačljivega načrta je na voljo brezplačno ime domene. Še vedno morate plačati za Wix-ov načrt, vendar domensko ime vržejo brezplačno – za eno leto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author