Cara Mengatasi Kenaikan Lalu Lintas Kedai E-dagang Untuk Musim Percutian

Musim percutian hampir tiba dan ini adalah peluang keemasan bagi perniagaan dalam talian untuk meningkatkan penjualan mereka sebelum 2020 bermula. Untuk memberikan perspektif sejarah, menurut eMarketer, jumlah perbelanjaan runcit percutian pada tahun 2018 meningkat sebanyak 5.4% mencapai $ 998.32 bilion. Menurut Statista, penjualan e-dagang di seluruh dunia akan mencecah $ 4 trilion penjualan menjelang tahun 2021.

Ini adalah beberapa nombor yang mengagumkan dan sudah tiba masanya anda mengoptimumkan kedai dalam talian anda untuk memperoleh keuntungan yang lebih baik semasa musim percutian 2019 dan mendapatkan bahagian pai anda. Terdapat pelbagai aspek yang mesti dititikberatkan oleh pengusaha dalam talian untuk meningkatkan perniagaan dalam talian mereka semasa aktiviti membeli-belah terbesar tahun ini. Dalam artikel ini, saya akan mengetengahkan cabaran-cabaran umum ini agar anda dapat mengatasinya sebelum musim percutian bermula secara rasmi.

Cabaran E-dagang Semasa Musim Percutian

Pemilik kedai e-dagang menghadapi cabaran semasa musim cuti, seperti kelajuan, penyimpanan, dan waktu henti pelayan yang mengurangkan penukaran pada musim musim cuti. Masalah ini berlaku terutamanya kerana hosting yang tidak boleh dipercayai. Mari selami lebih dalam.

Prestasi Stor

Adalah kenyataan bahawa anda mempunyai masa 3-5 saat untuk menarik perhatian pengunjung anda. Sekiranya kedai anda mengambil masa lebih dari 5 saat, kemungkinan besar pengguna akan menutup kedai anda dan tidak akan berkunjung lagi. Anda sebagai pemilik kedai mempunyai dua pilihan untuk meningkatkan masa muat laman web. Mulakan dengan membina halaman yang lebih ringan yang terdiri daripada gambar yang dioptimumkan, tema ringan CSS / JavaScript yang dikurangkan. Kedua, pilih penyelesaian hosting yang menawarkan tambahan Content Delivery Network (CDN).

CDN membantu meningkatkan masa muat halaman dengan menjadikan kandungan laman web dari node yang diedarkan daripada meminta pelayan utama. Hasilnya, kedai anda akan dimuat lebih cepat dan anda mempunyai lebih banyak peluang penukaran.

Skalabiliti Pelayan

Isu utama kedua bagi pemilik kedai e-dagang adalah skalabiliti pelayan. Sebilangan besar penyedia hosting e-dagang tidak menyediakan ciri skalabiliti pelayan dan itu kerana mereka menggunakan hos bersama atau pelayan khusus. Mengenai skalabiliti pelayan, hosting bersama bukanlah pilihan yang baik, terutamanya apabila kedai anda mempunyai 1000 SKU. Anda sebagai pemilik kedai, tidak mampu menghadapi masalah pengurusan pelayan semasa puncak kempen percutian. Sekiranya anda tidak dapat menskalakan ukuran pelayan anda, pengguna anda akan mengalami mesej ralat “Pelayan Tidak Ditemui”.

Keselamatan Data Stor

Isu ketiga untuk kedai e-dagang berkaitan dengan keselamatan data pelanggan dan kedai. Kedai dalam talian mempunyai data sensitif termasuk profil pelanggan, bukti kad kredit, dan perincian akaun bank. Anda mesti memastikan bahawa semua data di kedai dalam talian anda selamat. Ini memerlukan tahap keselamatan kedai dan tahap hosting dengan Daftar Putih IP dan pengesahan dua faktor (TFA). The Pengesahan Dua Faktor adalah lapisan keselamatan tambahan untuk akaun hosting anda, memastikan pelayan anda selamat dari akses yang tidak dibenarkan. Senarai Putih IP membolehkan anda membuat senarai putih IP, menjadikannya mudah untuk berkolaborasi dengan rangkaian atau wilayah dengan akses tanpa had ke SSH dan SFTP.

Penyelesaiannya – Hosting Awan Terurus Kami berada di halaman yang sama sekarang! Cabaran yang disebutkan di atas terutama berlaku kerana hosting e-dagang yang buruk.

Ketika berkaitan dengan hosting awan yang dikendalikan, banyak pedagang dalam talian lebih memilih platform hosting Cloudways yang menawarkan hosting yang pantas, boleh dipercayai dan mantap untuk laman web e-dagang.

Ia menawarkan platform yang mesra pengguna untuk menguruskan operasi pelayan anda sehari-hari seperti akses selamat ke pelayan melalui SFTP dan SSH, pengurusan pekerjaan cron, sandaran pelayan atas permintaan dan banyak lagi. Mari lihat apa ciri lain yang ditawarkan Cloudways untuk menguruskan lonjakan lalu lintas semasa musim percutian.

Pelayan Dedicated

Memilih pelayan khusus untuk musim kempen percutian anda adalah pilihan yang bijak. Ini bermaksud bahawa anda mendapatkan keseluruhan pelayan ke aplikasi web anda. Tidak ada perkongsian masa CPU, RAM atau lebar jalur, yang bermaksud laman web anda sentiasa responsif sepanjang masa. Prestasi pelayan bersama bergantung pada lalu lintas dan keterlibatan pengguna yang mendarat di kedai anda. Tetapi ini tidak berlaku dengan pelayan khusus maya.

Dengan menggunakan pelayan khusus Cloudways, anda tidak perlu berkongsi lebar jalur dengan aplikasi lain (WordPress, PHP, Magento, dll.). Pelayan khusus lebih pantas dan cukup mampu menangani lonjakan lalu lintas. Cloudways membenarkan No label Studios, agensi pembangunan web label putih, untuk mendapatkan pengurusan pelayan yang pantas dan menikmati ciri seperti pengklonan laman web, persekitaran pementasan, pengurusan pasukan & sandaran.

Skalabiliti Pelayan

Meningkatkan sumber pelayan adalah keperluan operasi yang dapat membuat atau memecahkan kedai e-dagang semasa musim penjualan percutian. Cloudways telah mempermudah proses penskalaan sumber pelayan sehingga kedai anda dapat memanfaatkan untuk menjana lebih banyak pendapatan dalam tempoh penjualan percutian. Apabila anda perlu menurunkan, cukup kloning pelayan anda ke spesifikasi yang lebih rendah dan anda sudah selesai!

Skalabiliti Pelayan

Sandaran Data & Pulihkan

Sandaran adalah satu-satunya cara yang dapat membantu mendapatkan semula data anda yang terdahulu setelah berlaku serangan yang tidak menentu. Proses sandaran automatik Cloudways membolehkan anda membuat sandaran pelayan dan aplikasi pada frekuensi yang telah ditetapkan. Selain itu, jika anda mahu, anda juga boleh mendapatkan sandaran atas permintaan. Terdapat pilihan untuk menyimpan sandaran pada pelayan yang sama di mana anda boleh memuat turun fail dengan mudah ke storan luaran pilihan anda.

Pemulihan sandaran data

Cloudways ThunderStack

Tumpuan hosting Cloudways adalah tulang belakang yang menyokong dan mengoptimumkan prestasi pelayan. Ia adalah gabungan kuat NGINX, Apache, PHP-FPM (PHP 7 adalah versi lalai untuk semua pelayan). Di samping itu, pangkalan data aplikasi juga dikendalikan melalui MySQL / MariaDB (sekarang DBMS lalai), penyelesaian cache terkini seperti Full Page Cache (FPC) untuk kedai Magento 1.X dan Varnish Cache untuk kedai Magento 2.X.

Ribut Petir Cloudways

Bayar semasa awak hendak pergi

Cloudways ringan di poket. Ini bermaksud bahawa anda hanya perlu membayar sumber yang telah anda gunakan. Cukup pilih rancangan hosting yang paling sesuai dan nikmati serendah $ 10 sebulan.

Bayar semasa awak hendak pergi

Sokongan Aktif 24/7

Setelah kedai anda beroperasi dan beroperasi, mungkin ada kemungkinan kedai anda menghadapi masalah pengurusan pelayan. Sekiranya demikian, jangan risau, pasukan sokongan teknikal Cloudways sentiasa tersedia untuk anda sepanjang masa. Cukup Buat Tiket dan serahkan selebihnya di pasukan sokongan teknikal Cloudways.

Sokongan

CloudwaysCDN

CloudwaysCDN adalah sistem yang diedarkan secara geografi yang membantu mengurangkan masa muat halaman laman web. Ini bermaksud, tanpa mengira jarak antara pelawat dan pelayan, kelajuan pemuatan halaman tetap stabil. Dari segi teknikal, CloudwaysCDN meniru kedai anda dan melayani permintaan pelawat dari simpul terdekat. Lebih penting lagi, ia menjimatkan banyak sumber pelayan dan memastikan pelawat anda mengalami kelajuan pemuatan halaman yang sangat baik.

CloudWaysCDN

Sudah tiba masanya untuk Menuntut Mengapa Cloudways adalah Penyelesaian yang Lebih Baik

Saya menguji prestasi kedai Magento (memasang data sampel) dengan menggunakan dua alat. Pertama, dengan bantuan Pingdom, alat percuma untuk menguji prestasi laman web. Kedua, dengan melaksanakan perintah CLI alat penanda aras pelayan ab – Apache.

Pingdom

Hasilnya berdasarkan pelbagai metrik seperti gred prestasi, saiz halaman dan masa muat yang cukup hebat dengan Cloudways Magento Hosting.

Pingdom

Ab Apache

Apache

Menjumlahkan!

Dengan pertumbuhan e-dagang global yang luar biasa, pastikan bahawa anda merancang lebih awal untuk musim percutian anda. Cloudways memastikan pertumbuhan kedai e-dagang anda dengan menangani semua cabaran hosting web anda. Berikan kedai e-dagang anda dengan pantas, sehingga anda dapat mengalahkan semua rekod sebelumnya. Lihatlah semua rancangan yang ada dan dapatkan penyelesaian hosting e-dagang terbaik. Sekiranya anda fikir saya terlepas petua penting, beritahu saya di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author