Perkhidmatan Web Hosting Terbaik

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting (untuk hosting pelanggan kami, + kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen ��), kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan penyedia hosting web teratas.

Kami memeriksa semua akaun hosting kami, menganalisis host web mana yang berfungsi dengan baik, dan mana yang tidak (dan mengapa). Kemudian kami memutuskan untuk membina halaman perbandingan besar ini untuk berkongsi apa yang kami dapati, nikmati!

Untuk rujukan pantas, berdasarkan ulasan kami, ini adalah 5 penyedia hosting web terbaik untuk tahun 2020:

 1. Hostinger – Keseluruhan Terbaik
 2. SiteGround – Naib Johan
 3. HostPapa – Host Web Mampu Milik
 4. Cloudways – Perkhidmatan Cloud Hosting Terbaik
 5. A2 Hosting – Hebat untuk Reseller Hosting

Contents

Mengapa Web Hosting Penting!

Kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda.

Mari ambil kelajuan laman web  sebagai contoh, tahukah anda bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman berkurang sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat, sebab inilah laman web yang berpengalaman dan berfokus pada kualiti penyedia hosting adalah penting!

Nasib baik bagi kami, industri hosting web cukup kompetitif dengan kebanyakan penyedia sentiasa berusaha untuk mengalahkan harga, kualiti dan sokongan! Ini bagus untuk kita kerana kita mempunyai banyak pilihan ketika memilih host web.

penyelidikan hosting web

Selain dari jadual perbandingan hosting di bawah ini, kami juga melihat lebih terperinci dengan ulasan hosting laman web individu.

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesReviewsWebsite
Logo Hostinger $ 0.99 (Diskaun 90% – turun dari $ 9,99) 10 GB

 • Sangat berpatutan
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Rangkaian pelayan global
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Ulasan Hostinger
tapak tapak2 $ 3.95 (diskaun 67%, turun dari $ 11.95) 10 GB
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Sepantas kilat
 • Sokongan Hebat!
 • Pelayan Global
Kajian SiteGround
Logo HostPapa $ 2.95 (turun dari $ 7.99 – Diskaun MangoMatter Eksklusif) 100 GB
 • Sangat berpatutan!
 • BANYAK pilihan sokongan
 • Persembahan hebat
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
Ulasan HostPapa
cloudwayslogo $ 7 20 GB
 • Pengehosan awan ditakrifkan semula.
Kajian Cloudways
A2HostingLogo $ 3.92 Tanpa had
 • Murah
 • Ruang Cakera Tanpa Had!
Ulasan Hosting A2

10 Ulasan Web Hosting Terbaik untuk 2020

1. Hostinger – Keseluruhan Terbaik

Logo Hostinger
Laman web: www.hostinger.com
Harga: $ 0.99
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung
Jangkauan global: Ya

Hostinger adalah salah satu syarikat hosting web yang berkembang pesat di sekitar, dan dengan alasan yang baik. Mereka berjaya memberikan perkhidmatan hosting berkualiti tinggi yang sangat tinggi, dengan sebahagian kecil dari kos berbanding kebanyakan pesaing mereka.

Tidak hairanlah bahawa sejak awal tahun 2004, mereka telah mendaftar lebih dari 29 juta pengguna. Dengan hanya $ 0.99 / bln, anda mendapat ruang cakera SSD 10GB, SSL percuma, sokongan pelanggan 24/7/365 mereka, dan beberapa lagi percuma. Nilai yang mereka tawarkan cukup mengagumkan!

Perkara yang sangat kami sukai adalah bagaimana mereka menyusun proses penyediaan akaun baru, ini adalah penyediaan paling lancar yang kami alami selama ini. Langkah berjalan lancar sehingga seterusnya, sebelum anda mengetahuinya, anda mempunyai laman web langsung dengan pemasangan WordPress (dan sebenarnya dioptimumkan untuk WordPress), dan bersedia untuk kandungan dan gambar yang akan dimuat naik.

Ini adalah proses onboarding yang dipikirkan secara serius!

Untuk prestasi, selain dari 7 (!) Lokasi pelayan mereka di seluruh dunia, mereka menggunakan cakera keras SSD, cache tahap pelayan, perlindungan DDOS, plugin caching khusus, 99.9% uptime, dll. Dan jika anda benar-benar mahu tekan sedikit kelajuan dari laman web anda mungkin, tambahkan CDN, dan anda berwarna emas, tidak kira dari mana datangnya pelawat anda.

Pelayan mereka terletak di AS, Singapura, United Kingdom, Belanda, Lithuania, Brazil, dan Indonesia.

Mereka menawarkan jenis hosting berikut: Hosting bersama, (yang sangat diperlukan oleh orang), VPS, hosting Cloud, hosting WordPress, dan hosting e-mel. Sekiranya anda memerlukannya, mereka juga menjual nama domain, kedai sehenti untuk semua keperluan laman web anda.

Rancangan hosting bersama mereka bermula hanya $ 0.99 sebulan (diskaun 90% sekarang). Mereka juga menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari, yang tidak perlu dipertimbangkan dalam buku kami!

Kelebihan

 • Sangat senang disediakan
 • Persembahan hebat
 • Sangat berpatutan
 • Rangkaian pelayan global

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround – Naib Johan

Logo SiteGround
Laman web: www.siteground.com
Harga: $ 3.95
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

SiteGround adalah pemain besar dalam industri hosting. Dari sokongan pelanggan mereka yang sangat responsif, yang mempunyai masa respons rata-rata 10 minit pada tiket sokongan, hingga penyediaan pelayan yang dioptimumkan untuk WordPress yang menjadikan WP berjalan dengan sangat lancar, mereka tahu kerajinan mereka!

Sama seperti kebanyakan penyedia hosting web, mereka menawarkan beberapa perkhidmatan percuma seperti SSL, nama domain percuma, dan pemindahan laman web percuma.

Mereka juga disarankan oleh WordPress (sangat sedikit syarikat hosting yang dapat menuntut ini! Sudah tentu mereka dapat mengatasi hampir semua sistem pengurusan kandungan atau drag and drop pembangun laman web yang anda lemparkan kepada mereka).

Bagi prestasi, bukan sahaja mereka menawarkan hosting SSD untuk kelajuan yang lebih cepat dan memastikan semua orang mempunyai sumber pelayan yang mencukupi, tetapi mereka juga telah membina pemalam cache dalaman untuk laman WordPress yang disebut SuperCacher untuk melayan laman web anda secepat mungkin.

Dan jika pasaran sasaran anda berada di luar negara, mereka juga mempunyai pusat data di UK, NL (Belanda), dan SG (Singapura). Dan seperti Hostinger, mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan mempunyai jaminan uptime 99.9%.

Keselamatan mereka juga patut dijerit, kerana mereka telah membuat sistem keselamatan khusus yang selalu menjelajah laman web dan memantau kemungkinan ancaman, memastikan semua pelayan dan akaun tetap bersih sebersih mungkin.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting. Pelan hosting bersama mereka yang paling berpatutan hanya bermula $ 3.95 sebulan (potongan 67% dari harga biasa)!

Kelebihan

 • Mesra pengguna
 • Ciri keselamatan yang mengagumkan
 • Banyak pusat data di seluruh dunia
 • Disyorkan oleh WordPress
 • Persembahan hebat

Keburukan

 • Kos pembaharuan agak tinggi

3. HostPapa – Host Web Mampu Milik

Logo HostPapa
Laman web: hostpapa.com
Harga: $ 2.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

Walaupun penjenamaan mereka dapat menggunakan beberapa pekerjaan, perkhidmatan yang disediakan Hostpapa adalah yang terbaik! Ruang 100 GB dengan hanya $ 2,95 adalah tawaran yang sangat baik, pastinya mempertimbangkan tahap sokongan pelanggan yang anda dapat, dan bahkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Sudah tentu, mereka mempunyai pemasang 1 klik untuk semua pembangun laman web kegemaran anda atau sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, Joomla, dll. Anda juga mendapat nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan penghijrahan laman web percuma dari hos lama anda jika diperlukan. Sekiranya anda perlu menyasarkan pasaran luar negara seperti Eropah atau Asia, anda boleh menggabungkan CDN CloudFlare dengan mudah untuk waktu muat yang baik di mana sahaja pelawat anda berada. Waktu operasi mereka juga sangat dipercayai dengan hampir tidak ada waktu henti.

Sokongan pelanggan berfungsi 24/7 dan cukup responsif, pasti mempertimbangkan kos rendah! Mereka juga dapat membantu migrasi laman web.

Bagi perkhidmatan hosting web, HostPapa menawarkan hosting bersama, hosting reseller, hosting VPS dan hosting WordPress, serta perkhidmatan reka bentuk web, G Suite, dan dukungan integrasi Office 365. Serius, jika anda menggunakan anggaran, mereka tidak akan mengecewakan anda.

Pakej hosting bersama mereka bermula pada $ 2.95 sebulan.

Kelebihan

 • Banyak ruang cakera
 • Perkhidmatan tambahan
 • Sokongan 24/7 yang baik
 • Nama domain percuma
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Keburukan

 • N / A

4. Cloudways – Perkhidmatan Cloud Hosting Terbaik

Logo Cloudways
Laman web: www.cloudways.com
Harga: $ 10
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Cloudways membawa hosting awan ke tahap seterusnya! Hampir penggunaan segera dan skalabiliti yang hebat … dengan sokongan teknikal yang cukup responsif.

Dengan 25+ pusat data, pengalaman pengguna yang baik, prestasi + uptime yang hebat melalui pelayan web Amazon, DigitalOcean, Google, Vultr, dan KYUP … orang-orang ini mentakrifkan semula industri hosting awan.

Bercakap mengenai prestasi, sebab mengapa mereka begitu hebat bukan hanya kerana mereka menggunakan beberapa penyedia terbaik di luar sana, dan menyokong perkara seperti PHP7, HTTP / 2 Served Servers, dan SSD hosting. Mereka juga telah membina beberapa sistem khusus untuk meningkatkan prestasi lebih jauh, selain panel kawalan khusus mereka yang hebat. Untuk laman WordPress, mereka mempunyai plugin Breeze caching mereka, dan kemudian untuk pembangun laman Magento, mereka mempunyai Cache Halaman Penuh terbina dalam. Mereka pasti tahu apa yang mereka lakukan!

Dari segi keselamatan, mereka juga cukup hebat. Dengan firewall khusus dan Pengesahan Dua Faktor, mereka mengambil keselamatan dengan sangat serius.

Pelan hosting web termurah mereka bermula pada $ 7 sebulan.

Kelebihan

 • Pengehosan awan berprestasi tinggi
 • Sangat berskala
 • Pusat data di seluruh dunia

Keburukan

 • Lebih banyak kemahiran berteknik diperlukan

5. A2 Hosting – Hebat untuk Reseller Hosting

Logo Hosting A2
Laman web: www.a2hosting.com
Harga: $ 3.92
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

A2 Hosting sangat serupa dengan SiteGround dan Hostinger… pelayan pantas, jangkauan global, sokongan hebat, ruang cakera tanpa had. Walaupun mereka tidak mempunyai cadangan WordPress rasmi, mereka dioptimumkan untuk WordPress.

Walaupun rancangan asas mereka cukup pantas dan menawarkan tambahan yang lebih baik seperti sijil SSL percuma, pengimbasan percuma untuk penggodaman berpotensi, pemindahan laman percuma, beberapa lokasi pelayan, dan lain-lain. Selama ini, tentu saja, mempunyai jaminan uptime 99.9%.

Rancangan Turbo adalah di mana perkara-perkara menjadi sangat menarik. Rancangan Turbo bukan hanya mempunyai lebih sedikit pengguna per pelayan web, pada dasarnya memberikan lebih banyak sumber pelayan per akaun, tetapi mereka juga menawarkan sistem cache yang cukup agresif dengan penyelesaian cache yang berbeza untuk pembangun laman web utama seperti WordPress dan Magento.

A2 Hosting menawarkan pelbagai jenis hosting web, dari hosting bersama, hosting WP dan hosting reseller, hingga VPS dan rancangan hosting khusus.

Mereka juga menawarkan 3 pakej hosting, rancangan hosting web paling murah mereka hanya bermula $ 3.92 sebulan (asalnya $ 7.99 / bln).

Kelebihan

 • Pelayan di AS, Eropah, dan Singapura (SG sangat bagus untuk laman NZ)
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa

Keburukan

 • N / A

6. GreenGeeks – Web Hosting Hijau Terbaik

Logo GreenGeeks
Laman web: www.greengeeks.com
Harga: $ 2.95
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Greengeeks mempunyai banyak pusat data di seluruh dunia, sokongan yang sangat baik, malah menawarkan lebar jalur dan ruang cakera tanpa had dengan setiap rancangan. Apa yang membezakan GreenGeeks ialah mereka meletakkan penggunaan tenaga mereka kembali 3 kali ke dalam grid melalui tenaga angin, yang cukup mengagumkan!

Sejauh ciri khusus untuk perkhidmatan hosting web mereka. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, mereka menawarkan ruang cakera tanpa had bahkan pada rencana paling asas mereka, mempunyai sokongan pelanggan 24/7, menawarkan jaminan uptime rangkaian 99.9%, dan sama seperti SiteGround, jaminan pengembalian wang 30 hari jika anda tidak berpuas hati! Mereka juga berguna ketika melakukan migrasi laman web.

Dalam hal prestasi, mereka memaksimumkan kecepatan dengan menawarkan hosting SSD, integrasi CDN gratis dengan dukungan Cloudflare, HTTP / 2, dan PHP7. Mereka bahkan membina sistem cache mereka sendiri yang disebut PowerCacher untuk memaksimumkan prestasi sebanyak mungkin.

Untuk rancangan hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting WordPress, dan hosting Reseller.

Pelan hosting termurah mereka hanya bermula USD $ 2.95 sebulan (turun dari $ 9.95).

Kelebihan

 • Hijau super
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Banyak pusat data di seluruh dunia
 • Perkhidmatan pelanggan yang baik

Keburukan

 • N / A

7. Bluehost – Host Web Hebat untuk Pemula

Logo Bluehost
Laman web: www.bluehost.com
Harga: $ 3.95
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Bluehost mengalami sedikit pergolakan dalam beberapa tahun terakhir. Mereka berada di puncak permainan, kemudian dibeli oleh EIG (kumpulan antarabangsa ketahanan), keadaan menurun, ulasan pelanggan tidak terlalu positif lagi … tetapi sejak 2 tahun yang lalu, mereka berusaha keras untuk membalikkan keadaan, dan kini mereka kembali dengan hosting yang baik, perkhidmatan pelanggan yang hebat, dan prestasi yang baik. Mereka sangat terkenal dan digunakan oleh BANYAK laman web hari ini.

Usaha mereka baru-baru ini menjadikan mereka mendapat tempat dalam perbandingan hosting web kami lagi! Untuk layanan hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting awan, hosting WP, VPS, dan hosting khusus. Segala-galanya dilengkapi dengan ciri biasa dan masa operasi yang hebat.

Mereka sangat baik dengan hosting laman WordPress, dan mempunyai ciri hosting tambahan khusus untuk pemasangan WP, untuk memastikan prestasi selancar mungkin.

Bagi sokongan pelanggan, mereka memiliki segalanya dari pangkalan pengetahuan yang besar, tiket sokongan, sembang langsung, sokongan telefon, dan bahkan tutorial video untuk berjaga-jaga. Mereka juga membina panel kawalan tersuai yang cukup mudah digunakan.

Rancangan hosting web mereka bermula pada $ 3.95 sebulan.

Kelebihan

 • Berpengalaman
 • Harga yang kompetitif
 • Banyak ruang cakera

Keburukan

 • Reputasi berbatu

8. HostGator – Host Laman Web Nilai Besar

Logo Hostgator
Laman web: www.hostgator.com
Harga: $ 2.75
Ruang Cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

HostGator adalah seorang veteran industri, mereka sangat tua dan mempunyai BANYAK pelanggan. Mereka juga sangat berpatutan, tetapi ia menunjukkan ketika anda menggunakan perkhidmatan mereka. Semuanya baik-baik saja, tidak buruk, tidak hebat, ok.

Tetapi sekali lagi, melihat ciri hosting mereka, ruang cakera tanpa had dengan hanya $ 2.75 / bln, bukan masalah buruk. Mereka juga menawarkan SSL percuma, domain percuma selama setahun, dan menjamin 99.9% masa pelayan.

Sokongannya juga cukup baik, dengan pilihan untuk telefon, sembang langsung, dan tiket sokongan. Mereka juga mempunyai banyak tutorial video untuk menjadikan pengalaman anda semudah mungkin.

HostGator mempunyai rencana hosting situs web berikut: Hosting bersama (menggunakan hosting cpanel), hosting WordPress, hosting awan, penjual semula, VPS, dan pelayan khusus.

Mereka juga mempunyai 2 pelayan web di AS, dan satu di India.

Rancangan hosting web bersama mereka bermula hanya $ 2.75 sebulan.

Kelebihan

 • Murah
 • Nilai yang layak
 • Alamat e-mel tanpa had

Keburukan

 • Perkhidmatan berkualiti rendah
 • Keselamatan boleh menjadi lebih baik

9. Inmotion Hosting – Hebat untuk Laman Web Perniagaan

logo inmotion hosting
Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga: $ 6.39
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

InMotion Hosting telah lama wujud, mereka terkenal dengan hosting perniagaan yang berkualiti (dengan jaminan masa upah 99,99% !!). Walaupun mereka mempunyai tanda harga yang lebih tinggi, kualiti perkhidmatan hosting mereka sangat baik, begitu juga dengan sokongan mereka.

Sekiranya anda mempunyai masalah, anda boleh menghubungi mereka melalui telefon, tiket sokongan, sembang langsung, dan bahkan skype jika diperlukan.

Sekiranya anda mula melihat ulasan pengguna mereka di seluruh web, sangat mengagumkan betapa disukai mereka.

Bagi pilihan hosting, InMotion menawarkan hosting bersama, hosting reseller, hosting VPS, pelayan khusus dan hosting WordPress khusus.

Pelan termurah mereka bermula pada $ 6.39 sebulan.

Kelebihan

 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Reputasi yang baik
 • Jaminan masa yang kukuh

Keburukan

 • Mahal

10. WP Engine – Hosting WordPress Terurus

logo wpengine
Laman web: www.wpengine.com
Harga: $ 35
Ruang cakera: Had pengunjung 25k
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Sekiranya anda benar-benar mencari hosting WordPress yang dikendalikan berkualiti tinggi untuk Amerika Syarikat, WP Engine adalah yang anda perlukan! Mereka adalah peneraju pasaran dalam hal hosting laman web WordPress (tidak ada pembangun laman web lain), dan dengan alasan yang baik (walaupun mahal). Mereka mempunyai sistem caching buatan sendiri untuk melayani halaman dengan pantas (disebut EverCache), dan digabungkan dengan CDN mereka, mereka adalah syarikat hosting WordPress terpantas di sekitar! Mereka juga mempunyai panel kawalan khusus yang memberikan pengalaman pengguna yang hebat.

Sokongan teknikal 24/7 mereka sememangnya mengkhususkan diri dalam WordPress, yang membolehkan mereka menyelesaikan masalah tanpa sebarang masalah. Selain itu, mereka juga menjaga kemas kini inti WordPress sehingga anda tidak perlu risau. Dan ketika itu adalah kemas kini utama, mereka benar-benar menguji laman web terlebih dahulu sebelum mengemas kini untuk memastikan tidak ada yang rosak, perkhidmatan terbaik. Mereka juga mempunyai pengesanan ancaman masa nyata, waktu operasi yang hebat, menyekat serangan DDOS secara aktif, dan mereka juga akan membetulkan laman web anda secara percuma jika ia diretas… tidak hairanlah ulasan pengguna mereka begitu positif!

Semua perkara di atas lebih dari sekadar membenarkan tanda harga dan tempat dalam perbandingan hosting web kami! Tertarik dengan ketenangan fikiran dan dapat menjimatkan anggaran?

Pelan termurah mereka bermula pada $ 35 sebulan.

Kelebihan

 • Banyak pusat data di seluruh dunia
 • Sokongan istimewa
 • Prestasi tinggi

Keburukan

 • Kos

Bagaimana Mencari Penyedia Hosting Laman Web Terbaik

Ketika memilih host web yang berkualiti untuk laman web anda, penting untuk memahami bahawa terdapat banyak jenis untuk dipilih.

Di bawah ini, kami memberikan penjelasan mengenai jenis utama pilihan web hosting dan kebaikan dan keburukannya, dan melihat lebih terperinci mengenai ciri yang anda ingin perhatikan, sehingga anda dapat membuat sendiri perbandingan hosting laman web terbaik dan akhirnya mencari hos yang sesuai untuk anda membina laman web anda.

Sebagai catatan, jika anda belum mendaftarkan nama domain anda, banyak host juga boleh melakukannya. Oleh itu, pendaftar kegemaran kami adalah Namecheap, mereka telah lama wujud dan sangat berpatutan. Keseluruhan proses pembuatan laman web cukup mudah btw, banyak orang membina laman web mereka sendiri hari ini (lihat halaman statistik internet kami untuk mendapatkan idea, itu luar biasa) … ambil saja satu langkah pada satu masa.

Komputer riba hosting laman web AS

Jenis Hosting Laman Web

Hosting Berkongsi

Dengan hosting bersama, pada dasarnya, banyak laman web dihoskan oleh satu pelayan tunggal, dikendalikan oleh pentadbir sistem. Mereka biasanya menawarkan pelbagai pilihan seperti hosting Windows atau Linux, Java dan PHP hosting. Selain itu, anda akan mendapati banyak dari mereka mempunyai pemasang untuk sistem pengurusan kandungan utama seperti WordPress, Joomla, Drupal, dll..

hosting bersama

Kelebihan: Hosting bersama adalah rancangan hosting yang paling murah kerana semua akaun akan menggunakan pelayan yang sama, sehingga membebankan kos. Ia juga mesra pengguna kerana tidak memerlukan pengetahuan yang tinggi untuk menggunakannya.

Keburukan: Sayangnya, kerana sifatnya yang dikongsi, hosting yang dikongsi boleh dipercayai. Anda bersaing untuk sekumpulan sumber dan fitur terhad dengan banyak akaun lain, jadi lebih mudah laman web anda melambatkan atau bahkan diretas berbanding dengan pilihan hosting lain.

Hosting VPS

VPS bermaksud Pelayan Peribadi Maya. Pada dasarnya, ia adalah jalan tengah antara hosting pelayan yang dikongsi dan dikhaskan (dan berfungsi dengan baik untuk pelayan permainan, hosting pelayan Minecraft terbaik dibina dengan VPS). Fikirkan host pelayan bersama dengan pembahagian antara akaun yang memberikan privasi dan ciri tambahan.

Kelebihan: Kosnya cukup tinggi. Anda membayar lebih banyak daripada hosting bersama, tetapi ini memberi anda kebebasan, fleksibiliti, dan keselamatan tambahan. Anda masih mendapat sokongan daripada pasukan pentadbir tetapi mempunyai lebih banyak kawalan daripada hos bersama tradisional.

Keburukan: Penyedia perkhidmatan internet yang tidak boleh dipercayai dapat menjual lebih banyak ruang untuk menghasilkan lebih banyak wang dan membiarkan akaun terkandas tanpa ruang pelayan. Terdapat juga sedikit lebih banyak penyelenggaraan yang diperlukan oleh anda berbanding dengan hosting bersama.

Hosting Pelayan Dedicated

Pelayan khusus adalah milik anda. Anda mempunyai semua hak dan tanggungjawab terhadapnya. Kebebasan itu datang dengan kos kewangan dan intensiti tenaga kerja yang lebih tinggi.

Kelebihan: Anda tidak akan dilambatkan atau dipengaruhi oleh orang lain kerana pelayan adalah milik anda! Dan kerana itu milik anda, itu bermakna anda harus menyesuaikannya namun anda merasa sangat cenderung.

Keburukan: Tanggungjawab untuk menyesuaikan diri anda, jadi memerlukan sedikit lebih banyak pengetahuan. Bukan sahaja memerlukan kecerdasan untuk menyiapkannya, tetapi juga dilengkapi dengan harga yang lebih tinggi.

Cloud Hosting

Cloud hosting adalah pilihan lain di antara hosting khusus dan bersama. Cloud hosting membahagikan sumbernya di antara beberapa pelayan yang semuanya disambungkan (seperti web labah-labah) dan menyediakannya ke akaun mengikut keperluan. Ini mempercepat dan memberikan keselamatan sekiranya satu pelayan tidak berfungsi.

Kelebihan: Fleksibiliti untuk skala adalah faedah besar yang dapat diberikan oleh cloud hosting. Ini bermaksud jika perniagaan anda berkembang dengan pesat, pelayan anda akan mengikutinya. Ini juga merupakan produk yang tersedia untuk anda sebaik sahaja anda memerlukannya kerana ia sentiasa ada dalam satu bentuk atau yang lain di awan. Ini adalah kos yang berpatutan dan berfungsi dengan baik untuk akaun yang mempunyai kakitangan rendah.

Keburukan: Kerana sangat terpusat di awan tepercaya ini, jika ada masalah dengan awan, anda hampir tidak berdaya. Sekali lagi, kerana komponen penyimpanan awan, anda hanya dapat mengakses fail anda melalui internet. Sekiranya anda tidak dapat bersambung, anda tidak boleh mendapatkan akses. Fleksibiliti seperti gelang getah yang ditawarkannya juga dapat disertakan dengan tagihan “getah-gelang-fleksibel” setiap bulan.

Hosting Penjual Semula

Pengehosan penjual semula adalah jenis hosting bersama yang mudah dikendalikan. Syarikat mengambil pakej dari syarikat induk induk, membundel atau membungkusnya sesuka hati, dan menjualnya semula ke akaun lain sebagai milik mereka.

Kelebihan: Ini menjimatkan kerumitan kerana orang lain akhirnya bertanggungjawab. Sekiranya anda mahu bergantung pada orang lain, ini mungkin penyelesaian yang baik untuk anda.

Keburukan: Namun, pihak yang menjual semula tuan rumah mungkin bukan pakar dalam hal itu. Sebagai pelanggan, anda mungkin hanya mempunyai akses kepada mereka, jadi anda mungkin berada dalam kedudukan yang sukar sekiranya berlaku sesuatu. Hanya syarikat penjualan semula yang boleh dipercayai dan disahkan yang boleh dipertimbangkan untuk alasan ini.

Hosting WordPress Terurus

Ini adalah hosting premium yang tertumpu pada WordPress, dengan kakitangan sokongan teknologi WP yang pakar. Host WP yang dikendalikan biasanya mempunyai timbunan pelayan yang sangat dioptimumkan yang direka khas untuk menjalankan WordPress secepat mungkin. Harga biasanya dikira dengan jumlah pengunjung yang anda perolehi setiap bulan, dan bukannya ruang cakera seperti host web bersama yang biasa.

Kelebihan: Anda akan sentiasa mengetahui tentang ciri dan pemalam terkini kerana WordPress sentiasa berada di bahagian depan perkara baru dalam dunia hosting. Mereka akan mempercepat dan melindungi anda sekiranya berlaku sesuatu. Bukan sahaja pasukan akan membuat anda sentiasa diperbarui, tetapi mereka juga akan melindungi maklumat anda dan berada di sana untuk sebarang masalah yang mungkin timbul.

Keburukan: Harga biasanya merupakan perkara pertama yang mematikan seseorang. Semakin besar laman web dan jumlahnya, semakin banyak anda akan dikenakan bayaran. Anda juga mempunyai sedikit kawalan terhadap penyesuaian laman web anda (kerana host yang dikendalikan cenderung mempunyai senarai pemalam yang tidak dibenarkan … untuk mengekalkan prestasi yang optimum).

Ciri hosting web yang harus anda kaji

Sekarang setelah anda mengetahui jenis hos web yang anda cari, anda ingin memeriksa setiap pilihan untuk ciri yang anda perlukan.

Kami menggunakan faktor yang sama dalam perbandingan kami yang lain seperti:

 • laman web hosting Australia
 • hosting laman web di Kanada
 • web hosting Singapura
 • Pengehosan web NZ
 • web hosting India
 • Pengehosan web UK
 • web hosting Malaysia
 • menjadi tuan rumah Ireland
 • laman web hosting Pakistan
 • Melhor hospedagem de sites Brasil
 • web hosting Indonesia

Mengikut aspek berikut sejauh mana yang paling penting bagi anda akan mempersempit carian anda ke penyedia hosting laman web teratas yang menawarkan pakej yang tepat untuk anda.

Tentukan apa yang anda mahu belanjakan wang anda: Adakah lebar jalur, sokongan, domain tambahan, atau mungkin ruang simpanan?

Sebaliknya, tentukan apa yang TIDAK berbaloi untuk anda menghabiskan wang anda. Sekiranya anda tidak memerlukan sokongan khusus, pilih pakej yang memberi anda kelonggaran dan kebenaran untuk melakukan semua kerja!

Mari kita teliti aspek penting dalam memilih perkhidmatan hosting yang baik, jadi anda tidak menghadapi masalah ketika anda mula membuat laman web anda.

Lokasi dan Kelajuan Pelayan

Lokasi geografi pelayan penting, kerana semakin dekat dengan pelayan anda, semakin sedikit jarak dan semakin sedikit maklumat yang perlu dilalui untuk sampai ke anda dan mereka yang menggunakan laman web anda. Pada masa lalu, semakin jauh pelayan dari pelawat anda, semakin lambat laman web anda dimuat untuk pelawat tersebut.

peta lokasi pelayan

Namun hari ini, anda dapat menyelesaikan masalah ini dengan mudah dengan mengaktifkan CDN atau Rangkaian Pengedaran Kandungan. CDN adalah rangkaian pelayan yang diedarkan di seluruh dunia, pelayan atau node ini dapat menyajikan versi cache laman web anda dari simpul yang paling dekat dengan pelawat yang cuba mengakses laman web ini. Oleh itu, anda boleh menjadikan laman web anda dihoskan di AS, dengan pelawat dari Asia masih dapat memuatkan laman web anda dengan pantas.

Cloudflare adalah salah satu CDN tersebut, dan percuma! Sebilangan besar hos web bahkan mempunyai pemasang satu klik yang mudah untuk Cloudflare, jadi pastinya perhatikan.

Ruang Cakera

Ruang cakera adalah ruang untuk menyimpan fail anda di backend (seperti fail HTML, e-mel, gambar, dan skrip). Pada dasarnya, penyimpanan adalah kabinet pemfailan untuk laman web ini. Anda ingin mengetahui ruang simpanan yang ada sebelum mendaftar ke perkhidmatan hosting kerana setelah kabinet pemfailan penuh, itu saja (walaupun anda tentu saja boleh meningkatkan jika diperlukan).

Pastikan ada ruang yang cukup untuk anda sekarang dan di masa depan, dan cuba gunakan hos yang menggunakan pemacu SSD, kerana jauh lebih cepat daripada yang biasa.

Juga, sementara kebanyakan host membenarkan banyak akaun e-mel / alamat e-mel di bawah satu akaun hosting, e-mel dapat mengisi ruang cakera anda dengan cepat, jadi pertimbangkan untuk menggunakan sesuatu seperti Gmail untuk menangani e-mel anda.

Sijil SSL

Keamanan adalah masalah besar hari ini, dengan penggodam berusaha untuk memaksa masuk ke mana-mana laman web yang mereka boleh. Bahkan Google telah mengintegrasikan penggunaan sijil SSL dalam bagaimana mereka meletakkan laman web dalam hasilnya, dengan laman web yang selamat mempunyai kelebihan berbanding laman web yang tidak selamat. SSL bermaksud Secure Sockets Layer, ini adalah teknologi keselamatan untuk membuat sambungan yang dienkripsi antara pelayan dan pelanggan atau pelawat, menjaga agar data yang dipindahkan selamat dari pelaku buruk.

Sijil SSL

Dahulu, hanya laman web yang menerima kad kredit atau butiran pembayaran yang harus memiliki sijil SSL yang sah, tetapi hari ini adalah suatu keharusan bagi hampir setiap laman web. Nasib baik bagi kami, syarikat seperti Let’s Encrypt memberikan sijil SSL secara percuma. Sebilangan besar hos web terbaik di luar sana juga mempunyai pemasang satu klik untuk menjadikan laman web anda selamat dengan memasang sijil.

Waktu tamat

Tertanya-tanya betapa boleh dipercayai tuan rumah anda? Waktu penggunaan adalah kaedah hebat untuk mengukurnya! Waktu operasi laman web adalah peratusan yang menunjukkan betapa baiknya penyedia dalam memastikan semuanya berjaya berjalan.

Sekiranya tuan rumah menuntut jaminan uptime 99%, itu mungkin kelihatan sempurna! Tetapi pertimbangkan 1%. Satu peratus selama setahun boleh bermakna beberapa hari waktu henti untuk laman web anda. Kehilangan waktu akses sama dengan hari henti, sehingga kehilangan pendapatan, namun anda masih membayar untuk perkhidmatan tersebut. Oleh itu, ruang negatif peratusan waktu operasi adalah seperti apa yang akan dikenakan pada masa pelayan tidak berfungsi. Kami mula menjejaki waktu operasi dan respons keseluruhan untuk syarikat hosting web terbesar di halaman status hosting kami.

Cari peratusan tertinggi yang anda dapat, dan pastikan mereka berpegang pada jaminan masa kerja mereka dan dapat memberikan.

Sokongan

Ini adalah salah satu faktor yang lebih penting yang kami pertimbangkan dalam perbandingan hosting web kami.

Pertimbangkan:

 • Sejauh mana anda tahu mengenai merancang laman web, mengekalkannya, dan mengemas kini.
 • Berapa banyak anda perlu bergantung pada pasukan sokongan untuk melakukan perkara seperti merancang, menyelenggara dan mengemas kini laman web anda.

Kemungkinannya, anda jatuh pada satu hujung spektrum atau yang lain.

pilihan sokongan

Sekiranya anda tidak memerlukan banyak sokongan dan dapat menangani tanggungjawab anda sendiri, anda mungkin dapat mengurangkan kos dengan memilih pilihan yang tidak memberikan banyak sokongan. Sekiranya anda memerlukannya, cari pasukan sokongan yang boleh dipercayai yang dapat menangani semua yang anda perlukan. (Dan bersiaplah untuk membayar sokongan tersebut.)

Sandaran

Lihat jenis pilihan sandaran yang ditawarkan oleh tuan rumah pilihan anda. Cadangan yang baik akan berlaku secara berkala, dan ia harus disimpan di lokasi yang berlainan sekiranya satu kawasan mengalami kerosakan.

Tidak menyandarkan maklumat anda secara berkala dan selamat boleh bermakna hari yang sangat buruk dan banyak data yang hilang. Jangan mengambil risiko. Sandaran harian jelas terbaik.

Lebar jalur

Lebar jalur adalah tahap lalu lintas dan pemindahan data yang dapat dikendalikan oleh laman web anda pada satu ketika. Sekiranya laman web hosting menawarkan lebar jalur yang tinggi, ia mungkin berkualiti tinggi. Sekiranya mereka hanya menawarkan sedikit, anda mungkin tidak mahu bergantung pada mereka. Sekiranya perniagaan anda mengikut skala, seperti juga laman web anda, anda mahukan lebar jalur dapat menyesuaikan diri dengan arus yang cepat.

Menjejaki lalu lintas laman web anda selama beberapa bulan adalah kaedah yang baik untuk menentukan lebar jalur yang anda perlukan. Menggunakan nombor itu sebagai garis dasar, biarkan ruang untuk laman web anda berkembang. Ini akan menjimatkan tekanan pada masa akan datang sekiranya anda melihat peningkatan dalam lalu lintas.

Bilangan Domain / Tapak yang Dibolehkan

Sekiranya anda merancang untuk membuat lebih dari satu laman web, pastikan itu dapat dilakukan melalui hos yang anda pilih. Sekiranya anda mendaftar untuk perjanjian satu laman web, maka anda perlu mendaftar lebih banyak lagi sekiranya anda ingin membuat laman web baru atau tambahan.

Sekiranya anda tahu banyak laman web akan berada di cakrawala tidak lama lagi, atau jika anda memerlukan beberapa domain langsung dari kelelawar, anda boleh terus maju dan menghilangkan pilihan hosting yang membatasi anda menjadi satu. Cari pilihan akaun yang membolehkan lebih banyak domain.

Soalan Lazim

Apakah web hosting yang paling selamat?

Penyedia hosting web yang paling selamat adalah mereka yang mempunyai sistem keselamatan sisi pelayan yang dibina khas. Ini boleh terdiri daripada imbasan perisian hasad harian dan WAF bersepadu, hingga sandaran harian dan banyak lagi. SiteGround sangat selamat.

Bagaimana saya memilih penyedia hosting web?

Anda memilih penyedia hosting web yang baik dengan membandingkan ciri-ciri beberapa syarikat hosting web, panduan kami di atas akan membantu anda mengenal pasti ciri-ciri yang paling penting dan apa yang harus diberi perhatian semasa mencari hos web yang hebat.

Bolehkah saya menghoskan laman web saya sendiri?

Secara teknikal ya, anda boleh menghoskan laman web anda sendiri secara tempatan di komputer anda, tetapi laman web tersebut akan hilang sebaik sahaja anda mematikan komputer anda. Mempunyai salinan tempatan laman web anda sangat berguna untuk menguji ciri baru yang ingin anda laksanakan sebelum meneruskannya secara langsung di host web.

Bagaimana saya boleh menghoskan laman web saya secara percuma?

Ya, ada host web percuma, tetapi mereka datang dengan iklan paksa dan sokongan yang mengerikan, atau anda harus menetap dengan subdomain syarikat yang anda hosting. WordPress.com, misalnya, mempunyai rancangan percuma yang dapat memberi anda laman web di subdomain (namaanda.wordpress.com). Sangat bagus jika anda baru memulakan dan ingin mencubanya.

Bagaimana cara menghoskan laman web saya di Google?

Anda tidak dapat menghoskan laman web anda di Google kerana mereka bukan perkhidmatan hosting web. Mereka mempunyai perkhidmatan yang disebut Blogger yang dapat memberi anda ruang untuk membina laman web asas. Tetapi ingat bahawa URL anda tidak akan menjadi profesional, laman web ini akan dihoskan di subdomain seperti syarikat anda.blogspot.com.

Dan itu saja, mungkin kelihatan luar biasa untuk membandingkan semua poin, tetapi hanya mengambil satu langkah pada satu masa. Mungkin juga membuat spreadsheet dan log semua spesifikasi untuk penyedia hosting web terbaik, jadi anda mendapat gambaran keseluruhan yang mudah.

ATAU

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author