Cum să vă asigurați accesibilitatea pentru fiecare public online

Începând cu 2012, aproximativ 7,6 milioane de utilizatori web cu deficiențe de auz care erau activi online, potrivit Accesibilității interactive. 8,1 milioane de utilizatori aveau deficiențe de vedere, iar 15,2 milioane aveau o deficiență cognitivă, mentală sau emoțională. Cu această gamă de abilități și nevoi unice, sunteți adecvat întregii audiențe a site-ului?

De ce contează accesibilitatea?

S-ar putea să credeți că, deoarece site-ul dvs. web conține text scris, videoclipuri și opțiuni de ștergere a meniului, sunteți clar când vine vorba de menținerea accesibilității pentru toți utilizatorii. Cu toate acestea, peste 57 de milioane de americani au un handicap care are impact asupra capacității lor de a naviga online. În plus, aceasta este o singură țară pe o piață globală.

Pentru a găzdui această „minoritate” pe măsură ce proiectați, publicați și reglați site-ul dvs. web, este important să analizați toate unghiurile de capacitate. Cu o atitudine de o mai mare diversitate și o minte deschisă, prima încercare a întreprinderii dvs. de informare a clienților începe înainte de a face chiar o achiziție.

Publicul dvs. este deja divers, iar acești utilizatori au toate experiențe diferite cu site-ul dvs. Oamenii care sunt surzi interacționează diferit cu media decât oamenii care aud. Persoanele cu culoare orbitoare vor reacționa la imagini și text diferit față de cineva care vede fiecare nuanță distinct. Populațiile care suferă de leziuni cerebrale traumatice pot suferi emoții declanșatoare de imagini sau conținut video.

Între restrângerea publicului prevăzut, crearea de materiale de marketing pentru a se potrivi cu mesajele de brand ale companiei dvs. și lansarea unui site web care recunoaște nevoile culturale ale pieței dvs., ați trecut cu vederea probabil segmentul de vizitatori care trăiesc cu un handicap.

Accesibilitatea contează atât pentru linia de jos, cât și pentru relația cu clienții. Oferirea unui site web de acomodare care ia în considerare nevoile celorlalți poziționează compania dvs. ca una conștientă de diversitate. Nu există o modalitate mai bună de a arăta clienților că le pasă de nevoile lor decât de a proiecta un site web care să satisfacă aceste nevoi.

Fotografie de mantasmagorical Licențiat sub Morguefile

Ce înseamnă accesibilitate?

Definiția accesibilității acoperă capacitatea de a ajunge sau de a intra, capacitatea de a obține sau utiliza cu ușurință și capacitatea de a înțelege sau aprecia. În ceea ce privește atingerea publicului cu dizabilități, este ușor să navigați site-ul dvs. web.

Pentru cineva care are o deficiență de vedere, prea mult text nu va câștiga decât frustrare. Pentru un vizitator al site-ului care este orb, citirea textului care se abate de la negru standard pe alb nu va câștiga decât rate de respingere mai mari.

Deci, cum poți să te acomodezi cu o mare parte din această minoritate unică? Vom acoperi pașii pe care îi puteți face pentru construirea site-ului dvs. web în funcție de nevoile clienților dvs., inclusiv persoanele cu probleme auditive, persoanele cu deficiențe de vedere, persoanele cu autism și persoanele cu dizabilități cognitive sau tulburări precum Stresul post-traumatic (PTSD). Unele teme WordPress pentru site-urile de afaceri iau deja în considerare următoarele, dar sunt rare în acest moment.

Proiectarea site-ului web cu Surditatea în minte

Ca răspuns la designerii web bine înțelepți care fac recomandări de pătură pentru site-urile web care servesc vizitatorilor surzi, Lisa Herrod de la A List Apart susține că surditatea este mai mult decât „opusul” orbirii..

În timp ce „surzii sau orbi” ar putea părea un contrast esențial, Herrod explică că a fi surd este o experiență mult mai complexă decât înțeleg mulți auditori. În primul rând, există o diferență între o persoană care este surdă și comunitatea Surzilor.

În esență, cuvântul surd (cu majuscule „d”) include orice persoană care este greu de auzit. Cu toate acestea, cuvântul Surd (cu majuscule „D”) cuprinde întreaga comunitate și cultura surdității cu care se identifică mulți Surzi.

În loc de un subset al categoriei „dizabilității”, surditatea stă de la sine ca o cultură separată de cea a auditorilor. În timp ce limba vorbită se poate traduce în ASL (American Sign Language), ASL este o cu totul altă limbă decât engleza vorbită.

Fotografie de Anna Vander Stel pe Unsplash

Strategii pentru primirea utilizatorilor surzi

Ce înseamnă distincția culturală a surdității pentru designerii de site-uri și pentru proprietarii de afaceri? Înseamnă că simpla transcriere a conținutului audio nu este suficientă pentru a ajunge pe deplin la audiențe surde. Cu subtitrări și subtitrări, mesajul de bază al mass-media poate deveni denaturat.

Deși subtitrările și subtitrările reprezintă un prim pas pozitiv către accesibilitate, asigurându-vă că conținutul dvs. se traduce în ASL este, de asemenea, important. Transcrierea poate acoperi elementele de bază, dar traducerea vă ajută să vă transmiteți mai precis mesajul.

Herrod sugerează că, pentru a îmbrățișa comunitatea Surzilor, proprietarii de site-uri web se concentrează asupra Surdei ca cultură și nu ca un handicap. Căutați această cultură unică la fel cum ați face o cultură care folosește o altă limbă vorbită pe care nu o vorbiți fluent.

Urmând sfaturile lui Herrod atât despre mass-media cât și despre scrierea web, următoarele strategii vă vor ajuta să faceți site-ul dvs. web mai accesibil pentru comunitatea Surzilor:

Multimedia

  • Încercarea de a folosi interpreți de limbă a semnelor pentru media video
  • Folosiți transcrierea și subtitrările ca copie de rezervă sau ca mijloace principale dacă interpreții de limbă de semn nu sunt disponibili
  • Includeți transcrierea efectelor sonore, după caz

Conținut scris

  • Evitați sinonimele, argoul și jocurile de cuvinte care pot confunda persoanele a căror primă limbă nu este scrisă în engleză
  • Folosiți rubrici și subpoziții
  • Faceți-vă punctul în primul rând, apoi explicați-l
  • Folosiți lungimi scurte de linie
  • Includeți liste cu puncte
  • Utilizați o voce activă
  • Dați definiții în termeni simpli

Proiectare site web pentru vizitatori cu deficiențe vizuale

Pe măsură ce tehnologia evoluează și se extinde, tehnologia asistativă crește la fel de rapid. Software-ul modern ajută persoanele cu deficiențe de vedere să navigheze pe site-uri, să facă cumpărături online și chiar să citească și să scrie mesaje text.

Dvs. sau echipa dvs. de design grafic ați petrecut o cantitate foarte mare de timp onorând graficul și aspectul site-ului. Schema de culori, utilizarea fontului și încorporarea imaginilor contribuie la viabilitatea site-ului dvs. web și, prin urmare, la afacerea dvs. online.

Dar v-ați gândit ce „văd” vizitatorii atunci când nu pot vedea? Pentru mulți utilizatori de site-uri care au deficiențe de vedere, un site web fără cazarea corespunzătoare este inutil. Iată cum puteți modifica site-ul dvs. web pentru a îmbrățișa în loc să respingă vizitatorii cu deficiențe de vedere.

Fotografie de DodgertonSkillhause Licențiat sub Morguefile

Strategii de primire a vizitatorilor cu deficiențe de vedere

Fundația Americană pentru Nevăzători sugerează să faci o serie de pași pentru a răspunde publicului care nu poate vizualiza pagini web standard. Pentru o experiență incluzivă, aici sunt strategiile sugerate pentru a face site-ul dvs. accesibil.

Etichetați toate imaginile

În mod ideal, veți folosi etichete alt = dacă doriți să vă adăpostiți sau nu publicului cu deficiențe de vedere. Cu toate acestea, dacă nu ați îmbrățișat încă acest obicei, utilizarea descrierilor de imagine în câmpul text alternativ de pe fiecare imagine vă ajută să optimizați pagina dvs. pentru motoarele de căutare..

După ce ați adăugat alt = etichete pentru fiecare imagine, vizualizați site-ul dvs. fără imagini și vedeți dacă descrierile dvs. au sens. Scopul este de a crea descrieri care să fie utile persoanelor care folosesc tehnologia asistativă pentru a „citi” paginile web.

Structura paginii de etichetă

Dacă vizitatorii site-ului utilizează tehnologie de asistență, există încă limitări la aceste mijloace. Etichetarea structurii paginii dvs. le permite vizitatorilor să știe unde se află pe pagina dvs. și la ce vor face clic.

Facilități acest proces utilizând nu numai indicii vizuale pentru persoanele care le pot vedea, dar încorporează etichetarea prin HTML pentru o navigare mai simplă. Orice secțiune a site-ului dvs. web care este distinctă din punct de vedere vizual pentru accent trebuie să primească un accent pe etichetă pentru vizitatorii auditivi.

Utilizați linkuri clare

Mulți vizitatori ai site-ului dvs. vor citi doar textul linkului, căutând ceva specific. Oferiți vizitatorilor cu deficiențe de vedere posibilitatea de a găsi link-urile de pe site-ul dvs. web, fără niciun fel de ghicire.

Limitați elementele de design non-HTML

Folosirea înfrumusețărilor vizuale creative nu servește bine tuturor publicului și poate reduce o experiență online pentru vizitatorii care nu le pot vedea. Luați în considerare elementele non-HTML de pe site-ul dvs. web și dacă acestea sunt cu adevărat necesare. De asemenea, luați în considerare că mulți utilizatori care nu au deficiențe de vedere pot aprecia și o pagină mai curată.

Fotografie de Nick Karvounis pe Unsplash

Proiectare site web pentru persoane cu dizabilități cognitive

Disabilitățile cognitive includ o varietate de afecțiuni precum sindromul Down, leziunea creierului traumatic (TBI), demența, dislexia și tulburarea deficitului de atenție (ADD). Chiar și tulburarea de stres posttraumatică (PTSD) implică efecte cognitive pe termen lung provocate de traume psihologice.

Centrul național pentru handicap și acces la educație (NCDAE) notează că 14,3 milioane de americani 15 ani și peste au un handicap mental. În același timp, publicul principal solicită experiențe online accesibile și receptive, iar accesibilitatea îndeplinește ambele obiective.

Strategii de primire a vizitatorilor cu dizabilități cognitive

Cele trei sugestii primare ale NCDAE includ concentrarea pe modul în care utilizatorii interacționează cu un site web și cât de receptiv este site-ul la nevoile vizitatorilor. În general, site-ul dvs. web nu ar trebui să solicite publicului prea multă muncă. Mai degrabă, ar trebui să vizați eficiența și eficacitatea pentru fiecare componentă.

Utilizați un design deschis

După cum observă NCDAE, persoanele cu dizabilități de învățare pot avea probleme în procesarea textului și a numerelor și navigarea în sens spațial. Prin urmare, utilizarea unui design clar și neclintit care evidențiază caracteristici importante de navigare (meniuri și link-uri) ajută la reducerea numărului de stimuli din mediul online.

Citibilitate și utilizare

De asemenea, atunci când vine vorba de lizibilitate, copia de pe site-ul dvs. web ar trebui să se adreseze publicului larg. În cele mai multe cazuri, acest lucru înseamnă un nivel de citire în jurul clasei a opta. Prin urmare, deși lizibilitatea este o considerație atunci când ajustați site-ul dvs. pentru persoanele cu alfabetizare scăzută, ar trebui să scrieți deja la un nivel scăzut de înțelegere.

Alte metode de creare a conținutului digerabil, cum ar fi folosirea titlurilor și a punctelor glonț, elaborarea unei idei pe fiecare paragraf și limitarea lungimii liniei, toate servesc publicului cu dizabilități cognitive, precum și servesc publicului general..

Evitați audio și video abrazive

În cele din urmă, o considerație unică pentru persoanele care pot suferi de anxietate sau tulburări PTSD este utilizarea video și audio pe pagini, în special dacă nu există nicio cale pentru utilizatorii site-ului să întrerupă sau să iasă din aceste funcții. Dacă este posibil, evitați muzica introductivă sau videoclipurile care se redau automat și ar putea prinde utilizatorii în afara protecției.

Proiectare site web pentru utilizatori cu autism

Condițiile de autism se încadrează în categoria dizabilităților cognitive, dar autismul își câștigă singură categoria datorită variației prezente în starea de ansamblu. Deoarece autismul variază de la relativ ușor la sever, nevoile specifice pot varia pentru utilizatori diferiți.

Cu toate acestea, Societatea Națională Autistă recomandă câțiva pași de bază pentru acomodarea utilizatorilor care pot avea provocări senzoriale și de comunicare, ambele fiind comune cu toate variațiile de autism. Multe dintre aceste etape beneficiază audiențe tipice, precum și audiențe cu alte dizabilități.

Adaptați nevoile senzoriale

Multe persoane cu autism tind să întâmpine provocări senzoriale atunci când se confruntă cu medii „ocupate”. Menținerea site-ului dvs. web ajută simplu la navigare, evitând în același timp mișcarea graficelor sau a altor elemente, evitând supraestimarea.

Faceți site-ul în concordanță

Coerența și rutina ajută adesea persoanele cu autism să-și mențină obiceiurile zilnice fără stres. Prin urmare, un site web cu un design distinct pe fiecare pagină poate să vă placă din punct de vedere estetic, dar probabil că va fi stresant pentru vizitatorul dvs. cu autism.

Utilizați limbajul simplu

La fel ca scrisul pentru persoanele surde, scrierea conținutului pentru persoanele cu autism necesită, de asemenea, evitarea limbajului metaforic și a jocurilor de cuvinte. Încercați să nu utilizați un limbaj care este ambiguu, inclusiv cuvinte cu semnificații multiple sau sinonime al căror sens este neclar.

Solicitați testarea utilizatorului

Dacă este posibil, implicați persoane cu autism în procesul dvs. de testare în timp ce vă proiectați site-ul. Asigurați-vă că oferiți cazare pentru persoanele care călătoresc în locația dvs. pentru a se simți confortabil în mediul lor. Aceasta poate include pregătirea în avans sau vizitarea locației înainte de a începe testarea, astfel încât participanții să se obișnuiască cu spațiul.

Fotografie de LiaLeslie licențiată sub Morguefile

Beneficiile creșterii accesibilității site-ului

Sarcina poate părea descurajantă dacă site-ul dvs. web este deja live, dar făcând măsuri pentru o accesibilitate mai mare va aduce beneficii companiei dvs. în timp. Tehnologia de astăzi permite mai multor persoane ca niciodată să îmbrățișeze și să utilizeze web-ul.

În general, asigurarea faptului că site-ul dvs. web este accesibil pentru o varietate de audiențe beneficiază mai mult decât acei utilizatori cu dizabilități. Persoanele cu experiență tehnologică limitată, persoanele care au dispozitive cu formatare atipică sau dimensiuni de ecran, precum și publicul care dorește experiențe rapide, simple și acționabile ale site-ului web vor beneficia de un impuls de accesibilitate (ținând cont de faptul că viteza site-ului dvs. depinde și de a avea un furnizor decent de găzduire web – am făcut recenzii de găzduire web pentru Canada, comparație de găzduire web pentru Australia și chiar Marea Britanie).

Deoarece piața țintă poate include oameni cu toate abilitățile, nu există niciun motiv să treceți cu vederea acele grupuri specifice atunci când proiectați și implementați site-ul dvs. web. Un pic de lucru suplimentar înseamnă acum un randament mai mare mai târziu, atunci când persoanele care pot utiliza cu ușurință produsul sau serviciul dvs. împărtășesc cu restul comunității online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author