Вик вс. Веебли

Приликом одабира веб локације за прављење веб страница лако је доћи до свих опција. Две најпопуларније опције које су данас доступне су Вик и Веебли.

Када је реч о најбољим произвођачима веб страница, постоји клизна скала квалитета и једноставности коришћења. На једном крају имате најмање прилагодљиве програмере веб локација које су изузетно једноставне за употребу. На другом крају, имате највише прилагодљивих градитеља веб страница које је најтеже користити.

Вага доноси сретне вијести. Далеки крај скале са највише прилагодбе и највишег степена тешкоће је и даље релативно једноставан за употребу.

Још срећнија вест долази са друге стране лествице. Градитељи веб страница који се најлакше користе су тако једноставни за употребу да можете имати сјајну веб локацију за мање од тридесет минута ако стварно желите.

То је попут конструкције зграде у једном дану.

Одлучити о томе који дизајнер веб локација је лична одлука. Срећом, лична одлука вам можемо помоћи. Ако се наоружате свим информацијама које вам можемо пружити, моћи ћете самоуверено бирајте између Вик-а и Веебли.

ТЛДР;

Препоручујемо Вик због могућности софтвера да вам понуди прилагођавање у пакету који је једноставан за употребу.

То не значи да не бисте требали користити Веебли. То само значи да нас Вик препоручује чешће. Веебли и даље служи сврси.

Веебли би и даље требао бити на столу као опција за наде власнике веб страница.

Као најједноставнији градитељ веб локација који је још увек способан да изгради естетски лепшу веб локацију, Веебли свој захтев поставља на комад тржишта. Вик је најприлагодљивији градитељ веб локација доступан данас, и може вам дати могућност да градите прелепа уметничка дела. Живе са две стране спектра.

Ако тражите бескрајно прилагођавање с малом кривином учења, Вик је прави за вас.

Ако тражите најједноставнијег израђивача веб локација, Веебли је одличан избор.

Тхе Цомпетиторс

Да, Вик и Веебли су оба градитеља веб страница. То значи да они заузимају исту категорију. Поред тога, њих двоје немају много заједничког.

Ок, у великој шеми ствари које раде. Обоје користе функцију превлачења и испуштања како би крајњем кориснику омогућили изградњу веб странице без употребе било каквог кодирања. Општа функционалност је слична – можете да додате текст, можете да додате слике, можете да поставите видео снимак свог рођака у зид. То су ствари које сваки градитељ веб страница ради.

Разлог зашто Вик и Веебли немају много заједничког је тај што је Вик врло прилагодљив и има кривуљу брзог учења, а Веебли је изузетно једноставан за употребу са врло мало прилагодљивости.

Вик је особа која жели да користи алатку за прављење веб локација тако да не морају да брину о хостовању и темама. Снажне дизајнерске могућности омогућавају вам да узмете празно платно и створите уметничко дело у облику веб странице. Вик има доступне шаблоне, али права магија се дешава када помоћу својих алата можете креирати управо оно што желите да створите.

Веебли је потпуна супротност. То је бољи програмер веб страница за некога ко нема скоро никаквог искуства коришћење било које врсте софтвера. Ако немате поверења у своју способност креирања веб странице – само користите Веебли. Имаћете веб страницу у било којем тренутку која ће свету пренети сваку поруку коју желите да пређете.

Само не очекујте да ћете се прилагодити Вееблиу. То је врста смисла да се користи – да не морате бринути о прилагођавању.

Преглед Вик-а

Градитељи веб страница дизајнирани су тако да отежу потешкоће при изради веб странице. Питајте било којег веб програмера и он ће вам рећи да су градитељи веб локација намењени људима који немају како да направе веб локацију. Могу то значити као негативно, али ја то сматрам позитивним.

Не можете имати појма како да заправо направите веб страницу – што значи кодирање и вештине програмера – и даље правите веб локацију. То је прилично феноменално.

Моја омиљена ствар о Вику је та што можете у пола времена да направите бољи веб сајт од веб програмера – без да се мучите са збуњујућим темама или линијама кода. Ово је огроман позитиван резултат.

Требали бисте користити Вик ако желите да користите алат за прављење веб локација који има функцију превлачења и пуштања, омогућавајући вам да направите веб локацију баш онако како је сликате у глави. Имат ћете малу криву учења. Већина те кривуље учења покушава да схвати коју од функција желите да употребите следеће.

Већина људи који желе да направе сопствену веб локацију треба да користе Вик. Алтернатива је за људе који не желе да направе нешто конкретно, већ само желе да брзо направе веб локацију.

Веебли Преглед

Што се тиче градитеља веб страница, изван е-трговине, ми заиста препоручујемо три. Веебли је једна од те три.

Веебли је апсурдно једноставан.

Вик је некако попут вожње луксузног аутомобила са променом палице. Морате научити како возити штап и ту је гомила лудих функција које желите да користите. Треба мало времена да то схватимо.

тенорВеебли је попут аутомобила из Флинтстонес-а.

Толико је једноставан и тако једноставан за употребу да одузима већину функција које би многи људи желели приликом изградње веб странице. Супротно томе, нема баш много опција са Вееблиом.

У основи, исти разлог зашто је Веебли толико велик је разлог зашто пропада. Морате одлучити шта вас више занима: једноставност или карактеристике.

Кул ствар о Вееблиу је да можете поштено изградити своју веб страницу за неколико минута. Ако имате слике и текст који су спремни за улазак, ући ћете и изаћи из програма за прављење игара одмах.

Лакоћа коришћења

Вратимо се оном нивоу који смо дотакали раније.

На Вееблиу је то веб локација која се налази на другом крају лагане стране скале.

То не значи да нема једноставнијих израђивача веб локација. Једноставно вам не дозвољавају да направите било шта што личи на добро изгледајућу веб страницу.

То вам Веебли дозвољава.

Вик је на другој страни скале. То је најтежи градитељ веб страница. Такође је још увек само није тешко користити.

Свако ко има искуства са коришћењем корисничког интерфејса на било ком савременом софтверу релативно брзо ће се забавити.

То само показује колико је једноставно да се градитељи веб локација уопште користе. Ово има смисла, јер су због тога и створени.

Дизајн

Елементи дизајна су две одвојене приче.

Вик има превише могућности.

А онда још опција …

Ове су опције лепе јер их можете повући где год желите. Проблем се јавља када вас преплави пука количина опција и не можете да пронађете оно што тражите.

Вик је, рецимо, мало другачији. Ок, пуно је другачије. Са Виком, оно што видите је оно што добијете.

Има све што вам може требати – основе. Ако желите да прођете поред тога, наићи ћете на неке проблеме. Као што јасно можете видети, супер је једноставан за употребу. Само превуците и испустите унапред постављено поље.

Подршка муштеријама

Сваки градитељ веб страница који препоручамо има сјајну корисничку подршку.

Вик има значајнију корисничку подршку јер софтвер има много више за вашу подршку.

Стварно је тешко претворити нешто на Веебли у ситуацију у којој требате контактирати корисничку подршку (мада сам сигуран да ће се многи од вас љутито не слагати са мном у коментарима испод!)

Срећом, Веебли има детаљну базу знања која је препуна свих корисних одговора који ће вам можда требати.

опенигнигнТелефонска подршка постоји само током уобичајеног радног времена, али имају и улазнице за подршку и чет уживо 24/7.

Повратак на Вик … њихов тим за корисничку подршку је сјајан. Главни разлог зашто су сјајни, осим чињенице да одговарају на ваша питања, је тај што су већ одговорили на сва ваша питања.

Скоро да је сваки пут када покрену нову функцију смислио свако питање које било који корисник може поставити о њој. Њихова база знања је невероватна, посебно за то колико функција имају на располагању.

Блогање и СЕО

Вик и Веебли пружају сличне могућности за блогање и претраживачке оптимизације (СЕО).

Веебли има малу предност у функционалности са својим блоговима за планирање постова и системом коментара.

Једина чудна ствар о Вееблиу је та што на свом блогу можете имати само једног аутора. Вик, с друге стране, омогућава блогање са више аутора, али нема планер поста..

Веебли вам даје могућност уређивања мета описа, ознака и наслова, СЕО могућности иду чак и мало даље. Такође можете да уређујете текст и УРЛ адресе алт слике.

Вик није способан али постоје могућности прилагођавања мета наслова и описа.

Обе опције вам такође дају могућност коришћења различитих СЕО алата који ће помоћи да се странице веб страница рангирају боље.

Цене

Што се тиче количине новца која треба да потрошите за употребу оба софтвера, они су прилично слични.

Обе опције омогућавају вам да најосновнију верзију програмера користите бесплатно. Ми волимо компаније које то раде. Можете оба тестирати без бриге о било каквим новчаним ограничењима.

Нећете добити име домена нити имати приступ било којој од функција највишег нивоа. Добићете драгоцени увид у то који произвођач веб локација вам се више свиђа.

Веебли и Вик имају више слојева који вам омогућавају да користите функције које су вам потребне и пружају вам могућност да надоградите у било којем тренутку.

генерално против е-трговине

Закључак

Користите Веебли ако желите чисту једноставност.

Користите Вик ако желите да направите прелеп сајт који вам се замисли у глави.

Заиста је тако једноставно. Немојте да преиспитате ову одлуку – посебно зато што можете испробати обе опције кад год желите.

Коришћење алата за прављење веб страница требало би да олакша ствари. Претражите душу да бисте сазнали коју врсту програмера веб локације желите да употребите и започните да правите веб локацију.

На крају дана, било која од ових опција учиниће вам естетски пријатну веб страницу која ће вам помоћи да остварите своје циљеве.

ФАК

Веебли је потпуно бесплатан?

Веебли има потпуно бесплатну верзију на којој можете направити одличну веб страницу. Међутим, нећете имати свој персонализовани домен који у већини околности није идеалан.

Колико кошта употреба Веебли-а?

Веебли има три нивоа цена. Бесплатна верзија је доступна заједно са верзијом од 12 УСД месечно и верзијом од 15 УСД месечно.

Да ли је Вик бољи од Вееблиа?

Потпуно зависи од тога колико вредите. Ако тражите најједноставнији и најлакши приступ изградњи веб странице, онда Вик није бољи од Веебли-а. Ако тражите слободу и потпуно прилагођавање, Вик је бољи од Веебли-а.

Да ли је Вик бољи од ВордПресс-а?

Кратки одговор је не. Дужи одговор је да то може бити. Ако желите да прилагодите веб локацију без добре кривуље учења, Вик је за вас бољи од ВордПресс-а. ВордПресс је дубоко зароните у изградњу веб локација док је Вик некако попут урањања у плитки крај и кокетирања са идејом пливања у дубини.

Да ли је веб локација Вик заиста бесплатна?

Вик има бесплатну верзију, али име вашег домена имаће овај формат: усернаме.виксите.цом/ситеаддресс. Да бисте користили прилагођени домен и откључали много функција, мораћете да одаберете плаћени план.

Како да добијем бесплатно име домена од Вик-а?

Бесплатно име домена је доступно након одабира плаћеног плана. И даље морате да платите Вик план, али они бесплатно убацују име домена – током годину дана.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author