Web Hosting Murah untuk Australia

Sebagai agensi digital, hosting web adalah sesuatu yang tidak dapat kita lakukan, dan sementara kita menggunakan hosting premium yang lebih mahal untuk pelanggan kita, kita juga mempunyai BANYAK projek sampingan yang memerlukan hosting juga, dan bagi mereka, kita menggunakan pilihan yang lebih murah. Pada masa ini, kami mempunyai akaun hosting dengan 30+ syarikat!

Oleh itu, untuk mendapatkan pandangan yang baik mengenai syarikat hosting web murah terbaik untuk Australia, anda telah sampai di tempat yang tepat!

Di bawah ini anda akan dapati 3 teratas peribadi kami dari perkhidmatan hosting web murah terbaik untuk Australia. Masing-masing yang kami analisa, tinjau, dan bandingkan dengan persaingan terdekatnya untuk memberi mereka tempat dalam senarai. Kami menggunakan kriteria berikut untuk memberi tempat kegemaran kami: Kemudahan Penggunaan, Kemampuan, dan Prestasi / Kekuatan.

Nota sampingan: Kami yakin bahawa anda boleh mendapatkan pilihan yang lebih baik dan berpatutan jika anda melihat btw web host milik AS. Selagi mereka mempunyai pelayan di atau dekat dengan Australia (misalnya Singapura <- mengatasi banyak tuan rumah yang berpusat di Australia), mereka biasanya merupakan pilihan yang lebih baik (seperti # 1, Hostinger kami yang hebat)!

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesReviewsWebsite
Logo Hostinger USD $ 0.99 (turun dari $ 9.99) 10 GB

 • Sangat berpatutan
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Rangkaian pelayan global
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Ulasan Hostinger
tapak tapak2 AUD $ 4,95 (Potongan sementara 67%, turun dari $ 14,95) 10 GB
 • Mudah untuk digunakan
 • Pelayan pantas
 • Sokongan 24/7 yang hebat!
 • Keselamatan peluru yang dibina khas
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
Kajian SiteGround
hostpapa AUD $ 3.36 (turun dari $ 8.99) 100 GB
 • Sangat murah
 • Ruang Disk 100 GB
 • Pelayan yang berpangkalan di AS walaupun, masa pemuatan lebih perlahan.
Ulasan HostPapa

“Dengan begitu banyak syarikat hosting yang dapat dipilih, mencari syarikat yang sesuai dengan keperluan anda sangat memakan masa, terutamanya kerana mereka semua menawarkan ciri yang sama pada harga yang sedikit berbeza, membuat kebanyakan orang tertanya-tanya di mana perbezaannya terletak …

Oleh itu, selain daripada gambaran keseluruhan jadual di atas, kami juga telah mencipta 10 syarikat hosting web termurah untuk Australia yang lebih terperinci. Kami telah menggunakan kriteria berikut untuk menyusun hos web teratas: Kemudahan Penggunaan, Kemampuan, dan Prestasi / Kekuatan. Selamat menikmati! “

Matthew RogersMatthew Rogers – Penyunting

Web Hosting Termurah Australia 2020 – Ulasan

1. Hostinger

Logo Hostinger
Laman web: hostinger.com
Harga: USD $ 0.99
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung
Jangkauan global: Ya

Hostinger adalah yang anda cari. Bukan hanya yang paling murah dalam senarai kami, tetapi kualiti perkhidmatan hosting mereka setara atau kadang-kadang lebih baik daripada pesaing mereka yang lebih tinggi harganya, tetapi sangat mengagumkan!

Dengan hanya USD $ 0,99, anda mendapat pelayan yang sangat pantas dekat dengan AU (Singapura – lokasi yang sama yang kami gunakan untuk pusat data utama laman web kami sendiri), ruang cakera SSD 10 GB, sokongan pelanggan 24/7/365, dan SSL percuma.

Mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari sekiranya anda tidak berpuas hati!

Tetapi perkara yang benar-benar membezakan mereka daripada kebanyakan persaingan mereka, adalah cara mereka mendaftar baru. Kami tidak pernah melalui proses penyiapan yang berjalan lancar (dan kami telah menyediakan banyak akaun hosting selama ini). Ia direka dengan sangat baik dan membuat anda cepat bangun.

Selain itu, tidak seperti banyak host web lain, mereka tidak menggunakan cPanel sebagai panel kawalan mereka. Mereka membina sendiri, kelihatan lebih bersih dan sangat mudah digunakan.

Ketika datang ke jangkauan global layanan mereka, selain dari pelayan mereka di Singapura, mereka juga memiliki pelayan di Amerika Syarikat, United Kingdom, Belanda, Lithuania, Singapura, Brazil, atau Indonesia. Ini bagus jika pasaran sasaran anda tidak ada di Australia.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting bersama, dengan yang paling murah hanya USD $ 0.99 / bln (turun dari $ 7.99), yang benar-benar tidak waras mempertimbangkan kualiti mereka. Dan jika anda meneruskan rancangan seterusnya (masih di bawah $ 3 / bln), anda mendapat sandaran harian, domain tanpa had, ruang cakera 20 GB, dan RAM yang meningkat.

Mereka bukan ahli otak dalam buku kami!

Kelebihan

 • Sangat senang disediakan
 • Persembahan hebat
 • Sangat berpatutan
 • Pelayan pantas di rangkaian global + Singapura

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround

Logo SiteGround
Laman web: www.siteground.com
Harga: AUD $ 4.95
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

SiteGround adalah hos web lain yang hebat. Sokongan mereka adalah yang terbaik (melalui telefon, sembang, dan tiket), harga yang berpatutan, dan pelayan cepat (sekali lagi, pilih pelayan Singapura untuk laman web Aussie). SG juga disarankan secara rasmi oleh WordPress, yang sangat mengagumkan.

Sama seperti Hostinger, kami sangat menyukai jangkauan global mereka, mereka mempunyai pusat data di AS, UK, NL, dan SG, sekiranya anda mula menyasarkan pasaran global.

Tambahkan sistem keselamatan yang sangat berkesan (yang mereka buat sendiri di rumah), sandaran automatik, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Faedah tambahan lain termasuk SSL percuma untuk mengamankan laman web anda, sandaran harian untuk ketenangan fikiran, dan banyak lagi.

Pelan termurah SG bermula hanya AUD $ 4.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)! 

Kelebihan

 • Mudah disediakan
 • Keselamatan yang kukuh
 • Jangkauan global dengan pelbagai pusat data
 • Sistem cache di rumah untuk masa pemuatan yang cepat

Keburukan

 • Bayaran pembaharuan yang tinggi

Baca Ulasan Hosting SiteGround Kami Di Sini

3. HostPapa

Logo HostPapa
Laman web: hostpapa.com.au
Harga: AUD $ 3.36
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

HostPapa adalah penyedia hosting yang sangat berpatutan. Walaupun mereka tidak mempunyai beberapa ciri pesaing yang lebih menarik seperti SiteGround, mereka menebusnya dengan menyediakan banyak ruang cakera, dan sokongan yang sangat baik.

Mereka menawarkan beberapa barang percuma seperti nama domain percuma, SSL percuma, dan pemindahan laman web percuma jika anda memerlukannya. Selain hosting bersama yang biasa (pilihan masuk umum bagi kebanyakan orang), mereka juga menawarkan hosting reseller, hosting VPS dan hosting WordPress, serta perkhidmatan reka bentuk web, G Suite, dan sokongan integrasi Office 365.

Satu kelemahannya adalah bahawa pelayan mereka tidak di Australia tetapi di Kanada dan AS, jadi masa memuat akan sedikit menderita … tetapi sekali lagi, anda boleh mengaktifkan CDN seperti Cloudflare (yang percuma) untuk mendorong kandungan anda ke seluruh dunia dan mempunyai ia berjalan dengan lancar dari mana sahaja (dan tidak sukar untuk disiapkan).

Sangat berpatutan hanya AUD $ 3.36 / bln!

Kelebihan

 • Ruang cakera 100 GB
 • Sokongan 24/7
 • Nama domain percuma
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Keburukan

 • Pelayan AS

4. Hosting A2

Logo Hosting A2
Laman web: www.a2hosting.com
Harga: USD $ 3.92
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Walaupun A2 Hosting – dalam fikiran kami – hebat untuk hosting penjual semula, rancangan hosting murah mereka juga mengagumkan. Mereka menawarkan semua ciri biasa yang anda harapkan dari tuan rumah yang layak, dengan harga yang cukup berpatutan iaitu USD $ 3.92 / bln.

Mereka menawarkan hosting SSD untuk kelajuan, ruang cakera tanpa had, pusat data yang berpusat di Singapura untuk laman Australia (seperti SiteGround), dan sokongan 24/7.

Perkara yang membezakan mereka dari persaingan mereka adalah jaminan wang dikembalikan bila-bila masa … walaupun kami belum mengujinya.

Mereka menawarkan 3 pakej hosting bersama, rancangan termurah mereka hanya bermula Dolar Amerika $ 3.92 / bln (sekitar AUD $ 5.22 / bln).

Kelebihan

 • 4 pelayan global
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa

Keburukan

 • Kos USD

5. GreenGeeks

Logo GreenGeeks
Laman web: www.greengeeks.com
Harga: USD $ 2.95
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

GreenGeeks terkenal dengan cara mesra alam dalam menjalankan syarikat mereka, mereka meletakkan kembali 300% tenaga yang mereka gunakan kembali ke grid yang sangat bagus.

Bagi perkhidmatan hosting mereka yang sebenarnya, ia sangat mirip dengan Hosting A2, tetapi minus pusat data Singapura, yang bermaksud anda akan menjadi tuan rumah di AS, yang akan mengakibatkan masa memuatkan sedikit lebih lama. Apa yang sangat kami sukai adalah cara mereka menangani keselamatan. Mereka telah membina sistem keselamatan mereka sendiri untuk menjaga kebersihan semua pusat data mereka. Dan untuk kepantasan, mereka menggunakan SSD dan menyokong PHP7, menggabungkan kedua-duanya dan anda mungkin tidak menyedari kelewatan dari pelayan AS.

GreenGeeks menawarkan hosting web bersama (bagus untuk perniagaan kecil dan blog), hosting reseller, pelayan khusus, hosting WordPress, dan hosting VPS. Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Pelan termurah mereka bermula pada USD $ 2.95 / bln.

Kelebihan

 • Hijau super
 • Sokongan hebat
 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan

 • Tiada pelayan di atau berhampiran Australia

6. HostingCloud

Logo HostingCloud
Laman web: hostingcloud.com.au
Harga: AUD $ 2.50
Ruang cakera: 5 GB
Sokongan: Tiket
Jangkauan global: Tidak

HostingCloud adalah hos baru, hos anggaran 100% Australia. Apa yang kami suka ialah harganya (AUD $ 2,50 sangat murah), hosting SSD (hebat untuk kelajuan), dan sijil SSL percuma.

Di mana kami fikir mereka mungkin lebih baik adalah pilihan sokongan, kerana pada masa ini, kami hanya melihat tiket sokongan … dan ruang cakera, yang hanya 5 GB. Tetapi sekali lagi, pada harga $ 2.50, nisbah nilai dan kos masih sangat mengagumkan.

Dan mereka juga menawarkan migrasi cPanel percuma, mempunyai simpanan sandaran 7 hari, dan perlindungan DDOS. Semuanya, tidak buruk!

Kelebihan

 • Sangat berpatutan
 • SSL percuma

Keburukan

 • Mungkin memerlukan pilihan sokongan yang lebih baik
 • Tiada pelayan luar negara

7. MediaFortress

Logo MediaFortress
Laman web: mediafortress.com.au
Harga: AUD $ 7.70
Ruang cakera: 1 GB
Sokongan: Telefon, Tiket
Jangkauan global: Tidak

MediaFortress mungkin kelihatan ganjil dalam senarai ini, kerana harganya lebih mahal daripada hos biasa anda, dan menawarkan ruang cakera yang sangat sedikit (hanya 1 GB). Sebab mereka berada dalam senarai adalah kerana perkhidmatan tambahan mereka. Mereka juga merupakan agensi pemasaran, yang bermaksud bahawa jika anda menginginkan laman web sebenar dengan hosting anda, mereka dapat melakukannya. Adakah anda memerlukan SEO atau PPC, bagaimana dengan kempen media sosial? Yup, mereka juga melakukannya.

Mereka adalah kedai sehenti untuk bahagian digital perniagaan anda dan 100% orang Australia. Oleh itu, itulah sebabnya kami meletakkannya dalam senarai… sekiranya seseorang mencari kedai pemasaran digital sehenti.

Pelan termurah mereka bermula dari AUD $ 7,70 / bln.

Kelebihan

 • Kedai pemasaran digital sehenti
 • 100% Australia

Keburukan

 • Mahal

8. Bluehost

Logo Bluehost
Laman web: www.bluehost.com
Harga: USD $ 3.95
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Bluehost sangat terkenal, dan walaupun mereka mempunyai masalah kasar dalam beberapa tahun terakhir setelah EIG membelinya, mereka secara beransur-ansur meningkatkan sokongan dan perkhidmatan hosting mereka.

Mereka menawarkan banyak ruang cakera dan prestasi yang baik dengan kos yang berpatutan. Kami juga menyukai pelbagai pilihan sokongan yang ditawarkan, semuanya dari pangkalan pengetahuan, tiket sokongan, sembang langsung, telefon, dan juga tutorial video.

Untuk rancangan hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting WordPress, VPS, hosting khusus, dan hosting awan. Mereka tidak mempunyai pelayan di atau dekat Australia, jadi CDN diperlukan untuk masa muat yang optimum.

Pelan termurah mereka bermula dari USD $ 3.95 / bln.

Kelebihan

 • SSL percuma
 • Ruang cakera 50 GB

Keburukan

 • Pelayan AS
 • Reputasi semasa tidak begitu hebat

9. Tuan rumah Geek

Logo hos Geek
Laman web: www.hostgeek.com.au
Harga: AUD $ 4.58
Ruang cakera: 400 MB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

HostGeek adalah tuan rumah Australia yang lain, dengan harga yang cukup berpatutan, tetapi ruang cakera yang mereka tawarkan pada rancangan asas mereka sangat sedikit, hanya 400 MB.

Oleh itu, ada 2 sebab mereka masih membuat senarai. 1 adalah kerana mereka mempunyai pusat data di Australia dan Singapura, sebab lain ialah – seperti MediaFortress – mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan pemasaran digital sebagai tambahan kepada pakej hosting utama mereka.

Mereka menawarkan hosting bersama, hosting reseller, VPS, pelayan khusus, dan rancangan hosting yang lebih khusus untuk WordPress, Joomla, dan Magento. Pelan khusus lebih mahal tetapi dioptimumkan untuk setiap CMS.

Pelan termurah bermula dari AUD $ 4.58 / bln.

Kelebihan

 • Banyak pilihan hosting
 • 100% Australia

Keburukan

 • Hanya ruang cakera 400 MB

10. Perundangan Net

Logo perundangan
Laman web: www.netregistry.com.au
Harga: AUD $ 9,95
Ruang cakera: 20 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

Netregistry adalah seorang veteran dalam industri hosting Australia. Walaupun kami bukan penggemar berat, mereka memang patut disinggung kerana mereka sangat tua, menawarkan banyak ruang cakera dengan rancangan hosting mereka, dan juga menawarkan reka bentuk web dan perkhidmatan pemasaran digital.

Oleh itu, sijil SSL mereka cukup mahal (yang asas percuma dengan kebanyakan hos lain) dan kebanyakan ulasan pengguna terkini dalam talian dan forum, tidak begitu positif.

Kelebihan

 • Tuan rumah tempatan
 • Jumlah ruang cakera yang layak

Keburukan

 • Mahal
 • Ulasan pengguna
 • Kos SSL

Papan kekunci hosting murah

Web hosting murah: Apa / mengapa / bagaimana

Adakah anda mencari pilihan hosting murah di Australia (mungkin juga hosting laman web percuma)? Hosting bersama adalah cara terbaik bagi perniagaan kecil untuk memastikan laman web mereka terus berjalan tanpa melanggar bank. Mereka yang mencari pakej pertama untuk hosting web cenderung mematuhi rancangan hosting murah seperti hosting bersama. Ini biasanya merupakan perkhidmatan untuk pengguna peringkat kemasukan, yang menawarkan segala sumber yang mereka perlukan untuk berjaya, laman web e-dagang kecil atau laman web peribadi mereka untuk berjaya. Ini adalah kaedah yang ideal bagi mereka yang ingin menjadi tuan rumah laman web yang lebih kecil untuk mendapatkan semua ciri laman web profesional dengan sedikit harga. Biasanya, semua laman web dan kandungan dari beberapa laman web yang berkaitan dengannya disimpan hanya pada satu mesin, yang mengurangkan kos dengan banyak dan masih menghasilkan perkhidmatan yang berkualiti.

Memilih penyedia hosting Australia (atau syarikat hosting web New Zealand yang murah, atau mana-mana negara lain yang kami lindungi di sini di MangoMatter, seperti UK, Kanada, Singapura, & Ireland) yang memberikan apa yang anda perlukan dari mereka dalam anggaran anda selalunya boleh menjadi tugas besar jika anda baru memulakan laman web anda. Walaupun bagus untuk memiliki Virtual Private Server, atau VPS, ini cenderung dilengkapi dengan harga yang tinggi. Untuk mendapatkan semua ciri yang anda perlukan untuk laman web profesional dengan aplikasi web paling terkini, sambil mengurangkan kos, hosting murah adalah cara terbaik.

Bagaimana Hosting Murah Berfungsi?

Hosting bersama dapat memberikan pilihan hosting yang murah kepada pengguna Australia dengan menggunakan sumber daya yang kuat dari pelayan moden dan menggunakannya untuk melayani beberapa pelanggan. Ini seperti bagaimana, di bangunan pangsapuri dengan 10 unit, setiap unit diberi bekalan elektrik, air, dan kabel oleh anak sungai yang bercabang dari satu, jalan utama. Selain itu, sekiranya saluran air terputus, tuan tanah akan menguruskan masalah untuk anda. Premis hosting bersama adalah sama; anda berkongsi pelayan dengan laman web lain, dan anda mempercayai pentadbir pelayan untuk menangani semua kerosakan utama. Setiap laman web di pelayan diberikan sejumlah kuasa pemprosesan, ruang penyimpanan, dan lebar jalur internet untuk operasi dan kesejahteraan laman web anda. Pentadbir pelayan sentiasa memperbaharui sistem operasi dan perisian yang berkaitan, jadi anda tidak perlu memikirkannya.

Ketika mencari pilihan yang berpatutan untuk mengehoskan laman web anda, hosting murah selalu dapat dijumpai melalui penyedia hosting bersama (walaupun beberapa host Australia seperti Digital Pacific sedikit lebih mahal). Kecuali anda merancang untuk mengembangkan aplikasi khusus yang luas atau mengharapkan aliran lalu lintas yang sangat tinggi, ruang dan lebar jalur yang terhad yang anda dibenarkan melalui hosting bersama mungkin tidak akan menjadi masalah.

Mengapa Web Hosting Murah?

Kecuali anda berencana mengendalikan laman web yang akan melihat banyak lalu lintas sekaligus, atau menggunakan teknologi yang sangat maju, anda mungkin tidak akan mengalami masalah dengan hosting bersama. Ini bermaksud syarikat besar mungkin harus menyerahkan hosting bersama sebagai pilihan, tetapi permulaan atau perniagaan kecil anda semestinya baik untuk masa ini (pasti semasa anda menjalankan CMS yang layak seperti WordPress) – dan anda sentiasa boleh memindahkan laman web anda di tempat lain jika dan ketika had hosting murah menjadi masalah. Individu yang ingin memulakan blog atau membina laman web kecil untuk perniagaan mereka harus mencari hosting murah untuk memenuhi keperluan mereka dengan sempurna.

Apa pun tujuan laman web anda, anda mungkin ingin mencari jalan untuk mengaktifkannya dan berjalan secepat mungkin tanpa menjejaskan kualiti dengan cara apa pun. Kecuali anda menganggap laman web anda akan menjadi tempat panas di internet, hosting bersama adalah cara untuk mendapatkan semua yang anda mahukan semuanya di satu tempat tanpa mengeluarkan banyak wang. Sebilangan besar orang memilih untuk menggunakan hosting Australia yang murah untuk laman web pertama mereka, kerana lebih mudah, masih menawarkan semua ciri yang mungkin anda mahu gunakan, ia dilengkapi dengan banyak ruang untuk kebanyakan orang, dll. Pada penghujung hari, anda tidak akan menyedari perbezaannya melainkan anda benar-benar menjadikannya masa yang besar — ​​pada ketika itu, tanda harga pelayan yang ditingkatkan semestinya tidak menjadi masalah.

Nota sampingan: Sekiranya anda seorang pereka web yang ingin menjadi tuan rumah kepada pelanggan, jangan gunakan akaun bersama, pergi dengan akaun penjual semula dan simpan sendiri masalah masa depan.

Kelebihan

 • Alternatif yang kurang mahal: Seperti namanya, hosting laman web murah tidak semahal dengan alternatif lain seperti hosting khusus. Ini adalah cara untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda tanpa mengosongkan dompet anda.
 • Pentadbir pelayan: Dengan hosting bersama, anda mempunyai pentadbir pelayan untuk memantau dan menangani masalah untuk anda. Mereka sentiasa memperbaharui sistem operasi dan perisian yang berkaitan dengan versi terkini sehingga anda tidak perlu memikirkannya sama sekali.
 • Menawarkan semua ciri yang anda perlukan: Hosting murah menyediakan semua ciri yang mungkin diperlukan oleh perniagaan permulaan, blog, laman web peribadi, atau laman web berskala kecil lain, jadi anda akan mempunyai semua yang anda perlukan tersedia di hujung jari anda.

Keburukan

 • Ruang Terhad: Walaupun banyak perkhidmatan mengiklankan ruang pelayan tanpa had, ini tidak benar. Sekiranya anda mulai mendekati kapasitas yang telah mereka berikan, anda akan diminta untuk meningkatkan pakej hosting anda, kemungkinan menjadi VPS.
 • Tidak Dapat Mengendalikan Lalu Lintas Tinggi: Sekiranya anda fikir anda mungkin mempunyai banyak orang ke laman web anda, anda mungkin ingin mengelakkan rancangan hosting yang murah. Trafik yang banyak akan mengakibatkan pelayan anda tersekat dan berjalan lebih perlahan daripada yang anda mahukan.

kod webhostingSoalan Lazim

Apa yang dikongsi hosting?

Hosting bersama adalah rancangan hosting laman web di mana beberapa pengguna berkongsi satu pelayan untuk menjadi tuan rumah laman web mereka.

Bagaimanakah ia berfungsi? Bagaimana fail disimpan agar tidak dicampuradukkan?

Fail dan aplikasi di setiap akaun disimpan terpisah di dalam pelayan (biasanya menggunakan cPanel), dan tidak ada cara untuk mereka berinteraksi apa pun. Setiap pengguna mendapat partisi pelayan mereka sendiri, di mana fail dan aplikasinya disimpan, dan dengan struktur direktori fail mereka sendiri. Pengguna tidak akan mempunyai akses ke partisi satu sama lain atau fail di dalamnya. Walau bagaimanapun, pelayan web dan sumber pengkomputeran dikongsi oleh semua akaun di pelayan.

Adakah hosting yang dikongsi bermaksud saya akan berkongsi alamat IP dengan laman web lain?

Dalam kebanyakan kes, ya. Rancangan hosting bersama, secara lalai, cenderung menjadi “hos maya berdasarkan nama.” Atas sebab ini, semua akaun cenderung berkongsi alamat IP yang sama, dan rutin akan berlaku berdasarkan nama domain. Walau bagaimanapun, ini tidak akan membawa kesan langsung terhadap keselamatan laman web anda. Satu kelemahan fakta ini adalah bahawa anda tidak dapat beroperasi dengan sijil keselamatan SSL melalui hos maya berdasarkan nama anda, yang merujuk kepada sebahagian besar rancangan hosting bersama yang ada. Alasan di sebalik ini adalah kerana, apabila penyemak imbas menyambung ke pelayan menggunakan protokol HTTPS, pemeriksaan enkripsi dan sijil keselamatan selesai sebelum klien mengirimkan keseluruhan tajuk permintaan ke pelayan. Pada ketika itu, mustahil untuk mengetahui nama domain mana yang dimaksudkan oleh sijil keselamatan.

Berapa banyak laman web yang boleh wujud pada satu pelayan?

Banyak. Setiap syarikat hosting web perlu memutuskan kepadatan akaun bersama berdasarkan berapa banyak mesin yang mereka ada dan statistik penggunaan apa yang mereka buka. Bukan perkara biasa bagi satu pelayan untuk mengehos lebih daripada 1,000 laman web, yang bermaksud bahawa semua domain tersebut beroperasi dari satu alamat IP. Walau bagaimanapun, itu mungkin bukan jenis pakej hosting bersama yang ingin anda gunakan, dan anda harus mencari yang tidak akan memuat banyak laman web ke satu pelayan.

Bolehkah saya mempunyai alamat IP yang unik melalui hosting bersama?

Ya awak boleh. Banyak penyedia hosting yang dikongsi menawarkan rancangan yang dilengkapi dengan “alamat IP khusus”, yang bermaksud rutinnya akan dilakukan melalui “hos maya berasaskan IP.” Ini bermaksud bahawa pelayan web tunggal mampu menangani beberapa alamat IP, dalam hal ini, anda masih berkongsi semua sumber komputer, tetapi beroperasi di luar alamat IP anda sendiri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author