Ulasan HostMonster

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
$ 4.95 / bln

HostMonster: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir semua kita)

Sayangnya, secara ringkasnya, kami tidak mengesyorkan HostMonster, kerana beberapa sebab yang utama adalah keselamatan dan sokongan. Mari kita selesaikan beberapa masalah yang kita dapati.

Keselamatan: Memiliki sijil SSL (https, laman yang selamat) adalah suatu keharusan hari ini, semestinya dengan Google yang menggemari laman https, dan Chrome secara aktif melabel laman yang tidak selamat sebagai “tidak selamat” … Sijil SSL asas sebenarnya percuma hari ini, kerana mereka ‘ sangat penting. Sebilangan besar hos menawarkan ini juga secara percuma, kerana mudah disatukan. HostMonster, sebaliknya, tidak melepaskannya pada rancangan asas mereka, atau rancangan kedua mereka, atau rancangan ketiga mereka … anda harus pergi ke rancangan “PRO” ke-4 mereka untuk mendapatkan sijil SSL. Itu hanya gila!

Sokongan: Terdapat banyak rungutan mengenai sokongan mereka yang melayang-layang, terlalu banyak untuk diabaikan. Segala-galanya dari kelewatan besar dalam respons sokongan, hingga sokongan buruk.

Harga: Tanpa sijil SSL, tanpa ruang cakera tanpa had, sokongan buruk, dan lain-lain… anda sekurang-kurangnya menjangkakan harga murah yang lumayan, sayangnya tidak, ia bermula pada $ 4,95 / bln, yang sekurang-kurangnya 1 $ melebihi yang kita lihat sebagai purata, yang biasanya disertakan dengan SSL dan sokongan yang baik.

Oleh itu, apa yang sebenarnya kami katakan adalah … terdapat banyak host web di luar sana yang jauh lebih baik dalam hampir semua perkara! Elakkan HostMonster! Sebaliknya, lihat perbandingan hosting web terbaik kami.

Sekiranya anda masih berminat dengan HostMonster, teruskan membaca di bawah.

Penyelidikan HostMonster

Ulasan HostMonster

HostMonster bermula pada tahun 1996 menjadikan syarikat ini sebagai salah satu penyedia hosting tertua di luar sana. Ia ditubuhkan oleh Matt Heaton, orang yang sama yang melancarkan BlueHost. Ia bergabung dengan Endurance International Group (EIG) pada tahun 2015. EIG adalah syarikat gergasi yang memiliki banyak syarikat hosting web seperti HostGator, BlueHost, dan Arvixe.

Ibu pejabat mereka terletak di Provo, Utah, Amerika Syarikat. Syarikat milik persendirian ini menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan. Ini termasuk Shared Hosting, VPS Web Hosting, dan Dedicated Server, antara lain.

Harga

HostMonster menyediakan empat pakej berbeza untuk penyelesaian hosting web mereka. Pelan ini diberi nama Basic, Plus, Prime, dan Go Pro. Pakej tersebut boleh dilihat di bawah:

Harga HostMonster

Pelan termurah disebut Basic dan berharga USD 4.95 sebulan jika anda memilih kontrak selama 36 bulan. Oleh itu, anda harus mengeluarkan sejumlah USD 178.20 di muka. Sekiranya anda memilih kontrak 12 bulan dan 24 bulan, anda harus membayar masing-masing USD 6,95 dan USD 5,95 sebulan. Jumlah tersebut hanyalah harga perkenalan khas. Harga promosi ini hanya sah pada penggal pertama. Harga biasa akan dikenakan semasa pembaharuan rancangan yang anda gunakan.

Pelan Asas membolehkan anda memiliki satu laman web hanya untuk setiap akaun hosting. Sekiranya anda mahukan banyak laman web, anda boleh memilih pakej Plus yang membolehkan anda memiliki paling banyak 10 laman web per akaun hosting. Sekiranya anda mempunyai lebih dari 10 laman web, maka anda harus mendapatkan pakej Perdana yang membolehkan anda mengehoskan laman web dalam jumlah yang tidak terhad.

Ruang laman web terhad pada 50GB. Ini bermakna anda dapat memiliki data bernilai maksimum 50GB di akaun hosting anda, yang biasanya lebih dari cukup untuk membina laman web perniagaan … sebenarnya anda boleh membina sebilangan besar dengan jumlah ruang cakera.

Menurut laman web, Prestasi Pelan Asas (bersama dengan rancangan Plus dan Perdana) adalah Standard. Oleh itu, apa sebenarnya maksudnya? Kami meminta pasukan sokongan mereka untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya. Menurut mereka “Oleh kerana ia adalah pelayan bersama, kami tidak mempunyai sumber yang tepat. Sekiranya anda mula menjejaskan laman web lain di pelayan yang sama, kami akan memberitahu anda supaya anda dapat memperbaikinya atau menaikkannya berulang kali. Namun, ini mengakibatkan laman web anda ditutup sehingga masalah diselesaikan. ” Perbualan tersebut dapat dilihat di bawah:

Berbual

Ini bermaksud anda berkongsi sumber dengan pemilik akaun lain di pelayan yang sama. Setelah anda mula mempengaruhi prestasi pelayan, akaun anda akan digantung. Anda harus memperbaikinya dengan menaik taraf akaun anda ke pakej peringkat lebih tinggi untuk memenuhi keperluan laman web anda. Setelah mereka mengetahui bahawa akaun anda menjejaskan prestasi akaun lain, akaun anda akan ditangguhkan sehingga masalahnya diselesaikan.

Baik. Mari kita teruskan dengan prestasi dan pergi ke peti mel. Anda boleh mempunyai 5 akaun e-mel bagi setiap akaun hosting. Jumlahnya agak sedikit berbanding penyedia hosting lain yang menawarkan akaun e-mel tanpa had. Namun, jika anda mengehoskan laman web permulaan, jumlah ini cukup banyak. Penyimpanan e-mel pada 100MB setiap akaun. Sekali lagi, untuk permulaan, ini dapat memenuhi keperluan setiap peti mel.

HostMonster memberi anda pendaftaran domain percuma setelah anda mendaftar dengannya. Ini bagus jika anda cuba menjimatkan beberapa dolar untuk alat tambah lain. Tidak seperti penyedia hosting web yang lain, penyediaan awal akaun anda adalah percuma.

Mereka memberikan jaminan uptime 99,99%. Ini bermaksud bahawa laman web anda jarang mengalami waktu henti. Di samping itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Oleh itu, jika anda tidak berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan mereka, anda boleh mendapatkan bayaran balik.

Pilihan Sokongan

HostMonster memberi anda pelbagai pilihan untuk sokongan. Ini termasuk yang berikut:

  • Sembang Langsung Dalam Talian
  • Sokongan Telefon
  • Pusat Bantuan / Pangkalan Pengetahuan
  • Penyerahan Tiket

Sokongan Telefon Teknikal dan Sokongan Sembang Langsung Teknikal tersedia 24/7. Sokongan telefon untuk penjualan tersedia 7 hari seminggu dari jam 6 pagi hingga 9 malam, MST. Mereka juga mempunyai talian sembang langsung dan talian sokongan telefon yang berbeza untuk Pengebilan, Jabatan Pematuhan Syarat Perkhidmatan, dan Pengesahan.

Pangkalan Pengetahuan atau Pusat Bantuan mereka dipenuhi dengan tutorial bagaimana mengatur dan mengurus produk dan perkhidmatan yang anda bayar. Jelas, ini boleh didapati di laman web mereka 24/7/365. Ini juga mengandungi tutorial video yang mungkin dapat membantu anda melakukan perkara yang anda perlukan dengan mudah untuk menyiapkan dan menjalankan akaun anda.

Ulasan perkhidmatan sokongan pelanggan mereka kebanyakan negatif. Sebilangan besar pelanggan tidak berpuas hati dengan wakil mereka. Apabila laman web menghadapi masalah, wakil teknikal mereka hanya menjawab dengan meminta maaf. Tidak ada inisiatif untuk melakukan sesuatu mengenai masalah yang mereka hadapi. Walaupun mereka berpengetahuan dengan pertanyaan sederhana, mereka tidak dapat menyelesaikan banyak masalah yang dihadapi oleh pemilik akaun.

Kelebihan

Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Sekiranya anda mencubanya dan memutuskan bahawa mereka tidak sesuai dengan keperluan anda, anda sebenarnya boleh mendapatkan bayaran balik. Walaupun pengembalian wang ini tidak merangkumi pendaftaran nama domain, masih banyak yang dapat dijimatkan.

Pendaftaran Domain Percuma

Ya. Anda sebenarnya dapat menjimatkan beberapa dolar dengan pendaftaran domain primer percuma mereka. Sekiranya anda belum mempunyai nama domain, sudah tiba masanya untuk memanfaatkan tawaran ini.

Keburukan

Terdapat banyak kelemahan untuk mendaftar dengan HostMonster.

Ruang Cakera Terhad

Mereka hanya memberi anda ruang cakera sekitar 50GB. Tidak banyak digunakan jika anda mempunyai video dan gambar bersaiz besar yang perlu anda letakkan di dalam laman web anda. Juga, jika anda mempunyai muat turun tambahan, maka rancangan ini tidak sesuai untuk anda.

Sekiranya anda mahukan ruang cakera yang tidak terhad, anda mesti memilih rancangan ketiga, pakej Perdana. Harga perkenalan khas adalah pada USD 6,95 sebulan jika anda memilih selama 36 bulan. Ini bermakna anda perlu mengeluarkan USD 250.20 di muka. Sekiranya anda ingin mendapatkan kontrak 12 bulan dan 24 bulan, anda mesti mengeluarkan USD 9.45 dan USD 8.45 setiap bulan.

Akaun E-mel Terhad

Anda hanya dibenarkan 5 akaun e-mel dalam Pelan Asas. Tetapi bagaimana jika anda mempunyai enam orang yang mengendalikan laman web anda (atau perniagaan)? Maka, jelas, ini tidak sesuai.

Anda boleh memilih rancangan seterusnya, Pakej Plus yang berharga USD 6,95 sebulan jika anda memilih 36 bulan di muka. Ini masih merupakan harga pengenalan istimewa. Semasa pembaharuan, anda perlu membayar harga biasa. Oh, BTW, rancangan yang lebih mahal tersebut membolehkan sehingga 100 akaun e-mel.

Sokongan Pelanggan yang lemah

Tidak. Mereka tidak memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik yang mereka janjikan. Sebilangan besar ulasan tidak berpuas hati dengan wakil mereka dan pasukan sokongan teknikal mereka. Sebilangan besar wakil teknikal terpaksa meminta maaf atas layanan yang buruk (mis. Pelayan tidak berfungsi, laman web mogok, dll.). Dan untuk memburukkan lagi keadaan, mereka hanya perlu meminta maaf dan menyatakan bahawa mereka tidak dapat berbuat apa-apa.

Satu perkara yang perlu anda cari dalam penyedia hosting, sokongan pelanggan yang sangat baik. Sekiranya syarikat tidak memilikinya, maka hindari syarikat tersebut. Bagaimana jika laman web anda hancur dan pelanggan terpenting anda sedang melayari laman web ini? Apa??!! Kemudian, anda kehilangan pelanggan yang berharga. Yang lebih teruk ialah apabila ini berlaku, pasukan sokongan tidak ada untuk membantu anda. Apa yang menyedihkan.

Anda mungkin juga memperhatikan perbualan saya (gambar) yang diberikan lebih awal dalam ulasan ini. Wakil pelanggan menyatakan, “Apa yang membawamu ke Bluehost?” Ini bermaksud, kedua BlueHost dan HostMonster mempunyai wakil perkhidmatan pelanggan yang sama. Ini mungkin menjadi sebab jelas bahawa mereka didirikan oleh orang yang sama. Tetapi kenyataan bahawa wakil perkhidmatan pelanggan tidak dapat membezakan antara pelanggan BlueHost dan pelanggan HostMonster menunjukkan bahawa mereka juga tidak dapat membezakan antara produk dan perkhidmatan kedua syarikat itu. Kami akan menunjukkan kepada anda ringkasan perbualan:

Berbual

Kami tidak tahu sama ada ini adalah templat pra-buatan yang mereka buat untuk KEDUA BlueHost dan HostMonster. Atau, mungkin, perwakilan sebenarnya melakukan kesilapan. Ya ampun …

Kesimpulannya

HostMonster bukan syarikat yang akan kami syorkan. Tidak. Tidak akan berlaku. Kekurangannya lebih besar daripada kelebihan bekerja dengan syarikat. Sokongan pelanggan yang hebat kurang dan jelas, ini hanyalah syarikat EIG lain di luar sana. Ciri-ciri juga sangat terhad. Anda lebih baik berada bersama penyedia hosting lain di luar sana.

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2018-08-27Ilasan Item HostMonsterPenilaian Pengarang 21hb1hbkelabukelabukelabuNama Produk HostMonsterPrice
USD 4.95

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author