Hosting PHP Terbaik: Perbandingan & Ulasan

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting (kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen), kami mendapat idea yang baik tentang apa yang menentukan host web yang hebat. Ini adalah penyedia hosting PHP terbaik kami, web hosting berkualiti sebenar tanpa melanggar bank.

Syarikat Web HostingPeringkat KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesWebsite
tapak tapak2 9.3 / 10 $ 3.95 (Diskaun 67% Sementara) 10 GB Sokongan hebat, pantas, epik, + jaminan wang dikembalikan 30 hari! = Menang!
tuan rumah 8.7 / 10 $ 2.78 Tanpa had Ruang Disk + Murah Tanpa Had!
A2HostingLogo 8.5 / 10 $ 3.92 (turun dari $ 7.99) Tanpa had Ruang Cakera Tanpa Had!
dalam gerakan 8.3 / 10 $ 4.19 (diskaun 40%) Tanpa had Berpengalaman, boleh dipercayai, sedikit lebih mahal.
Dreamhost 8/10 $ 7.95 Tanpa had Persembahan hebat & sokongan

Ulasan PHP Hosting 2020 Terbaik

1. SiteGround

Logo SiteGround

Laman web: www.siteground.com
Harga: $ 3.95
Ruang cakera: 10 GB

Kami fikir penyedia hosting PHP terbaik adalah SiteGround. SiteGround adalah peneraju global dalam hal hosting laman web. Ia menawarkan hosting Cloud, hosting khusus, hosting WordPress, dan hosting Bersama (perkhidmatannya yang paling popular). Oleh itu, jika anda mencari penyedia hosting terbaik untuk laman web anda, kami sarankan untuk melihat SiteGround dan membandingkan ciri-cirinya dengan penyedia hosting lain di luar sana.

SiteGround memberi anda tiga pilihan untuk rancangan hosting Bersama mereka – Permulaan (rancangan asas mereka), GrowBig (rancangan jalan tengah mereka), dan GoGeek (rancangan mereka yang paling penuh dengan ciri). Kami mencadangkan untuk menggunakan rancangan GrowBig mereka (terutamanya jika anda mempunyai rancangan untuk menaik taraf) kerana ia dilengkapi dengan ciri yang paling praktikal. Walaupun rancangan StartUp juga memberi banyak kemudahan untuk mengembangkan perniagaan anda, anda hanya terhad kepada satu laman web. Tetapi jangan risau – sekiranya anda memilih untuk memilih rancangan paling asas mereka, anda juga boleh terus meningkatkan.

Selain daripada rancangan fleksibel SiteGround, kami juga menyukai sokongan pelanggan mereka. Mereka mempunyai sokongan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, dan telefon – anda tahu selalu ada orang di sana untuk membantu anda (bila-bila masa sepanjang hari).

Anda sebenarnya tidak perlu takut untuk memeriksa SiteGround kerana mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari sekiranya anda memutuskan untuk membatalkan rancangan anda. 30 hari sudah cukup untuk mendapatkan rasa perkhidmatan mereka – jadi, anda benar-benar tidak akan rugi.

Kelebihan

 • Pelan hosting yang fleksibel
 • Harga berpatutan
 • Sijil SSL percuma

2. HostGator

Logo HostGator

Laman web: www.hostgator.com
Harga: $ 2.75
Ruang Cakera: Tanpa had

Sekiranya anda mencari rancangan hosting bersama yang sesuai untuk keperluan anda, lihatlah rancangan HostGator. Rancangan Hatchling mereka hanya membolehkan satu laman web tetapi dilengkapi dengan storan tanpa had dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Sekiranya anda rasa itu terlalu terhad untuk anda, maka pilihlah rancangan Bayi mereka (sebenarnya rancangan mereka yang paling popular). Pelan Bayi membolehkan anda memiliki laman web tanpa had – jadi itu adalah kelebihan besar. Namun, kami sangat menyarankan untuk mendapatkan rancangan Perniagaan mereka jika anda sudah menjalankan perniagaan (dan ini juga merupakan rancangan terbaik untuk e-dagang).

Adakah anda merancang untuk memindahkan laman web anda ke HostGator? Sekiranya anda tahu, ketahui bahawa mereka menawarkan bantuan migrasi percuma tetapi hanya untuk satu laman web. Sekiranya anda mempunyai banyak laman web, anda perlu membayar perkhidmatan mereka (untuk yang lain).

Sekiranya anda masih ragu-ragu sama ada HostGator sesuai untuk anda, anda boleh memanfaatkan polisi pembayaran balik 45 hari mereka. Ini memberi anda pilihan untuk membatalkan rancangan anda selagi dalam jangka masa tenggang tersebut.

Salah satu sebab mengapa HostGator popular bagi penggunanya adalah kerana ia sangat mudah digunakan. Oleh itu, sama ada anda pemula atau pereka web profesional, anda pasti akan menghargai cPanel yang mesra pengguna.

Kelebihan

 • Mudah untuk digunakan
 • Perkhidmatan pelanggan yang baik (telefon 24/7, sembang langsung, e-mel)
 • Waktu operasi yang boleh dipercayai

Keburukan

 • Anda tidak dibenarkan memilih lokasi pelayan data anda
 • Penghijrahan percuma hanya berlaku untuk satu laman web
 • Sebilangan orang merasa asas pengetahuan mereka sukar dilayari

3. A2 Hosting

Logo Hosting A2

Laman web: www.a2hosting.com
Harga: $ 3.92
Ruang cakera: Tanpa had

Semasa membandingkan Syarikat hosting web, pastikan untuk melihat A2 Hosting juga. Ini adalah salah satu yang terbaik di luar sana dan mungkin penyedia hosting yang tepat untuk anda.

Tidak seperti hos web lain, A2 Hosting menawarkan penggunanya storan tanpa had dan lebar jalur tanpa had walaupun pada rancangan termurah. Oleh itu, jika semua yang anda perlukan adalah laman web asas, pelan Lite mereka mungkin sesuai untuk anda (satu-satunya batasan sebenarnya ialah hanya disertakan dengan satu laman web).

Sekarang, jika anda ingin mempunyai lebih dari satu laman web, rancangan jarak jauh mereka sebenarnya menawarkan laman web tanpa had. Namun, jika Anda mengejar kepantasan, kami sarankan untuk melihat rancangan Turbo mereka. Ini adalah rancangan hosting bersama utama mereka dan dilengkapi dengan semua ciri yang terdapat dalam rancangan harga lebih murah dan banyak lagi.

Selain mempunyai tiga pilihan untuk dipilih dalam rancangan mereka, anda juga mempunyai banyak pilihan mengenai cara pembayaran. Anda boleh membayar bulanan, 12 bulan, 24 bulan, atau 36 bulan di muka. Sekiranya anda mendapat potongan harga, cuba lakukan selama 36 bulan kerana ia mempunyai penjimatan terbesar.

Sekiranya anda prihatin dengan sokongan pelanggan A2, mereka sebenarnya mempunyai banyak. Anda boleh menghubungi mereka melalui telefon dan sembang langsung. Mereka juga mempunyai sistem tiket melalui e-mel.

Kelebihan

 • Sijil SSL percuma
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Banyak ciri keselamatan

Keburukan

 • Sebilangan orang mengadu layanan pelanggan yang buruk
 • Agak sukar untuk membatalkan rancangan (anda dikehendaki mengemukakan permintaan pembatalan 15 hari sebelum tarikh pembaharuan)
 • Terdapat yuran tersembunyi yang perlu anda waspada semasa mendaftar

4. InMotion Hosting

Logo InMotion Hosting

Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga: $ 6.39
Ruang cakera: Tanpa had

InMotion Hosting adalah salah satu penyedia rancangan hosting yang layak sekarang. Mereka sebenarnya adalah salah satu daripada beberapa Syarikat hosting yang memberikan ruang simpanan dan lebar jalur tanpa had kepada pelanggan mereka walaupun pada rancangan termurah mereka.

Pelan Pelancaran InMotion adalah rancangan asas dan termurah mereka dan anda dibenarkan mengehos dua laman web di dalamnya. Pelan jarak menengah mereka yang disebut Power lebih hebat dan anda boleh memiliki lebih dari dua laman web apabila anda memilih rancangan ini (hingga enam laman web). Sekiranya anda mengetahui jumlah laman web yang dibenarkan dan menginginkan laman web tanpa had, mereka juga mempunyai rancangan untuk yang disebut Pro (ini juga yang paling cepat).

Berikut adalah beberapa perkara lain yang diharapkan dari InMotion Hosting:

 • Jaminan wang dikembalikan – Rancangan hosting bersama mereka disertakan dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari. Rancangan hosting Perniagaan, VPS, dan Pengecer mereka sebenarnya disertakan dengan polisi pengembalian dana 90 hari.
 • Wizard apl Google – Jika anda berencana menggunakan aplikasi Google, wizard bawaan mereka akan menjadikan tugas menjadi lebih mudah dan cepat.
 • Waktu operasi yang dijamin 99.95% – Ini adalah kadar waktu operasi yang baik.
 • Sistem keselamatan – InMotion Hosting menggunakan Threat Defense System (TDS) yang merupakan ciri keselamatan yang sangat mengagumkan.
 • Sokongan pelanggan – Mereka mempunyai banyak artikel bermanfaat di pangkalan pengetahuan mereka. Namun, jika anda perlu bercakap dengan seseorang, anda juga boleh melakukannya melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung.

Kelebihan

 • Waktu operasi yang boleh dipercayai
 • Integrasi dengan aplikasi popular
 • Pemindahan laman web percuma

Keburukan

 • Terdapat laporan mengenai slip kelajuan dari pengguna
 • Anda tidak akan mendapat laman web tanpa had walaupun anda menaik taraf ke rancangan jarak menengah mereka
 • Anda perlu membayar selama 24 bulan di muka jika anda ingin memaksimumkan simpanan anda.

5. DreamHost

Logo DreamHost

Laman web: www.dreamhost.com
Harga: $ 2.95
Ruang cakera: Tanpa had

Adalah idea yang baik untuk mempertimbangkan DreamHost semasa mencari penyedia hosting yang baik. Ini adalah Perusahaan yang bereputasi baik untuk menyediakan Shared hosting, VPS hosting, Cloud hosting, Dedicated hosting, dan hosting WordPress.

Ketika datang ke hosting Bersama mereka, Anda hanya diberi 2 pilihan – anda boleh memilih paket Pemula mereka (asas) atau memilih paket Tanpa Had mereka (lengkap). Kami mengesyorkan untuk melihat kedua-dua rancangan tersebut dengan teliti tetapi ketahui bahawa perbezaan utama mereka adalah dalam jumlah laman web yang dibenarkan bagi setiap rancangan. Anda lihat, pelan Permulaan mereka mempunyai had satu laman web sementara pelan Tanpa Had mereka membenarkan jumlah laman web yang tidak terhad.

Apa yang kami sukai mengenai rancangan DreamHost ialah keduanya dilengkapi dengan domain percuma, lebar jalur tanpa had, dan SSL percuma – semuanya adalah ciri penting, anda tahu. Dan tidak semua penyedia hosting menawarkannya (terutama pada rancangan termurah mereka).

Ciri lain yang mengagumkan dari DreamHost ialah mereka menawarkan polisi pengembalian wang yang sangat murah hati – 97 hari. Setahu kami, mereka adalah satu-satunya Syarikat hosting yang mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 97 hari.

Adakah sokongan pelanggan penting bagi anda? Sepatutnya, kerana anda pasti memerlukan pertolongan sepanjang perjalanan. Anda mempunyai banyak cara untuk menghubungi pasukan sokongan DreamHost (melalui telefon dan e-mel) dan mereka juga mempunyai BANYAK artikel bermanfaat dalam pangkalan data mereka.

Kelebihan

 • Kelajuan yang baik
 • Waktu operasi yang boleh dipercayai
 • Polisi pembayaran balik yang murah hati

Keburukan

 • Anda hanya mendapat domain percuma apabila anda membayar setiap tahun untuk tahun pertama perkhidmatan
 • Proses pendaftaran boleh memakan masa yang sangat lama
 • Papan Pemuka mereka tidak mesra pengguna

Hosting PHP: Cara Mencari Yang Terbaik!

Agak sukar untuk memilih hos PHP yang baik jika anda tidak pasti apa yang harus dicari. Baiklah, kami di sini untuk memberitahu anda tentang semua ciri penting yang harus anda periksa sebelum membuat keputusan akhir. Pada akhirnya, anda memerlukan untuk membandingkan ciri yang kita bicarakan di bawah di antara semua penyedia hosting yang anda pertimbangkan.

Lokasi Pelayan

peta lokasi pelayanLokasi pelayan hos PHP anda penting untuk kepantasan. Oleh itu, keutamaan anda adalah mencari Syarikat hosting dengan pelayan yang terletak di sekitar anda. Contohnya, jika anda tinggal di Australia, cuba cari penyedia hosting web di Australia, dan jika anda tinggal di Kanada, cari hos web Kanada. Sekiranya tidak, mereka sekurang-kurangnya harus mempunyai perkhidmatan CDN bersepadu dalam ciri mereka.

CDN bermaksud Rangkaian Pengedaran Kandungan – dan itulah yang dilakukannya – menyebarkan versi cache kandungan anda ke rangkaian mereka sehingga dapat menjangkau pengguna akhir dengan cepat.

Terdapat banyak CDN di luar sana dan penyedia hosting PHP pilihan anda boleh menggunakan salah satu daripadanya. Satu CDN yang sangat popular hari ini disebut CloudFlare – dan biasanya terdapat dalam paket hosting. Oleh itu, awasi perkhidmatan ini semasa meninjau ciri-ciri di syarikat hosting PHP yang anda pertimbangkan.

Waktu Waktu Pelayan

Syarikat hosting yang dapat memberikan 99.9% masa operasi adalah yang terbaik. Anda dapat membandingkan waktu operasi host web yang berbeza dengan angka sebenar dengan mencari di Google.

Kami tidak mengesyorkan mendapatkan perkhidmatan hosting yang tidak menjanjikan (dan menyampaikan) waktu pada kadar ini kerana ia terbukti bermasalah. Terlalu banyak waktu henti boleh mempengaruhi perniagaan anda terutama jika itu adalah laman web e-dagang.

Sijil SSL

Laman web yang selamat bermanfaat untuk semua – untuk anda dan pelawat laman web anda. Dengan sijil SSL (SSL bermaksud Secure Sockets Layer), anda dapat memastikan bahawa pemindahan data antara pelayan tuan rumah dan pelawat laman web anda disulitkan. Penggodam tidak akan dapat mencuri maklumat jika disulitkan, anda tahu.

Anda mungkin pernah melihat laman web dengan sijil SSL – tetapi tidak menyedarinya. Sekiranya anda melihat “s” di awal URL laman web (contoh: https: //), ini bermaksud bahawa laman web ini mematuhi sijil SSL. Sekiranya laman web hanya mempunyai http pada URL-nya, itu bermaksud bahawa ia tidak mempunyai sijil SSL dan tidak selamat.

Hari-hari ini, keselamatan telah menjadi masalah utama di internet – dan itulah sebabnya semakin banyak orang hanya mempercayai laman web yang membawa “s” itu di alamat mereka. Sebenarnya, Google sendiri mendorong laman web untuk memiliki sijil SSL dan menganggap ini sebagai isyarat peringkat dalam SEO.

Berdasarkan pernyataan di atas, kami mengesyorkan memilih penyedia hosting PHP yang menawarkan sijil SSL sebagai sebahagian daripada rancangan hosting mereka. Sijil SSL asas juga disertakan dengan pakej yang mempunyai perkhidmatan Let’s Encrypt.

Sekiranya ternyata bahawa rancangan hosting yang anda buat tidak membawa sijil SSL percuma, pastikan anda mendapatkannya (ya, itu penting). Anda boleh membelinya dari mana-mana Syarikat hosting dengan membayar ciri tambahan (harganya sekitar $ 10 / tahun).

Kepantasan

Secara umum, kelajuan laman web anda sudah dijaga sekiranya anda mengikuti nasihat kami mengenai lokasi pelayan dan / atau CDN. Walau bagaimanapun, anda tidak akan rugi (dan segala-galanya mendapat keuntungan) sekiranya Syarikat hosting pilihan anda menawarkan lebih banyak.

Lebih banyak sumber CPU selalu menjadi perkara yang baik. Skrip khusus yang khusus untuk PHP juga akan menambah kelajuan laman web anda. Semuanya bagus dan harus dianggap sebagai bonus apabila anda akhirnya menjadikannya sebagai ciri tambahan.

Ruang Cakera

Sekiranya anda membina perniagaan e-dagang atau laman keahlian, ruang cakera sangat SANGAT penting. Kami mengesyorkan ruang cakera sekitar 20 hingga 30 GB dalam keadaan ini dan bahkan tidak terhad (jika laman web anda besar).

Untuk jenis perniagaan lain, bagaimanapun (termasuk blog), kita boleh mengatakan bahawa ruang cakera yang sangat besar sebenarnya tidak begitu diperlukan. Sekiranya anda tidak mampu mendapatkan rancangan dengan ruang simpanan tanpa had, ketahui bahawa 1GB biasanya cukup untuk perniagaan dan blog biasa. Kami hanya mendorong anda untuk menggunakan e-mel yang berasingan dalam kes ini agar tidak membebankan ruang cakera terhad anda.

Oleh itu, jangan hanya membeli pelan hanya kerana ciri ruang simpanannya yang tidak terhad. Ingat, terdapat banyak ciri lain yang perlu dipertimbangkan untuk berakhir dengan hos web PHP terbaik untuk laman web anda.

Jalur Lebar dan Pemindahan Data

Lebar lebar dan pemindahan data pada penyedia hosting PHP anda sangat penting terutama jika anda menawarkan muat turun fail yang sangat besar di laman web (mis. Gambar, video, dan PDF hanya untuk beberapa nama). Dalam kes ini, kami menasihatkan mendapatkan rancangan dengan lebar jalur dan pemindahan data tanpa had kerana tindakan sedemikian benar-benar dapat mempengaruhi data.

Sokongan pengguna

Oleh kerana sangat penting (terutama pada masa-masa kesulitan), kami hanya dapat mencadangkan pergi ke penyedia hosting yang memberikan sokongan pelanggan 24/7. Lebih-lebih lagi, utamakan mendapatkan pilihan sembang langsung dan sokongan telefon.

PHP: Perinciannya

Penyelidikan hosting PHP

Pada masa lalu, pembangun web membuat laman web dan kandungan hambar, statik kerana mereka tidak mempunyai akses ke bahasa skrip yang kita miliki sekarang. Kerana sama sekali tidak ada cara untuk membuat laman web yang dinamik, laman web mengandungi kandungan HTML mentah, sehingga pembangun tidak mempunyai banyak pekerjaan. Tidak sampai 1995, ketika Rasmus Lerdorf, seorang programmer, memutuskan untuk mengembangkan bahasa skrip untuk memantau resume dalam taliannya dan mengaitkan maklumat peribadinya. Dia menamakan bahasa skrip ini, PHP atau Halaman Utama Peribadi. Ini menjadi gambaran pertama PHP dan semua keajaibannya.

Apa itu PHP?

Logo PHPPHP adalah bahasa pengaturcaraan yang penting untuk membuat laman web dan kandungan yang dinamik. Asalnya singkatan dari “Halaman Awal Peribadi” sedangkan hari ini akronim ini bermaksud “PHP: Hypertext Preprocessor”. Alasan untuk menukar nama adalah kerana tujuan asal bahasa skrip ini adalah untuk kegunaan peribadi Lerfords. Akhirnya, PHP berkembang menjadi sesuatu yang lebih besar daripada yang mungkin pernah dibayangkan oleh Lerford, menjadikannya salah satu bahasa pengaturcaraan yang paling popular, biasa digunakan di dunia.

PHP mencetuskan perubahan dalam dunia pembangun web, yang memungkinkan mereka membuat laman web dinamik dengan kandungan animasi yang menakjubkan. Ini membawa kerangka kerja yang mudah digunakan, dengan alat yang diperlukan untuk membangun laman web yang menarik dan menarik. Sebelum laman web yang didorong oleh PHP, HTML yang dikodkan keras digunakan, menjadikan laman web sangat hambar. PHP menyelesaikan masalah ini dengan menggunakan skrip tidak statik.

Contoh hebat bagaimana PHP berfungsi berkaitan dengan HTML adalah laman web format log masuk seperti penggunaan Facebook. Agar pengguna masuk ke laman Facebook mereka, mereka mesti memasukkan maklumat log masuk mereka seperti nama pengguna dan kata laluan dalam dua kotak kecil. Kotak di mana pengguna memasukkan maklumat log masuk mereka berfungsi sebagai borang. Apa yang PHP lakukan ialah mengambil maklumat dalam bentuk dan mengambil tindakan yang diperlukan.

Apakah beberapa ciri PHP?

Tidak ada cukup ruang untuk menyenaraikan semua ciri dan faedah yang ditawarkan PHP. Sejak didirikan, terdapat banyak versi bahasa ini, dan pengaturcara masih berusaha untuk meningkatkan dan memperbaiki bahasa skrip ini. Oleh kerana itu PHP dapat mengenai apa sahaja sama ada mengumpulkan data borang, menghasilkan kandungan halaman dinamik, atau menghantar dan menerima kuki. Bahasa skrip ini dapat digunakan dalam pengembangan web atau dimasukkan ke dalam HTML. Ia juga dapat digunakan dalam kombinasi dengan berbagai sistem templat web, sistem pengurusan kandungan web dan kerangka web.

PHP terutamanya tersedia pada rancangan hosting Linux, tetapi juga serasi dengan sistem operasi utama lain termasuk Windows, Mac OS X, RISC OS, dan lain-lain. Oleh kerana fleksibiliti dan sokongan yang sangat kuat untuk pelbagai pangkalan data, mudah untuk mencari hosting PHP terbaik yang tersedia untuk memenuhi keperluan anda.

Mengapa menggunakan PHP?

PHP melebihi jangkaan kerana perisian yang mudah digunakan, terdiri daripada ciri-ciri luar biasa, dan teknologi yang selamat. Tahap keahlian apa pun boleh menggunakan PHP, menjadikannya mudah untuk membuat atau menambahkan kandungan dinamik ke laman web. Ia boleh dipercayai, mempunyai pasukan sokongan pengaturcara yang luar biasa di belakangnya, dan tanpa sebarang kos. PHP adalah bahasa pengaturcaraan yang sesuai untuk digunakan, sangat popular di kalangan pembangun dan pengaturcara.

Pembangun mempunyai banyak keuntungan dari sumber yang ringan ini, menjadikan laman web mudah dan cekap, sambil dapat menambahkan kandungan dari pangkalan data untuk memberikan keseronokan pada semua jenis akaun hosting. Bahasa pengaturcaraan ini konsisten dan dirancang dengan baik, menjadikan proses penciptaan kandungan interaktif lancar dan sederhana. Selain daripada ciri PHP yang tidak berkesudahan, ia dapat berinteraksi dengan banyak bahasa pangkalan data. PHP terus membawakan ciri baru yang menarik. Memulakan projek baru di PHP adalah permulaan yang baik untuk menulis kod hebat, memberikan prestasi yang baik, akhirnya mengembangkan penyediaan / laman web PHP yang hebat.

Banyak laman web popular seperti Facebook, Etsy, atau WordPress menggunakan PHP kerana diuji dengan baik dan berfungsi sepenuhnya. PHP disokong oleh hampir semua web hosting dari yang paling murah hingga yang paling mahal. Ia dikembangkan dengan kerangka kerja yang mudah sehingga sukar untuk membuat kesalahan. Selain laman web, anda juga boleh menggunakan PHP untuk mengembangkan pdf, bentuk kilat tertentu dan banyak lagi.

Host yang disyorkan untuk PHP

Memilih hosting PHP terbaik untuk mengembangkan keperluan anda adalah mudah kerana PHP serasi dengan kebanyakan host web. Ia bukan sahaja menjadi landasan yang baik, bagus untuk semua tahap kepakaran, tetapi juga menghidupkan laman web (berbanding dengan laman web HTML yang dikodkan keras). Pembangun laman web mendapati bahawa hosting PHP terbaik adalah SiteGround. Penyedia hos web ini menonjol dari persaingannya dengan menawarkan semua ciri hebat dengan kos yang sangat rendah.

Soalan Lazim Hosting PHP

Apa itu aplikasi web yang dinamik?

Sebelum PHP, laman web sangat bergantung pada HTML, memajukan penciptaan laman web statik dan tidak berubah. PHP membina laman web interaktif dan menyeronokkan, menyingkirkan kandungan dari sisi yang membosankan dan membosankan.

Aplikasi web yang dinamik menyediakan kandungan dan ciri yang menyenangkan dan menyenangkan secara estetik kepada penonton. Facebook, misalnya, adalah laman rangkaian media sosial terkemuka di kalangan pengguna, yang terdiri daripada bahasa pengaturcaraan PHP. Sebahagian daripada yang menjadikan Facebook begitu popular adalah kandungan aplikasi web yang dinamik.

Adakah PHP popular?

Ya. PHP telah wujud sejak tahun 1995, membuka pintu baru untuk pembangun web sambil memperkenalkan sekilas pertama bahasa skrip dan ciri-cirinya. Hari ini, ia digunakan oleh banyak pembangun kerana betapa mudahnya belajar dan diproyeksikan untuk bertahan selama bertahun-tahun yang akan datang (fikir WordPress misalnya). PHP melampaui jangkaan pengguna, yang terdiri daripada sebilangan besar ciri luar biasa yang menjadikannya mudah untuk membuat atau menambahkan kandungan dinamik ke laman web. Ia boleh dipercayai, mempunyai pasukan sokongan pengaturcara yang luar biasa di belakangnya, dan tanpa sebarang kos. PHP adalah bahasa pengaturcaraan yang sesuai untuk digunakan, sangat popular di kalangan pembangun dan pengaturcara.

Siapa yang mesti belajar PHP?

Pembangun, pengaturcara, atau sesiapa sahaja yang menarik dalam membuat laman web dan kandungan interaktif, harus belajar PHP. Ia mudah dipelajari, bagus untuk semua tahap kepakaran, dan diproyeksikan akan terus berada di pasaran selama bertahun-tahun yang akan datang.

Bagaimana saya memaparkan HTLM statik dalam skrip PHP?

Bertentangan dengan bahasa pengaturcaraan lain, PHP dirancang untuk berfungsi bersama HTML. Dalam skrip PHP, anda dapat bekerja di antara keduanya, menyediakan sumber mudah untuk membuat aplikasi web yang menarik, dibandingkan dengan bahasa skrip lain.

Mengapa PHP 6 tidak pernah dikeluarkan?

PHP 6 tidak pernah dikeluarkan kerana projek itu gagal untuk mencapai matlamat utamanya. Oleh kerana tidak pernah terpenuhi, kemajuan yang dicapai dalam versi ini diturunkan kembali ke bentuk pelepasan PHP 5. yang lebih kecil. Untuk mengelakkan kekeliruan, generasi berikutnya diberi nama PHP 7.

Adakah PHP selamat?

PHP berpotensi menyediakan aplikasi web yang selamat dan selamat. Pembangun yang tidak berpengalaman perlu meluangkan masa untuk memahami sepenuhnya bahasa ini atau mereka mungkin menghadapi jurang keselamatan ke dalam laman web atau aplikasi mereka jika mereka tidak berhati-hati. Dengan bantuan tutorial, kursus, dan latihan yang diterbitkan, pengguna akan memperoleh pemahaman tentang PHP dengan cepat dan cekap. Seiring dengan ini, ketika versi PHP yang lebih baru diluncurkan, pengguna digalakkan untuk mengemas kini laman web mereka untuk memastikan halaman atau aplikasi web yang lebih selamat.

Masih bolehkah saya menggunakan versi PHP sebelumnya?

Ya, versi PHP sebelumnya masih ada. Untuk versi 4, versi ini tidak lagi disokong secara rasmi, dan disyorkan untuk mengalihkan laman web lama ke versi 5 atau yang lebih baru.

Apa yang baru dalam PHP 7?

PHP 7 adalah pengembangan terbaru yang membawa kelajuan yang lebih cepat daripada versi sebelumnya dan juga kaedah yang lebih baik untuk meningkatkan pengendalian ralat, sokongan Unicode terhad, dan ciri lain. Pengguna digalakkan untuk beralih ke PHP 7 untuk menikmati ciri baru dan lebih baik yang dibawanya.

Cara mendapatkan PHP?

Arahan pemasangan sedikit berbeza bergantung jika PHP dipasang pada sistem Unix, Mac OS X, atau Windows. Pemasangan dan konfigurasi PHP biasanya terdapat di aplikasi panel kawalan laman web yang disediakan oleh tuan rumah anda tanpa sebarang kos tambahan untuk bayaran hosting anda; pengesahan ini disyorkan dengan tuan rumah semasa memilih rancangan.

Sejarah PHP

Kita semua tahu PHP sebagai salah satu daripada banyak bahasa utama yang kita gunakan untuk pembangunan web dan pengaturcaraan tujuan umum. Ini adalah salah satu bahasa pengekodan yang memberi anda kemampuan untuk menyisipkan kod dalam markup HTML atau HTML 5, untuk kemudahan menulis berbagai fungsi, program, dan tugas.

Bagaimana dan Bilakah PHP Dicipta

Mari kita terokai beberapa sejarah PHP dan bagaimana keadaannya. Perkembangan bahasa PHP yang paling awal bermula dengan Rasmus Lerdorf pada tahun 1995. Lerdorf telah menulis beberapa program Common Gateway Interface di C, yang sampai saat itu, dia baru saja menggunakannya untuk mengekalkan laman web peribadi laman webnya. Dia akhirnya memutuskan untuk memperluasnya agar dapat berfungsi dan berinteraksi dengan borang web, dan juga terhubung dengan pangkalan data. Dia bermaksud untuk merujuk pada alat baru ini yang dimilikinya sebagai Halaman Utama Peribadi / Jurubahasa Bentuk atau PHP / FI.

PHP mulai sangat berguna untuk mengembangkan aplikasi web sederhana dan dinamis, yang dapat digunakan dalam berbagai senario yang berbeza. Lerdorf kemudian berangkat untuk memperbaiki kod dan mempercepat proses pelaporan bug, jadi dia mengumumkan pelancaran PHP / FI sebagai Personal Home Page Tools Versi 1.0 dalam kumpulan perbincangan Usenet. Dia menyampaikannya pada bulan Jun 1995. Apa yang luar biasa ialah pada tahun 2013, PHP masih memiliki kemampuan teras yang sama seperti yang dirancang pada tahun 1995..

Apa yang lebih menarik ialah Lerdorf tidak bermaksud PHP menjadi bahasa pengaturcaraan baru yang besar ini. Dia hanya memasukkan sesuatu yang dia gunakan di alam semesta untuk menguji dan memperbaikinya. Dari situ, dia terus mengambil langkah logik seterusnya untuk memperbaiki proses dan fungsi PHP. Sebelum dia mengetahuinya, sebuah pasukan pengembangan telah terbentuk di sekelilingnya, dan seorang lelaki sederhana yang mengatakan bahawa dia tidak tahu bagaimana membuat bahasa pengekodan sedang berusaha membuat sendiri.

Lerdorf dan pasukan pengembangan melancarkan PHP / FI 2, dua tahun kemudian pada bulan November 1997. Apa yang membezakan PHP daripada banyak bahasa pengekodan adalah bahawa ia pada asalnya tidak dirancang untuk menjadi bahasa pengekodan. Ini adalah alat yang dapat dikembangkan secara organik melalui perkongsian sesuatu yang berguna, yang dapat digunakan dengan mudah dan dimasukkan ke dalam HTML.

Malangnya, kerana ia dikembangkan secara organik secara figur-it-out-as-you-go, terdapat banyak ketidakkonsistenan dan ketidakkonsistenan dalam fungsi penamaan dan susunan parameter fungsi tersebut.

Perubahan PHP Selama bertahun-tahun

1) Versi 3 dan 4

Pada tahun 1997, Andy Gutmans dan Zeev Suraski bekerjasama dengan Zerdorf menulis semula pengurai, untuk mengembangkan asas apa yang akan dikenali sebagai PHP 3. Setelah melakukan beberapa kerja dengan PHP, mereka memutuskan untuk melancarkan PHP 3 pada tahun 1998. Mereka berdua juga mula menulis semula dan merancang semula teras PHP, yang mana Zend Engine dibuat pada tahun 1999.

Tidak lama kemudian pada tahun 2000 versi PHP yang baru diubah suai dan Zend Engine akan digabungkan untuk membuat PHP 4, yang dikuasakan oleh Zend Engine 1.0. Pasukan ini dapat mengerjakan versi PHP ini dari tahun 2000 hingga 2008 ketika mereka mencapai versi 4.4.9 sebelum mereka memutuskan untuk menghentikan pengembangan dengan versi itu, dan berhenti melepaskan sebarang kemas kini keselamatan untuknya juga..

2) Versi 5

Semasa PHP 4 masih menjalani pembaruan dan perkembangan baru, PHP 5 dilancarkan pada tahun 2004, dan kemudian dikuasakan oleh Zend Engine II. Versi PHP ini disertakan dengan beberapa kemas kini berharga yang termasuk sokongan yang lebih baik untuk pengaturcaraan yang khusus untuk orientasi objek. Ia juga dilengkapi dengan peluasan objek data PHP, yang dikenal sebagai PDO, dan modifikasi prestasi lain yang membantu meningkatkan fungsi bahasa. 2008 adalah ketika banyak pemaju PHP mula mempromosikan peralihan dan penghijrahan dari PHP 4 ke PHP 5.

3) Versi 6

Sebelumnya PHP menjadi sasaran banyak kritikan pakar dan kritikan kerana mereka kekurangan sokongan Unicode asli di peringkat bahasa inti. Hasilnya, pada tahun 2005 sebuah inisiatif dipimpin oleh Andrei Zmievski untuk membawa sokongan Unicode asli ke seluruh bahasa PHP. Dia berencana untuk melakukan ini dengan menyematkan perpustakaan ICU terlebih dahulu, dan kemudian mewakili rentetan teks sebagai UTF-16, pada tingkat dalaman.

Malangnya, terdapat kekurangan pembangun dalam pasukan yang memahami bagaimana melakukan pengubahsuaian ini dan mengakibatkan pengembangan PHP 6 yang masih dikemas kini tanpa Unicode.

4) Versi 7

Kemudian, akhirnya kami sampai pada bahasa PHP terkini yang kami gunakan hari ini (yang kini disokong oleh kebanyakan syarikat hosting – periksa halaman hosting PHP terbaik kami untuk maklumat lebih lanjut). Versi 7 adalah hasil usaha Dmitry Stogov, Nikita Popov, dan Xinchen Hui yang berangkat ke refactor Zend Engine sehingga dapat menggunakan struktur data yang jauh lebih padat dengan peningkatan pada lokasi cache. Dengan berbuat demikian, mereka juga dapat mengekalkan hampir keserasian bahasa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author