Ulasan WestHost – 8 dari 30 hos (statistik selepas 40+ bulan …

Halaman utama Westhost

WestHost ditubuhkan pada tahun 1998 oleh Chis Russell, mereka bergabung dengan Kumpulan UK2 pada tahun 2008. WestHost adalah salah satu hos web tertua di luar sana. Perlu dinyatakan bahawa Kumpulan UK2 juga memiliki MidPhase yang merupakan hos 5 teratas yang sangat kuat di hostingfacts.com.

Mereka mengaku menawarkan web hosting yang boleh dipercayai dan berpatutan. Kami menyiasat mereka dengan teliti dengan menggunakan perkhidmatan mereka dan melakukan pemeriksaan latar belakang untuk mengetahui pendapat pengguna lain. Tinjauan tidak berat sebelah kami memberitahu anda sama ada WestHost berbaloi atau tidak.

Untuk membuat tinjauan kami tepat, kami membeli WestHost “Personal Plan” pada bulan Jun 2015 dan membina laman web WordPress asas. Laman web ujian kami dapat dilihat di sini dan statistik prestasi yang mendalam (waktu operasi & laju) di sini. Klik “Sejarah” untuk menggali lebih mendalam.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Hosting Paling Tanpa Had
SPEED: 881ms (purata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI: 99.98% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7
APPS: WordPress, AbanteCart, Joomla, PrestaShop
CIRI-CIRI: Akaun e-mel tanpa had, ruang cakera 50GB & Lebar jalur 1000GB
PELAN HOSTING: Shared, WordPress, VPS, dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN: Penghijrahan laman web percuma
HARGA: Bermula pada $ 1.99 / bln (diperbaharui pada $ 4.99 / bln)

Kelebihan Menggunakan WestHost Hosting

WestHost menawarkan nama domain percuma seumur hidup, bersama dengan beberapa ‘tambahan’ lain yang bermanfaat.

1. Nama Domain percuma untuk Hidup

Anda betul-betul mendengarnya. Sekiranya anda mengikuti WestHost, mereka tidak akan mengenakan bayaran untuk pembaharuan nama domain (yang biasanya sekitar $ 10 hingga $ 15 / tahun). Mereka akan memastikan anda menikmati nama domain percuma selama anda menjadi tuan rumah dengan mereka. (Domain percuma dilengkapi dengan rancangan peringkat Pilihan dan Perniagaan sahaja)

2. Waktu Masa Rata-Rata Industri Di Atas Purata

Selama 24 bulan terakhir, mereka mempunyai waktu operasi rata-rata 99,98 persen. Mereka cukup baik selama 24 bulan terakhir dan 12 bulan terakhir mereka menunjukkan hasil yang luar biasa – mencapai 100% waktu operasi dalam beberapa bulan.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 100%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Westhost-performance-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-wh.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

2. Penghijrahan Percuma dan Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

WestHost akan membantu anda memindahkan fail dan laman web anda dari hos web semasa anda ke pelayan mereka. Mereka juga menawarkan pengembalian wang penuh yang disokong oleh polisi mengembalikan wang selama 30 hari. Sekiranya atas sebab apa pun anda memutuskan bahawa perkhidmatan mereka bukan untuk anda dalam masa 30 hari dari pendaftaran, mereka akan mengembalikan wang anda sepenuhnya. Ini hanya berlaku untuk rancangan hosting bersama mereka.

3. Pengaktifan Segera

Tidak seperti dengan kebanyakan web host (terutamanya inMotion hosting & Web Hosting Hub), anda tidak perlu menunggu berjam-jam atau hari untuk akaun anda diaktifkan. Dengan WestHost, akaun anda akan diaktifkan dengan serta-merta.

4. Meningkatkan Keselamatan dengan Sandaran Malam

Dengan sandaran malam biasa untuk sebahagian besar rancangan hosting web mereka, sokongan untuk Cloudflare CDN dan Penghapusan Malware Automatik untuk rancangan mereka, WestHost nampaknya menjadi tuan rumah yang sangat selamat.

5. Aplikasi dan Pembuat Laman Web dengan Satu Klik

WestHost menawarkan pemasangan satu klik untuk banyak aplikasi teratas di Internet melalui Softaculous. Itu merangkumi segalanya dari WordPress hingga Joomla, Drupal, dan Magento.

Walau bagaimanapun, walaupun aplikasi tersebut dibuat khusus untuk webmaster yang bijak, blogger baru mungkin memerlukan sedikit lebih banyak bantuan.

Nasib baik, WestHost juga menawarkan pembina laman web DIY dan pilihan kedai dalam talian juga.

Pembangun laman web merangkumi lebih dari 165 tema seret dan lepas, serta rancangan all-in-one yang merangkumi nama domain, hosting, dan alamat e-mel. Pada dasarnya, semua yang anda perlukan untuk memulakan laman web pertama anda di bawah satu bumbung.

Dan hanya pada harga permulaan $ 3,71 / bln, masih merupakan pilihan yang berpatutan dan mudah sehingga anda tidak perlu menyediakan atau menghubungkan semua perkara ini secara manual.

6. Senarai Harga Yang Telus

Host web terkenal kerana menguburkan kos di tempat yang paling tidak anda harapkan.

Anda biasanya harus mencurahkan syarat perkhidmatan mereka untuk mencari yang terbesar. Walaupun begitu, sering terdapat banyak kelebihan yang menanti anda seperti ranjau darat semasa proses pembayaran.

Sebilangan besar kos ‘tersembunyi’ ini berkisar pada peningkatan kadar pembaharuan. Itulah sebabnya kami gembira (dan terus terang, terkejut) melihat WestHost mempunyai senarai harga yang besar untuk semua produk mereka. Semuanya benar-benar terbuka untuk anda ulas – tidak ada ahli undang-undang yang sukar difahami.

Satu-satunya perkara yang membosankan ialah anda perlu menyelesaikan puluhan, jika tidak beratus-ratus, variasi produk mereka untuk mencari jawapan khusus (seperti perbezaan kadar pembaharuan antara nama domain dengan .com vs .org).

Bagaimanapun, kami memuji usaha mereka untuk sekurang-kurangnya bersikap terbuka mengenai semua cara produk mereka dapat menelan belanja lebih banyak dalam masa terdekat.

Kekurangan Menggunakan Hosting WestHost

Malangnya, WestHost menyiarkan purata (atau sedikit di bawah purata) di mana ia dikira.

1. Lebih Lambat Dari Masa Beban Ideal

Ujian kami menunjukkan rata-rata masa pemuatan halaman mereka menjadi 881 ms selama 24 bulan terakhir, ini bukan yang terburuk yang pernah kami lihat tetapi masih lebih perlahan daripada hos yang dinilai tinggi.

Masa muatan purata WestHost:

WestHost-2019-2020-statistikKelajuan purata WestHost 2019-2020 | Lihat statistik

2. 40+ Minit untuk Berhubungan dengan Sokongan Mereka

Tidak pasti apakah itu masalah, tetapi memerlukan masa 40 minit untuk menghubungi sokongan pelanggan mereka. Walaupun begitu, pembantu sokongan itu ramah dan suka menolong. Kami juga kagum dengan kenyataan bahawa mereka menawarkan nombor bebas tol untuk orang yang ingin menghubungi mereka dari A.S..

Kami juga melakukan pemeriksaan latar belakang untuk mengetahui pendapat pelanggan lain mengenai WestHost dan mendapati bahawa pelanggan mereka mempunyai pelbagai ulasan mengenai sokongan mereka.

Sokongan WestHost

Scott sangat membantu, tetapi memerlukan banyak masa untuk berhubung

3. Tidak “Benar-benar” Tidak terhad

Walaupun beberapa rancangan hosting bersama WestHost menjanjikan fail, lebar jalur, dan pangkalan data tanpa had, penting untuk diperhatikan bahawa cetakan halus mereka mengatakan sebaliknya. Berikut adalah petikan langsung dari halaman Terma dan Syarat mereka:

“Hosting bersama tanpa had kami dirancang untuk memenuhi keperluan kebanyakan perniagaan kecil dan laman web peribadi; ia tidak dirancang untuk memenuhi keperluan perniagaan besar atau perkhidmatan pelanggan yang berada di luar pola penggunaan rata-rata untuk hosting bersama dan mungkin lebih sesuai untuk rancangan hosting yang menyediakan fitur yang diperluas. Akaun dengan sebilangan besar fail (jumlah inode melebihi 200,000), pangkalan data yang berukuran melebihi 5GB atau ukuran kumulatif dari semua pangkalan data melebihi 10 GB boleh memberi kesan yang signifikan terhadap prestasi pelayan. Kami berhak untuk meminta agar bilangan inode (fail dan direktori) dan / atau ukuran pangkalan data dikurangkan untuk membantu memastikan prestasi pelayan. Kegagalan untuk memenuhi permintaan ini dapat mengakibatkan penghentian akaun anda. “

Pada asasnya, walaupun mereka menjanjikan hosting tanpa had, akaun anda biasanya tidak mempunyai pangkalan data yang melebihi 10GB kumulatif. Sekiranya mereka menganggap fail anda terlalu banyak dan pangkalan data anda terlalu besar, mereka boleh meminta anda mengurangkan fail anda atau menaik taraf ke rancangan yang lebih baik. Kegagalan melakukan ini boleh menyebabkan akaun anda dihentikan.

Kami tidak gembira kerana mereka menyembunyikan apa yang sebenarnya dibenarkan oleh hosting “tanpa had” mereka di halaman Terma dan Syarat mereka.

Dengan itu, kami percaya bahawa tidak ada yang disebut “hosting tanpa had” dan WestHost cukup murah hati untuk harga yang mereka tawarkan.

4. Rancangan Lebih Murah Datang dengan Komitmen 3 Tahun

Dengan sebahagian besar rancangan mereka, terutama rancangan hosting bersama mereka, harganya terlalu mahal dan tidak disampaikan dengan betul: sebagai contoh, rancangan Peribadi diiklankan sebagai $ 1,99 setiap bulan tetapi anda hanya boleh mendapatkan harga itu jika anda membayar selama satu hingga tiga tahun di sekali. Harga sebenarnya ialah $ 8 sebulan, dan jangka masa minimum yang boleh anda bayar adalah 3 bulan pada harga $ 9.00 / bln.

5. Beberapa Sekatan …

Sebilangan rancangan mereka terlalu ketat. Sebagai contoh, rancangan hosting WordPress mereka hanya membenarkan 1 nama domain setiap pelayan. Kami percaya bahawa mereka boleh melakukan yang lebih baik daripada ini.

6. Tempoh Harga Pengenalan Terlalu Pendek

Semua hos web akan menggegarkan anda dengan harga permulaan yang sangat rendah. Selalunya kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan kerana: selepas penggal pertama anda, harganya kembali naik ke tahap normal (selalunya dua atau tiga kali ganda dari kadar awal).

Lapisan perak adalah bahawa kebanyakan tuan rumah akan membolehkan anda mengunci harga rendah sehingga tiga tahun. Oleh itu, anda menjimatkan banyak wang dalam jangka masa tersebut.

Masalahnya dengan WestHost adalah bahawa walaupun mereka mempunyai harga yang sangat berpatutan pada mulanya ($ 1,99 / bln), anda hanya dapat membelinya untuk satu tahun. Selepas itu, harga kemudian melonjak ke $ 8 / bln.

Tempoh Harga Pengenalan 12 Bulan WestHost

Bandingkan bahawa ‘hilang’ ~ $ 6 / bln selama dua tahun perbandingan, dan pada dasarnya anda membayar lebih banyak sekitar $ 144 selama tiga tahun pertama.

Itu bukan satu-satunya masalah.

Pilihan hosting bersama WestHost yang paling murah (pelan Peribadi) tidak menawarkan nama domain percuma, alamat IP khusus, atau sijil SSL. Hanya rancangan mereka yang lebih mahal termasuk perkara-perkara itu. Jadi secara tiba-tiba, apa yang kelihatan cukup berpatutan pada $ 1,99 / bln sekarang menjadi sangat mahal apabila anda mengambil kira semua kos ‘tersembunyi’ ini.

Harga WestHost, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai pelbagai rancangan hosting yang ditawarkan oleh WestHost:

Hosting Berkongsi: Hosting bersama mereka – mereka menyebutnya sebagai “Web Hosting Perniagaan Kecil” – dilengkapi dengan tiga rancangan utama:

 • Pelan peribadi: Pelan ini berharga $ 1.99 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 50GB, lebar jalur 1,000GB, 1 pangkalan data, 1 laman web, akaun e-mel tanpa had, dan 10 sub-domain.
 • Pelan pilihan: Pelan ini berharga $ 5.20 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 200GB, lebar jalur 2,500GB, pangkalan data tanpa had, laman web tanpa had, sub-domain tanpa had, dan akaun e-mel tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan nama domain percuma.
 • Rancangan perniagaan: Pelan ini berharga $ 6.40 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera tanpa had, lebar jalur tanpa had, pangkalan data tanpa had, akaun e-mel tanpa had, laman web tanpa had, dan sub-domain tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan nama domain percuma dan IP khusus.

Harga dan rancangan WestHost

  • Domain Percuma: Hanya untuk Perniagaan + Pelan Pilihan
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran cepat.
 • cara bayaran: Kad Kredit, Paypal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Akaun hosting yang dikongsi tidak boleh melebihi 200,000 inod atau jumlah pangkalan data 10GB.
 • Jual Beli: Tidak ada penjualan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan pantas aplikasi dan CMS popular melalui Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan WestHost?

Tidak, kami tidak.

WestHost adalah hos biasa. Mereka mempunyai waktu operasi rata-rata, kelajuan memuatkan halaman rata-rata, dan sokongan rata-rata. Satu-satunya sebab mengapa ia masih dinilai dalam 10 teratas adalah harga rendah mereka.

Anda lebih baik mencari host lain di laman web kami.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di atas WestHost, periksa hos web terbaik kami di sini.

Sekiranya anda telah menggunakan WestHost, sila tinggalkan ulasan di bawah. Baik atau buruk – tidak penting kerana kami berusaha memastikan ulasan kami telus dan jujur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author