Ulasan WebHostingHub: Prestasi 24 Bulan (Kelajuan & Kebolehpercayaan)

laman web webhostinghub

Web Hosting Hub bertujuan untuk menyediakan hosting bersama yang berpatutan kepada perniagaan kecil.

Ditubuhkan pada tahun 2010, mereka dimiliki oleh InMotion Hosting konglomerat. Web Hosting Hub beribu pejabat di Virginia Beach, VA, dan mereka mempunyai dua pusat data A.S. – di pantai barat dan timur.

200+ pasukan berpangkalan di A.S. mereka menyediakan lebih daripada 40,000 pelanggan, menyediakan platform mudah untuk membantu anda memulakan, menjalankan dan mengembangkan laman web baru.

Web Hosting Hub juga menggunakan pemacu keadaan pepejal pada semua rancangan, yang (seperti yang dituntut) dapat memberikan sehingga 20x lebih cepat daripada pemacu keras mekanikal tradisional yang digunakan oleh persaingan.

20x adalah janji yang berani. Adakah mereka menyokongnya?

Untuk mengetahuinya, kami menyediakan laman web WordPress asas baru di Web Hosting Hub ‘Personal Web Hosting Plan’ pada bulan Jun 2015. Statistik prestasi mendalam termasuk waktu dan kelajuan dapat dilihat di sini (klik ‘Sejarah’ untuk menggali lebih mendalam).

Untuk memberikan ulasan yang tidak berat sebelah, kami juga merujuk beberapa sumber lain untuk melakukan ‘pemeriksaan latar belakang’ sepenuhnya mengenai pendapat pengguna lain.

Kelebihan Menggunakan Web Hosting Hub Hosting

Web Hosting Hub mempunyai kelajuan yang sangat pantas kerana teknologi canggih dengan kos yang berpatutan.

Adakah data sesuai dengan gembar-gembur?

Mari kita lihat di mana prestasi mereka dengan luar biasa.

1. ~ 7/10 Sokongan

Pemuatan halaman cepat dan masa kerja sama pentingnya kerana pelawat laman web akan berhenti jika laman web anda mengambil masa lebih lama daripada beberapa saat untuk dimuat atau sama sekali tidak memberi respons.

Tetapi sokongan pelanggan boleh menjadi pembunuh perjanjian sekiranya masalah tidak ditangani atau diselesaikan dengan cepat.

Web Hosting Hub memberikan sokongan pelanggan yang cukup baik, berhubung dengan kami dalam masa kurang dari tiga minit (ditambah lima tambahan untuk mengesahkan akaun kami).

Terdapat sedikit waktu henti dan jeda antara respons, jadi tidak secepat atau ringkas seperti yang lain yang kami alami.

Secara keseluruhan – pengalaman positif. Pemeriksaan latar belakang kami disahkan, menunjukkan bahawa majoriti pelanggan lain juga berpuas hati dengan sokongan pelanggan Web Hosting Hub.

Sokongan Hab Hosting WebSembang pantas dengan sokongan pelanggan Web Hosting Hub

2. SANGAT MENGHASILKAN Laman Web / Blog yang Mudah

Web Hosting Hub mempunyai proses pendaftaran yang ringkas dan pantas yang mungkin merupakan yang terbaik yang kami saksikan setelah meninjau hampir 30 hos web lain.

Sangat mudah sehingga orang teknikal TERKURANG yang anda tahu dapat mengetahuinya.

Di halaman pendaftaran mereka, anda boleh memilih untuk memasang WordPress sebagai sistem pengurusan kandungan laman web / blog anda atau Prestashop untuk eCommerce. Selepas satu klik mudah, mereka menguruskan semua pengangkatan yang berat dan akan mengatur semuanya untuk anda.

Web Hosting Hub mudah disediakan

3. Nama Domain Percuma & Penghijrahan Tapak

Adakah anda mempunyai laman web yang dihoskan di tempat lain?

Tiada masalah! Web Hosting Hub akan memindahkan hingga tiga laman web dan pangkalan data untuk anda (dengan andaian tidak melebihi 5 pertunjukan). Bonus tambahan lain termasuk janji ‘downtime sifar’ mereka semasa proses ini.

Memulakan laman web baru? Mereka akan menggunakan nama domain percuma untuk memperbaikinya.

4. Pemacu Keras Keadaan Pepejal

Amaran: Anda ahli geek teknologi akan mengalami nerdgasme!

Web Hosting Hub suka membanggakan bahawa setiap laman web yang mereka hos memanfaatkan cakera keras keadaan pepejal baru. ‘Drive SSD’ ini, menurut para pakar di PCMag, dapat memberikan hasil 20 kali lebih cepat daripada cakera keras (mekanikal) biasa yang digunakan oleh beberapa pertandingan.

Ya, ada.

(Secara peribadi, kami tidak mengalami peningkatan prestasi yang besar semasa proses penyemakan kami. Namun, mereka lebih cepat daripada rata-rata host web yang kami tinjau selama tempoh enam bulan ini.)

5. Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Anda sentiasa dapat mengetahui syarikat mana yang berada di belakang perkhidmatan mereka dengan melihat dasar pembayaran balik mereka.

Web Hosting Hub sangat percaya, menawarkan jaminan pulangan wang 90 hari penuh (salah satu daripada beberapa tawaran dengan jangka masa panjang).

Ini bermakna jika anda mempertimbangkan untuk memberi mereka peluang, anda mempunyai peluang yang hampir bebas risiko untuk ‘menguji’ perkhidmatan mereka selama tiga bulan penuh.

Atau, selagi masa yang diperlukan untuk melupakan sepenuhnya tempat anda menjadi tuan rumah laman web anda. ��

Itu berita baik jika anda bimbang untuk berkomitmen dengan host web hanya untuk mengetahui kemudian bahawa anda tidak menyukai perkhidmatan dan ciri mereka.

Menurut Syarat Perkhidmatan Hab Hosting Web, terdapat beberapa bayaran yang tidak dapat dikembalikan yang mungkin dikenakan.

Bayaran yang dibayar oleh pelanggan, seperti membeli sijil SSL, privasi domain, atau nama domain tidak dapat dikembalikan.

Sekiranya pelanggan mendaftarkan nama domain melalui Web Hosting Hub sebagai sebahagian daripada promosi “Nama Domain Percuma”, mereka harus membayar $ 11.99 setahun untuk domain tersebut, ditambah dengan kos pentadbiran $ 5.00.

Ini bermakna bahawa mereka akan memotong sejumlah $ 16.99 dari jumlah bayaran balik anda, yang cukup standard jika dibandingkan dengan kebanyakan pesaing.

Walau bagaimanapun, anda akan mengekalkan pemilikan sepenuhnya nama domain anda, dan anda boleh memindahkannya ke host alternatif setelah membatalkan langganan anda dengan Web Hosting Hub.

6. Mereka Mesra Alam

Walaupun kami tidak dapat mencari sebarang perakuan untuk Web Hosting Hub dari EPA yang membuktikan bahawa ia adalah hos web hijau, mereka mempunyai beberapa dasar yang mesra alam.

Sejak 2010, syarikat itu mengaku melakukan usaha untuk mengurangkan sampah, mengitar semula sekerap mungkin, dan menggunakan lebih sedikit produk kertas.

Web Hosting Hub mempunyai pusat data yang cekap tenaga, dan mereka percaya bahawa mengurangkan penggunaan tenaga lebih baik daripada sekadar mengimbangi.

Syarikat ini membuka pusat data hijau pertama (pernah!) Di Los Angeles, CA dengan menggunakan teknologi Penyejukan Udara Luar yang maju.

Mereka telah mengurangkan kos penyejukan mereka sebanyak 70% dengan beralih ke kaedah penyejukan ini, dan mereka juga mengaku telah mengurangkan pengeluaran karbon mereka lebih dari 2.000 tan setahun.

Menurut Ketahanan Tenaga Bangunan, hanya satu tan CO2 akan mengisi rumah peternakan satu tingkat seluas 1.250 kaki persegi (dengan ketinggian rata-rata 13 kaki) penuh dengan karbon dioksida, jadi ini adalah pengurangan yang besar!

Pendingin di luar udara mengeluarkan udara panas dari bangunan untuk membawa udara yang lebih sejuk, hanya memasaknya melalui unit CRAC apabila diperlukan kerana suhu atau kelembapan yang tinggi.

Pusat data tradisional menjalankan Penyaman Udara Bilik Komputer, juga dikenali sebagai CRAC, 24/7. Kaedah ini membolehkan udara panas disejukkan dan kemudian dikitar semula, tetapi membakar lebih banyak tenaga daripada yang diperlukan.

Sekiranya anda bimbang untuk mengurangkan jejak karbon anda atau anda ingin bekerjasama dengan jenama yang mementingkan alam sekitar, pertimbangkan Web Hosting Hub.

Mereka mungkin tidak hijau seperti laman web lain, seperti Green Geeks, tetapi mereka masih membuat gelombang inovatif untuk menjimatkan tenaga.

7. Waktu Piawai Industri

Proses pengujian 24 bulan kami menunjukkan bahawa Web Hosting Hub mempunyai waktu operasi purata sekitar 99.94% yang merupakan hasil standard industri.

Tidak apa-apa!

Walaupun mereka telah berjuang sejak awal untuk memberikan uptime yang baik secara konsisten. Beberapa bulan adalah hebat, sementara yang lain berjuang untuk kestabilan. Agak beg campur jujur.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.88%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.83%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.92%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.89%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.72%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.99%

WebHostingHub statistik 24 bulan terakhirPurata waktu operasi Web Hosting Hub | Lihat statistik

Kekurangan Menggunakan Web Hosting Hub Hosting

Web Hosting Hub menyediakan senarai positif yang baik. Sokongannya mencukupi dan baik pada masa kerja.

Itulah beberapa cara utama untuk menilai hos, dan Web Hosting Hub menghantar barang.

Malangnya, terdapat beberapa kekurangan yang berpotensi juga.

1. Menawarkan Hosting “Dikongsi” Sahaja

Web Hosting Hub suka membuat perkara mudah, HANYA menawarkan pilihan hosting bersama. Itu memberikan beberapa faedah, seperti proses pendaftaran mereka yang cepat.

Sekiranya semuanya berjalan lancar dan laman web anda hilang, itu mungkin menimbulkan beberapa masalah.

Laman web yang lebih besar (dan pengguna yang lebih arif) suka menggunakan pilihan hosting khusus untuk laman web yang lebih besar yang memerlukan lebih banyak sumber untuk dijalankan. Dan jika anda mencapai titik tolak ini, anda mungkin terpaksa memulakan proses penyemakan semula hosting dengan melihat lebih banyak pilihan premium di tempat lain.

Jenis kerumitan jika anda tahu ini mungkin merupakan pilihan di masa depan yang tidak terlalu jauh.

2. Masa Beban Halaman yang Terlalu Purata

Web Hosting Hub berbangga dengan kepantasan, merujuk (berkali-kali) fakta bahawa cakera keras keadaan pepejal mereka dapat mencapai 20x lebih cepat.

(Adakah kita menyebutkan bahawa mereka mempunyai cakera keras keadaan pepejal?)

Walau bagaimanapun, pengalaman kami tidak menunjukkan 20x lebih cepat, tetapi kelajuannya mencecah 767ms, yang sayangnya hasilnya terlalu rata-rata bagi kami.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

WebHostingHub statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan rata-rata Web Hosting Hub 2019-2020 | Lihat statistik

Walaupun ini bukan hasil terburuk dari Web Hosting Hub, masih ada host yang jauh lebih pantas.

3. Trik Harga Hosting Lama Berumur

Pasti, harga bulanan $ 5.99 yang rendah itu nampaknya bagus. TETAPI anda mesti mendaftar selama tiga tahun penuh untuk mendapatkannya.

Mahu bermula dengan bulan ke bulan? Anda tidak boleh. Dua belas bulan adalah yang paling rendah yang akan mereka lalui, dan harganya melonjak sehingga $ 7,99 setiap bulan (dibayar terlebih dahulu).

Tidak begitu banyak.

Malangnya, trik harga ini cukup meluas dalam industri hosting, kerana banyak yang berusaha menarik aksi yang sama. Pembeli berhati-hati, kami rasa.

Harga Hub Web Hosting

4. Bayaran Tambahan untuk Sandaran & Keselamatan – Tidak Baik …

Sandaran harian sangat membantu dengan pelbagai sebab.

Contohnya, kadangkala, pemalam tidak bermain dengan baik. Anda memuat naik yang baru dan tekan Activate segera tanpa memeriksa untuk melihat versi WordPress (atau tema anda) yang telah diuji. Tiba-tiba … tiada. Laman web ini berlalu.

Sekurang-kurangnya anda dapat pulih dengan mudah dari kesilapan ini. Tuhan melarang penggodam untuk mengeksploitasi pelanggaran keselamatan dan menyuntik kod jahat. Nasib baik membersihkannya!

Sandaran dapat membantu anda dalam setiap kes, yang membolehkan anda menekan butang mundur pada dasarnya untuk kembali ke versi sebelumnya.

TETAPI mereka hanya baik jika anda (1) ingat untuk melakukannya, (2) melakukannya secara konsisten, dan (3) menjauhkannya ‘di luar lokasi’ agar mereka tidak rosak.

Web Hosting Hub menawarkan untuk menyediakan sandaran setiap hari, dan bahkan akan mengotomatisasi prosesnya, tetapi akan dikenakan biaya tambahan dolar setiap bulan.

Sebilangan besar hos web lain akan memasukkan ciri keselamatan secara percuma, sebagai sebahagian daripada tawaran utama mereka. Tetapi sekali lagi – Web Hosting Hub nikel-dan-dimes anda untuk perlindungan anti-virus dan anti-spam, dan banyak lagi.

Harga sendiri tidak begitu teruk. Prinsipnya adalah mengecewakan.

5. Kemungkinan Pengaktifan Kelewatan

Web Hosting Hub (serupa dengan syarikat induk InMotion Hosting) mungkin memerlukan butiran tambahan (seperti panggilan telefon langsung) untuk mengesahkan akaun anda sepenuhnya.

Secara teori, ini positif kerana ia demi keselamatan. Walau bagaimanapun, masih boleh membuat anda kecewa jika anda berusaha untuk terus berjalan dan anda berada di luar negara.

Harga Hub Web Hosting, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Tidak seperti host web lain, Web Hosting Hub hanya menawarkan hosting bersama. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting bersama mereka:

 • Pelan percikan: Pelan ini berharga $ 5.99 sebulan. Ia menyokong 2 laman web, 10 pangkalan data MySQL, dan 25 sub-domain.
 • Pelan Nitro: Pelan ini berharga $ 7.99 sebulan. Ia menyokong laman web tanpa had, sub-domain tanpa had, dan pangkalan data MySQL tanpa had
 • Pelan Dynamo: Pelan ini berharga $ 9.99 sebulan. Ia menyokong laman web tanpa had, sub-domain tanpa had, dan pangkalan data MySQL tanpa had.

Semua rancangan hosting mereka dilengkapi dengan nama domain percuma, ikon mewah, dikuasakan oleh SSD dan dilengkapi dengan akses SSH.

Harga dan rancangan Hab Hosting Web

  • Domain PercumaYa.
  • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran satu halaman sangat mudah. Salah satu yang terbaik.
  • cara bayaran: Kad kredit.
  • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Terdapat had 75,000 fail dan 10,000 mesej (atau ukuran 2GB) untuk penggunanya. Akaun yang melebihi 10GB atau 75,000 fail secara automatik dikeluarkan dari sistem sandarannya. Kos sandaran anda dapat dipulihkan sehingga $ 50.
  • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan pantas. Berhati-hatilah dengan pengesahan akaun, terutamanya jika anda berada di luar AS.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan aplikasi dan CMS popular dengan pantas dan mudah melalui Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan Web Hosting Hub?

Sayangnya, kami tidak dapat mengesyorkan Web Hosting Hub.

Waktu operasi dan sokongan pelanggan mereka cukup baik. Tetapi kelajuan mereka di semua tempat, dan harga tidak begitu baik seperti yang diiklankan. Pengesahan akaun anda mungkin ditangguhkan 24 jam – jika anda berpusat di luar AS. Secara keseluruhan, prestasi mereka terlalu rata-rata.

Anda lebih baik mendaftar dengan jenama saudara mereka: InMotion hosting, atau memilih sesuatu dari ulasan hosting web teratas kami.

Adakah anda pernah menggunakan Web Hosting Hub? Sekiranya ada, sila tinggalkan ulasan Hab Hosting Web yang jujur ​​dan telus di bawah. Kami mengalu-alukan semua pengalaman positif dan negatif.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author