Ulasan HostPapa

Logo HostPapa

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
CAD $ 3.36 / bln – AUD $ 3.36 / bln – USD $ 3.95 / bln

Ulasan ini tertumpu pada HostPapa sebagai hos web untuk Kanada, tetapi sebahagian besar ulasan juga berlaku jika anda ingin menggunakannya untuk negara lain. HostPapa melalui dan melalui Kanada, ibu pejabat dan pusat data mereka berada di Toronto, dan mereka mengenakan bayaran dalam CAD (yang sukar dijumpai hari ini kerana kebanyakan host web mengenakan bayaran dalam USD). Kami dengan senang hati mengesyorkan mereka sebagai penyedia hosting web yang hebat untuk Kanada (Walaupun mereka biasanya merupakan pilihan yang tepat untuk negara mana pun)!

Kami secara amnya melihat 4 aspek berikut dari host web untuk menentukan kualiti keseluruhannya: Kemudahan penggunaan, Kelajuan (di peringkat global), Sokongan, dan Waktu Masa. HostPapa menjaringkan gol sangat tinggi pada semua mata!

Sebab untuk memilih HostPapa

Mari kita mulakan dengan apa yang kita anggap sebagai ciri terbaik HostPapa, yang memberikan mereka kelebihan dalam persaingan. Bagi kebanyakan orang yang mencari hos web yang layak, ringkasan ringkas berikut sudah cukup untuk meyakinkan mereka bahawa HostPapa adalah satu-satunya yang boleh digunakan..

 1. Pelayan di Kanada: Bagi banyak orang, ini adalah titik keputusan yang paling penting. Sebilangan besar hos web mengiklankan sebagai hos web “Kanada”, hanya mempunyai pelayan di AS. HostPapa sebenarnya mempunyai pelayan di Kanada (secara khusus di Toronto), yang bermaksud kurang masa memuatkan khalayak Kanada.
 2. Sokongan 24/7: Sangat membantu, dan melalui telefon, sembang, dan tiket, pilihannya adalah milik anda. Mereka bahkan menawarkan sesi satu demi satu selama 30 minit untuk membantu anda mengaturnya dengan betul.
 3. Banyak barang percuma: Nama domain percuma, sijil SSL percuma, integrasi CDN percuma, penghijrahan laman web percuma … kami menyukainya!
 4. Jaminan wang dikembalikan 30 hari: Tidak gembira dengan alasan apa pun? Tidak ada masalah, anda tidak akan rugi.
 5. Banyak Ruang Cakera: Pelan asas mereka dilengkapi dengan 100 GB, cukup untuk menggerakkan kedai e-dagang yang besar … anda tidak akan kehabisan ruang cakera dalam masa terdekat.

Ia benar-benar tidak berpengalaman. Bagi biaya, mereka mempunyai 3 rancangan hosting, rancangan mereka yang paling berpatutan bermula pada hanya CAD $ 3.36 / bln!

Penyelidikan hosting HostPapa

Ulasan HostPapa

HostPapa adalah syarikat milik persendirian yang memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan hosting termasuk pelayan peribadi bersama, penjual semula, dan maya (VPS). Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2006 oleh Jamie Opalchuk. Ibu pejabat utama mereka berpusat di Kanada dengan kebanyakan pelanggan mereka juga tinggal di Kanada.

HostPapa memandang serius tanggungjawab korporat. Mereka adalah salah satu syarikat hosting web Kanada pertama yang membuat komitmen untuk menjadi hijau. Mereka mengambil kira langkah perlindungan alam sekitar dengan menggunakan 100% tenaga boleh diperbaharui hijau. Pelayan web, ruang pejabat, dan pusat data mereka dikuasakan oleh tenaga yang boleh diperbaharui.

Syarikat ini telah memperoleh penghargaan korporat dan industri. Mereka mendapat akreditasi dari Better Business Bureau (BBB). Dari 2013-2016, mereka memperoleh anugerah dari Profit 500 sebagai salah satu Syarikat Berkembang Paling Cepat di Kanada.

Harga

Kami akan melalui rancangan di bawah ini, anda akan melihat harganya lebih tinggi di sini… ini adalah harga biasa yang dimiliki HostPapa, tetapi melalui salah satu pautan ulasan saya, anda boleh mendapatkan rancangan dengan harga hanya $ 3,36. Sekarang, mari kita lihat, HostPapa menyediakan tiga jenis Pelan Hosting Web. Ini disebut “Starter,” “Business,” dan “Business Pro.”

Hosting Web HostPapa

Pelan Permulaan termurah berharga CAD 3.95 sebulan jika anda membayar selama 36 bulan di muka. Walau bagaimanapun, ia akan dikenakan bayaran sebanyak CAD 4,95 dan CAD 5,95 sebulan jika masing-masing membayar sekurang-kurangnya 24 bulan dan 12 bulan. Dengan rancangan mereka, anda tidak boleh memilih kaedah pembayaran sebulan-per-bulan.

Pelan Permulaan memberi anda kemampuan untuk mengehos dua laman web di akaun hosting anda. Selain itu, mereka memberi anda ruang simpanan bernilai 100GB. Perkara yang baik ialah mereka menawarkan lebar jalur yang tidak terhad. Ini bermaksud, anda boleh memindahkan data tanpa had dari pelayan ke peranti yang meminta data tersebut. Pelan termurah juga memberi anda pendaftaran nama domain percuma jika anda memilih rancangan yang berumur 12 bulan atau lebih.

HostPapa memberi anda kemampuan untuk membina laman web dalam beberapa minit dengan pembangun laman webnya yang mudah digunakan. Anda tidak memerlukan pengalaman pengkodan atau reka bentuk untuk membina laman web anda sendiri. Ini memiliki kemampuan drag-and-drop dan menyediakan anda berbagai widget dan aplikasi. Di samping itu, mereka menyediakan beratus-ratus templat laman web yang menakjubkan yang sesuai untuk pelbagai ceruk. Mereka menyediakan panel kawalan yang mesra pengguna dan papan pemuka HostPapa untuk menguruskan semua produk dan / atau perkhidmatan yang telah anda gunakan.

Sekiranya anda menyukai laman web berasaskan WordPress, maka HostPapa adalah syarikat hosting untuk anda. Anda boleh memasang lebih daripada 400 aplikasi dengan ciri pemasangan 1 klik. Aplikasi ini merangkumi WordPress, Joomla, dan pelbagai alat perniagaan kecil.

Sekiranya anda ingin memindahkan laman web anda, HostPapa akan membantu anda melakukannya secara percuma. Dan jika laman web anda menangani maklumat sensitif, syarikat itu juga menyediakan Let’s Encrypt SSL percuma. Ini bagus untuk melindungi maklumat sensitif dan meningkatkan kedudukan laman web anda di enjin carian seperti Google, Yahoo !, dan Bing.

Pengalaman pengguna menjadi unggul kerana HostPapa memberikan prestasi laman web yang ditingkatkan melalui gabungan rangkaian penghantaran Cloudflare yang menakjubkan dan pelayan SuperMicro. Melalui pelayan mereka yang kuat, pengguna tidak akan mengalami kelewatan dan tidak akan melihat petunjuk prestasi laman web yang buruk. Di samping itu, mereka menjanjikan masa operasi 99,99% yang membantu anda mengelakkan kerosakan dan waktu henti laman web.

Pilihan Sokongan

Luar biasa sepertinya, HostPapa memberikan anda hampir semua pilihan untuk sokongan pelanggan:

 • Anda boleh menghubungi mereka melalui telefon,
 • Anda boleh menghantar surat faks,
 • Anda boleh menghantarnya melalui e-mel,
 • Anda boleh menghubungi mereka melalui sokongan sembang langsung,
 • Anda boleh memilih asas pengetahuan dan tutorial video untuk membantu diri sendiri,
 • Anda boleh mengikuti webinar mingguan untuk mendapatkan lebih banyak pengetahuan,
 • Anda boleh memeriksa status rangkaian melalui laman web mereka, dan
 • Anda boleh memilih sesi latihan video satu-satu secara percuma dan eksklusif dengan pakar dari HostPapa.

Pangkalan pengetahuan dan tutorial video pertolongan diri syarikat cukup untuk membantu anda mengetahui cara menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Mereka bangga memberikan perkhidmatan sokongan pelanggan 24 × 7 melalui e-mel, penyerahan tiket sokongan, sembang langsung, telefon, dan faks.

Satu perkara unik mengenai HostPapa adalah penyediaan laman web yang merangkumi Status Rangkaian syarikat. Dalam Status Rangkaian mereka, anda dapat memeriksa apakah syarikat tersebut mengalami Gangguan Perkhidmatan, Gangguan Perkhidmatan, dan berbagai masalah dengan produk dan / atau perkhidmatan mereka.

Sebagai contoh, anda boleh memeriksa sama ada terdapat masalah dengan Perkhidmatan FTP, Panel Kawalan DNS, Perkhidmatan Penghantaran Mel, Perkhidmatan Pangkalan Data mySQL, dan sejenisnya. Halaman Status Rangkaian mereka juga merangkumi jadual penyelenggaraan yang dirancang. Semua ini sangat membantu pemilik laman web seperti anda. Ini membolehkan anda menjadwalkan dan berfikir terlebih dahulu mengenai laman web anda.

Ketika mengulas, HostPapa adalah pemenang yang jelas. Sebilangan besar pengguna mendapat sokongan pelanggan yang hebat yang memberikan panduan penyelesaian masalah mengikut keperluan mereka. Hampir setiap ulasan menyatakan bahawa pasukan sokongan sangat profesional dan tepat pada masanya. Dan ada juga yang mengatakan pasukan sokongan pelanggan mereka melebihi jangkaan pengguna.

Kelebihan

Mendaftar dengan HostPapa mempunyai kelebihan yang jelas. Berikut adalah beberapa daripadanya:

Pendaftaran Domain Percuma

Sekiranya anda memilih rancangan yang dibayar 12 bulan (atau lebih) lebih awal, anda boleh mendapatkan pendaftaran domain percuma. Ini bermaksud, anda boleh membuat nama domain anda sendiri secara percuma. Ini dapat menjimatkan beberapa dolar kerana anda tidak perlu membayar nama domain laman web anda.

Lebar Jalur Tidak terhad

Apabila laman web anda mendapat ribuan bahkan berjuta-juta pengguna setiap hari, anda memerlukan sejumlah besar lebar jalur. Dengan Pelan Permulaan HostPapa, anda mendapat lebar jalur tanpa had yang membolehkan anda menampung banyak pengguna laman web sepanjang hari.

Let’s Encrypt SSL Percuma

Pengguna semakin hari ini. Penyulitan dan keselamatan laman web telah menjadi landasan bersama bagi kebanyakan pemilik laman web. HostPapa memberi anda SSL Let’s Encrypt percuma menjadikan laman web anda lebih selamat. Anda dapat melindungi maklumat sensitif pengguna apabila memilih ciri ini.

Sokongan Pelanggan yang Hebat

Perkhidmatan sokongan pelanggan yang menakjubkan disediakan oleh HostPapa. Selain daripada banyak pilihan untuk menghubungi mereka untuk sokongan kelas tinggi, anda juga boleh memilih sesi latihan satu-satu secara percuma. Ini boleh menjadi sangat berharga terutamanya jika anda tidak tahu dengan teliti hosting web dan pengurusan cPanel.

Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Tidak ada soalan yang diajukan. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, mereka memberi anda jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini berguna untuk pemula di luar sana yang mencuba beberapa penyedia hosting sebelum mereka berkomitmen untuk satu syarikat.

1-Klik Pemasangan Aplikasi

Dengan antara muka mereka, anda dapat memasang banyak aplikasi dengan memilih lebih dari 400 alat yang ada. Alat perniagaan kecil disertakan dalam pakej dan ia juga dilengkapi dengan WordPress dan Joomla. Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman pengekodan, maka menggunakan ciri pemasangan 1 klik boleh membantu anda membina laman web anda.

Keburukan

Tiada Akaun E-mel pada rancangan asas

Pelan Permulaan tidak menyediakan peti surat untuk laman web anda. Oleh itu, anda harus memilih rancangan seterusnya untuk mendapatkan akaun e-mel tanpa had. Pelan Permulaan mungkin tidak sesuai untuk anda terutamanya jika anda memerlukan akaun e-mel dalam nama domain anda (mis. nama [email protected]).

Kesimpulannya

Meniru ringkasan di bahagian atas, HostPapa pastinya pilihan tepat, sangat digalakkan. Pelayan yang pantas di Kanada, harga CAD, sokongan pelanggan yang sangat baik, HQ di Toronto … ini tidak perlu dipertimbangkan!

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2019-11-23Ilasan Item HostPapaPenilaian Pengarang 51hb1hb1hb1hb1hbNama Produk HostPapaPrice
CAD 3.36

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author