Ulasan HostMetro: Masalah Serius dengan Kelajuan & Waktu …

Halaman utama Hostmetro

HostMetro baru-baru ini ditubuhkan pada tahun 2012 untuk mengkhususkan diri dalam menyediakan hosting bersama sahaja.

Mereka juga satu-satunya host web dengan ‘kunci harga terjamin’, jadi harga anda tidak akan meningkat 200% ketika tiba masanya untuk memperbaharui.

Di samping itu, mereka menawarkan waktu operasi 99.9% untuk melengkapkan pelbagai tawaran yang layak untuk pelanggan yang mementingkan anggaran.

Tetapi adakah semua tuntutan ini terlalu bagus untuk menjadi kenyataan?

Kami menyediakan laman web ujian WordPress asas di HostMetric ‘Mega Max Plan’ pada bulan Jun 2015. Sepanjang beberapa bulan terakhir, kami telah memantau dan menganalisis prestasi mereka, menyusun hasil yang paling penting termasuk waktu operasi & kepantasan untuk dapat memberikan anda ulasan yang tidak berat sebelah ini.

Mari kita mulakan:

Kelebihan Menggunakan HostMetro Hosting

‘Jaminan Kunci Harga’ HostMetro adalah salah satu tawaran yang lebih inovatif yang kami lihat setelah meninjau hampir tiga puluh syarikat hosting web yang berbeza. Apa lagi yang mereka tawarkan selain harga rendah?

1. Sokongan Pelanggan yang Tidak Konsisten

Pengalaman kami dengan sokongan pelanggan HostMetro bermula dengan cukup baik. Ejen mereka berhubung dengan cepat dan menjawab semua soalan kami tepat pada masanya.

Sokongan HostMetroSembang kami dengan ejen sokongan pelanggan di HostMetro

Malangnya, pemeriksaan latar belakang kami menunjukkan ulasan umum mengenai ketersediaan (dan keberkesanan) jabatan sokongan pelanggan mereka.

 • “Kami tidak dapat masuk ke panel c kami dan e-mel tidak berfungsi. Kami telah cuba menghubungi sokongan dalam talian anda dan tidak ada yang memilih. Adakah sesiapa di antara anda yang akan menjelaskan kepada saya apa yang berlaku? “
 • Perkhidmatan pelanggan anda amat teruk! Saya pasti mencari hos baru. Saya diberitahu bahawa anda akan mengaktifkan semula laman web saya supaya saya dapat memperbaiki perkara tersebut. Itu belum selesai. Ini telah berulang kali berlaku dan saya sudah selesai. “
 • “Hai kawan-kawan, ini hampir beberapa hari sekarang laman web kami tidak berfungsi dan kami tidak mendapat bantuan 24 jam untuk membalas tiket? Saya mahu bantuan secepat mungkin, saya tidak dapat menghubungi anda melalui panggilan. “
 • “Apa masalahnya dengan sokongan anda? Saya tidak dapat menghubungi sesiapa melalui telefon dan menunggu hampir dua jam. Saya tidak dapat berhubung dengan sokongan sembang anda. Dan sokongan e-mel anda sangat perlahan. Kami menghadapi masalah dengan e-mel kami dan saya mahu seseorang memperbaikinya untuk saya. “

2. Jaminan Kunci Harga (!)

Sebilangan besar hos menghisap anda dengan kadar yang sangat rendah pada kali pertama anda mendaftar dengan mereka. Apabila rancangan anda selesai dan tiba masanya untuk memperbaharui, harga rendah itu akan hilang dan harga anda boleh meningkat dua kali ganda atau bahkan sepertinya dalam semalam.

HostMetro menaikkan trend itu, menjamin kadar pendaftaran awal anda – walaupun untuk pembaharuan pada masa hadapan!

Itu adalah tawaran yang luar biasa, menawarkan kelebihan harga yang sangat besar jika anda berencana untuk terus berpegang pada jangka panjang.

3. Pemindahan Laman Web Percuma (Dengan Batasan)

HostMetro dengan senang hati akan memindahkan laman web anda yang sedia ada ke pelayan mereka secara percuma.

TETAPI …

Hanya jika tidak melebihi 3GB. Jika tidak, anda sendiri.

Dan pemindahan laman web perlu diminta dalam 30 hari setelah membuat akaun.

Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda sentiasa dapat memanfaatkan jaminan 30 hari, tanpa pertanyaan, wang dikembalikan.

4. Jaminan Masa Bersama 99.9%

Halaman Syarat Perkhidmatan untuk kebanyakan hos adalah di mana optimisme akan hilang.

Apa yang kelihatannya bagus pada mulanya cepat berubah menjadi mimpi buruk ketika anda membaca satu polisi yang dipersoalkan demi satu.

Namun, sesekali anda menemui sesuatu yang positif yang mengembalikan kepercayaan anda kepada beberapa syarikat.

Terkubur di dalam Syarat HostMetro adalah polisi Jaminan Masa Masa mereka.

Sekiranya purata waktu operasi tahunan mereka turun di bawah 99%, anda akan mendapat hosting percuma sebulan yang dikreditkan kembali ke akaun anda. Walaupun tanda ini lebih rendah daripada rata-rata waktu operasi yang telah kita lihat di 30 hos, ia masih merupakan dasar yang baik yang menunjukkan bahawa mereka tetap berada di belakang perkhidmatan mereka.

Beberapa pengecualian standard juga berlaku, walaupun itu biasa. Sekiranya kejadian sekali seperti bencana alam atau penggodaman besar berlaku, waktu henti ini tidak akan diambil kira dalam pengiraan purata waktu operasi.

5. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Sekiranya anda tidak berpuas hati pada bila-bila masa selama 30 hari pertama anda sebagai pelanggan HostMetro baru, anda boleh meminta bayaran balik sepenuhnya. Secara keseluruhan, itu adalah perkara yang baik.

Perlu diingat bahawa terdapat beberapa masalah yang boleh mempengaruhi jumlah bayaran balik anda.

Pertama, bayaran balik hanya berlaku untuk rancangan hosting. Jadi itu bermaksud tambahan lain, seperti perkhidmatan sandaran, atau nama domain tidak dapat dikembalikan.

Berita baik mengenai nama domain adalah bahawa jika anda membayarnya, anda boleh membawanya ke host lain.

Namun, jika anda diberikan secara percuma melalui HostMetro, kos normal tersebut dapat dikurangkan dari baki bayaran balik anda. Mereka juga boleh mengurangkan kos sijil SSL percuma. Pastikan untuk memeriksa semula rancangan anda apabila mendapat tambahan ‘percuma’ ini, kerana mereka dapat kembali menanggung kos yang besar jika tiba masanya untuk meminta bayaran balik.
Wang hostmetro kembali

Kekurangan Menggunakan HostMetro Hosting

HostMetro mempunyai beberapa perkara yang disukai. Terutama bahawa ‘jaminan kunci harga.’

Malangnya, perkhidmatan mereka tidak dapat menandingi nilai tawaran tersebut.

Bermula dengan masa memuat halaman mereka:

1. Kelajuan Halaman yang perlahan

Selama 24 bulan terakhir, HostMetro entah bagaimana berjaya menambah masa memuat halaman sebanyak 1,116ms.

Itu menjadikan HostMetro empat kali lebih perlahan daripada hosting A2 hosting terpantas kami.

Memandangkan kelewatan satu saat boleh menghasilkan penukaran 7% lebih sedikit, HostMetro mungkin menelan belanja lebih banyak daripada penjualan yang hilang daripada membayar perkhidmatan mereka.

Bahagian terburuk adalah bahawa mereka secara konsisten berada di bawah purata hampir setiap bulan. Oleh itu, tidak ada satu bulan buruk yang menurunkan hasilnya. Tidak, mereka hanya baik menjadi buruk.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

HostMetro statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata HostMetro 2019-2020 | Lihat statistik

2. BAIK Di Bawah Purata Masa Penggunaan 99.81%

Dan hits terus datang. HostMetro menyampaikan uptime di bawah purata 99.81% dalam tempoh 24 bulan yang lalu.

Satu-satunya lapisan perak dengan prestasi yang buruk ini adalah mereka (dilaporkan) akan memberi kredit kepada akaun anda dengan tambahan bulan hosting sekiranya mereka berada di bawah uptime 99.9% yang dijanjikan.

Sebelum mendapatkan tawaran itu, pertimbangkan ini: Satu jam waktu henti sebulan boleh menyebabkan anda mendapat lebih banyak pelawat, penukaran dan oleh itu penjualan dan wang daripada apa yang anda kembalikan oleh HostMetro.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.98%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.69%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.59%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 98.91%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.94%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.90%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.57%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.83%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.94%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.84%

HostMetro statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata HostMetro | Lihat statistik

3. Sandaran “Percuma” Sebenarnya Membebankan Anda

Sandaran adalah ciri penting kerana masalah pasti akan muncul dari semasa ke semasa. Sebilangan besar tuan rumah menawarkannya dalam beberapa kapasiti, sama ada percuma atau berbayar.

Syarat HostMetro mengatakan bahawa mereka menawarkan “perkhidmatan sandaran percuma sebagai penghargaan.”

Kedengarannya hebat, bukan? Mempunyai sandaran biasa dapat menjimatkan banyak kerumitan jika laman web anda diretas.

Tetapi ada tiga masalah besar dengan tuntutan ini:

 1. Perkhidmatan sandaran ini hanya dijalankan sebulan sekali. (Sebaik-baiknya, anda mesti mempunyai minimum setiap hari atau mingguan.)
 2. Mereka hanya akan membuat sandaran saiz 1 GB. Itu tidak terlalu besar, jujur, jadi anda mungkin akan menyelesaikannya pada satu ketika.
 3. Dan yang paling teruk, untuk memulihkan sandaran, anda akan memerlukan $ 39.95.

Betul: “perkhidmatan sandaran percuma” sebenarnya tidak percuma jika anda memerlukannya.

4. Hanya Hosting Bersama

HostMetro hanya menawarkan dua rancangan hosting bersama. Tidak ada VPS, tidak ada awan, atau pilihan hosting khusus yang tersedia.

Itu akan menjadikannya sukar untuk meningkatkan infrastruktur yang ada jika anda mengatasi sesuatu dengan cepat, memaksa anda untuk pindah ke syarikat hosting web lain dalam masa terdekat jika anda sampai ke tahap itu.

5. Tawaran Domain PERCUMA yang terhad

Mereka menawarkan nama domain percuma semasa mendaftar, tetapi HANYA jika anda menggunakan kod kupon “DOMAIN PERCUMA” mereka.

Pembaharuan nama domain (atau membeli tambahan) akan membuat anda kembali dengan tambahan $ 14.49, yang lebih mahal daripada banyak pendaftar nama domain utama yang lain.

6. ‘Setup Fee’ pada Rancangan Bulanan

HostMetro memang menawarkan rancangan hosting bulan-ke-bulan yang sebenar. Berita buruknya adalah bahawa kadarnya meningkat dengan ketara (berbanding dengan penguncian dalam rancangan jangka panjang) dan anda juga perlu membayar yuran persediaan sebanyak $ 14.49.

5. Rancangan Jangka Pendek Lebih Mahal

HostMetro mengiklankan harga $ 2.95 / bulanan. Namun, untuk mendapatkan harga tersebut, anda perlu mendaftar selama tiga tahun penuh.

Tidak ada rancangan yang lebih pendek daripada satu tahun. Dan pilihan satu tahun itu berharga $ 4.95 / bulan.

Harga HostMetro menjadi lebih murah untuk jangka masa yang lebih lama anda membeli.

Harga HostMetro, Pelan Hosting & Fakta Pantas

HostMetro hanya menawarkan hosting bersama. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting bersama mereka:

 • Pelan Mega Max: Pelan ini bermula pada $ 2.95 sebulan. Ia merangkumi penyimpanan tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan sokongan untuk laman web tanpa had.
 • Pelan Super Max: Pelan ini bermula pada $ 6,95 sebulan. Ia merangkumi penyimpanan tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan sokongan untuk laman web tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan sijil SSL percuma, imbasan perisian hasad setiap hari, dan keselamatan lanjutan.

Harga dan rancangan HostMetroHarga dan rancangan HostMetro

 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran agak sukar. Ini mungkin lebih mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Akaun terhad kepada 200,000 inod, 10 peratus CPU dan memori. Sekiranya anda melebihi had ini, akaun anda mungkin ditangguhkan dan anda tidak layak mendapat pengembalian dana.
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Ia boleh memakan masa yang lama. Anda boleh membuat pengaktifan dengan segera dengan membayar yuran $ 5.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan 1-klik aplikasi dan CMS yang popular dengan Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan HostMetro?

Tidak.

Perkhidmatan pelanggan HostMetro tidak konsisten. ‘Jaminan kunci harga’ mereka cukup hebat. Jika tidak, ini mengenai perkara paling baik yang boleh kita katakan mengenai mereka.

HostMetro dilengkapi dengan salah satu kelajuan pemuatan halaman paling perlahan yang pernah kita lihat. Memandangkan pengaruh kelajuan laman web – bukan hanya pengalaman pengguna, tetapi juga kedudukan dan penukaran enjin carian anda di laman web anda – ada bahaya serius bagi anda (baca: pendapatan) di sini.

Waktu kerja mereka juga teruk. Secara konsisten di bawah purata, dengan waktu henti yang panjang yang boleh mengganggu akses pada saat-saat genting.

Sejujurnya, terdapat banyak host web di luar sana yang akan memberi anda BANYAK masa memuatkan halaman yang lebih baik, waktu operasi yang lebih stabil, dan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik dengan wang yang sama (atau kurang).

Adakah anda pernah menggunakan HostMetro? Sekiranya ada, sila berikan ulasan di bawah. Kami mengalu-alukan semua ulasan, baik atau buruk, selagi ia telus dan jujur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author