Ulasan Hosting IONOS – Bagus, Tetapi Tidak untuk Semua Orang …

Ulasan IonosLaman web hosting web IONOS

IONOS (sebelum ini dikenali sebagai 1&1) adalah perkhidmatan web hosting yang merangkumi beberapa alat laman web.

Mereka merangkumi sebahagian besar pilihan hosting yang tersedia, seperti hosting bersama, hosting VPS, hosting WordPress, hosting awan dan banyak lagi.

Ini, ditambah dengan beberapa pilihan sokongan pelanggan dan harga yang berpatutan, menjadikan IONOS sebagai kegemaran dalam dunia perkhidmatan hosting.

Seberapa baik IONOS Hosting? Untuk tujuan tinjauan ini, kami kebanyakannya meliputi perkhidmatan hosting bersama IONOS.

Kami menguji beberapa faktor termasuk perkhidmatan pelanggan, kebolehgunaan keseluruhan, masa operasi dan banyak lagi untuk memberi anda tinjauan yang paling lengkap.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Disyorkan
SPEED: 649ms (Mac 2020 hingga April 2020)
KEMASKINI: 100% (Mac 2020 hingga April 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7, Pangkalan Ilmu
APPS: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
CIRI-CIRI: Sijil SSL khusus, Papan Pemuka, Pembina Laman Web
PELAN HOSTING: Dikongsi, VPS, WordPress, Cloud, Pelayan Dedicated
PEMINDAHAN LAMAN: Tidak Percuma
HARGA: Bermula pada $ 1.00 / bln (diperbaharui pada $ 8.00 / bln)

Kelebihan Menggunakan Hosting IONOS

1. Sokongan Pelanggan yang Responsif

Perkara pertama yang kami perhatikan mengenai IONOS adalah pilihan sokongan pelanggannya.

Sokongan pelanggan adalah masalah besar dalam hampir semua industri.

Sekiranya anda menjana pendapatan sepenuhnya dari laman web anda (yang berlaku untuk banyak usahawan moden), maka anda perlu mempercayai bahawa laman web anda akan sentiasa berjalan dan berjalan lancar. Tetapi apabila masalah berlaku, anda juga perlu mempercayai bahawa syarikat yang mengendalikan hosting anda dapat dihubungi segera untuk menyelesaikan masalahnya.

IONOS menawarkan sembang langsung 24/7 dan pusat bantuan dalam talian yang mempunyai banyak artikel mengenai semua perkhidmatan utama mereka.

Dengan sembang langsung mereka, mereka meminta anda menggariskan soalan anda sebelum anda berhubung. Kemudian, anda segera digandingkan dengan ejen.

Tidak sampai satu minit, kami mengadakan perbualan dengan Jean F.

Sokongan sembang langsung Ionos

Respons Jean segera dan lengkap. Tidak pernah terasa seperti kita berurusan dengan seseorang yang tidak fasih berbahasa Inggeris atau semacam bot automatik. Ini adalah orang sebenar yang memberikan respons masa nyata.

Secara keseluruhan, tahap perkhidmatannya hebat. Sekiranya kita memilih, kita boleh mengatakan bahawa responsnya mungkin lebih ramah, tetapi secara keseluruhan, kita sangat berpuas hati dengan komunikasi.

2. Masa yang kuat – 100%

Salah satu metrik terpenting yang kami ukur ketika datang ke penyedia hosting adalah waktu operasi.

Anda membayar untuk membuat laman web anda dalam talian. Sekiranya kekurangan waktu operasi dan laman web anda secara berkala menurun, maka perkhidmatan hosting anda telah gagal anda dalam bidang yang paling penting.

IONOS mendakwa mempunyai masa operasi 99.9%. Menurut jabatan perkhidmatan pelanggan mereka, satu-satunya alasan mereka tidak menuntut 100% waktu operasi ialah mereka tidak dapat menanggung bencana alam.

Statistik masa dan kelajuan IonosWaktu operasi purata IONOS | Lihat statistik

Dan sejauh ini dari data yang kami kumpulkan waktu rehat telah sempurna 100%. Perlu diingat bahawa ini hanya data dua bulan, jadi kami belum dapat membuat kesimpulan tetapi permulaannya sangat menjanjikan. Kami akan terus mengemas kini statistik mereka seiring berjalannya waktu.

3. Kelajuan Pemuatan Halaman yang Baik

Laman web yang perlahan tidak hanya mengganggu: apabila halaman mengambil masa lebih dari 5 saat untuk dimuat, lebih daripada 25% bakal pelawat anda sudah kelihatan di tempat lain

Kenapa begitu?

Prestasi laman web adalah masalah besar ketika Google memeriksa laman web anda. Skor SEO penting anda, yang menentukan penempatan anda di enjin carian paling popular di dunia, sangat bergantung padanya.

Kelajuan laman web adalah faktor peringkat SEO terpenting keempat, hanya di sebalik keselamatan laman web, kemudahan perayapan, dan mudah alih.

Oleh itu, laman web yang lambat adalah giliran segera untuk pelawat Google dan laman web.

Kita hidup dalam era komunikasi dan maklumat segera. Sekiranya anda ketinggalan, kemungkinan pengguna dapat mencari laman web lain dengan maklumat serupa yang lebih mementingkan pengalaman mereka.

Apabila kelajuan halaman anda menurun, lonjakan kadar melambung.

Kadar pemantauan pemuatan halaman

Itulah sebabnya sangat bagus untuk melihat IONOS menghasilkan kelajuan memuatkan halaman rata-rata yang baik 649ms (0.65 saat) Masih awal untuk membuat kesimpulan atau tuntutan pasti, tetapi ini adalah permulaan yang baik. Kami akan terus mengemas kini ulasan ini kerana kami mengumpulkan lebih banyak data.

Waktu dan kelajuan terperinci IonosKelajuan purata IONOS Mac 2020 – April 2020 | Lihat statistik

4. Keselamatan SSL percuma

Keselamatan adalah aspek penting lain dari perkhidmatan hosting. Syukurlah, ia adalah kawasan di mana IONOS unggul.

Perkhidmatan ini menggunakan Sijil SSL Dedicated GeoTrust dan sijil Wildcard SSL. Ini menyulitkan laman web anda untuk keselamatan lanjutan, yang dapat membantu anda menarik nafas lega ketika anda menjalankan perniagaan dalam talian.

Sijil SSL diperlukan untuk memiliki laman web HTTPS. Sekiranya URL anda bermula dengan HTTP, Google sebenarnya akan menandakan laman web anda sebagai tidak selamat. Selain itu, sijil SSL melindungi data yang ditukar antara pengguna dan laman web. Ini membantu pelanggan mempercayai anda lebih banyak, yang merupakan tulang belakang bagi sebarang hubungan perniagaan

Sijil SSL GeoTrust Dedicated disertakan dengan pelayan, Pembangun Bersama Pengembang, dan pakej eShop Pembangun. Sijil Wildcard SSL menjadi standard dengan semua rancangan hosting bersama Linux dan Windows.

5. Domain dan E-mel Percuma Dengan Beberapa Pakej

Tambahan sentiasa bagus. Kami sangat senang melihat pakej hosting memasukkan beberapa ciri bonus tanpa kos apabila anda melanggan salah satu pilihan berbayar mereka.

IONOS sebenarnya menawarkan dua ciri percuma yang paling biasa, pendaftaran domain, dan alamat e-mel.

Nama domain percuma selama satu tahun dengan Pakej Hosting Asas, Perniagaan, dan Pakar.

Ketika datang ke akaun e-mel berjenama (keperluan lain jika anda ingin dianggap serius oleh orang yang anda berniaga), pakej Linux dan Windows dilengkapi dengan akaun e-mel di semua peringkat. Pelanggan Windows boleh menerima antara 25 dan 500 akaun e-mel, sementara pelanggan Linux akan mendapat antara 10 dan 100 akaun. Semuanya bergantung pada pakej yang anda pilih.

6. Antaramuka Pengguna yang ditingkatkan

IONOS tidak menggunakan cPanel klasik, sebaliknya, mereka telah mengembangkan backend tersuai mereka sendiri. Bagi mereka yang terbiasa dengan cPanel, mungkin membingungkan dan memerlukan sedikit waktu untuk membiasakan diri pada awalnya, tetapi secara keseluruhan, agak mudah digunakan.

Antara muka pengguna Iono

Di papan pemuka, anda boleh menguruskan domain, sijil SSL, alamat e-mel, memeriksa statistik laman web anda dan sebagainya.

IONOS juga telah menambahkan bar carian yang lebih baik, di mana anda dapat mencari tetapan dan beralih antara produk dengan lebih cepat.

Terdapat banyak perasaan bercampur-campur dari pengguna lain mengenai antara muka IONOS, terutamanya tidak begitu intuitif berbanding dengan cPanel. Tetapi nampaknya IONOS telah berusaha meningkatkan kebolehgunaan papan pemuka dan menjadikannya lebih logik untuk digunakan.

Kekurangan Menggunakan Hosting IONOS

1. Pendaftaran Akaun Hanya Boleh Dilakukan di Jumlah Negara Terhad

Salah satu perkara yang mungkin anda tidak perhatikan terlebih dahulu mengenai IONOS, ialah anda boleh mendaftarkan akaun anda hanya di negara yang terhad. Sebilangan besar negara diwakili tetapi misalnya, jika anda berada di China dan ingin mendaftar dengan IONOS, itu tidak mungkin kerana tidak ada dalam senarai mereka.

Perkara yang sama berlaku di kebanyakan negara Eropah. Walaupun IONOS ditubuhkan di Jerman dan ibu pejabatnya masih berada di sana, hanya beberapa negara Eropah yang diwakili dalam senarai.

Beberapa contoh di mana anda tidak dapat mendaftar dengan IONOS:

 • China
 • Iran
 • Mesir
 • Maghribi
 • Myanmar
 • Eropah (Poland, Romania, Belanda, Portugal, Sweden, Finland, Belgium, Republik Czech, dll)

Oleh itu, anda mungkin lebih baik memeriksa sebelum mendaftar, sekiranya anda dapat meneruskan pendaftaran di negara anda.

2. Tiada Pemindahan Laman Web Percuma

Sekiranya anda memindahkan laman web anda ke host web baru, cara terbaik untuk mempermanis pot adalah dengan menawarkan pemindahan percuma.

Ini membolehkan pelanggan baru menghilangkan tekanan dan beban kewangan dari proses tersebut.

Itu bukan sesuatu yang ditawarkan oleh IONOS.

Kami memastikan untuk memeriksa dengan bahagian perkhidmatan pelanggan mereka melalui sembang langsung. Menurut Jean dari sokongan pelanggan, mereka tidak menawarkan pemindahan percuma, dan dia tidak dapat memberikan jawapan yang kukuh ketika ditanya mengenai harga.

Menurut Jean, proses pemindahan harus dikutip secara individu kepada pelanggan kerana dikenakan bayaran setiap jam.

Kos, Rancangan, dan Kaedah Pembayaran IONOS

IONOS mempunyai dua jenis perkhidmatan hosting bersama, masing-masing dengan tiga pakej web hosting untuk dipilih.

Pertama, mereka menawarkan hosting Linux – yang baru disebut Web Hosting di laman web rasmi.

Mereka juga menawarkan hosting Windows. Jelas, variasi hosting bersama ini berlaku pada sistem operasi yang berbeza.

Kedua-duanya berharga baik, tetapi anda mendapat lebih banyak ciri dengan pilihan Windows. Setiap penyemak imbas mempunyai tiga tahap berbeza untuk dipilih.

Mari mulakan dengan Linux:

 • Pelan Essential Linux adalah pakej bulan ke bulan tanpa risiko. Harganya $ 4 sebulan. Tahap ini berfungsi paling baik untuk satu laman web dan menawarkan storan 10 GB. Sesiapa yang membeli tahap ini juga akan mendapat 10 akaun e-mel dan domain percuma selama satu tahun. Ini mempunyai tahap prestasi yang memungkinkan hingga 50 pengunjung per minit di laman web anda.
 • Tahap Perniagaan bermula pada $ 1 untuk bulan pertama dan kemudian meningkat hingga $ 8 sebulan tanpa komitmen. Pengguna di peringkat ini boleh memiliki laman web tanpa had dengan storan tanpa had. Mereka juga mendapat hingga 50 akaun e-mel dan domain percuma untuk jangka masa satu tahun. Laman web di tingkat ini dioptimumkan sehingga 200 pelawat seminit.
 • Tahap Pakar berharga $ 14 sebulan dan boleh dibatalkan pada bila-bila masa. Ini juga merangkumi laman web, penyimpanan, dan pangkalan data tanpa had dengan domain satu tahun percuma dan sehingga 100 akaun e-mel. Laman web dalam rancangan Pakar dioptimumkan sehingga 500 pelawat seminit. Perlindungan Malware SiteScan dan Rangkaian Penghantaran Kandungan juga disertakan.

Ionos berkongsi harga hosting linux

Di sisi Windows, anda mempunyai beberapa rancangan yang lebih besar yang disertakan dengan tempoh komitmen.

 • Rancangan Perniagaan berfungsi untuk satu laman web atau projek. Ia adalah $ 1 sebulan selama 12 bulan dan kemudian diperbaharui pada $ 8 sebulan. Anda mendapat simpanan 100 GB, 25 akaun e-mel, dan domain percuma.
 • Pelan Pro juga berharga $ 1 sebulan untuk tempoh enam bulan dan kemudian diperbaharui pada $ 10 sebulan. Bagus atau sehingga lima laman web dan mempunyai simpanan 250 GB. Pelanggan menerima 100 akaun e-mel dan domain percuma.
 • Pelan Pakar adalah yang tertinggi dari tiga peringkat Windows. Seperti yang lain, ia bermula pada $ 1 sebulan dan berterusan selama enam bulan. Selepas itu, $ 14 sebulan. IONOS mengatakan bahawa ini adalah yang terbaik untuk sehingga 50 laman web dan mempunyai simpanan 500 GB. Domain percuma dan 500 akaun e-mel disertakan dengan rancangan ini, bersama dengan Rangkaian Penghantaran Kandungan.

Ionos berkongsi harga hosting windows

IONOS menerima pembayaran PayPal dan kad kredit.

Adakah Kami Mengesyorkan IONOS?

Ya, kami sudi.

Pelan fleksibel mereka untuk Linux dan Windows adalah berpatutan dan merangkumi banyak ciri berguna. Sokongan pelanggan yang sepantas kilat yang kami alami juga merupakan bulu yang sangat besar.

Tetapi ada juga kelemahan, anda tidak boleh mendaftar dengan mereka di kebanyakan negara Eropah dan harga $ 1.00 / bulan yang dipromosikan diperbaharui dengan harga lebih tinggi $ 8.00 / bulan.

Keselamatan SSL menjadikan ini sebagai perkhidmatan yang sangat selamat, dan kami sangat menyukai bahawa ia dilengkapi dengan domain percuma. Walaupun tidak mendapat seberapa banyak kemenangan, katakanlah, seperti Bluehost, ia masih merupakan penyedia hosting yang boleh dipercayai yang akan menyelesaikan tugasnya, di sana bersama GoDaddy.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan IONOS sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi itu bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author