Ulasan CloudWays – Adakah Hos “Diuruskan” Ini Bagus?

Kajian CloudwaysLaman utama Cloudways

Cloudways adalah platform hosting web berasaskan awan yang dikendalikan dan popular di kalangan usahawan.

Ini menonjol dari persaingan kerana beberapa sebab utama.

Sebagai permulaan, ia membolehkan anda memilih dari lima platform yang berbeza, termasuk beberapa pemukul berat seperti Google Cloud dan Amazon Web Services.

Tetapi pengambilan terbesar yang dimiliki kebanyakan orang ketika melihat Cloudways adalah rancangan bayar-sebagai-anda-pergi yang dapat disesuaikan. Mereka tidak memerlukan tempoh kontrak yang panjang seperti beberapa perkhidmatan hosting lain dan bahkan membenarkan anda mencuba perkhidmatan (termasuk pembina laman web) secara percuma.

Tetapi bagaimana Cloudways mengukur hingga beberapa penyedia hosting terbaik di luar sana?

Dalam tinjauan hosting ini, kami meletakkan Cloudways melalui penekanan, melakukan sejumlah ujian ke atasnya untuk menentukan sama ada layak mendapat wang anda atau tidak.

Bagaimana cara Cloudways berbanding dengan mengadakan kelas berat seperti Bluehost dan Godaddy? Teruskan membaca untuk mengetahui.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Disyorkan
SPEED: 540ms (Februari 2020 hingga April 2020)
KEMASKINI: 100% (Februari 2020 hingga April 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7, Sistem Tiket, Pangkalan Pengetahuan
APPS: Perkhidmatan Web Amazon, Awan Google, WordPress, Joomla, Drupal & lebih banyak lagi
CIRI-CIRI: Pengklonan laman web, Pemantauan proaktif, Pembangun laman web
PELAN HOSTING: Lautan Digital, Linode, Vultr, AWS, Google Cloud
PEMINDAHAN LAMAN: Percuma
HARGA: Bermula pada $ 10.00 / bln (berbeza-beza berdasarkan pelayan)

Kelebihan Menggunakan Cloudways Hosting

1. Waktu Kerja yang Luar Biasa

Waktu sibuk adalah salah satu faktor terpenting untuk perkhidmatan hosting. Bagaimanapun, keseluruhan tujuan menjadikan laman web anda dihoskan adalah untuk memastikan bahawa orang dapat mengaksesnya.

Oleh itu, sukar untuk menandatangani sebarang tuntutan melebihi 99.9%. Dan jika anda melihat purata waktu operasi untuk penyedia hosting bersama, anda akan melihat bahawa 100% waktu operasi bukanlah perkara biasa, bahkan di kalangan penyedia awan.

Cloudways menuntut uptime purata 100% kepada kami melalui sembang langsung sokongan pelanggan mereka. Dan setakat ini mereka berjaya membuktikannya. Dalam tiga bulan terakhir, mereka sama sekali tidak mengalami downtime, menunjukkan waktu operasi sebesar 100%.

Waktu dan kelajuan CloudwaysWaktu operasi purata Cloudways | Lihat statistik

Kami akan mengemas kini ulasan ini pada masa akan datang dengan maklumat waktu operasi yang lebih tepat setelah lebih banyak masa berlalu dan kami mengumpulkan lebih banyak data.

2. Sokongan Sembang Langsung

Cloudways menawarkan sokongan sembang langsung 24/7/365, yang sangat bagus.

Pertanyaan perkhidmatan pelanggan yang rumit dapat dijejaki oleh Cloudways menggunakan tiket dalam talian. Ini boleh dibuat oleh kakitangan Cloudways atau pengguna sendiri.

Untuk itu, bagaimanapun, anda mesti mempunyai akaun dengan Cloudways sebelum anda dapat memulakan sebarang jenis sokongan. Terdapat pilihan pendaftaran percuma, tetapi anda masih perlu menyerahkan beberapa maklumat sebelum mereka akan bercakap dengan anda.

Buat masa ini, kami akan memberi tumpuan kepada pengalaman sebenar yang kami alami semasa berbual dengan wakil sokongan.

Sembang sokongan pelanggan kami segera dihubungkan dan kami mendapat respons yang sopan dan pantas.

Sokongan Cloudways

Kami mengemukakan soalan dua bahagian untuk mengukur keberkesanan tindak balas sokongan.

Abbas memulakan babak pertama soalan kami dengan segera.

Dia menjawab soalan kami mengenai penghijrahan sebahagian, mengabaikan bahagian mengenai harganya. Ketika kami mengemukakan soalan, dia menjawab dengan pantas dan bahkan memberi kami pautan. Namun, dia gagal menjawab separuh kedua soalan kami, jadi kami mengulanginya.

Ringkasnya, walaupun ini bukan sembang langsung terbaik yang pernah kami lakukan, soalan kami dijawab dengan cepat dan perbualan itu berguna secara keseluruhan.

3. Pemantauan Proaktif

Satu ciri yang sangat kami sukai dengan rancangan hosting bersama Cloudways adalah pemantauan proaktif.

Pada dasarnya, apabila pelayan atau timbunan tidak aktif, Cloudways menghubungi anda untuk memberi tahu anda.

Mereka memberi maklumat kepada anda semasa mereka mula menyiasat punca masalah.

Tidak ada yang mahu melihat laman web mereka turun, tetapi ia berlaku. Lebih baik anda mendapat maklumat daripada syarikat terlebih dahulu sebelum anda menghubungi mereka. Dengan begitu, perkhidmatan hosting dapat memberi tahu Anda segera apa masalahnya, apa yang sedang dilakukan untuk mengatasinya, dan berapa lama mereka yakin masalah itu akan berlanjutan.

Terdapat juga alat pemantauan aplikasi yang dibangun di dalam platform dan pelanggan dapat memantau semua aplikasi yang dihosting di pelayan.

Perkhidmatan ini dilengkapi dengan dua tahap pemantauan yang berbeza.

 • Analisis memaparkan semua permintaan PHP serta maklumat lalu lintas, penggunaan cakera, dan permintaan MySQL.
 • Log menunjukkan log ralat dan log akses laman web.

4. Percubaan Percuma

Selalu senang melihat syarikat yang bersedia berdiri dengan perkhidmatan yang ditawarkannya.

Cloudways adalah salah satu syarikat tersebut, yang menawarkan percubaan percuma selama tiga hari.

Walaupun tiga hari bukanlah masa yang sangat lama bagi anda untuk merasakan perkhidmatan, ini dapat memberi anda gambaran umum mengenai sama ada anda mahu meneruskan Cloudways atau tidak.

Sebilangan besar tuan rumah menjadi jalan jaminan wang bukan percubaan percuma. Senang melihat bahawa Cloudways bersedia membiarkan anda mencuba hostingnya tanpa meletakkan wang.

5. Masa Pemuatan Halaman yang pantas

Semasa anda mengehoskan laman web (tidak kira ukuran perniagaan anda), anda harus fokus pada kepantasan.

Masa muat adalah penting untuk kejayaan laman web kerana beberapa sebab utama.

 1. Skor SEO anda mengambil kira pengalaman pengguna. Kelajuan adalah sebahagian besar dari pengalaman pengguna.
 2. Prospek baru tidak sabar dan akan meninggalkan laman web anda jika tidak memuat dengan cukup pantas.

Seberapa pantas cukup pantas?

Apabila memuatkan laman web anda antara satu hingga lima saat, kebarangkalian prospek melambung meningkat sebanyak 90%.

Jadi, jelas lebih cepat adalah lebih baik.

Bolehkah Cloudways memberikan kepantasan itu?

Nampaknya begitu, dalam tiga bulan terakhir, masa pemuatan halaman rata-rata mereka tetap kukuh 540ms (0.5 saat).

Kajian CloudwaysKelajuan purata Cloudways Februari 2020 – April 2020 | Lihat statistik

Namun, kami masih dalam proses mengumpulkan data lebih lanjut dan akan terus memperbarui waktu dan kelajuan mereka seiring berjalannya waktu.

6. Pemindahan Tapak Kali Pertama Percuma

Apabila anda menukar penyedia hosting untuk laman web yang sudah mapan, anda perlu memindahkan laman web tersebut ke perkhidmatan baru.

Syukurlah, Cloudways menawarkan pemindahan pertama anda secara percuma. Ini membantu anda mengurangkan kos dan menukarnya dengan lebih mudah.

7. Keselamatan Sijil SSL percuma

Keselamatan adalah penting, terutamanya untuk laman web perniagaan kecil. Pelanggan anda perlu tahu bahawa mereka boleh mempercayai laman web anda.

Oleh itu, banyak penyedia hosting bersama menawarkan sijil Secure Socket Layer (SSL). Walaupun ada yang membuat anda membeli peningkatan keselamatan penting ini, Cloudways menyertakannya secara percuma.

Sijil SSL bermaksud bahawa URL anda akan mempunyai HTTPS di bahagian depannya. Mengapa perkara itu menjadi masalah besar? Di samping mengatasi kemungkinan ancaman keselamatan, Google sebenarnya menandakan semua laman HTTP sebagai tidak selamat melalui penyemak imbas Chrome-nya.

Sekiranya anda cuba mendapatkan pelanggan untuk mempercayai anda dengan maklumat kad kredit mereka, dilabelkan sebagai tidak selamat oleh penyemak imbas web yang popular akan merugikan peluang anda.

8. Panel Kawalan yang Mudah Digunakan

Cloudways menggunakan papan pemuka khusus dan bukannya cPanel klasik yang digunakan oleh kebanyakan penyedia hosting yang dikongsi. Pada mulanya, mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakannya, tetapi secara umum, logik dan mudah digunakan untuk pemula dan pengguna lanjutan.

Kajian Cloudways

Dari panel pentadbir pelayan anda boleh mengurus domain, alat pemantauan akses (analitik, log), mengaktifkan sijil SSL, menjadualkan sandaran automatik anda, mengubah tetapan aplikasi dan sebagainya. Jadi pada dasarnya, semua yang dapat dilakukan dengan menggunakan cPanel juga dapat dilakukan dengan papan pemuka CloudWays.

Kekurangan Menggunakan Cloudways Hosting

1. Kos Sokongan Premium Tambahan

Sebelumnya kami memuji responsiviti jabatan sokongan Cloudways, dan kami 100% menyokongnya.

Masalah dengan sistem sokongannya ialah:

 1. Anda harus mempunyai akaun untuk mendapatkan tahap sokongan apa pun, dan
 2. Anda boleh mendapat sokongan yang lebih baik jika anda membayar lebih banyak.

Sokongan diperlukan, dan banyak syarikat di luar sana berjaya berdasarkan keberkesanan perkhidmatan pelanggan mereka.

Mengenakan lebih banyak wang untuk sokongan yang lebih baik hanya terasa salah kita.

Sokongan premium Cloudways

Cloudways mempunyai tiga tahap sokongan. Mereka adalah Standard, Advanced, dan Premium

 • Piawaian pilihan adalah percuma dan dilengkapi dengan sembang langsung, alat layan diri, sokongan platform, dan sokongan infrastruktur. Makluman pemantauan proaktif dikeluarkan, tetapi sejauh ini berlaku. Terdapat penantian tiket selama 3 jam untuk masalah keutamaan tinggi.
 • Yang Mahir peringkat merangkumi semua yang termasuk dalam pilihan Standard. Ia menambah sistem tiket selama 30 minit untuk masalah keutamaan tinggi. Ini juga termasuk sokongan penyesuaian dan bermula pada $ 100 sebulan.
 • Sokongan Premium mempunyai masa tindak balas tiket selama 10 minit untuk masalah keutamaan tinggi. Ia juga memberikan akses ke saluran Slack peribadi dan sokongan telefon. Ini bermula dari $ 500 sebulan.

2. Tiada Pendaftaran Domain

Sekiranya anda membuat laman web baru, anda tidak dapat mendaftarkan domain dengan Cloudways.

Ia mesti dilakukan dengan perkhidmatan pihak ketiga seperti GoDaddy. Selain itu, sukar untuk mengarahkan URL ke penyediaan hosting.

Banyak perkhidmatan domain pihak ketiga juga menawarkan hosting. Orang mungkin lebih senang menggunakan perkhidmatan yang membolehkan semuanya dilakukan di platform yang sama.

3. Kos Tambahan untuk E-mel

Perkhidmatan lain yang suka disediakan oleh penyedia hosting adalah akaun e-mel.

Tiada perkhidmatan e-mel yang disertakan dengan Cloudways. Sekiranya anda mahukan e-mel berjenama melalui hosting Cloudways, anda harus melalui perkhidmatan yang disebut RackSpace.

Ia mengenakan bayaran $ 1 bagi setiap akaun e-mel setiap bulan. Walaupun ini bukan jumlah yang besar, ia dapat menambah syarikat yang lebih besar dengan lebih dari 100 pekerja.

Sebilangan besar perkhidmatan hosting menyediakan beberapa tahap perkhidmatan e-mel melalui rancangan mereka yang paling asas.

Harga CloudWays, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Cloudways menawarkan pelbagai bayaran semasa anda merancang. Tidak ada kontrak atau tempoh komitmen.

Pelanggan boleh membayar sama ada bulanan atau setiap jam untuk Cloudways. Rancangannya berbeza berdasarkan pelayan yang anda pilih.

Cloudways menawarkan Antara 7 dan 14 rancangan berbeza untuk setiap perkhidmatan.

Harga dan rancangan Cloudways

Setiap tahap perkhidmatan berbeza pada RAM, pemproses, penyimpanan, dan lebar jalur.

 • Digital Ocean’s pelan terkecil bermula dari $ 10 sebulan, termasuk caj hosting. Ia dilengkapi dengan 1 GB Ram, 1 Core Processor. Penyimpanan pada tahap ini ialah 25 GB dengan lebar jalur 1 TB. Pelan terbesarnya adalah 192 GB dengan 32 Core Processor, 3,840 GB storan, dan 12 TB Bandwidth. Ia menghasilkan $ 1,035 sebulan.
 • Linode ni pelan terkecil ialah $ 12 sebulan dengan Ram 1 GB, pemproses 1 teras, storan 25 GB, dan lebar jalur 1 TB. Pilihan Linode terbesar ialah $ 1,205 sebulan dengan 192 GB Ram, pemproses 32 teras, storan 3,840 GB, dan lebar jalur 20 TB.
 • Vultr bermula $ 11 sebulan. Ia mempunyai ram 1 GB, pemproses 1 teras, storan 25 GB, dan lebar jalur 1 TB. Pelan terbesarnya berharga $ 385 sebulan. Ia dilengkapi dengan ram 64 GB, pemproses 16 Core, storan 1,280 GB, dan lebar jalur 10 TB
 • Perkhidmatan Web Amazon bermula pada $ 36.51 sebulan. Pilihan terkecilnya dilengkapi dengan RAM 1,75 GB, pemproses 1vCPU, storan 20 GB, dan lebar jalur 2 GB. Di hujung yang lebih tinggi, anda memperoleh $ 3,567.98 sebulan. Pelan AWS ini dilengkapi dengan RAM 384 GB, pemproses 96vCPU, storan 20 GB, dan lebar jalur 2 GB.
 • Awan Google bermula pada $ 33.30 sebulan. Pelan asasnya merangkumi RAM 1,70 GB, pemproses 1vCPU, storan 20 GB, dan lebar jalur 2 GB. Hujung spektrum lain mempunyai 120 GB Ram, Pemproses 32vCPU, penyimpanan 20 GB, dan lebar jalur 2 GB. Harganya $ 1,290.42 sebulan

Adakah Kami Mengesyorkan Cloudways?

Ya, kami sudi.

CloudWays memberikan kelajuan memuatkan halaman yang cepat dan waktu operasi yang luar biasa tanpa waktu henti selama tempoh ujian 3 bulan dan kami mempunyai harapan yang tinggi untuk bulan-bulan mendatang.

Kami juga penggemar perkhidmatan pemantauan proaktif dan pilihan keselamatan mereka.

Walaupun kami tidak menyukai sistem sokongan berjenama mereka, sokongan sembang langsung tersedia walaupun pada tahap percuma, dan sangat berkesan.

Secara keseluruhan, ini adalah perkhidmatan yang baik dengan pelbagai rancangan untuk dipilih.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan Cloudways sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author