TSOHost Review: Kekurangan & Kebaikan setelah 12 bulan pemantauan.

Ulasan TsoHostLaman Utama TsoHost

Tsohost ditubuhkan pada tahun 2003 oleh Paragon Internet Group.

Hari ini mereka mengehoskan lebih daripada 500,000 laman web dari pangkalan mereka di UK.

Tidak seperti beberapa syarikat yang mencapai skala yang sama dan habis terjual, Tsohost sebahagian besarnya dipimpin oleh pasukan pengasas yang sama yang mengoperasikannya sejak penubuhannya selama hampir 14 tahun.

Tsohost mungkin bukan salah satu penyedia hosting terbesar atau terkenal di luar sana. Tetapi pertumbuhan dan kepemimpinan yang stabil menunjukkan syarikat yang tahu apa yang sedang dilakukannya.

Ulasan ini yang anda baca hampir setahun dibuat.

Pada bulan November 2018, kami mendaftar untuk rancangan hosting awan mereka dan telah memantau statistik prestasi dengan teliti seperti waktu operasi dan kelajuan muat halaman sejak itu..

Matlamat kami adalah untuk menyusun tinjauan yang adil dan tidak berat sebelah dan membiarkan data Tsohost bercakap sendiri berdasarkan prestasi laman web ujian langsung kami.

Mari lihat bagaimana prestasi Tsohost sejak beberapa bulan terakhir.

Kelebihan Menggunakan TsoHost Hosting

Tsohost (syarikat) telah berkembang dengan stabil dan mengekalkan pasukan pengasasnya. Itu menunjukkan organisasi yang dikendalikan dengan baik yang (harus) memberikan aspek yang paling penting seperti waktu dan kelajuan.

1. Ciri Pelan ‘Bonus’ yang bagus

Perbandingan rancangan harga TsoHostPerbandingan rancangan harga TsoHost

Seperti kebanyakan hos teratas web, Tsohost menampilkan pemasangan satu klik mudah dari aplikasi kegemaran anda seperti WordPress, Drupal, dan ZenCart. Ini bermakna anda boleh mempunyai laman web baru dalam beberapa minit, dan mungkin akan dijual pada penghujung hari.

Setiap rancangan hosting bersama juga dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. (Dan tidak seperti banyak tuan rumah lain, jaminan pengembalian wang ini benar-benar bagus, tanpa bayaran tersembunyi atau muslihat lain yang perlu dibimbangkan.)

Rancangan mereka – walaupun yang paling murah dan asas – dilengkapi dengan banyak ciri tambahan yang tidak begitu biasa dengan host lain. Contohnya, semua rancangan mereka menawarkan migrasi nama domain dan laman web secara percuma.

2. Harga Telus

Banyak penyedia hosting mempunyai banyak penjualan pada saat daftar keluar terakhir. Apabila anda memilih rancangan yang mereka pilih, ia sering disertakan dengan komitmen 2 atau 3 tahun dengan harga pembaharuan yang lebih tinggi.

Kami menyukai rancangan harga Tsohost kerana anda akan mendapat SEMUA CIRI ditunjukkan dalam rancangan harga mereka dan mereka juga menunjukkan harga komitmen harga yang berbeza.

Harga pertunjukan adalah selama 12 bulan (kira-kira 4 $ / bln untuk rancangan permulaan) dan untuk pembayaran bulanan, anda akan melihat kenaikan harga 1 $ – kira-kira 5 $ / bln.

3. Sokongan yang pantas dan responsif

Tsohost menawarkan perkhidmatan pelanggan di semua saluran utama. Seperti banyak syarikat hari ini, mereka menikmati ulasan bercampur.

Yang kami hargai adalah masa tindak balas mereka yang cepat dan komunikasi yang telus di rangkaian sosial utama seperti Twitter.

Sokongan media sosial TsoHostSokongan Twitter TsoHost

Kami juga kagum dengan pilihan sembang langsung mereka. Mereka berhubung dengan segera, responsif dan profesional serta menunjukkan minat yang tulus terhadap keperluan kami. Kami bersambung pada hari Sabtu juga, yang merupakan kelebihan yang menyenangkan yang dimiliki oleh Tsohost.

Tsohost juga baru-baru ini memperluas jam sokongan telefon mereka beberapa bulan yang lalu, dari jam 7 pagi hingga tengah malam GMT. Itu baik dan buruk, seperti yang akan kita lihat sebentar lagi …

Kekurangan Menggunakan TsoHost Hosting

Secara keseluruhan, Tsohost mempunyai banyak perkara yang disukai.

Waktu dan kelajuan mereka stabil. Rancangan mereka, malah yang paling murah, dilengkapi dengan beberapa ciri menarik seperti sandaran harian dan pemasangan satu klik.

Dan sokongan pelanggan mereka, walaupun tidak sempurna, sekurang-kurangnya bertindak balas dengan cepat untuk mencuba dan menangani masalah yang belum selesai.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan untuk perkhidmatan mereka yang harus anda ketahui.

1. 99.45% Masa Masa – Lebih teruk daripada Purata Industri

Uptime boleh dikatakan kriteria terpenting yang menjadi tanggungjawab syarikat hosting.

Sebabnya ialah walaupun sedikit masa rehat – seperti 99% – dapat menambahkan sehingga laman web anda berada di luar talian selama hampir satu hari penuh setiap bulan.

Tsohost telah mencatatkan jumlah waktu operasi yang lemah dalam tempoh kami memantau mereka.

12 bulan terakhir pemantauan: waktu operasi

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.85%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.83%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.63%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.69%
 • Waktu operasi purata September 2019: 98.33%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.61%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.45%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.94%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.91%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.60%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 98.28%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.28%

TsoHost statistik 12 bulan terakhirWaktu operasi purata TsoHost | Lihat statistik

Waktu operasi purata mereka di bawah purata industri.

Terlalu banyak gangguan dan banyak waktu henti bererti kehilangan lalu lintas dan berpotensi kehilangan banyak pendapatan.

Anda akan lebih baik dengan beberapa penyedia lain (termasuk pilihan # 1 kami, rancangan WordPress HostGator Managed).

2. Halaman Memuatkan Masa Lebih lambat daripada Persaingan

Kriteria pengambilan keputusan utama kedua yang harus anda gunakan ketika menilai syarikat hosting baru adalah kepantasan.

Sebabnya? Tiga perempat trafik laman web anda akan berhenti jika halaman mengambil masa lebih daripada lima saat untuk dimuat.

12 bulan terakhir pemantauan: LOAD TIME

TsoHost statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata TsoHost | Lihat statistik

Kami sangat bimbang dengan bulan-bulan pertama ketika kami mula memantau mereka. Dengan masa muat 2 saat, ini bermakna hampir separuh trafik anda akan meninggalkan laman web ini dan mengunjungi orang lain, yang mempunyai masa muat yang jauh lebih baik, sekurang-kurangnya di bawah 1 saat.

Namun, dalam beberapa bulan terakhir, mereka telah menunjukkan peningkatan masa pemuatan, jadi ada harapan agar mereka terus meningkatkan kelajuan mereka.

Buat masa ini, mereka tidak cukup baik dengan rata-rata 813ms untuk mendapatkan jempol daripada kami.

3. Pelayan yang berpusat di UK

Tidak semestinya perkara yang buruk. Namun, jika laman web anda terutama untuk pasaran AS dan pangkalan pelanggan, anda lebih baik menggunakan pelayan anda yang berada di AS bukan di luar negara.

Pelayan luar negara sering melambatkan laman web anda kerana pemindahan data mengambil masa lebih lama.

4. Syarat Pembayaran Yang Ketat

Syarat Perkhidmatan yang panjang dan mengerikan biasanya di mana semua jenazah dikebumikan.

Dan syarat Tsohost tidak terkecuali.

Pertama, adakah syarat ketat mereka mengenai bagaimana dan kapan pembaharuan dibayar.

Inilah masalahnya: berapa kerap anda mendapat kad kredit atau debit baru sepanjang tahun, hanya untuk kad lama yang masih terpaut ke banyak akaun dalam talian (seperti penyedia hosting)?

Sekiranya invois tertunggak tidak dijaga dalam beberapa hari, Tsohost akan menggantung akaun anda secara automatik (yang bermaksud laman web anda akan ditutup). Oleh itu, perhatikan e-mel peringatan tersebut!

Apabila produk lain yang dibeli melalui mereka, seperti nama domain, kadaluarsa (sekali lagi, malangnya, perkara biasa apabila mereka cuba menjalankan kad dengan nombor lama dan pembayaran tidak dapat dilaksanakan – walaupun anda hanya menganggapnya), produk tersebut akan tamat pada keesokan harinya.

Setelah membuat pembayaran dengan betul, anda masih perlu memberitahu mereka melalui e-mel untuk mendapatkan kembali domain atau laman web anda dalam talian dalam 24 jam ke depan. Oleh itu, anda mungkin melihat secara tidak sengaja pada masa henti yang panjang sekiranya sesuatu yang biasa, seperti butiran kad anda berubah, berlaku dan pembayaran tidak dapat dilaksanakan.

Kelemahan lain yang berpotensi adalah bahawa semua pembayaran yang diterima mestilah dalam Pound sterling UK. Ini bermakna anda sentiasa berjaga-jaga untuk sebarang kemungkinan kadar pertukaran.

Akhir sekali, mereka berhak untuk mengubah atau menyesuaikan harga pada bila-bila masa. Itu bererti walaupun tempoh pembaharuan anda yang seterusnya tidak akan membebankan anda sekarang … itu tidak bermaksud itu akan berlaku dalam masa terdekat.

5. Sokongan Telefon Terhad

Kritikan akhir kecil.

Ya, hebatnya sokongan telefon Tsohost telah dilanjutkan hingga jam 7 pagi hingga tengah malam GMT.

Namun, jika anda berada di A.S. (atau di tempat lain selain dari UK dan Eropah Barat) yang mungkin menimbulkan beberapa masalah.

Sebagai contoh, bagaimana jika anda duduk di California pada jam 5:30 petang dan laman web anda mempunyai masalah? Sayang sekali, kerana GMT tengah malam adalah 5 petang PST, ini bermaksud anda tidak akan dapat menghubungi sesiapa sahaja di telefon selama enam atau tujuh jam lagi.

Perkara itu, digabungkan dengan kenyataan bahawa anda mempunyai nilai tukar, mungkin menjadikannya sukar untuk berurusan dengan luar jika anda tinggal di luar UK.

Harga TsoHost, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

TsoHost menawarkan empat rancangan hosting bersama yang berbeza. Semua harga yang ditunjukkan adalah dengan komitmen 12 bulan. Ada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Inilah yang disertakan dalam setiap:

 • Ekonomi: Pelan ini berharga £ 3,99 sebulan, dan memberi anda ruang penyimpanan 100 GB, dengan lebar jalur TANPA BATAS dan Peti Mel 100 x 200MB, Mari Enkripsi Sokongan SSL + Nama Domain Percuma.
 • Deluxe: Pelan ini berharga £ 5,99 setiap bulan, storan tanpa had, lebar jalur tidak terhad, Peti mel 500 x 1GB, Mari Sulitkan Sokongan SSL, SSL Standard Percuma + Nama Domain Percuma
 • Muktamad: Pelan ini berharga £ 8,99 setiap bulan, memberikan storan tanpa had, lebar jalur tanpa had, Peti mel x 10GB tanpa had, Mari Sulitkan Sokongan SSL, SSL Standard Percuma, 2 Migrasi eCommerce + Nama Domain Percuma.
 • Maksimum: Pelan ini berharga £ 14,99 setiap bulan, memberikan storan tanpa had, lebar jalur TANPA BATAS, Mari Sulitkan Sokongan SSL + Nama Domain Percuma, 3 Migrasi e-niaga.

Pelan harga TsoHostHarga dan rancangan TsoHost

 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran agak cepat dan tidak menyakitkan
 • cara bayaran: Anda boleh membayar dengan kad kredit atau PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Tidak ada nama domain pada beberapa rancangan. Berhati-hati dengan pembaharuan.
 • Jual Beli: Terdapat beberapa peningkatan dalam perjalanan.
 • Pengaktifan Akaun: Biasanya sekejap, bagaimanapun, boleh memakan masa hingga satu hari dalam beberapa kes.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Sangat mudah, proses pemasangan satu klik dari aplikasi paling popular yang ada.

Adakah Kami Mengesyorkan Tsohost?

Malangnya tidak.

Kami menyukai rancangan mereka yang agak murah yang menawarkan ciri-ciri hebat. Kami juga menghargai bahawa harga mereka, walaupun dengan syarat yang ketat, telus dan jujur ​​di laman web mereka. Walau bagaimanapun, harga ditunjukkan tanpa PPN, yang ditentukan oleh negara anda untuk maklumat pengebilan.

Kami tidak terkesan dengan kelajuan uptime dan terlalu rata-rata mereka.

Kami gembira dengan sokongan mereka. Walau bagaimanapun, apabila ciri penting lain tidak baik, anda semestinya akan mendaftar dengan orang lain.

Anda akan lebih baik dengan beberapa penyedia hosting teratas kami.

Adakah anda mempunyai pengalaman dengan TsoHost? Sekiranya demikian, kami ingin mendengar tinjauan yang telus dan jujur ​​di bawah – positif atau negatif!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author