Perkhidmatan Web Hosting Terbaik untuk Pakistan

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting web (sebahagiannya untuk mengehoskan pelanggan kami, dan sebahagiannya kerana kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen ��), kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan hos laman web yang hebat.

Kami memeriksa semua akaun kami, menganalisis host web mana yang berfungsi dengan baik untuk Pakistan (menggunakan penjejakan langsung), dan mana yang tidak (dan mengapa). Kemudian kami memutuskan untuk membina halaman perbandingan besar ini untuk berkongsi apa yang kami dapati, nikmati!

Untuk rujukan pantas, cari 3 teratas kami di bawah!

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Penyedia perkhidmatan di seluruh duniaCiri-ciri UlasanLaman Laman Web
Logo Hostinger USD $ 0.99 (Jualan Besar 90%)

 • Sangat murah
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Sokongan responsif
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Rangkaian pelayan global
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Ulasan Hostinger
tapak tapak2 USD $ 3.95 (diskaun 67% untuk invois pertama sahaja)
 • Pelayan Singapura + rangkaian global
 • Berpatutan
 • Persembahan hebat
Kajian SiteGround
GreengeeksLogo USD $ 2.95
 • Pengacaraan hijau
 • Ruang cakera tidak terhad
Kajian GreenGeeks

# footable_29032 td.ninja_column_3 {text-align: tengah; }

Mengenai Ulasan Hosting Kami

Semasa menulis ulasan hosting web kami untuk Pakistan, kami mempertimbangkan banyak faktor.

Ini termasuk waktu operasi, pilihan sokongan dan masa respons, kelajuan, lokasi pelayan, kemudahan penggunaan, kos vs nilai, ruang cakera, dll.

2 faktor terpenting yang kami fokuskan ialah sokongan �� dan kelajuan ⚡.

Sebagai contoh, mari kita ketahui kelajuan laman web, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya laman web yang layak penyedia hosting sangat penting!

Seperti yang anda lihat, kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda!

Beberapa laman web yang telah kami tampilkan:

Dipaparkan di laman web

Web Hosting Terbaik Pakistan – Ulasan 2020

Disini adalah 10 ulasan web hosting terbaik untuk Pakistan, memperincikan kos, pilihan sokongan, dan ruang cakera mereka:

1. Hostinger – Web Hosting Keseluruhan Terbaik

www.hostinger.com

Logo Hostinger

Harga: $ 0.99
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung

Hostinger menyediakan satu perkhidmatan hosting web terbaik dengan pemasangan wordpress 1 klik, panel kawalan build khusus dan sokongan pelanggan 24/7 yang sangat baik. Pakej premium mereka lebih murah daripada hosting GoDaddy dan sesuai untuk pemilik laman web di Pakistan.

Pelayan data mereka terdapat di seluruh dunia termasuk A.S., Singapura dan Eropah. Mereka menawarkan penyimpanan SSD yang akan membantu memuatkan laman web anda dengan pantas dari mana saja di dunia termasuk Pakistan.

Teknologi Hostinger

Hostinger mempunyai pelbagai pilihan hosting termasuk hosting bersama, hosting WordPress, VPS dan hosting awan untuk laman web berskala besar yang memerlukan prestasi berkelajuan tinggi. Pelan hosting bersama Hostinger sangat sesuai untuk pemula kerana harganya murah dan panel kawalannya sangat mesra pengguna. Mereka juga mempunyai pangkalan pengetahuan yang besar untuk membimbing pengguna mereka melalui proses tersebut. Anda boleh membina dan mula menjalankan laman web anda dengan cepat.

Mereka juga memiliki rencana hosting yang ditujukan untuk pemilik usaha kecil dan laman web berskala besar. VPS dan hosting awan menawarkan storan yang besar bersama dengan plugin caching untuk memuatkan laman web dengan kelajuan super sonik.

Hostinger menjamin masa operasi 99.9% dan mengikut pemantauan penggunaan kami, ia memberikan 100% ini. Sekiranya ada masalah, anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan secara langsung yang tersedia 24 jam untuk menyelesaikan masalah anda.

Melihat nilai yang anda dapat dengan hanya $ 0.99 / bln, anda tidak perlu melihat lebih jauh.

Kelebihan

 • Kelajuan memuatkan laman web yang pantas
 • Sokongan pelanggan 24 jam
 • Sangat murah
 • Rangkaian pelayan global
 • Penyediaan yang mudah

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround – Naib Johan Web Hosting Keseluruhan

www.siteground.com

Logo SiteGround

Harga: USD $ 3.95
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

SiteGround adalah syarikat hosting lain yang sangat terkenal dengan lebih dari 2 juta domain di bawah bidangnya. Ini juga merupakan salah satu perkhidmatan hosting yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Pelan hosting termurah (StartUp) SiteGround, yang bertujuan untuk pemula, bermula pada $ 3.95 / bulan (diperbaharui pada $ 11.95 / bulan). Rancangan ini mempunyai ciri untuk menjadi tuan rumah 1 Laman web dengan 10,000 pengunjung dan juga menawarkan Pemasangan WP Percuma, ruang 10 GB, CDN Percuma, SSL Percuma, E-mel Percuma, dan banyak lagi. Pelan lain (GrowBig dan GoGeek) sesuai untuk perniagaan kecil di Pakistan dengan pilihan untuk menjadi tuan rumah laman web tanpa had dengan lalu lintas lebih dari 25,000 pelawat / bulan. Pelan ini juga menawarkan alat dev yang sangat berguna untuk pembangunan web yang cekap.

Ciri yang membezakan hosting SiteGround adalah rangkaiannya yang sangat pantas yang dibina di Google Cloud. Ia menawarkan kelajuan pemuatan pantas untuk laman web dengan TTFB di bawah 200 ms dan halaman yang dioptimumkan dengan kelajuan standard dapat dimuat dengan mudah di bawah 2 s. Ini sangat baik untuk laman web e-dagang dan perniagaan di mana kelajuan halaman adalah faktor penting dalam mengubah pengunjung menjadi pelanggan. Di atasnya, SiteGround juga menawarkan integrasi CDN untuk menawarkan kelajuan kilat yang sama untuk pengguna yang menghubungkan dari seluruh dunia.

SiteGround mempunyai pasukan sokongan pelanggan 24/7 yang sangat responsif yang dapat bertindak balas dalam masa 10 minit melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel.

Kelebihan

 • Masa memuat cepat untuk laman web
 • CDN untuk mengoptimumkan kelajuan bagi pengguna di seluruh dunia
 • Pelbagai ciri keselamatan dan sandaran harian yang baik
 • Papan pemuka dan panel kawalan Firendly pengguna

Keburukan

 • Kos yang tinggi, kos pembaharuan yang lebih tinggi

3. Greengeeks – Web Hosting Hijau Terbaik

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Harga: $ 2.95 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks adalah satu lagi pilihan perkhidmatan hosting yang baik. Ini adalah syarikat hosting “Hijau” yang membeli sijil tenaga boleh diperbaharui bernilai 300% penggunaan tenaga laman web. Ini adalah syarikat hosting mesra alam terbaik yang boleh anda temui di antara senarai besar.

Malah rancangan hosting GreenGeeks termurah dilengkapi dengan ciri-ciri penting dan berasaskan prestasi untuk laman web. Anda boleh menghoskan 1 laman web pada pelan asas dengan Penyimpanan Tanpa Had, CDN Percuma dan SSL Wildcard Percuma. Kelajuan laman web ditingkatkan oleh pelayan web LiteSpeed ​​mereka, Power Cacher, dan penyimpanan SSD Raid-10 moden. Gabungan ini menyediakan sambungan cepat dan masa memuat halaman walaupun untuk laman web berskala besar. Pelan GreenGeeks Pro dan Premium menawarkan prestasi berkelajuan lebih tinggi dan pilihan untuk menjadi tuan rumah laman web tanpa had.

Ciri bernilai tinggi lain yang anda terima dengan GreenGeeks Hosting termasuk pembangun laman drag ‘n drop, penghijrahan laman web percuma, dan akaun e-mel. Mereka menawarkan sokongan teknikal 24/7 yang sangat sesuai untuk pelanggan yang memerlukan perhatian teknikal peribadi terhadap masalah mereka.

Kelebihan

 • Masa muatan yang cepat
 • Mesra alam
 • Pelbagai sumber tanpa had, termasuk ruang cakera

Keburukan

 • Kos pembaharuan yang tinggi

4. A2 Hosting – Hosting Terbaik untuk Penjual Semula

www.a2hosting.com

Logo Hosting A2

Harga: $ 3.92 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

A2 Hosting menghoskan lebih dari 500,000 domain dan lebih popular untuk perkhidmatan hosting bersama. Pelan termurah mereka dilengkapi dengan 1 laman web, SSL Percuma, storan SSD tanpa had, Cloudflare CDN, sokongan CMS, cPanel, dan laman pementasan yang biasanya tidak tersedia dalam rancangan asas perkhidmatan hosting lain.

Pelayan A2 Hosting dioptimumkan untuk laman web WordPress dan memberikan masa muat yang cepat. Ia mengoptimumkan laman web secara automatik dengan kemampuan cache dan pemampatan untuk mencapai prestasi terbaik. A2 mempunyai ciri unik yang tidak ditawarkan oleh penyedia hosting lain pada julat harga yang sama. Ia merangkumi cache sisi pelayan, kawasan pementasan, dan pemalam pengoptimuman kelajuan untuk WordPress. A2 boleh menjadi perkhidmatan hosting goto anda jika anda blogger baru dan mencari penyedia perkhidmatan dengan harga sederhana dan boleh dipercayai.

A2 Hosting mempunyai faedah dan ciri tambahan untuk rancangan akhir mereka yang lebih tinggi. Ia menawarkan peningkatan prestasi 20X dengan pelayan Turbo mereka yang dikuasakan oleh APC / OPcache & Turbo Cache. Pelayan Turbo mengendalikan sambungan dengan lebih cekap dan pantas. Dan kelajuan pemuatan yang cepat menyumbang secara signifikan dalam SEO dan pengalaman pengguna.

A2 Hosting juga mempunyai pasukan sokongan pelanggan 24 jam yang boleh anda akses melalui sembang langsung atau telefon. Namun, ada masa menunggu dengan ciri sembang langsung, yang mungkin mengecewakan.

Kelebihan

 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Peratusan masa kerja yang tinggi
 • Integrasi CDN CloudFlare
 • Pelbagai sumber yang tidak terhad

Keburukan

 • Sokongan sembang langsung dapat ditingkatkan

5. Inspedium – Web Hosting Tempatan

www.inspedium.com

logo inspedium

Harga: Rs. 128 / bulan
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Tiket

Inspedium adalah perkhidmatan hosting yang berpusat di Pakistan dengan kantor pusat yang terletak di Karachi. Mereka menawarkan pelbagai rancangan termasuk Shared, Business, dan Reseller hosting. Inspedium mempunyai pelanggan yang hebat dan mereka menjadi tuan rumah beberapa laman web teratas seperti Geo.tv, Arydigital.tv dll.

Inspedium mempunyai ciri-ciri mengagumkan pada rancangan hosting asasnya yang merangkumi Unlimited Strotage, Unlimited Data Transfer, SSL Percuma, CDN percuma untuk 1 laman web. Mereka juga mempunyai pelayan web litespeed untuk penyambungan pantas dan pemuatan halaman. Pelan hosting juga murah bermula dari Rs. 128 / bulan dan harga dinyatakan dengan jelas dan tidak ada caj tersembunyi yang tiba-tiba boleh muncul di invois anda.

Mereka mengehoskan pilihan pembayaran invois juga lebih mudah melalui EasyPaisa dan Jazz Cash. Sekiranya anda tidak mempunyai kemudahan menggunakan kad kredit, anda boleh menggunakan pilihan pembayaran tempatan dengan mudah.

Kelebihan

 • Pemuatan laman web yang pantas
 • Cpanel
 • Harga yang berpatutan

Keburukan

 • Mungkin tidak sesuai untuk menjangkau khalayak antarabangsa

6. Kinsta – Hosting WordPress Terurus Terbaik

kinsta.com

logo kinsta

Harga: $ 30 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket

Kinsta adalah perkhidmatan hosting WordPress terurus premium yang dikuasakan oleh rangkaian premium Google Cloud. Pengehosan pelayan Google Cloud menjadikan Kinsta berbeza dengan perkhidmatan hosting bersama dan dedikasi tradisional. Cloud hosting menggunakan ruang pelayan maya yang mempunyai kemampuan untuk membuat skala dan lebih fleksibel untuk memberikan kelajuan pemuatan yang cepat dan juga menangani lonjakan lalu lintas dengan sangat cekap.

Kinsta mempunyai lebih dari 20 lokasi pelayan untuk dipilih dan yang paling dekat dengan Pakistan adalah Mumbai yang dapat memberikan kepantasan pantas kepada pengunjung anda. Dari segi kepantasan, Kinsta berada di atas dan melebihi pesaingnya. Ia dapat memberikan masa tindak balas pelayan di bawah 50ms kepada pelawat. Anda juga dapat menggunakan keupayaan CDN untuk meningkatkan masa pemuatan dengan lebih ketara.

Waktu operasi juga sangat mengagumkan pada 99.9% walaupun mereka telah mencapai waktu operasi 100% untuk tahun lalu. Kinsta memastikan ini dengan pemantauan berterusan dan pemeriksaan masa operasi setiap minit dan betulkan kod tindak balas ralat dalam masa kurang dari 30 minit. Di samping itu, ini adalah hos impian untuk pembangun dengan alat seperti akses SSH, Git dan WP-CLI pada semua rancangan mereka dari Starter hingga Enterprise.

Tetapi, semua ciri premium ini berharga pada harga $ 30 / bulan pada rancangan paling asas untuk 1 laman web dengan 20,000 pelawat. Walaupun tidak berpatutan untuk perniagaan kecil tetapi boleh menjadi ideal untuk laman web e-dagang berskala besar. Oleh kerana Kinsta dioptimumkan untuk laman WordPress Woocommerce dan dapat dengan mudah menguruskan pemuatan laman web dengan banyak plugin.

Kelebihan

 • Salah satu hos web WordPress terbaik
 • Pemuatan laman web yang pantas
 • Waktu operasi 100% sejak 2018
 • Sokongan yang bermanfaat dan responsif
 • Kinsta menggunakan rangkaian premium Google Cloud

Keburukan

 • Mahal

7. HostPapa

www.hostpapa.com

Logo HostPapa

Harga: USD $ 3.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

HostPapa menjual dirinya sebagai penyelesaian hosting untuk perniagaan kecil. Ia mempunyai rancangan dan ciri hosting yang murah seperti pemasangan WordPress 1-Klik, pembina laman web asas, Jalur Lebar Tidak Terukur, dll..

HostPapa menawarkan 3 jenis rancangan hosting: Starter, akaun Perniagaan, dan akaun Business Pro. Paling murah bermula dari $ 3.95 / bulan tetapi mempunyai komitmen selama 3 tahun. Rancangan Perniagaan menawarkan pelbagai ciri yang merangkumi ruang web, lebar jalur, domain, dan e-mel. Anda hanya akan menerima sijil SSL dan kemas kini automatik jika anda menaik taraf ke akaun Business Pro.

Sokongan pelanggan HostPapa tersedia 24/7 melalui sembang langsung, telefon dan e-mel. Fungsi sembang langsung tidak begitu mesra pengguna dan mengkliknya akan membuka tab baru, di mana anda harus log masuk ke akaun HostPapa anda sekali lagi.

Kelebihan

 • Kelajuan memuatkan web yang baik
 • Pelbagai rancangan hosting dengan pelbagai ciri
 • Sokongan CMS seperti WordPress dan lain-lain
 • 24 jam Sokongan pelanggan

Keburukan

 • Harga tidak mudah dan mahal untuk rancangan 1 tahun

8. BlueHost – Host Web yang Baik untuk Pemula

www.bluehost.com

Logo Bluehost

Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Bluehost adalah salah satu syarikat hosting web yang paling terkenal dengan lebih daripada 3M domain yang dihoskan. Ini adalah salah satu perkhidmatan hosting murah yang menawarkan rancangan harga yang berpatutan, tanpa caj tersembunyi dan pendaftaran domain percuma untuk tahun pertama. Ciri-ciri ini menjadikannya hosting yang ideal untuk laman web baru.

Bluehost mempunyai pusat data di seluruh dunia termasuk Eropah, Amerika Syarikat dan Asia yang bermaksud anda dapat memberikan masa muat yang cepat dan pengalaman pengguna yang optimum kepada pengunjung anda. Anda dapat menggunakan host web ini untuk berbagai solusi hosting, termasuk hosting bersama, hosting awan, VPS, hosting WooCommerce, dan hosting WordPress.

Terdapat tiga rancangan untuk dipilih, Basic, Plus, dan Prime. Pelan asas dilengkapi dengan hosting untuk 1 laman web dan dengan ciri seperti cPanel, storan 50GB, pemasangan CMS satu klik, E-mel tanpa had, SSL percuma, dan lain-lain. Pelan peringkat lebih tinggi menawarkan hosting untuk sebilangan besar laman web dengan storan tanpa had.

Satu perkara yang perlu diperhatikan ialah Bluehost tidak termasuk penghijrahan laman web percuma, yang merupakan ciri yang mungkin diperlukan oleh pemilik laman web yang ada. Tetapi dengan banyak alat yang tersedia dalam talian untuk penghijrahan laman web, ini tidak menjadi masalah.

Kelebihan

 • Sambungan cepat dan memuatkan laman web
 • Sokongan yang responsif dan bermanfaat
 • Disyorkan oleh WordPress
 • Pelbagai perkhidmatan hosting tersedia

Keburukan

 • Harga pembaharuan meningkat
 • Tiada penghijrahan laman web percuma

9. Dreamhost

www.dreamhost.com

Logo Dreamhost

Harga: $ 2.59 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

DreamHost adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting web tertua di industri dan menjadi tuan rumah lebih daripada 1.5 juta laman web di lebih dari 100 negara. Ini adalah pilihan yang sesuai untuk pemilik laman web kecil dengan anggaran yang terhad. Pelayan web Dreamhost terletak terutamanya di AS tetapi mempunyai sambungan yang pantas dan kelajuan memuatkan halaman web tidak akan menjadi masalah di Pakistan.

Dreamhost mempunyai pelbagai pilihan hosting yang sesuai untuk semua orang dari pemula hingga pemilik perniagaan kecil, laman web e-commerce dan lain-lain. Mereka menawarkan hosting bersama, hosting wordpress yang dikendalikan, VPS, Hosting Server Dedicated dan Hosting Cloud. Mereka mempunyai teknologi dalaman dan merupakan syarikat hosting yang sangat dipercayai untuk menjaga kesihatan laman web anda dan selamat dari malware dan virus.

Pakej starter DreamHost merangkumi hosting untuk 1 laman web dengan lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad, SSL percuma dan wordpress 1-klik dan pemasangan CMS lain termasuk Wix dan Weebly. Rancangan DreamHost agak berpatutan, dan mereka tidak menambah yuran pembaharuan seperti kebanyakan hos lain. Pakej permulaan adalah yang termurah selepas Hostinger ($ 2,59 / bulan – rancangan 3 tahun, $ 3,95 / bulan – pelan 1 tahun) di antara semua penyedia hosting yang disenaraikan di sini jika anda termasuk kos pembaharuan.

Dreamhost mempunyai sokongan pelanggan yang sangat terpuji. Pasukan sokongan mereka mahir dalam bidang teknologi dan menangani masalah dengan profesional. Anda akan menyelesaikan masalah anda dalam masa 24 jam setelah menaikkan tiket.

Kelebihan

 • Tiada bayaran pembaharuan atau caj tersembunyi
 • Pelan hosting yang berpatutan
 • Lebar jalur dan ruang cakera tidak terhad
 • Menyokong pelbagai CMS
 • Sokongan pelanggan terbaik

Keburukan

 • Peratusan purata masa penggunaan agak rendah

10. CreativeOn – Web Hosting Tempatan

www.creativeon.com

logo creativeon

Harga: Rs. 2650 / thn untuk rancangan yang layak
Ruang Cakera: 1 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

CreativeOn adalah syarikat hosting web tempatan yang berpusat di Lahore, Pakistan. Ini mempunyai rancangan hosting bersama yang murah dan juga melayani perniagaan kecil. Ia mengehoskan laman web beberapa jenama terkenal Pakistan seperti City 42, Servis, Master Paints, dll.

CreativeOn menawarkan pelbagai penyelesaian hosting: Anggaran, WordPress, Perniagaan, VPS dan juga Dedicated Server. Ciri-ciri rancangan Belanjawan agak terhad, dengan ruang cakera hanya 1 GB dan lebar jalur 10 GB sebulan. Pelan WordPress peringkat tinggi merangkumi ruang cakera tanpa had dan lebar jalur bulanan 120 GB.

Ciri keselamatan yang ditawarkan oleh CreativeOn Hosting adalah terhad dan tidak termasuk sijil SSL atau penyelesaian SiteLock. Anda mesti membeli sijil SSL secara berasingan. Walau bagaimanapun, anda mendapat akses ke ciri lain seperti penyediaan Akaun E-mel dan pencadangan yang kerap.

CreativeOn adalah pilihan kos rendah yang baik jika anda ingin bekerjasama dengan syarikat hosting yang terletak di Pakistan. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk membayar bil hosting anda melalui pindahan akaun bank tempatan atau melalui EasyPaisa atau Jazzcash. CreativeOn juga mempunyai halaman sokongan pelanggan yang berdedikasi dan anda boleh menaikkan tiket untuk pertanyaan anda dengan mudah.

Kelebihan

 • hosting laman web murah di Pakistan
 • Pelbagai rancangan hosting yang baik
 • Kelajuan memuatkan laman web yang baik

Keburukan

 • Ciri terhad
 • Lebar jalur dan ruang cakera yang rendah
 • Ciri keselamatan terhad

Bagaimana Mencari Host Web Terbaik di Pakistan

Tanyakan pada diri anda apakah tujuan laman web anda? Adakah laman web e-dagang dengan transaksi harian atau majalah, berita atau blog biasa. Syarikat hosting laman web transaksi mesti mempunyai ciri keselamatan yang luas untuk melindungi maklumat sensitif pengguna. Laman berita atau majalah berskala besar harus bertujuan untuk perkhidmatan hosting dengan storan dan lebar jalur yang tidak terhad kerana akan menghasilkan banyak kandungan dan menarik lalu lintas yang besar.

Terdapat beberapa faktor yang perlu anda perhatikan sebelum memilih perkhidmatan hosting. Di bawah ini, kita melihat beberapa pertimbangan ini ketika memilih hosting web di Pakistan.

Lokasi Pelayan

Kelajuan memuatkan laman web dipengaruhi oleh lokasi pelayan web hosting. Sebaik-baiknya pelayan hosting harus sedekat mungkin dengan lokasi khalayak sasaran anda.

peta lokasi pelayan

Sayangnya, tidak ada syarikat hosting yang terpuji dengan pelayan hosting yang berlokasi di Pakistan. Oleh itu, jika kepantasan adalah faktor yang sangat kritikal untuk laman web anda, anda harus memilih syarikat hosting dengan pelayan di Eropah atau Asia kerana ini paling dekat dengan Pakistan.

Waktu tamat

Uptime adalah pengukuran masa di mana pusat data hosting beroperasi. Biasanya waktu operasi 99.9% bermaksud bahawa laman web anda akan kekal untuk sepanjang masa sepanjang tahun dan mungkin terdapat masa berhenti 1-2 minit dalam satu bulan ganjil. Semakin tinggi peratusan waktu operasi, semakin dipercayai perkhidmatan hosting.

Peratusan masa operasi 99.94% mungkin kelihatan tinggi, tetapi tidak sesuai untuk laman web dengan jumlah trafik yang tinggi. Pilih perkhidmatan hosting dengan peratusan uptime sekurang-kurangnya 99.8%. Anda boleh menyemak papan pemuka penjejakan langsung kami di sini untuk semua syarikat hosting teratas yang sedang kami lacak.

Ruang Cakera

Ciri ruang cakera menunjukkan jumlah data yang dapat anda simpan di pelayan hosting. Data biasanya dalam bentuk teks, gambar, dan video. Lebih baik memilih perkhidmatan hosting yang menawarkan penyimpanan data tanpa had jika anda mempunyai laman web yang kaya dengan kandungan. Cari juga teknologi penyimpanan yang digunakan syarikat hosting. Pada masa ini, teknologi terbaik adalah SSD yang menyediakan sambungan cepat dan memuatkan kelajuan.

Lebar Jalur Dan Pemindahan Data

Jalur lebar merujuk kepada kadar di mana data dipindahkan kepada pengguna. Sedangkan pemindahan data adalah jumlah data yang dipindahkan kepada pengguna. Biasanya rancangan hosting asas membataskan jumlah data yang dipindahkan. Anda boleh menggunakan pelan hosting murah asas dengan had pemindahan data jika anda pemula dan tidak akan menarik banyak lalu lintas ke laman web anda pada peringkat awal. Semasa laman web anda berkembang, anda sentiasa boleh beralih ke rancangan peringkat tinggi dengan pemindahan data tanpa had.

Kepantasan

Kelajuan memuatkan laman web adalah perkara penting yang harus dipertimbangkan ketika memilih syarikat hosting. Pelayan Hosting dan lokasi mereka adalah faktor asas yang mempengaruhi kelajuan laman web anda. Pengukuran seperti Time To First Byte (TTFB) memberikan petunjuk yang baik betapa cepatnya penyambungan pelayan hosting. TTFB yang ideal adalah di bawah 200ms.

Kelajuan pelayan

Pertimbangkan Speed ​​sebagai pertimbangan serius jika anda e-commerce atau Jenama kerana laman web berkelajuan rendah juga mempengaruhi kredibiliti jenama dan menyebabkan penglibatan rendah.

Sokongan

Syarikat hosting yang baik selalu mempunyai sokongan pelanggan yang baik yang mudah dijangkau dan mereka dapat menyelesaikan masalah laman web dalam masa 24 jam. Sebilangan besar syarikat hosting menawarkan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, tiket sokongan, e-mel atau telefon. Sebaiknya elakkan syarikat hosting yang tidak mempunyai staf sokongan yang baik.

Keselamatan

Umumnya laman web terdedah kepada masalah keselamatan dalam bentuk pelanggaran data, serangan DDOS, perisian hasad dan penggodaman. Perkhidmatan hosting web yang baik mempunyai ciri-ciri yang ada termasuk pemindaian malware dan kemas kini automatik untuk mengelakkan masalah keselamatan.

Sijil SSL

Sijil Secure Sockets Layer (SSL) adalah teknologi keselamatan standard yang menyediakan sambungan yang dienkripsi antara laman web anda dan pelawat. Enjin carian seperti Google lebih suka laman web dengan sijil SSL dan menjadikannya lebih tinggi untuk menyediakan laman web yang selamat dan boleh dipercayai kepada pengguna mereka.

Sijil SSL

Sebilangan besar rancangan hosting merangkumi sijil SSL Percuma, yang sangat sesuai jika anda mempunyai anggaran yang terhad. Let’s Encrypt adalah salah satu syarikat yang telah bekerjasama dengan banyak syarikat hosting dan memberikan sijil SSL Percuma.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author