Penyedia CDN (Rangkaian Penghantaran Kandungan) Terbaik di Kanada

Pada tahun 1883, Wild West. Dua duda berdiri 50 kaki antara satu sama lain, di hadapan menara jam.

Kelajuan halaman sangat penting kerana secara langsung mempengaruhi pengalaman pengguna. Dalam eCommerce, anda sama ada yang cepat… Atau si mati. ��

Kelajuan lebih penting daripada fungsi bagus atau reka bentuk estetik yang mungkin anda masukkan di laman web anda. Anda lihat, menurut kajian baru-baru ini, 47% pengguna web hampir tidak akan melayari laman web anda jika tidak memuatkannya dua saat atau kurang.

Beberapa kajian juga menunjukkan bahawa 78% pembeli dalam talian yang mengalami masalah laman web kurang cenderung untuk membeli dari laman web yang sama sekali lagi, dan 44% daripada mereka akan memberitahu rakan mereka tentang mereka pengalaman buruk!

vektor kelajuan laman webSeolah-olah itu tidak cukup buruk, Google secara konsisten menekankannya kelajuan halaman adalah faktor kedudukan.

Ini bermaksud bahawa laman web memuat cepat adalah landasan pantas untuk mendapatkan lebih banyak pengunjung, kedudukan yang lebih baik dan pengalaman pengguna yang lebih baik. Sekarang kita semua tahu bahawa algoritma Google – sebahagian besarnya – diselimuti kerahsiaan, walaupun kekurangan maklumat ini, kita tahu syarikat gergasi mesin pencari secara terang-terangan menunjukkan bahawa kelajuan laman web tidak terpisahkan dengan kejayaan mana-mana laman web.

Di mana Bermula?

Memasang a Rangkaian Penghantaran Kandungan adalah tempat yang bagus untuk memulakan untuk mengoptimumkan kelajuan. Tetapi kerana terdapat begitu banyak penyedia Rangkaian Penyampaian Kandungan di Kanada, penyempitan kepada penyedia Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) terbaik boleh menjadi tugas yang sangat besar.

Nasib baik untuk anda, kami telah melakukan semua angkat berat untuk membantu anda mengatasi omong kosong dan mencari perkhidmatan CDN yang sesuai untuk keperluan anda. Hari ini, kami akan berkongsi dengan anda hanya yang terbaik dari yang terbaik. Oleh itu, jika anda memerlukan lebih banyak kebaikan hosting, maka periksa halaman Kanada hosting terbaik kami nanti.

Sebelum kita mulakan, mari kita fahami apa itu CDN, dan bagaimana langkah ke arah yang betul.

Mari sampai ke sana.

Apa itu Rangkaian Penghantaran Kandungan?

Rangkaian Penghantaran Kandungan, juga dikenal sebagai CDN, adalah rangkaian pelayan web yang diedarkan secara global yang menyimpan kandungan statik di laman web anda dan menyimpannya di pelbagai lokasi yang berbeza untuk mendekatkannya dengan pengguna global.

Inilah cara ia berfungsi. Biasanya, laman web anda dilayan dari satu lokasi. Jadi, semua pelawat anda mengakses pelayan yang sama. Ini bermaksud, jika anda mempunyai lalu lintas yang tinggi, laman web anda akan menjadi perlahan secara automatik. Dan kadang-kadang pada waktu puncak, laman web anda bahkan boleh merosakkan pelayan.

mengapa menggunakan cdn

Fungsi CDN, dalam hal ini, adalah untuk menyimpan semua sumber statik laman web anda sehingga disajikan melalui pelayan CDN. Ini mengurangkan beban pada pelayan hosting anda dan menjadikannya lebih pantas dan cekap. Selain itu, setiap permintaan pengguna laman web ditangani oleh pelayan yang paling dekat dengan mereka sehingga memperhatikannya.

Apakah Faedah Menggunakan CDN?

Ada beberapa faedah yang dapat saya fikirkan – yang paling utama ialah ia menjimatkan wang anda. Yang benar adalah, mengambil perkhidmatan CDN dan penyedia hosting menjimatkan kos jika tidak, anda akan mengalami sekiranya anda melabur dalam infrastruktur dan penyedia perkhidmatan berasingan di seluruh dunia.

faedah menggunakan cdn

Bukan itu sahaja.

 • CDN juga menurunkan latensi rangkaian dan kehilangan paket yang bermaksud bahawa pengguna akhir mengalami lebih sedikit kegelisahan dan peningkatan kualiti aliran. Hasilnya, pengguna dapat menyampaikan kandungan definisi tinggi.
 • CDN menjadikan segmen audiens anda lebih mudah dan menyampaikan kandungan yang berbeza kepada pengguna yang berbeza bergantung pada jenis peranti yang digunakan pengguna.
 • Kerana cara penyusunan seni bina CDN, peleburan dibuat untuk memastikan kebolehpercayaan dan pengalaman web yang menyenangkan.
 • Ia memberikan keselamatan tambahan untuk membantu mengurangkan serangan DDoS dan ancaman web.
 • CDN dapat disebarkan di hampir semua platform dengan lancar.
 • CDNS juga dapat meningkatkan kelajuan laman web anda.

Apa yang perlu dicari dalam CDN

Penyedia CDN tidak sama. Sebilangannya jelas lebih baik daripada yang lain dalam banyak aspek. Untuk memastikan bahawa anda memilih penyedia CDN yang betul berikut adalah beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan.

rajah masa muat halaman cdnKepantasan

Kelajuan laman web sangat penting. Memandangkan bahawa rata-rata orang hanya menunggu dua hingga tiga saat untuk memuatkan laman web, masa pemuatan CDN yang anda pilih mesti cukup baik. Tidak ada gunanya membelanjakan banyak wang untuk CDN jika tidak pantas.

Kebolehpercayaan

Mari kita betulkan ini. Kebolehpercayaan tidak bermaksud bahawa CDN akan menawarkan kebolehpercayaan yang luar biasa 100% sepanjang masa. Pasti, mereka dapat memberikan yang terbaik dan hampir tetapi seperti semua penyelesaian teknologi lain, mereka juga mempunyai kekurangan. Tetapi, sebagai peraturan umum, CDN yang baik sekurang-kurangnya harus disiarkan kebolehpercayaan yang sihat daripada 99.999%.

ikon sslKeselamatan

Faktor lain yang ingin anda pertimbangkan adalah seberapa selamat CDN yang anda inginkan.

Anda ingin memastikan bahawa anda mempunyai Secure Sockets Layer (SSL) atau Transport Layer Security (TLS) terbaik sehingga tidak ada data yang dikirim dalam teks biasa apabila semuanya seharusnya disulitkan..

Harga

Sebelum melabur dalam mana-mana CDN, anda pasti ingin tahu berapa banyak kos yang akan dikenakan kepada anda. Sebilangan besar pembekal dikenakan oleh GB. Oleh itu, sangat berguna untuk mengetahui berapa banyak lebar jalur yang anda gunakan sehingga anda dapat mengira berapa banyak kos penggunaan CDN.

Penafian: Walaupun mungkin menggoda untuk membuat kesepakatan paling murah ketika datang ke Rangkaian Penghantaran Kandungan, anda pasti tidak mahu berkompromi dengan kualiti. Kerana itu bermaksud anda akan menyebarkan khalayak anda dan itu bukan sesuatu yang ingin anda lakukan. Anda mendapat apa yang anda bayar.

vektor lokasi pelayan rangkaian globalBilangan Lokasi Rangkaian

Dalam dunia penyedia CDN, semakin banyak lokasi CDN mempunyai fleksibiliti yang lebih besar yang akan anda miliki. Atas sebab ini, CDN yang anda kunjungi harus mempunyai lokasi rangkaian sebanyak mungkin yang merangkumi semua benua utama.

Sokongan Pelanggan 24/7

Mari kita jujur. Kemungkinan menghadapi cegukan sama sekali tidak ada. Dan, jika anda mendapat banyak lalu lintas, rintangan tersebut meningkat dengan pesat. Sebelum anda membuat keputusan mengenai penyedia CDN yang anda cari, anda harus memastikan bahawa penyedia tersebut menawarkan sokongan 24/7 apabila ada yang salah.

Pengoptimuman Imej

Salah satu sebab mengapa laman web menjadi perlahan adalah kerana gambar beresolusi tinggi. CDN yang baik harus menawarkan pengoptimuman gambar yang membolehkan gambar dan laman web anda dimuat lebih cepat. Sekarang anda tahu apa yang harus dicari, mari kita ke bahagian yang berair.

Penyedia CDN Terbaik di Kanada Disemak

1. Inkapsula

logo imperva incapsulaIncapsula adalah salah satu penyedia kegemaran saya. Sebabnya cukup mudah. Dengan CDN yang lain, sangat sukar untuk mendapatkan perlindungan keselamatan yang begitu maju. Selain fitur pengimbang beban dan firewall yang diperakui PCI, Incapsula juga mempunyai perlindungan DDoS pintar untuk memberi anda rahang melanggar keselamatan.

Saya juga menyukai kenyataan bahawa ia menawarkan beberapa kelajuan terpantas yang akan anda temui. Terima kasih kepada kapasiti pusat data yang luas di seluruh dunia, Incapsula menyediakan perkhidmatan pantas untuk pelbagai jenis keperluan termasuk perniagaan SaaS, kedai dalam talian, dan streaming video atas permintaan.

Yang terbaik, selain kelajuan yang luar biasa, Incapsula juga dioptimumkan untuk menangani lalu lintas antara pelayan. Tidak ketinggalan juga sangat mudah disediakan.

2. Cloudflare

logo cloudflareDengan rangkaian pusat data yang besar yang tersebar di seluruh dunia dan rangkaian yang sangat berdaya tahan, Cloudflare menawarkan perkhidmatan yang sangat dipercayai dan efisien.

Di samping itu, Cloudflare mempunyai ciri failover dan load balancing terbina dalam yang membantu mengekalkan ketahanan perkhidmatan. Dengan bantuan analitik masa nyata, anda dapat dengan mudah memantau dan menyekat perayap, ancaman, dan bot yang mencurigakan.

Sebagai tambahan kepada kebolehpercayaan dan kecekapan, terdapat banyak lagi perkara yang disukai oleh Cloudflare. Yang paling terkenal adalah kenyataan bahawa mereka menawarkan rancangan percuma dengan beberapa ciri terhad untuk laman web kecil yang tidak dapat memperoleh CDN premium mereka sendiri.

3. Amazon CloudFront

Logo Amazon CloudFrontCloudfront adalah CDN padat penyedia yang menawarkan pelayan yang pantas, global, dan berkembang pesat.

Saya memilih CloudFront kerana mereka menawarkan persekitaran yang selamat dan selamat untuk hampir semua kandungan laman web dan anda sebenarnya boleh mengehadkan negara CDN dan mengadakan live streaming dengan mudah.

Namun, tidak seperti Incapsula dan Cloudflare, perkhidmatan Cloudfront nampaknya sedikit lebih rumit untuk pemula, yang bermaksud bahawa anda memerlukan sedikit latihan untuk menggunakannya.

4. Stackpath

Logo StackpathPilihan nombor empat saya adalah Stackpath. Ini adalah pilihan keempat saya kerana ia adalah salah satu Rangkaian Penghantaran Kandungan yang paling popular di dunia. Ia cepat, selamat, dan mudah disediakan dan mempunyai pelayan yang ditempatkan secara strategik di 90 negara.

Di samping itu, pelayan yang dimuat SSD dioptimumkan untuk memberikan kelajuan pemuatan halaman dan percepatan gambar yang sangat baik — belum lagi ia mempunyai ciri SSL bawaan yang melindungi laman web anda dalam masa nyata dan ciri keselamatan pengesahan dua langkah yang membantu mengunci kandungan anda dan selamatkan akaun anda.

5. Akamai

Logo AkamaiSelanjutnya adalah Akamai. Saya sangat menyukai Rangkaian Penyampaian Kandungan ini kerana ia mempunyai visualisasi masa nyata yang memberikan pandangan berharga tentang wilayah global yang rentan terhadap serangan web.

Selain itu, ia membantu mengenal pasti bandar dengan kepadatan lalu lintas tertinggi dan sambungan paling perlahan. Selain platform cerdasnya, Akamai juga terkenal dengan kemampuannya untuk mempercepat sambungan dan mempunyai infrastruktur yang sesuai yang diperlukan untuk mempercepat sambungan.

Namun, tidak seperti kebanyakan Rangkaian Penghantaran Kandungan lain yang telah saya sebutkan, Akamai cenderung sedikit lebih lambat jika dibandingkan, terutamanya kerana menggunakan carian berdasarkan DNS.

6. Cachefly

Logo CacheflySekiranya anda mencari alternatif untuk Incapsula, maka ini adalah salah satu pilihan terbaik yang ada.

Cachefly serupa dengan nama yang lebih terkenal seperti Cloudflare dan CloudFront kerana ia adalah salah satu CDN terpantas yang terdapat di pasaran. Sebagai tambahan, syarikat ini menawarkan CDN di semua benua yang cukup melonjak jika anda memikirkannya, terutamanya kerana kebanyakan CDN lain hanya menawarkan CDN di sebilangan kecil benua.

Di atas semua barang itu, syarikat mempunyai perjanjian dengan beberapa jenama terbesar yang anda tahu yang merupakan isyarat kepercayaan dan kepercayaan. Namun, pada sisi negatifnya, Cachefly boleh agak mahal. Selain itu, agak sukar untuk mencari rancangan dengan beberapa Gigabyte. Walaupun mahal, ia tetap salah satu yang terbaik di luar sana untuk wang anda.

Menjumlahkannya

Itu sahaja, kawan! Enam daripada penyedia Rangkaian Penyampaian Kandungan terbaik pada tahun 2020. Seperti biasa, pastikan anda membuat penyelidikan dan usaha yang wajar untuk menentukan mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Pembina Laman Web Terbaik
 • Platform Blogging Terbaik

Rujukan dan kredit gambar:

 • EHRIntelligence.com
 • DigiMarkCentral.com
 • KolokasiAmerica.com
 • HackerNoon.com
 • GlobalDots.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author