MDDHosting Review: Cepat (358ms) dengan purata waktu operasi hanya 99.90%

Kajian MDDHosting

MDDHosting adalah sebuah syarikat hosting swasta kecil yang ditubuhkan pada tahun 2007.

Tuntutan mereka untuk terkenal?

Kelajuan dan perkhidmatan. ‘Daging dan kentang’ hosting web. Pendekatan mereka yang terus terang nampaknya jujur ​​dalam industri yang boleh – kurang baik.

Ini juga mencerminkan akar-akar mereka yang sederhana, Mid-Western (bermula dan beribu pejabat di Indiana, dengan pusat data di Denver, Colorado.)

Kami sentiasa mencari berlian yang kasar; syarikat hosting baru yang menawarkan pendekatan yang berbeza atau lebih baik daripada pendukung industri lama.

MDDHosting kelihatan seperti calon yang sempurna.

Kami membeli ‘Basic Plan’ MDDHosting pada bulan Jun 2015, dan menyiapkan laman web WordPress asas untuk mula menjalankan ujian untuk semakan akhirnya yang anda baca sekarang. Anda boleh mendapatkan semua statistik prestasi terperinci kami, seperti waktu dan kelajuan, dengan mengklik ‘Sejarah’ untuk maklumat lanjut.

Kelebihan Menggunakan MDDHosting

Sebilangan besar syarikat hosting menjual perkhidmatan yang sama (kurang lebih). Ada yang melemparkan beberapa tambahan, tetapi tiga dari yang lain waktu rehat, kepantasan, dan sokongan perkhidmatan terutamanya yang anda beli.

Sekiranya syarikat hosting web kekurangan salah satu daripada bidang ini, ada masalah. Dua atau lebih – lari!

Nasib baik, MDDHosting melepasi dua daripada tiga dengan warna terbang.

1. Sangat Cepat dalam Waktu Muat Halaman (358ms)

Pertama – kelajuan. Di sinilah MDDHosting cukup baik selama 24 bulan terakhir.

Selama bulan-bulan ujian, mereka menghabiskan masa memuat halaman yang luar biasa sebanyak 358ms, yang menjadikan mereka tuan rumah terpantas ke-3 kami.

Pemeriksaan latar belakang yang cepat dengan sumber lain mengesahkan bahawa kelajuan adalah salah satu sebab terbesar bagi begitu banyak pelanggan MDDHosting yang gembira.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

MDDHosting statistik terperinci 12 bulan terakhirMDDHosting purata kelajuan 2019-2020 | Lihat statistik

Kami juga menyedari bahawa mereka menggunakan pelayan LiteSpeed ​​yang nampaknya melakukan muslihat untuk mereka:

MDDHosting LiteSpeed

2. Sokongan yang pantas dan cekap

MDDHosting menyediakan sokongan pelanggan 24/7/365 standard melalui telefon, e-mel, dan sistem tiket. Tiada sembang langsung buat masa ini.

Semasa proses semakan kami, mereka menjawab tiket kami dalam masa kurang dari tiga minit (yang cukup pantas untuk dianggap sebagai sembang langsung yang perlahan).

Sekali lagi mereka menunjukkan prestasi yang baik dalam salah satu dari ‘tiga besar’, memberikan sokongan pantas dan cekap yang cukup baik untuk sekurang-kurangnya 8/10.

Sokongan MDDHosting

Sembang pantas dengan ejen sokongan MDDHosting

3. Hosting Langsung

WYSIWYG.

Itu adalah jenaka teknikal yang tidak baik yang bermaksud apa yang anda dapat dengan MDDHosting.

Tiada bayaran tersembunyi. Tiada helah harga di mana anda harus menandatangani 35 tahun ke depan dalam hidup anda dengan harga laman web yang diiklankan rendah. Dan tidak ada permainan dengan ciri standard yang terhad untuk memaksa anda untuk menerima rancangan yang lebih mahal.

Pasti, ada beberapa batasan ruang dan penyimpanan untuk rancangan yang lebih rendah. Jika tidak, anda mendapat semua ciri yang sama dengan yang lebih mahal.

Sebagai contoh, walaupun dengan rancangan asas mereka, anda dapat tidak terhad:

 • Domain
 • Subdomain
 • Pangkalan Data
 • E-mel
 • Akaun FTP

Anda mahu membayar hanya untuk satu bulan, berbanding satu tahun penuh (atau lebih)? Pasti, anda boleh terus maju dan melakukannya. Diskaun tahunan juga tidak besar; oleh itu anda tidak akan banyak kehilangan.

4. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

MDDHosting menawarkan jaminan pengembalian wang 30 hari tanpa syarat dan tanpa syarat dengan kebanyakan rancangan mereka. Tidak ada yang istimewa seperti 90 atau bahkan 97 hari, tetapi tidak buruk juga.

mddhosting wang kembali

5. Migrasi Percuma untuk Laman cPanel

Beberapa hos web yang kami tinjau akan mengenakan bayaran untuk setiap migrasi laman web. Betul: mereka pada dasarnya mengenakan bayaran tambahan kepada anda kerana membawa perniagaan anda kepada mereka.

Yang lain akan menawarkan untuk memindahkan satu laman web ke pelayan mereka secara percuma. Tetapi jika anda ingin membawa tambahan? Betul: mereka akan mengenakan bayaran tambahan kepada anda.

Kami dengan senang hati melaporkan bahawa MDDHosting tidak melakukan apa-apa. Menurut terma mereka, mereka akan membantu memindahkan mana-mana laman web anda ke pusat data mereka secara percuma. Tidak ada had, jadi anda boleh memindahkan dua, lima, atau sepuluh, dan tidak dikenakan bayaran tambahan.

Hanya ada dua peringatan.

Yang pertama ialah anda perlu bertanya dalam 60 hari pertama. Itu nampaknya cukup jelas, jadi bukan masalah besar. Selepas itu, harganya $ 10 setiap laman web.

Isu berpotensi lain adalah bahawa migrasi laman web percuma ini hanya tersedia untuk akaun dengan cPanel. Sekiranya anda cuba memindahkan laman web tanpa akses cPanel, harganya $ 25 per laman atau akaun selepas itu.

Lapisan perak adalah bahawa dasar ini cukup umum. Sebilangan besar host yang mesra cPanel dapat memindahkan fail ini lebih cepat dan lebih mudah daripada konfigurasi tersuai lain yang tidak sesuai dengan persediaan pelayan mereka sendiri.

6. Tiada Kenaikan Harga Pembaharuan

MDDHosting menghasilkan satu lagi trik harga industri biasa yang akhirnya berjaya menarik perhatian pelanggan.

Banyak tuan rumah akan mengiklankan kadar yang sangat rendah di laman web mereka.

Secara semula jadi, orang tertarik dengan apa yang kelihatan seperti nilai yang luar biasa. Dan sekiranya anda mendaftar sekurang-kurangnya tiga tahun untuk mendapatkan harga yang rendah.

Namun, masalah umum lain ialah apabila rancangan pengenalan ini tamat, anda sering ditinggalkan dengan “kadar pembaharuan” yang boleh melebihi 2-3x dari harga awal yang anda bayar.

Syukurlah, MDDHosting tidak melakukannya. Oleh itu, apa sahaja harga yang anda bayar semasa berpindah ke mereka adalah harga yang akan anda bayar apabila rancangan awal anda juga tamat. Tidak ada kenaikan harga yang mengejutkan dalam masa dua hingga tiga tahun.

7. Jaminan Masa “1000%”

MDDHosting mempunyai “Jaminan Masa Upaya 1000%” dalam Syaratnya.

Apa sebenarnya maksudnya?

Ini bermaksud untuk setiap satu jam waktu henti, “anda boleh meminta 10 kali (1000%) jumlah waktu henti yang sebenarnya.”

Dengan kata lain, satu jam waktu henti memberi anda sepuluh jam kredit.
jaminan masa aktif mddhosting
Hasilnya ialah anda perlu menghantar e-mel kepada bahagian pengebilan mereka ([dilindungi e-mel]) dalam masa tujuh hari dari waktu henti.

Sama seperti jaminan masa operasi yang lain, ini hanya berlaku untuk waktu henti sebenar untuk masalah dalaman atau kesilapan.

Keadaan luar biasa atau waktu henti penyelenggaraan biasa tidak termasuk.

Jaminan ini hanya berlaku untuk akaun hosting bersama dan penjual semula mereka.

Kekurangan Menggunakan MDDHosting

Segala-galanya baik dengan harga. Dengan MDDhosting, salah satu ‘kontra’ mereka adalah begitu.

1. Di bawah Waktu Piawai Industri

Sepanjang 24 bulan, kami mengesan waktu operasi MDDHosting untuk laman web kami untuk memastikan semuanya berjalan dengan lancar (dan tidak ada masalah).

Standard industri mencapai sekitar 99.93% waktu operasi, dan MDDHosting 24-bulan secara keseluruhan sayangnya di bawah itu – 99.90%.

Terdapat beberapa bulan yang sangat kuat dengan waktu operasi 100%, tetapi sayangnya ini tidak mencukupi untuk meningkatkan purata mereka.

Secara keseluruhan, ia juga tidak mengerikan, tetapi juga tidak hebat. Terutama apabila anda melihat berapa harganya …

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.81%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.89%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Waktu operasi dan kelajuan purata MDDHosting 24 bulanWaktu operasi purata MDDHosting | Lihat statistik

2. Kos Tambahan untuk Perkhidmatan Tambahan

Pelan asas MDDHosting adalah nilai yang cukup baik. Walau bagaimanapun, apa sahaja ‘di atas dan di luar’ ciri rancangan hosting biasa akan dikenakan biaya sedikit untuk anda.

Contohnya, MDDHosting tidak memasukkan nama domain percuma untuk tahun pertama. Sebaliknya, ia akan dikenakan $ 14.95 / tahun jika anda memerlukan yang baru.

Terdapat juga kenaikan harga yang kecil sekiranya anda mendaftar untuk perjanjian satu atau dua tahun yang lebih pendek. Oleh itu, prabayar untuk satu atau dua tahun selalunya dapat menjimatkan beberapa dolar setiap bulan (yang dapat menambah hingga seratus dolar dari harga keseluruhan rancangan).

Harga Hosting MDD Meningkat

Walaupun MDDHosting menawarkan banyak ciri keselamatan tambahan yang berguna, mereka juga akan dikenakan biaya tambahan. Ini merangkumi segalanya dari keselamatan e-mel SpamExperts mereka hingga keselamatan laman web SiteLock.

Dan kos untuk ini juga tidak murah. Anda melihat dari mana saja dari $ 62,99 selama tiga tahun perkhidmatan Find tingkat bawah SiteLock hingga $ 799,99 selama tiga tahun dari penawaran Defend mereka yang lengkap.

Pada kadar ini, anda akan membayar sebanyak (atau lebih) untuk ciri tambahan ini daripada yang anda mahukan untuk memulakan rancangan hosting asas.

Oleh itu, walaupun mereka menawarkannya, apabila anda mula menambahkan semuanya, nilai per dolar tidak begitu hebat. Dan anda mungkin lebih baik membayar sedikit lebih banyak setiap bulan untuk sesuatu yang merangkumi semua ciri ini dari awal.

Harga MDDHosting, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai pelbagai rancangan hosting yang ditawarkan oleh MDDHosting:

Hosting Berkongsi: Mereka menawarkan dua rancangan hosting bersama utama:

 • Pelan pemula awan: Pelan ini berharga $ 4.00 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 10 GB, domain tanpa had, lebar jalur tanpa had, pangkalan data tanpa had, dan akaun e-mel.
 • Pelan Cloud1: Dengan $ 7.00 sebulan anda mendapat ruang cakera, domain, pemindahan data, pangkalan data dan banyak lagi tanpa had.
 • Pelan Cloud2: $ 14.00 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera tanpa had, domain tanpa had, lebar jalur tanpa had, pangkalan data tanpa had, dan akaun e-mel.

Harga dan rancangan MDDHosting

 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran yang sangat panjang.
 • cara bayaran: Kad Kredit, Paypal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Dengan mendaftar, anda bersetuju bahawa mereka berhak mengubah jumlah pembayaran bulanan dan caj lain pada bila-bila masa. Anda tidak boleh menggunakan lebih daripada 25 peratus sumber sistem selama lebih dari 120 saat atau anda berisiko diberhentikan akaun (agak standard di kalangan industri). Menyalahgunakan kakitangan mereka dalam medium atau format apa pun akan mengakibatkan penamatan akaun anda tanpa bayaran balik (yang juga agak terhormat).
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan pantas dan mudah aplikasi dan CMS popular dengan Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan MDDHosting?

MDDHosting agak baru untuk permainan hosting. Sejauh ini, mereka telah mengumpulkan bilangan waktu operasi yang dipersoalkan, masa pemuatan halaman yang cepat, dan sokongan pelanggan yang hebat.

Pendekatan no-BS mereka juga menghirup udara segar.

Ya, kami agak mengesyorkannya (tetapi ada pilihan yang lebih baik di luar sana).

Walaupun mereka turun dengan harganya, masih banyak pilihan yang lebih murah di luar sana jika anda hanya mencari hobi atau laman web peribadi.

Jika tidak, walaupun merupakan salah satu pilihan hosting yang paling mahal yang tersedia, anda mungkin akan mendapat nilai wang anda sekiranya anda memanfaatkan semua pilihan ‘tanpa had’ yang bahkan pelan terhad dan asas mereka dilengkapi dengan.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di atas MDDHosting, periksa perbandingan hosting web kami di sini.

Adakah anda pernah menggunakan MDDHosting? Kami ingin mendengar tentang pengalaman anda – baik atau buruk – asalkan jujur ​​dan telus. Anda boleh meninggalkan ulasan MDDHosting anda di bawah:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author