Kajian Weebly

gambar lelaki bertanya tentang hostingWeebly, pembangun laman web yang paling senang digunakan.

Ini akan menjadi jawapan saya untuk senario khayalan yang aneh.

Apakah senario itu? ?

Seorang lelaki menghampiri saya di jalan, menarik bahu saya, dan berbisik dengan senyap, “Sahabat sepupu saya tidak pernah mendengar laman web. Bagaimana anda mahu dia membina satu? “

Saya akan sedikit takut tetapi saya ingin berfikir dengan tenang saya katakan, “Weebly, pembangun laman web yang paling mudah digunakan.”

Ini mungkin tidak akan pernah berlaku tetapi saya ingin merancang lebih awal sekiranya perkara seperti ini berlaku.

Ok, maaf untuk analogi pelik saya mari kita perhatikan butirannya. ?

TLDR;

Weebly adalah salah satu pembangun laman web termudah yang mampu membina laman web yang cantik.

Hanya ada dua pesaing lain, Wix dan Squarespace. Cara terbaik untuk menentukan mana, daripada tiga yang akan digunakan adalah dengan mengetahui dengan tepat apa yang anda cari dari pembangun laman web anda.

Sekiranya anda mencari penyelesaian termudah dan tidak keberatan untuk mengorbankan penyesuaian, janganlah mencari Weebly sebagai pilihan anda untuk pembangun laman web. Sekiranya penyesuaian total adalah apa yang anda mahukan maka pergi ke pembina laman web biasa.

Untuk siapa Weebly

Weebly adalah pembangun laman web yang harus anda gunakan jika anda hampir tidak mempunyai pengalaman menavigasi perisian.

Terdapat skala untuk pembangun laman web. ⚖️

Di satu hujung anda mempunyai Weebly – sangat mudah digunakan dengan sedikit kemampuan penyesuaian. Laman web yang anda buat akan dibahagi dalam kotak dan akan menyampaikan maklumat yang anda ingin sampaikan kepada sesiapa sahaja yang mengunjungi laman web anda.

Di hujung yang lain, anda mempunyai Wix untuk penyesuaian tahap tinggi dan mempunyai keluk pembelajaran yang kecil. Wix pada dasarnya adalah versi kanvas kosong dari pembangun laman web dengan banyak pilihan. Untuk Wix yang benar-benar dicabar dari segi teknologi sebenarnya boleh menjadi luar biasa. Sesiapa yang telah menggunakan perisian separa rumit pada hari ini dan usia semestinya tidak menghadapi masalah untuk mengetahui.

Squarespace beroperasi di jalan tengah dengan templat yang mudah digunakan dan artistik. Ada ruang untuk menavigasi di luar templat dan mengubah keadaan di sekitar masih dapat membuka kaleng cacing. Sekiranya anda berpegang pada templat, ia hampir sama mudah digunakan seperti Weebly.

Ketika turun, Weebly hanya akan membuat anda terkawal. Tidak banyak keputusan yang perlu dibuat dan keputusan yang anda buat tidaklah rumit. Keindahan Wix adalah kesederhanaannya. 

Memutuskan pembangun laman web semudah mengetahui di mana anda berada dalam spektrum tersebut.

Sekiranya anda tidak yakin dengan kemampuan anda untuk menggunakan perisian pembinaan laman web, maka gunakan Weebly. Walaupun anda tidak yakin – kami masih yakin bahawa anda boleh membina laman web yang kukuh menggunakan Weebly.

Pembangun Seret dan Jatuhkan (Tidak Perlu Pengekodan)

drag-drop-screen weebly

Terdapat banyak perkhidmatan pembangunan laman web yang mempunyai fungsi drag-and-drop. Seperti disebutkan sebelumnya, Wix dan Squarespace adalah persaingan di ruang pembangun laman web drag-and-drop. Anda mengambil elemen yang ingin dibina di halaman dan menyeretnya ke tempat yang anda mahukan.

Anda menyeretnya, kemudian jatuhkannya!

Weebly menjadikannya lebih mudah kerana apabila anda memilih tema, anda akan terhad kepada apa yang sebenarnya anda boleh bergerak. Kata-kata dengan jujur ​​tidak dapat menyatakan betapa senangnya penggunaan Weebly dengan fungsi drag and drop mereka.

Sebaik sahaja anda memilih tema, hanya ada beberapa pilihan untuk menyeret dan melepaskan. Ini membuatkan anda membina laman web anda dan kemudian merasa seperti saya rasa laman web saya sudah selesai sekarang.

Bina Laman Web Anda dalam Beberapa Jam

Kaedah terbaik untuk menggambarkan Weebly adalah sederhana sederhana. Pertukaran di sini adalah bahawa tidak ada banyak pilihan dalam perisian. Ini adalah pertukaran besar – tidak semestinya buruk – tetapi tidak ada banyak pilihan dan penyesuaian.

Yang Baik – Ada Keindahan dalam Kesederhanaan

Saya yakin bahawa 97% orang yang membaca artikel ini dapat membuat laman web dalam masa kurang dari empat jam di Weebly. 3% yang lain terdiri daripada orang seperti Kakek saya – maafkan Kakek. ?

Dia adalah jenis orang yang mempunyai kemampuan untuk membuka penyemak imbas web dan mencari catatan blog tetapi dia akan menghadapi banyak masalah menggunakan perisian apa pun. Tidak teruk untuk seorang yang berusia 88 tahun.

weebly-SSLSekiranya anda dapat menjumpai halaman ini dan melakukan aktiviti lain tanpa perebutan, anda akan melakukannya dengan baik dengan Weebly. Ia sangat mudah digunakan.

Selain itu, ada banyak kualiti yang baik ketika menggunakan Weebly. Tidak perlu bimbang tentang kelajuan dan keselamatan adalah aspek besar dalam menggunakan pembangun laman web. Weebly pasti berjaya dalam kategori ini kerana mereka mempunyai masa muat yang cepat.

Mereka juga menjaga pencegahan penggodam dan spam dan dengan rancangan perniagaan, mereka termasuk SSL.

Maklumat lebih lanjut akan diberikan lebih lanjut tetapi perkara hebat lain tentang Weebly adalah harga, kemudahan penggunaan, sokongan pelanggan, onboarding, dan kebolehpercayaan.

Yang Buruk – Tidak Hebat untuk Orang Yang Ingin Menyesuaikan Segalanya

Ini semua mengenai spektrum yang saya sentuh sebelumnya. Sekiranya anda tidak tergolong dalam kategori yang saya sebutkan ada kemungkinan besar anda tidak akan menikmati penggunaan Weebly.

Weebly adalah asas – yang bagus untuk banyak orang. Dasar itu sangat memerlukan seseorang yang termotivasi untuk mengembangkan perniagaan. Akan ada sekatan penyesuaian di jalan sekiranya pertumbuhan menjadi keutamaan.

Pilihan untuk laman web anda pada dasarnya terhad kepada apa yang disediakan oleh Weebly. Sekali lagi, bukan perkara buruk kerana anda masih boleh membina laman web tetapi inilah sebabnya mengapa perkhidmatan ini sangat mudah digunakan.

penyunting weebly

“Backend” laman web juga meninggalkan banyak perkara yang diinginkan. Kesederhanaan jelas merupakan tujuan utama ketika datang ke Weebly dan menyesuaikan apa sahaja sangat sukar di antara muka.

Weebly juga mempunyai tambahan dan pelanjutan tetapi mereka meninggalkan banyak perkara yang diinginkan.

Sekiranya Anda Menggunakan Weebly?

Jawapan = Orang Ingin Membangun Dengan Pantas

pemikiran ikonSelain dari mana anda mendapat spektrum dari apa yang anda mahukan daripada membina laman web, ada alasan lain untuk menggunakan Weebly.

Sekiranya anda benar-benar tahu apa yang anda lakukan dengan membina laman web dan yakin dengan kebolehan anda tetapi anda benar-benar ingin membina laman web secepat mungkin dan tidak peduli dengan perkara lain, maka Weebly adalah pilihan terbaik di luar sana.

Pasaran pembangun laman web sangat bagus kerana hanya ada tiga pelari depan dan kami dengan yakin dapat mengesyorkan masing-masing kepada kumpulan orang tertentu. Kalaulah setiap industri membuat perkara yang mudah!

Rosak

Masa untuk beberapa butiran. Anda tahu semua tentang siapa yang harus menggunakan perisian tetapi selalu baik untuk mengetahui spesifiknya – terutamanya jika anda berada di antara dua pilihan yang berbeza.

Kemudahan penggunaan

Inilah cara anda menggunakan Weebly:

Weebly-Review-Kemudahan-Penggunaan

Tidak kelihatan terlalu sukar, adakah ia?

Tidak ada banyak gangguan di sisi halaman dan hanya beberapa pilihan di bahagian atas halaman. Yang perlu anda buat hanyalah menukar beberapa teks dan menukar stok gambar anda sendiri dan anda mempunyai laman web yang berfungsi.

Secara realistik jika anda tidak mengubah apa-apa pada templat kecuali untuk foto dan teks, anda boleh membuka laman web satu halaman dalam tiga puluh minit.

Terdapat lebih banyak pembangun daripada itu. Anda boleh menyesuaikan lebih jauh dalam setiap templat dengan butang, video, gambar, tayangan slaid, bahagian, pembahagi, dll.

Mengubah setiap elemen adalah mudah kerana yang harus anda lakukan ialah mengkliknya untuk melihat pilihannya. Selain itu, anda mempunyai pilihan untuk salah satu elemen di halaman.

Ini hanya tahap seterusnya yang mudah digunakan. Kalaulah segalanya dalam hidup ini semudah ini.

Templat Percuma – Pilihan Terhad

Templat terbaik di pasaran untuk pembangun laman web ada di Squarespace. Beberapa tahun yang lalu saya akan mengatakan bahawa Weebly tidak dapat membandingkan.

Ini tidak lagi berlaku kerana Weebly telah meningkatkan permainan temanya. Tidak semua tema yang boleh dibeli di Weebly responsif mudah alih sehingga anda ingin berhati-hati. Sebilangan besar dari mereka jadi anda hanya perlu mengingatnya ketika melihatnya.

templat weebly

Semasa mencari tema, anda dapat melihat semua pilihan atau melihat pelbagai kategori yang ditawarkan.

Terdapat juga pilihan untuk membeli templat dari laman web pihak ketiga tetapi anda pasti ingin berhati-hati kerana sokongan yang anda akan dapat bagi mereka tidak dapat dijamin.

Integrasi dan Aplikasi

Bahagian yang diremehkan dari nilai pembangun laman web adalah pusat aplikasi atau gedung aplikasi yang baik yang akan membolehkan anda mencapai penyesuaian yang sebaliknya tidak akan anda lakukan. Ketersediaan aplikasi yang paling tidak masuk akal adalah dengan WordPress tetapi menggunakan WordPress memerlukan banyak langkah yang rumit untuk meneruskannya.

Kedai aplikasi pembangun laman web yang paling senang digunakan adalah Shopify. Shopify adalah pembangun laman web eCommerce terbaik di luar sana dan mempunyai beribu-ribu aplikasi berguna yang boleh anda gunakan.

Ini adalah jenis di mana Weebly pelik berbanding dengan pembangun laman web lain. Weebly jelas mengutamakan kesederhanaan – pada mulanya, ia membolehkan anda memilih sebilangan elemen yang boleh anda gunakan.

Pusat aplikasi sebenarnya membolehkan anda menambahkan elemen baru untuk digunakan dan kebanyakannya percuma. Jelas, jika anda menginginkan sesuatu yang lebih rumit daripada elemen yang paling sederhana, Weebly mahu anda menambahkannya sendiri daripada membebani seseorang dari awal.

Ini sebenarnya adalah strategi yang cukup hebat dan benar-benar berfungsi untuk orang yang tidak pernah membina laman web sebelumnya.

templat weebly

Pilihan menarik lain dalam kategori ini yang diberi nilai tertinggi di laman web termasuk carta undur, pop timbul, tajuk berita, panggilan untuk bertindak, dan kalendar.

Alat tambah khusus ini tidak secara tiba-tiba mengubah Weebly menjadi Wix tetapi mereka menawarkan beberapa fungsi tambahan.

Aplikasi lain ada di Weebly untuk tujuan pemasaran, komunikasi, dan eCommerce. Ini dapat membantu anda dengan apa saja dari Google Ads dan SEO untuk menggunakan perkhidmatan seperti Printful untuk menjual t-shirt.

Melampaui Templat

Sekiranya anda mempunyai minat untuk menukar lebih daripada tiga perkara di luar templat yang disediakan oleh Weebly, saya katakan pergi ke tempat lain.

Kemudahan Weebly di dalam templat sangat mengagumkan. Inilah cara anda menukar warna:

weebly-Mengubah-Warna

Sekiranya anda seorang pereka grafik, senang melihat di laman web ini. Mencuba menukar warna tertentu akan membuat anda tidak siuman dan anda mungkin perlu berusaha untuk membuat kod yang mengalahkan tujuan Weebly. Menukar fon dan aspek lain adalah kisah yang serupa.

Saya akan memberi amaran sekali lagi – jangan gunakan Weebly jika anda mahu keluar dari tema.

Pangkalan Pengetahuan dan Sokongan

sembang sokongan weeblyPerkara hebat mengenai Weebly adalah bahawa tidak akan ada terlalu banyak kejadian di mana anda perlu menghubungi pasukan sokongan.

Sepertinya Weebly menjadikan sokongan sebagai keutamaan kerana mereka mempunyai tiket sokongan, sembang langsung, dan sokongan telefon.

Sokongan telefon hanya terdapat pada waktu perniagaan tetapi mereka mempunyai e-mel tersedia 24/7.

Sekiranya soalan anda lebih berkaitan dengan ciri, Weebly mempunyai pangkalan pengetahuan yang kaya dengan jawapan yang bermanfaat.

Semua artikel disusun bagaimana yang di atas. Mereka biasanya datang dengan arahan langkah demi langkah apabila berlaku. Anda tidak perlu menghubungi sokongan pelanggan melainkan anda menemui pepijat, terutamanya dengan pangkalan pengetahuan.

weebly menukar footer

Blogging dan SEO

seo-blogging-grafikSemua ciri asas yang boleh diinginkan oleh sesiapa sahaja untuk blog disertakan. Blogging di permukaan tidak rumit, jadi jika pembangun laman web mengacaukannya, itu adalah bendera merah besar.

Selain mesra mesin pencari dengan kemampuan untuk mengedit meta deskripsi, tag, dan tajuk, kemampuan SEO malah melangkah lebih jauh. Anda juga dapat mengedit teks alt dan URL gambar.

Terdapat juga alat SEO yang tersedia di pusat aplikasi yang akan membantu memastikan anda berada di jalan SEO yang betul.

Ciri-ciri blog yang luar biasa lain yang tersedia adalah penjadualkan catatan blog dan sistem komen.

Satu kelemahan utama ialah anda tidak dapat menjalankan blog dengan pelbagai pengarang yang kelihatan seperti kelemahan yang pelik.

Harga Weebly

Perkara terbaik mengenai Weebly (dan perkhidmatan yang menawarkan ini) ialah anda boleh mencuba fungsi asas perkhidmatan ini secara percuma. Syarikat yang menawarkan ini mempunyai tempat yang istimewa di hati kita.

Ciri dan harga diperincikan di bawah:

Seperti yang anda lihat, versi percuma menghadkan beberapa ciri anda, tetapi cara terbaik untuk menguji perisian. Pada ketika itu, anda harus memutuskan ciri mana yang benar-benar penting bagi anda dan memutuskan antara Pro dan Perniagaan.

Adakah Anda Memerlukan Hosting Dengan Weebly?

Jawapan ringkasnya adalah tidak.

Jawapan panjangnya juga tidak tetapi saya ingin memberi anda sedikit lebih banyak maklumat mengapa.

Semasa membuat laman web salah satu aspek yang perlu diketahui adalah bagaimana menjadi tuan rumah laman web anda. Untuk mengehos laman web, anda memerlukan pelayan untuk menyediakan ruang penyimpanan dan akses ke web seluruh dunia. Sekiranya anda tidak menggunakan pembangun laman web, terdapat puluhan perkhidmatan hosting di luar sana yang dapat memastikan laman web anda sentiasa beroperasi.

Perkara yang hebat mengenai pembangun laman web adalah bahawa mereka adalah platform all-in-one yang menyediakan perkhidmatan dengan hosting. Aspek positif lain dari pengaturan ini ialah laman web yang dibina di laman web pembangun laman web dioptimumkan untuk pelayan yang digunakan untuk menghoskan laman web anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai hosting, baca panduan kami untuk host web Kanada.

Membungkus semuanya Ke Atas

Weebly boleh menjadi pilihan terbaik untuk membina laman web anda. Nasihat terbaik yang dapat saya berikan adalah dengan benar-benar memikirkan apa yang anda cari dari pembangun laman web dan laman web secara umum.

Sekiranya anda terutamanya mencari pembangun laman web yang mudah digunakan dan laman web untuk menyebarkan sedikit maklumat maka anda tidak boleh salah dengan Weebly.

Soalan Lazim

Adakah Weebly percuma?

Weebly memang mempunyai versi percuma di mana anda boleh membina laman web yang hebat. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mempunyai domain peribadi anda yang tidak sesuai dalam kebanyakan keadaan.

Adakah Weebly ada kebaikannya?

Weebly adalah pilihan yang tepat untuk orang yang tidak mempunyai pengalaman dalam membina laman web dan juga orang yang tidak sabar untuk menggunakan perisian yang rumit. Weebly sangat bagus untuk kesederhanaan.

Berapakah kos untuk menggunakan Weebly?

Weebly mempunyai tiga peringkat harga. Versi percuma tersedia bersama dengan versi $ 12 per bulan dan versi $ 15 per bulan.

Adakah Wix lebih baik daripada Weebly?

Itu bergantung sepenuhnya pada apa yang anda hargai. Sekiranya anda mencari pendekatan yang paling mudah dan senang untuk membina laman web maka Wix tidak lebih baik daripada Weebly. Sekiranya anda mencari kebebasan dan penyesuaian lengkap, Wix lebih baik daripada Weebly.

Rujukan dan kredit gambar:

  • Mycmcu.org
  • WestMark.org
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author