Kajian UK2.net

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
£ 5.95 / bln

UK2.net: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir semua kita)

Sayangnya, secara ringkasnya, kami tidak mengesyorkan UK2.net, untuk beberapa sebab dengan alasan utama adalah waktu dan sokongan. Apabila anda melihat harga dan ciri, semuanya kelihatan sangat menarik, tetapi apabila anda mula menggali lebih dalam … tidak bagus. Mari kita selesaikan beberapa masalah.

Waktu Masa: Banyak ulasan pengguna mengadu tentang gangguan. Mereka juga tidak mempunyai jaminan masa pakai di laman web mereka seperti yang dilakukan oleh kebanyakan host web lain … yang agak aneh.

Sokongan: Terdapat banyak keluhan mengenai sikap sokongan mereka yang melayang, terlalu banyak yang tidak boleh diabaikan. Apabila laman web anda tidak berfungsi (lihat waktu operasi yang tidak baik di atas), anda sekurang-kurangnya memerlukan sokongan untuk memperbaikinya dengan pantas … ini tidak kelihatan.

SSL: Ini membingungkan kita, SSL (https) adalah suatu keharusan hari ini … Google malah melabelkan laman http biasa sebagai “tidak selamat”, dan ini menyakitkan kedudukan anda. Selain itu, anda boleh mendapatkannya secara percuma, tidak tahu mengapa mereka tidak mengintegrasikan sijil SSL percuma, orang lain juga.

Oleh itu, apa yang sebenarnya kami katakan adalah … ada banyak alternatif di luar sana yang lebih baik dalam hampir semua perkara. Kegemaran kami masih SiteGround, mereka BESAR dengan keselamatan, sokongan yang sangat responsif, mempunyai banyak pusat data di seluruh dunia (termasuk di London), dan disyorkan secara rasmi oleh WordPress (tentu saja mereka dapat mengatasi CMS yang anda lemparkan kepada mereka ). Mereka benar-benar tidak berpengalaman, lihat ulasan kami.

Masih berminat dengan UK2.net, teruskan membaca di bawah.

Penyelidikan UK2.net

Kajian UK2.net

UK2 ditubuhkan oleh Ditlev Bredahl pada tahun 1998. Dengan pengalaman lebih kurang 2 dekad dalam menyediakan perkhidmatan hosting UK, mereka telah mendaftarkan lebih dari satu juta nama domain. Mereka juga menggunakan ribuan laman web di lebih dari 200 lokasi di seluruh dunia.

Syarikat ini berpusat di Shoreditch, London. Produk dan perkhidmatan mereka termasuk Pendaftaran Nama Domain, Hosting E-mel, Hosting Laman Web, Pembangun Laman Web, Pelayan Dedicated, dan Hosting Terurus, antara lain. Mereka juga menyediakan SSD Virtual Private Server dan WordPress Hosting.

Harga

UK2 menawarkan tiga jenis rancangan untuk perkhidmatan web hostingnya. Pakej ini diberi nama Essential Hosting, Business Hosting, dan Business Cloud. Ketiga rancangan tersebut dapat dilihat di bawah:

Harga hosting UK2

Pelan termurah dipanggil Essential Hosting dan berharga GBP 1.00 sebulan kerana tawaran terbaru jika anda memilih jangka masa pembayaran 12 bulan. Anda akan dikenakan bayaran sebanyak GBP 6,95 sebulan jika anda ingin membayar setiap bulan. Menurut UK2, rancangan Essential Hosting sangat sesuai untuk pemula yang mempunyai satu laman web.

Pakej ini memberi anda nama domain percuma jika anda memilih sekurang-kurangnya kaedah pembayaran tahunan. Tambahan, anda mendapat ruang web tanpa had. Oleh itu, anda boleh meletakkan>membuat laman web WordPress anda.

Dalam pengembangan, rancangan Essential Hosting menyokong Apache, PHP, Ruby on Rails, Perl, Cron Jobs, dan PHPMyAdmin. Anda juga dapat menggunakan pesan ralat yang disesuaikan di laman web anda. Statistik AW juga tersedia. Alat tersebut boleh digunakan untuk mendapatkan maklumat mengenai penonton anda. Data ini merangkumi negara asal, sistem operasi, dan penyemak imbas yang digunakan, antara lain.

Akhirnya, anda diberi jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Anda hanya boleh mencuba produk dan perkhidmatan mereka dan anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa tanpa sebarang pertanyaan.

Pilihan Sokongan

Pelbagai pilihan sokongan tersedia dengan UK2. Ini digariskan di bawah:

  • Halaman Status Perkhidmatan,
  • Pangkalan Pengetahuan Bantu Diri,
  • Penyerahan Tiket,
  • Sokongan Sembang Langsung Dalam Talian, dan
  • Sokongan Telefon

Sama seperti penyedia hosting lain, halaman Status Perkhidmatan UK2 menunjukkan maklumat masa nyata mengenai status perkhidmatan mereka termasuk Sistem Utama, Panel Kawalan, dan Pelayan Hosting. Kejadian dilaporkan di halaman ini untuk memberi maklumat kepada pelanggan mengenai operasi semasa dan masa lalu syarikat.

Pangkalan Pengetahuan pertolongan diri mengandungi panduan mendalam untuk membantu anda menavigasi jalan melalui produk dan perkhidmatan yang telah anda perolehi. Penyerahan tiket dan sokongan sembang langsung dalam talian tersedia 24/7. Perkara yang sama berlaku dengan sokongan telefon.

Perkhidmatan sokongan pelanggan UK2 mempunyai ulasan positif dan negatif. Menurut pengguna, perkhidmatan tidak konsisten. Beberapa pelanggan menyatakan bahawa mereka tidak mendapat balasan melalui e-mel dan jawapan pada sesi sembang langsung tidak dapat menyelesaikan masalah mereka. Sokongan telefon didapati tidak berkualiti kerana jabatan yang tidak bertanggungjawab terhadap produk tertentu tidak tahu di mana untuk mengarahkan pelanggan mereka.

Sebaliknya, ulasan positif menyatakan bahawa pasukan sokongan mereka sangat membantu dengan beberapa ulasan bahkan mengatakan bahawa mereka menyokong bahkan sebelum mereka melakukan pembelian. Ulasan positif juga mengatakan bahawa UK2 memberikan tindak balas cepat terhadap masalah mereka.

Dengan pelbagai ulasan mengenai perkhidmatan sokongan mereka, kita dapat mengatakan bahawa UK2 tidak sempurna. Hanya beberapa syarikat hosting yang mendapat reputasi hebat ketika datang ke pasukan sokongan pelanggan mereka dan jelas UK2 bukan salah satu dari mereka. Syarikat ini mempunyai puncak dan palung ketika menyediakan perkhidmatan sokongan pelanggan.

Kelebihan

Terdapat beberapa kelebihan untuk mendaftar dengan UK 2. Sebahagiannya dinyatakan di bawah:

Nama Domain Percuma

Sekiranya anda mendapat tempoh pembayaran 12 bulan, anda boleh mendapatkan pendaftaran nama domain percuma. Ini sangat berguna jika anda baru bermula dan belum membeli nama domain anda sendiri. Menjimatkan beberapa paun tidak akan menyakitkan.

Ruang Laman Web Tanpa Had

Sepuluh laman web anda akan dijaga dengan ruang laman web yang tidak terhad. Anda tidak perlu risau fail mana yang harus disimpan dan fail mana yang hendak dipindahkan ke sampah. Anda mempunyai ruang laman web tanpa had yang memberi anda pilihan untuk menghoskan fail dan gambar video yang besar.

Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Anda boleh mendapatkan kembali wang anda dengan jaminan mereka. Sekiranya anda telah mencuba produk dan perkhidmatan mereka dan anda fikir ia tidak sesuai dengan masa anda, maka anda boleh meminta bayaran balik. Semudah itu.

Keburukan

UK2 masih merupakan syarikat yang mempunyai ketidaksempurnaan. Sebahagian daripada mereka digariskan di bawah:

Ulasan Sokongan Pelanggan Bercampur

UK2 mempunyai pelbagai ulasan mengenai perkhidmatan sokongan pelanggan mereka. Ada yang menilai mereka dengan baik sementara yang lain menilai mereka dengan buruk. Sekiranya penyedia hosting tidak secara konsisten menepati janji mereka mengenai perkhidmatan sokongan yang hebat, ini adalah petanda buruk. Mempunyai perkhidmatan sokongan pelanggan yang tidak konsisten adalah salah satu kelemahan UK2.

Waktu Masa Tidak Boleh dipercayai

Yang ini juga berdasarkan ulasan pengguna, kebanyakan mereka mengadu tentang waktu operasi … dan mereka juga tidak mengalami gangguan. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah laman perniagaan yang tidak boleh dilupakan, anda boleh kehilangan banyak petunjuk / pelanggan.

Tiada Sijil SSL Percuma

Kenapayyyyyyyyyy? Tidak seperti syarikat hosting lain, UK2 tidak menyediakan Sijil SSL percuma. Sekiranya laman web anda mengandungi maklumat sensitif, ciri keselamatan ini adalah suatu keharusan. Sekiranya anda mahukan Sijil SSL percuma, anda mesti memilih rancangan seterusnya, Business Hosting. Pelan tersebut berharga GBP 4,48 sebulan jika anda membayar selama 12 bulan di muka. Sijil SSL hanya diberikan secara percuma dalam rancangan Business Hosting jika anda memilih jangka masa pembayaran sekurang-kurangnya 12 bulan.

Kesimpulannya

Di permukaan, UK2.net kelihatan sangat bagus, tetapi seperti yang disebutkan dalam ringkasan, terdapat terlalu banyak masalah di sini untuk benar-benar mengesyorkan yang satu ini. Masalah seperti waktu operasi yang tidak stabil, tanpa SSL percuma, dan sokongan yang dipersoalkan … Kami mencadangkan untuk melihat perbandingan kami di sini dan mencari alternatif yang lebih baik, seperti SiteGround.

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2018-07-29Ilasan Item UK2.netPenilaian Pengarang 21hb1hbkelabukelabukelabuNama Produk UK2.netHarga
GBP 5.95

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author