Kajian Separuh Masa

Logo pertengahan fasa

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
$ 2.78 / bln

Midphase: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir kita semua)

Ringkasnya, kami tidak benar-benar mengesyorkan Midphase (melainkan jika anda menggunakan anggaran yang sangat kecil), untuk beberapa sebab dengan yang utama ialah keselamatan dan kelajuan pemuatan. Mereka murah, yang bagus, tetapi jika anda ingin menjalankan perniagaan yang sah yang memerlukan laman web yang pantas, ada banyak alternatif yang lebih baik di luar sana.

Keselamatan: Memiliki sijil SSL (https, laman yang selamat) adalah suatu keharusan hari ini, pastinya dengan Google menggemari laman https, dan Chrome secara aktif melabelkan laman yang tidak selamat sebagai “tidak selamat” … Sijil SSL asas sebenarnya percuma hari ini, kerana mereka ‘ sangat penting. Sebilangan besar hos menawarkan ini juga secara percuma, kerana mudah disatukan. Walaupun dengan Midphase, anda perlu mendaftar untuk rancangan “perniagaan” untuk mendapatkan sijil SSL percuma …

Kelajuan memuatkan: Pasti tidak optimum di sini, sementara sebahagian besar ulasan pengguna nampaknya berada di sisi netral / positif … apa yang menonjol adalah penekanan pada laman web yang perlahan … tetapi itu disertakan dengan hosting yang sangat murah sehingga anda tidak dapat mengharapkan banyak.

Oleh itu, apa yang sebenarnya kami katakan adalah … terdapat banyak host web di luar sana yang lebih baik dari segalanya (dari keselamatan, sokongan dan prestasi). Kami mencadangkan untuk melihat perbandingan hosting terbaik kami.

Sekiranya anda masih berminat dengan Midphase, teruskan membaca di bawah.

Penyelidikan tahap tengah

Kajian Hosting MidPhase

Pengenalan MidPhase

MidPhase ditubuhkan pada tahun 1998 oleh Daniel L. Ushman, Zachary D., dan Zak Boca. Ibu pejabat syarikat itu terletak di Salt Lake City, Utah. Mereka mempunyai pasukan di beberapa lokasi di seluruh dunia seperti AS, UK, Ukraine, dan India.

Pada tahun 2007 MidPhase diambil alih oleh Kumpulan UK2. Yang terakhir adalah syarikat yang menyediakan perkhidmatan Internet dan berpusat di UK dan juga memiliki syarikat hosting lain seperti WestHost dan VI.net. MidPhase dicalonkan untuk HostReview Readers Choice Award pada tahun 2010.

Harga

MidPhase memberi anda tiga jenis pakej hosting web yang berbeza. Ini dinamakan Peribadi, Profesional, dan Perniagaan. Rancangan tersebut dapat dilihat di bawah:

Pelan termurah disebut Basic dan berharga USD 3.48 sebulan jika anda memilih kontrak 1-, 2-, atau 3 tahun. Walaupun harga tersebut adalah harga promosi sahaja. Pelan ini akan dikenakan biaya USD 7,95 dan USD 6,95 sebulan jika masing-masing mendapat kontrak bulanan dan 3 bulan.

Satu domain hanya boleh dilakukan dengan rancangan Asas. Subdomain hanya terhad kepada satu per akaun hosting. Walaupun dengan rancangan tersebut, anda dapat memiliki ruang web yang tidak terhad. Ini sangat berguna sekiranya anda perlu meletakkan gambar dan video beresolusi tinggi di laman web anda. Anda tidak dibatasi oleh jumlah ruang yang anda miliki sehingga anda dapat dengan bebas meletakkan fail yang anda inginkan di dalam akaun hosting anda.

Anda juga diberi lebar jalur yang tidak terhad. Ini merujuk kepada pemindahan data tanpa had antara pelayan dan peranti yang meminta kandungan laman web. Ini bermaksud, anda boleh mempunyai jumlah lalu lintas yang tidak terhad dan anda tidak perlu membayar lebih banyak jika melebihi jumlah lalu lintas yang biasa anda alami.

Sekiranya anda memilih rancangan tahunan, anda boleh mendapatkan domain percuma. Ini akan berlaku untuk domain primer sahaja. Pendaftaran domain juga terhad kepada sambungan .com, .org, .net, .us, .biz, dan .org. Anda disediakan panel kawalan serba guna yang membolehkan anda menguruskan akaun hosting, alamat e-mel, dan maklumat penagihan, antara lain.

Penyediaan akaun anda adalah percuma. Ini dapat menjimatkan sekitar USD 10.00. Tidak teruk, bukan? Pakej ini dilengkapi dengan Softaculous, pemasang aplikasi yang membolehkan anda memasang ratusan aplikasi hanya dengan beberapa klik.

Akaun e-mel tidak terhad. Ini bermaksud, setiap orang yang bertanggungjawab untuk jabatan yang berlainan di laman web anda boleh memiliki akaunnya sendiri. Menjimatkan beberapa dolar untuk membayar penyedia hosting e-mel yang lain. Ia dilengkapi dengan ciri seperti alias e-mel, penghantar e-mel, dan penjawab automatik. Ia juga dilengkapi dengan perlindungan anti-spam dan anti-virus untuk pertahanan terhadap serangan berbahaya.

Anda boleh mengumpulkan lebih banyak maklumat mengenai laman web anda melalui ciri statistik dalam talian mereka. Webalizer, perisian analisis log web, tersedia dengan pakej termurah. Alat ini melaporkan statistik seperti klik, lawatan, perujuk, dan negara asal pelawat. Alat pelaporan analitik web lain, AWStats, juga disertakan.

PHP 7, Python, Perl-CGI, dan Ruby On Rails disokong oleh rancangan tersebut. ImageMagick 5+ disokong juga. Mereka mempunyai jaminan uptime 99,99%. Ini bermaksud, laman web anda hampir habis dan waktu henti “jarang” berlaku.

Akhirnya, mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Walaupun demikian, ini tidak termasuk nama domain dan hanya berlaku jika pembatalan berlaku dalam 30 hari dari hari penjualan. Sekiranya anda hanya mencuba produk dan perkhidmatan mereka, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya selagi anda memenuhi terma dan syarat jaminan tersebut.

Pilihan Sokongan

Terdapat pelbagai pilihan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan bantuan yang anda perlukan. Berikut adalah pilihan berikut:

  • Halaman Status Perkhidmatan
  • Asas pengetahuan
  • Penyerahan Tiket
  • Sembang Langsung Dalam Talian
  • Sokongan Telefon

Halaman Status Perkhidmatan memberi anda maklumat masa nyata mengenai status perkhidmatan mereka. Ini termasuk maklumat mengenai Sistem Utama, Panel Kawalan, dan Pelayan Hosting. Kejadian lalu juga disertakan di sini. Penyelenggaraan berjadual yang akan datang akan dipaparkan di sini juga.

Pangkalan Pengetahuan mengandungi pelbagai topik yang dapat anda periksa untuk mengatur dan mengurus produk dan perkhidmatan yang telah anda gunakan dengan MidPhase. Sekiranya anda menganggap masalah anda mudah, anda boleh melihat Pangkalan Pengetahuan untuk mendapatkan maklumat. Walaupun, jika masalah anda tidak dapat diselesaikan oleh Pangkalan Pengetahuan, anda harus memilih sembang langsung, sokongan telefon, dan fitur pengiriman tiket mereka.

Pasukan sokongan teknikal mereka ada 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Anda juga boleh menghantar tiket yang juga tersedia 24/7. Ciri sembang langsung mereka terutama digunakan untuk penjualan dan tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat, 08 pagi hingga 5 petang, Waktu Gunung.

Kelebihan

Terdapat beberapa kelebihan untuk bekerja dengan MidPhase. Ini termasuk di bawah:

Ruang Cakera Tanpa Had

Anda diberi jumlah ruang web yang tidak terhad. Ini sangat berguna sekiranya anda perlu meletakkan fail besar di dalam laman web anda. Gambar dan video boleh diletakkan tanpa ragu-ragu. Anda tidak perlu mendapatkan rancangan yang lebih mahal hanya untuk mendapatkan ruang web tambahan. Setiap ruang yang anda perlukan ada.

Domain Percuma

Sekiranya anda memilih rancangan tahunan, anda mendapat domain percuma. Ini menjimatkan dompet anda beberapa dolar. Cukup berguna jika anda baru bermula dan belum mempunyai nama domain. Sambungan domain terhad kepada .com, .org, .net, .us, .biz, dan .org. Sekiranya anda memikirkan pelanjutan lain, anda boleh mendapatkannya daripada pembekal lain.

Keburukan

Kelajuan Memuat Lambat

Kelajuan memuatkan laman web MidPhase lambat berbanding rata-rata. Ia sebenarnya jelas. Mereka tidak mengiklankan SSD atau teknologi cache. Mereka tidak beriklan menggunakan pelayan LiteSpeed. Apa-apa yang berkaitan dengan peningkatan kelajuan tidak dapat dilihat di laman web mereka.

Kelajuan memuatkan laman web yang buruk menyebabkan pengalaman pengguna yang buruk. Ini seterusnya menyebabkan penukaran lebih rendah. Kelajuan memuat yang perlahan juga bermaksud kedudukan yang lebih rendah di mesin pencari. Google menyokong laman web yang memuat lebih cepat berbanding dengan laman web yang memuat lebih perlahan.

Tiada Sijil SSL Percuma

Anda tidak diberi sijil SSL percuma dengan pelan termurah. Sijil SSL penting dalam melindungi maklumat sensitif (mis. Butiran kad kredit) yang terdapat di laman web anda. Selain itu, ia adalah bonus dalam meningkatkan kedudukan mesin pencari anda kerana Google memilih laman web di HTTPS berbanding laman web di HTTP.

Sijil SSL percuma hanya tersedia hanya jika anda memilih pakej tahunan rancangan Perniagaan. Ini akan dikenakan bayaran sebanyak USD 4,38 sebulan. Dengan kontrak selama satu tahun, anda perlu mengeluarkan USD 52.56 di muka. Harga tersebut adalah harga promosi semasa sahaja. Pastikan anda membaca terma dan syarat mereka untuk mengetahui apa yang anda hadapi.

Kesimpulannya

Seperti yang telah disebutkan dalam intro, jika anda mempunyai anggaran dan hanya perlu memulakan blog, Midphase pasti dapat berfungsi untuk anda … tetapi jika anda memerlukan sesuatu yang lebih daripada itu seperti https, kelajuan memuat cepat, dll … kami sangat mengesyorkan mencari penyedia hosting alternatif.

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2018-08-31Penilaian Item MidphasePenilaian Pengarang 31hb1hb1hbkelabukelabuNama Produk MidphasePrice
USD 2.78

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author