Kajian One.com

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
Percuma… pada mulanya

One.com: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir semua kita)

Sayangnya, secara ringkasnya, kami tidak mengesyorkan One.com, untuk beberapa sebab dengan sebab utama adalah waktu dan sokongan. Mari kita selesaikan beberapa masalah yang kita dapati.

Tiada jaminan masa operasi: Yup, anda membaca dengan betul, mereka tidak mempunyai jaminan bahawa laman web anda akan beroperasi, atau berapa lama … dengan setiap penyedia hosting yang lain berusaha mencapai 99.9% waktu operasi, one.com mengatakan tidak, kami tidak akan menjamin apa-apa , bukan permulaan yang bagus!

Ciri-ciri: Walaupun terdapat beberapa ciri yang selalu kami sukai di penyedia hosting kami, saya fikir sandaran akan menjadi salah satu yang paling penting, pastinya jika tidak ada jaminan waktu atau prestasi … baik, pakej pemula tidak termasuk sandaran, no- besar tidak ada dalam buku kami.

Sokongan: Terdapat banyak keluhan mengenai sikap sokongan mereka yang melayang, terlalu banyak yang tidak boleh diabaikan. Sepertinya kakitangan sokongan boleh menggunakan jaminan tanpa uptime (atau prestasi) sebagai alasan untuk segala macam masalah…

Jadi apa yang sebenarnya kami katakan adalah … terdapat banyak host web lain di luar sana yang jauh lebih baik dalam hampir semua perkara. Kegemaran kami masih SiteGround, mereka hebat dalam keselamatan, waktu operasi yang hebat, sokongan yang sangat responsif, mempunyai banyak pusat data di seluruh dunia (termasuk di London), dan disyorkan secara rasmi oleh WordPress (tentu saja mereka dapat mengatasi CMS anda melemparkan mereka). Mereka benar-benar tidak berpengalaman, lihat ulasan kami di sini.

Masih berminat dengan One.com, teruskan membaca di bawah.

Penyelidikan One.com

Ulasan Hosting One.com

Syarikat ini ditubuhkan oleh Jacob Jensen pada tahun 2002 di Denmark. Sehingga kini, ia mempunyai kira-kira 1.5 juta pelanggan yang merangkumi 149 negara. Mereka juga mempunyai lebih daripada 270 pekerja. One.com telah mendaftarkan syarikat di Denmark, Filipina, India, dan Dubai yang membolehkannya bersaing di pasaran (termasuk pasar web hosting di UK sepertinya).

Syarikat ini menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan termasuk Hosting, Pembangun Laman Web, E-mel, Pendaftaran Domain, dan Office 365, antara lain. Mereka telah memenangi banyak anugerah seperti menjadi Pilihan Editor Netzsieger di antara penyedia hosting web. Majalah PC Belanda & Belgium juga menganugerahkan One.com sebagai Pilihan Editor untuk hos web terbaik (mungkinkah mereka hebat) … tetapi kita sebenarnya tidak dapat melihatnya sebagai salah satu hos web teratas.

One.com mempunyai pasukan sokongan, pemaju, dan jurutera yang berlokasi di India, Dubai, dan Denmark. Sokongan ditawarkan dalam pelbagai bahasa termasuk Denmark, Belanda, Jerman, Norway, Perancis, Sweden, dan Inggeris. Setiap bulan, pasukan sokongan menjawab lebih daripada 100,000 pertanyaan.

Harga

One.com menyediakan empat jenis pakej hosting. Pelan ini dinamakan Hosting Starter, Professional, Professional Plus, dan Business. Rancangan tersebut dapat dilihat di bawah:

harga one.com

Pelan termurah disebut pakej Hosting Starter. Harganya USD 2.45 sebulan dan anda hanya boleh memilih kaedah pembayaran tahunan. Oleh itu, anda perlu mengeluarkan sejumlah USD 29.4. Bayaran persediaan berharga USD 13.80. Anda juga mesti membayar cukai pertambahan nilai (PPN) semasa mendaftar keluar.

Menurut One.com, pakej Hosting Starter sangat sesuai untuk laman web asas, blog, dan hosting e-mel. Ini memberi anda ruang penyimpanan 25GB yang cukup banyak jika anda memulakan laman web asas. Anda hanya boleh memiliki satu laman web untuk setiap akaun hosting. Oleh itu, jika anda hanya mempunyai satu laman web per akaun hosting, ruang cakera bernilai 25 GB “mungkin” cukup untuk keperluan penyimpanan anda.

Storan yang digunakan adalah pemacu keadaan pepejal (SSD). Kerana prosesnya yang unik, SSD berfungsi lebih pantas daripada pemacu tradisional. Ini bermaksud, kelajuan pemuatan laman web anda akan lebih cepat dibandingkan dengan yang lain yang menggunakan pemacu tradisional sebagai alat penyimpanannya.

Anda diberi lebar jalur tanpa had yang bermaksud anda dapat menampung jumlah lalu lintas yang tidak terhad. Anda tidak perlu membayar tambahan untuk jumlah penonton laman web yang luar biasa besar. Selain itu, anda diberi akaun e-mel tanpa had. Sekali lagi, anda tidak perlu mengeluarkan lebih banyak wang untuk peti mel tambahan. Anda boleh memberikan akaun e-mel kepada orang yang berlainan jabatan yang berlainan di laman web anda (atau perniagaan).

Pakej Starter Hosting, bersama dengan pakej lain, disertakan dengan Sijil SSL Percuma. Sijil SSL membolehkan anda menyulitkan maklumat sensitif sehingga tidak dapat dilihat semasa diserahkan dari pelayan ke pelayan sehingga sampai ke tempat tujuannya. Ini berguna sekiranya laman web anda mengendalikan maklumat penting seperti nombor kad kredit.

Di samping itu, Sijil SSL membolehkan anda menukar laman web anda dari HTTP ke HTTPS. Yang terakhir ini disukai oleh Google berbanding yang terdahulu dalam kedudukan mesin pencari. Oleh itu, memiliki sijil SSL seperti memukul dua burung dengan satu batu – anda dapat melindungi maklumat sensitif sambil meningkatkan kedudukan anda di halaman hasil mesin pencari.

Anda diberi panel kawalan mesra pengguna yang membolehkan anda mengurus pakej hosting web anda dengan mudah. Panel kawalan intuitif ini memberi anda kemampuan untuk mengakses modul DNS, fail, dan e-mel. Anda juga boleh menggunakannya untuk mengaktifkan add-on seperti SiteLock dan MarketGoo.

Pilihan Sokongan

One.com memberikan anda pelbagai pilihan untuk mendapatkan sokongan. Pilihan ini disertakan di bawah:

  • Halaman Status Sistem One.com,
  • Pangkalan Pengetahuan Bantu Diri,
  • Sokongan Sembang Langsung Dalam Talian,
  • Sokongan Telefon, dan
  • Sokongan E-mel.

Halaman Status Sistem menunjukkan ketersediaan umum sistem di Eropah dan Amerika. Ia menyatakan sama ada sistem ini beroperasi atau tidak. Sebagai tambahan, rakan kongsi One.com seperti Rushfiles, Sitelock, dan MarketGoo disertakan dalam halaman ini dengan laporan status juga. Laporan penyelenggaraan berjadual dapat dilihat di halaman Status Sistem dengan insiden masa lalu termasuk juga memberitahu pelanggan mereka mengenai peristiwa penting masa lalu yang telah berlaku dengan operasi mereka.

Pangkalan Pengetahuan Self-Help, atau Pusat Bantuan seperti yang disebut oleh syarikat, jelas sekali. Ini berisi panduan tentang cara mengatur dan mengurus pakej yang anda perolehi. Sokongan e-mel, telefon, dan sembang langsung dalam talian, tersedia 24/7 untuk memenuhi keperluan sokongan pangkalan pelanggan mereka yang semakin meningkat.

Mengenai ulasan pelanggan, One.com mengumpulkan sentimen bercampur-campur. Beberapa ulasan pelanggan menyatakan bahawa sistem sokongan pelanggan mereka cepat menjawab soalan. Mereka benar-benar mengalami perkhidmatan sokongan pelanggan yang hebat dari syarikat.

Namun, ulasan lain menyatakan bahawa One.com mempunyai pasukan sokongan yang lemah tidak dapat menjawab soalan mudah dan rumit. Walaupun, cepat mendapatkan wakil, kebanyakan mereka tidak menyelesaikan masalah pelanggan. Pada akhirnya, kebanyakan pelanggan terpaksa berpindah dari One.com ke penyedia hosting web yang lain.

Kelebihan

Ketika mendaftar dengan One.com, ada beberapa kelebihan. Ini termasuk di bawah:

Lebar Jalur Tidak terhad

Dengan pakej Hosting Starter, anda mendapat lebar jalur yang tidak terhad. Ini bermaksud anda dapat menampung jumlah lalu lintas yang tidak terhad. Anda tidak akan dikenakan bayaran untuk jumlah penonton laman web yang lebih banyak daripada biasa.

Akaun E-mel Tanpa Had

Bahkan pakej termurah dilengkapi dengan akaun e-mel tanpa had. Anda tidak perlu mengeluarkan lebih banyak wang hanya untuk mendapatkan perkhidmatan hosting e-mel yang lain. Setiap orang yang berkaitan dengan laman web anda (atau perniagaan) yang memerlukan alamat e-mel akan mempunyai akaunnya sendiri.

Sijil SSL percuma

Sijil SSL diberikan kepada anda secara percuma. Ini membolehkan anda menyulitkan maklumat sensitif kerana dihantar melalui pelbagai pelayan ke destinasi terakhirnya. Ini juga bermaksud anda melangkah lebih awal daripada persaingan dari segi kedudukan mesin pencari. Seperti yang anda mungkin atau tidak tahu, enjin carian seperti Google lebih suka laman web yang selamat (HTTPS) berbanding yang tidak selamat (HTTP).

Keburukan

Terdapat pelbagai kelemahan ketika mendaftar dengan One.com. Berikut adalah beberapa di antaranya:

Tiada Jaminan Masa Masa

Prestasi laman web anda tidak terjamin. Sebilangan besar penyedia hosting menyatakan jaminan masa operasi 99.95% hingga 99.99%. Malah ada yang memberikan jaminan 100%. Namun, dengan One.com, jaminan masa pakai ini tidak tersedia.

Pelanggan telah mengadu bahawa laman web mereka tidak berfungsi. Walau bagaimanapun, wakil sokongan syarikat menyatakan bahawa prestasi dan masa kerja tidak dijamin dalam pakej mereka sehingga mereka tidak dapat melakukan apa-apa mengenai laman web yang akan turun.

Wah! Perkara itu menjadi kebimbangan serius jika anda mempunyai laman web yang mesti sentiasa dalam talian untuk mengumpulkan banyak pelanggan dan penjualan. Anda tidak mahu laman web anda rosak. Dan sekiranya benar, anda mahu pasukan sokongan berada di sisi anda. Jelas sekali, One.com kekurangan prestasi dan kebolehpercayaan hosting web.

Storan Terhad

Pelan Permulaan Hosting hanya memberi anda ruang cakera bernilai 25 GB. Ini mungkin tidak mencukupi jika anda mahukan laman web yang dipenuhi dengan gambar dan video berkualiti tinggi. Beberapa syarikat hosting menyediakan ruang cakera yang tidak terhad dan jelas One.com berada pada tahap yang salah.

Ulasan bercampur mengenai sokongan pelanggan

Beberapa ulasan positif. Walaupun ada yang negatif. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, ulasan negatif bahkan menyatakan bahawa wakil sokongan pelanggan mereka mengulangi bahawa tidak ada jaminan pada waktu operasi dan prestasi. Ini menunjukkan bahawa mereka tidak peduli atau tidak dapat melakukan apa-apa sekiranya prestasi laman web menurun.

Perkhidmatan sokongan pelanggan yang baik adalah salah satu faktor utama dalam memilih penyedia hosting web. One.com mempunyai pelbagai ulasan dan anda tidak boleh bertaruh pada sesuatu yang tidak selari. Adakah anda mahukan laman web yang tidak konsisten naik dan turun secara rawak? Sudah tentu tidak.

Tanpa Sandaran & Pulihkan Ciri

Pelan termurah tidak mempunyai ciri sandaran dan pemulihan. Sekiranya ada yang tidak betul dengan laman web anda dan anda tidak dapat memperbaikinya, anda tidak mempunyai sandaran yang boleh anda gunakan untuk memulihkan laman web anda pada satu ketika ketika ia berfungsi. Wah. Itu terlalu teruk. Anda akan bermula dari awal sekiranya ada yang tidak kena. Dan anda tidak mahu itu.

Kesimpulannya

One.com pastinya satu syarikat hosting yang harus dielakkan. Mereka tidak mempunyai jaminan masa kerja atau prestasi dan mereka mempunyai sentimen sokongan pelanggan yang bercampur-campur. Itu adalah ciri utama yang anda perlukan dalam syarikat hosting web dan jelas One.com kekurangannya.

Sebilangan besar lemak dari kami, sebaliknya periksa SiteGround!

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2018-08-20Itil Ulasan Satu.comPenilaian Pengarang 21hb1hbkelabukelabukelabuNama Produk One.comHarga
GBP 0

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author