Kajian JustHost (2020) – Layak Menyanyi Dengan Mereka?

Kajian JustHost

Chris Phillips memulakan JustHost.com pada tahun 2002 di Glendale, California. Maju cepat ke 2012, dan ia diperoleh oleh EIG.

Itu memberi kita gambaran mengenai hasil yang diharapkan berdasarkan tinjauan banyak jenama EIG lain setakat ini (iPage dan HostGator).

Untuk memberi mereka peluang yang adil, kami menyiapkan laman web WordPress di rancangan JustHost ‘Shared’ pada bulan Jun 2015. Sejak itu, kami telah mengawasi waktu dan kelajuan mereka dengan ketat dalam jangkaan untuk memberikan anda tinjauan yang adil dan tidak berat sebelah ini.

Berikut adalah hasilnya:

Kelebihan Menggunakan Hosting Justhost

Sekiranya anda membaca mana-mana ulasan hosting kami yang lain, anda mungkin menyedari bahawa ada sesuatu yang hilang di sini (seperti ‘Big 3’ termasuk waktu operasi, kelajuan, dan perkhidmatan).

Ada sebab untuk itu …

Namun, sebelum kita sampai ke sana, mari kita fokus pada positif.

1. Penyediaan Pelayan Segera

Sebilangan hos memerlukan proses pendaftaran yang panjang untuk kebanyakan akaun baru, yang bermaksud anda (ya, malah yang antarabangsa) mungkin perlu melayari telefon untuk mengesahkan siapa anda.

Ini bermakna anda boleh mengharapkan proses yang LUAR BIASA (belum lagi membuat anda kecewa dan sedikit menjengkelkan). Atau keperluan panggilan telefon jam-kadang-kadang.

Berita baiknya ialah bahawa JustHost menawarkan penyediaan pelayan segera jika anda ingin menggunakan perkhidmatan premium, VPS, atau khusus mereka.

2. Jaminan Wang Tambahan 30 Hari dan Tambahan

JustHost menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari standard jika anda tidak berpuas hati dengan pengalaman awal anda. Itu baru (lihat apa yang kami lakukan di sana?) Rata-rata industri bagi anda yang terus mengikuti perkembangan di rumah.

Penting untuk diperhatikan bahawa bayaran balik hanya berlaku untuk perkhidmatan hosting.

Itu tidak berlaku untuk produk lain, seperti domain. Oleh kerana domain percuma disertakan, JustHost memotong yuran domain yang tidak dapat dikembalikan sebanyak $ 15.99 dari bayaran balik anda untuk menampung kosnya.

Anda kemudian boleh memindahkan nama domain yang telah anda pilih ke hos web lain. Ketahuilah bahawa anda tidak dapat memindahkan domain yang baru didaftarkan ke host lain dalam 60 hari selepas pengaktifan.
ciri justhost
JustHost dengan mudah disatukan dengan platform popular seperti Google Apps, selain lebih dari 100 aplikasi sumber terbuka yang lain.

Mereka juga akan memberikan kredit iklan Google dan Bing percuma, yang merupakan bonus kecil yang berguna jika anda sudah bersedia untuk mula menjana penjualan dalam talian.

3. Nama Domain Percuma

Pendaftaran akaun baru juga akan mendapat nama domain percuma (tanpa mengira rancangan hosting yang anda pilih).

Hore!

4. Perpustakaan Skrip Percuma

Dengan setiap akaun JustHost, anda akan mendapat perpustakaan skrip lengkap secara percuma.

SimpleScripts boleh memasang skrip yang anda pilih secara automatik ke laman web anda secara automatik. Skrip yang ada merangkumi WordPress, osCommerce, phpBB, dan Joomla.

Dengan cara itu, anda boleh memasang skrip yang anda perlukan tanpa harus menjadi pengkodan genius.

5. Keselamatan yang baik

Semasa memilih hos web, keselamatan harus menjadi salah satu keutamaan anda.

Syukurlah, JustHost menawarkan banyak jenis keselamatan laman web yang berbeza. Mereka menggunakan Secure Sockets Layer (SSL), shell shell (SSH), solid-state drive (SSD), dan banyak lagi.

Mereka juga menyediakan SiteLock, yang merangkumi:

 • Pengimbasan kerentanan 360 darjah setiap hari
 • Laporan Papan Pemuka
 • Makluman & Pemberitahuan E-mel
 • Lencana keselamatan yang dapat disahkan dinamik
 • Penyelenggaraan Keselamatan
 • Pengimbasan 360 darjah (penggantian, muat turun drive-by, kelemahan pangkalan data dan kelemahan aplikasi)

Anda juga akan menerima makluman dan laporan segera ke alamat e-mel dan papan pemuka anda sekiranya terdapat ancaman. Dengan cara itu, anda boleh mengambil tindakan terhadap kandungan berbahaya sebelum laman web anda disenarai hitam.

JustHost mendakwa bahawa anda boleh menghubungi pasukan mereka untuk membersihkan fail berniat jahat jika anda tidak tahu cara mengeluarkannya sendiri.

6. Masa Pemuatan Halaman yang Lebih Baik

Ulasan 24 bulan sebelumnya mengenai masa memuat halaman mereka akhirnya menunjukkan prestasi di atas purata.

JustHost telah mencapai sekitar 731ms, yang cukup bagus dengan mempertimbangkan standard industri.

Sekiranya mereka mengekalkan prestasi yang baik, maka itu adalah berita baik kerana kepantasan (atau kekurangannya) adalah salah satu sebab utama orang meninggalkan laman web anda (tanpa menjadi pelanggan atau pelanggan). Pelawat melantun, paparan halaman jatuh, penukaran mendapat kejayaan, dan kepuasan pelanggan di seluruh dunia menurun.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

Statistik terperinci 12 bulan terakhir JustHostKelajuan purata JustHost 2019-2020 | Lihat statistik

Kekurangan Menggunakan Justhost Hosting

Ciri terpenting yang diberikan oleh penyedia hosting adalah:

 1. Waktu tamat: Jumlah masa rata-rata laman web anda dalam talian dan tersedia (bukan ‘down’, di mana pelawat tidak dapat mengaksesnya kerana kesilapan atau masalah pelayan)
 2. Kepantasan: Seberapa cepat (atau perlahan) halaman anda memuatkan semua kandungan, gambar dan banyak lagi. Sebagai peraturan umum, semakin lambat laman web, semakin rendah penukaran.
 3. Sokongan pengguna: Perkhidmatan yang baik harus berada di atas dan di luar untuk membantu anda mengetahui cara menjadikan laman web anda mengalami yang terbaik sambil menyelesaikan masalah umum ketika muncul. Itu benar terutamanya jika anda bukan orang yang paling teknikal di dunia.

Dan jika anda membaca bahagian PROS (gotcha – skimmer!), Anda akan melihat bahawa dua daripada tiga ciri belum muncul.

Itu … bukan petanda baik. Tengoklah:

1. Sokongan Pelanggan yang lemah

Secara keseluruhan pengalaman kami dengan sokongan pelanggan mereka agak baik. Sokongan JustHost dihubungkan dalam masa 3 minit dan jawapan kepada soalan kami diberikan dengan cepat.

Walau bagaimanapun, pemeriksaan latar belakang menunjukkan ulasan bercampur dari pelanggan lain..

Sokongan JustHost

Nampaknya kualiti perkhidmatan pelanggan JustHost mungkin telah berubah menjadi buruk pada tahun 2015.

Lihat sahaja pertukaran yang dimiliki pengguna Twitter @_MichaelTanner dengan JustHost pada bulan Mac 2015:

Twitter JustHost 1

Nampaknya JustHost telah menggunakan pendekatan yang sama di Twitter seperti yang mereka lakukan dalam perkhidmatan sembang langsung mereka. Syarikat itu menghantar pautan kepada Michael sebagai tindak balas mereka yang nampaknya tidak membantu.

Dan dia bukan satu-satunya pelanggan yang boleh mengadu ke Twitter.

Pada bulan Januari 2016, pengguna Twitter @natecyph mengatakan bahawa walaupun sudah lama bersama JustHost, perkhidmatan pelanggan mereka tidak dapat diterima.

JustHost Twitter2

Syarikat itu membalasnya, tetapi sepertinya mereka sudah terlambat.

Syarikat hosting web lain bernama “Cut All The Shit” juga menjawab dan mendorongnya untuk memindahkan laman webnya ke pelayan mereka.

Twitter JustHost 3

Pertukaran menunjukkan untuk menunjukkan berapa banyak pengguna host web menghargai perkhidmatan pelanggan yang berkualiti.

Sekiranya akses kepada sokongan pelanggan yang berkesan, 24/7 penting bagi anda, anda mungkin ingin berfikir dua kali untuk berkomitmen dengan JustHost.

2. Masa Penggunaan Bawah-Purata 99.88%

Selama 24 bulan terakhir, waktu operasi JustHost masuk pada purata 99.88% yang berada di bawah standard industri 99.93%.

Sayang sekali kerana, dalam 12 bulan terakhir, JustHost telah menunjukkan hasil yang baik dan bahkan mengekalkan waktu operasi mereka 100% dalam 4 bulan berturut-turut (Disember 2018-Mac 2019). Namun, tidak cukup untuk meningkatkan waktu operasi rata-rata mereka selama tempoh ujian kami.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.46%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.87%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 98.20%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Statistik 24 bulan terakhir JustHostWaktu operasi purata JustHost | Lihat statistik

3. Harga Termurah HANYA Dengan 3 Tahun, Bayaran Muka

JustHost nampaknya tidak mahal, dengan kadar bulanan $ 3,95 yang dinyatakan.

Perhatikan bahawa anda perlu membayar selama tiga tahun, sekaligus di muka jika anda ingin mengunci harga yang hebat. Jika tidak, jangka pendek (seperti 12 bulan) akan menjadikan anda kembali dengan $ 5.95 sebulan (sekali lagi – dibayar dimuka).

Untuk memburukkan lagi keadaan, apabila kadar ‘promosi’ ini tamat apabila rancangan anda berakhir, pilihan harga anda akan naik semula.

Apabila disesuaikan dengan harga efektif, ia meletakkan persaingan JustHost dengan beberapa hos terbaik yang telah kami kaji. (Anda tahu, yang mempunyai kelajuan dan sokongan yang jauh lebih baik juga.)

4. Sandaran Mingguan Tidak Dijamin

JustHost menawarkan sandaran mingguan.

Walaupun tawaran itu tidak bagus (sebilangan tuan rumah lain menawarkan perbandingan setiap hari atau malam), itu bagus (di hadapannya). Mempunyai sekurang-kurangnya salinan mingguan dalam keadaan kecemasan sangat berguna dan senang diketahui.

Tetapi …

JustHost tidak menjamin sandaran mingguan yang mereka tawarkan. Mereka secara teknikal menawarkan satu tetapi tidak menyokong atau berdiri di belakangnya.

Um … apa?

Jelas sekali, anda tidak dapat melindungi keselamatan dan masa depan laman web anda dengan tuntutan yang kurang memberangsangkan itu.

Anda mungkin mahu mencari rancangan B sekiranya berlaku.

5. Kuantiti Penjualan Terlalu Tinggi

Mana-mana syarikat harus bebas untuk mencuba dan menjana pendapatan walau mereka anggap sesuai.

Malangnya, jumlah penjualan yang anda hadapi ketika mendaftar ke JustHost agak mengecewakan.

Banyak yang lain telah mengadu tentang praktik ini, tetapi malangnya, ia tidak menghentikan kegemparan berterusan.

Harga JustHost, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting yang mereka tawarkan:

 • Pelan asas: Pelan ini berharga $ 3.95 sebulan dan menyokong 1 laman web. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 50GB dan menyokong 5 akaun e-mel (dengan storan 100MB setiap akaun) dan 25 subdomain.
 • Pelan tambah: Pelan ini berharga $ 6.95 sebulan dan menyokong 10 laman web. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 150GB, menyokong 50 nama subdomain, 100 akaun e-mel (500MB per akaun) dan dilengkapi dengan CDN.
 • Rancangan Perdana: Pelan ini berharga $ 6.95 sebulan dan menyokong laman web tanpa had. Ia membenarkan sub-domain tanpa had, akaun e-mel tanpa had, dan penyimpanan tanpa had. Ia dilengkapi dengan 1 sijil SSL, 1 IP khusus, dan perlindungan sandaran premium.

Harga dan rancangan JustHost

 • Domain percuma? Ya.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran dua langkah pantas.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Akaun hosting bersama mempunyai had 200,000 inod, 1,000 jadual pangkalan data, dan pangkalan data MySQL / PostgreSQL 3GB. Melebihi had ini boleh menyebabkan penamatan akaun anda dengan atau tanpa pemberitahuan.
 • Jual Beli: Banyak kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: CPanel mereka sendiri yang sangat disesuaikan.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pilihan “Pemasangan satu klik” untuk memasang aplikasi dan CMS yang popular.

Adakah Kami Mengesyorkan JustHost?

Sukar diperkatakan.

Walaupun kepantasan mereka pantas, JustHost gagal dalam dua daripada tiga perkhidmatan utama sebagai host web.

Kualiti sokongan pelanggan mereka paling rendah dan waktu operasi JustHost juga di bawah purata yang kami ingin lihat.

Di samping itu, harga sebenar mereka menjadikan mereka bersaing langsung dengan beberapa host yang jauh lebih baik pada julat harga yang serupa.

Mungkin ada baiknya memeriksa mereka terlebih dahulu untuk menjimatkan masa, wang, saraf dan, kerumitan dalam jangka masa panjang.

Adakah anda pernah menggunakan JustHost? Sila tinggalkan ulasan yang jujur ​​dan telus di bawah – baik atau buruk, kami menghargai kedua-duanya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author