Kajian FatCow

Logo FatCow

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
$ 4.08 / bln

FatCow: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir semua kita)

Sayangnya, secara ringkasnya, kami tidak mengesyorkan FatCow, kerana banyak sebab dengan yang utama adalah keselamatan dan sokongan. Mari kita selesaikan beberapa masalah yang kita dapati.

Keselamatan: Memiliki sijil SSL adalah suatu keharusan hari ini, pasti dengan Google yang menggemari laman https, dan Chrome secara aktif melabel laman yang tidak selamat sebagai “tidak selamat” … mari kita lihat laman web utama mereka yang cantik

Yup, anda nampak betul, laman web mereka sendiri tidak selamat… Adakah anda benar-benar mahu membeli rancangan hosting dari hos web yang laman webnya sendiri tidak mempunyai sijil SSL yang layak? Ini kerja gila!

Sokongan: Terdapat banyak keluhan mengenai sikap sokongan mereka yang melayang, terlalu banyak yang tidak boleh diabaikan. Segala-galanya dari kelewatan besar dalam respons sokongan, hingga tanggapan kasar dari staf sokongan.

Kelajuan: Mereka lambat, yang sangat buruk hari ini kerana Google mahukan laman web yang pantas dan memberi mereka kedudukan yang lebih tinggi dalam kedudukan mereka … di atas penyelidikan itu menunjukkan bahawa anda boleh kehilangan 10% pelawat anda untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … A tidak-tidak besar-besaran!

Oleh itu, apa yang sebenarnya kami katakan adalah … terdapat banyak host web di luar sana yang jauh lebih baik dalam hampir semua perkara! Elakkan Fatcow! Sebagai gantinya, lihat perbandingan antara host web terbaik untuk AS.

Sekiranya anda masih berminat dengan FatCow, teruskan membaca di bawah.

Penyelidikan FatCow

Tinjauan Hosting Web FatCow

FatCow, apa nama mewah! Jadi apa syarikat itu? FatCow bermula pada tahun 1998 dan menyediakan perkhidmatan hosting web untuk pelbagai perniagaan kecil dan sederhana. Ia lagi dimiliki oleh gergasi hosting web, Endurance International Group (EIG). Konglomerat tersebut memiliki syarikat hosting web lain seperti BlueHost, HostGator, Arvixe, dan iPage.

Ibu pejabat mereka terletak di Albuquerque, New Mexico. Syarikat ini mempunyai dua pusat data di sekitar kawasan Boston, Massachusetts. Kedua-dua pusat data mempunyai kawasan gabungan lebih dari 2400 kaki persegi. Syarikat ini menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan termasuk satu rancangan web hosting (The Original Fat Cow Plan), WordPress Hosting, VPS Services, Dedicated Servers, dan Domain Registration.

Pada suatu ketika, FatCow diakui oleh Web Hosting Magazine sebagai pemenang “Top 50 Editors Choice Award”. Menjelang Julai 2009, FatCow mengumumkan bahawa pejabat dan pusat data mereka dikuasakan 100% oleh tenaga angin. Ini sejajar dengan komitmen mereka untuk terus hijau. Dari tahun 2008 hingga 2011, mereka menyumbangkan sebahagian daripada penjualan mereka ke Bahagian Kanser Payudara Persatuan Kanser Amerika.

Harga

FatCow hanya menyediakan satu jenis rancangan web hosting. Ini dikenali sebagai The Original FatCow Plan.

Harga FatCow

Pelan ini berharga USD 4.08 sebulan jika anda membayar kontrak 36-, 24-, atau 12 bulan. Namun, jika anda ingin membayar dari bulan ke bulan, ia akan dikenakan bayaran sebanyak USD 5.00 sebulan. Ini hanyalah harga perkenalan khas. Harga pembaharuan hosting adalah seperti berikut:

 • Tempoh 1 bulan: USD 14.95 sebulan (ditagih setiap bulan; bergantung pada ketersediaan)
 • Tempoh 12 bulan: USD 14.95 sebulan (ditagih USD 179.40 selama setahun)
 • Tempoh 24 bulan: USD 13.95 sebulan (ditagih USD 334.80 selama 2 tahun)
 • Tempoh 36 bulan: USD 12.95 sebulan (ditagih USD 466.20 selama 3 tahun)

Rancangan ini memberi anda ruang cakera yang tidak terhad. Oodles kerana mereka memanggilnya. Ini bermaksud anda tidak dibatasi oleh jumlah data yang anda letakkan di dalam akaun hosting anda. Ciri yang hebat jika anda perlu mengehoskan video dan gambar berkualiti tinggi dan bersaiz besar di laman web anda.

Jalur lebar juga disebut sebagai Oodles. Ya, ini bermaksud, tidak terhad. Sekiranya anda mempunyai banyak lalu lintas, lebar jalur tidak terhad diperlukan untuk menampung setiap penonton laman web yang anda hadapi. Anda tidak dikenakan bayaran untuk jumlah lalu lintas yang luar biasa besar terutama pada musim puncak. Ini amat berguna sekiranya anda mempunyai sebilangan besar penonton laman web setiap hari.

Peti mel tanpa had adalah ciri lain yang boleh anda manfaatkan. Setiap peti mel mempunyai kapasiti penyimpanan 500 MB atau 10,000 mesej e-mel (mana yang lebih dahulu). Ini bermaksud anda boleh memberi setiap orang yang bertanggungjawab ke atas laman web (atau perniagaan) akaun e-mel mereka sendiri.

Anda diberi nama domain percuma yang dapat menjimatkan beberapa dolar dari poket anda. Anda juga diberikan poin & klik alat membina laman web yang membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional tanpa memerlukan kemahiran atau pengalaman pengekodan. Penyihir pemasangan aplikasi membantu anda menambahkan pelbagai aplikasi ke laman web anda dengan arahan langkah demi langkah yang mudah diikuti.

Anda juga boleh memindahkan laman web anda secara percuma jika anda menghoskannya di syarikat lain. Menjimatkan beberapa dolar. Selain itu, mereka juga mempunyai percuma! Anda diberi Kredit Iklan Google USD 100 dan Kredit Iklan Bing USD 100. Ini berguna jika anda ingin mengiklankan perniagaan anda di mesin carian ini.

Sekiranya anda ingin menjual secara dalam talian, anda diberi banyak ciri untuk melakukannya. Ini termasuk ShopSite Online Store, dapat menerima kad kredit, PayPal Shopping Cart Integration, PowerPay, dan Shared SSL. Aplikasi yang tersedia termasuk WordPress, Gallery2, phpBB, GBook, Joomla !, dan Alat Pungutan Suara, Tinjauan, dan Kaunter.

Pilihan Sokongan

FatCow memberi anda pelbagai pilihan untuk sokongan. Ini termasuk yang berikut:

 • Sokongan Telefon
 • Sembang Langsung Dalam Talian
 • Asas pengetahuan

Pangkalan Pengetahuan mereka merangkumi jawapan untuk FAQ dan tutorial untuk menggunakan (atau menguruskan) produk dan perkhidmatan mereka. Sokongan telefon dan sembang langsung dalam talian tersedia 24/7.

Ketika mengulas, perkhidmatan sokongan pelanggan mereka sangat teruk. Kebanyakan orang kesal dengan masa menunggu yang lama dan kelewatan yang lama di antara tindak balas. Perwakilan tidak berpengetahuan mengenai produk dan perkhidmatan mereka. Ada juga yang kurang ajar di mana garis terputus di tengah perbualan. Nampaknya perkhidmatan sokongan pelanggan yang luar biasa yang dijanjikan FatCow kepada pelanggannya telah rosak.

Kelebihan

Terdapat kelebihan menggunakan perkhidmatan hosting web FatCow. Berikut adalah beberapa di antaranya:

Ruang Cakera Tanpa Had

Anda mendapat jumlah simpanan tanpa had dengan pakej mereka. Anda tidak perlu memikirkan memasukkan fail X ke dalam akaun hosting anda sesekali. Anda boleh meletakkan fail bersaiz besar tanpa had sekiranya perlu.

Keburukan

Begitu banyak kekurangan …

Sokongan Pelanggan yang lemah

Walaupun mereka menyediakan anda dengan telefon dan sembang langsung, mereka masih kekurangan sokongan pelanggan yang kuat yang diperlukan untuk menyenangkan pelanggan. Sebilangan besar orang kesal dengan masa menunggu yang lama dan kelewatan antara tindak balas. Pasukan sokongan pelanggan mereka tidak mengetahui tentang produk dan perkhidmatan syarikat. Mempunyai sokongan pelanggan yang lemah tentunya merupakan kelemahan yang ingin kami perhatikan.

Kelajuan Memuat Lambat

Mereka menjanjikan barangan “tidak terhad” pada hampir semua perkara. Ya, itu adalah kelebihan besar. Tetapi kelemahannya adalah, mereka menyediakan laman web dengan kelajuan pemuatan yang buruk berbanding dengan rata-rata.

Sekiranya kelajuan memuat turun laman web anda, ini akan menyebabkan kedudukan mesin pencari rendah. Ini kerana Google lebih suka laman web dengan kelajuan pemuatan yang lebih cepat berbanding dengan laman web yang perlahan. Selain itu, pengalaman pengguna yang buruk adalah hasil daripada kelajuan pemuatan yang perlahan. Penonton anda akan kecewa dengan laman web anda dan mungkin akan pergi ke laman web lain yang dapat memenuhi keperluan mereka.

Waktu Penggunaan yang tidak konsisten

Satu kelemahan untuk bekerjasama dengan FatCow adalah catatan masa kerja mereka yang tidak konsisten. Bagaimanapun, mereka tidak menjamin masa operasi! Syarikat yang tidak mempunyai jaminan uptime adalah salah satu penyedia yang harus anda hindari.

Sebilangan besar ulasan menyatakan bahawa ada kalanya FatCow memberikan masa operasi yang baik. Walaupun, ada hari (atau bahkan bulan) di mana mereka mengalami waktu henti. Ia seperti perjalanan roller coaster dan anda tidak tahu sama ada hari tertentu adalah hari yang baik atau tidak.

Perjalanan roller coaster bukanlah sesuatu yang anda mahukan untuk laman web anda bukan? Anda tidak mahu terus meneka setiap hari hanya untuk mengetahui sama ada laman web anda akan rosak atau tidak. Selain itu, ketidakkonsistenan juga akan menyebabkan ketidakkonsistenan penjualan dan pelanggan yang kecewa dan kecewa.

Tidak Sungguh Tidak Terbatas

Ya. Kami menambah bahagian pro bahawa mereka menawarkan lebar jalur, e-mel, dan storan tanpa had. Tetapi, inilah kelemahannya: sebenarnya tidak terhad. Apabila anda telah melepasi had sebenar di mana FatCow menganggap anda telah habis, akaun anda akan digantung. Aduh!

Adakah anda mahu akaun anda digantung? Ini akan menyebabkan laman web anda tidak dapat diakses. Anda akan kehilangan banyak pelanggan sekiranya ini berlaku. Dan tentu saja, anda akan kehilangan BANYAK jualan yang sangat diperlukan. Selain itu, anda perlu melalui banyak perkara (mis. Bercakap dengan wakil FatCow) hanya untuk membuat akaun anda tidak ditangguhkan. Wah! Terlalu banyak untuk sesuatu yang disebut tanpa had, betul?

Kesimpulannya

Malangnya, kami TIDAK MENYARANKAN FatCow. Mereka menyediakan banyak ciri tanpa had. TETAPI, mereka tidak mempunyai ciri-ciri terpenting yang harus anda cari di syarikat hosting.

 • Mereka kekurangan sistem sokongan pelanggan yang sangat baik.
 • Mereka kekurangan waktu operasi yang melebihi tahap purata.
 • Selain itu, mereka tidak memberikan jaminan masa bekerja.
 • Mereka kekurangan kelajuan memuatkan laman web melebihi purata.

Ringkasnya, mereka tidak mempunyai kebolehpercayaan, kecepatan, prestasi, dan sokongan – empat perkara yang anda perlukan di sebuah syarikat web hosting … kami sangat mengesyorkan mencari tuan rumah lain untuk membuat laman web anda, melihat syarikat hosting web kegemaran peribadi kami.

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2018-08-23Ilasan Item FatCowAuthor Rating 11hbkelabukelabukelabukelabuNama Produk FatCowPrice
USD 4.08

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author