10 Pendaftar Domain Terbaik 2020 |

Semua laman web, tidak kira besar atau kecil, memerlukan nama domain.

Anda boleh membeli nama domain melalui pendaftar domain. Atau, anda mungkin sudah memiliki domain dan ingin memindahkannya ke pendaftar baru.

Walau bagaimanapun, sukar untuk mengetahui pendaftar mana yang terbaik untuk tujuan laman web anda, anggaran anda, dan keperluan anda.

Beberapa pendaftar lebih mahal daripada yang lain, dan beberapa kekurangan ciri percuma yang ditawarkan oleh orang lain, misalnya, perlindungan privasi domain.

Berikut adalah senarai 10 pendaftar domain terbaik kami pada tahun 2020:

1. Domain.com

Laman web Domain.com

Maklumat latar belakang

Domain.com ditubuhkan pada tahun 2000.

Syarikat ini dimiliki oleh Endurance International Group.

Ciri dan Harga

Syarikat ini mengkhususkan diri dalam nama domain, hosting web, hosting VPS, Email, sijil SSL, reka bentuk web, dan perkhidmatan pemasaran dalam talian.

Mereka kini menawarkan hosting WordPress, hosting VPS dan rancangan hosting bersama.

Tidak kira rancangan hosting yang anda pilih, anda akan menerima sekurang-kurangnya satu nama domain percuma bersama dengan ruang cakera tanpa had, sijil SSL, penyelesaian eCommerce, dan alat pemasaran.

Pilihan perkhidmatan pelanggan merangkumi sokongan telefon 24/7 dan juga kawasan Soalan Lazim.

Sekiranya anda hanya ingin menggunakan Domain.com untuk mendaftarkan domain, anda akan membayar $ 9,99 setiap tahun untuk .com dan $ 12,99 untuk laman web .net.

Pencarian domain domain.com

Perlindungan privasi domain berharga tambahan $ 8,99 per tahun per domain, sehingga Anda dapat membayar sekitar $ 18,98 untuk domain .com dan perlindungan privasi WHOIS.

Daftarkan nama domain dengan Domain.com

Gunakan kupon “HOSTFACTS” semasa mendaftarkan nama domain (potongan 20%)

2. GoDaddy.com

Domain GoDaddy

Maklumat latar belakang

Bob Parsons mengasaskan GoDaddy pada tahun 1997, jadi mereka telah wujud lebih dari 20 tahun.

Syarikat itu, yang beribu pejabat di Scottsdale, AZ, pada asalnya bernama Jomax Technologies, tetapi kini dikenali sebagai GoDaddy Group Inc.

Lebih daripada 17 juta orang menggunakan GoDaddy di seluruh dunia, syarikat ini menguruskan lebih dari 73 juta nama domain. Ini menjadikan mereka pendaftar nama domain terbesar di dunia.

Ciri dan Harga

Selain pendaftaran domain, syarikat ini menawarkan pemindahan domain, e-mel profesional yang dikuasakan oleh Microsoft, kelulusan nilai domain, hosting web, keselamatan web, alat pemasaran dalam talian, dan banyak lagi.

Mereka juga menawarkan sokongan pelanggan global 24 jam yang tersedia melalui telefon dan sembang langsung.

Sekiranya anda ingin mendaftarkan laman web .com dengan GoDaddy, hanya $ 9.99 untuk tahun pertama. Selepas itu, anda akan dikenakan bayaran sebanyak $ 17,99 setiap tahun.

Jenis domain tahap atas lain seperti .net, .tech, atau .co akan berharga lebih banyak setiap tahun.Harga peluasan domain GoDaddy

Perlindungan privasi WHOIS dengan GoDaddy akan dikenakan biaya minimum $ 9.99 per tahun bagi setiap domain untuk perlindungan peribadi.

Sekiranya anda mahukan perlindungan privasi untuk perniagaan anda juga, ia akan dikenakan biaya lebih tinggi – $ 14,99 per tahun per domain.

Daftar nama domain dengan GoDaddy.com

3. Namamurah.com

Pencarian domain NameCheap

Maklumat latar belakang

Namecheap ditubuhkan pada tahun 2000 dan berpusat di Phoenix, AZ. Mereka diakui sebagai pendaftar yang diakreditasi oleh Internet Corporation untuk Nama dan Nombor yang Ditugaskan (ICAHN).

Pada tahun-tahun sejak Richard Kirkendall mendirikan syarikat, mereka telah mengumpulkan 3 juta pelanggan, dan mereka menguruskan lebih dari 7 juta domain.

Kembali pada bulan November 2010, ia dinobatkan sebagai “Pendaftar Nama Domain Terbaik” oleh Lifehacker. Ia juga dinamakan “Pendaftar Nama Domain Paling Popular” pada tahun 2012.

Ciri dan Harga

Syarikat ini menawarkan pemindahan domain, integrasi aplikasi, sijil SSL, e-mel, dan banyak lagi.

Namecheap juga merupakan penyedia perkhidmatan hosting web. Mereka menawarkan hosting e-mel, WordPress, reseller, VPS, dan peribadi.

Mereka menawarkan sembang langsung dan sokongan pelanggan tiket e-mel serta pangkalan pengetahuan di mana pelanggan dapat mencari tutorial dan panduan bantuan diri.

Sekiranya anda ingin mendaftarkan laman web .com melalui Namecheap, anda harus membayar $ 8.88 setahun.

Harga domain NameCheap

Mereka juga menawarkan domain tahap atas lain yang lebih berpatutan seperti .xyz, .info, .online, .club, dan banyak lagi.

Perlindungan privasi tersedia oleh WhoisGuard, dan percuma jika anda mendaftarkan domain baru atau memindahkan domain yang ada.

Daftarkan nama domain dengan NameCheap.com

4. Domain.Google

Ulasan Domain Google

Maklumat latar belakang

Google melancarkan Google Domains pada 13 Januari 2015. Perisian ini kini dalam peringkat beta.

Ciri dan Harga

Setiap domain dilengkapi dengan:

 • Pendaftaran peribadi tanpa kos tambahan
 • Penyatuan yang mudah dengan pembangun laman web teratas
 • E-mel khusus dengan G Suite
 • Pengakhiran nama domain baru
 • Sub-domain penyesuaian
 • Infrastruktur internet yang pantas, selamat dan boleh dipercayai dengan Google
 • Alat pengurusan domain ringkas
 • Penghantaran e-mel
 • Sokongan

Pasukan Sokongan Google Domains AS tersedia 24 jam setiap hari dalam seminggu. Anda boleh menghubungi mereka melalui sembang langsung, e-mel, atau telefon.

Laman web .com melalui Google Domains akan dikenakan biaya sebanyak $ 12 per tahun per domain. Pembaharuan automatik boleh didapati melalui laman web ini.

Harga Domain Google

Sebelum setiap pembaharuan automatik, anda akan menerima pemberitahuan e-mel apabila setiap pembaharuan berlaku sehingga anda berpeluang membatalkan pendaftaran domain anda.

Anda juga boleh membeli domain sehingga sepuluh tahun. Ini bermaksud anda boleh membeli domain .com selama dua tahun dengan harga $ 24 atau sepuluh tahun dengan bayaran $ 120.

Perlindungan privasi WHOIS disertakan dengan domain anda tanpa kos tambahan. Perhatikan bahawa beberapa domain, seperti .co.nz atau .co.uk, tidak membenarkan pendaftaran peribadi.

5. Nama.com

Domain name.com

Maklumat latar belakang

Name.com ditubuhkan pada tahun 2003 oleh William Mushkin, pengasas dan mantan Presiden Mushkin Inc..

Syarikat ini kini dimiliki oleh Right side Group dan terletak di Denver, CO.

Sejak tahun 2003, Name.com telah memperoleh 320,000 pelanggan dan kini menguasai dua juta daripada 16.5 juta nama domain yang diuruskan oleh pihak Kanan.

Ciri dan Harga

Ciri-ciri termasuk pemindahan domain, integrasi aplikasi, sijil SSL, pembangun laman web, e-mel, dan beberapa pilihan hosting web.

Pada hosting WordPress dan rancangan hosting Name.com yang lain, domain percuma disertakan dengan pembelian anda.

Pelan hosting Startup menyokong satu laman web, rancangan Pembina nama menyokong 25, dan pakej Unbelievable menyokong jumlah laman web yang tidak terhad.

Pilihan perkhidmatan pelanggan merangkumi pangkalan pengetahuan dan borang hubungan laman web di mana anda boleh menghantar tiket e-mel.

Sokongan sembang langsung disediakan MON ke FRI dari pukul 06:00 hingga 18:00 dan SAT ke SUN dari 09:00 hingga 17:00 MST, sementara sokongan telefon juga tersedia setiap MON ke FRI dari jam 09:00 hingga 16:00..

Laman web yang berakhir dengan .com berharga $ 8,99 per tahun semasa pendaftaran (kadar pembaharuan $ 12,99), sementara laman web .host akan mengembalikan anda sebanyak $ 109,99 setiap tahun.

Nama domain Name.com

Privasi WHOIS tersedia dengan Name.com dengan bayaran tambahan $ 4,99 per tahun, tetapi ciri ini tidak tersedia untuk semua peluasan domain.

6. Bluehost.com

Bluehost.com

Maklumat latar belakang

Bluehost ditubuhkan pada tahun 2003, berpusat di Provo, UT. Endurance International Group (EIG), salah satu konglomerat hosting terbesar di planet ini, memiliki syarikat itu.

Lebih 2 juta laman web dihoskan dengan Bluehost. Syarikat ini sangat berahsia dengan jumlah mereka, tetapi mereka mempunyai lebih dari 525,000 pelanggan pada tahun 2010.

WordPress.org juga mengesyorkan Bluehost sebagai pilihan mereka sebagai hos web.

Ciri dan Harga

Oleh kerana Bluehost terutamanya merupakan penyedia perkhidmatan hosting web, mereka menawarkan hosting bersama, WordPress, VPS, khusus, dan penjual semula.

Sembang langsung 24/7, tiket e-mel, dan sokongan telefon tersedia melalui Bluehost. Oleh itu, anda akan sentiasa dapat mengakses wakil khidmat pelanggan untuk membantu anda menghadapi sebarang masalah.

Terdapat pangkalan pengetahuan yang luas jika anda ingin mencari sendiri jawapan untuk soalan anda.

Satu domain percuma dengan setiap pakej hosting.

Sekiranya anda tidak merancang untuk menggunakan Bluehost sebagai hos web anda atau anda ingin mendaftarkan lebih dari satu domain, harapkan membayar $ 11.99 setahun untuk setiap domain.

Maklumat pakej Bluehost

Perlindungan Privasi Domain adalah tambahan $ 0,99 sebulan yang akan menanggung sejumlah $ 11.88 setahun. Secara keseluruhan, anda akan membayar $ 23.87 setahun untuk domain dan perlindungan privasi anda.

Daftar nama domain dengan Bluehost.com

7. HostGator.com

Pencarian domain HostGator

Maklumat latar belakang

HostGator ditubuhkan pada tahun 2002. Endurance International Group (EIG) membelinya pada tahun 2012, dan mereka masih memiliki syarikat tersebut hingga kini.

Ia beribu pejabat di Houston, TX. Sebilangan besar pelayan syarikat terletak di sana dan di Provo, UT.

Menjelang 2013, HostGator telah memperoleh lebih daripada 400,000 pelanggan dan 9 juta domain.

Ciri dan Harga

Seperti Bluehost, HostGator terutamanya berfungsi sebagai penyedia hosting web.

Pilihan hosting termasuk web, cloud, WordPress, reseller, VPS, dedicated, aplikasi, dan hosting Windows.

Kami mengesyorkan Hosting Awan WordPress HostGator. Waktu operasi, kelajuan memuatkan halaman, dan harga sangat bagus.

Sebenarnya, jika dibandingkan dengan pesaing lain, kami menjadikan HostGator Cloud sebagai keseluruhan terbaik dan dari segi masa operasi.

Mereka memberikan sokongan pelanggan melalui sembang langsung dan tiket e-mel. HostGator juga menawarkan banyak sumber seperti forum atau tutorial video untuk membantu anda menyelesaikan sebarang masalah.

Sekiranya anda ingin mendaftarkan laman web .com dengan syarikat itu, anda akan dikenakan biaya $ 12.95 per tahun.

Anda akan mendapat sekurang-kurangnya satu domain percuma dengan rancangan Hatchling Cloud. Pelan Baby Cloud dan Business Cloud dilengkapi dengan domain tanpa had percuma.

Perkara yang sama berlaku untuk rancangan HostGator lain seperti hosting web, hosting WordPress, atau hosting reseller.

Laman web yang berakhir dengan laman web .co, .org, .net, .biz, dan .info akan berharga sama.

HostGator merancang

Sekiranya anda sudah menggunakan HostGator untuk menghoskan laman web anda, sebuah laman .com hanya akan dikenakan biaya $ 2.99 per tahun.

Privasi WHOIS akan dikenakan bayaran tambahan sebanyak $ 14.95 setiap tahun.

Daftar nama domain dengan HostGator.com

8. 1&1 (iONOS)

Kajian Domain 1 & 1

Maklumat latar belakang

IONOS ditubuhkan pada tahun 1988, menjadikan mereka salah satu pendaftar domain tertua di luar sana.

Syarikat ini dimiliki oleh syarikat induk bernama United Internet, yang merupakan syarikat perkhidmatan internet Jerman.

1&1 berpusat di Montabaur, Jerman dan mempunyai lokasi lain di Karlsruhe, Zweibrücken, Munich, dan Berlin.

1&1 produk tersedia untuk pengguna di Jerman, Austria, Britain, Sepanyol, Perancis, Poland, Amerika Syarikat, Kanada, Itali dan Mexico.

Lebih 7,000 pekerja bekerja untuk syarikat di seluruh dunia.

Ciri dan Harga

Ciri-ciri termasuk pemindahan domain, pembangun laman web, pembangun kedai dalam talian, hosting web, hosting WordPress, hosting awan terkelola, hosting VPS, pengurusan e-mel perniagaan dan akaun, dan banyak lagi.

Alat pemasaran dalam talian dan pemasaran e-mel juga tersedia melalui 1&1 serta sijil SSL.

Mereka mempunyai sokongan pelanggan yang tersedia 24/7 melalui sembang langsung, sokongan telefon, e-mel, dan media sosial.

Harga untuk laman .com pada 1&1 agak murah berbanding dengan perkhidmatan hosting web lain: $ 1 setahun. Walau bagaimanapun, harga ini hanya berlaku pada tahun pertama. Selepas itu, untuk .com, $ 15 per tahun dan .biz $ 20 untuk tahun.

Harga 1 & 1

Perlindungan privasi domain WHOIS tersedia secara percuma dengan 1&1 pada domain yang membenarkan pendaftaran peribadi.

9. Daftar.com

Ulasan Register.com

Maklumat latar belakang

Register.com ditubuhkan pada tahun 1994 dan beribu pejabat di New York, NY.

Syarikat ini dimiliki oleh Web.com Group Inc., yang merupakan nama domain Amerika dan syarikat pengembangan web.

Register.com kini menguruskan lebih daripada 2.5 juta nama domain yang berbeza.

Ciri dan Harga

Ciri dan produk termasuk pemindahan domain, laman web, dan pembangun laman web e-dagang, pilihan hosting dan SSL, perkhidmatan e-mel, dan alat pemasaran dalam talian.

Alat pemasaran dalam talian merangkumi pengoptimuman enjin carian (SEO), iklan bayar per klik (PPC), Facebook Boost, dan banyak lagi.

Pilihan sokongan pelanggan tersedia melalui telefon dan e-mel untuk semua jabatan. Malangnya, nampaknya tidak ada pilihan sembang langsung.

Sokongan pelanggan tersedia dari 09:00 hingga 12:00 dari Isnin hingga Jumaat dan dari 09:00 hingga 22:00 pada hari Sabtu dan Ahad.

Laman web .com dengan Register.com hanya akan memberi anda $ 5 sebulan.

Laman web yang berakhir dengan .net, .org, .biz, .info, dan .us berharga sama dengan laman .com sebulan.

Harga Register.com

Kadar ini jauh lebih murah daripada pesaing pendaftar domain lain seperti Go Daddy atau Yahoo.

Perlindungan privasi WHOIS tersedia dengan tambahan $ 11 setiap tahun, jadi jumlah yuran tahunan anda untuk domain dan perlindungan WHOIS mestilah sekitar $ 16 setiap tahun.

10. InMotion Hosting

Kajian Domain inMotion

Maklumat latar belakang

InMotion Hosting ditubuhkan pada tahun 2001, dan berpusat di Los Angeles, CA. Syarikat ini juga memiliki pusat data yang terletak di Ashburn, VA.

InMotion Hosting adalah syarikat milik persendirian yang memiliki lebih dari 300,000 domain. Mereka juga memiliki Web Hosting Hub, yang merupakan hos web yang dibuat untuk pemula dan blogger.

Ciri dan Harga

Mereka terkenal sebagai syarikat berkuasa hosting web dengan pelayan yang pantas dan waktu operasi yang hebat. Sejauh hosting berlaku, syarikat ini menawarkan perniagaan bersama, VPS, reseller, dan hosting WordPress.

Mereka juga menawarkan penyelesaian hosting perusahaan dan perkhidmatan reka bentuk web.

Tambahan, pembaharuan domain automatik disertakan dengan setiap paket, dan domain percuma tersedia dengan beberapa rancangan seperti pakej Shared Business Hosting.

Syarikat ini menawarkan sokongan pelanggan 24/7 dalam bentuk sembang langsung, e-mel, Skype, dan sokongan telefon.

Sekiranya anda mencari domain .com, harapkan membayar $ 15.99 per tahun. Perkara yang sama berlaku untuk domain .net, .org, .biz, .info, dan .us.

Harga InMotion Hosting

Perlindungan privasi domain adalah tambahan $ 12.99 per tahun, menjadikan jumlah keseluruhan menjadi $ 28.98 per tahun.

Syarikat ini juga menawarkan jaminan pengembalian wang selama 90 hari, jadi anda akan dapat bayaran balik sepenuhnya jika anda mendapati bahawa In Motion Hosting bukanlah laman web hosting atau pendaftar domain untuk anda.

Kesimpulannya

Tidak pernah lebih mudah untuk membuat dan membuat laman web, terutamanya jika anda menggunakan Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) atau pembangun laman web.

Anda tidak boleh mengelak daripada mendaftarkan nama domain.

Anda tidak boleh mendaftarkan nama domain tanpa pendaftar domain yang mengurus bahagian akhir proses pendaftaran laman web.

Sekiranya sistem nama domain tidak ada, kita harus menavigasi internet dengan memasukkan alamat IP yang panjang dan sukar diingat.

Memilih nama domain dan pendaftar domain yang betul tidak boleh dipandang ringan!

Setelah mengetahui perbezaan antara sepuluh pendaftar domain terbaik, anda boleh membuat keputusan yang tepat mengenai mana yang terbaik untuk anda:

 • Domain.com 
 • GoDaddy adalah pendaftar domain yang sangat popular dengan 17 juta pengguna.
 • Peta Nama dinamakan “Pendaftar Nama Domain Terbaik” pada tahun 2010 dan “Pendaftar Nama Domain Paling Popular” pada tahun 2012.
 • Bluehost bukan sahaja tempat yang bagus untuk mendaftarkan domain; ia juga merupakan tempat yang bagus untuk menjadi tuan rumah laman web anda. Lebih 2 juta laman web dihoskan dengan Bluehost.
 • 9 juta domain didaftarkan dengan HostGator. Seperti Bluehost, mereka terutamanya penyedia perkhidmatan hosting web.
 • Nama.com menguasai lebih dari 2 juta domain daripada 16.5 juta domain yang dimiliki oleh syarikat induk mereka, sebelah kanan.
 • 1&1 telah lama wujud di dunia pendaftar domain; mereka ditubuhkan pada tahun 1988. Dengan 1&1, laman .com hanya $ 0,99 per tahun per domain.
 • Daftar.com menguruskan 2.5 juta domain dan menawarkan alat pemasaran dalam talian yang luas.
 • Hosting InMotion menawarkan pembaharuan domain automatik dan banyak pilihan web hosting yang berbeza.
 • Domain Google kini dalam peringkat beta, tetapi masih menjadi pendaftar domain yang hebat. Mereka membolehkan anda mendaftarkan domain anda sehingga sepuluh tahun, dan perlindungan privasi WHOIS disertakan dengan setiap domain yang memenuhi syarat.

Anda boleh mendapatkan senarai lengkap Pendaftar Bertauliah ICANN di sini.

Mulakan dengan memilih pendaftar domain dari senarai kami yang paling sesuai dengan keperluan dan anggaran anda hari ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author