SiteGround: Zadnja 24-mesečna statistika uspešnosti + pregled (2020)

Gostovanje na spletnem mestuSiteGround: Priporočen spletni strežnik

SiteGround je priljubljen ponudnik gostovanja v skupni rabi, ki svojim uporabnikom ponuja več različnih možnosti gostovanja.

Ti vključujejo WordPress gostovanje, gostovanje v oblaku in celo namenske strežnike.

Najcenejši načrt zagona “Startup” v programu SiteGround spremljamo že več kot dve leti.

Plačali smo za skupni račun gostovanja, vzpostavili testno spletno mesto v živo in natančno spremljali njihovo uspešnost z zunanjim orodjem, da bi zagotovili ta nepristranski, pregleden pregled.

Na splošno se spletno gostovanje SiteGround uvršča v sam vrh vseh podjetij za spletno gostovanje tako po uptime (99,99%) kot po hitrosti (673ms). Njihova ekipa za podporo strankam je usposobljena, hitra in prijazna. Vsi načrti imajo CDN, SSL potrdilo in e-poštne račune.

Tu je poglobljena razčlenitev vseh prednosti in slabosti.

Splošne informacije & Pregled gostovanja

NAŠI VERDIKT: Zanesljiv gostitelj z najboljšo podporo strankam
HITROST: 673 ms (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
UPTIME: 99,99% (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
PODPORA: 24/7 Klepet v živo
APPS: Podpira več kot 500 aplikacij
LASTNOSTI: Neomejena pasovna širina, 10 GB pomnilnika, ustvarjalec spletnih strani in brezplačna e-pošta
NAČRTI GOSTOVANJA: Shared, WordPress, Cloud, Reseller, Enterprise in Namenski strežniki
PRENOS STRAN: Ni zastonj
CENITEV: Od 3,95 dolarja na mesec (podaljšanje pri 11,95 USD / mesec)

Prednosti pri uporabi spletnega gostovanja

SiteGround se začne močno z 99,99% uptime, nadpovprečnimi hitrostmi in množico dodatnih funkcij, ki so kot nalašč za začetnike in uporabnike energije.

1. Dobro delovanje – 99,99% neprekinjeno v zadnjih 24 mesecih

Vsi naši pregledi gostovanja temeljijo na vsaj 24 mesecih dejanskih statističnih podatkov in neobdelanih podatkov.

Učinkovitost delovanja spletnega mesta SiteGround je bila v tem času skoraj popolna. Njihovo povprečje 99,99% jih uvršča med najbolj zanesljive gostitelje, ki smo jih pregledali.

Tako zanesljiv čas upodablja obiskovalce spletnih strani vesel. Še pomembneje pa je, da pomeni, da bo vaše spletno mesto skoraj zagotovo delovalo neprekinjeno, tako da ne boste zamudili, ko bodo stranke želele tudi kupiti..

Tu so rezultati mesečnega meseca iz Pingdom, našega tretjega orodja za sledenje.

Povprečno podaljšanje v zadnjih 12 mesecih:

 • Povprečni čas podaljška za januar 2020: 99,92%
 • Povprečno podaljšanje za december 2019: 100%
 • Povprečno podaljšanje za november 2019: 100%
 • Oktober 2019 povprečno podaljšanje: 100%
 • Povprečni čas podaljška za september 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška za avgust 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška v juliju 2019: 99,98%
 • Povprečni čas podaljška za junij 2019: 99,99%
 • Povprečni čas dela v maju 2019: 99,98%
 • Povprečno podaljšanje aprila 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za marec 2019: 99,99%
 • Februar 2019 povprečno podaljšanje: 100%

siteground-predstava-24 mesecevTestno spletno mesto v živo: hostingfacts-siteground.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+

2. Nadpovprečni čas nalaganja (673 ms)

Hitrost spletnega mesta je preprosto drugi najpomembnejši dejavnik pri izbiri gostitelja.

Za začetek Googlova raziskava kaže, da 53% ljudi odide, če se vaše strani ne naložijo v treh sekundah.

Poleg tega ne morete storiti veliko, da popravite počasno gostitelja. Slike lahko stisnete, da olajšate njihovo težo. Morda jih boste lahko naložili preko CDN-ja in s tem odstranili strežnik. Ampak enkrat počasen gostitelj? Vedno počasen gostitelj.

Na srečo vam s SiteGroundom ni treba skrbeti. Njihov nadpovprečni čas nalaganja 673 ms ni najhitrejši, kar smo videli, vendar SiteGround hitro postavi blizu top 10.

Povprečni čas nalaganja SiteGround:

SiteGround-2019-2020-statistikaPovprečna hitrost SiteGround 2019–2020 | Glej statistiko

Na splošno je SiteGround precej hiter.

3. Dobra izkušnja za podporo strankam (2017–2020)

Skupaj spremljamo SiteGround že več kot dve leti in nikoli nismo imeli nobenih večjih težav z njihovo podporo.

Strankam zagotavljajo bazo znanja, da najdejo svoje hitre odgovore. V nasprotnem primeru se lahko pokličete po telefonu ali uporabite klepet v živo 24/7.

Za ta zadnji test smo se odločili za možnost klepeta v živo in z Vladislavom smo bili povezani v manj kot minuti.

Za razliko od drugih gostiteljev odgovorov ni bilo opaziti. Zdelo se je, kot da ve, o čem govori in ni mu bilo treba iskati odgovorov vsakič, ko smo poslali novo vprašanje.

Podpora za klepet v živo SiteGround

Dobre izkušnje vse naokoli.

4. Brezplačno selitev strani za 1 spletno mesto

Kadar koli vidimo, da se spletni gostitelji pojavijo z možnostjo »naredi sam» migracije, nas to malo skrbi. To je zato, ker jih večina ni odlična, in na koncu več bremenijo kupca.

SiteGround je lahko izjema od tega pravila. Ustvarili so brezplačen vtičnik WordPress Migration, ki ga lahko naložite na katero koli spletno mesto.

SiteGround WordPress vtičnik za migracijo

Tudi tu ni nobenih dolgih in dolgočasnih navodil. Preprosto ustvarite žeton iz vašega računa gostovanja SiteGround in vtičnik bo hitro pomagal pri težkem dvigovanju.

Da, še vedno je potrebno, da se malo potrudite. Dobra novica pa je, da lahko s to možnostjo preselite toliko spletnih mest, kot želite. (Za primerjavo: nekateri gostitelji, ki ponujajo “brezplačne migracije”, ga omejijo po nekaj, zaradi česar morate plačati po določenem času.)

Če imate raje strokovno in praktično pomoč, bo SiteGround brezplačno ponudil svoje programe višjih stopenj (GrowBig in novejši).

Če presežete omejitve za vsak načrt, vam zaračunajo nominalno pristojbino v višini 30 USD za vsako dodatno spletno mesto.

5. Brezplačno omrežje za izdajo potrdil in vsebin (CDN)

Google Chrome je začel aktivno opozarjati ljudi, če spletno mesto, ki ga poskušajo obiskati, nima nastavljenega SSL certifikata.

SSL pomaga zaščititi vse informacije, ki se med uporabnikovo napravo in spletnim mestom pošiljajo naprej in nazaj, vključno z osebnimi podatki, kot so naslovi IP ali številke kreditnih kartic. Če ostanejo nezavarovani, bi hekerji in drugi zlahka prestregli te podatke. Chrome zato skrbi za najboljše zanimanje spletnih uporabnikov.

Z drugimi besedami, to v bistvu postavlja SSL certifikate kot zahtevo na vseh današnjih spletnih mestih. In k sreči jih SiteGround brezplačno vrne v vse načrte.

Drugi delček dobre novice je v obliki brezplačnega Cloudflare CDN (Network Delivery Network). CDN shranjuje velike datoteke, kot so slike, na številne strežnike na različnih lokacijah po vsem svetu. Tako lahko zagotovite, da so datoteke shranjene čim bližje obiskovalcem spletnega mesta, kar omogoča hitrejši dostop.
siteground cdn cloudflare

SiteGround ima strežnike, razporejene na treh celinah, kar pomaga, da se čas nalaganja hitro ohrani in zagotovi dobro izkušnjo s strankami.

6. Na voljo so funkcije za začetnike do napredne

SiteGround ima nekaj za vsakogar.

Začetnikom in blogerjem bo všeč, da lahko priljubljene graditelje spletnih mest, kot je Weebly, namestite v samo nekaj klikih. Weebly ima preprost urejevalnik povleci in spusti, tako da lahko popolnoma nadzorujete videz svojega spletnega mesta (ne da bi se morali potapljati v kodo).

Razen Weeblyja ima SiteGround tudi globoke integracije z WordPress, Joomla in Drupal. Vsako od teh aplikacij je mogoče hitro in neboleče namestiti. Ni treba, da vam razvijalci pomagajo.

Če pa ste že razvijalec, imate tudi srečo.

Git boste predhodno namestili v večje načrte, skupaj s SSH, WP-CLI, SFTP in phpMyAdmin. Na voljo imajo več različic PHP-ja Na voljo je večstopenjsko predpomnjenje. Prav tako lahko dobite dostop do uprizoritvenih okolij za spletna mesta, ki jih lahko pripravite ali preizkusite, preden začnete nove funkcije v proizvodnjo.

SiteGround pomaga tudi pri varnosti z uporabo lastniškega orodja za preprečevanje AI-botov, ki poskuša izničiti nove napade, preden jih udari. Njihovi podatki poročajo, da se na njihovih strežnikih vsako uro blokira od 500.000 do dva milijona poskusov brutalne sile.

Torej niste prepuščeni sami sebi, da bi se spopadli s temi glavoboli.

7. 99,99% garancija za nepravočasno

Se spomnite tistih 99,99% povprečnega nadomestnega povprečja? No, razlog je, da se SiteGround tu ne spopada – to bi jih stalo veliko denarja.

Ko se kopate v pogojih storitve spletnega gostitelja, so v drobnem tisku zakopane le slabe novice.

SiteGround nas je na dober način presenetil. V skladu s svojim sporazumom o ravni storitev zagotavljajo “99-odstotno podaljšanje omrežja na letni ravni.” Če se kdaj spustijo pod ta prag, boste dobili nadomestilo z brezplačnimi meseci gostovanja.

Garancija za nadgradnjo SiteGroundGarancija za nadgradnjo SiteGround

Zdaj je nekaj pogojev, kako se izračuna uptime. Vsa vprašanja v zvezi z rednim ali nujnim vzdrževanjem so izvzeta. Če nekaj, kar počnete, povzroči izpad (npr. Preseganje virov, namestitev aplikacij, ki ne delujejo ali krši pogoje), potem SiteGround ne prevzema odgovornosti. Vsak večji zunanji napadi na njihove sisteme bi lahko bili tudi v nasprotju s to politiko.

8. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

SiteGround ima popolno 30-dnevno garancijo vračila denarja za vse načrte gostovanja v skupni rabi. Za primerjavo, njihovi oblaki, VPS in namenski gostovalni načrti prihajajo le s 15-dnevnim vračilom.

Kot mnogi drugi gostitelji se tudi pristojbine za ime domene in druge dodatne ponudbe običajno ne povrnejo. Ta politika vračila velja samo za povsem nove stranke. Torej ne morete dobiti povračila za načrte za obnovo.

Slabosti uporabe spletnega gostovanja

SiteGround nas je navdušil s skoraj brezhibnim časom delovanja in njihovim zagotavljanjem brezplačne storitve, če se podaljša čas pod 99,99%. Njihove hitrosti nalaganja so zelo dobre, tudi če tam niso najhitrejše. Prav tako SiteGround ponuja številne aplikacije, s katerimi lahko razveseli tako začetnike kot tudi napredne uporabnike.

Vendar pa morate pred prijavo upoštevati nekaj pomanjkljivosti. Tukaj je nekaj večjih vprašanj, s katerimi smo se srečevali med preizkušnjo.

1. Višje stopnje obnove

Najcenejši načrt SiteGround, StartUp, na svojem spletnem mestu vsebuje nizke 3,95 USD / mesec oglaševane cene.

Ta dogovor je videti preveč predobro, da bi bil resničen, ker je. Skoraj vsak spletni gostitelj, ki smo ga pregledali do zdaj, uporablja isti trik. Privabijo vašo pozornost z nizko uvodno stopnjo, le da podvojijo (ali celo potrojijo) ceno, ko je čas za podaljšanje.

Na primer, da 3,95 dolarja na mesec skoči na 11,95 dolarja, ko obnovite. Drugi načrti SiteGround zvišajo do 19,95 USD oziroma 34,95 USD / mesec.

Najboljša rešitev za to je, da zaklenete najdaljši možni rok (36 mesecev na spletnem mestu SiteGround) in izkoristite to nizko stopnjo, dokler lahko.

2. 14,95 $ “Setup pristojbina” za mesečno zaračunavanje

Številni domači gostitelji v skupni rabi vam za začetek kupijo le en mesec. Pogosto te poskušajo pridobiti, da se prijaviš vsaj nekaj mesecev ali leto.

Dobra novica je, da se lahko s SiteGround prijavite za en mesec. Slaba novica je, da vam za te načrte zaračunajo “pristojbino za nastavitev”.

Po trenutnih cenah to pomeni, da plačujete uvodno ceno 3,95 USD na mesec plus enkratno pristojbino za nastavitev v višini 14,95 USD.

Težava, opisana v zadnjem razdelku, je ta, da se bo po prvem mesecu vaš načrt z večjo hitrostjo obnovil.

Tako da boste morda sprva mislili, da se veliko ukvarjate in preizkusite njihovo storitev le za nekaj dolarjev. A resničnost je, da boste dvakrat kaznovani (enkrat skozi namestitveno pristojbino in spet prek stopnje obnavljanja).

Stroški namestitve SiteGround

Ne trudite se s tem enomesečnim načrtom, ker boste dolgoročno plačali le več.

3. Omejen “poceni” načrt

Cene SiteGround na njihovem najnižjem načrtu so primerljive s konkurenco, zato se zdi, da je dobro, ko ga prvič pogledate.

Vendar pa načrti načrta ne ustrezajo natančno.

Na primer, dobite eno spletno mesto in le 10 GB spletnega prostora za približno 10.000 mesečnih obiskov. Ta načrt vsebuje tudi neomejen promet (ali neomejeno pasovno širino). Če pa se vaše spletno mesto približa tem mejam, bo uspešnost padla.

To pomeni, da je dobro za manjša spletna mesta, ki morda nekaj časa ne bodo dosegla teh pragov. Če pa bo vaše spletno mesto postajalo večje, boste verjetno morali nadgraditi in plačati več za povečana sredstva.

4. Brez brezplačnega imena domene

Večina domačih gostiteljev sproži “brezplačne izdelke”, da bi pritegnili nove stranke.

To pogosto vključuje nizko stopnjo uvedbe in dodatne storitve, kot so e-pošta ali selitve.

Na tem seznamu je skoraj vedno na voljo tudi brezplačno ime domene za prvo leto.

SiteGround, žal, tega ne počne. Če še nimate imena domene, vam bodo zaračunali enega od prvega dne, od 15,95 USD na leto.

Cene spletnega mesta, načrti gostovanja & Hitra dejstva

SiteGround ima tri gostote v skupni rabi. Tukaj so stroški in poudarki:

Stroški namestitve SiteGround

 • Načrt StartUp: Ta načrt stane 3,95 USD na mesec, lahko gosti eno spletno mesto in je primeren za novorojenčke, ki šele začnejo s spletnim mestom. Na mesec lahko sprejme do 10.000 edinstvenih obiskov z neomejeno pasovno širino, 24/7 podporo strankam, brezplačnim Cloudflare CDN, brezplačnim šifriranjem SSL-ja Let, neomejeno e-pošto & DB-ji, brezplačne dnevne varnostne kopije in še več.
 • Načrt GrowBig: Ta načrt stane 5,95 USD na mesec in lahko gosti več spletnih mest. Poleg tega, kar ima načrt StartUp, prejmete tudi brezplačen SSL nadomestni znak za 1 leto, 30 varnostnih kopij in brezplačno obnovitev, vse 3-stopenjske stopnje SuperCacher, ki izjemno pomagajo pri nalaganju časa, in urejanje okolice tako za WordPress kot Joomla.
 • Njihov načrt GoGeek: Ta načrt stane 11,95 USD na mesec in lahko gosti neomejene spletne strani. Ima 30 GB prostora za do 100.000 obiskov na mesec. Ima vse funkcije drugih dveh načrtov ter prednostno podporo, skladnost s PCI in ustvarjanje repo Git z enim klikom.

Vsi načrti gostovanja v skupni rabi prihajajo z brezplačnim računom e-pošte, brezplačnim CDN in neomejeno pasovno širino.

 • Domena: Cene domen se začnejo od 15,95 USD
 • Enostavnost prijave: Zelo enostaven postopek prijave na eni strani.
 • načini plačila: Kreditna kartica (v klepetu so na voljo druge možnosti)
 • Skrite pristojbine in klavzule: Če nameravate plačevati njihove skupne gostovalne načrte mesečno namesto letno, zaračunavajo 14,95 USD pristojbine. Stopnje podaljšanja so tudi višje. Plačati morate za ime domene (brez brezplačnega).
 • Upsells: Nekaj ​​… a nič hudega.
 • Aktivacija računa: Hitra aktivacija računa.
 • Nadzorna plošča in nadzorna plošča: cPanel
 • Namestitev aplikacij in CMS-ov (WordPress, Joomla itd.): Hitra in enostavna namestitev priljubljenih aplikacij in CMS-ov z uporabo Softaculous.

Ali priporočamo SiteGround?

Da, imamo.

SiteGround že nekaj let prinaša solidne produktivnosti. Zagotovljeno je, da verjetno ne boste imeli večjih težav z izpadi.

Tudi hitrost njihovega spletnega mesta je precej dobra. Delno gre za to, da so se njihovi strežniki razširili na tri celine in brezplačni račun Cloudflare CDN. Prav tako vam brezplačno dajo SSL za vse načrte.

Cene so dobre, če izkoristite najdaljši možni rok. V nasprotnem primeru boste hitro dosegli te visoke stopnje obnove. Prinesite tudi svojo domeno in se izognite drugi ceni.

P.S. Ste že prej uporabljali SiteGround? Razmislite o tem, da pustite pregled spodaj – dober ali slab – v resnici ni pomembno, dokler je v pomoč našim obiskovalcem. Hvala za tvojo podporo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author