SiteGround: Статистика за ефективността на последните 24 месеца + преглед (2020)

SiteGround хостингSiteGround: Препоръчителен уеб хост

SiteGround е популярен доставчик на споделен хостинг, който предлага на своите потребители множество различни хостинг опции.

Те включват WordPress хостинг, облачен хостинг и дори специализирани сървъри.

Вече наблюдаваме най-евтиния споделен план на „Стартиране“ на SiteGround вече повече от две години.

Платихме за споделен хостинг акаунт, създадохме тестов сайт на живо и внимателно проследихме тяхното изпълнение с инструмент на трета страна, за да предоставим този безпристрастен и прозрачен преглед.

Като цяло хостингът на SiteGround се нарежда близо до върха на всички уеб хостинг компании както по време на работа (99.99%), така и по скорост (673ms). Техният екип за поддръжка на клиенти е знаещ, бърз и приятелски настроен. Всички планове идват с CDN, SSL сертификат и имейл акаунти.

Ето подробна разбивка на всички плюсове и минуси.

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Надежден домакин с най-добра поддръжка на клиенти
SPEED: 673 мс (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
непрекъсната работа: 99,99% (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
Приложения: Поддържа повече от 500 приложения
ХАРАКТЕРИСТИКА: Неопределена честотна лента, 10 GB съхранение, създаване на уебсайт и безплатен имейл
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделени, WordPress, Cloud, Reseller, Enterprise и Специализирани сървъри
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Не е безплатно
ценообразуване: Започвайки от $ 3.95 / месец (подновява се от $ 11.95 / месец)

Плюсове на използването на хостинг на SiteGround

SiteGround стартира силно с 99,99% продължителност, над средните скорости и тонове допълнителни функции, които са идеални както за начинаещи, така и за потребители на мощност.

1. Добро представяне – 99,99% време за почивка през последните 24 месеца

Всички наши хостинг отзиви се основават на поне 24-месечна действителна статистика и сурови данни.

Времето за изпълнение на SiteGround беше почти перфектно през това време. Средната им стойност 99,99% ги поставя сред най-надеждните хостове, които разгледахме.

Надежден ъптайм като този поддържа посетителите на уебсайтове доволни. Но по-важното е, че това означава, че вашият сайт е почти гарантиран, че работи денонощно, така че няма да пропуснете, когато вашите клиенти искат да направят покупка, или.

Ето месечните резултати от месец по месец от Pingdom, нашият инструмент за проследяване на трети страни.

Средно време за последните 12 месеца:

 • Средно време за януари 2020 г.: 99,92%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,98%
 • Средно време за април 2019 г.: 100%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

SiteGround-производителни-24 месецаТестов сайт на живо: hostingfacts-siteground.com | Ср. ъптайм и скорост: 24 месеца+

2. Над средното време за натоварване (673ms)

Скоростта на сайта лесно е вторият най-критичен фактор при избора на хост.

Като за начало, изследванията на Google показват, че 53% от хората ще си тръгнат, ако страниците ви не се заредят в рамките на три секунди.

Освен това не можете да направите много, за да поправите бавен хост. Възможно е да можете да компресирате изображения, за да облекчите теглото им. Може да успеете да ги заредите чрез CDN, за да свалите известно налягане от вашия сървър. Но веднъж бавен домакин? Винаги бавен домакин.

За щастие, не е нужно да се притеснявате за това с SiteGround. Над средното им време за зареждане от 673 мс не е най-бързото, което сме виждали, но той поставя SiteGround близо до топ 10 със скорост.

Средно време за зареждане на SiteGround:

SiteGround-2019-2020-статистикиSiteGround средна скорост 2019-2020 | Вижте статистиката

Като цяло SiteGround е доста бърз.

3. Добър опит за поддръжка на клиенти (2017-2020)

Ние наблюдаваме SiteGround повече от две години общо и никога не сме имали големи проблеми с тяхната подкрепа.

Те предоставят база от знания за клиентите, за да намерят свои собствени бързи отговори. В противен случай можете да се обадите по телефона или да използвате 24/7 чата на живо.

За този последен тест избрахме опцията за чат на живо и бяхме свързани с Владислав за по-малко от минута.

За разлика от други домакини, нямаше забележимо забавяне в отговорите. Така че сякаш той знаеше за какво говори и не трябваше да търси отговори всеки път, когато изпращаме нов въпрос.

Поддръжка на чат на сайта SiteGround

Добър опит навсякъде.

4. Безплатна миграция на сайтове за 1 уебсайт

Всеки път, когато виждаме уеб хостове да излизат с опция „Направи си миграция“, това ни прави малко тревожни. Това е така, защото повечето от тях не са страхотни и в крайна сметка поставят по-голяма тежест за клиента.

SiteGround обаче може да бъде изключение от това правило. Те са създали безплатен приставка за миграция на WordPress, който можете да качвате на всеки сайт.

SiteGround WordPress приставка за миграция

Няма и дълги и скучни указания. Просто генерирате жетон от вашия хостинг акаунт на SiteGround и плъгинът бързо ще ви помогне да направите тежкото повдигане.

Да, все още изисква да направите малко работа. Но добрата новина е, че можете да мигрирате колкото искате уебсайтове с тази опция. (За сравнение, някои хостове, които предлагат „безплатни миграции“, го ограничават само след няколко, принуждавайки ви да платите след определен момент.)

Ако предпочитате да имате професионална, практическа помощ, SiteGround ще предостави безплатна услуга на своите планове от по-високо ниво (GrowBig и нагоре).

Ако превишите лимитите на всеки план, те начисляват номинална такса от 30 долара за всеки допълнителен сайт.

5. Безплатна SSL сертификат и мрежа за доставка на съдържание (CDN)

Google Chrome започна активно да предупреждава хората, ако сайтът, до който се опитват да не разполага със SSL сертификат.

SSL помага да се защити всяка информация, изпращана напред и назад между устройството на потребителя и уебсайта, включително лични данни като IP адреси или номера на кредитна карта. Ако бъдат оставени необезпечени, хакерите и други могат лесно да прихванат тази информация. Така че Chrome търси най-добрия интерес на уеб потребителите тук.

С други думи, това по принцип прави SSL сертификатите изискване на всички уебсайтове днес. И за щастие, SiteGround ги пуска безплатно във всички планове.

Другата част от добрите новини идва под формата на безплатен Cloudflare CDN (мрежа за доставка на съдържание). CDN съхранява големи файлове, като изображения, на много сървъри на различни места по целия свят. Това помага да се гарантира, че файловете се съхраняват възможно най-близо до посетителите на сайта, като ги прави по-бърз за достъп.
siteground cdn cloudflare

SiteGround има сървъри, разпределени на три континента, което помага да се поддържа бързото зареждане и да се осигури добро клиентско изживяване.

6. Налични функции за начинаещи до напреднали

SiteGround има по малко за всеки.

Начинаещите и блогърите ще харесат, че можете да инсталирате популярни строители на уебсайтове като Weebly само с няколко кликвания. Weebly разполага с прост редактор с плъзгане и пускане, така че можете да поемете пълен контрол върху външния вид и усещането на вашия сайт (без да се налага да се гмуркате в кода).

Освен Weebly, SiteGround също има дълбоки интеграции с WordPress, Joomla и Drupal. Всяко от тези приложения може да се инсталира бързо и безболезнено. Няма нужда от програмист, който да ви помогне.

Ако обаче вече сте разработчик, имате и късмет.

Ще получите Git предварително инсталиран на по-големи планове, заедно с SSH, WP-CLI, SFTP и phpMyAdmin. Те имат на разположение множество PHP версии. Предлага се кеширане на много нива. Можете също така да получите достъп до инсценираща среда за сайтове, които да подготвите или тествате, преди да въведете нови функции в производство.

SiteGround също помага за сигурността, използвайки патентован, AI-ботов инструмент за предотвратяване, който се опитва да потуши нови атаки, преди да се ударят. Техните данни съобщават, че навсякъде от 500 000 до два милиона опити за груба сила се блокират на сървърите им.

Така че не сте оставени сами да се справите с тези главоболия.

7. 99,99% гаранция за ненавременна работа

Не забравяйте, че солидните 99,99% средно време за продължаване? Е, има причина SiteGround да не се повреди тук – това би им струвало много пари.

Често, когато ровите в условията на услугата на уеб хост, има само лоши новини, погребани в дребния шрифт.

SiteGround ни изненада по добър начин. Съгласно тяхното споразумение за ниво на обслужване, те гарантират „продължителност на мрежата от 99,9% на годишна база“. Ако някога потапят под този праг, ще получите компенсация с безплатни месеци хостинг.

Гаранция за актуализация на SiteGroundГаранция за актуализация на SiteGround

Сега има няколко условия как се изчислява продължителността на работа. Всички въпроси, свързани с планирана или аварийна поддръжка, са изключени. Ако нещо, което правите, причинява престой (например превишаване на ресурсите, инсталиране на приложения, които не работят или нарушаване на условията), тогава SiteGround не поема отговорност. Всякакви големи външни атаки срещу техните системи също могат да заобиколят тази политика.

8. 30-дневна гаранция за връщане на парите

SiteGround разполага с пълна 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички споделени хостинг планове. За сравнение техните облачни, VPS и специализирани хостинг планове идват само с 15-дневно възстановяване.

Подобно на много други хостове, таксите за име на домейн и всякакви други „екстри“ обикновено не се възстановяват. И тази политика за възстановяване се отнася само за чисто нови клиенти. Така че не можете да получите възстановяване на планове за подновяване.

Минуси от използването на хостинг на SiteGround

SiteGround ни впечатли с почти безупречен ъптайм и тяхната гаранция за безплатна услуга, ако ъптаймът спадне под 99,99%. Скоростта им на натоварване е доста добра, дори и да не са най-бързите там. Също така, SiteGround предлага разнообразие от приложения, за да зарадва както начинаещите, така и напредналите потребители.

Има обаче няколко недостатъка, които трябва да вземете предвид преди да се регистрирате. Ето някои от по-големите проблеми, с които се сблъскахме по време на практическия си тест.

1. По-високи тарифи за подновяване

Най-евтиният план на SiteGround, StartUp, разполага с ниска цена от 3,95 долара на месец, обявена на своя уебсайт.

Тази сделка изглежда малко прекалено добра, за да е вярна, защото е така. Почти всеки уеб хост, който сме прегледали досега, използва същия трик. Те привличат вниманието ви с ниска въвеждаща ставка, само за да удвоят (или дори утроят) цената, когато е време за подновяване.

Например, този курс от 3,95 долара на месец скача до 11,95 долара при подновяване. Другите планове на SiteGround покачват съответно $ 19.95 и $ 34.95 / месец.

Най-доброто решение за това е да заключите възможно най-дългия срок (36 месеца на SiteGround), за да се възползвате от тази ниска ставка толкова дълго, колкото можете.

2. 14,95 долара „Такса за настройка“ за месечно таксуване

Не много споделени уеб хостове ви позволяват да купите само месец, за да започнете. Често се опитват да ви накарат да се регистрирате поне за няколко месеца или година.

Добрата новина е, че с SiteGround можете да се регистрирате за един месец. Лошата новина е, че ви таксуват „такса за настройка“ за тези планове.

При сегашното ценообразуване това означава, че плащате въвеждаща ставка $ 3,95 / месец плюс такса за еднократна настройка от 14,95 USD.

Проблемът, описан в последния раздел, е, че след този първи месец планът ви ще бъде подновен с по-висока скорост.

Така че първоначално може да мислите, че получавате много, като изпробвате тяхната услуга само за няколко долара. Но реалността е, че ще бъдете наказани два пъти (веднъж чрез таксата за настройка и отново чрез скоростта на подновяване).

Разходи за настройка на SiteGround

Не се занимавайте с този едномесечен план, защото в крайна сметка ще плащате повече само.

3. Ограничен „евтин“ план

Цените на SiteGround за най-ниския им план са сравними с конкуренцията, така че изглежда като добра сделка, когато го погледнете за първи път.

Функциите на плана обаче не се подреждат точно.

Например, получавате един уебсайт и само 10 GB уеб пространство за обработка на около 10 000 посещения на месец. Този план също така включва неограничен трафик (или немерна честотна лента). Ако обаче сайтът ви се приближи до тези граници, производителността ще пострада.

Това означава, че е добре за по-малки сайтове, които може да не достигнат тези прагове за известно време. Но ако сайтът ви започне да става по-голям, вероятно ще трябва да надстроите и да платите повече за увеличени ресурси.

4. Без безплатно име на домейн

Повечето домакини в мрежата хвърлят “безплатни”, за да привлекат нови клиенти.

Това често включва ниската въвеждаща ставка и допълнителни услуги като имейл или миграции.

Безплатно име на домейн за първата година също почти винаги е в този списък.

SiteGround, за съжаление, не прави това. Ако все още нямате име на домейн, той ще ви таксува за един от първия ден, започвайки от $ 15.95 / година.

Ценови цени на сайта, хостинг планове & Бързи факти

SiteGround има три споделяни хостинг нива. Ето разходите и акцентите:

Разходи за настройка на SiteGround

 • Планът StartUp: Този план струва $ 3,95 на месец, може да хоства един уебсайт и е добър за начинаещи, които тепърва започват с уебсайт. Той може да обработва до 10 000 уникални посещения на месец, с неограничена честотна лента, 24/7 поддръжка на клиенти, безплатен Cloudflare CDN, безплатен шифроване на SSL, неограничен брой имейли & БД, безплатни ежедневни резервни копия и др.
 • Планът на GrowBig: Този план струва $ 5,95 на месец и може да хоства множество уебсайтове. В допълнение към това, което има планът StartUp, вие също така получавате безплатен SSL Wildcard за 1 година, 30 резервни копия и безплатно възстановяване, всички 3 нива на SuperCacher, което подпомага времето за зареждане изключително много и поставянето на среда както за WordPress, така и за Joomla.
 • Планът им GoGeek: Този план струва $ 11,95 на месец и може да хоства неограничен брой уебсайтове. Разполага с 30 GB пространство за до 100 000 посещения на месец. Той има всички функции на другите два плана плюс приоритетна поддръжка, съответствие с PCI и създаване на Git repo с едно кликване.

Всички планове за споделен хостинг идват с безплатен имейл акаунт, безплатен CDN и неограничен трафик.

 • домейн: Цените на домейните започват от $ 15.95
 • Лесно регистриране: Много лесен процес на регистрация на една страница.
 • начини за плащане: Кредитна карта (има други опции, достъпни чрез чат)
 • Скрити такси и клаузи: Те начисляват такса за настройка в размер на 14,95 долара, ако плащате за техните споделени хостинг планове месечно, вместо годишно. Степента на подновяване също е по-висока. И трябва да платите за име на домейн (без халат).
 • Upsells: Няколко … но нищо прекалено лошо.
 • Активиране на акаунт: Бързо активиране на акаунта.
 • Контролен панел и табло: cPanel
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Бързо и лесно инсталиране на популярни приложения и CMS, използвайки Softaculous.

Препоръчваме ли SiteGround?

Да, ние го правим.

SiteGround доставя солидна продължителност от няколко години насам. И тяхната гаранция за продължаване на времето ви гарантира, че вероятно никога няма да имате големи проблеми с престоя.

Скоростта на сайта им също е доста добра. Отчасти това е благодарение на сървърите им, разпределени на три континента и безплатен CDN акаунт в Cloudflare. Те също така ви дават безплатен SSL за всички планове.

Ценообразуването е добро, ако се възползвате от възможно най-дългия срок. В противен случай по-рано ще постигнете тези високи нива на подновяване. Носете свой собствен домейн също, за да избегнете друга такса.

Послепис Използвали ли сте SiteGround преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author