S’han explicat diferents tipus d’allotjament web (compartits, VPS, dedicats)

Diferents tipus d'allotjament web

Necessiteu un lloc on allotjar el vostre lloc web, però es confonen amb els diferents tipus d’allotjament web? Després heu arribat al lloc adequat.

No és fàcil trobar l’amfitrió web adequat. Hi ha molts factors a tenir en compte. Fins i tot si heu passat per la nostra llista de millors allotjaments web, podríeu quedar pendent d’alguns signes d’interrogació sobre quin tipus de lloc web és el més adequat per a vosaltres..

Per ajudar-vos en això, en aquesta publicació us oferirem una informació bàsica sobre què és allotjament web i quins tipus d’allotjament web hi ha disponibles. Després d’això, parlarem detalladament dels diferents tipus d’allotjament web, incloent com funcionen, els pros i els contres i a qui s’adapten millor.

A punt? Llavors, comencem.

Primer els fonaments bàsics: què és exactament l’allotjament web?

diferents tipus d'allotjament web - Hosting explicatPrimer, expliquem què és fins i tot l’allotjament web.

És realment senzill. Quan visualitzeu un lloc web en un navegador, podeu fer-ho perquè el navegador ha descarregat diversos fitxers plens de codi i ha convertit l’etiquetatge en alguna cosa que realment podeu veure..

De la mateixa manera que a l’ordinador, aquests fitxers s’emmagatzemaven en algun lloc per poder accedir-hi. Tot i això, en lloc del disc dur es trobaven en un altre equip, un anomenat servidor.

Els servidors són més potents que el vostre ordinador portàtil (de manera que poden gestionar moltes persones que accedeixen al lloc web al mateix temps), però, es compon de les mateixes coses que una CPU, memòria i altres components. Fins i tot té un sistema operatiu, normalment basat en Linux.

El propietari del servidor el lloga a la persona propietària del lloc web que està veient i també proporciona altres serveis com ara la gestió del servidor, suport, exploració de programari maliciós, còpies de seguretat etc. El procés de subministrament d’aquesta infraestructura a d’altres s’anomena allotjament web. La persona que ho fa s’anomena proveïdor d’allotjament.

Tot clar fins ara? Primer, aprofundeix en més detalls.

Quins diferents tipus d’allotjament web existeixen?

que mostra diferents tipus d'allotjament web: compartits vs vps vs dedicats

L’allotjament web és més que una cosa. En primer lloc, la majoria d’amfitrions ofereixen diversos paquets de serveis que poden ser molt diferents quant al preu i el que obté per aquest.

Tanmateix, una de les primeres i més bàsiques decisions que heu de prendre és decidir sobre un dels diferents tipus d’allotjament.

Tot i que hi ha diferents maneres de distingir les ofertes d’allotjament web (funcions, nivell de gestió), les maneres més bàsiques són mirar la tecnologia utilitzada per al servidor..

Això té sentit perquè, com veuràs a continuació, aquesta part també determina molts altres factors com ara el rendiment, la seguretat, l’escalabilitat i el nivell d’esforç del seu costat..

Com que això fa aquesta diferència, en lloc de mirar en primer lloc les empreses i els preus, us convindreu més en primer lloc a esbrinar quin dels diferents tipus d’allotjament web és el tipus adequat per a vosaltres. Després d’això, encara podeu veure què hi ha disponible.

A continuació, examinarem de prop quatre dels tipus d’allotjament més comuns: hosting compartit, VPS, dedicat i allotjament en núvol. Així que ja saps com prendre la teva decisió.

1. Hosting compartit – El millor per a principiants

Hosting compartit

L’allotjament compartit és exactament el que sona. Amb un compte d’allotjament compartit, el vostre lloc es troba al mateix servidor que molts altres llocs web.

Quants són un munt? Realment depèn de la vostra configuració i proveïdor de hosting. Tot i això, no és rar que un lloc hi hagi centenars i fins a milers d’altres.

Pros

L’avantatge més gran d’aquesta opció és que també compartiu el cost d’un servidor amb molta gent. Si el proveïdor d’allotjament pot posar diversos centenars o milers de clients en un sol servidor, els permet distribuir el cost operatiu entre moltes parts.

És també per això que l’allotjament compartit és el més assequible. Podeu tenir-lo tan barat com 2 dòlars / mes amb el cost mitjà en un interval de 5 a 10 dòlars / mes. És ideal per a persones amb fons limitats i per a aquells que comencen.

A part d’això, amb un compte d’allotjament compartit, se’t sol tenir cura del que fa a la configuració. Hi ha molt poc per configurar, de manera que us podeu concentrar completament en la creació del vostre lloc web.

Contres

No obstant això, compartir aquest servidor també és un dels inconvenients més importants d’aquest acord. Com s’ha esmentat, un servidor és un equip amb recursos com l’espai del disc dur, la velocitat de la CPU i la memòria RAM.

Compartit amb VPS i contra VPS

Aquests recursos són finits. Igual que el portàtil s’alenteix quan s’executen massa programes alhora, també ho faran aquestes màquines quan tinguin massa.

Com que tots els llocs web d’un host compartit exigeixen una demanda als recursos del servidor, podeu tenir problemes si un d’ells està bloquejant tot el poder de processament mitjançant un augment del trànsit o un codi defectuós. Això permet que la resta de persones puguin competir per la resta, cosa que comporta temps d’inactivitat (el que significa que el vostre lloc web no és accessible) o una velocitat de càrrega reduïda.

És un fenomen anomenat “mal efecte veí” i un dels principals motius d’allotjament compartit és el més problemàtic dels diferents tipus d’allotjament web. Tot i que molts amfitrions intenten evitar aquest escenari de manera activa, és perillós que tingueu en compte amb aquesta configuració. Al cap i a la fi, si cada client paga 5 dòlars per mes, val la pena dedicar hores de suport a un sol client? No realment.

Per a qui és?

Llavors, allotjament compartit és una bona idea? Sí! Pot ser excel·lent per a llocs d’habitatge que no tinguin molt trànsit (encara), llocs de fulletons estàtics, llocs de desenvolupament i proves, llocs personals o altres llocs web en els quals el temps d’activitat no tingui cap molèstia..

L’allotjament compartit també és una opció fantàstica si teniu un pressupost molt ajustat. Permet a les empreses crear una presència web encara que no estiguin en la millor posició per fer-ho. Per tant, un allotjament compartit és una eina molt important per a la igualtat al web.

Alguns dels amfitrions més coneguts d’aquest segment són Bluehost, Siteground i InMotion Hosting.

Lectura recomanada: els 8 millors proveïdors d’allotjament web barats

2. Allotjament VPS: allotjament compartit de següent nivell

Hosting VPS

VPS significa servidor privat virtual. És el més ben equilibrat entre els diferents tipus d’allotjament web. Un servidor VPS no deixa de ser un entorn compartit, però la seva forma de configuració és molt diferent.

Tot i que tots els llocs del VPS comparteixen un servidor físic, inclou diverses màquines virtuals separades. Això fa que sigui una mena de terreny entre l’allotjament compartit i l’obtenció del vostre propi servidor dedicat.

Pros

VPS és molt més fiable i estable que l’allotjament compartit. En primer lloc, se sol limitar a 10-20 llocs web per servidor. Això disminueix la demanda del servidor en si mateix.

Tanmateix, la veritable millora és que tots els recursos es divideixen de manera uniforme i no es permet que cap lloc web superi el seu solar. Un cop que hàgiu arribat al límit d’assignat, el vostre lloc pot disminuir, però els altres es mantindran estables.

Això s’aconsegueix mitjançant màquines virtuals que creen una separació al servidor. Aquesta senzilla addició mitiga la majoria dels efectes del proïsme dolent.

Un altre gran benefici dels servidors VPS és que proporcionen més flexibilitat i permeten personalitzar el vostre entorn. Als amfitrions compartits, això no és possible perquè canviaria també la configuració de tothom. Com que el vostre compte es troba dins d’una màquina virtual, podeu fer canvis sense afectar-ne d’altres.

Finalment, VPS es pot escalar. Ja que teniu una màquina virtual que té un percentatge dels recursos disponibles al servidor, augmentar el que hi ha disponible no és cap problema. Això és un gran confort per als empresaris que esperen que els seus llocs creixin i floreixin.

Contres

No hi ha massa desavantatges d’aquest tipus d’allotjament. El més important és, per descomptat, que costa més que les vostres solucions de nivell inferior. Per tant, si teniu un pressupost reduït, heu de trobar una solució que us ajudi monetàriament.

Tot i això, si bé la mitjana de VPS costa al voltant de 50 dòlars / mes (i es pot escalar fins a 200 dòlars), és possible obtenir VPS al voltant de 20 dòlars / mes. A més, un cop heu arribat als nivells més alts d’aquest tipus d’allotjament web, probablement esteu guanyant prou diners per cobrir els costos fàcilment..

Una segona cosa sobre l’allotjament VPS és que amb més poder de configuració també és més responsable. Si no sabeu què feu, és possible eliminar fitxers o programari crucials sense saber-ho. Per tant, per aprofitar-ho realment, cal educar-se.

Per a qui és?

Si teniu diners, us recomanem que l’actualitzeu a VPS el més aviat possible. Tot i que és més car, fins i tot el nivell més baix sol ser molt millor que qualsevol solució d’allotjament compartit.

Com a molt tard, quan comenceu a obtenir quantitats decents de trànsit, hauríeu de fer el moviment? Tanmateix, assegureu-vos de comprovar els detalls del que esteu rebent (taxes d’instal·lació, energia de la CPU, memòria, espai d’emmagatzematge, amplada de banda) per tal de saber que és el que necessiteu.

InMotion Hosting i Dreamhost ofereixen algunes solucions VPS conegudes i respectades.

3. Hosting dedicat: per a les grans lligues

Hosting dedicat

Com el seu nom ja indica, l’allotjament dedicat només significa això: teniu un servidor tot per vosaltres. Això proporciona una sèrie de beneficis, però també inclou alguns desavantatges.

Pros

En primer lloc, un dels principals avantatges de l’allotjament dedicat és que anul·la tots els problemes dolents dels veïns simplement perquè no n’hi ha. Cap altre lloc web pot robar els vostres recursos, suposar un risc per a la seguretat o provocar altres problemes. Això ho distingeix dels diferents tipus d’allotjament web que hem parlat anteriorment.

A més, com que teniu un ordinador pel vostre compte, moltes empreses us permeten personalitzar-lo àmpliament. Podeu triar el sistema operatiu, la quantitat i el tipus de memòria i altres elements de maquinari. Això et proporciona molta flexibilitat.

Contres

Per descomptat, aquest tipus de configuració comporta un cost. Llogar un servidor dedicat no és barat. Els preus comencen a partir de 60 dòlars per mes i van fins a 350 dòlars més / mes. Tanmateix, en el punt que la vostra empresa necessita un servidor dedicat, probablement haureu de suportar els costos.

A més d’això, necessitareu saber una mica més sobre ordinadors i tecnologia del servidor. Tot i que hi hagi solucions d’allotjament dedicades gestionades, encara haureu de fer moltes coses pel vostre compte.

A l’extrem extrem de les coses, podríeu obtenir un servei completament sense administrar on haureu d’instal·lar el sistema operatiu vosaltres mateixos, i molt menys totes les eines necessàries per executar un servidor web, proporcionar exploració de seguretat, eliminació de programari maliciós, etc. També podeu contractar un administrador del servidor. Tot i això, això comporta despeses addicionals.

També, amb un servidor dedicat, poseu tots els ous en una sola cistella. Si el seu maquinari falla, el vostre lloc s’ha esgotat. En altres modalitats, altres mòduls es poden fer càrrec en cas d’avaria o es poden substituir automàticament. Amb servidors dedicats, sobretot si els vigileu tu mateix, això pot trigar més temps.

Per a qui és?

Algú necessita alguna vegada allotjament dedicat? Això és discutible. Al món actual, amb VPS en núvol, la necessitat de tenir el vostre propi servidor està disminuint. Per descomptat, pot trigar molts cops més que un VPS tradicional, però, en termes d’escalabilitat, no es troba a prop de res un sistema basat en núvols que pugui oferir (més informació sobre aquest tema).

A part d’això, un VPS de gamma alta pot ser molt més barat que un servidor dedicat de gamma baixa i també molt més potent. No us deixeu enganyar en pensar que la dedicada és una opció més avançada només perquè sou l’única persona del servidor. Mireu els recursos disponibles per a vosaltres, això és el que realment importa.

Així, entre els diferents tipus d’allotjament web que es discuteixen aquí, aquest és el que menys necessiteu per a vosaltres. Les dues úniques vegades que diríem que definitivament hauríeu d’anar a un servidor dedicat és si teniu necessitats altament especialitzades en matèria de maquinari o voleu controlar molt més la privadesa de les vostres dades que en qualsevol altre lloc..

Alguns dels millors amfitrions dedicats són LiquidWeb, GreenGeeks i PickaWeb.

4. Hosting al núvol: el futur de l’allotjament web

Allotjament en núvol

L’allotjament en núvol és essencialment el mateix que l’allotjament VPS, ja que també teniu el vostre lloc en una màquina virtual.

Tot i això, en lloc d’un servidor físic, el vostre lloc forma part de tota una xarxa d’ordinadors des dels quals pot obtenir dinàmicament tota la potència que necessita.

Aquest tipus de configuració és cada vegada més habitual. Algunes empreses ja no diuen el seu VPS de servei, és a dir Cloud o Cloud VPS.

Pros

Un dels majors avantatges de l’allotjament en núvol és l’escalabilitat. Un VPS tradicional es pot escalar, però només fins a un cert punt. Està limitat per la capacitat del maquinari on està activat. En un servidor amb 32 GB de RAM, el vostre lloc mai podrà accedir a 64 GB si cal.

Aquest no és el cas d’un sistema basat en núvol. En comptes de dividir un equip en diverses màquines virtuals, combina diversos ordinadors en un potent servidor virtual que després pot proporcionar els seus recursos de manera necessària. Per molt que el vostre lloc requereixi, això és el que pot obtenir.

A més d’això, només se us factura els recursos que realment utilitzeu. Aquesta pot ser una millor solució que pagar un preu fix per un servidor dedicat del qual mai utilitzeu tota la capacitat.

Aquest tipus de configuració també és útil per motius de seguretat, particularment atacs DDoS. En aquests tipus de hacks, el servidor es veu aclaparat per una infinitat de peticions paral·leles fins que es bloqueja. En una xarxa núvol, podeu difondre aquestes sol·licituds entre molts equips diferents i mitigar el seu efecte molt millor que en qualsevol sistema d’un sol servidor..

Contres

El principal inconvenient de l’allotjament en núvol és que els costos no sempre són totalment previsibles. Molts proveïdors d’allotjament en núvol treballen amb una combinació de preus fixos i tarifes de pagament. En cas que experimenteu pics de trànsit, això pot augmentar el vostre cost considerablement. Tot i que generalment també significa guanyar millor i, per tant, assumir els costos, és una cosa a tenir en compte.

Per a qui és?

cloud_hosting

Els sistemes de núvols són excel·lents si voleu poder ampliar el vostre lloc web més enllà dels sistemes tradicionals. En el futur, probablement substituirà les opcions compartides i dedicades a mesura que la tecnologia s’avanci.

Dit això, en aquest moment, no farà una gran diferència tant si busqueu VPS o hosting en núvol. Moltes empreses substitueixen el seu sistema regular per VPS basat en núvol de totes maneres simplement a causa dels avantatges que també els ofereix. Per tant, fins i tot si voleu un simple VPS, potser usareu allotjament en núvol sense saber-ho.

Alguns amfitrions coneguts que ofereixen allotjament en núvol són Dreamhost, Google Cloud Platform, Amazon Web Services i Linode.

Quin dels diferents tipus d’allotjament web us ofereix?

L’elecció d’un paquet d’allotjament pot ser bastant difícil i cal tenir molt en compte. Tanmateix, el primer pas és comprendre els diferents tipus d’allotjament que teniu a la vostra disposició. Tant de bo aquest article us hagi donat els antecedents per fer-ho.

Si acabeu de començar (com ara quan creeu el vostre primer bloc / lloc), està bé d’acudir amb allotjament compartit. Més endavant sempre serà possible transferir-lo a una configuració més potent. Només si ja sabeu que el vostre lloc web té necessitats que l’allotjament compartit no pot satisfer, heu d’analitzar altres opcions des del primer moment.

Un cop heu pres una decisió, té sentit mirar un munt d’empreses. Recomanem consultar els nostres amfitrions més valorats per trobar-ne els millors. Consulteu les ofertes i compareu la memòria RAM, l’espai del disc, l’ús del CDN, l’ample de banda i altres recursos quantificables. A continuació, feu un cop d’ull a totes les funcions addicionals que necessiteu.

Al final del procés, hauríeu de tenir 2-3 favorits en els quals es reduirà a preferència personal. Potser una breu xerrada amb suport (per avaluar la seva ajuda), recorrerà un llarg camí.

Necessiteu més informació sobre l’allotjament web? Feu un cop d’ull a articles com ara el registre del nom de domini i les opcions per al creador de llocs web per crear el vostre lloc.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author