Guia per a principiants d’optimització de fitxers de llocs web (70% de càrrega més ràpida)

Per accelerar el vostre lloc web i estalviar l’ample de banda, la compressió és una de les maneres més eficaces (i més fàcils) d’aconseguir-ho.

… No obstant això, molts propietaris de llocs web encara no optimitzen els seus fitxers el 2020, ja sigui perquè no saben quina importància té o perquè no saben com.

Per fer una història breu, una de les maneres més importants d’accelerar la velocitat de càrrega de la vostra pàgina és fer que els fitxers JavaScript (JS) carreguen canvis … I podeu accelerar el vostre JavaScript mitjançant la compressió GZIP.

Ara, això només és ideal per a navegadors moderns, però la majoria de la gent d’Internet està utilitzant un dispositiu i un navegador recents. Tant Yahoo com Google utilitzen compressió GZIP.

Però primer, establim un poc de context.

Pas 1: què és la codificació de contingut?

Per poder optimitzar eficaçment els fitxers del lloc web, és important comprendre un concepte conegut com a codificació de contingut.

Dit d’una altra manera, s’utilitza per fer possible que es pugui comprimir un document sense el risc de perdre la identitat del tipus de suport subjacent. El vostre navegador parlarà amb un servidor web quan sol·liciteu un fitxer.

Sol·licitud HTTP

Bàsicament, el navegador diu al servidor què vol. El servidor el busca i el troba. Aleshores el navegador el carrega. Com més gran sigui el fitxer, més temps triga el navegador a carregar-lo.

Aleshores, què feu quan un fitxer és massa gran?

L’hi creureu. Quan envieu un fitxer amb cremallera a un navegador, estalvieu tant el temps de descàrrega com l’ample de banda.

Hi ha dos elements associats al servidor i al navegador, sabent que és bo enviar un fitxer comprimit:

 • El navegador sap que el servidor envia bé el contingut comprimit enviant una capçalera
 • Si el contingut es comprimeix, el servidor envia una resposta

Si el fitxer no es comprimeix, el servidor no enviarà la capçalera de resposta de codificació de contingut. L’encapçalament d’acceptació de codificació no és una demanda, sinó només una sol·licitud del navegador.

El navegador haurà de fer front a la versió pesada habitual, ja que el servidor no envia el contingut comprimit.

Obtenir la configuració del servidor

No teniu control sobre el navegador. O enviarà la capçalera o no l’enviarà. Tanmateix, podeu configurar el servidor que utilitzeu per assegurar-vos que es retorni el contingut de la cremallera sempre que el navegador sigui capaç de manejar-lo. Això comporta un estalvi important de l’ample de banda.

rendiment web després de compressió

Per fer-ho, simplement activeu els paràmetres de compressió per a IIS. Si utilitzeu Apache, és relativament senzill per habilitar la compressió de sortida. Només heu d’accedir al fitxer .htaccess i afegir el codi adequat.

Hi ha dues opcions de compressió per triar amb Apache:

 • mod_deflate és estàndard i és més fàcil configurar-lo
 • mod_gzip permet comprimir prèviament el contingut i sembla més potent

desinflat apache fàcil

Independentment de quina opció trieu, Apache mirarà per veure si el navegador va enviar la capçalera per a la codificació d’acceptació i, a continuació, retornar el fitxer en la seva versió regular o en la seva versió comprimida.

Si un navegador més antic causa problemes, hi ha coses que podeu fer per corregir-lo afegint algunes directives especials.

Per tornar el contingut comprimit, podeu utilitzar PHP si no podeu fer canvis al fitxer .htaccess. En PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [“HTTP_ACCEPT_ENCODING”], “gzip”)) ob_start (“ob_gzhandler”); else ob_start (); ?>

Una versió gzipped del fitxer es retorna després de comprovar la capçalera d’acceptació de la codificació. Això és similar a la creació d’un servidor web pel vostre compte. Per comprimir la vostra sortida, Apache ho facilita.

Advertència important: la majoria del programari de creació de llocs web no permet l’edició a nivell de codi (amb algunes excepcions). A Hosting Canada, som forts defensors de l’allotjament independent del vostre lloc, però adoneu-vos que no és per a tothom. Quan utilitzeu creadors de llocs web com Squarespace, Wix o Weebly, aquest tipus de servidor de nivells de servidor és probablement fora del vostre abast..

Verifiqueu la vostra compressió

És important assegurar-vos que entregueu contingut comprimit després d’acabar de configurar el servidor. Per determinar si la vostra pàgina es comprimeix en línia, podeu utilitzar una prova GZIP en línia.

Al vostre navegador, les eines per a desenvolupadors us poden ajudar. Voleu anar a la pestanya de xarxa, actualitzar la pàgina i, a continuació, fer clic a la línia de xarxa de la pàgina específica.

Si el contingut s’ha enviat comprimit, veureu la capçalera de “contingut de codificació de contingut: GZIP”.

Capçalera de google crom gzip

Per obtenir més detalls, podeu fer clic a la icona per “utilitzar les files grans”. També proporciona informació sobre la mida real del contingut i la mida de transferència comprimida.

Les advertències a considerar

La compressió proporciona molts avantatges, però hi ha alguns inconvenients. Voleu tenir coneixement dels següents:

 • Gràfic de proporció de compressióContingut que ja està comprimit: La majoria de música, vídeos i imatges ja estan comprimits. Si intenteu comprimir-les de nou, això és en gran mesura una pèrdua de temps. En la majoria dels casos, només haureu de preocupar-vos de comprimir CSS, HTML i JavaScript.
 • Navegadors més antics: El contingut comprimit no és compatible amb tots els navegadors. Això és cert sobretot per als navegadors més antics. Per exemple, potser voldreu evitar la compressió HTTP si heu de treballar a Windows 95 o amb Netscape 1.0. Hi ha algunes regles i directrius per evitar la compressió per a navegadors més antics amb Apache mod-deflate.
 • Càrrega de CPU: Estalvieu l’amplada de banda i utilitzeu el temps de la CPU quan comprimeix el contingut en línia. Tenint en compte la velocitat de compressió, la compensació es considera normalment justa. Hi ha maneres d’enviar tant versions versions comprimides com pre-comprimir contingut estàtic. Generalment requereix més configuració. Recordeu que les persones que es troben a Internet tenen una breu atenció, de manera que augmentar la velocitat per a una millor experiència dels usuaris mitjançant cicles de CPU normalment és sempre una bona idea.

Per què hauríeu de fer servir la compressió GZIP

Consola de compressió httpLa compressió GZIP ofereix una gran quantitat d’avantatges. És important saber quins són aquests per tal que sàpigueu plenament consciència per què hauríeu de començar a utilitzar-lo.

De mitjana, utilitzar GZIP per comprimir els fitxers CSS i HTML us estalvia del 50 al 70 per cent de la mida total del fitxer. Aquest estalvi significatiu de la mida del fitxer produeix una experiència d’usuari molt millor i eficaç al vostre lloc web.

Aquesta tècnica també té un paper important en el SEO global del vostre lloc web. Els motors de cerca utilitzen algoritmes complexos per determinar on els llocs i les pàgines web cauen en els resultats de la cerca.

Un element que esdevé més important amb cada actualització d’algorisme és el temps de càrrega de la pàgina web. Els motors de cerca utilitzen aquesta informació per determinar l’optimització global d’un lloc web.

prova de velocitat de compressió gzipQuan les pàgines web es carreguen ràpidament, els que visiten el lloc no han d’esperar per accedir al contingut que busquen. Recordeu que els usuaris d’internet tenen un curt termini d’atenció.

Si una pàgina web triga massa temps a carregar-se, és probable que l’usuari faci clic i es troba amb un lloc més ràpid amb informació similar. Els motors de cerca volen premiar la càrrega més ràpida dels llocs web, de manera que els proporcionen una ubicació més alta de resultats de cerca.

Un lloc web més ràpid també augmenta les conversions. Això vol dir que, si teniu un lloc web de comerç electrònic, més ràpid es carrega, majors vendes. De fet, aproximadament el 51 per cent dels nord-americans afirma que la primera raó per la qual abandonen una compra és un lloc web lent.

Els estudis de cas demostren que podeu millorar la vostra taxa de conversió més d’un 15 per cent reduint el temps de càrrega del vostre lloc web en només 2,2 segons.

Resolució de problemes amb problemes de compressió GZIP

Com tots els elements tecnològics, la compressió GZIP pot fallar per les raons més petites. La bona notícia és que la majoria dels motius del fracàs es poden arreglar.

El primer element que cal examinar és si la compressió GZIP és compatible amb el vostre host web. Si bé la majoria ho donen suport a causa de la seva importància per a la càrrega de pàgines, hi ha algunes poques que no s’han molestat en assegurar la compatibilitat. Podeu contactar amb el vostre host web per determinar si hi ha un problema amb la compatibilitat GZIP.

El següent element a explorar és el vostre codi. Fins i tot un personatge equivocat pot causar problemes. Cerqueu un caràcter perdut, un error de sintaxi o qualsevol codi mal format. Tota la vostra codificació ha de funcionar amb l’arquitectura perquè la compressió tingui èxit.

Simplement podeu comprovar el codi que heu introduït amb PHP o .htaccess (això es va parlar anteriorment). Si no podeu trobar cap problema, però creieu que el codi és culpable, penseu simplement canviar-lo completament amb un codi diferent que sigui més probable que funcioni.

En alguns casos, el vostre host web té accés als fitxers adequats per permetre la compressió GZIP, però no. En aquest cas, només heu de trucar al vostre host i demaneu-los que ho facin.

Heu après en aquest article sobre com comprovar la compressió GZIP. Aquesta és una opció ràpida i senzilla per solucionar problemes. Generalment es recomana fer-ho primer. Si encara no funciona alguna cosa, comproveu amb el vostre host web i avalueu el codi que vau utilitzar.

Si el navegador no és actualitzat, també pot causar problemes amb la compressió GZIP. Això és especialment comú amb les versions antigues d’Internet Explorer. Si moltes persones que visiten el vostre lloc utilitzen un navegador antic, aquest és el problema que haureu de resoldre.

Si els fitxers del vostre lloc són extremadament grans, això també pot suposar problemes sobre la compressió GZIP. Si utilitzeu una versió GZIP més antiga, els límits de mida del fitxer poden ser relativament petits, com ara dos gigabytes o menys. Per això, voleu determinar quins són els límits de la vostra versió GZIP.

Una de les millors maneres de fer-ho millorar el rendiment i la velocitat del vostre lloc web, permetent la compressió. Ara que ja ho sabeu fer, podeu començar a aprofitar al màxim els avantatges.

Tingueu en compte les advertències i considereu-les mentre treballeu. El següent pas és configurar-lo perquè els vostres visitants puguin obtenir els avantatges.

Un factor de velocitat del lloc web que sovint s’oblida té a veure amb la seva elecció de l’empresa d’allotjament web. Sí, sí que fa la diferència que trieu, ja que alguns simplement funcionen millor quan trigueu el temps a retallar les dades.

Per obtenir més informació, mireu la meva guia sobre com millorar la velocitat del vostre lloc web.

Referències i crèdits d’imatge:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author