Com personalitzar WordPress

Logotip de WordPressEn els temps antics, calia saber HTML per dissenyar un lloc web. Com que la web es va anar avançant i complexa, també vau aprendre Javascript.

Una manera d’evitar-ho és utilitzar un sistema de gestió de continguts (CMS). Un CMS, com WordPress o Wix, realitza el vostre elevat augment. Mitjançant l’ús de temes, un editor WYSIWYG i widgets preconstruits, podeu crear un lloc web d’aspecte professional sense escriure ni una sola línia de codi..

WordPress és, amb diferència, el CMS més popular del món. A partir del març del 2020 ja s’utilitzaran més del 35 per cent dels llocs web. Però per què és tan popular?

La resposta és que WordPress ha assolit un perfecte equilibri entre personalització i facilitat d’ús. Podeu utilitzar un tema predeterminat i confeccionar un lloc de blog ràpid i brut. O bé podeu instal·lar plugins i crear un lloc web realment professional.

Aquí, tractarem tot el que necessiteu saber sobre com personalitzar el vostre lloc de WordPress. Parlarem de configuració, temes i ginys bàsics. També parlarem de funcions més avançades, com ara plugins, analítiques i altres eines integrades.

Nota: Si podeu gestionar el disseny i la personalització vosaltres mateixos, reduireu molt els costos de desenvolupament del vostre lloc web.

Mirem de prop!

Personalització de WordPress 101

Hi ha diverses maneres de personalitzar el lloc de WordPress. Potser el més important a tenir en compte és que WordPress no és una empresa d’allotjament. No és més que un CMS. Com a resultat, haureu de triar el vostre propi host i registrar el vostre propi nom de domini. Molts hostes ofereixen allotjament de WordPress dedicat a la qualitat, amb WordPress preinstal·lat al servidor.

personalització de wordpress

Un cop hàgiu resolt la situació d’allotjament, el següent pas és crear el vostre lloc. Hi ha dues maneres principals de personalitzar un lloc de WordPress:

 • Elecció d’un tema
 • Addició de ginys
 • Addició d’un menú

Parlarem més endavant de les tres opcions més en profunditat, però hi ha aquí el següent:

Temes definiu la disposició i l’esquema de colors del vostre lloc. Podeu crear un format bàsic de bloc, una galeria d’imatges i altres tipus de pàgines habituals. Fins i tot podeu triar un tema diferent per a la vostra pàgina d’inici, per donar-li un aspecte més personalitzat al vostre lloc.

Ginys són eines, normalment ubicades a la barra lateral, que proporcionen valor afegit. Els ginys típics inclouen enllaços a les xarxes socials o un formulari de registre de correu electrònic.

Menús facilita que els visitants puguin navegar pel vostre lloc. Per exemple, suposem que dirigiu un taller de reparació d’automòbils. Podeu tenir un menú a la part superior de la pàgina amb enllaços a parts, serveis, un mapa de Google de la vostra ubicació i una pàgina de “contacte amb nosaltres”..

A més d’aquestes opcions, hi ha altres maneres més avançades de personalitzar el vostre lloc. Un d’aquests és per crear un full d’estil en cascada (CSS). Un CSS us permet personalitzar tipus de lletra, colors i mides de tipus de lletra per a diferents estils de text. De manera que, en lloc d’establir manualment les mides i els colors de la font per a cada pàgina, podeu crear opcions preestablertes per a capçaleres, subtítols i text senzill, i seleccionar-les de manera ràpida i senzilla.

Fins i tot podeu crear capçaleres personalitzades per al vostre lloc de WordPress. Una capçalera personalitzada ajuntarà tot el vostre lloc. Cadascuna de les pàgines tindrà un aspecte més gran, fins i tot si el tema és diferent.

Podeu personalitzar totalment WordPress?

Quan penseu a WordPress, probablement penseu en un bloc o en un altre lloc orientat al contingut. De fet, l’utilitzen empreses tan prestigioses com Flickr, LinkedIn i BBC America. Però suposeu que voleu integrar funcions més avançades, com ara fòrums, bots de xat de clients o comerç electrònic? WordPress no és compatible amb aquestes aplicacions de manera nativa.

Per sort, hi ha literalment milers de plugins que afegeixen funcionalitat al vostre lloc. Aquest ric ecosistema inclou gairebé qualsevol característica web que us pugueu imaginar. Així que si voleu afegir un fòrum o pàgina de comerç electrònic al vostre lloc, és possible fer-ho.

instal·lació de complements de wordpress

L’únic problema és que aquests plugins no s’escalpen bé. S’han dissenyat per a llocs de mida petita i mitjana i els llocs més grans hauran d’utilitzar cada vegada més blocs de conversió per mantenir el rendiment. En aquest cas, és possible que vulgueu considerar un CMS més avançat amb funcions més natives.

Un cop més, si el vostre lloc ha esdevingut tan gran que heu superat WordPress, és un bon problema tenir.

Configuració general de WordPress

Abans de començar a crear el vostre lloc, WordPress us demanarà que configureu la vostra configuració bàsica, com ara el vostre nom d’usuari, la vostra contrasenya i altres configuracions bàsiques del servidor. Aquest és un bon moment per assegurar-vos que el vostre lloc de WordPress sigui segur, ja que equivocar-vos en la configuració bàsica us pot deixar vulnerable als pirates informàtics.

protecció de contrasenyaAbans d’iniciar la sessió, WordPress us demanarà que creeu un nom d’usuari i una contrasenya. Assegureu-vos d’utilitzar una contrasenya forta. I Mai, no utilitzeu mai “administrador” com a nom d’usuari. Això és el primer que els hackers intentaran endevinar, ja que molts creadors no ho canvien mai.

Un cop us hagueu iniciat la sessió, veureu el tauler, que és on realitzareu la major part del vostre treball. Al principi, el quadre de comandament està una mica desordenat. A la pantalla hi ha diversos widgets, però no tots són necessaris per a tots els usuaris.

Hi ha un enllaç petit a la part superior dreta de la pantalla que diu “Configuració de la pantalla”. Feu clic a això i podeu desactivar widgets individuals. Els widgets “Benvinguts”, “Quick Draft” i “Events Events and News” haurien de ser els primers en sortir. La majoria de les persones no utilitzaran mai aquestes funcions.

A continuació, feu clic a l’enllaç “Configuració” a la part esquerra de la pàgina i feu clic a l’enllaç per a “Configuració general”..

Allà, podreu veure les opcions més bàsiques del lloc. Les dues primeres caselles us permeten introduir un títol i una etiqueta per al vostre lloc. El títol del lloc apareixerà a les pestanyes del navegador, mentre que el títol i l’etiqueta apareixeran a la part superior de la pàgina en molts temes de WordPress. Com que aquestes són les primeres coses que veuran moltes persones quan visiten el vostre lloc, és una bona idea posar-hi en consideració.

A continuació, haureu d’introduir la vostra adreça de WordPress. Aquest ha de ser el domini que heu registrat al vostre lloc. WordPress buscarà automàticament el directori de WordPress per trobar la pàgina principal. Si la vostra pàgina d’inici és diferent (per exemple, si està allotjada en un altre servidor), introduïu aquest URL al quadre “Adreça del lloc”. Tanmateix, per a la majoria de llocs, l’adreça de WordPress i l’adreça del lloc han de ser les mateixes.

Configuració general del tauler de comandes de text

També podeu canviar la vostra adreça de correu electrònic d’administració. Per defecte, serà l’adreça d’administrador del vostre lloc web. Si teniu un altre compte de correu electrònic com Gmail, podeu introduir aquesta informació aquí.

com seleccionar el paper de l’usuari a la configuració general de wordpress

Per a la majoria de la gent, aquesta és una bona idea, ja que els hackers tindran més dificultats per endevinar aquesta informació. En el pitjor dels casos, el fet de tenir una adreça de correu electrònic d’administració que no es troba al vostre servidor de WordPress us facilitarà la restauració de la vostra contrasenya d’administrador de WordPress.

Al final de la pàgina, podeu seleccionar la vostra zona horària, el format de data, el format d’hora i l’idioma del lloc. Es tracta principalment d’opcions administratives i no afectaran l’experiència de l’usuari.

Una varietat de diferents rols d’usuari

Hi ha una altra opció sobre la qual hauríem de parlar: el nou rol predeterminat de l’usuari. Aquí hi ha un resum detallat sobre el que volen dir:

 • Super administrador proporciona a l’usuari totes les funcions administratives del lloc, així com qualsevol altre lloc de la mateixa xarxa. A menys que publiqueu una xarxa, aquesta configuració no té cap propòsit.
 • Administrador proporciona a l’usuari totes les opcions administratives que teniu. Per a la majoria dels llocs, voldreu ser l’únic administrador. Però si publiqueu un lloc web amb un soci de confiança, voldreu convertir-los en administrador.
 • El Editor rol permet a un usuari publicar i editar qualsevol publicació al lloc web. Això pot ser útil si treballeu en un projecte col·laboratiu amb altres socis. Essencialment, poden editar el contingut del lloc, però no el format general ni les funcions de seguretat.
 • Autor permet a un usuari publicar i editar les publicacions que hagin creat. Tot i això, no podran editar contingut creat per altres usuaris.
 • A Col·laborador pot escriure publicacions. Tanmateix, no poden publicar-les. Tot el que hagin escrit haurà de ser publicat per un editor o administrador.
 • A Subscriptor només poden gestionar el seu propi perfil.

En general, haureu de deixar el rol d’usuari per defecte a “Subscriptor”. Una vegada que algú tingui un compte al vostre servidor, sempre podeu utilitzar els vostres poders administratius per canviar el seu paper. Si teniu més que un bon grapat d’usuaris, la manera més fàcil de gestionar-los és utilitzar una eina de tercers com phpMyAdmin.

Si decidiu canviar qualsevol d’aquestes configuracions més endavant, serà fàcil de fer. Simplement aneu a la pàgina Configuració general i feu els canvis que necessiteu.

Personalització de temes de WordPress

Ara que heu configurat la configuració bàsica, és hora de personalitzar l’aspecte del vostre lloc web. El primer pas d’aquest procés és triar un tema de WordPress. Hi ha dos tipus de temes: temes gratuïts i temes premium. Per començar, mirem com instal·lar un tema gratuït.

Des del tauler de control, feu clic a l’enllaç “Aparença” del costat esquerre i, a continuació, feu clic al botó “Temes”. Allà, veureu una visualització en mosaic de tots els temes que actualment s’emmagatzemen al vostre servidor.

com canviar el tema de wordpress

Si us allotgeu en un servidor de WordPress dedicat, ja hi haurà diverses opcions. Si no ho és, o si voleu triar un aspecte diferent, haureu d’instal·lar un nou tema.

El tema gratuït podria no ser l’opció més segura

Al web hi ha diversos dipòsits de temes de WordPress. Però, com diu la dita, “si sembla massa bona per ser veritat, probablement ho sigui”. Molts d’aquests temes “gratuïts” s’incorporen amb seguidors d’anuncis o fins i tot programari maliciós que poden comprometre la seguretat del vostre lloc.

Per mantenir-se segur, el millor lloc per trobar un tema és triar-ne un des del dipòsit oficial de WordPress. Des d’allà, podeu cercar temes per trobar-ne un que s’adapti a les vostres necessitats. Trieu un tema lúdic per al vostre bloc de jardineria o un tema amb botons més baixos per al vostre blog professional.

Dipòsit oficial de temes de wordpress

Un cop en trobeu un que us agrada, simplement feu clic al botó “Descarregar”. Es desarà a l’ordinador com a fitxer .zip. A partir d’aquí, torneu a la pàgina de temes del vostre tauler de comandament de WordPress i feu clic al botó a la part superior que diu “Afegeix un nou”. Trieu el fitxer .zip del vostre tema i es penjarà al servidor.

Seleccioneu el vostre tema i tindreu un parell d’opcions. Primer, podeu fer clic a “Detalls & Vista prèvia ”, que us donarà una mirada en directe al tema en acció, amb algun text i imatges de farciment. D’aquesta manera, podreu tenir una millor idea del seu aspecte, sense publicar-lo al web. Si no esteu contents, només cal que feu clic a “Activa” i el tema es publicarà.

previsualitza el tema wordpress

WordPress té un editor de temes que us permet editar manualment el tema. Encara que no estigueu còmode amb HTML, PHP i CSS, no el feu servir. WordPress fins i tot adverteix que no ho faci. El motiu és que podeu trencar el vostre lloc definitivament, de manera que haureu de tornar a instal·lar el tema i començar des de zero. A més, es perdran els canvis amb les futures actualitzacions del tema.

Si voleu ajustar el tema, considereu la instal·lació d’un complement per a l’edició de temes. Per exemple, Elementor és un editor WYSIWYG excel·lent i segur que no destruirà el vostre lloc. També hi ha altres opcions de tercers disponibles, com ara Gutenberg.

Si realment voleu editar el tema manualment, voldreu crear un tema infantil. D’aquesta manera, es garantirà que el vostre tema no es trencarà per les actualitzacions futures. L’avantatge és que no s’actualitzarà del tot. Si el tema té un problema de seguretat que més endavant s’explica, us n’ometeu de banda.

Una altra consideració important és que la majoria d’usuaris web ara accedeixen a Internet a través dels seus telèfons intel·ligents. Per proporcionar una experiència neta i còmoda per a aquestes persones, voldreu triar un tema amb un disseny sensible. Abans d’anar més lluny, només cal que creeu una pàgina fictícia i que la publiqueu a través de la prova de Google mòbil.

Temes Premium de WordPress

A més dels temes gratuïts, hi ha diverses empreses que venen temes premium. A més de donar-vos una varietat més àmplia d’opcions, els temes premium tenen diversos avantatges. Això inclou:

 • Actualitzacions de desenvolupadors més freqüents que us ofereixen una millor seguretat
 • Compatibilitat amb els últims estàndards WordPress, HTML, PHP i CSS
 • Atenció al client de WordPress per fer front a errors i personalització

Un cop hàgiu descarregat un tema premium, només cal instal·lar-lo de la mateixa manera que instal·laria un tema gratuït. Que valgui o no la despesa és vostra.

Configuració de complements de WordPress

plugins de textSi voleu anar més enllà de la funcionalitat bàsica de WordPress, haureu d’aprofitar els complements. Els complements són eines addicionals que es poden utilitzar per millorar la seguretat del vostre lloc, crear còpies de seguretat automàtiques i fins i tot millorar el rendiment del vostre lloc..

L’inconvenient dels plugins és que els doneu accés a les dades del vostre lloc. Com a resultat, un complement defectuós pot comprometre la seguretat del vostre lloc. Abans d’instal·lar un complement, assegureu-vos de llegir les ressenyes en un lloc de tercers per assegurar-vos que no té cap defecte de seguretat conegut. La millor manera de trobar un complement segur és utilitzar el dipòsit oficial de WordPress.

Igual que instal·lar un tema, per instal·lar un complement, primer hauràs de descarregar-lo. Un complement es descarregarà com a fitxer .zip, que haureu de descomprimir per poder pujar-lo.

Un cop fet això, obriu el tauler de control de WordPress, seleccioneu el menú “Connectors” i feu clic a “Afegeix un nou”. A la part superior de la pantalla, podreu veure un botó que diu “Carregar connectors”. Seleccioneu aquest botó, pengeu el vostre complement i ja esteu a punt per configurar-lo.

com pujar el complement wodpress

Quan el connector s’ha instal·lat correctament, veureu un missatge per configurar-lo. La majoria de complements de WordPress es configuren prèviament, però encara és una bona idea consultar les opcions. Com que les opcions es diferencien entre els diferents connectors, haureu de consultar la pàgina de suport del vostre complement si voleu més informació sobre la configuració.

És difícil donar una guia completa sobre els complements que necessiteu, ja que el tipus exacte dependrà del tipus de lloc que publiqueu. Dit això, n’hi ha uns quants que hauríeu d’instal·lar des del punt de sortida.

 • Yoast està dissenyat per ajudar-vos a augmentar el rànquing del vostre lloc web en els motors de cerca. Inclou una varietat d’eines integrades per ajudar-vos a crear contingut propici per als motors de cerca, inclosa l’elecció de les paraules clau adequades per als enllaços. La versió premium fins i tot proporciona consells sobre paraules clau addicionals per incloure al vostre text.
 • Akismet és obligatori si el vostre lloc permet fer comentaris. És un filtre antispam que elimina els enllaços de correu brossa coneguts per mantenir la vostra secció de comentaris neta.
 • Duplicator facilita la creació de còpies de seguretat per al vostre lloc de WordPress. Executeu una còpia de seguretat abans de fer cap canvi important. Si els canvis fan que el lloc es bloqueja, només restaureu la còpia de seguretat i tornareu a ser en línia. Duplicator també es pot utilitzar per migrar fàcilment el vostre lloc d’un host a un altre.

Plugins de WordPress Premium

Com en els temes, no tots els complements de WordPress són gratuïts. De vegades, cal pagar per un complement premium. Pot ser un cost únic o una subscripció mensual. L’avantatge d’això és que obté un millor suport, que és especialment important per als complements relacionats amb la seguretat.

Si instal·leu un complement premium, instal·leu Defender Security. Aquest complement permet l’autenticació de dos factors per a administradors, així com una sèrie d’altres funcions de seguretat. És gratuït durant els primers 30 dies i costarà una quota mensual a partir d’aquest moment.

Un altre complement excel·lent premium és Hummingbird. T’ajuda a optimitzar el teu lloc per fer-lo carregar el més ràpidament possible. També millora l’eficiència de la memòria cau del navegador. Igual que Defender Security, Hummingbird inclou una prova gratuïta de 30 dies.

Independentment de quins plugins premium compres, pots instal·lar-los exactament com ho faries amb qualsevol complement gratuït.

Com afegir contingut únic a WordPress

En aquest moment, heu creat la configuració bàsica del vostre lloc, heu creat el tema i els connectors escollits per a l’eficiència, la seguretat i el SEO. Però saps què encara no has fet? De fet, va crear qualsevol contingut. Corregim això.

Per crear una pàgina web nova, aneu al vostre tauler de WordPress i seleccioneu el menú “Pàgines”. Hi trobareu dues opcions: “Totes les pàgines” i “Afegeix una nova”. De manera predeterminada, WordPress crearà una pàgina de política de privadesa i una pàgina d’exemple que podeu utilitzar com a caixa de sorra per enganyar-se. Aquestes coses seran visibles al menú Totes les pàgines.

Per crear una pàgina nova, només cal que feu clic al botó Afegeix una nova.

com afegir una nova pàgina a wordpress

En aquest moment, veureu una pàgina en blanc del tema escollit. Segons el vostre tema, podreu introduir un títol, o bé el vostre títol i la vostra línia de pàgina podrien omplir-se. A sota, podreu introduir el text o les fotografies del lloc.

Si heu instal·lat Yoast i realment ho haureu de fer, veureu un quadre a la part inferior de la finestra per introduir la vostra paraula clau de focus. Escriviu la vostra paraula clau al quadre i Yoast us ajudarà automàticament a optimitzar la vostra pàgina mentre escriviu.

Per a la majoria de llocs web, voldreu unes quantes pàgines com a mínim: la pàgina d’inici, la pàgina “sobre” i la pàgina de “contacte”.

Un cop més, això és un mínim. A la pràctica, voldreu pàgines addicionals adaptades al propòsit del vostre lloc.

Per exemple, si dirigiu un saló de perruqueria, potser voldreu una secció de galeria que mostri els vostres darrers resultats. Fins i tot, podríeu ser capaç de convertir aquesta promoció en clients habituals. “Permetin-me aparèixer al meu lloc web i aconseguir un tall de cabell gratuït” pot recórrer molt.

Per utilitzar un altre exemple, si feu una botiga d’automòbils, potser voldreu una pàgina de “serveis” amb preus per a serveis comuns.

Actualitzeu el vostre bloc regularment

I, òbviament, si publiqueu un bloc, voldreu publicacions. En aquest cas, assegureu-vos d’actualitzar regularment. No hi ha millor manera de perdre adeptes que deixar de fer bloc durant un mes i mig.

Segons quin tipus de contingut publiqueu, és possible que vulgueu fer servir un disseny diferent. Per exemple, si publiqueu moltes fotografies, potser voldreu afegir una galeria fotogràfica. D’altra banda, si només teniu un bloc, el text senzill amb un atractiu estendard funcionarà bé.

com afegir una galeria a wordpress

Si parleu d’un banner, ara mateix és un bon moment per afegir el logotip d’un lloc, si encara no ho heu fet. Per fer-ho, simplement navegueu al menú “Capçalera” del vostre tema i feu clic a “Selecciona el logotip” per penjar-lo. L’ideal seria que el logotip hagi de ser en format PNG o WebP, cosa que permetrà que el fons es mostri a qualsevol buit. Tingueu en compte, però, que el vostre logotip substituirà el títol del lloc en la majoria de temes.

En una nota similar, heu de triar la icona del lloc. Aquesta és la petita imatge que apareix a la pestanya del navegador, cosa que facilita la distinció amb altres pestanyes. Igual que amb un logotip, un format PNG o WebP és ideal, tret que la vostra icona sigui un quadrat perfecte. Podeu triar la icona del vostre lloc de la mateixa manera que el logotip, al menú “Identitat del lloc” del vostre tema.

Com utilitzar ginys de WordPress

Els widgets us permeten fer-ho ampliar la funcionalitat del vostre lloc. Per exemple, podeu afegir un calendari, enllaços a les xarxes socials o un registre de correu electrònic. En la majoria dels temes, els ginys apareixeran a la barra lateral del vostre lloc, tot i que alguns temes posaran widgets a la part inferior de la pàgina.

Ginys de wordpress

Per configurar els vostres widgets, torneu-vos del menú Tema i feu clic al menú Aparença. Des d’allà, seleccioneu “Ginys”. Segons el vostre tema, podreu veure diverses ubicacions de widgets possibles. També pot haver-hi alguns ginys preinstal·lats com a part del tema.

com afegir un giny a wordpress

Simplement, podeu arrossegar i deixar anar ginys a diferents ubicacions per desplaçar-los a la pàgina, personalitzant encara més l’aspecte del vostre lloc..

Si no us agrada un giny ja instal·lat, feu clic a la fletxa del nom del giny i feu clic a “Suprimeix”. L’eliminaran completament de la pàgina.

També podeu afegir widgets addicionals per millorar el vostre lloc web. Per fer-ho, simplement seleccioneu-los al costat esquerre del menú del widget i arrossegueu-los a la zona desitjada de la pàgina.

A diferència dels temes i dels complements, no podeu afegir ginys directament a la vostra pàgina. Dit això, WordPress inclou diversos widgets predeterminats, i la majoria de temes també inclouen widgets addicionals.

També podeu afegir ginys mitjançant un complement. Per fer-ho, cerqueu un complement que inclogui el widget que vulgueu i, a continuació, afegiu-lo de la mateixa manera que afegiríeu qualsevol altre complement. Un cop instal·lat el connector, torneu al menú de widgets i el widget hauria d’estar disponible.

Trieu widgets en funció del vostre lloc web

Segons el tipus de lloc que creeu, voldreu utilitzar diferents ginys. Dit això, hi ha diversos tipus que haurien de ser útils per a gairebé qualsevol lloc web. Aquí teniu un resum ràpid:

 • Enllaços a les xarxes socials – per a la majoria de llocs web, es tracta d’una idea excepcional. Obtenir gent que comparteixi el vostre contingut a Facebook, Twitter i altres llocs de xarxes socials és una manera excel·lent d’incrementar la vostra visibilitat.
 • Un widget “Publicacions recents” – No tots els llocs utilitzaran un d’aquests. Però és una característica excel·lent per als blocs. Si algú ha trobat la teva publicació mitjançant una cerca de Google, per què no donar-los una manera senzilla d’enganxar-se i llegir més?
 • Un widget de registre de correu electrònic – Si a la gent li agrada el contingut, és convenient convidar-los a rebre actualitzacions. Un complement com WPForms facilita la recollida d’adreces de correu electrònic i altra informació.
 • Un giny del calendari – Aquesta és una opció ideal per a organitzacions comunitàries. Podeu utilitzar aquest widget per permetre que la gent esbrini sobre esdeveniments especials o reunions de fons propers.
 • Un giny d’anuncis – Compte amb aquests. D’una banda, la publicitat us pot ajudar a guanyar diners amb el vostre lloc web. D’altra banda, més d’un anunci pot fer que el vostre lloc sembli desordenat i desactivar les persones.

Com editar menús de WordPress

Ara que teniu contingut, és el moment que us faci més fàcil navegar pel vostre lloc. Per fer-ho, voldreu afegir un menú. Vés a la secció “Aparença” del tauler de control i fes clic a l’enllaç “Menús”.

com editar els menús de wordpress

No us preocupeu pel nom del menú. Vostè és l’únic que el veurà. Dit això, si el vostre lloc inclourà més d’un menú, potser voldreu que diferents noms els distingissin. Per a la majoria de llocs, aquesta és una mala idea: més d’un menú només obstrueix la pàgina.

Feu clic a “Crea el menú” i a la pantalla següent us demanarà on s’ha de col·locar el menú. Per a la majoria dels llocs web, aquest serà a la part superior de la pàgina, però hi ha excepcions. L’opció “Mòbil” et permet personalitzar la ubicació del menú en un dispositiu mòbil. Per exemple, potser teniu un menú de la barra lateral al vostre lloc d’escriptori, però encara voleu un menú superior per a un ús mòbil més fàcil.

No us preocupeu per la casella de selecció que diu “Afegir automàticament noves pàgines de primer nivell a aquest menú”. Aquesta opció condueix a menús desordenats i descarats amb pàgines fora d’ordre. Voleu fer-ho afegeix manualment les pàgines mentre s’han creat.

A la pantalla següent, podreu afegir pàgines al vostre menú. Un cop feu clic a “Afegeix al menú”, veureu una altra pantalla que us permet personalitzar l’ordre del menú. Organitza les pàgines que creguis adequades.

També podeu ampliar les opcions de menú individuals i inserir pàgines addicionals com a sub-opcions. Per exemple, si la vostra guarderia diària ofereix serveis de preparació i a peu, podeu posar aquestes dues pàgines al menú principal “Serveis”. Això us ajudarà a tenir un aspecte net i a evitar l’enfocament del menú principal del vostre lloc.

També és important no confiar només en el menú per a la navegació. Enllaçar diferents pàgines del lloc web pot facilitar la navegació dels usuaris. També pot ajudar a augmentar el trànsit juntament amb el rànquing de cerca.

Integracions de WordPress

Enhorabona! Heu creat el vostre lloc web!

Però encara no ho heu fet. Ara necessiteu integrar algunes eines d’analítica per comprendre el vostre trànsit. Això té un parell d’avantatges.

Primer, us permet comprendre la manera en què la gent troba el vostre lloc i el temps que roman.

En segon lloc, us dóna coneixement del tipus de contingut que impulsa el trànsit. Blogs? Galeries de fotos? Pàgines informatives? Això us pot ajudar a desenvolupar el vostre lloc per millorar el trànsit web.

Analytics

logotip d’analítica de GoogleL’eina d’anàlisi de WordPress més popular és Google Analytics, i és fàcil entendre el perquè. Google és, amb molt, el motor de cerca més popular al web, de manera que voleu entendre el rendiment de cerca de Google del vostre lloc abans de treballar en qualsevol altra cosa.

Però Google Analytics té molt més a oferir. Us poden explicar com els visitants arriben al vostre lloc. Ho troben al google? En altres llocs web com Facebook? O la visiten directament? Si coneixeu aquesta informació us permetrà saber com condueixen el trànsit i què podeu fer millor.

Més eines & Exemples

Google Analytics no us explicarà tot el que potser voldreu saber. Per exemple, potser voldreu conèixer l’edat i la distribució de gènere dels vostres visitants. En aquest cas, considereu una eina més avançada com ExactMetrics. ExactMetrics no és barat, però us proporciona una visió més profunda dels vostres visitants que Google Analytics.

També podeu voler automatitzar algunes de les funcions del vostre lloc. Zapier Automation fa justament això. Amb aquest complement, podeu compartir de forma automàtica publicacions noves a les xarxes socials. Això pot eliminar algunes de les molèsties que es poden publicar manualment cada publicació diària de blog a diversos llocs de xarxes socials.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author