Com canviar allotjaments web per al vostre lloc WordPress

Quan decidiu canviar del servei d’allotjament web actual, sol ser després d’haver esgotat la paciència i totes les vies disponibles perquè el vostre sistema continuï funcionant..

Per què?

Com que el fet de canviar proveïdors d’allotjament és sovint carregat d’errors, fins i tot després d’haver fet els deures i decidir una plataforma que s’adapti a les vostres necessitats. La majoria de les persones es retroben davant de les molèsties i l’abundant oportunitat per a les interrupcions que comporta la commutació.

Per minimitzar l’estrès i els errors, hem proporcionat aquesta guia per fer el procés el més transparent i segur possible.

Anem rodant!

La nostra recomanació: pregunteu a la vostra empresa d’allotjament!

Aquesta guia ve motivada per la unitat perquè la vostra experiència de migració sigui senzilla i senzilla. En aquest sentit, un amfitrió d’alta qualitat alleujarà encara més la vostra càrrega mitjançant la gestió de totes les vostres migracions.

HostPapa, que sembla ser un dels nostres principals socis, ofereix un servei de migració completament senzill de manera que no haureu de suar la migració del vostre lloc. Tot el que heu de fer és proporcionar-los les vostres dades d’inici de sessió. Consulteu la nostra revisió HostPapa

Muntar els recursos que necessitaran

Heu d’aconseguir tots els vostres ànecs seguits. Per tant, recull tot el que necessiteu per al commutador. Tal com diu la dita, és millor tenir-la i no necessitar-la que necessitar-la i no tenir-la.

 • Assegureu-vos que teniu accés als comptes d’allotjament antics i nous – Alguns d’aquests canvis requereixen privilegis elevats, de manera que assegureu-vos que no només tingueu les credencials d’inici de sessió adequades, sinó també l’accés administratiu..
 • Assegureu-vos que teniu accés a la vostra base de dades – Les campanes i els xiulets podrien canviar a la nova plataforma, però les vostres dades continuen sent tan rellevants com sempre. De la mateixa manera que és necessari tenir les credencials d’inici de sessió per accedir als vostres comptes, també n’heu d’accedir a la vostra base de dades.
 • Utilitzeu un client FTP. – Haureu de necessitar un client FTP per moure les dades entre servidors. Hi ha opcions fantàstiques per triar, com Filezilla.
 • Obteniu un editor de text fiable. – Haureu de tenir un bon editor de text ja que fareu moltes modificacions. El bloc de notes ++ és un excel·lent exemple.

Un cop heu reunit totes les eines i els recursos necessaris, és hora de començar. Respireu profundament i aprofundim en el primer pas del procés.

A. Un procés pas a pas en moure manualment el vostre lloc d’un amfitrió a un altre

Aquesta secció mostra com fer el commutador manualment. Si esteu cercant un procés que utilitzi el complement de WordPress, mireu més avall fins a la secció.

1. Primer, feu una còpia de seguretat dels vostres fitxers

Res és incòmode, de manera que el primer que heu de fer abans de migrar és fer una còpia de seguretat de tots els fitxers. Per tant, en cas d’equivocació o error desafortunat, podeu restaurar el vostre sistema a partir de les dades de còpia de seguretat.

És probable que aquest aspecte del procés trigui més temps, ja que transferirem tots els fitxers del sistema i tots els vostres fitxers. Us recomanem que utilitzeu un sistema FTP o SFTP. FTP és un protocol de transferència de fitxers i permet accedir i transferir fitxers a una xarxa informàtica.

Inicieu el client FTP i introduïu les credencials per accedir al vostre servidor FTP. Desplaceu-vos al directori arrel del lloc web de WordPress, especialment si no es configura de manera predeterminada com a pàgina de destinació.

Seleccioneu tots els fitxers. Els sistemes solen tenir fitxers ocults per protegir els usuaris de suprimir-los accidentalment o fins i tot de manera intencionada. Un d’aquests fitxers és el fitxer .htaccess. Instruïu al client FTP que mostri tots els fitxers ocults per assegurar-vos que no ometreu cap.

Per exemple, si feu servir FileZilla, podeu fer-ho mitjançant el servidor > Força mostrant fitxers ocults.

Després de marcar els fitxers seleccionats, copieu-los a una ubicació que hàgiu designat al vostre ordinador. El procés de còpia pot trigar un temps, segons la mida del vostre lloc.

2. Exporteu la base de dades MySQL

La següent fase del procés de migració consisteix en exportar tota la vostra base de dades. Tot i que hi ha diverses eines disponibles, us recomano molt que utilitzeu phpMyAdmin per a aquesta tasca, ja que és senzilla, fàcil d’utilitzar i intuïtiva.

phpMyAdmin

A la llista del tauler esquerre es troben les bases de dades disponibles. Simplement seleccioneu el que voleu exportar. Si no saps quin és exactament, comprova el fitxer wp-config.php del lloc web actual. Aquest fitxer proporciona els detalls de configuració base del vostre lloc web de WordPress.

Comproveu l’entrada on es defineix el nom de la base de dades. Hauria de quedar així:

Per llistar al lloc del document “Base de dades_nom_aquí” el marcador de posició és el nom real de la base de dades..

En acabar, aneu a la pestanya d’exportació:

Hi ha dos mètodes d’exportació disponibles. Trieu personalitzada.

A continuació, es mostra una llista de les opcions del menú a Custom, que explica les opcions òptimes que cal fer:

 • Format – Deixeu-lo a l’opció SQL per defecte.
 • Taules – S’han de marcar les taules que s’han d’exportar.
 • Sortida: Per fer la descàrrega més ràpida, configureu la compressió com a cremallera o com a arxivada.
 • Opcions específiques del format: Deixeu l’opció predeterminada.
 • Opcions de creació d’objectes: Seleccioneu l’opció Afegir TAULA DE DROP / VISTA / PROCEDIMENT / FUNCIÓ / EVENT / TRIGGER.
 • Opcions de creació de dades – Deixeu l’opció predeterminada.

Després de completar totes les seleccions, feu clic al botó Vés que hi ha a la part inferior del formulari.

Aquesta acció ha d’exportar les vostres dades com a descàrrega de fitxers. Guardeu-lo en una ubicació fàcilment accessible a l’ordinador i aneu al següent pas.

3. Creeu una base de dades al vostre nou host

Heu d’importar la base de dades a la nova plataforma d’amfitrió. Però primer cal crear un habitatge en el nou sistema per a la base de dades. Cada amfitrió és una mica peculiar, però cerqueu la secció del vostre host que tracta de bases de dades i realitzeu el següent:

 • Creeu una nova base de dades.
 • Creeu un usuari de base de dades i atorgueu a l’usuari tots els privilegis d’administració.
 • Assegureu i emmagatzeneu la contrasenya de l’usuari en un lloc segur.

4. Edita el fitxer de configuració del sistema (wp-config.php)

Tornarem a utilitzar el fitxer wp-config.php. És un fitxer important que conté la configuració de base del vostre lloc, la connexió de bases de dades i la comunicació.

Fes una còpia d’aquest arxiu i emmagatzema-la en algun lloc segur. A continuació, obriu el fitxer original a l’editor de text i feu els canvis següents:

Substituïu el nom de base de dades_nom, nom_usuari i clau de contrasenya per la informació real del nom de la base de dades, nom d’usuari i contrasenya del vostre host actual, respectivament.

Al lloc de localhost, introduïu el nom del servidor MySQL o bé deixeu-lo com localhost si aquest és el paràmetre permès pel vostre proveïdor d’allotjament.

Quan hàgiu completat les modificacions necessàries, guardeu els canvis.

5. Carregueu els fitxers al nou amfitrió

L’última vegada, vau descarregar els fitxers del vostre servei d’allotjament anterior. Però ara revertirem el procés i començarem a penjar aquests fitxers al vostre amfitrió nou. És possible que trigui un temps considerable a completar-se, per tant, us recomanem que inicieu el procés mentre continueu amb altres facetes de la migració..

Inicieu el vostre client FTP, però aquesta vegada connecteu-vos al nou servidor. Aquesta connexió requereix alguns canvis per reflectir aquesta realitat introduint l’adreça IP d’aquest nou servidor en lloc de l’anterior al client FTP. Normalment podeu trobar aquesta nova adreça IP al vostre compte d’allotjament, però, si no esteu segurs, poseu-vos en contacte amb l’assistència tècnica.

Quan hàgiu establert connectivitat amb el vostre nou host, busqueu els fitxers que heu descarregat anteriorment i pengeu-los en conseqüència. Assegureu-vos d’incloure el fitxer wp-config.php al directori arrel. Si la càrrega encara s’està executant, passeu a la tasca següent ja que podeu realitzar altres activitats simultàniament.

6. Importeu la base de dades al nou amfitrió

Podeu importar la base de dades mentre la càrrega de fitxers està en curs. Inicieu la sessió mitjançant l’eina d’administració de bases de dades proporcionada pel vostre nou host, que suposarem que és phpMyAdmin.

Un cop seleccionada la base de dades creada anteriorment al nou host, feu clic a la pestanya Importació.

importació de bases de dades

A Fitxer per importar-lo, busqueu el fitxer que vau exportar fent clic al botó Explorar.

Deixeu totes les altres opcions de manera predeterminada i desplaceu-vos cap avall fins a la part inferior del formulari i feu clic al botó Vés per començar la importació. El temps per completar la importació de la base de dades dependrà, per descomptat, de la mida dels fitxers.

Un cop finalitzat el procés d’importació, rebràs una notificació de comentaris.

Opció addicional: en canviar & Canvi d’URL

En un escenari on esteu movent-vos a un amfitrió nou i canvieu també l’URL del vostre lloc, hi ha un pas addicional que cal realitzar: substituir les referències a l’antiga URL de la base de dades per una de nova..

En cas que tingueu les vostres referències d’URL repartides per diversos scripts PHP en lloc de centralitzar-los, podeu utilitzar aquest script de substitució de fitxers de cerca per obtenir comoditat. Funciona com a base de dades Buscar i substituir guió en PHP i està disponible de forma gratuïta.

Un cop acabat, assegureu-vos que tingueu en compte que el vostre avís mai no deixarà l’escriptura al servidor.

7. Canvis d’efecte al vostre servidor DNS

El vostre servidor nou ha d’apuntar a l’URL, que comporta canviar la configuració del servidor DNS. Aquest procés depèn d’on es va registrar inicialment el domini de l’URL. Si el domini s’ha registrat al vostre proveïdor d’allotjament anterior, haureu de transferir tot el domini al proveïdor nou. El servei d’atenció al client us pot ajudar a fer la transferència.

Tanmateix, si heu comprat el domini a un registre de domini com Domain.com, haureu d’actualitzar la vostra configuració del servidor de noms. Obteniu l’adreça del servidor de noms del vostre amfitrió nou i connecteu-la al vostre domini nou. En cas que no els coneixeu, les adreces del servidor de noms solen semblar així: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Connecteu aquesta adreça del servidor al vostre domini. El procés dependrà d’on heu comprat el domini. A continuació es mostren les instruccions per a casos habituals:

 • Dominis registrats amb GoDaddy
 • Canvi dels servidors DNS a HostGator
 • Com canviar els servidors de noms a Domain.com

Els canvis triguen fins a 48 hores abans que entrin en vigor. Per fer el seguiment de la finalització del procés, utilitzeu eines com Què és el meu DNS. Tanmateix, no feu cap modificació al vostre lloc fins que no es faci aquest procés perquè continueu canviant la ubicació antiga en lloc de la nova.

Tan bon punt el procés estigui completat, les migracions haurien de realitzar-se sense temps d’inactivitat. A més, atès que el lloc antic i el lloc nou tenen essencialment el mateix contingut, els usuaris no notarien cap diferència.

8. Realitzeu neteja

Alguna tasca de neteja està en funcionament un cop hagi passat definitivament el canvi de DNS. Torneu al vostre host anterior, suprimiu la base de dades i tots els fitxers. L’ideal seria que haureu d’esperar almenys una setmana abans de fer-ho per assegurar-vos que tot funciona bé.

En cas que hàgiu de tornar a generar la migració, conserveu còpies de fitxers de configuració essencials, com wp-config.php.

B. Canviar els allotjaments web mitjançant el complement de WordPress

El procés manual que hem parlat fins ara es pot fer de forma automàtica i molt més fàcilment amb l’ajuda de plugins. Existeixen diverses opcions, però ens centrarem en el complement Duplicator per a aquesta il·lustració.

1. Instal·lació del complement duplicador

Per instal·lar aquest complement, heu d’estar registrat al vostre lloc web de WordPress. A Tauler de control, busqueu els complements → Afegeix un menú nou i cerqueu Duplicator. Feu clic a Instal·la ara que tornin els resultats.

Després que WordPress hagi acabat d’instal·lar el complement, feu clic al botó Activa per començar a utilitzar-lo.

2. A continuació, exporteu el lloc existent

Després de l’activació, haureu de trobar el complement Duplicator a l’àrea de treball dels vostres connectors instal·lats. Feu clic a l’opció Gestiona per iniciar el següent procés.

En aquest moment, encara no heu creat els paquets que utilitzarà. Aquests paquets són les versions comprimides del vostre lloc web i de la vostra base de dades. Feu clic al botó Crea un nou a la cantonada superior dreta del formulari per canviar-lo.

Es presenten tres opcions:

 • Emmagatzematge – Configureu on emmagatzemar la vostra còpia de seguretat. A menys que hagi comprat la versió professional del Duplicator, l’única opció disponible actualment és el servidor.
 • Arxiu – Especifiqueu l’exclusió de fitxers i segments de la base de dades. Feu això només si teniu bones raons.
 • Instal·lador – Us permet omplir la informació de la base de dades de l’entorn del vostre servidor.

Feu clic al botó Següent quan hagi acabat. El complement realitzarà una comprovació del sistema per assegurar-se que té tot el que necessita per procedir. Quan l’exploració hagi estat completa i reeixida, hauríeu de veure els resultats següents:

Si no esteu satisfets, inicieu el procés de creació fent clic al botó Construir.

Es visualitzarà l’avanç de l’operació. En acabar, haureu de veure aquesta pantalla:

Baixeu l’arxiu i l’instal·lador de manera individual o tot d’una amb l’enllaç de descàrrega d’un clic.

Enhorabona, heu acabat d’exportar el lloc existent.

3. Carregueu fitxers mitjançant FTP

A continuació, pengeu els fitxers descarregats al nou servidor host mitjançant FTP mitjançant la seva adreça IP en lloc del domini.

Assegureu-vos que el directori arrel del vostre lloc estigui buit. Carregueu tant l’instal·lador com l’arxiu al directori arrel.

4. Creeu una nova base de dades

Com el procés anterior, encara haureu de crear una base de dades al nou host. Feu-ho i assegureu-vos que almenys un usuari tingui privilegis complets per administrar-lo. Tingueu en compte la versió del servidor MySQL que el vostre host proporciona i assegura la contrasenya de la base de dades en un lloc segur.

5. Establiu la connectivitat amb el nou lloc web

Si feu servir el mateix nom de domini que el vostre lloc anterior, podríeu trobar problemes en aquesta fase, perquè el vostre domini segueix apuntant al vostre lloc anterior. A diferència del procés manual en què he recomanat canviar la configuració del servidor DNS, aquesta solució derrotaria el propòsit d’una migració més ràpida, que l’ús d’un complement promou.

Afortunadament, hi ha una solució mitjançant l’ús del fitxer amfitrió de l’ordinador. És possible mapar localment els noms de domini amb adreces IP específiques, permetent-vos accedir a fitxers del nou servidor mitjançant el domini antic.

(Podeu ometre aquesta secció completament si feu servir un domini nou.)

Si no en teniu, obteniu l’adreça IP del vostre servidor nou si no la teniu.

La forma en què obriu el fitxer de l’amfitrió depèn de la plataforma del sistema operatiu, a continuació, es mostren algunes opcions:

 • Windows – Al menú de la barra de tasques, busqueu el bloc de notes. Necessita privilegis elevats, de manera que feu clic amb el botó dret i trieu “Executa com a administrador”. Utilitzeu l’editor per obrir c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Assegureu-vos de cercar “Tots els fitxers” per localitzar el fitxer.
 • Mac OS: Utilitzeu l’aplicació del terminal i introduïu la comanda sudo nano / etc / hosts, després de la qual se us demanarà la vostra contrasenya d’administrador..
 • Linux – El mateix mètode que amb Mac OS.

Després d’accedir al fitxer, introduïu tant l’adreça IP del nou amfitrió com el nom de domini del vostre lloc, de manera que sembli:

Substituïu el marcador de lloc oursite.com pel domini real i 192.165.1.10 per l’adreça IP real del vostre amfitrió.

Nota: l’espai que separa l’adreça IP i el nom de domini en l’exemple que es mostra és un espai de pestanya.

Avís: Un cop hàgiu completat el procés de migració, no oblideu assegurar-vos que canvieu de nou el fitxer amfitrió al contingut original.

6. Inicieu el procés de migració

Fixeu-vos els lloms perquè és el moment d’iniciar la migració de debò. Desplaceu-vos amb el vostre navegador fins a http://yoursite.com/installer.php (substitueix el vostre domini real.) En general, haureu de veure quins imports arriba a aquesta pantalla:

Duplicador

Assegureu-vos que es passin totes les comprovacions de validació, especialment les d’arxiu i validació. Feu clic al botó Següent per iniciar el procés de desplegament.

Quan hagi completat l’extracció de fitxers, se us demanarà al següent pas sol·licitant la identificació de la base de dades i les credencials d’accés.

Introduïu la informació necessària a la base de dades, feu clic al botó Prova de la base de dades per assegurar-vos que tot estigui bé. Si està bé, feu clic al botó Següent per començar a importar la base de dades.

El pas següent proporcionarà l’oportunitat de substituir l’antiga URL per una de nova.

Feu clic al botó Següent després de passar per permetre que el complement finalitzi el procés i vegeu una cosa similar a aquesta:

La pantalla informa de si tot ha anat bé i ofereix l’oportunitat de finalitzar la instal·lació proporcionant un enllaç per iniciar la sessió al vostre lloc.

Seguiu les instruccions, especialment les sobre com suprimir TOTS els fitxers d’instal·lació al finalitzar-lo.

7. Finalment, actualitzeu el servidor de noms DNS

Ja hem discutit aquest pas en detall, per tant, haureu de referir-vos a la secció. Obteniu només les adreces del servidor de noms del vostre amfitrió i connecteu-les al vostre domini. Com és habitual, espereu fins que el canvi tingui efecte abans de fer cap canvi al vostre lloc.

Doncs bé, la felicitació està en funcionament; només heu après a canviar els allotjaments web pel lloc de WordPress. Impressionant!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author