Tinjauan Squarespace – Semua Yang Perlu Anda Ketahui (2020)

Hidup ini susah. Beberapa hari anda bangun, berjalan ke dapur, dan membuka almari dalam usaha untuk mengambil mangkuk untuk membuang bijirin anda yang sedap. Semasa anda membuka almari bermain muzik yang tidak menyenangkan dan tanah mula bergegar—

banjir plastik

Semua tupperware anda menyambut anda dengan penuh pelukan. Anda baru tahu ini akan menjadi hari yang buruk.

Anda duduk dan menangis. Sudah pagi yang sukar — bulan yang sukar. Sekiranya kita bersikap jujur, tahun ini akan menjadi sukar secara umum.

Yang boleh anda fikirkan adalah bagaimana anda perlu membina laman web untuk bos anda hari ini dan idea untuk berusaha menguasai seni membuat laman web nampaknya hampir mustahil.

Berhenti sebentar – tarik nafas dalam-dalam, tahan, lepaskan … berasa lebih baik sekarang? Baik. Itulah perasaan yang sama yang anda akan dapat semasa menggunakan Ruang Squarespace. Itu hanya menjadikan hidup mudah.

Terlihat teruja, anda melihat betapa mudahnya membuat laman web yang indah dengan cepat dan mudah dengan Squarespace. Senyuman menyebar di wajah anda ketika anda menyedari semuanya akan baik-baik saja. Hasil gambar untuk senyuman

The Low-Down

Pembangunan web dengan gambar vektor htmlSekiranya anda mencari cara untuk membina laman web yang bersih dan sederhana dalam templat secepat mungkin, Squarespace adalah pembangun laman web yang tepat untuk anda.

Lebih mudah dan cepat untuk membuat produk siap yang indah dengan Squarespace daripada tempat lain. Apa yang kurang dalam ciri-ciri yang dibuatnya untuk kemudahan penggunaan dan produk jadi.

Sekiranya anda mahukan peluang untuk membina laman web yang disesuaikan sepenuhnya dengan sokongan pelanggan yang hebat dan komuniti yang hebat untuk membantu anda membina laman web, maka anda juga harus melihat Wix.

Wix berbeza dengan Squarespace kerana ia adalah kanvas kosong di mana anda boleh membuat laman web yang tepat yang anda bayangkan. Walaupun agak sukar untuk digunakan – pilihannya tidak berkesudahan.

Semuanya bergantung pada pilihan peribadi dan jenis laman web yang ingin anda bina.

Untuk siapa Squarespace

Idea untuk membina laman web boleh menjadi luar biasa jika anda tidak pernah melakukannya. Namun, tidak mempunyai pengalaman atau latihan sebelumnya bukanlah halangan ketika membangun laman web pada abad ke-21.

Faktanya adalah kadangkala bos anda datang dan meminta bantuan untuk membina laman web untuk mempamerkan koleksi kepala boneka. Dalam senario seperti ini, anda perlu beralih kepada pembina laman web yang hebat seperti Squarespace—dan mungkin pihak berkuasa.

Squarespace dibuat untuk orang yang ingin dapat membuat laman web yang cantik dan profesional dengan usaha minimum. Kemampuan untuk menyesuaikan semuanya bukanlah keutamaan Squarespace tetapi apa yang dilakukannya adalah menawarkan pelbagai templat yang mudah diedit untuk membuat apa yang anda fikirkan.

Seret dan lepas

drag-and-drop-icon

Terdapat banyak perkhidmatan pembangunan laman web yang mempunyai fungsi drag-and-drop. Wix dan Weebly adalah pemain besar lain di kawasan pembangun laman web drag-and-drop. Anda mengambil elemen yang ingin dibina di halaman dan menyeretnya ke tempat yang anda mahukan.

Anda menyeretnya, kemudian jatuhkannya!

Wix membenarkan kebebasan untuk membuat apa sahaja yang anda mahukan. Dengan kebebasan itu muncul lautan pilihan yang luar biasa dan memberikan peluang untuk mengacaukan banyak aspek laman web yang anda bina.

Antaramuka reka bentuk Squarespace semudah yang dimilikinya. Anda mengambil elemen yang ingin anda bina pada templat pratetap dan ke dalam kedudukan pratetap yang boleh diletakkan. Keseluruhan proses ini diseragamkan untuk memastikan laman web anda tetap padat dan bergaya.

Hidup di Dunia Squarespace

Yang Baik

Gambar vektor analisisYang baik hebat perkara mengenai Squarespace adalah betapa mudahnya membuat laman web yang benar-benar estetik dalam sebuah jumlah masa yang mengejutkan.

Squarespace merangkumi semua dan menyediakan semua yang anda perlukan untuk membina dan mengembangkan laman web anda. Mengekalkan semua dalam satu platform dengan semua yang dimiliki dan dikembangkan oleh Squarespace menjadikan semuanya lebih mudah. Mereka malah sediakan analitik dan metrik laman web di sana untuk anda.

Apa yang anda benar-benar bayar di Squarespace adalah perisian seret-lepas yang dipasangkan dengan templatnya yang menakjubkan. Kedua-dua ciri ini digabungkan hanya menjadikan laman web yang hebat.

Pada penghujung hari, jika anda tidak peduli untuk menyesuaikan setiap aspek laman web dan laman web anda tujuannya hanyalah untuk membuat laman web yang berfungsi dan kelihatan luar biasa, maka Squarspace semestinya di bahagian atas senarai anda.

Yang jahat

Bergantung pada pendapat anda, ini mungkin tidak buruk. Perkara terburuk mengenai Squarespace adalah ketidakupayaan untuk menyesuaikan diri. Dengan kehebatan templat datang kutukan templat. (Kutukan Templat .. hmm .. kedengarannya keren. Mungkin mahu merek dagang itu.)

Dengan templat anda hanya boleh meletakkan elemen tertentu di tempat tertentu. Walaupun ini biasanya tidak menjadi masalah – semasa anda membina laman web anda, anda mungkin mendapat idea hebat. Semasa anda melaksanakan idea ini, anda dapat melihatnya dengan cepat tidak mungkin. Menjadi kreatif dengan templat biasanya menghasilkan kekecewaan.

Terdapat beberapa masalah lain dengan Squarespace yang akan diketengahkan di bawah ini tetapi tidak ada satu pun yang harus menghentikan siapa pun daripada menggunakan perisian tersebut. Satu-satunya aspek lain yang boleh diperhatikan yang negatif ialah Squarespace sedikit lebih berharga daripada pesaing.

Siapa sebenarnya Squarespace

Anda harus menggunakan Squarespace jika anda mahu drag-and-drop tetapi anda juga mahu laman web anda dibina secepat mungkin. Keutamaan yang tinggi bagi anda adalah semuanya kelihatan anggun, profesional, dan seragam tanpa perlu bermain-main dengan sekumpulan tetapan agar kelihatan seperti itu.

Sekiranya laman web yang cantik dan sederhana adalah tujuan anda tanpa mahu terlalu banyak perkara, maka meletakkan Squarespace adalah untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin benar-benar mengekspresikan diri melalui laman web anda, maka anda mungkin ingin terus mencari pembangun laman web lain yang sesuai dengan keperluan anda – kecuali jika jiwa anda kelihatan seperti templat Squarespace. Saya tidak menilai jika ia berlaku!

Rosak

Kemudahan penggunaan

Squarespace adalah pembina laman web terbaik dari segi fungsi dan kemudahan penggunaan digabungkan. Terdapat pembangun laman web dengan lebih banyak ciri seperti yang disebutkan sebelumnya di Wix dan ada pembangun laman web yang lebih mudah digunakan. Sebagai peraturan umum, semua pilihan yang lebih mudah digunakan agak buruk.

Perkara hebat mengenai Squarespace adalah bagaimana intuitif semuanya. Anda boleh menatal elemen yang berbeza untuk dipilih dan mengedit tetapan elemen tersebut.

reka bentuk ruang kuasa dua

Atau anda hanya boleh mengklik apa yang diletakkan di laman web dan hanya mengedit tetapan tanpa perlu memburu apa yang anda cari.

gaya squarespace

Templat

Bahagian ini adalah sebab mengapa seseorang memilih Squarespace daripada Wix. Squarespace mempunyai templat terbaik. Bukan hanya mereka yang terbaik, masing-masing dan setiap yang mereka ada sangat mengagumkan.

tema ruang lingkup

Sangat mungkin untuk memilih templat, mengubah semua teks dan gambar dan menjadi selesai dengan laman web anda, dalam masa kurang dari satu jam. Ini adalah alasan untuk menggunakan Squarespace. Sangat mudah dengan templat mereka untuk membuat laman web yang ringkas dan cantik.

Masalahnya timbul apabila anda benar-benar mahu menyesuaikannya lebih jauh. Tidak ada banyak yang dapat anda lakukan untuk menyesuaikan templat dengan kehendak banyak orang.

ruang-tema2

Templat Squarespace sangat sesuai untuk mempamerkan fotografi hebat dengan beberapa keterangan teks. Sekiranya itu adalah semua laman web saya berusaha, saya akan menggunakan Squarespace setiap masa.

Templat bukan sahaja kelihatan cantik di desktop tetapi semuanya mesra mudah alih hingga maksimum. Sejauh ini, beberapa templat bahkan tidak membenarkan anda mengedit versi mudah alih laman web anda.

Kesepaduan

Setiap pembangun laman web mempunyai integrasi. Banyak pembangun laman web mempunyai lebih banyak integrasi daripada Squarespace. Perkara hebat mengenai integrasi Squarespace adalah mereka semua berfungsi dengan sempurna.

Apa sahaja kekurangan mereka, mereka menebus kualiti. Saya tidak dapat memikirkan integrasi yang saya mahukan bahawa Squarespace juga tidak mempunyai integrasi. Anda pasti perlu mencari perisian hipster untuk digunakan untuk mencari sesuatu yang tidak tersedia.

Beberapa integrasi yang disertakan adalah pelacakan afiliasi Amazon, Mailchimp, Instagram, dan Pinterest, untuk beberapa nama.

Melampaui Templat

Keupayaan backend melampaui templat di Squarespace boleh benar-benar sukar. Sekiranya tujuan anda adalah untuk berlalu dari templat, anda mungkin akan mengalami masa yang buruk.

Saya pernah melihat seseorang cuba menggunakan Squarespace dengan memilih templat – teruskan memadam semua elemen dari halaman – dan kemudian cuba membina sesuatu dari awal. Saya mentertawakannya dan memberitahunya nasib baik.

Sekiranya itu adalah rancangan anda, sekali lagi, cari pilihan lain. Squarespace tidak dirancang untuk digunakan dengan cara itu.

Mencuba membina laman web yang kohesif dari awal di Squarespace adalah seperti berusaha untuk membina penata pakaian dari IKEA dengan cara peribadi dan kreatif anda sendiri. Pada akhirnya anda mungkin mempunyai sesuatu yang kelihatan seperti pakaian jika laci sesuai di dalamnya.

Sebenarnya berpegang pada templat atau jangan gunakan Squarespace.

Pangkalan Pengetahuan dan Sokongan

sembang sokongan squarespaceIni adalah satu kawasan yang saya dapati Squarespace menjatuhkan bola sedikit. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, pasti ada. Masalahnya ialah, masa tunggu sedikit lebih lama daripada yang anda mahukan.

Sejak Kekuatan terbesar Squarespace adalah sederhana namun kuat tidak banyak yang anda perlukan untuk menggunakan asas pengetahuan untuk. Namun, jika anda memerlukannya – semuanya ada di sana.

Pangkalan pengetahuan sangat berguna Sekiranya saya tidak menemui tetapan atau elemen tertentu. Yang diperlukan hanyalah pencarian pantas di pangkalan pengetahuan untuk dihalakan ke arah yang betul.

Satu-satunya masa anda harus mempunyai masalah adalah jika ia bersifat teknikal. Pada ketika itu anda perlu menghubungi pasukan sokongan.

Blogging

Blogging agak mudah dilakukan dengan Squarespace. Semua fungsi blog yang anda harapkan ada di sana. Ciri hebat yang tidak terdapat di semua pembangun laman web adalah kemampuan menjadualkan catatan untuk diterbitkan kemudian.

Ciri lain termasuk suka, komen, dan ikon perkongsian. Anda juga boleh mengaktifkan suapan RSS dan mengatur integrasi podcasting.

blog untuk perniagaan

SEO

Sama seperti pembangun laman web lain – SEO baik di Squarespace. Ciri SEO mereka merangkumi peta laman yang dihasilkan secara automatik serta judul halaman dan deskripsi meta. Sekiranya anda merancang untuk membuat blog dan mengoptimumkan SEO maka Squarespace akan berfungsi untuk anda.

Satu-satunya masa Squarespace harus dielakkan adalah anda benar-benar merancang untuk menggunakan SEO. Ini biasanya tidak berlaku bagi orang yang menggunakan pembangun laman web.

Harga

Perkara yang hebat mengenai Squarespace adalah bahawa ia menawarkan percubaan percuma 14 hari. Dengan percubaan tersebut, anda boleh mula membina laman web anda dan melihat bagaimana anda menyukai perisian. Ini lebih daripada cukup masa untuk melihat apakah anda benar-benar suka menggunakan Squarespace.

Selepas percubaan percuma anda disajikan dengan empat pilihan yang berbeza. Dua untuk laman web biasa dan dua untuk e-dagang.

harga ruang bawah tanah

Sekiranya dibayar setiap tahun – langganan Squarespace sesuai dengan pesaing. Sekiranya dibayar setiap bulan – kosnya agak tinggi. Seperti mana-mana pembangun laman web, anda membayar premium untuk kemudahan penggunaan dan semuanya dalam satu penyelesaian.

Kesimpulannya

Ruang Squarespace semestinya berada di bahagian atas senarai anda kerana membina laman web. Sekiranya anda akan melalui laluan pembangun laman web daripada mengehos dan menggunakan WordPress, pilihan anda harus turun ke Squarespace dan Wix.

Terdapat banyak laman web hebat yang hidup di internet yang dibina dengan Squarespace dan saya menganggap kebanyakannya dibina dengan sangat cepat.

Soalan Lazim

Apakah pembina laman web terbaik untuk pemula?

Squarespace adalah pilihan yang tepat jika anda merasakan anda seorang pemula dan mempunyai sedikit kerisauan ketika membina laman web. Wix juga merupakan pilihan yang hebat dan harus digunakan sekiranya anda merasa lebih yakin dengan kebolehan anda mempelajari perisian. Gunakan Squarespace jika anda mencari pendekatan paling mudah untuk membina laman web.

(Baca lebih banyak lagi: Wix vs Squarespace)

Yang merupakan pembangun laman web yang paling mudah?

Squarespace jelas merupakan pembangun laman web termudah yang dapat membina laman web yang indah. Terdapat alternatif yang merupakan gabungan kemudahan dan penyesuaian tetapi sejauh kemudahan penggunaan Squarespace menang.

Adakah Squarespace lebih baik daripada WordPress?

Jawapan ringkasnya adalah tidak. Jawapan panjang adalah bahawa ia boleh. Lihat soalan di atas untuk rujukan. Squarespace jauh lebih mudah digunakan daripada WordPress dan mempunyai kira-kira satu-dua puluh kurva pembelajaran. Sebagai pemula, WordPress boleh menjadi menakutkan.

Adakah Squarespace lebih baik daripada Wix?

Kedua-dua pilihan memberikan faedah. Squarespace adalah untuk orang yang ingin membina laman web yang indah di dalam templat yang hebat sedangkan Wix adalah untuk orang yang mencari lebih banyak penyesuaian.

Rujukan dan kredit gambar:

  • ConceitCode.com
  • ITarian.com
  • Poetry2u.com
  • Verint.com
  • BusinessProcessIncubator.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author