Rishikimi i DreamHost: A është më mirë sesa Bluehost apo HostGator? Le të zbulojmë …

Faqja kryesore e DreamHostDreamHost: Pritësi i rekomanduar i uebit

DreamHost pret mbi 1.5 milion site dhe është gati 25 vjeç.

Performanca e tyre nuk ka rënë gjatë asaj kohe, duke ruajtur kohën e sipërme mesatare (99.94%) dhe shpejtësinë e faqes (648ms).

Plani kryesor i pritjes së përbashkët i DreamHost vjen me aplikacione të njohura si WordPress, opsione për krijimin e faqes në internet duke përfshirë vetë dhe të tjerët si Wix ose Weebly. Këto plane kanë një bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​në disk. Dhe ju merrni një garanci të plotë për 97 ditë para për të provuar shërbimin.

Përkrahja e tyre për klientët është paksa e kufizuar, megjithatë. Migrimet janë gjithashtu një dhimbje, duke mos lejuar asnjë import nga faqet e tjera të cPanel dhe duke ju ngarkuar 99 $ / secila.

Këtu është një vështrim transparent se si ka kryer DreamHost gjatë 24 muajve të fundit.

Informacion i përgjithshëm & Pasqyrë e hostimit

VERDIKTI JON: Vlerë e mirë e përgjithshme
SPEED: 648ms (Shkurt 2018 deri në Janar 2020 mesatare)
uptime: 99,94% (Shkurt 2018 – Janar 2020 mesatare
SUPPORT: biletë & callback
Apps: WordPress, Blogger, Drupal, Shopify, Wix, dhe më shumë
TIPARET: Bandwidth i pakufizuar dhe ruajtja, SSL falas, domain falas viti 1
PLANET HOSTING: Serverë të përbashkët, Cloud, WordPress, VPS dhe Dedikuar
TRANSFERI I SITIT: Jo falas
Çmimi: Duke filluar nga 2.59 $ / muaj (i njejti cmim rinovimi)

Mirat e përdorimit të HostHost DreamHost

DreamHost ka shpejtësi dhe mesatare mbi mesatare me shumë karakteristika “të pakufizuara”.

Ata kanë një politikë më të gjatë se mesataren e rimbursimit të 97 ditëve për t’u siguruar që jeni të kënaqur me shërbimin përpara se të futeni në kyçje. Dhe kur plani juaj përfundimisht të rinovohet, nuk do të duhet të paguani një rritje të madhe çmimesh 2-3x, si me shumë hoste të tjerë.

Këtu është një zhytje e thellë në rezultatet e testit tonë të përdorimit:

1. Mbi Shpejtësinë Mesatare (648ms)

Koha mesatare e ngarkimit të DreamHost 648ms gjatë 24 muajve të fundit ka qenë e mirë. Ai i vendos ata në gjysmën e sipërme të ushtrive që kemi testuar, por shumë më poshtë se pesë të parët që e kanë shkurtuar këtë mesatare në gjysmë (midis 317-405 ms).

Rreshtimi i argjendit është se DreamHost ka qenë në gjendje ta mbajë këtë mesatare në mënyrë të vazhdueshme. Në Shtator 2017, ata postuan një kohë ngarkese prej 1,316 ms që na shqetësonte. Por që nga ajo kohë, gjërat kanë qenë të lundruara mirë. Kështu që duhet të jeni në gjendje të prisni të njëjtën gjë.

Koha mesatare e ngarkesës së DreamHost:

Dreamhost-2019-2020-statisticsShpejtësia mesatare e DreamHost 2019-2020 | Shihni statistikat

2. Mbi mesataren e Uptime (99.94%)

Koha mesatare e përdorimit 24-mujor i DreamHost është gjithashtu mbi mesataren në 99.94%.

Ky është një rezultat mjaft i mirë, por nuk është as pjesa më e mirë.

DreamHost ka një garanci në kohë. Ashtu si hostet e tjerë, nëse mesatarja juaj mujore bie nën atë prag, do të merrni një kredi për koston e shërbimit.

Shumica e garancive në kohë që kemi parë mund të rri pezull rreth markës 99.98%. Pra, këta hostë besojnë dhe qëndrojnë prapa shërbimeve të tyre, por ata gjithashtu do t’i japin vetes një dhomë të vogël për të hequr dorë në rast se luhatjet normale goditen.

Sidoqoftë, DreamHost garanton 100% në kohën e duhur në Kushtet e tyre të Shërbimit. Mbani në mend se mirëmbajtja e planifikuar ose gabimet e përdoruesit nuk janë të përfshira në këtë garanci.

Sidoqoftë, çdo çështje tjetër e DreamHost që rrëmon me faqen tuaj, bazën e të dhënave, postën elektronike, ose webmail mund të shkaktojë garancinë. Do të merrni një shërbim me vlerë një ditë falas për çdo orë ndërprerje të shërbimit. Kapja e vetme është që ka një maksimum prej 10% të “tarifës tjetër të rinovimit të ardhshëm të parapaguar të pritjes” (kështu që ai zbatohet në të ardhmen, në krahasim me një zbritje retroaktive ose rimbursim).

Koha e fundit mesatare 12-mujore:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 99.99%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,80%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99.99%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 100%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 99,64%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99,97%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,80%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,92%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99.99%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,94%

Dreamhost-performance-24monthsSite testi live: hostingfacts-dreamhost.com | Avg. kohën e shpejtë dhe shpejtësinë: 24-muaj+

3. Garancia e kthimit të parave 97-ditore

Shumica dërrmuese e 31 hosteve në internet që kemi shqyrtuar do t’ju japin një periudhë të rimbursimit 30-ditor. Kjo ju jep një muaj të plotë për të provuar shërbimet e tyre përpara se të rrezikoni shumën tuaj të parapaguar.

Disa hoste, si WebHostingBuzz, do t’ju japin 45 ditë.

Dhe atëherë ekziston DreamHost.

Garancia e tyre për kthimin e parave është e mirë deri në 97 ditë. Kanë kaluar tre muaj të plotë për të siguruar që jeni të lumtur.

DreamHost nuk ka ndonjë term të fshehur ose zgjidhje për të kapërcyer që mund të rrezikojnë kthimin tuaj. Ka vetëm disa raste kur kthimi juaj mund të zbritet ose nuk jepet, por shumica janë mjaft standarde.

Përjashtimi i parë është që vetëm kartat e kreditit do të kthehen. Kështu që metodat e tjera të pagesës, siç janë çeku ose urdhri i parave (po, ata i pranojnë ato), nuk do të kthehen.

Përjashtimi i dytë është që shërbimet shtesë dhe gjithçka e blerë përmes një pale tjetër nuk do të kthehet, gjithashtu. Kjo përfshin gjëra të tilla si emrat e domain, çertifikatat SSL, kreditë e AdWords dhe shtesa të ngjashme.

4. Kufijtë e Lartë të Planit Themelor

Opsioni i Ndaruar i Fillestrës i DreamHost fillon me vetëm $ 2.59 / muaj. Por kjo vjen me një ton karakteristikash menjëherë nga porta.

Karakteristikat e DreamHost

Ju merrni një faqe në internet me një emër domain falas, dhe çertifikatë SSL të përfshirë. Kjo faqe mund të trajtojë një trafik të pakufizuar (ose bandwidth) dhe ruajtje.

DreamHost ka një ndërtues të saj të internetit të quajtur Remixer, por ato gjithashtu ofrojnë qasje në SquareSpace, Weebly dhe Wix në bibliotekën e tyre të aplikacioneve.

Do të gjeni gjithashtu Joomla, phpBB, Zen Cart, Drupal, Magento, Shopify dhe Tumblr atje duke pritur për ju,.

WordPress gjithashtu vjen para-instaluar. Prettyshtë shumë e thjeshtë për tu vendosur në shumicën e serverëve me opsionin e instalimit me një klik. Sidoqoftë, fakti që është menjëherë gati kur regjistroheni është i përsosur për webmasterët fillestarë.

Pjesa e fundit e lajmeve të mira për këto plane është se nuk ka më një sistem verifikimi të vonuar.

Herën e parë që shqyrtuam DreamHost, ata kërkuan një verifikim manual që mund t’ju shtyjë të jeni në gjendje të përdorni shërbimin për disa orë pas regjistrimit.

Fatmirësisht, përfaqësuesi i tyre për mbështetjen e klientëve na tha që ata tani kërkojnë vetëm hapa shtesë të verifikimit nëse ka një problem me pagesën tuaj.

Ju duhet të jeni në gjendje të godisni tokën duke vrapuar tani pas regjistrimit.

5. Kufijtë e Pakufizuar të Hapësirës në Disk dhe Transferimi i Rrjetit

DreamHost liston shumë karakteristika “të pakufizuara” në çmimet dhe planet e tyre, duke përfshirë hapësirën e diskut dhe gjerësinë e bandës.

Kjo do të thotë që nuk duhet të shqetësoheni për ruajtjen e diskut ose transferimin e rrjetit kur faqja juaj bëhet e njohur.

Ka disa paralajmërime për këtë politikë, por kryesisht është e ligjshme.

Së pari dhe më e rëndësishmja, faqja juaj duhet të ndërtohet siç duhet. Nëse po hogron burimet e serverit dhe po shkakton probleme me faqet e tjera, ata mund të përpiqen t’ju transferojnë te serverët e tyre privatë, në vend të kësaj.

DreamPress, serverët VPS dhe email nuk përfshihen në këtë politikë të pakufizuar.

Email-i është i kufizuar në vetëm 2 GB kufij, ndërsa bazat e të dhënave MySQL gjithashtu duhet të qëndrojnë nën “disa GB në madhësi”.

Me fjalë të tjera, serverat e përbashkët të DreamHost janë perfekt për site relativisht të vogla.

6. Ata janë Neutral të Karbonit (AKA Green)

Mund të shtoni DreamHost në mesin e listës së host -eve të internetit që po përpiqen të jenë më të vetëdijshëm për mjedisin.

Megjithatë, ata do të kompensojnë gjurmën e karbonit të serverëve të tyre.

DreamHost hosting jeshil

Qendrat e tyre të të dhënave përfshijnë ftohjen “me efikasitet të lartë” dhe përpunues. Ata janë gjithashtu të përfshirë në programet e nivelit shtetëror “era e pastër” për të shfrytëzuar burimet e rinovueshme.

Zyrat e tyre janë të çertifikuara nga LEED dhe EnergyStar, dhe gjithçka nga ndriçimi në sistemet HVAC është gjithashtu me efikasitet energjetik.

7. Nuk ka rritje më të lartë të çmimit të rinovimit

DreamHost ofron një çmim mujor më të ulët nëse paguani për tre vjet, kundrejt vetëm një ose dy.

Hmimet e Planit të Ndarjes së Ndarjes së DreamHost sipas gjatësisë

Shumë pritës në internet e bëjnë këtë gjithashtu.

Sidoqoftë, pjesa e fundit e lajmit të mirë është se DreamHost nuk e rrit çmimin kur është koha për të rinovuar.

Për shembull, disa hoste të tjerë mund t’ju japin një zbritje të veçantë prej një dollar ose dy në muaj për vitet e para.

Por kur është koha që plani juaj të rinovohet automatikisht, çmimi mund të rritet deri diku midis 7-10 ~ / muaj në planet më të ulëta.

Kështu që brenda natës ju do të paguani fjalë për fjalë dy ose tre herë më shumë për të njëjtin shërbim të saktë.

DreamHost, në krahasim, nuk e bën atë. Plani juaj do të rinovojë në të njëjtën çmim për të cilin jeni regjistruar fillimisht.

Kjo do të thotë që ju mund të mos kurseni një ton në vitet e para, por përkundrazi mund të kurseni qindra dollarë për një afat të gjatë.

Kundër të përdorimit të HostHost DreamHost

Pothuajse gjithçka nga DreamHost është mbi mesataren. Kjo përfshin shpejtësinë e tyre në kohë dhe faqe, si dhe veçoritë e paracaktuar në të gjitha planet e tyre të përbashkëta.

Për fat të keq, ka pasur ende disa pengesa në të cilat ne kemi provuar gjatë testimit të shërbimeve të tyre.

Këtu keni një listë të plotë të të këqijave më të mëdhenj për t’u marrë parasysh:

1. Mbështetje e Mirë, por e Kufizuar e Lirë e Bisedave

DreamHost ofron bazën e detyrueshme të njohurive dhe forume diskutimesh për të ndihmuar klientët të zgjidhin çështjet e tyre.

Ata gjithashtu pretendojnë të ofrojnë “24/7 mbështetje brenda shtëpisë”. Megjithëse, testet tona në të vërtetë zbuluan të kundërtën.

Në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit të tyre është një ikonë e mesazheve pak. Klikoni mbi të dhe në vend që të takoheni me një kuti të hapur, duhet të zgjidhni nga disa përgjigje të paravendosura:

DreamHost Bota e automatizuar në chat live

Me fjalë të tjera, ata po përpiqen të automatizojnë procesin e bisedës live me diçka që imiton një pemë telefonike.

Ne u përpoqëm të anashkalojmë këto mundësi për të marrë një përsëritje sa më shpejt të jetë e mundur. Por në kohën kur u përpoqëm, askush nuk ishte në dispozicion.

Pra, jo me të vërtetë “24/7” atëherë. Këto orë mbivendosen me orët e punës në shumicën e zonave të kohës në Sh.B.A, por jo nëse jeni në pjesë të tjera të botës.

Duhej të ktheheshim më vonë gjatë këtyre orëve për të provuar procesin përsëri. U deshën disa minuta që një përfaqësues i shitjeve të bashkohej më në fund, dhe ata të dy ishin të dijshëm dhe të dobishëm.

Unshtë për të ardhur keq që ju duhet të hidheni nëpër hoops (të shfaqeni në orë të veçanta) për të hyrë në këdo në radhë të parë.

2. Asnjë cPanel (Paneli personal)

DreamHost nuk ofron cPanel akses për klientët. Ata kanë krijuar panelin e tyre për t’ju ndihmuar të gjeni të gjitha tiparet.

Shumica e pronarëve të papërvojë të faqes ose blogerët ndoshta nuk do të kujdesen për këtë fakt.

Por përdoruesit e përparuar mund të për një arsye tjetër.

DreamHost nuk ofron një mënyrë të automatizuar për të importuar skedarë .tar.gz (opsioni rezervë për vendet e migruar nga cPanel).

Kështu që do të duhet të migroni manualisht të gjitha skedarët tuaj përmes FTP dhe MySQL.

3. Vetëm ofruar migrime të paguara

DreamHost nuk ofron ndonjë migracion falas në sitet në planet e tyre të përbashkëta të pritjes.

Në vend të kësaj, ata do t’ju paguajnë një tarifë prej 99 dollarësh për të lëvizur secilën faqe. Kjo mund të shtohet vërtet nëse po përpiqeni të zhvendosni disa klientë ose llogari të kompanisë në të njëjtën kohë.

Ka disa kufizime të tjera rreth mënyrës se si funksionojnë shërbimet e tyre të paguara të migracionit.

Faqet e shumëfishta të WordPress nuk mund të zhvendosen. Transferet WordPress.com do të rrëmbejnë vetëm përmbajtje brenda postimeve ose faqeve. Kështu që do të duhet të instaloni përsëri dhe të vendosni temën dhe shtojcat tuaja.

Anydo sit ndërtues i faqes në internet, në Wix, Weebly, ose SquareSpace, nuk mund të zhvendoset.

Ata ofrojnë disa dokumente për të lëvizur manualisht faqen tuaj.

Por kjo nuk është akoma shumë e kënaqshme kur shumica e shërbimeve të tjera do të bëjnë të gjitha ngritjet e rënda për ju.

Hmimet DreamHost, Planet Pritëse & Fakte te shpejta

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e planeve të Ndarjes së Ndarjes të DreamHost:

Hmimet dhe planet e përbashkëta të DreamHost

Fillestar i përbashkët: Plani i Ndarjes së Fillimit të DreamHosts kushton 2.59 dollarë në muaj për tre vjet. Ai përfshin një faqe në internet, një emër domain falas, trafik të pakufizuar dhe një çertifikatë falas SSL.

Të përbashkëta të pakufizuar: Ndarja e Pafundme e DreamHosts kushton 5,95 $ / muaj për tre vjet. Ai përfshin uebfaqe të pakufizuara, një emër domain falas, trafik të pakufizuar, çertifikatë SSL falas dhe adresa emaili të pakufizuar në domenin tuaj.

Përtej këtyre dy opsioneve, DreamHost gjithashtu ofron tre plane të mbajtura të mbajtura nga WordPress.

DreamPress: Shpenzimet 16,95 $ / muaj për një sit që merr deri në 100,000 vizita mujore. Ai përfshin 30 GB ruajtje të SSD, bandë të bandës së pa-matur, një certifikatë SSL dhe kopje rezervë ditore

DreamPress Plus: Kushton 24,95 $ / muaj për deri në 300,000 vizitorë mujorë. Ai gjithashtu përfshin 60 GB ruajtje të SSD, gjerësi të bandës së pa-matur, çertifikatë SSL, rezervë ditor dhe CDN të pakufizuar (ose Rrjetin e Dorëzimit të Përmbajtjes).

DreamPress Pro: është 71,95 $ / muaj për një milion vizita mujore, 120 GB depozitim SSD, gjerësi bande e pa-matur, çertifikatë SSL, rezervë ditor dhe CDN të pakufizuar.

DreamHost gjithashtu ka mundësi VPS, Dedikuar dhe Cloud Hosting.

 • Lehtësia e regjistrimit: Procesi i regjistrimit të gjatë dhe të komplikuar. Regjistrimi duhet të jetë më i lehtë.
 • Domain falas: Për vitin e parë në të gjitha planet vjetore të pritjes.
 • menyra pagese: Karta e Kreditit, PayPal, Kontrolli, Porosia e Parave, Llogaria e Kontrollit
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Nuk ka të mëdha.
 • upsells: Disa upsells.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i llogarisë është i shpejtë nëse nuk keni probleme pagese.
 • Paneli i Kontrollit dhe Paneli i Kontrollit: Paneli i kontrollit të personalizuar DreamHost i cili mund të jetë pak i vështirë për t’u përdorur.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Instalues ​​me një klik për WordPress dhe aplikacione / CMS të tjera.

A Ju Rekomandojmë DreamHost?

Po, ne e bëjmë.

Performanca e DreamHost është mjaft e mirë në të gjithë tabelën, nga koha e besueshme deri në kohën e ngarkimit të shpejtë.

Kufijtë e tyre të paracaktuar të planit janë mjaft të larta, duke ofruar një mori opsionesh “të pakufizuara” për hapësirën e diskut, gjerësinë e brezit dhe më shumë.

Ne gjithashtu me të vërtetë na pëlqeu që nuk ka rritje çmimesh kur plani juaj i pritjes rinovon.

Në dobësi, mbështetja e klientit ishte mjaft e kufizuar në vetëm disa orë të caktuara gjatë gjithë javës. Dhe migrimet e paguara mund të shtohen vërtet, veçanërisht kur nuk ka asnjë cPanel të ofruar për të lëvizur automatikisht faqet vetë.

P.S. Nëse doni të shihni ofruesit e pritjes që renditen më lart DreamHost, kontrolloni këtu ushtruesit më të mirë të performancës.

A jeni i kënaqur (ose i pakënaqur) Dreamhost klient? Ju lutemi lini një përmbledhje më poshtë! Ne i pranojmë të gjitha komentet (të mira ose të këqija) në përpjekje për të ofruar përshtypjet më transparente dhe të ndershme të mundshme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author