Najboljši registratorji domen v Kanadi (2019)

Če imate spletno mesto ali razmišljate o ustvarjanju spletnega mesta, potrebujete ime domene. Imena domen kupujejo prek registratorjev domen, kar zveni dovolj preprosto – dokler ne ugotovite, koliko možnosti je tam.

Preden skočimo v to, želim samo razjasniti točko, ki ljudi pogosto zmede. Registracija domen ni isto kot gostovanje. Lahko grem in registriram 1000 domen ne pomeni, da jih boste lahko videli v spletu.

Če želite kupiti domeno, verjetno spadate v eno od teh treh skupin:

  1. »Samo iščem« za domeno – > Imenik je tvoj odgovor.
  2. Iščete domeno in gostovanje – > Bluehost vam bosta dala obe (za poceni).
  3. Iskati tuja domena in gostovanje  -> GoDaddy je tisto, kar potrebuješ.

Upanje, da pomaga. Zdaj pa si oglejmo najboljše od vsega …

Najboljše možnosti registrarja domene

Spodaj smo vključili svoje izbire za najboljše registratorje domen. Poleg tega mnoga od teh podjetij nudijo druge storitve in vrste podpore. Cene so različne, kot tudi tisto, kar je vključeno v različne načrte podjetij.

Nekateri najboljši registratorji domen danes vključujejo:

1. Bluehost.com – dobro za domene, odlično za gostovanje preveč

Bluehost deluje od leta 2003 in gosti več kot dva milijona spletnih strani. WordPress predlaga Bluehost kot svojega spletnega gostitelja. Najprej je gostiteljsko podjetje, vendar ponuja dodatne izdelke in storitve.

Bluehost je še ena odlična izbira za registracijo domen, gostovanje in vse morebitne težave. Z Bluehostom plačujete za zanesljivost in tone spletne pomoči. 

Lastniki spletnih mest, ki delajo Bluehost, uživajo v brezplačnem paketu gostovanja z vsako domeno in izbirate lahko med deljenimi, WordPress, VPS, namenskimi ali preprodajalci gostitelji.

Celoten paket, ki vključuje gostovanje, varnost in eno ime domene, stane nekaj manj kot 24 dolarjev na leto.

2. Namecheap.com – Hands Down Best za domene, ni tako odličen za gostovanje (Brezplačna zaščita zasebnosti)

Lastniki spletnih strani zajemajo imenske spletne strani, osredotočene na proračun, ponujajo pa tudi številne storitve z imeni domen. Podjetje se je začelo leta 2000 in danes upravlja več kot sedem milijonov domen. Lifehacker.com jih je imenoval za najboljšega registrarja domen leta 2010.

Če želite cenovno in poceni registracijo domen, potem Namecheap ustreza za vas. Imajo najboljšo podporo in cenovno strukturo. Edina težava, ki smo jo ugotovili, je, da njihovi strežniki ne morejo tekmovati na isti ravni. 

Namecheap ponuja prenose, SSL certifikate, e-pošto, integracijo aplikacij in spletno gostovanje. Podporo strankam zagotavljajo tudi prek klepetanja v živo ali prek sistema e-poštnih vozovnic. Vse to ima cenovno ceno manj kot 9 dolarjev na leto.

Odločite se lahko tudi za zaščito zasebnosti, ki je prvo leto brezplačna, nato pa nekaj manj kot 3 evra na leto.

3. GoDaddy.com – izbira največ domen, dostojno gostovanje, rahlo drago

GoDaddy je verjetno najbolj oglaševan registrator domen tako rekoč gospodinjsko ime, čeprav marsikdo morda ne bo natančno razumel, kaj ponujajo.

Če iščete brezhiben in enostaven postopek za registracijo nove domene in tudi gostovanje kot GoDaddy, je odlična izbira. 

GoDaddy obstaja že od leta 1997, zato so ena najbolj izkušenih možnosti na našem seznamu. Več kot 17 milijonov jih je GoDaddy izbralo za svoja spletna mesta, s čimer so postali največji registracijski domeni na svetu.

GoDaddy ponuja registracijo registracije domen, prenos domen, profesionalne možnosti e-pošte, spletno gostovanje, varnost in različna tržna orodja za vaše poslovno spletno mesto. Njihova skupina za podporo strankam nudi globalno pomoč in je na voljo po telefonu 24 ur na dan, sedem dni v tednu ali pa lahko z nekom govorite prek klepetanja v živo.

Cene GoDaddy se začnejo prvega leta pri 0,99 USD, nato pa za domene .com povišajo na 14,99 USD na leto. Druga področja, vključno z .net, .tech in .co, so nekoliko dražja. Druge storitve, vključno z zaščito zasebnosti, so na voljo za nominalno plačilo.

Preberite naš celoten pregled GoDaddy tukaj. 

4. Domena.com – V redu vse, še vedno drago

Domain.com je, kot že ime pove, specializirano za zagotavljanje imen domen. Od leta 2000 ponujajo domenska imena, načrte gostovanja, e-pošto, VPS gostovanje, SSL certifikate, spletni marketing in spletni dizajn. V bistvu so vse na enem mestu za tiste, ki želijo odpreti spletno mesto.

Lastniki spletnih mest lahko izbirajo med VPS gostovanjem, gostovanjem v WordPressu ali skupnimi gostovalnimi načrti. Vsi so opremljeni z enim ali več brezplačnimi imeni domen ter SSL certifikatom, neomejenim diskovnim prostorom ter različnimi marketinškimi orodji in rešitvami za e-trgovino..

Nakup domene s spletnim mestom Domain.com je cenovno ugoden – nekaj manj kot 10 USD letno za spletna mesta .com ali .net – ter ponuja 24-urno telefonsko podporo in dostop do področja pogostih vprašanj.

5. Name.com – še ena kakovostna možnost

Name.com deluje od leta 2003 in nadzoruje dva milijona domen. Z Name.com dobite domenske prenose, SSL potrdila, integracijo aplikacij, graditelja, e-pošto in več različnih možnosti gostovanja.

Brezplačne domene prihajajo z nakupom gostiteljskega načrta. Izbirate lahko med osnovnim načrtom spletnega mesta, imenovanim Startup Hosting načrt, ali bolj obsežnim načrtom Builderjev imen, ki podpira 25 mest. Paket Neverjetni ponuja neomejeno število spletnih mest.

Ponujajo vam tako imenovano “bazo znanja”, kot tudi kontaktni obrazec, ki vam omogoča, da predložite vozovnico za pomoč. Do podpore za klepet lahko dostopate tudi vsak dan med 10.00 in 17.00 MST ali telefonsko podporo od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure.

Cene se gibljejo od približno 10 USD na leto za .com stran do 110 $ na leto za .host spletno mesto. Zaščita zasebnosti je na voljo za doplačilo 5 USD na leto, vendar to ni možnost za vse razširitve domene.

6. HostGator.com – odličen gostitelj, register povprečnih domen

HostGator obstaja že od leta 2002 in je še ena od možnosti, ki se pogosto oglašuje. Podjetje nadzira več kot devet milijonov domen in je predvsem ponudnik spletnega gostovanja.

Izbirate lahko med spletnimi, oblačnimi, WordPress, VPS, preprodajalci, namenskimi, aplikacijami ali Windows gostovanjem. HostGator je znan po hitrosti delovanja in nalaganja, še posebej za tiste, ki uporabljajo program WordPress Cloud Hosting. Omogočajo tudi podporo klepetu v živo in e-poštno podporo strankam ter dostop do video vadnic in forumov.

Cena spletnega mesta .com znaša 12,95 USD na leto, kar vam omogoča vsaj eno domeno. Izbirate lahko med več različnimi načrti, vključno z načrtom Business Cloud, načrtom Baby Cloud in načrtom Hatchling Cloud. Obstoječe stranke HostGator lahko dobijo .com spletno mesto za samo 2,99 USD na leto. Zaščita zasebnosti je na voljo za dodatnih 14,95 USD na leto.

7. 1&1

1&1 je najbolj veteran v tej skupini in obstaja že več kot 30 let. Še vedno so ena najbolj doslednih možnosti. Za to podjetje v Nemčiji je več kot 7000 zaposlenih po vsem svetu.

Z 1&1, lahko dobite prenos domene, graditelj spletnega mesta, spletno gostovanje, graditelj spletne trgovine, gostovanje WordPress-a, VPS gostovanje, SSL certifikate, upravljano gostovanje v oblaku, upravljanje poslovne e-pošte, poslovne e-poštne račune in drugo. Ponujajo tudi različna orodja za e-pošto in spletno trženje.

Podpora strankam je na voljo 24 ur prek telefona, klepeta v živo, e-pošte ali družbenih medijev.

So tudi ena izmed najbolj vrednih možnosti za registracijo domen s cenami spletnega gostovanja, ki se začnejo pri spletnih mestih .com za manj kot 1 dolar na leto. Spletna stran .biz bo stala manj kot 15 dolarjev na leto. Za zasebne registrske domene nudijo tudi brezplačno zaščito zasebnosti.

8. Register.com

Register.com že več kot 20 let ponuja prenose za domene, oblikovanje spletnih strani in e-trgovine, gostovanje in SSL možnosti, e-poštne storitve in več različnih orodij spletnega trženja. Sodelujejo z več kot 2,5 milijona domen. Podjetje vam omogoča tudi dostop do različnih koristnih marketinških orodij, vključno s SEO, PPC, Facebook Boost in še več.

Podpora strankam je na voljo po telefonu ali e-pošti od 9. do 17. ure od ponedeljka do petka ter ob sobotah in nedeljah od 9.00 do 22.00..

So ena izmed najbolj dostopnih možnosti gostovanja v višini 5 USD na mesec za spletno stran. Cena je enaka za spletna mesta .com, .net, .org, .biz, .info in .us. Zaščita zasebnosti je na voljo za dodatnih 11 USD na leto.

9. Gostovanje InMotion – Super gostovanje in register domen

To podjetje deluje od leta 2001 in v podjetju za spletno gostovanje ponuja vse, kar bi lahko želeli. Dobite hitrejše strežnike in nadpovprečno čas delovanja, pa tudi dostop do podjetja, VPS, prodajalca in gostovanja WordPressa. Dobiš tudi dostop do storitev spletnega oblikovanja in rešitev za gostovanje v podjetjih. Nekateri načrti so na voljo z brezplačno domeno.

Storitev za stranke je na voljo prek klepeta v živo, telefona, skypea ali e-pošte 24/7.

Stroški domene .com, .net, .org, .info ali .us znašajo malo manj kot 15 USD na leto. Zaščita zasebnosti je na voljo za dodatnih 10 USD na leto.

InMotion ponuja tudi 90-dnevno garancijo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da preizkusite njihove storitve brez tveganja in preklopite na drugo podjetje, če ugotovite, da niso za vas.

10. Domene.Google

Domains.Google obstaja že od leta 2015, vendar je še vedno v fazi beta.

Domene imajo brezplačno zasebno registracijo, poštno sporočilo po meri s programom G Suite, enostavno integracijo z najbolj priljubljenimi ustvarjalci spletnih mest, prilagojene poddomene, nove končnice imen, posredovanje e-pošte in preprosta orodja za upravljanje.

Storitev za stranke ponuja podporna skupina za Googlove domene 24 ur na dan, vsak dan v tednu preko e-pošte, telefona ali klepeta v živo.

Google ponuja spletno mesto .com za 12 USD na leto, ki se lahko samodejno obnovi. Domene je mogoče kupiti tudi do 10 let, tako da ni treba letno obnavljati. Zaščita zasebnosti je na voljo brez doplačila, če je spletno mesto primerno za zasebno registracijo.

Kaj je ime domene?

Če želite upravljati spletno mesto, morate izbrati ime domene. Velja za prehod na internet in brez njih bi morali ves čas vnašati po internetu, tako da ves čas vnašamo dolge, težko zapomljive IP naslove. Težko si je zapomniti veliko spletnih naslovov takšnih, kot je, kajne?

Primer domene

Zato samo ideja o spletnem dnevniku ali spletnem mestu ni dovolj – za domeno boste potrebovali preprosto zapomnjeno ime domene, da vas bodo ljudje lahko našli. Za pridobitev domen najvišje ravni (TLD) boste morali sodelovati z registratorjem domenskih imen. Ta podjetja upravljajo imena domen in vam omogočajo, da naredite veliko stvari, ki jih morate storiti s svojim spletnim mestom.

Vsak registrator domene je drugačen, čeprav mnogi ponujajo enake osnovne funkcije, ko registrirate domeno, na primer osnovno brezplačno domeno, ustvarjalec spletnega mesta, zasebnost domene ali dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, zato lahko veš, kaj potrebuješ, veliko lažje izbereš pravega zase in poiščeš popolne TLD-ove za svoje potrebe.

Izbira najboljšega registra domene

Iskanje najboljšega registra registra domene in gostovanja storitev za vaše spletno mesto je lahko težavno, vendar lahko razumevanje nekaj pomembnih stvari postopek olajša. Najprej morate imeti cilje za svoje spletno mesto, določiti proračun in vedeti, kaj potrebujete za upravljanje spletnega mesta. Ocenjevanje teh dejavnikov vam bo pomagalo zmanjšati seznam potencialnih registratorjev domen in sprejeti najboljšo odločitev glede na vaše okoliščine.

seznam vektorSestavili smo seznam nekaterih najbolj priljubljenih registratorjev domen, ki obstajajo danes. Ponujajo vse, od osnovne registracije do celovitih paketov, ki vam omogočajo, da v celoti upravljate z osebnim, poslovnim ali e-trgovinskim spletnim mestom.

Cene se pri TLD-jih zelo razlikujejo, zato je pred odločitvijo pomembno imeti v mislih proračun. Na prvi pogled se lahko registracija domene zdi nekoliko preveč poceni (nekatere so nizke kot 0,99 USD na leto), vendar, če upoštevate različne funkcije, boste morali uresničiti svoje cilje, najcenejša možnost morda ne bo ostala takšna na dolgi rok.

Pomembno je upoštevati tudi storitev za stranke. Vse možnosti na našem seznamu ponujajo nekatere vrste storitev za stranke, nekatere pa imajo bolj obsežne načrte kot druge. Če upravljate tradicionalno ali e-trgovino, je nujno, da imate dostop do najboljše možne podpore. Čim hitrejše odpravljanje težav s spletnim mestom preprečuje izgubo dohodka, brez preprostega dostopa do storitev za stranke pa to ni mogoče.

Prav tako boste želeli razmisliti o splošni zmožnosti registratorja domene, da zagotavlja ustrezno gostovanje in vzdržuje spletno mesto ter deluje in je obiskovalcem prijazno. To pomeni, da želite sodelovati s podjetjem, ki ponuja hiter čas nalaganja in čim manj izpadov. Vsa podjetja na našem seznamu ponujajo vsaj ustrezne čase nalaganja in čas delovanja, vendar se to razlikuje od podjetja do podjetja, zato opravite raziskavo pred dokončno izbiro.

kako deluje spletno mesto

V nekaterih primerih skrbi tudi varnost. Čeprav ne bodo vsi želeli zaščititi svoje identitete in kontaktnih podatkov, boste v tem primeru poskrbeli, da bo vaš registrator domene in gostiteljsko podjetje nudilo zaščito zasebnosti. Vse izbire na spodnjem seznamu ponujajo dostop do zaščite zasebnosti, kadar so na voljo, čeprav nekateri zaračunavajo pristojbino, drugi pa ne. Odmerite stroške plačila zasebnosti glede na druge funkcije, ki so na voljo, da ugotovite, ali je vredno plačati za zaščito zasebnosti.

Končno boste želeli sodelovati s podjetjem, ki ima sedež, zato smo vključili podatke o tem, koliko časa je vsak od teh registratorjev domen deloval. Najstarejše podjetje morda ni najboljša možnost za vas, vendar ste skeptični do podjetij, za katera se zdi, da “letijo po noči” ali so se nedavno začela. Za njihovo presojo potrebujete posnetke.

Vaša odločitev

Ustvarjanje in nastavitev spletnega mesta je lažje kot kdajkoli prej. To še posebej velja, če uporabljate graditelja spletnih strani ali sistem za upravljanje vsebine (CMS).

Postopek se začne z registracijo imena domene na eni od domen najvišje ravni in ravnanjem z izhodiščem postopka pred zagonom spletnega mesta.

Zgoraj navedeni podatki vam lahko pomagajo zožiti odločitve in izbrati najboljšo izbiro glede na vaše potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author