Pregled oblaka HostGator – Ali je hitrejši in bolj zanesljiv? (2020)

pregled oblaka hostgatorHostGator Cloud: Priporočljivo

HostGator Cloud je nadgrajena različica njihove možnosti gostovanja v skupni rabi.

Po njihovem bi moralo biti hitrejše in bolj razširljivo kot njihovo redno gostovanje.

Prvič, v zadnjih štirih mesecih je zagotovil 100-odstotno podaljšanje, kar je pomenilo odlične 24-mesečne rezultate. Tudi HostGator Cloud ne vpliva na hitrost, saj zagotavlja povprečen čas nalaganja strani, ki znaša le 399 ms.

Prijazna podpora strankam in brezplačne migracije spletnega mesta so to ena najboljših možnosti, ki smo jih pregledali.

Bodite pozorni na dodatne pristojbine, ki se lahko pojavijo, ko je čas, da preverite ali obnovite svoj načrt.

Tu je poglobljena analiza uspešnosti HostGator Cloud v zadnjih 24 mesecih.

Splošne informacije & Pregled gostovanja

NAŠI VERDIKT: Največ neomejenega gostovanja
HITROST: 399 ms (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
UPTIME: 99,99% (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
PODPORA: 24/7 Klepet v živo
APPS: WordPress, Joomla, Drupal in Magento
LASTNOSTI: Neomejena pasovna širina in shranjevanje, e-poštni računi, brezplačna domena 1. leto
NAČRTI GOSTOVANJA: Skupni strežniki, oblaki, WordPress, VPS in namenski strežniki
PRENOS STRAN: En sam brezplačen prenos spletnega mesta
CENITEV: Od 2,74 dolarja na mesec (obnavlja se pri 8,95 USD / mesec)

Prednosti uporabe HostGator Cloud

Že od samega začetka nas HostGator Cloud navdušuje z zvezdnatim časom uptime in nalaganjem strani.

Njihovi strežniki so opremljeni z dodatnimi funkcijami, ki jih običajno ne najdete pri večini njihovih konkurentov.

Poleg tega ponujajo ekskluzivni popust, ki cene za to napredno gostiteljico zniža na najnižje ravni v panogi.

Tu je kratki pogled na nekaj pomembnih dogodkov:

1. ZELO močan čas porabe 99,99% (v zadnjih 24 mesecih)

HostGator Cloud je v zadnjih 24 mesecih objavil povprečno 99,99-odstotno povprečno delovno dobo. To se sliši impresivno, saj je tako: zadnjih pet mesecev smo v celotni panogi videli pet zaporednih 100% rezultatov.

V našem 24-mesečnem obdobju sledenja se jim je podaljšala le 99,90-odstotna meja garancije za nadomestitev samo enkrat. Julij 2018 je bil tik pod pragom z 99,89% podaljšanjem.

Tukaj je opisano, kako deluje garancija za nadomestni čas:

Če je vaša povprečna uptime za mesec nižja od 99,90%, lahko dobite plačilni kredit za ves mesec. Izključeno je načrtovano vzdrževanje in drugi enkratni dogodki. Dobro pa je vedeti, da po volji, ki stojijo za strankami, ne bodo kaznovani, če gostovanje uspešnosti začasno spodrsne.

Če uporabljate enega od njihovih VPS ali namenskih strežnikov, vas zajema tudi drugačno omrežno jamstvo (določeno v njihovih pogojih).

Zadnji 12-mesečni podaljšek za HostGator Cloud:

 • Povprečni čas podaljška za januar 2020: 100%
 • Povprečno podaljšanje za december 2019: 100%
 • Povprečno podaljšanje za november 2019: 100%
 • Oktober 2019 povprečno podaljšanje: 100%
 • Povprečni čas podaljška za september 2019: 99,98%
 • Povprečni čas podaljška za avgust 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška v juliju 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za junij 2019: 99,98%
 • Povprečni čas dela v maju 2019: 99,99%
 • Povprečno podaljšanje aprila 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za marec 2019: 100%
 • Februar 2019 povprečno podaljšanje: 100%

hostgator-cloud-performance-24 mesecevTestno spletno mesto v živo: hostingfacts-owp.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+

2. Najboljših 5 obremenitev (samo 399 ms)

HostGator Cloud ponuja nekaj dodatnih perks preko standardnih strežnikov v skupni rabi. Največja pa je hitrost.

Trdijo, da so “do 2x hitrejši časi nalaganja” zaradi različnih dodatnih funkcij, vključno s “strežniki z nizko gostoto, vrhunsko strojno opremo in več predpomnilnimi sloji.”

V tem oddelku so se spopadli HostGatorjevi skupni načrti in objavili razočarano nizek 1113 ms povprečni čas nalaganja. Iskreno, to je prenizko, da bi ga priporočali – za nalaganje strani si vzemite najmanj eno sekundo (še preden nanje dodate besedilo ali slike).

Razumljivo smo bili dvomljivi, če bi HostGator Cloud lahko dostavil “2x hitrejše čase nalaganja”. Po 24 mesecih sledenja povprečnih časov nalaganja moramo reči – dosegli so jih.

24-mesečno povprečje HostGator Cloud-a, ki znaša le 399 ms, je dovolj dobro, da jih lahko udobno umestimo med pet najboljših najhitrejših spletnih gostiteljev. Preverite sami v razčlenitvi po mesecih v nadaljevanju.

Tu so povprečni časi nalaganja iz zadnjih 16 mesecev:

HostGator-Cloud-2019-2020-statistikaPovprečna hitrost HostGator Cloud 2019–2020 | Glej statistiko

HostGator Cloud je pripravljen na močan začetek in združuje zanesljivo uptime s hitrimi strežniki. To sta dve pomembni škatlici.

3. Posebne cene s popustom – ekskluzivno na hostingfacts.com

Ustreznost in hitrost strani HostGator Clouda sta izpuščala svoje skupne strežnike iz vode.

Zakaj torej več ljudi ne samo nadgradi na različico v oblaku? No, denar.

Oglašena cena za to možnost v oblaku se začne pri 2,95 USD / mesec in se dvigne na 9,95 USD / mesec. Upoštevajte, da ta cena velja tudi za daljši, triletni rok. (Več o tem spodaj v razdelku »Proti.«)

Višja cena namesto tega nekatere uporabnike izklopi v skupnem gostovanju.

K sreči je nekaj dobrih novic. HostGator je zagotovil ekskluzivni popust in s tem znižal cene HostGator oblaka na samo 2,99 USD / mesec.

To pomeni, da v bistvu plačujete cene gostovanja v skupni rabi, vendar boste v zameno dobili veliko boljšo storitev. Upoštevajte le, da ta popust velja samo za en, tri in šestmesečne načrte. Po tem začetnem mandatu se bodo cene dvignile na stopnjo podaljšanja v višini 8,95 USD na najnižjem načrtu.

4. Zelo uporabniku prijazno gostovanje

HostGator Cloud uspe doseči lepo srednjo ponudbo prijaznim začetnikom, ki deluje kot napredna.

Evo, kaj mislimo:

Pasovna širina in prostor za shranjevanje sta “neomejena” na vsakem programu oblakov. Pri cenejših možnostih skorajda ni bilo slišati. In to v bistvu pomeni, da niste kaznovani, ko vaše spletno mesto raste in raste in raste.

Običajno večja spletna mesta zahtevajo več sredstev, kar vas potisne v višji, dražji načrt. Ampak ne z HostGator Cloud. Namesto tega je vaša glavna omejitev pri vsakem načrtu število spletnih mest, ki jih želite gostiti.

Če nameravate gostovati samo na enem spletnem mestu, se lahko odločite za “najcenejšo” možnost in še vedno boste v redu, ko bo vaše zagonsko spletno mesto postalo lestvica na lestvici.

Druga dobra novica je, da za uporabo dodatnih virov ne morete biti kaznovani ali zaračunani.

Primerjajte to z upravljanim gostiteljem WordPress, kot je WP Engine. Seveda, večinoma so odlični. Imajo pa tudi pristojbine za “previsoke” cene, ki vas zadenejo, če vaše spletno mesto začne presegati omejitve mesečnih načrtov.

In še huje, ti honorarji so pogosto samodejni. Če imate dober mesec in prometno povečanje, ste v bistvu za to kaznovani.

HostGator Cloud, po drugi strani, ponuja več “all-in” cen, kar je redko pri cenejših gostiteljih, ki vam vsak mesec povrnejo le nekaj dolarjev.

5. BREZPLAČNI dodatki: Upravljanje strežniških virov, spremljanje in migracije strani

HostGator Cloud je hiter, saj se ne zanašajo na svoje osnovne strežnike.

Vsak podatkovni center je podprt z integriranim predpomnilnikom, upravljanjem virov v oblaku in zrcaljenjem podatkov. Vse te funkcije sodelujejo pri optimizaciji hitrosti nalaganja, upravljanju dodeljevanja virov in zagotavljanju razpoložljivosti. V angleščini to pomeni, da lahko strežniki sodelujejo z brskalnikom obiskovalcev in tako omejijo število virov, ki jih je treba pošiljati naprej in nazaj.

HostGator Cloud uporablja tudi spremljanje strežnikov in samodejno “prehajanje”, da se prepričate, da če pride do kakršnih koli težav s strojno opremo, to veste čim prej in obstaja načrt B za shranjevanje spletnega mesta.

V vsak načrt je vključen dostop cPanel, skupaj z novimi e-poštnimi računi. Poleg tega dobite brezplačno selitev spletnega mesta ali cPanela od obstoječega spletnega gostitelja.

Vse možnosti gostovanja v oblaku HostGator vključujejo eno samo brezplačno selitev na spletno mesto. Nekateri drugi ponudniki storitev gostovanja bodo dodali dodatne migracije brezplačno, medtem ko mnogi drugi plačujejo za kakršne koli migracije. Torej HostGator Cloud pade nekje na sredini.

Če želite premakniti več spletnih mest kot to, bodo to storili za približno 25 USD na spletno mesto. Čeprav je lahko malo odvisno od velikosti ali števila datotek.

Na žalost obstaja veliko mest, ki jih HostGator ne more premakniti namesto vas. Običajno vključujejo spletna mesta, ki nimajo FTP in / ali baz podatkov. V ožji izbor je vključeno karkoli od VistaPrint, Intuit, Wix, Google Sites, Microsoft Office ali MobileMe.

6. Dobra, prijazna podpora

HostGator nudi podporo 24/7/365 prek baze znanja in številnih video vadnic, telefonske podpore in klepetanja v živo.

Preizkusili smo njihov klepet v živo, vtipkali svoje ime in začetno poizvedbo. Počakati smo morali le približno pet minut, da se Puneeth poveže in nam pomaga.

Na splošno je bil Puneeth zelo prijazen in je odgovoril na večino naših vprašanj.

Podpora uporabnikom HostGator Cloud Live ChatPodpora uporabnikom HostGator Cloud Live Chat

Dokler ni bilo odgovora na nekaj vprašanj o migracijah na spletnem mestu.

Večina spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali, bo ponudila vsaj eno brezplačno selitev spletnega mesta. HostGator Cloud sledi temu trendu.

Če pa drugi gostitelji ne bodo premaknili več spletnih mest brezplačno, je običajno premikanje spletnih mest za vas preprosto.

Puneeth nam res ni mogel dati neposrednega odgovora o stroških za več migracij. Trdil je, da se običajno zmanjša na velikost ali število datotek in nekaj drugih podrobnosti.

Osvežili smo se v klepetu v živo in poskusili znova. Tokrat smo končno dobili odgovor o migracijah: približno 25 USD / mesto.

Na splošno je bila podpora klepetanju v živo nekoliko okorna, vendar je znala odgovoriti na vsa naša vprašanja.

Tu je še ena zadnja dobra novica. Ko smo prvič pregledali HostGator, niso nudili nobene podpore v socialnih medijih.

Z veseljem pa vam sporočamo, da so zdaj zelo odzivni na družabne načine in na posamezne težave odgovarjajo večkrat na dan:

Podpora za socialne medije HostGator CloudPodpora za socialne medije HostGator Cloud

Zdaj imate veliko različnih možnosti za hiter odziv s strani HostGatorja.

Slabosti uporabe HostGator Cloud

Uspešnost HostGatorja Cloud je bila predvsem impresivna. Na njunih posnetkih pa sta dve mrzli.

Prvi so višje cene kratkoročnih načrtov in visoke stopnje obnove, ko se izteče vaš prvi mandat. Drugo pomembno vprašanje je, da se zdi, kot da so vam odvzeli nekaj dodatnih storitev in zdaj plačujete za njih.

Tu je pregled:

1. Uvodni dvigi cen & Visoke stopnje obnove

Pri gostovanju lahko prihranite veliko, če veste, kako krmariti po skupnih plasteh cen, ki pestijo industrijo.

Prva je začetna uvodna stopnja, ki jo vidite na spletnem mestu gostitelja. Običajno je precej nizka mesečna cena. Vendar je ulov ta, da boste za izkoriščanje prednosti običajno morali plačati vsaj dve ali tri leta.

Krajša mesečna možnost, če jo sploh ponudi, lahko včasih znaša kar dva ali trikrat večja cena.

Na primer, HostGator Cloud bo stala 3,58 USD / mesečno 36 mesecev (ali 2,74 USD / mesec z našim popustom za krajši rok), ki se podaljša pri 8,95 USD / mesec.

stroški oblaka hostgatorDolgoročne cene v gostovanju v oblaku HostGator

Ko najdete gostitelja, ki vam je všeč, je verjetno bolje, da se čim dlje zaprete v triletno ceno. Tukaj je razlog.

Drugo pogosto vprašanje cen v gostiteljski industriji je visoka stopnja obnove. V tem primeru se ob izteku vašega začetnega mandata vaš načrt samodejno podaljša v višini 8,95 USD na mesec za popolnoma isto storitev. Ne potrebujete nujno ničesar dodatne ali boljše storitve. Računajo vam samo, da v tistem trenutku spet ne zamenjate gostiteljev.

Tako se prepričajte, da vam je všeč gostitelj, s katerim hodite. Nato plačajte za najdaljši možni rok, da boste mesečno stopnjo ohranjali nizko.

Cene v oblaku HostGator, načrti gostovanja & Hitra dejstva

oblačni načrtiCene in načrti v oblaku HostGator

Tu je kratek pregled ponujenih načrtov HostGator Cloud:

 • Hatchling Cloud: Ta načrt se začne z 2,74 USD na mesec z našim popustom (ne 3,58 USD). Podpira 1 spletno mesto, 2 GB pomnilnika, 2 jedra procesorja, brezplačno SSL potrdilo, neomejeno shranjevanje in pasovno širino.<- Ta načrt smo uporabili za našo testno stran.
 • Otroški oblak: Ta načrt se začne pri 3,21 USD na mesec. Podpira neomejena spletna mesta, 4FB pomnilnik, 4 jedrne procesorje, brezplačen SSL certifikat, neomejeno shranjevanje in pasovno širino.
 • Poslovni oblak: Ta načrt se začne pri 7,18 USD na mesec. Podpira neomejene domene, 6 GB pomnilnika, 5 jedrnih procesorjev, brezplačno SSL potrdilo (pozitivno), brezplačen namenski IP, brezplačna orodja za SEO, neomejeno shranjevanje in pasovno širino.
 • Enostavnost prijave: Postopek prijave je lahek!
 • načini plačila: Plačate lahko s kreditno kartico ali PayPal.
 • Skrite pristojbine in klavzule: Kljub nesmerni pasovni širini in shranjevanju ne morete uporabljati več kot 25% njihovega sistema več kot 90 sekund. Stopnje podaljšanja so višje od običajnih. In določenih vrst spletnih mest, ki ne vsebujejo FTP, njihova ekipa ne more preseliti.
 • Upsells: Ob poti je nekaj upsells.
 • Aktivacija računa: V nekaterih primerih lahko traja do 24-48 ur, da se računi aktivirajo.
 • Izkušnje na nadzorni plošči in nadzorni plošči: cPanel.
 • Namestitev aplikacij in CMS-ov (WordPress, Joomla itd.): Izjemno enostaven postopek namestitve najbolj priljubljenih aplikacij z enim klikom.

Ali priporočamo HostGator Cloud?

Da, imamo.

HostGator Cloud uspe narediti nekaj stvari res dobro. Z našim popustom so izredno prijazni in poceni. Hkrati dobite nekaj najboljših zmogljivosti za uptime in nalaganje strani, ki smo jih videli po pregledu več kot 30 drugih gostiteljev.

Podpora strankam je bila tudi solidna.

Kljub temu, da so stopnje obnove nekoliko višje in nekatere morebitne dodatne pristojbine, dejstvo, da je ta načrt znižana na približno enako ceno kot njihove skupne možnosti, ne pomeni več.

P.S. Ste že prej uporabljali HostGator Cloud? Razmislite o tem, da pustite pregled spodaj – dober ali slab – v resnici ni pomembno, dokler je v pomoč našim obiskovalcem. Hvala za tvojo podporo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author