Pregled Bluehosta (2020) – Ali je to priljubljeno spletno gostovanje sploh dobro?

Pregled BluehostaBluehost: Priporočen spletni strežnik

Kupca spletnega gostovanja Bluehost smo plačevali v celotnem obdobju 2017–2020.

To pomeni, da že 3+ let spremljamo uspešnost najcenejšega “osnovnega” skupnega gostovanja (tako povprečnega časa nalaganja kot uptime)..

Ta pregled Bluehosta se v veliki meri opira na podatke, pa tudi na splošno izkušnjo z njihovimi gostovanjskimi funkcijami in podporo strankam.

Na kratko, vsi načrti Bluehost svojim strankam ponujajo 24/7 klepet v živo, neomejeno pasovno širino in pet e-poštnih računov. Podobno kot mnoga druga podjetja, ki gostijo spletna mesta, tudi svojim novim uporabnikom prvo leto ponudijo brezplačno domeno. Njihovi načrti se začnejo od 2,75 dolarja na mesec in vključujejo izboljšano varnost, varnostno kopiranje in brezplačno SSL potrdilo. Te pomagajo ohraniti vaš blog ali spletno mesto zaščiteno in varno.

Na splošno je bila njihova zadnja 24-mesečna uspešnost dobra. Bluehost je očitno na vrhu s svojo uptime (99,99%) in hiter čas nalaganja 405 ms (0,4 sekunde).

Preberite vse spodaj “prednosti” in “slabosti”:

Splošne informacije & Pregled gostovanja

NAŠI VERDIKT: Najboljše skupno gostovanje
HITROST: 405 ms (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
UPTIME: 99,99% (Povprečje od februarja 2018 do januarja 2020)
PODPORA: 24/7 Klepet v živo
APPS: WordPress, Joomla, Drupal in nekateri graditelji spletnih strani
LASTNOSTI: Neomejena pasovna širina in shranjevanje, e-poštni računi, brezplačna domena 1. leto
NAČRTI GOSTOVANJA: Skupni strežniki, oblaki, VPS in namenski strežniki
PRENOS STRAN: Ni zastonj
CENITEV: Od 2,75 dolarja na mesec (podaljšanje pri 7,99 USD / mesec)

Prednosti pri uporabi Bluehost gostovanja

1. Najboljši čas – 99,99% – skozi vse leto

Uptime je eden najpomembnejših vidikov pri izbiri spletnega gostitelja – navsezadnje, če je vaše spletno mesto propadlo, uporabniki ne morejo dostopati do njega. Tako bi morala biti ena izmed glavnih prednostnih nalog dosledno dobro uptime.

Po pregledu 30 spletnih gostiteljev je naša referenčna vrednost za “dobro” uptime 99,93%. To se morda zdi precej visoko, vendar je dejansko celo nekoliko pod povprečjem. Vnesite te številke v kalkulator in hitro boste videli, da to pomeni vsaj 26 minut premora vsak mesec ali nekaj več kot pet ur v letu.

V idealnem primeru ne želimo videti nič manj kot to.

Dobra novica je, da Bluehost zlahka preseže to referenčno vrednost, saj je naše testno spletno mesto v zadnjih 24 mesecih (2018–2020) udobno ohranilo 99,99% časa..

Tu je nekaj mesečnih razčlenitev v zadnjih 12 mesecih:

 • Povprečni čas podaljška za januar 2020: 100% 
 • Povprečno podaljšanje za december 2019: 100%
 • Povprečno podaljšanje za november 2019: 100%
 • Oktober 2019 povprečno podaljšanje: 99,96%
 • Povprečni čas podaljška za september 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška za avgust 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška v juliju 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za junij 2019: 99,98%
 • Povprečni čas dela v maju 2019: 100%
 • Povprečno podaljšanje aprila 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za marec 2019: 99,99%
 • Februar 2019 povprečno podaljšanje: 100%

Sklep? Glede na našo uptime raziskavo je Bluehost eden najbolj zanesljivih ponudnikov spletnega gostovanja.

bluehost-izvedba-24 mesecevTestno spletno mesto v živo: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+

2. Hitrost »nalaganja« najboljših 5 spletnih strani – 405 ms

Google poročilo je lani ugotovilo, da je velika večina mobilnih spletnih mest prepočasna.

To je težava iz dveh glavnih razlogov. Googlov prvi indeks za mobilne naprave lahko vaše spletno mesto povzdigne ali skrije v iskanju uporabnikov glede na hitrost nalaganja. Študije kažejo, da se počasne spletne strani skoraj vedno prevedejo v nižjo prodajo.

Po podaljšanem času so časi za nalaganje strani vašega gostitelja druga najpomembnejša stvar, ki lahko dobesedno naredijo ali zlomijo uspeh vašega spletnega mesta.

Uspešnost Bluehosta spremljamo od februarja 2018 z uporabo tretjega orodja, Pingdom. In še enkrat smo bili zadovoljni z rezultati – povprečna hitrost nalaganja strani je 405 ms, kar jih uvršča na 5. najhitrejše spletno mesto od vseh, ki smo jih preizkusili.

Bluehost-2019-2020-statistikaBluehost povprečna hitrost 2019-2020 | Glej statistiko

3. Nizke uvodne cene (2,75 USD / mesec)

V hipu bomo preučili popolne cene in načrte Bluehosta.

Če pa bi radi preverili izhodiščne cene, boste opazili najnižjo oglašeno ceno 3,95 USD na mesec. To je precej dober posel, saj naj bi ga že prej znižali s 7,99 USD na mesec.

Za to ceno dobite skoraj vse, kar potrebujete za posamezno spletno mesto. To vključuje 50 GB SSD pomnilnika, nesmerno pasovno širino, brezplačno SSL potrdilo in še več.

Torej boste dobili cenovno ugodno ceno, skupaj z njihovim stalnim časom uptime in hitrostjo nalaganja strani.

Dobra novica je, da smo za naše bralce uspeli skleniti pogodbo z Bluehostom, ki je izhodiščno ceno še bolj znižala na 2,75 USD / mesec.

To je najnižja stopnja, ki smo jo videli kjer koli na spletu (in zaupajte nam, naša ekipa v spletu preživi preveč časa kot zdaj). Torej je veliko, če imate na trgu novega cenovno ugodnega gostitelja.

4. Dobre možnosti varnosti

Čeprav je Bluehost ena izmed “cenejših” možnosti na trgu, smo z veseljem ugotovili, da ne presekajo preveč vogalov ali škodovajo za kritične lastnosti, kot je varnost.

Bluehost privzeto ponuja veliko dobrih varnostnih možnosti, vključno z brezplačnim potrdilom SSL za vsak načrt, kot smo že omenili.

Vsi načrti vključujejo tudi funkcijo zasebnosti domene, ki vam bo pomagala ohraniti zasebne podatke, s katerimi ste se prijavili na domeno. Tako hekerji preprečujejo, da bi te osebne podatke našli in uporabili za lažno predstavljanje, da bi vas ali druge prevarali pri predaji občutljivih informacij.

SiteLock je vključen za preprečevanje napadov zlonamerne programske opreme, ki so na žalost dokaj pogosti na spletnih mestih WordPress. CodeGuard je še ena oblika zaščite, ki omogoča tudi vsakodnevno varnostno kopiranje, tako da lahko vrnete prejšnje različice spletnega mesta, če se ta vname.

Postini, od Googla, je končno varnostno orodje, ki ga velja omeniti. Zagotavlja zaščito pred neželeno pošto za vašo e-pošto, tako da se v mapo »Prejeto« prepreči vse sumljivo.

Skupaj je to precej spodoben varnostni paket, da bo vaše spletno mesto varno in zdravo.

5. Veliko integracij, aplikacij, Funkcije in e-trgovina

Poleg vključenih varnostnih funkcij Bluehost omogoča tudi dostop do ogromnega števila različnih aplikacij in integracij, tako da lahko uporabljate najbolj priljubljene storitve na spletu.

Na primer, imajo upravitelja domen, če raje samo prek njih kupite in upravljate več domen. Za vsak primer lahko nastavite dnevne, tedenske ali mesečne varnostne kopije.

WordPress lahko namestite z enim klikom (več o tem v naslednjem razdelku spodaj). Namestite lahko tudi druge priljubljene sisteme za upravljanje vsebine (CMS), kot so Drupal, Joomla, zaženite trgovino za e-trgovino in še več.

Poleg tega bo Bluehost vključil celo dostop do omrežja za dostavo vsebine (CDN). Te gostijo vaše slike in velike datoteke, ki vam omogočajo, da delujejo na strežnikih in jih hitreje dostavijo uporabnikom po vsem svetu ter hkrati ohranijo hitro spletno mesto..

6. Priporočeni gostitelj WordPress.org

WordPress je najbolj razširjena spletna platforma na trgu.

In samo “uradno” priporočajo, da trije gostiteljski partnerji uporabljajo na spletnem mestu WordPress:

 • Bluehost
 • Dreamhost
 • SiteGround

Seveda lahko za izdelavo spletnega mesta WordPress uporabite skoraj katerega koli ponudnika spletnega gostovanja. A dejstvo, da je Bluehost eden redkih uradno priznanih partnerjev, je spodbudno.

WP.org priporoča BluehostWordPress.org priporoča Bluehost

7. Enostaven za uporabo za začetnike

Nekateri spletni gostitelji, ki smo jih videli, so najboljši le za napredne uporabnike.

Na primer LiquidWeb je odličen, če veste, kaj počnete. Vendar jim primanjkuje uporabniku prijazen vmesnik za netehnične ljudi. Če ste začetnik, boste imeli težko spletno mesto v živo.

Postavitev nadzorne plošče Bluehosta (cPanel) omogoča enostavno uporabo. V večini primerov morate samo usmeriti in klikniti.

Ima tudi funkcije za napredne uporabnike, vendar tudi začetniki zlahka namestijo in zaženejo WordPress.

Lahko pa uporabijo orodja za izdelavo spletnih strani Bluehost (na primer Weebly ali Drupal) in začnejo s predlogo, ki jo lahko prilagodite tako, da povlečete in spustite funkcije.

Bluehost cPanelBluehost enostaven za uporabo cPanel

8. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Zagotoviti najboljšo ponudbo za spletno gostovanje običajno pomeni predplačilo za nekaj mesecev, leto ali več let hkrati.

Bluehost ni nič drugačen – več o tem spodaj. Vendar v svojih načrtih ponujajo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preizkusite lahko storitev, da sami ocenite njihovo uspešnost in nato še vedno zahtevate vračilo, če niste popolnoma zadovoljni. Vendar imamo nekaj previdnih besed.

V skladu z njihovimi pogoji je opisano, kaj velja in kaj ne spada pod to garancijo:

 • Vračilo lahko dobite samo za stroške spletnega gostovanja, ne za druge izdelke, kot so domene ali drugi dodatki.
 • Če boste v svoj načrt prejeli brezplačno ime domene, boste odšteli 15,99 USD.
 • Vse zahteve po 30 dneh ne bodo povrnjene.

To ni ravno pravilnik brez vprašanj, kot smo ga videli pri nekaterih gostiteljih. Zato se pred prijavo prepričajte, da ste v redu s temi točkami.

9. Podpora strankam

Bluehost ponuja vse od baze znanja, do klepetanja v živo, podpore za e-poštne vozovnice in celo telefonske podpore. Preizkusili smo klepet v živo in Vinutha iz Bluehosta sta se povezala v dveh minutah.

Med vsakim odgovorom so bile majhne zamude, a na splošno je bil Vinutha izredno prijazen in je na vsako vprašanje ponudil neposredne odgovore. To je bila neboleča izkušnja, ki jo želite doseči gostjeva podpora za stranke.

Spletni klepet s strankami BluehostImeli smo klepet s predstavnikom Bluehost Live Chat

Slabosti pri uporabi Bluehost gostovanja

Bluehost ima zelo dobro predstavo. Vendar obstajata dve veliki področji, kjer so stroški nekoliko strmi. Potopimo se globlje v vsako.

1. Višje cene obnove (pogoste v industriji spletnega gostovanja)

Najboljši način za dosego najnižje možne cene za gostovanje je predhodno plačilo za eno, dve ali celo tri leta vnaprej.

Triletna cena BluehostPodrobne cene Bluehosta

Po eni strani je mesečna cena nizka, po drugi strani pa predplačilo za daljše časovno obdobje (med 12–36 meseci) pomeni, da ne porabite le nekaj dolarjev, ampak približno sto dolarjev.

Upoštevati je treba tudi višje stopnje podaljšanja po poteku vašega uvodnega obdobja. V tem primeru je predplačilo za polna tri leta v višini 3,95 dolarja dobro, saj se tako nizko stopnjo zaklenete čim dlje..

Vendar pa bodo ob koncu tega obdobja tečaji spet naraščali na „običajne“. Te se gibljejo od 7,99 do 8,99 dolarja / mesec na najosnovnejšem skupnem načrtu, odvisno od tega, koliko časa predhodno plačate.

Cene za obnovo BluehostaCene za obnovo Bluehosta

2. Migracije na mestu niso brezplačne

Večina spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali, bo vaše obstoječe spletno mesto brezplačno prestavila v njihovo storitev. To vidijo kot prijazno storitev, ki pomaga osrečiti nove stranke, zato bodo plačali kakršne koli pristojbine.

Na žalost Bluehost ne izvaja brezplačnih migracij.

Enkratna pristojbina znaša 149,99 USD, ki vključuje selitev do petih spletnih mest, 20 e-poštnih računov in drugih datotek baze podatkov za ta spletna mesta.

Trdijo, da bo hitro in brezhibno, zato ne boste imeli nobenih zamud ali izpadov.

Vendar je dejstvo, da morate za to plačati in toliko plačati, velik „Con“.

Prenos spletnega mesta BluehostStroški prenosa spletnega mesta Bluehost

Cene Bluehosta, načrti gostovanja & Hitra dejstva

Osnovni načrt Bluehosta vas bo stal 3,95 USD / mesec (ali 2,75 USD z našim popustom).

Načrt Plus se poveča na 5,45 USD / mesečno – enako ceno kot možnost Choice Plus za neomejena spletna mesta, SSD shranjevanje in pasovno širino. Omogočajo vam tudi upravljanje neomejenih domen, parkiranih domen in poddomena tudi na teh načrtih.

Pro načrt se začne pri 13,95 USD na mesec z vsemi temi funkcijami in visoko zmogljivostjo njihovih strežnikov.

Poleg tega ima Bluehost vse glavne vrste spletnega gostovanja, vključno z VPS, oblakom in namenskimi podatkovnimi centri.

Cene in načrti Bluehost

 • Brezplačna domena? Da za prvo leto, nato se podaljša pri 15,99 USD.
 • Enostavnost prijave: Enostaven postopek prijave na dve strani.
 • načini plačila: Glavne kreditne kartice in PayPal.
 • Skrite pristojbine in klavzule: Nobenega povračila za nobena imena domen. Stopnje podaljšanja obeh domen in gostovanja naraščajo.
 • Upsells: Nekaj ​​upsells Na žalost je v industriji spletnega gostovanja pogost pojav in se zgodi z veliko različnimi gostovalnimi podjetji velikih imen.
 • Aktivacija računa: Večina uporabnikov uživa takojšnjo aktivacijo. Če so podatki netočni ali obstaja sum goljufije, se lahko aktiviranje zavleče.
 • Izkušnje na nadzorni plošči in nadzorni plošči: Enostavna in enostavna nadzorna plošča.
 • Namestitev aplikacij in CMS (WordPress, Joomla itd.): Mojo Marketplace omogoča hitro in enostavno namestitev aplikacij.

Ali priporočamo Bluehost?

Da, imamo.

Bluehost se je več kot leto dni uvrščal na vrh ali blizu njega tako za čas uptime kot za nakladanje.

Poleg tega nudijo močno varnostno podporo, garancijo vračila denarja in veliko uporabniku prijaznih aplikacij, vse za eno najnižjih cen v panogi (2,75 USD / mesec).

Niso pa popolni. Stopnje podaljšanja se bodo povečale po zaključku uvodnih cen. Poleg tega zaračunajo dodatno za selitve na spletna mesta, ki jih drugi gostitelji brezplačno vržejo.

Toda na splošno Bluehost zagotavlja močne zmogljivosti in dobro vrednost.

P.S. Ste že uporabljali Bluehost? Razmislite o tem, da pustite pregled spodaj – dober ali slab – v resnici ni pomembno, dokler je koristen našim obiskovalcem. Hvala za tvojo podporo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author