Storan Awan Percuma Terbaik untuk 2020

Gambar vektor penyimpanan awanTidak ada perkara seperti makan tengah hari percuma, seperti kata pepatah…

Tetapi di sana adalah sampel percuma, jika anda tahu di mana mencarinya. Dan ketika mencari perkhidmatan penyimpanan awan percuma terbaik, anda boleh menjumpainya di mana-mana sahaja.

Penyedia storan awan teratas hari ini lebih bersedia untuk memberi anda sedikit penyimpanan awan – sepenuhnya percuma – dengan harapan anda akan bertukar menjadi pelanggan yang setia dan berbayar setelah percubaan anda selesai.

Kebenaran Di Sebalik Percubaan “Percuma”

Lebih-lebih lagi, banyak percubaan percuma ini benar-benar berguna, membiarkan anda “drive drive” hampir semua ciri yang anda dapat sebagai pengguna penuh … Namun, penting untuk menunjukkan bahawa kebanyakan pilihan penyimpanan awan percuma – sama ada percubaan atau jika tidak – tidak cukup ruang untuk kebanyakan perniagaan, termasuk perniagaan dengan lebih daripada beberapa pelanggan yang menyimpan dan memuat naik fail mereka.

Yang mengatakan, mereka mungkin cukup untuk penggunaan peribadi, dan seperti yang disebutkan, masih patut dicuba untuk merasakan perkhidmatan dan antara muka pengguna.

Perkhidmatan Penyimpanan Awan Percuma Terbaik pada tahun 2020

Semasa menilai perkhidmatan, kami melihat jumlah ruang simpanan yang anda dapat secara percuma sebagai faktor penilaian utama kami (dengan anggapan semua pilihan termasuk di sini adalah terkunci-ketat dari perspektif keselamatan).

Lebih jauh lagi, kami memberikan penekanan kepada spesifikasi yang disediakan secara percuma. Selain ciri, kami juga mempertimbangkan pengalaman pengguna, yang memainkan peranan penting dalam menentukan pakej mana yang merupakan perkhidmatan percuma terbaik.

Setiap perkhidmatan mempunyai tinggi dan rendah tersendiri, jadi senarai kami tidak begitu objektif. Kami memberi tumpuan kepada banyak perkara dalam menyusun senarai, jadi kami akan memperluas setiap perkhidmatan ketika kami melaluinya. Dengan cara itu, anda akan dapat memilih langganan seumur hidup apabila anda akhirnya memutuskan untuk mendapatkannya.

Jadi, berikut adalah senarai pilihan penyimpanan awan percuma terbaik pada tahun 2020:

# 1 Google Drive: Juara Pemerintahan

Spesifikasi Utama
 • Akaun Google
 • Tidak Perlu Peningkatan
 • Pelan yang Dinaik taraf Berharga

PROS

 Anda boleh menggunakan storan percuma 15GB
Anda juga dapat menggunakan Google Docs secara percuma
 Tawaran perisian Google aplikasi pihak ketiga secara percuma

KEBURUKAN

 Fail dilengkapi dengan penyulitan terurus
Terdapat masalah privasi yang berpotensi
Tidak ada klien Linux

Google Drive memberi anda 15GB secara percuma dari saat anda mendaftar dengan akaun Google. Sesiapa sahaja yang mempunyai Android atau Gmail mendapatkannya secara automatik.

Walaupun anda perlu berkongsi ruang dengan peti masuk dan Foto Google anda, masih cukup untuk tidak memerlukan peningkatan ke program berbayar.

Apabila anda perlu menaik taraf, Google melangkah ke piring dengan menawarkan pilihan 100 GB. Dengan harga $ 2 sebulan, anda boleh mempunyai 100 GB. Google Drive akan menjadi sedikit mahal jika anda mahukan lebih banyak data daripada 100 GB.

Google Drive memberi anda segala-galanya dengan perkhidmatan percuma yang anda dapatkan sebagai pelanggan yang membayar. Ini bermaksud anda dapat menggunakan Google Docs secara percuma. Anda juga dapat menggunakan ekosistem perisian Google Drive yang sangat besar aplikasi dan integrasi pihak ketiga yang hebat, tanpa kos tambahan.

Kelemahan menyimpan fail di Google Drive adalah bahawa platform terkenal untuk mengimbas fail anda yang merupakan kebimbangan privasi yang besar. Pengimbas Google melindungi anda dari virus, spam, dan kandungan berbahaya, yang boleh menjadi buruk sekiranya fail biasa dikuarantin dan rosak setelah ditandai sebagai berbahaya. Namun, mereka juga menganalisis kandungan untuk mempromosikan produk yang relevan kepada pengguna, yang merupakan pencerobohan privasi yang serius, sekurang-kurangnya di mata saya.

Sekiranya ini mengganggu anda, lebih baik memilih pilihan storan awan percuma yang lain, walaupun Google Drive menawarkan semua yang anda mahukan.

Satu lagi negatif adalah bahawa Google Drive tidak memberikan pilihan rujukan. Ini bermakna anda hanya mempunyai 15GB melainkan anda memutuskan untuk membayar. Sekiranya demikian, mengingat fiturnya sama untuk pengguna Google Drive berbayar, kami mengesyorkan agar tetap menyimpan Google Drive percuma dan menggunakan program lain untuk menambah 15GB yang sudah anda miliki.

# 2 pCloud: Penyulitan Penyimpanan Awan Terbaik

Spesifikasi Utama
 • Permulaan Storan 2GB
 • Pengalaman Pengguna Selesa
 • Multi Media

PROS

 Anda boleh menggunakan storan percuma 10GB
Pakej ini menawarkan pengalaman pengguna yang baik
 Anda juga dapat menggunakan main balik video dan audio, dengan kemampuan membuat senarai main

KEBURUKAN

 Pengetahuan sifar lebih mahal
Anda mendapat lebih sedikit ciri perkongsian

pCloud memberi pengguna rancangan penyimpanan yang bermula dengan penyimpanan awan percuma 2GB hanya dengan mendaftar ke akaun.

Ini adalah satu tawaran hebat bukan kerana ruang penyimpanan, yang merupakan standard, tetapi kerana set fiturnya setaraf dengan paket berbayar peringkat permulaan mereka. Selanjutnya, seperti penyedia lain, anda boleh mendapatkan ruang tambahan – bernilai 8 GB – dengan melakukan beberapa tugas mudah seperti merujuk orang lain ke platform.

Mempunyai perkhidmatan pCloud percuma tidak mempunyai dua ciri penting: kata laluan dan tarikh luput untuk perkongsian pautan. Untuk mengelakkan masalah, anda perlu beralih ke pakej 500GB atau 2TB. Walaupun kedua-duanya berpatutan berbanding dengan banyak yang ada di pasaran, ini adalah kelemahan besar apabila akaun percuma tidak menyediakan ciri-ciri ini.

Selain ciri yang tidak ada, perkhidmatan pCloud untuk ahli percuma tetap menonjol. Saya kagum dengan pemain audio dan video bawaannya – yang pada dasarnya membolehkan anda mengalirkan muzik dan menonton filem dari awan – serta ciri berguna dari akaun pCloud dapat menguruskan streaming HD.

Perbelanjaan penyimpanan awan benar-benar bertambah dari masa ke masa. Menjengkelkan setiap bulan. Sampai bila membayar yuran satu kali untuk cakera keras fizikal adalah pilihan ekonomi yang lebih baik.

Nasib baik, pCloud membolehkan anda membayar yuran satu kali untuk penyimpanan awan mereka. Anda boleh mendapatkan pakej 500 GB mereka selamanya dengan harga $ 175. Ini bermakna bahawa anda mempunyai cakera keras yang dijamin akan berfungsi seumur hidup. Sekiranya anda menggunakannya selama 10 tahun, anda akan melihat kos simpanan sekitar $ 1.50 sebulan.

Ramai orang – termasuk saya sendiri – menyukai perkhidmatan keselamatan pengetahuan sifar pCloud. Bahagian yang menyedihkan ialah anda tidak dapat menikmati pengalaman tanpa pengetahuan — walaupun anda mempunyai akaun pCloud Premium. Anda akhirnya perlu membayar lebih banyak untuk pCloud Crypto. Walaupun begitu, sebagai perkhidmatan percuma, anda boleh mendaftar untuk Crypto tanpa perlu memberikan wang untuk Premium.

Walaupun terdapat sedikit kekurangan, dengan pengalaman pengguna yang hebat dan banyak simpanan percuma, pCloud menjadikan senarai teratas dalam senarai kami.

# 3 MediaFire: Banyak Freebies

Spesifikasi Utama
 • Storan 10 GB pada Mula
 • Murah dan Boleh dipercayai
 • Sistem Rujukan Ganjaran
 • Pilihan untuk Meningkatkan Penyimpanan

PROS

 Anda boleh menggunakan storan percuma sehingga 10GB
Anda juga boleh mendapat simpanan tambahan sehingga 50GB
 Platform ini menawarkan rancangan harga yang murah

KEBURUKAN

 Anda tidak boleh menggunakan penyegerakan fail
Anda harus menghadapi keselamatan yang buruk

Sekiranya mengesyorkan MediaFire kepada lebih banyak orang, bukan secawan teh anda, jangan risau. Anda boleh mendapatkan simpanan tambahan 2GB hanya dengan memasang aplikasi telefon pintar MediaFire. Anda juga mempunyai pilihan untuk mendapatkan lebih banyak gigabait dengan menghubungkan Facebook atau Twitter anda ke perkhidmatan.

MediaFire juga menawarkan rancangan harga yang berpatutan, seperti menyediakan satu terabait (1TB) hanya untuk $ 5 sebulan. Yang dikatakan, kecuali untuk perkhidmatan percuma, platform ini sukar untuk dicadangkan, walaupun menjadi salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang disokong Linux.

Masalah utama adalah bahawa MediaFire tidak akan menyegerakkan fail antara peranti mana pun. Ini bermaksud bahawa anda harus memuat naik atau memuat turun dokumen melalui tenaga kerja manual di dalam awan.

Lebih-lebih lagi, perincian keselamatan platform tidak sesuai, dengan perkhidmatan penyulitan yang lemah dan tanpa penyediaan kata laluan. Namun, MediaFire berjaya memberikan banyak storan secara percuma, sehingga berjaya membuat senarai kami.

Sebab utama MediaFire ada dalam senarai adalah kerana ia menawarkan sebilangan besar data secara percuma.

# 4 Sync.com: Dapatkan Penyimpanan melalui Rujukan

Spesifikasi Utama
 • Storan 5 GB untuk Mula
 • Sistem Rujukan Atas Talian
 • Banyak Ciri Yang Terdapat
 • Perkhidmatan Penyimpanan Bulat Baik

PROS

 Anda mendapat storan 1GB untuk setiap rujukan dengan had sifar
Dilengkapi dengan enkripsi pengetahuan sifar
 Anda boleh mendapat storan percuma 5GB

KEBURUKAN

 Anda tidak boleh menggunakan tarikh luput
Tidak ada had muat turun untuk pautan
Tidak ada klien Linux

Sync.com masuk sebagai perkhidmatan penyimpanan Cloud tempat kedua kami dalam senarai ini.

Semasa anda mendaftar, anda mendapat kapasiti percuma 5GB di platform. Banyak pengguna menyanyikan pujian untuk Penyegerakan, tetapi apa yang menjadikan platform ini begitu popular sebagai perkhidmatan percuma adalah mempunyai program rujukan dengan had sama sekali sifar. Sama seperti pCloud, anda memperoleh 1GB dengan setiap pendaftaran baru yang anda berikan, tetapi anda boleh berkongsi seberapa banyak jemputan sekerap yang anda suka. ��

Platform ini mempunyai had 20GB untuk rujukan, tetapi sebenarnya mudah untuk menghubungi syarikat secara langsung melalui e-mel atau sembang langsung sehingga anda dapat mematikan cap. Perwakilan sokongan penyegerakan akan memeriksa rujukan anda untuk memastikan mereka adalah orang sebenar, tetapi selagi semuanya diperintahkan, mereka akan memperluas bonus rujukan anda.

Sebagai perkhidmatan rujukan tanpa had, secara teori, anda boleh mendapatkan penyimpanan awan hampir tanpa had secara percuma dengan platform ini daripada yang anda dibenarkan dengan perkhidmatan lain yang kami senaraikan. Banyak pengguna menggunakan media sosial mereka untuk mendapatkan storan sebanyak mungkin.

Selain itu, Sync.com tidak memotong banyak ciri rancangan berbayarnya daripada perkhidmatan percuma. Sebagai contoh, anda boleh mendapatkan enkripsi pengetahuan sifar dalam semua rancangan, percuma dan berbayar. Ini membolehkan anda berkembang ke fail fail. Lebih-lebih lagi, program ini mempunyai perkhidmatan pengetahuan sifar terbaik setakat ini untuk pengguna berbayar dan tidak berbayar.

Anda juga mendapat pilihan untuk melindungi kata laluan dari fail anda melalui akaun percuma, tetapi tidak menambahkan tarikh luput atau had muat turun. Untuk itu, anda harus beralih ke program Sync.com Pro. Jadi, jika anda menghadapi masalah memilih antara Sync.com atau pCloud, itu masuk akal. Mereka berdua hampir sama rata. Walau apa pun, anda mendapat tawaran yang hebat.

Sebaik sahaja anda meletihkan rakan dan kenalan, anda perlu membayar perkhidmatan tersebut. Sync mempunyai struktur pembayaran yang hebat di mana penyimpanan 1 TB sama dengan $ 5 sebulan dalam yuran. Ia menjadikannya sederhana.

Yang Berhormat Kami

Kami merasakan beberapa pilihan penyimpanan awan percuma lain patut diberi penghormatan. Walaupun mereka tidak berjaya menduduki tempat teratas dalam senarai kami, mereka bukan pilihan yang buruk:

# 5 Pemacu Awan Amazon

Pendaftaran memberi anda 5GB secara percuma, tetapi jika anda pengguna Amazon Prime semasa, anda akan menikmati simpanan gambar tanpa had. Kelemahannya ialah Amazon Drive tidak dapat menyulitkan fail, jadi keselamatan menjadi perhatian.

# 6 Degoo

Penyedia ruang simpanan lain yang cukup popular. Satu pendaftaran ke Degoo memberi anda penyimpanan percuma 100GB. Walaupun itu jauh lebih banyak daripada apa yang ditawarkan oleh perkhidmatan lain, Degoo melayani cadangan dalam talian dan bukannya penyimpanan awan. Sebenarnya, ini bukan perkhidmatan sandaran dalam talian yang hebat, tetapi sekurang-kurangnya ia dapat menyelesaikannya.

# 7 Microsoft OneDrive

Akhirnya, untuk pilihan paling mudah, anda tidak perlu melihat lebih jauh daripada 1TB yang disediakan oleh Microsoft OneDrive. Anda mengakses ruang simpanan percuma dengan hanya menggunakan ID e-mel institut yang sah. Anda boleh mendapatkan Office 365, yang juga disertakan dengan versi desktop untuk Microsoft Word, Excel, PowerPoint, dan OneNote. Bahagian yang terbaik adalah, semuanya percuma.

Panduan Membeli Storan Awan Percuma

Apa ciri yang harus anda cari dalam perkhidmatan penyimpanan awan percuma? Pertama dan terpenting: keselamatan.

Semasa membeli-belah untuk rancangan penyimpanan awan percuma terbaik, keselamatan siber harus menjadi perhatian utama anda. Syarikat penyimpanan awan yang paling terkenal tidak akan pernah melihat dan merakam lebih daripada sekilas data anda – mereka menyimpannya dienkripsi, dilindungi dari penggodam dan juga mata pekerja mereka sendiri.

Kedua, rancangan “percuma” terbaik harus merangkumi seberapa banyak ciri seperti setara berbayar asas, kerana ini akan memberi anda gambaran yang lebih realistik mengenai apa yang sebenarnya akan anda bayar. Apa gunanya sampel percuma jika mereka meninggalkan bahan utama?

Akhirnya, perkhidmatan itu harus mudah digunakan, seperti yang mudah-nenek-nenek-boleh-gunakan-itu. ���� Ia harus disatukan dengan lancar dengan semua peranti anda, sama ada pada telefon pintar, tablet atau komputer desktop.

Sebilangan besar aplikasi storan awan percuma yang kami cadangkan di sini adalah serasi silang pada semua peranti tersebut, dan berfungsi pada semua sistem operasi utama. Dengan cara itu, anda boleh mengakses fail yang anda mahukan, bila anda mahu, di mana sahaja anda berada (selagi anda tersambung ke internet).

Bagaimana Anda Memilih Penyimpanan Awan Percuma yang Ideal?

Walaupun semua perkhidmatan yang kami sarankan di sini adalah percuma, tidak semuanya memberikan yang sama nilai. Kami menghilangkan penyedia yang mempunyai apa-apa yang kurang daripada keselamatan yang sempurna, kerana akan membuang masa untuk menyebutnya.

Hanya dua kategori yang tinggal untuk dibandingkan adalah 1) jumlah gigabait (GB) yang termasuk dalam rancangan storan percuma, dan 2) ciri yang dapat anda gunakan.

Percuma hingga Mahal

Bagi kebanyakan orang, kata “percuma” sudah cukup untuk memikat mereka dan bahkan mendapatkan pakej penyimpanan yang biasa-biasa saja. Jangan ditipu! Seperti yang telah disebutkan, setiap pilihan penyimpanan awan percuma berbeza.

Inilah perjanjiannya, tidak baik pilihan menawarkan lebih dari 50 GB untuk rancangan percuma mereka. Itu paling tinggi. Sebilangan besar had 15 hingga 16 GB. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan penyimpanan awan untuk jangka masa yang panjang, anda akan membayar pada suatu ketika.

Perkara yang paling penting untuk diberi perhatian ialah tidak ada syarikat yang benar-benar memberi anda simpanan sebanyak itu. Dropbox, salah satu penyedia penyimpanan awan yang paling terkenal, juga merupakan salah satu yang paling murah dari segi simpanan per dolar setelah anda melepasi had data percuma 2 GB mereka.

Cara penyimpanan awan berfungsi

Anda hanya ditawarkan 2GB melalui Dropbox dengan rancangan percuma, yang secara rasmi dikenali sebagai Dropbox Basic. Selepas itu, harga, paling baik, menggandakan jumlah rancangan penyimpanan awan yang lain. Paling teruk, ia berkali-kali lebih banyak daripada pilihan lain.

Dropbox menawarkan pelan premium terendah dengan simpanan 1 TB. Banyak orang bahkan tidak memerlukan simpanan yang banyak. Ini akan menjana $ 10 sebulan dan jika anda ingin menggandakan data, anda akan melihat $ 20 sebulan.

Dropbox memang menawarkan kesepakatan untuk mendapatkan simpanan 16GB percuma dengan meminta rakan mendaftar, tetapi itu tidak selalu menjadi pilihan — juga tidak profesional bagi perniagaan untuk meminta orang lain mendaftar. Perkhidmatan lain juga menawarkan ciri yang sama. Oleh itu mengapa kami mengesyorkan rancangan yang lebih luas di luar sana, seperti pCloud atau Sync.com (lebih banyak mengenai pilihan ini dalam satu minit).

Bilangan dan Jenis Ciri

Selain mengehadkan ruang simpanan (GB), banyak rancangan penyimpanan awan percuma juga membatasi jumlah ciri yang anda sediakan. Sekali lagi menggunakan Dropbox sebagai contoh, program Asasnya tidak mempunyai keupayaan penting seperti kata laluan dan pengesahan dua faktor untuk melindungi folder anda, serta perkongsian fail dan akses luar talian selular. Inilah sebabnya mengapa pilihan dalam senarai kami lebih menonjol dengan pelbagai ciri untuk dipilih.

Pemikiran Akhir

Adalah sesuatu yang baik apabila syarikat begitu yakin dengan perkhidmatan mereka sehingga mereka bersedia memberikannya secara percuma, dengan harapan anda suatu hari nanti akan menjadi pelanggan yang membayar.

Tetapi anda hanya akan mengetahui dengan tepat ciri mana yang paling menguntungkan anda atau syarikat anda sebaik sahaja anda memberikan perkhidmatan tersebut kepada mereka. Mari merakam pilihan utama kami:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. Kebakaran Media
 4. Segerakkan.com

Penyedia storan awan percuma terbaik seperti pCould akan memberi anda storan sehingga 10GB dengan beberapa ciri canggih dengan harapan anda akan lebih memilih sistem mereka daripada sesuatu yang sudah tersedia untuk semua pengguna Gmail, seperti Google Drive.

Pada akhirnya, terserah kepada anda untuk menentukan berapa banyak penyimpanan awan percuma yang anda perlukan, dan perkhidmatan mana yang paling sesuai untuk pekerjaan tersebut. Syukurlah, tidak ada yang menghalang anda untuk mencuba semuanya dan hanya berpegang pada yang paling anda sukai, seperti mereka semua percuma!

Pastikan maklumat anda selamat, ingat bagaimana anda berkongsi data anda, dan manfaatkan pilihan penyimpanan awan percuma ini (selagi anda boleh!). Bagaimanapun, tidak ada maklumat mengenai kapan sampel percuma akan habis… ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author