Πώς να μετεγκαταστήσετε το WordPress.com στο WordPress.org

πώς να μετεγκαταστήσετε το wordpress.com στο wordpress.orgΕνώ το WordPress.com είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για αρχάριους για να ξεκινήσουν το blogging και να δημιουργήσουν τον δικό τους διαδικτυακό χώρο, έρχεται επίσης με διάφορους περιορισμούς. Το WordPress.com σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό δωρεάν, αλλά το αντίθετο είναι ότι είστε πολύ πιο περιορισμένοι όσον αφορά την προσαρμογή και τον έλεγχο του ιστότοπού σας σε σύγκριση με το WordPress.org.

Για παράδειγμα, οι ιστότοποι του WordPress.com έχουν περιορισμένες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων από το περιεχόμενό τους, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε διάφορες προσθήκες για βελτιστοποίηση SEO, ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλά άλλα και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις τρίτων με την επισκεψιμότητά σας. Επιπλέον, έχετε πολύ λιγότερο έλεγχο των πόρων του διακομιστή και της ασφάλειας που παρέχεται στον ιστότοπό σας με ένα ιστολόγιο WordPress.com.

Τα ιστολόγια WordPress.org είναι πολύ πιο ισχυρά, τόσο ως προς τον χώρο του διακομιστή όσο και ως προς τις επιλογές προσαρμογής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιστότοποι του WordPress.org ή εκτελούνται με έναν λογαριασμό φιλοξενίας WordPress (δηλ. Εγγραφείτε για μια καλή αποκλειστική φιλοξενία για τον ιστότοπό σας) και έχετε ένα πραγματικό όνομα τομέα. Με άλλα λόγια, εξασφαλίζει ένα κομμάτι διαδικτυακής ακίνητης περιουσίας παρά να νοικιάζει κάτι φθηνό.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα αναλύσουμε τον τρόπο μετεγκατάστασης από το WordPress.com το WordPress.org και θα εξηγήσουμε λεπτομερώς κάθε βήμα. Ας αρχίσουμε.

Μεταβείτε από το WordPress.com στο WordPress.org

Η μετάβαση από το WordPress.com WordPress.org δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη ή περίπλοκη, ειδικά επειδή η ίδια η πλατφόρμα WordPress σας προσφέρει τα περισσότερα ή όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ολοκληρώσετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια της πλατφόρμας WordPress, όπως η εξασφάλιση υπηρεσιών φιλοξενίας ιστού και η λήψη αποφάσεων για έναν τομέα.

Ας δούμε βαθιά το WordPress.com και το WordPress.org και να εξετάσουμε πώς είναι διαφορετικές πλατφόρμες η μια από την άλλη.

Τι έχει να προσφέρει το WordPress.com

Αν και έχουν το ίδιο όνομα, Το WordPress.com δεν είναι τόσο δημοφιλές ή τόσο αποτελεσματικό όσο το WordPress.org. Ωστόσο, το WordPress.com δημιουργήθηκε ακόμη από έναν από τους συνιδρυτές του WordPress: Matt Mullenweg. Αυτό αυξάνει μόνο τη σύγχυση για αρχάριους και κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι το WordPress.com προσφέρει την έκταση των συνολικών δυνατοτήτων και της χρηστικότητας της μάρκας.

Το WordPress.com χωρίζεται σε 5 σχέδια, που κυμαίνονται από δωρεάν έως VIP. Αυτά τα προγράμματα έχουν ποικίλα εύρη τιμών, με κάθε εύρος τιμών να αντιστοιχεί σε διαφορετική συνδρομή και πρόσθετες δυνατότητες ή επιλογές προσαρμογής. Το κόστος συνδρομής κυμαίνεται μεταξύ 48 $ ετησίως για το Προσωπικό πρόγραμμα έως και 5000 $ ή περισσότερα ανά μήνα για το VIP λόγω της αποκλειστικής τεχνολογίας φιλοξενίας cloud που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρηστών ξεκινά ή ακολουθεί το δωρεάν πρόγραμμα του WordPress.com. Όχι μόνο αυτό είναι απίστευτα εύκολο στη ρύθμιση, αλλά σας επιτρέπει να πειραματιστείτε χωρίς να διακινδυνεύσετε το πορτοφόλι σας. Ακόμα και χωρίς συνδρομή, το WordPress.com σάς παρέχει αποθηκευτικό χώρο 3 GB και αυτόματες ενημερώσεις και αντίγραφα ασφαλείας στην πλατφόρμα και στον ιστότοπό σας. Τα αντίγραφα ασφαλείας αποτελούν εξαιρετική δυνατότητα, καθώς σας εμποδίζουν να δημιουργήσετε ξανά τον ιστότοπό σας από το μηδέν σε περίπτωση σφάλματος.

Τούτου λεχθέντος, το WordPress.com έχει σοβαρούς περιορισμούς που καθιστούν το WordPress.org πιο ελκυστική επιλογή για σοβαρούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο ή bloggers.

Το δωρεάν πακέτο περιλαμβάνει διαφημίσεις

Για αρχαριους, Όλοι οι δωρεάν ιστότοποι του WordPress.com περιλαμβάνουν διαφημίσεις. Δεν κερδίζετε χρήματα από αυτές τις διαφημίσεις, καθώς οι επισκέπτες σας δεν έχουν την επιλογή δεν για να τα δείτε. Για θεματικά ιστολόγια ή περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε μια συγκεκριμένη βάση επισκεπτών, αυτό μπορεί να απενεργοποιήσει τους αναγνώστες σας, ειδικά τις διαφημίσεις που συγκρούονται με το περιεχόμενό σας. Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές τις γενικές διαφημίσεις.

Επιπλέον, δεν μπορείτε να πουλήσετε καμία από τις διαφημίσεις σας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιλογές δημιουργίας εσόδων είναι περιορισμένες. Βεβαίως, εάν έχετε την πρώτη θέση ενός ιστότοπου με υψηλή επισκεψιμότητα, πιθανότατα θα θελήσετε να έχετε αναβαθμίσει εκ των προτέρων ούτως ή άλλως, αλλά εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτο μειονέκτημα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν μπορείτε επίσης να ανεβάσετε προσθήκες. Τα πρόσθετα είναι ουσιαστικά πρόσθετα που λειτουργούν με την πλατφόρμα WordPress και προσθέτουν χρήσιμες λειτουργίες ή λειτουργίες ασφαλείας. Οι χρήστες δωρεάν προγράμματος WordPress.com λαμβάνουν πολλές δυνατότητες “Jetpack” που περιλαμβάνονται στα στοιχεία ελέγχου του ιστότοπού τους, αν και αυτές είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τις επιλογές επί πληρωμή.

Οι δωρεάν ιστότοποι WordPress.com είναι επίσης εξαιρετικά περιορισμένη από άποψη θέματος και εμφάνισης. Πολλοί χρήστες του WordPress.com εξετάζουν την πληθώρα των θεμάτων που διατίθενται από την πλατφόρμα WordPress, μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι είναι κλειδωμένοι από τα περισσότερα από αυτά, εκτός εάν πληρώσουν για το πρώτο επίπεδο συνδρομής.

Τέλος, οι χρήστες του WordPress.com για το δωρεάν πρόγραμμα δεν διαθέτουν εργαλεία Google Analytics ή δυνατότητα παρακολούθησης στατιστικών. Συνολικά, η δωρεάν επιλογή WordPress.com είναι πραγματικά καλό μόνο ως πλατφόρμα εκκίνησης χόμπι; δεν μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα με τα διαθέσιμα εργαλεία.

Τι έχει να προσφέρει το WordPress.org

λογότυπο wordpress.comΤο WordPress.org είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι διαδικτυακοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σοβαρά bloggers σε όλο τον κόσμο. Έρχεται επίσης με ένα δωρεάν πρόγραμμα, αν και πρέπει να πληρώσετε για ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων (το πρώτο περιλαμβάνεται συχνά με το δεύτερο). Το WordPress.org ως πλατφόρμα είναι επίσης ανοιχτού κώδικα, επομένως είναι αξιόπιστο από μεγάλο μέρος της διαδικτυακής κοινότητας.

Το κύριο αξιοθέατο του WordPress.org είναι το απόλυτο έλεγχο που σας παρέχει στον ιστότοπό σας. Είναι μια από τις πιο εύχρηστες πλατφόρμες ιστότοπων που δημιουργήθηκαν ποτέ, η οποία είναι μέρος αυτού που προσελκύει τόσα πολλά άτομα στην πλατφόρμα. Σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την εξάπλωση θεμάτων WordPress σε εργαλεία προσαρμογής για να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε πραγματικά έναν μοναδικό ιστότοπο για τους επισκέπτες ή την διαδικτυακή σας επιχείρηση.

Υπέροχες επιλογές προσαρμογής

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσθήκες ή εφαρμογές WordPress στον ιστότοπό σας. Αυτά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, καλύτερη ασφάλεια για τους επισκέπτες σας, εργαλεία μέσων ή σελίδες προβολής φωτογραφιών και πολλά άλλα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνετε λήψη εφεδρικών προσθηκών WordPress εάν θέλετε να διατηρήσετε την ακεραιότητα και το ιστορικό του ιστότοπού σας αντί να βασίζεστε σε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία παρέχουν οι επιλογές του WordPress.com δωρεάν..

Μπορείτε ουσιαστικά δημιουργήστε οποιονδήποτε ιστότοπο μπορείτε να φανταστείτε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress.org χάρη στις επιλογές προσαρμογής της.

Σας δίνει πολύ περισσότερο έλεγχο

Αλλά το άλλο μεγάλο αξιοθέατο στο WordPress.org είναι οι δυνατότητες δημιουργίας εσόδων και οι δυνατότητές του. Εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από την online επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας, πρέπει βασικά να αποκτήσετε έναν ιστότοπο WordPress.org. Όχι μόνο μπορείτε να προβάλλετε τις δικές σας διαφημίσεις χωρίς να χρειάζεται να μοιράζεστε τα έσοδα με το WordPress, αλλά έχετε επίσης τον έλεγχο των δεδομένων και των εργαλείων παρακολούθησης του Google Analytics ότι οι ιστότοποι του WordPress.com εξαιρούν δυσάρεστα.

Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ, να καταλάβετε ποιες διαφημίσεις είναι πιο επιτυχημένες με τη βάση χρηστών σας και να προσδιορίσετε ποιο περιεχόμενο οδηγεί καλύτερα την επισκεψιμότητα, με τη σειρά της, αυξάνοντας τα κέρδη σας.

Ακόμα καλύτερα, οι ιστότοποι WordPress.org σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε επιλογές συμμετοχής και να τις πουλάτε για περιεχόμενο, συγκεκριμένους τύπους μέσων και πολλά άλλα. Η οικοδόμηση μιας διαδικτυακής επιχείρησης γίνεται περισσότερο από το δυνατόν λόγω αυτών των εργαλείων και είναι εφικτή από ένα άτομο με αρκετή κίνηση και δημιουργική διορατικότητα.

Τα μόνα πραγματικά μειονεκτήματα είναι αυτά που έρχονται με πλήρη έλεγχο. Για παράδειγμα, είστε υπεύθυνοι για την ενημέρωση του ιστότοπού σας, τόσο γενικά όσο και για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσετε για τη φιλοξενία διακομιστή που θα γίνει ακριβό καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητά σας και οι πόροι του διακομιστή σας αυξάνονται ανάλογα.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων θεωρεί ότι οι ιστότοποι WordPress.org είναι πολύ ανώτεροι από την εναλλακτική. Είναι η καλύτερη επιλογή εάν είστε σοβαροί για τη χάραξη και τη διατήρηση του δικού σας διαδικτυακού χώρου.

Αποκτήστε τον δικό σας οικοδεσπότη

Το πρώτο βήμα για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας WordPress.com στο WordPress.org περιλαμβάνει την αγορά φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress. Η εύρεση μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress είναι αρκετά εύκολη: μόνο το Google το ίδιο ερώτημα και θα πρέπει να έχετε πολλά αποτελέσματα σε μια στιγμή. Αλλά ο καθορισμός της καλύτερης επιλογής φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress είναι λίγο πιο δύσκολος.

Τι να ψάξω

Για αρχαριους, θα θέλετε μια εταιρεία που έχει εξαιρετική δυνατότητα κλιμάκωσης όσον αφορά τους πόρους διακομιστή. Αυτοί οι πόροι είναι πράγματα όπως η αποθήκευση (μετρημένη σε gigabyte) και το εύρος ζώνης, το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως “απεριόριστο” (αν και ρεαλιστικά περιορισμένο εάν ο ιστότοπός σας μεγαλώσει ξαφνικά). Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι σημαντική, καθώς θα σας επιτρέψει να χειριστείτε περισσότερους μηνιαίους επισκέπτες και να επωφεληθείτε πλήρως από τις ξαφνικές αυξήσεις της κυκλοφορίας αντί να χρειάζεται να ανακαλύψετε και να αναβαθμίσετε τη συνδρομή φιλοξενίας σας βιαστικά.

ασφάλεια wordpressΣτη συνέχεια, προσπαθήστε να βρείτε μια φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress εταιρεία που προσφέρει καλή ασφάλεια. Η ασφάλεια για τον ιστότοπό σας στο WordPress.org είναι πραγματικά κρίσιμη, ιδιαίτερα στην εποχή του GDRP και άλλων κανονισμών διαδικτύου. Με απλά λόγια, οι επισκέπτες σε ιστότοπους θέλουν να γνωρίζουν ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πιστοποίηση SSL, η οποία καθορίζει μια βάση ασφαλείας για τον ιστότοπό σας και παρέχει στους επισκέπτες την ηρεμία. Είναι απαραίτητο εάν θέλετε να διαχειριστείτε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα οποιουδήποτε είδους. Η πιστοποίηση SSL κοστίζει συνήθως μηνιαία χρέωση, αλλά ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress περιλαμβάνουν πιστοποίηση SSL ως μπόνους. Αναζητήστε αυτά αν θέλετε τη μέγιστη αξία για τα χρήματα.

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress περιλαμβάνουν επίσης αντίγραφα ασφαλείας ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους. Αυτά είναι εξαιρετικά πρόσθετα οφέλη. Τα συστήματα προστασίας DDoS και άλλα αντιιικά μέτρα είναι επίσης εξαιρετικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε.

Μετά την ασφάλεια, διερευνήστε τι προσφέρει μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών. Μια καλή εταιρεία φιλοξενίας θα πρέπει να έχει διάφορους τρόπους προσέγγισης των ομάδων εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακής συνομιλίας.

Τύπος φιλοξενίας

Τέλος, σκεφτείτε το τύπος της φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress που προσφέρει μια εταιρεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφορών συνδρομής θα είναι κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μοιράζεστε χώρο φιλοξενίας ιστού από μια συλλογή διακομιστών με άλλους «ενοικιαστές». Αυτό συνήθως λειτουργεί καλά για μικρές έως μεσαίες ιστοσελίδες.

φιλοξενία wordpressΑλλά μπορεί να θέλετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρει αποκλειστική φιλοξενία WordPress. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πλήρη χώρο διακομιστή στον εαυτό σας και δεν χρειάζεται να μοιράζεστε πόρους διακομιστή με κανέναν άλλο. Φυσικά, αυτές οι επιλογές φιλοξενίας είναι λίγο ακριβές σε σύγκριση με τις κοινόχρηστες συνδρομές, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο αν περιμένετε ότι ο ιστότοπός σας θα αυξηθεί εκθετικά.

Ή θα μπορούσατε να ερευνήσετε Φιλοξενία Cloud WordPress. Αυτό είναι νεότερο από τις άλλες δύο επιλογές και σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τα δεδομένα του διακομιστή σας στο Cloud. Η ποιοτική αποθήκευση cloud αυξάνεται ραγδαία σε δημοτικότητα χάρη στην αυξημένη ταχύτητα, την καλύτερη ασφάλεια και την ευκολία χρήσης. Αυτά τα σχέδια μπορεί να είναι μεσαία ή ακριβά στο κόστος ανάλογα με τον πάροχο.

Μιλώντας για αυτό, μην ξεχάσετε να εξετάσετε την τιμή πριν ολοκληρώσετε μια επιλογή φιλοξενίας. Θυμηθείτε να προσθέσετε μαζί το μηνιαίο κόστος των προγραμμάτων φιλοξενίας σας με το πρόγραμμα WordPress.org που θα ακολουθήσετε για τον συνολικό προϋπολογισμό των μηνιαίων εξόδων σας.

Μεταφορά καταχωρητή τομέα

Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress.org, μπορείτε είτε να μεταφέρετε ένα υπάρχον όνομα τομέα στη βάση δεδομένων του WordPress.org ή μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα νέο όνομα τομέα εάν δεν είστε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με αυτόν που έχει σήμερα ο ιστότοπός σας στο WordPress.com..

Εάν επιλέγετε ένα νέο όνομα τομέα, μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε στο κύριο όνομα του ιστότοπού σας, αν και αυτό μπορεί να μην λειτουργεί ανάλογα με το πόσο συμβατικό είναι ήδη το όνομα. Το όνομα τομέα δεν χρειάζεται απαραίτητα να σχετίζεται με τον κύριο ιστότοπο. απλά επιλέξτε κάτι που μπορείτε να θυμηθείτε και θα είναι εύκολο να αναγνωριστεί.

Για να μεταφέρετε τον τομέα σας από το WordPress.com σε άλλο κεντρικό υπολογιστή, μπορείτε πρώτα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress.com και, στη συνέχεια, να διαχειριστείτε τον τομέα από την καρτέλα Διαχείριση τομέα. Επιλέξτε τον ιστότοπο που σκοπεύετε να μεταφέρετε και θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα με τις πληροφορίες και τις διάφορες επιλογές του.

ΕΝΑ Κουμπί μεταφοράς τομέα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο, το οποίο θα σας οδηγήσει σε μια οθόνη που σας επιτρέπει να μεταφέρετε σε άλλο καταχωρητή τομέα ή χρήστη, ή ακόμη και σε άλλο ιστότοπο. Προφανώς, ορίστε μια μεταφορά σε άλλη επιλογή καταχωρητή. Ίσως χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τον τομέα σας και να καταργήσετε οποιαδήποτε προστασία απορρήτου. Κάντε το όταν σας ζητηθεί με τις Ρυθμίσεις ενημέρωσης και Συνέχεια.

Αυτό θα σας παράσχει έναν κωδικό μεταφοράς email, τον οποίο μπορείτε στη συνέχεια να παρέχετε στη διεπαφή του WordPress.com.

Μετά από όλα αυτά, κατευθυνθείτε στον νέο ιστότοπο στο WordPress.org και διεκδικήστε το όνομα τομέα.

Μετεγκατάσταση υπαρχόντων ιστότοπων

Σε ορισμένες περιπτώσεις, και ανάλογα με την υπηρεσία φιλοξενίας ιστού που επιλέγετε, η μεταφορά του ιστότοπού σας στο WordPress.com στο WordPress.org θα είναι δωρεάν. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να κοστίσει μια μικρή χρέωση. φροντίστε να το ελέγξετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς.

Βήμα πρώτο

περιοχή διαχειριστή wordpress

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εξαγάγετε τα δεδομένα σας από το WordPress.com. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress.com και μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο διαχείρισης στα αριστερά (καλείται Διαχειριστής WP).

Κατευθύνομαι προς Εργαλεία, τότε Εξαγωγή. Θα πρέπει να δείτε δύο επιλογές: δωρεάν και καθοδηγούμενη μεταφορά. Η δωρεάν επιλογή είναι καλή για τους σκοπούς μας, καθώς έχετε αυτόν τον οδηγό!

Η επόμενη οθόνη θα σας ρωτήσει ποια δεδομένα θέλετε να εξαγάγετε στον νέο σας ιστότοπο. στις περισσότερες περιπτώσεις, αναμένουμε ότι θέλετε να μεταφέρετε όλο το περιεχόμενό σας, αλλά μπορείτε επίσης να μεταφέρετε σελίδες, αναρτήσεις, πολυμέσα και άλλο περιεχόμενο που διαχωρίζονται με προβολές κατηγορίας στις.

πώς να εκθέσετε το wordpress.com

Κάνοντας κλικ σε αυτήν την οθόνη, θα γίνει λήψη ενός αρχείου XML στον υπολογιστή σας, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που θα εξάγετε στον νέο ιστότοπο του WordPress.org.

Βήμα δυο

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το WordPress στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σας. Αυτό μπορεί να έχει ήδη ολοκληρωθεί ανάλογα με το πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress που επιλέξατε εκ των προτέρων – αρκετοί το κάνουν αυτόματα ως μπόνους για τη συνδρομή τους. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται μόνο μερικά κλικ.

Βήμα τρίτο

Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε στην περιοχή διαχείρισης του ιστότοπού σας WordPress όπως κάνατε πριν, αλλά αυτή τη φορά μέσω του διακομιστή του παρόχου φιλοξενίας. Παω σε Εργαλεία, τότε Εισαγωγή και βρείτε το κουμπί με την ένδειξη Εγκατάσταση τώρα κάτω από την επιλογή WordPress. Αυτό εκτελεί ένα αυτόματο εργαλείο εισαγωγής WordPress. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “εκτέλεση εισαγωγέα” μόλις το εμφανιστεί.

πώς να εισαγάγετε wordpress

Η οθόνη θα σας ζητήσει να ανεβάσετε το αρχείο XML που κατεβάσατε προηγουμένως. Ανεβάστε το από οπουδήποτε το αποθηκεύσατε (η επιφάνεια εργασίας είναι ένα εύκολο μέρος για να το θυμάστε).

Ο εισαγωγέας θα σας δώσει την επιλογή να αντιστοιχίσετε τα περιεχόμενα στο τρέχον προφίλ χρήστη σας ή να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, καθώς και την επιλογή εισαγωγής των παλιών σας συνημμένων. Σας συνιστούμε να κάνετε κλικ σε αυτό το πλαίσιο, ώστε να διατηρείτε τα αρχεία εικόνας σας συσχετισμένα με τις σωστές αναρτήσεις ή σελίδες.

Βήμα τέταρτο

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο υποβάλλουν και το WordPress θα μεταφέρει αυτόματα τον παλιό σας ιστότοπο στη νέα πλατφόρμα WordPress.org. Λάβετε υπόψη ότι οι μεγαλύτεροι ιστότοποι με περισσότερα δεδομένα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για την πλήρη μετεγκατάσταση, ενώ οι μικρότεροι ιστότοποι ενδέχεται να γίνουν σε λίγα μόλις λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να περιηγηθείτε στον ιστότοπό σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται όπως πριν. Οι εικόνες και άλλα μέσα μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικά κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης, οπότε ίσως χρειαστεί να χτυπήσετε τα πράγματα εδώ και εκεί για να τα επαναφέρετε όλα όπως ήταν.

Ανακατεύθυνση επισκεψιμότητας

Μια άλλη συμβουλή: αν είχατε πιστή παρακολούθηση με τον ιστότοπό σας στο WordPress.com, ίσως αξίζει να πληρώσετε 13 $ ετησίως αμοιβή στο WordPress για να ανακατευθύνετε την παλιά επισκεψιμότητα από τον ιστότοπό σας στο WordPress.com στη νέα σας τοποθεσία στο WordPress.org. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη θέση σας στις κατατάξεις αναζήτησης Google και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επισκεψιμότητά σας στα προηγούμενα επίπεδα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο κοινό από το μηδέν ή με πιο αργό ρυθμό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το Σελίδα ανακατεύθυνσης ιστότοπου WordPress.com, που χειρίζεται επίσης οποιαδήποτε πληρωμή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author