Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά του WordPress με ασφάλεια ��️

Ένας οδηγός για δωρεάν, εύκολα και ασφαλή αντίγραφα ασφαλείας για WordPress.

Είτε ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι επιχείρηση, ηλεκτρονικό κατάστημα ή blog, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που θα χρειαζόταν πάντα: η ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας!

Σε μια εποχή όπου το hacking, το κακόβουλο λογισμικό και οι δυσλειτουργίες του διακομιστή αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο, τα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου έχουν καταστεί αναγκαιότητα και όχι απλώς μια επιλογή. Χωρίς να υπάρχει ένα εφεδρικό plugin, όλη η σκληρή δουλειά που κάνετε στο WordPress σας κινδυνεύει να χαθεί.

Για οποιονδήποτε ιστότοπο αξίζει το αλάτι του, αυτό απλά δεν αποτελεί κίνδυνο που αξίζει να το αναλάβετε. Αλλά ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά, απλά και δωρεάν πρόσθετα WordPress που θα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας και θα σας παρέχουν την προστασία που χρειάζεστε.

Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, ένα εντυπωσιακό 91% των διακομιστών αντιμετώπισε μη προγραμματισμένους τερματισμούς λειτουργίας, σκουπίζοντας χιλιάδες ιστότοπους χωρίς αντίγραφα ασφαλείας. Οι επιχειρηματικοί ιστότοποι χτυπήθηκαν ιδιαίτερα σκληρά, χάνοντας (κατά μέσο όρο) δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε έσοδα. Όταν η λύση σε απώλειες όπως αυτές είναι δωρεάν, πραγματικά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μην δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας! Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να λειτουργούν αυτές οι προσθήκες για εσάς και τον ιστότοπό σας.

Contents

Backup Guard: Απλή προστασία

μετεγκατάσταση αντιγράφων ασφαλείας wordpress

Αν θέλετε να κάνετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και απλούστερα, μην ψάχνετε πέρα ​​από το δωρεάν πρόσθετο Backup Guard.

Backup Guard: Μια επισκόπηση

Ως ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα και με υψηλότερη βαθμολογία πρόσθετα WordPress, είναι σαφές ότι αυτό το απλό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας λειτουργεί. Είναι σπάνιο να βρείτε δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης σε ένα σύντομο και δωρεάν πακέτο. Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς καπάκι
 • Επιλογή προσαρμοσμένου αντιγράφου ασφαλείας: αρχεία, βάση δεδομένων ή και τα δύο
 • Αρχεία αντιγράφων ασφαλείας συμβατά με το Dropbox
 • Γρήγορες, εύκολες αποκαταστάσεις
 • Επιλογή για ακύρωση της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
 • Υποστήριξη πολλαπλών ιστότοπων WordPress

Αν αυτό ακούγεται σαν το σωστό σύστημα για εσάς, τότε πώς να το αποκτήσετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

1. Backup Guard: Εγκατάσταση

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Backup guard εύκολα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Αναζητήστε το στην καρτέλα Πρόσθετα και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη και η εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη (Χρησιμοποιώντας το κουμπί Ενεργοποίηση) και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

εφεδρικές προδιαγραφές προσθήκης

2. Backup Guard: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Το πρώτο βήμα ενός αντιγράφου ασφαλείας είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στην προσθήκη αντιγράφου ασφαλείας και κάνοντας κλικ στο κουμπί, το μαντέψατε, το αντίγραφο ασφαλείας. Από εδώ θα πρέπει να ονομάσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας και να επιλέξετε έναν πλήρη ή προσαρμοσμένο τύπο.

εφεδρικά προστατευτικά αντιγράφων ασφαλείας

Η προσαρμοσμένη επιλογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων ή της βάσης δεδομένων σας, οπότε επιλέξτε όποιο από αυτά ταιριάζει. Και οι δύο είναι η πρότασή μας, αλλά αν ο χώρος αποθήκευσης είναι ένα ζήτημα, είναι λογικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον όγκο των δεδομένων.

Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν στο Cloud μέσω ενός συνδέσμου Dropbox. Για να το ρυθμίσετε, απλώς μεταβείτε στο Backup Guard > Σύννεφο και κάντε κλικ στο κουμπί ON.

Αυτό θα σας ανακατευθύνει αυτόματα στον ιστότοπο του Dropbox όπου θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε την προσθήκη. Κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται και θα ανακατευθυνθείτε στο WordPress με επιβεβαίωση της σύνδεσης.

εφεδρική πρόσβαση φρουράς

Στις σελίδες παραδειγμάτων, επιλέξαμε το πλήρες αντίγραφο ασφαλείας και το ονομάσαμε Test Backup, αλλά η συμβουλή μας θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τον σχετικό μήνα και έτος για τους τίτλους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε εύκολα τα δεδομένα.

Όταν όλα έχουν ρυθμιστεί με τις επιλογές που θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Όταν ολοκληρωθεί το αντίγραφο ασφαλείας, απλώς κατεβάστε το και αποθηκεύστε το στην προτιμώμενη τοποθεσία σας.

3. Backup Guard: Προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας

Ενώ αυτό το Backup Guard καθιστά αρκετά εύκολο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, η χρήση της δυνατότητας προγραμματισμού της προσθήκης παρέχει όλη την ασφάλεια, με πολύ λιγότερη προσπάθεια.

Για να προγραμματίσετε αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας, μεταβείτε στο Backup Guard > Προγραμματίστε και μετά ενεργοποιήστε το διακόπτη ON και ονομάστε το πρόγραμμά σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τη συχνότητα των αντιγράφων ασφαλείας, υπάρχουν επιλογές μεταξύ ωριαίας, καθημερινής, εβδομαδιαίας ή μηνιαίας, οπότε επιλέξτε ό, τι πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των ιστότοπών σας. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε να αντιστοιχίσετε τη συχνότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τη συχνότητα δημοσίευσης περιεχομένου, αλλά σε αυτό το παράδειγμα, η δική μας έχει οριστεί σε εβδομαδιαία.

Προγραμματισμένα εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας

Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξετε είτε ένα πλήρες είτε ένα προσαρμοσμένο αντίγραφο ασφαλείας, σχεδόν το ίδιο όπως στην ενότητα μη αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μόλις το κάνετε αυτό και είστε ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και τελειώσετε!

4. Backup Guard: Αποκατάσταση

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να επαναφέρετε, η διαδικασία είναι απλή και απλή. Στην καρτέλα εφεδρικής προστασίας, μεταβείτε στην ενότητα Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό θα σας παρουσιάσει μια πλήρη λίστα με όλα τα αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας, απλώς επιλέξτε αυτό που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο επαναφοράς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ελέγξτε ότι όλα έχουν αποκατασταθεί πλήρως και θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και προετοιμασία του ιστότοπού σας.

Backups-with-Backup-Guard

Backup Guard… Pro

Το Backup Guard διαθέτει επίσης μια premium έκδοση: Backup Guard Pro. Υπάρχουν σχέδια συμμετοχής Silver, Gold και Platinum. Τα πρόσθετα σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν:

 • Εφεδρική επιλογή αρχείων, με την επιλογή εξαίρεσης ορισμένων αρχείων
 • Παρακολούθηση email στα Προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας
 • Πολλαπλή κάλυψη ιστότοπου (έως 10)
 • Μεταβλητός ιστότοπος / υπηρεσία τομέα
 • Πολλαπλές καλύψεις υπηρεσιών αποθήκευσης
 • Πολλαπλά προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας
 • Και πολλα ΑΚΟΜΑ

Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από μόλις 12,50 $ και περιλαμβάνουν ένα ολόκληρο έτος υποστήριξης και ενημερώσεων. Το σχέδιο Platinum έχει μειωθεί κατά το ήμισυ στην τιμή και αξίζει σίγουρα να εξεταστεί οποιοσδήποτε θέλει την απόλυτη εφεδρική προστασία για τον ιστότοπό του WordPress.

UpdraftPlus: Το καλύτερο στην αγορά

Η ισχύς του Backup Guard έγκειται στην απλότητα και την απλότητά του, αλλά για κάποιον που χρειάζεται περισσότερο χώρο για ελιγμούς και την ικανότητα προσαρμογής, το δωρεάν σχέδιο μπορεί να αισθανθεί λίγο περιοριστικό. Εδώ μπαίνει το UpdraftPlus και η μεγαλύτερη ευελιξία του.
updraftplus

UpdraftPlus: Μια επισκόπηση

Με πάνω από 2 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις και με βαθμολογία 5 αστέρων, το Updraft plus είναι πιθανώς το πιο δημοφιλές δωρεάν διαθέσιμο αντίγραφο ασφαλείας WordPress και εμφανίζεται τακτικά στην κορυφή στις περισσότερες συγκριτικές κριτικές. Όπως το backup guard, προσφέρει εφεδρική και επαναφορά, αλλά με μερικά βασικά χαρακτηριστικά που του δίνουν πλεονέκτημα:

 • Εύκολα αυτοματοποιημένα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
 • Πολλές επιλογές αποθήκευσης, όπως Dropbox, Cloud κ.λπ..
 • Οι δυνατότητες των ιστότοπων μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας ως ξεχωριστές οντότητες αποθήκευσης
 • Ένα πιο αυτοματοποιημένο σύστημα προγραμματισμού, τα αποτυχημένα αντίγραφα ασφαλείας επαναπρογραμματίζονται
 • Εφεδρική επιλογή σε συγκεκριμένα στοιχεία ιστότοπου
 • Δυνατότητα ελέγχου όπου αποθηκεύονται ξεχωριστά εφεδρικά στοιχεία
 • Γρήγορες και απλές αποκαταστάσεις, χαμηλές απαιτήσεις διακομιστή

1. UpdraftPlus: Εγκατάσταση

Το UpdraftPlus μπορεί να βρεθεί στον πίνακα ελέγχου του WordPress, απλώς μεταβείτε στο Plugins > Προσθέστε νέο και αναζητήστε το UpdraftPlus και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση. Όταν είναι εγκατεστημένο, κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση, το πρόσθετο σας δίνει μια σύντομη περιήγηση στις ρυθμίσεις και τις επιλογές του.

αναζήτηση προσθήκης updraftplus

2. UpdraftPlus: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Στην ενότητα Ρυθμίσεις UpdraftPlus, θα βρείτε ένα μενού που ονομάζεται Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας / Επαναφορά UpdraftPlus. Υπάρχει ένα μπλε κουμπί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, πατήστε το για να ξεκινήσει η μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας UpdraftPlus

Θα σας δοθεί η επιλογή να επαναφέρετε τα αρχεία, τη βάση δεδομένων ή και τα δύο. ορίστε μια επιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα. Σε αυτό το παράδειγμα, έχουμε επιλέξει και τα δύο.

Αυτό θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, θα του ανατεθεί η ημερομηνία δημιουργίας του ως όνομα, οπότε θα είναι εύκολο να το βρείτε αργότερα.

3. Προγραμματισμός αντιγράφων ασφαλείας

Όπως και το Backup Guard, το UpdraftPlus σάς επιτρέπει να εκτελείτε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να βρείτε την επιλογή να το κάνετε στην καρτέλα Ρύθμιση του UpdraftPlus, αλλά θα έχετε την πρόσθετη επιλογή εκτέλεσης ξεχωριστών προγραμμάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για αρχεία και βάσεις δεδομένων.

Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εφεδρική υπηρεσία στις ανάγκες του ιστότοπού σας και η καλύτερη για εσάς εξαρτάται από παράγοντες όπως η συχνότητα μετά και ο ρυθμός ενημερώσεων.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου WordPress με UpdraftPlus

Μόλις οριστεί το πρόγραμμα, θα πρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία αποθήκευσης. Επιλέξτε την τοποθεσία, τα αρχεία που θα συμπεριληφθούν και μετά πατήστε Αποθήκευση. Θα εμφανιστούν αναδυόμενα παράθυρα και θα σας επιτρέψει να εξουσιοδοτήσετε τη σύνδεση, και μόλις ολοκληρωθεί, ο προγραμματισμός θα αρχίσει να ισχύει.

4. UpdraftPlus: Αποκατάσταση.

Η επαναφορά με το UpdraftPlus προσφέρει περισσότερες επιλογές και επιλογές για τον τρόπο επαναφοράς. Η συνολική δομή, ωστόσο, δεν είναι πολύ περίπλοκη, οπότε δεν θα χρειαστεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι από όλες τις διαθέσιμες επιλογές!

Για να ξεκινήσετε την επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας, επιστρέψτε στην καρτέλα Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας / Επαναφορά για μια λίστα με όλα τα προηγούμενα αντίγραφα ασφαλείας. Από αυτό, επιλέξτε τα αντίγραφα ασφαλείας που θέλετε να επαναφέρετε.

Κάντε κλικ στο κουμπί επαναφοράς και θα σας δοθεί η ευκαιρία να επιλέξετε τι ακριβώς θα επαναφέρετε. Το ευέλικτο σύστημα σάς επιτρέπει να επαναφέρετε συγκεκριμένες πτυχές του ιστότοπού σας WordPress, όπως θέματα, προσθήκες ή αρχεία κ.λπ..

Όταν επιλέξετε τι να επαναφέρετε, κάντε κλικ στο κουμπί επαναφοράς και αφήστε τη διαδικασία να τρέξει. Με την ολοκλήρωση της επαναφοράς, θα μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα αρχεία καταγραφής. Είναι συνετό να το κάνετε, και σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα, αυτά τα αρχεία θα διευκολύνουν πολύ τη βοήθεια της ομάδας υποστήριξης του UpdraftPlus.

Αποκατάσταση-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus… Premium

Το UpdraftPlus προσφέρει επίσης μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη έκδοση premium, για έναν μεγαλύτερο ιστότοπο με μεγαλύτερο όγκο και ποικιλία περιεχομένου για αντιμετώπιση, αυτό μπορεί να είναι πιο κατάλληλο. Τα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Καθορισμένα αντίγραφα ασφαλείας περιεχομένου
 • Απλοποιημένη μετεγκατάσταση ιστοτόπου
 • Συμβατότητα πολλαπλών ιστότοπων
 • Τα αντίγραφα ασφαλείας περιλαμβάνουν περιεχόμενο εκτός WordPress
 • Δωρεάν υποστήριξη από τεχνικούς
 • 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο UpdraftVault
 • Μια μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών πλατφόρμας αποθήκευσης, όπως το Amazon S3, το Rackspace, το OneDrive και πολλά άλλα
 • Εκτεταμένες επιλογές βάσης δεδομένων
 • Κι αλλα

Στα 70,00 $, το πακέτο premium είναι μια πιο απότομη τιμή από το Backup guard Pro, ωστόσο, το πρόσθετο UpdraftPlus προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα στον ιστότοπό σας. Και για πολλές ιστοσελίδες οι πρόσθετες λειτουργίες σίγουρα θα αξίζουν το επιπλέον κόστος.

Ποιο πρόσθετο είναι καλύτερο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress: Backup Guard ή UpdraftPlus?

Και οι δύο επιλογές παρέχουν την ηρεμία, την ασφάλεια και τη χρησιμότητα που απαιτείται από ένα πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ ο καθένας κάνει τη δουλειά του καλά, υπάρχουν σημαντικές διακρίσεις που θα επηρεάσουν το καλύτερο για εσάς.

Για ένα απλό, απλό προϊόν που χρειάζεται λίγη συμβολή για να κάνει τη δουλειά του καλά, το Backup Guard είναι το πρόσθετο επιλογής. Είναι ιδανικό για μικρότερους ιστότοπους με πιο αργό ρυθμό περιεχομένου, η εύκολη ρύθμιση και οι απλές διαδικασίες θα σας εξυπηρετήσουν καλά.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο ιστότοπός σας είναι περισσότερο περιεκτικός, περίπλοκος και χρειάζεται πιο συγκεκριμένη συντήρηση, τότε το UpdraftPlus είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Η δυνατότητα προσθηκών να προσφέρει διαφοροποιημένο προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας για διάφορες δυνατότητες ιστότοπου και δωρεάν, το καθιστούν ζωτικό πόρο για πιο ενεργούς ιστότοπους.

Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Δεν απαιτούνται πρόσθετα.

Για διάφορους λόγους, μπορεί να πιστεύετε ότι μια προσθήκη δεν είναι για εσάς ή τον ιστότοπό σας ή ίσως υπάρχει λόγος για τον οποίο μια προσθήκη δεν είναι διαθέσιμη σε εσάς. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας. Εάν γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας χωρίς την ανάγκη προσθηκών, οπότε εδώ μπορείτε να το κάνετε.

Όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, η διαδικασία είναι διπλή και θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τόσο των αρχείων βάσης δεδομένων όσο και των ιστότοπων. Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε έναν φάκελο επιφάνειας εργασίας για να κρατήσετε το αντίγραφο ασφαλείας, με δύο υποσύνολα για τη βάση δεδομένων και τα αρχεία ιστότοπου αντίστοιχα. Και πάλι, σας συμβουλεύουμε να ονομάσετε το φάκελο την ημερομηνία του αντιγράφου ασφαλείας για να εξοικονομήσετε χρόνο για να το βρείτε αργότερα! Κελάδημα

Σε αυτό το σεμινάριο, τα παραδείγματα προέρχονται από έναν διακομιστή cPanel. Ωστόσο, τα περισσότερα συστήματα διακομιστών έχουν παρόμοιες μορφές, και εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό διακομιστή, τότε δεν είναι πιθανό να υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αναζητήστε παρόμοιες διατυπώσεις και μονοπάτια και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε τα δεδομένα και τα αρχεία που χρειάζεστε για ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Σε διακομιστή cPanel, θα βρείτε τη βάση δεδομένων στην ενότητα phpMyAdmin και τα αρχεία θα βρίσκονται στην Κονσόλα διαχείρισης αρχείων.

Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Εξαγωγή της βάσης δεδομένων

Πρώτα θα πρέπει να συνδεθείτε στη διεπαφή διαχειριστή του cPanel (ή σε άλλο διακομιστή που χρησιμοποιείτε). Ωστόσο, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε ένα σύστημα βάσης δεδομένων cPanel MySQL, καθώς αυτό είναι το πρότυπο για ιστότοπους WordPress.

Μεταβείτε στο σύστημα MySQL και θα βρείτε τη Βάση δεδομένων ιστότοπου, κάντε δεξί κλικ και πατήστε την επιλογή phpMyAdmin (και πάλι, αυτό είναι το πρότυπο WordPress). Θα ανακατευθυνθείτε σε μια νέα καρτέλα phpMyAdmin, στα αριστερά θα υπάρχει μια λίστα με όλους τους ιστότοπους που έχετε συνδέσει με αυτόν τον διακομιστή.

Επιλέξτε τον ιστότοπο που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού, πίνακας, επιλέξτε “εξαγωγή”.

βάση δεδομένων εξαγωγής

Αυτό θα σας οδηγήσει στην κονσόλα εξαγωγής με μερικές επιλογές για το πώς να προχωρήσετε, επιλέξτε μέθοδο εξαγωγής: επιλογές γρήγορης και μορφοποίησης: SQL. Μετά από αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση και η λήψη θα προχωρήσει, βεβαιωθείτε ότι τη μετακινήσατε στον υποφάκελο βάσης δεδομένων στον εφεδρικό φάκελό σας, ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η λήψη δεν θα είναι αυτόματη και θα εμφανίζει όλα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική κονσόλα. Εάν συμβεί αυτό, απλώς αντιγράψτε το και επικολλήστε το σε έναν φάκελο IDE και μεταβείτε στον φάκελο αντιγράφων ασφαλείας.

Όταν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων, το επόμενο βήμα είναι τα αρχεία του ιστότοπου.

Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Εξαγωγή αρχείων ιστότοπου

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι για την εξαγωγή αρχείων ιστότοπου, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη είναι μέσω του cPanel, αλλά για ορισμένους ιστότοπους μπορεί να είναι καταλληλότερη η χρήση FTP.

Θα περιγράψουμε και τις δύο μεθόδους και μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Εξαγωγή αρχείων ιστότοπου: μέθοδος cPanel

Για να ξεκινήσετε με τη μέθοδο cPanel, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διακομιστή και αναζητήστε την επιλογή διαχείρισης αρχείων.

Από εδώ, βρείτε το φάκελο public.html και κάντε κλικ σε αυτόν, αυτό θα σας δώσει την επιλογή να συμπιέσετε.

Θα ανοίξει μια καρτέλα σχετικά με το πώς θέλετε να συμπιέσετε το αρχείο, ορίστε την επιλογή αρχειοθέτησης .zip. Μετά από αυτό, επιβεβαιώστε τη συμπίεση πατώντας Compress File.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε ένα φάκελο που ονομάζεται public_html.zip, να το κατεβάσετε και να το μετακινήσετε στο φάκελο αρχείων ιστότοπου που κάνατε νωρίτερα και όλα τα αρχεία σας θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας!

Μην ξεχάσετε να διαγράψετε το αρχείο .zip που απομένει στον διακομιστή αφού τελειώσετε, διαφορετικά θα χάνετε πολύτιμο χώρο διακομιστή!

Εάν για οποιονδήποτε λόγο αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, η επόμενη πρόσβασή σας θα είναι FTP.

Εξαγωγή αρχείων ιστότοπου: Μέθοδος FTP

Η μέθοδος FTP, συντομογραφία για το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων, είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά δεν χρειάζεται να το συνηθίσετε. Θα χρειαστείτε μια εξυπηρέτηση πελατών για αυτήν τη μέθοδο, μια καλή δωρεάν επιλογή είναι είτε FileZilla είτε Cyberduck, είτε μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί απευθείας από τους ιστότοπούς τους.

Αυτό που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτές οι υπηρεσίες πελάτη είναι η διασύνδεση απευθείας μεταξύ των ζωντανών αρχείων ιστότοπου και του υπολογιστή σας, η οποία είναι η βάση της μεθόδου FTP.

Για αυτήν την επίδειξη κατεβάσαμε το FileZilla και το πρώτο σας βήμα θα είναι να αποκτήσετε έναν από τους πελάτες.

FTP: σύνδεση με τον διακομιστή ιστότοπου

Το πρώτο βήμα αν βρείτε τα στοιχεία σύνδεσης FTP, θα το χρειαστείτε για να ανοίξετε τη σύνδεση του FileZilla στον διακομιστή.

Οι λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν σε αρχεία cPanel, απλώς αναζητήστε την ενότητα λογαριασμούς FTP και θα πρέπει να είναι διαθέσιμες, εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κεντρικού υπολογιστή διακομιστή.

Όταν έχετε αυτές τις λεπτομέρειες, ανοίξτε το FileZilla. Θα εμφανιστεί με μορφή δύο πινάκων, το αριστερό θα αντιπροσωπεύει τον υπολογιστή σας και το δεξί διακομιστή στον οποίο έχετε συνδεθεί / συνδέεται.

Για να λειτουργήσει η σύνδεση, πρέπει να αρχειοθετήσετε > διαχειριστής ιστοσελίδας. Θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα, κάντε κλικ σε έναν νέο ιστότοπο και θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα στον διακομιστή ιστότοπου στον οποίο συνδέεστε.

Για σύνδεση, πρώτα επιλέξτε τον κανονικό τύπο σύνδεσης και, στη συνέχεια, συμπληρώστε τα στοιχεία του διακομιστή, όπως κεντρικός υπολογιστής (domain), όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Όταν το κάνετε αυτό και συνδεθείτε, οι λεπτομέρειες θα αποθηκευτούν, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την τοποθέτησή του κάθε φορά που θέλετε πρόσβαση στον διακομιστή μέσω του FileZilla.

Όταν είστε όλοι συνδεδεμένοι, αναζητήστε τον πίνακα “Απομακρυσμένος ιστότοπος”, αυτός περιέχει όλα τα αρχεία και τους φακέλους των ιστότοπων. Υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου θα βρείτε ένα αρχείο που ονομάζεται public¬_html, αυτό το αρχείο είναι μια πλήρης συλλογή όλων των αρχείων ιστότοπου και τι θα εξάγετε ως αντίγραφο ασφαλείας.

FTP: Εξαγωγή αρχείων WordPress

Χρησιμοποιώντας την αριστερή διεπαφή (αυτή που είναι συνδεδεμένη με τα τοπικά αρχεία του υπολογιστή σας), βρείτε το φάκελο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου που δημιουργήσατε νωρίτερα.

Από εδώ, είναι τόσο απλό όσο η μεταφορά και απόθεση του φακέλου public_html από τη δεξιά διεπαφή στα αρχεία ιστότοπου στα αριστερά. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την ταχύτητα των συνδέσεων.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο είναι σίγουρα μια διαφορετική διαδικασία από τη χρήση ενός πρόσθετου και παρόλο που μπορεί να είναι πιο περίπλοκο, είναι πολύτιμο να έχετε. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το πρόσθετο που χρησιμοποιείτε ξαφνικά δεν υποστηρίζεται, μπορείτε να ξεκουραστείτε γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στα αντίγραφα ασφαλείας σας!

συμπέρασμα

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός ιστότοπου WordPress είναι μια μικρή και εύκολη αλλαγή, αλλά στο τρέχον διαδικτυακό περιβάλλον έχει γίνει αναγκαιότητα. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, σχεδόν το 90% των ιστότοπων του WordPress έχουν αξιοσημείωτες ευπάθειες στο hacking. και ένα εφεδρικό πρόσθετο είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να προστατευτείτε από αυτό.

Ένα αντίγραφο ασφαλείας θα σας δώσει ηρεμία, ασφάλεια και την ευκαιρία να ανακάμψετε γρήγορα σε περίπτωση απώλειας. Δεν υπήρχε ποτέ λόγος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, και δεν υπήρξε ποτέ εμπόδιο για να γίνει αυτό.

Λοιπόν, μην περιμένετε έως ότου να πείτε, “Μακάρι να ήμουν αντίγραφα ασφαλείας!”, Κατεβάστε ένα από τα πρόσθετα που αναφέρονται εδώ (ή κάντε το χειροκίνητα!) Και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress σας.

Επίσης, εάν αναρωτιέστε πώς να αλλάξετε οικοδεσπότες ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με αυτό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author