Κριτική Squarespace – Μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα για πιθανό αγοραστή (2020)

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών, παρακολουθήσαμε τη συνολική απόδοση του Squarespace ως web host. Έχουμε δοκιμάσει το χρόνο λειτουργίας, το χρόνο φόρτωσης, την υποστήριξη πελατών, τις δυνατότητες της υπηρεσίας και πολλά άλλα. Ακολουθεί η εμπεριστατωμένη επισκόπηση του τετραγωνισμού που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα.

Τι είναι το Squarespace?

Αναθεώρηση SquarespaceΑρχική σελίδα Squarespace

Ο Squarespace ιδρύθηκε στον κοιτώνα του Διευθύνοντος Συμβούλου Anthony Casalena τον Απρίλιο του 2003.

Αυτές τις μέρες, είναι πολύ περισσότερο από μια λειτουργία κοιτώνα.

Με έδρα το Μέριλαντ, η εταιρεία απασχολεί 827 υπαλλήλους και στις τρεις τοποθεσίες της. Εκατομμύρια ιστότοποι φιλοξενούνται στην πλατφόρμα Squarespace.

Το 2017, το Squarespace ονομάστηκε το «Νο 1 της Νέας Υόρκης με βάση το εργοδότη της εταιρείας» από την HIRED.

Την ίδια χρονιά, η εταιρεία ονομάστηκε από το Fortune ως ένα από τα καλύτερα 50 μέρη εργασίας για τους γονείς, κατατάσσοντας τον αριθμό 26 στη λίστα.

Στην αρχική τους σελίδα, η επωνυμία ισχυρίζεται ότι είναι «αξιόπιστη από τους καλύτερους του κόσμου», απαριθμώντας αρκετούς αξιόλογους πελάτες, όπως η Lyft και η Airwalk.

Αλλά είναι πραγματικά το Squarespace; Για να μάθουμε οι ίδιοι, δημιουργήσαμε τον δικό μας ιστότοπο δοκιμών με το Squarespace τον Μάιο του 2018. Για όσους ενδιαφέρονται για ανεπεξέργαστα δεδομένα, ανατρέξτε στη δημόσια σελίδα Pingdom.

Ετοιμος? Ας αρχίσουμε…

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Squarespace

Το Squarespace έχει έναν τόνο προνομίων, όπως στερεό χρόνο λειτουργίας, υποστήριξη και δυνατότητες. Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες.

1. Ισχυρή, 99,98% Uptime

Η ανάλυσή μας για το χρόνο λειτουργίας του Squarespace τους τελευταίους δώδεκα μήνες βγήκε με μέσο χρόνο λειτουργίας 99,98%. Πολύ αξιοσέβαστο σε σύγκριση με πολλούς άλλους οικοδεσπότες Ιστού.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, Δεκεμβρίου, Οκτωβρίου, Σεπτεμβρίου, Ιουλίου, Ιουνίου και Απριλίου, δεν είχαμε καθόλου χρόνο διακοπής λειτουργίας στον ιστότοπο Squarespace. Κοιτάξτε τα αποτελέσματά μας μόνοι σας.

Μέσος χρόνος αναμονής 12 μηνών (2019-2020):

 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιανουαρίου 2020: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Δεκεμβρίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Νοεμβρίου 2019: 99,87%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Οκτωβρίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Σεπτεμβρίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Αυγούστου 2019: 99,99%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιουλίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιουνίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Μαΐου 2019: 99,94%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Απριλίου 2019: 100%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Μαρτίου 2019: 99,96%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Φεβρουαρίου 2019: 99,97%

Στατιστικά στοιχεία Squarespace τελευταίων 12 μηνώνΜέσος χρόνος λειτουργίας Squarespace | Δείτε στατιστικά

2. Πλήρης υποστήριξη πελατών

Το Squarespace προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη πελατών, με βάση γνωστής βάσης, ένα φόρουμ κοινότητας και διαδικτυακά σεμινάρια.

Προσφέρουν επίσης ζωντανή συνομιλία. Πριν από τη σύνδεση χρηστών σε έναν πράκτορα σέρβις, το Squarespace προτείνει αυτόματα άρθρα γνώσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Υποστήριξη πελατών Squarespace

Εάν αυτές οι προτάσεις δεν σας αρέσουν οι προτιμήσεις, έχετε την επιλογή να στείλετε email στην εταιρεία ή να πραγματοποιήσετε ζωντανή συνομιλία με έναν πράκτορα (εάν η ζωντανή συνομιλία είναι ανοιχτή).

επιλογή email και ζωντανής συνομιλίας

Οι ώρες ζωντανής συνομιλίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 4 μ.μ. έως 8 μ.μ. EST.

Δοκιμάσαμε τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας για να δούμε πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πράκτορες Squarespace στην παροχή υποστήριξης. Αυτή είναι η ερώτηση που στείλαμε:

Συνομιλία υποστήριξης πελατών

Δύο λεπτά αργότερα, μας υποδέχτηκε μια απάντηση που δηλώνει ότι όλοι οι άλλοι σύμβουλοι βοηθούν επί του παρόντος άλλους πελάτες και το μήνυμά μας τοποθετήθηκε στην ουρά θέση νούμερο τρία.

συνεχιζόμενη συνομιλία υποστήριξης πελατών

Άλλα τρία λεπτά αργότερα, λάβαμε αυτό το μήνυμα:

καθυστέρηση συνομιλίας υποστήριξης πελατών

Δεκατέσσερα λεπτά μετά την επικοινωνία, ήμασταν τελικά συνδεδεμένοι με έναν πράκτορα. Μόλις συνδεθεί, ο πράκτορας ήταν πολύ πεπειραμένος και γρήγορος να ανταποκριθεί.

Αντιπρόσωπος συνομιλίας υποστήριξης πελατών

Ήταν επίσης πολύ διεξοδική και υπέβαλε τεχνικές ερωτήσεις που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα την κατάστασή μας.

Συνομιλία υποστήριξης πελατών Squarespace

Στο τέλος της συνομιλίας μας, έφυγε με αρκετούς πόρους και οδηγίες που έλυσαν το πρόβλημά μας.

πληροφορίες βοήθειας για την υποστήριξη συνομιλιών πελατών

Και έριξε ακόμη και μια επιπλέον άκρη ή δύο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν αρκετά αξιοσημείωτο. Έκανε τον χρόνο αναμονής σχεδόν δεκαπέντε λεπτών που άξιζε την ταλαιπωρία.

προτάσεις συνομιλίας υποστήριξης πελατών

Όχι γρήγορα με κανένα τέντωμα. Το βάζουμε σχεδόν κάτω από τα μειονεκτήματα για αυτόν τον λόγο μόνο. Ωστόσο, η Amanda ήταν τόσο πολύ χρήσιμη όταν συνδέθηκε που φεύγουμε ως επαγγελματίας για τώρα.

3. Δωρεάν (νέο) όνομα τομέα με ετήσια αγορά

Το Squarespace προσφέρει ένα δωρεάν προσαρμοσμένο όνομα τομέα με την αγορά ενός ετήσιου προγράμματος. Όσο πληρώνετε για τις υπηρεσίες τους ετησίως, ένα νέο όνομα τομέα δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Αν όμως ο ιστότοπός σας φιλοξενείται ήδη αλλού, το Squarespace θα σας χρεώσει ένα τέλος για να τον μεταφέρετε. Ή τουλάχιστον για πληρωμή για τον τομέα ανώτατου επιπέδου (TLD).

Δείτε τι λέει ο ιστότοπος της Squarespace σχετικά με τις μεταφορές τομέα:

«Η τιμολόγηση βασίζεται στο TLD, από 20 $ έως 70 $. Για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά, θα πληρώσετε για ένα έτος εγγραφής τομέα. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά. Θα διατηρήσετε τον χρόνο που απομένει στην εγγραφή σας πάνω από το επιπλέον έτος που θα εγγραφείτε μέσω μας. “

4. Δωρεάν WHOIS Privacy και SSL

Κάθε φορά που καταχωρείται ένα όνομα τομέα, πρέπει να παρέχετε προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι εντελώς δημόσιες με μια απλή αναζήτηση WHOIS. Αυτός είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι έμποροι ή οι spammers βρίσκουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Το απόρρητο WHOIS προστατεύει τις πληροφορίες του κατόχου ονόματος τομέα αντικαθιστώντας αυτό το προσωπικό με πληροφορίες από μια υπηρεσία προώθησης που καλύπτει την πραγματική ταυτότητα του κατόχου τομέα.

Αυτή η δυνατότητα είναι εντελώς δωρεάν κατά την εγγραφή ενός τομέα στο Squarespace.

Το ίδιο ισχύει και για πιστοποιητικό SSL, που σημαίνει Secure Sockets Layer. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα ξεκινήσει με ένα ασφαλές “https: //” και όχι ένα μη ασφαλές “http: //”, καθιστώντας όλους τους επισκέπτες σας άνετους, ώστε ο ιστότοπός σας να είναι αξιόπιστος.

5. Σύγχρονα πρότυπα, ενσωματωμένη έκδοση για κινητά και επιλογές καταστήματος στο διαδίκτυο

Το Squarespace δεν είναι μόνο μια εταιρεία φιλοξενίας.

Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Με το Squarespace, υπάρχουν πολλοί όμορφα σχεδιασμένοι ιστότοποι για να διαλέξετε. Δεν απαιτείται κωδικοποίηση ή HTML.

Πρότυπα Squarespace

Μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε πολλά πρότυπα σε έναν ιστότοπο και να εκτελέσετε ταυτόχρονα πολλά σχέδια.

Κάθε πρότυπο είναι πλήρως προσαρμόσιμο. Μπορείτε να επιλέξετε τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και τις διαμορφώσεις σελίδων που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ σας.

Το καλύτερο κομμάτι? Κάθε σχέδιο περιλαμβάνει αυτόματα μια έκδοση για κινητά που ταιριάζει με τη συνολική σχεδίαση του ιστότοπού σας, επομένως το περιεχόμενό σας θα φαίνεται υπέροχο ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες.

Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το Squarespace, όπου μπορείτε να προσθέσετε καταλόγους προϊόντων, εμπορεύματα και να διαχειριστείτε τα προϊόντα σας και να υπενθυμίσετε στους πελάτες τα αντικείμενα που άφησαν στο καλάθι τους.

Παράδειγμα διαδικτυακού καταστήματος Squarespace

Ωστόσο, οι δυνατότητες του διαδικτυακού καταστήματος διατίθενται σε μια πρόσθετη τιμή, για την οποία θα μιλήσω περισσότερο για αργότερα.

1. Πάνω από τις μέσες ταχύτητες απόδοσης (733ms)

Δοκιμάσαμε επίσης τους χρόνους φόρτωσης σελίδας του Squarespace κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου 12 μηνών.

Διαπιστώσαμε ότι οι ταχύτητές τους ήταν λίγο ταχύτερες από τον συνολικό μέσο όρο της βιομηχανίας των 890 ms, με χρονική ταχύτητα 733 ms.

Μέση ταχύτητα Squarespace:

Στατιστικά στοιχεία Squarespace 2019-2020Μέση ταχύτητα Squarespace 2019-2020 | Δείτε στατιστικά

Μειονεκτήματα της χρήσης του Squarespace

Καθε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ εχει και το ΑΓΚΑΘΙ του. Και κάθε οικοδεσπότης Ιστού έχει τα μειονεκτήματά του.

Παρά όλα τα εκπληκτικά πράγματα για το Squarespace, υπάρχουν μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να σκεφτείτε πριν πηδήσετε το όπλο με αυτόν τον οικοδεσπότη Ιστού.

1. Καμία επιστροφή χρημάτων για μηνιαία προγράμματα

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Και οι περισσότεροι «δεν τίθενται ερωτήσεις».

Το Squarespace προσφέρει επιστροφές χρημάτων, αλλά πρέπει να ακυρώσετε τη συνδρομή σας εντός 14 ημερών από την αγορά.

Και αυτό ισχύει μόνο για τα ετήσια προγράμματα!

Η εταιρεία δεν προσφέρει καθόλου επιστροφές χρημάτων για μηνιαία προγράμματα. Επίσης, δεν προσφέρουν επιστροφές χρημάτων για πληρωμές ανανέωσης.

Όσον αφορά τις επιστροφές χρημάτων στον τομέα, γίνεται ακόμη πιο κολλώδης. Το Squarespace προσφέρει μόνο επιστροφές χρημάτων σε όσους ακυρώνουν τομείς εντός πέντε ημερών ή εγγραφής.

Μετά από αυτήν την περίοδο, βασικά είστε βιδωμένοι. Εάν εγγραφείτε ή μεταφέρετε έναν τομέα .co.uk, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή επιστροφή χρημάτων πέντε ημερών.

2. Ακριβός, χειρισμός τιμολογίων τυποποιημένης βιομηχανίας

Η τιμολόγηση του Squarespace είναι λίγο παραπλανητική, όπως και οι περισσότεροι άλλοι οικοδεσπότες Ιστού στην αγορά.

Τρέχουν τους χρήστες με χαμηλή μηνιαία τιμή μόλις 12 $ ανά μήνα για το προσωπικό σχέδιο ιστότοπου. Αλλά αυτό το ποσοστό ισχύει για το ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο θα σας αποφέρει 144 $ ετησίως.

Εάν θέλετε πραγματικά ένα πρόγραμμα από μήνα σε μήνα, θα πρέπει να πληρώνετε 16 $ κάθε μήνα, δηλαδή 192 $ ετησίως.

Τιμές ιστότοπου Squarespace

Το ίδιο ισχύει και για το επιχειρηματικό σχέδιο. Εμφανίζεται ως 18 $ μηνιαίως (216 $ ετησίως), αλλά αφορά ετήσιο πρόγραμμα. Η επιλογή από μήνα σε μήνα είναι στην πραγματικότητα 26 $ ανά μήνα ή 312 $ κάθε χρόνο.

Η τιμολόγηση για τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού καταστήματος ρυθμίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το βασικό πακέτο διαδικτυακών καταστημάτων χρεώνεται 26 $ ανά μήνα ετησίως ή 312 $. Ο πραγματικός μήνας-προς-μήνα είναι 30 $ ανά μήνα ή 360 $ ανά έτος.

Το προχωρημένο διαδικτυακό πακέτο καταστημάτων χρεώνεται 40 $ ανά μήνα ετησίως ή 480 $. Η πραγματική μηνιαία τιμή; 46 $ το μήνα ή 552 $ το χρόνο.

Τιμές διαδικτυακού καταστήματος Squarespace

Η κατώτατη γραμμή? Εάν θέλετε μια μειωμένη τιμή, θα πρέπει να δεσμευτείτε στο Squarespace για τουλάχιστον ένα ολόκληρο έτος.

Τιμές Squarespace, Σχέδια φιλοξενίας & Γρήγορα γεγονότα

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των σχεδίων φιλοξενίας που προσφέρει το Squarespace.

Τιμές SquarespaceΕτήσια προγράμματα τιμολόγησης Squarespace

Το προσωπικό πρόγραμμα φιλοξενίας ιστότοπων περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες για 12 $ ανά μήνα με το ετήσιο πρόγραμμα:

 • Απεριόριστες σελίδες, γκαλερί και ιστολόγια
 • Απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο αποθήκευσης
 • 2 συνεισφέροντες
 • Ιστοσελίδα βελτιστοποιημένη για κινητά
 • Μετρήσεις ιστότοπου
 • Δωρεάν προσαρμοσμένος τομέας (με το ετήσιο πρόγραμμα)
 • Ασφάλεια SSL και προστασία απορρήτου WHOIS
 • 24/7 υποστήριξη πελατών

Για 18 $ ανά μήνα, το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει:

 • Επαγγελματικό email από την Google
 • Πίστωση 100 $ Google Ads
 • Διαφημιστικά αναδυόμενα παράθυρα
 • Πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρονικό εμπόριο
 • Πουλήστε Απεριόριστα Προϊόντα, Αποδεχτείτε Απεριόριστες Δωρεές
 • Προμήθεια συναλλαγής 3%
 • Γραμμή πληροφοριών για κινητά
 • Προσαρμογή CSS και JavaScript
 • Premium μπλοκ / ενοποίηση
 • Γραμμή Ανακοίνωσης

Αν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου στο Squarespace, αλλά θέλετε να ξεκλειδώσετε φανταχτερά χαρακτηριστικά, όπως μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών, πληρωμή στον τομέα σας και εγκαταλειμμένη αυτόματη ανάκτηση καλαθιού, θα πρέπει να εγγραφείτε σε έναν από τους πιο ακριβούς λογαριασμούς καταστήματος στο διαδίκτυο..

 • Δωρεάν τομέας? Με ετήσιο πρόγραμμα.
 • Ευκολία εγγραφής: Εύκολη διαδικασία εγγραφής.
 • μέθοδοι πληρωμής: Visa, MasterCard, Discover, American Express, JCB, Diners Club
 • Κρυφές χρεώσεις και ρήτρες: Οι επιστροφές χρημάτων δεν είναι διαθέσιμες σε μηνιαία προγράμματα ή πληρωμές ανανέωσης. Υπάρχει μια χρέωση 20 έως 70 $ για τη μεταφορά ενός υπάρχοντος τομέα.
 • Πώληση: Χωρίς upsells.
 • Ενεργοποίηση Λογαριασμού: Γρήγορη ενεργοποίηση λογαριασμού.
 • Πίνακας ελέγχου και εμπειρία πίνακα ελέγχου: Πίνακας ελέγχου.
 • Εγκατάσταση εφαρμογών και CMS (WordPress, Joomla κ.λπ.): Εγκατάσταση με ένα κλικ για τα περισσότερα CMS και δημοφιλείς εφαρμογές. Το Squarespace διαθέτει άρθρα γνώσεων που εξηγούν πώς να εγκαταστήσετε τις πιο υποστηριζόμενες ενσωματώσεις.

Συνιστούμε το Squarespace?

Το Squarespace είναι γεμάτο από χαρακτηριστικά και είναι ένας γίγαντας στον κόσμο της φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Προσφέρουν τόνους εξελιγμένων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός έξυπνου δημιουργού ιστότοπων που συνοδεύεται από μοντέρνα πρότυπα και επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου. Κάθε σχέδιο έχει βελτιστοποιηθεί και για κινητά.

Το Uptime είναι ισχυρό στο 99,98% και η υποστήριξη πελατών είναι πολύ ενημερωμένη. (Αν και λίγο αργό.)

Η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας ήταν ακριβώς πάνω από τον αποδεκτό μέσο όρο (890ms) με 733ms.

Όσοι εγγραφούν στο ετήσιο πρόγραμμα θα λάβουν έναν δωρεάν τομέα και το WHOIS privacy και SSL περιλαμβάνονται σε όλα τα προγράμματα.

Όμως, η πολιτική επιστροφής χρημάτων τους είναι λίγο περίεργη και απογοητευτική και η τιμολόγηση είναι παραπλανητική.

Θα πρέπει να δεσμευτείτε για ένα χρόνο εάν θέλετε να λάβετε τη χαμηλότερη τιμή, ανεξάρτητα από το σχέδιο που θα επιλέξετε.

Αν σας ενδιαφέρει να δείτε ποιοι πάροχοι φιλοξενίας κατατάσσονται πάνω από το Squarespace, ρίξτε μια ματιά στο οικοδεσπότες με κορυφαία απόδοση εδώ.

Ή, εάν θέλετε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο πώς κάνουν άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων τότε το έχουμε καλύψει επίσης.

Έχετε θετική ή αρνητική εμπειρία με το Squarespace; Αφήστε μια διαφανή, αυθεντική κριτική παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author