Οδηγός Shopify για το 2020 (Πώς να ρυθμίσετε το Shop From Scratch)

Η Shopify, η καναδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που γιορτάζει την 15η επέτειό της το 2020, είναι σοβαρή για τη λήψη μεριδίου αγοράς από το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα στον κόσμο.

Μπορεί αυτή η εκκίνηση τεχνολογίας να αναλάβει πραγματικά τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon; Ο Γερμανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Tobias Lutke, ιδρυτής του Shopify, δεν έχει φτάσει ακόμη και στην ηλικία των 40, αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο επόμενος Jeff Bezos, και σίγουρα ενθαρρύνεται από τις δυνατότητες που βλέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρα όπου οι μικρές και μεσαίες εταιρείες ασκούν επί του παρόντος το 98% της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.shopify web dev

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα μεγάλα ονόματα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon γίνονται μεγαλύτερα, η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοκτήτες μικρών διαδικτυακών καταστημάτων καταργούν συλλογικά το μερίδιο αγοράς από μεγάλες μάρκες και το κάνουν χάρη στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify, το οποίο παρέχει τα πάντα από ιστοσελίδες προς την διαχείριση αποθεμάτων και από εφοδιαστική αλυσίδα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το καλάθι αγορών. Με ένα σωστά διαμορφωμένο κατάστημα Shopify, οι πιθανότητές σας να επιτύχετε διαδικτυακή επιτυχία λιανικής μπορούν να αυξηθούν σημαντικά και ακολουθώντας τα βήματα σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους θα σας φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο σοβαρό είναι το Shopify στον ανταγωνισμό με την Amazon, σκεφτείτε τα εξής: στα μέσα του 2020, η εταιρεία θα παίξει τηλεοπτικές διαφημίσεις σε δώδεκα αγορές της Βόρειας Αμερικής και η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στο πώς οι μελλοντικοί επιχειρηματίες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα με δημιουργία καταστήματος Shopify.

Εκτός από αυτά τα τηλεοπτικά σποτ, τα οποία θα περιλαμβάνουν το θέμα «ας κάνουμε ένα επιχειρηματικό θέμα», το Shopify θα προωθήσει επίσης τη μάρκα του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, κανάλια κοινωνικών μέσων και ψηφιακά βίντεο.

Αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για το Shopify το 2020: είναι το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα που βασίζεται σε σύννεφο για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους λιανικές επιχειρήσεις διαδικτύου. Εάν είστε σε αγορές μέσω Διαδικτύου πέρα ​​από το Amazon και το eBay, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το τελευταίο ηλεκτρονικό κατάστημα που επισκεφτήκατε ήταν ένα κατάστημα Shopify. Σε τελική ανάλυση, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου λειτουργούν σε αυτήν την πλατφόρμα.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους Shopify

Αυτός ο οδηγός θα σας οδηγήσει βήμα προς βήμα στη διαδικασία γνωριμίας της υπηρεσίας. Ακόμα κι αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη λιανική πώληση στο Διαδίκτυο, δεν συνιστάται να προχωρήσετε στις ενότητες που ίσως θέλετε να ελέγξετε πρώτα. Θα φτάσουμε τελικά στον πίνακα διαχείρισης / πίνακα ελέγχου, αλλά δεν θέλετε να χάσετε σημαντικά βήματα στην πορεία.

Επιλέγοντας το θέμα του Online Shopify Shopify σας

Οι διαδικτυακές αγορές είναι μια εξαιρετικά οπτική δραστηριότητα, επομένως θα πρέπει να προσαρμόσετε το θέμα του καταστήματός σας προτού προσθέσετε προϊόντα.

Μπορείτε να διαλέξετε εκατοντάδες δωρεάν και premium θέματα Shopify με διαφορετικά επίπεδα διαμόρφωσης και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κωδικοποίηση. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για περιήγηση στο Shopify Theme Store και αρχίστε να σκέφτεστε τις επιλογές premium για το μέλλον, επειδή προσφέρουν προσαρμογή μεγαλύτερης εμβέλειας μαζί με την υποστήριξη πελατών.

Μην ξεχάσετε να αξιολογήσετε τις κριτικές σχετικά με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν – μερικά από αυτά έχουν δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου για κινητά που μπορεί να λείπουν άλλοι. Εκτός αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι οι μελλοντικοί αγοραστές σας θα αγοράζουν μόνο από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, θα πρέπει να εργάζεστε μόνο με θέματα που ανταποκρίνονται καλά σε smartphone και tablet.

Για προεπισκόπηση του θέματος, κάντε κλικ ή πατήστε στο “Προβολή επίδειξης” κουμπί. Για να το ορίσετε ως θέμα του καταστήματός σας, κάντε κλικ ή πατήστε “Δημοσίευση ως θέμα του καταστήματός μου.” Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να αλλάξετε θέματα εάν το επιλέξετε, αλλά όχι πριν παίξετε με τις ρυθμίσεις και να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς λειτουργούν.

Αλλαγή του Ρυθμίσεις του καταστήματός σας στο Shopify Online Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να παίζει, πιθανότατα θα αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτήν την ενότητα οδηγών για αρχάριους. Πριν μπείτε στον πραγματικό μηχανισμό επεξεργασίας καταστήματος, ας καθορίσουμε την κατώτατη γραμμή του λόγου για τον οποίο πρέπει να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του καταστήματός σας: δεν θέλετε το κατάστημά σας να μοιάζει με επανάληψη ηλεκτρονικού εμπορίου χιλιάδων άλλων καταστημάτων που λειτουργούν από ιδιοκτήτες που δεν ασχολήθηκαν με την προσαρμογή τα θέματα τους.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά την προσαρμογή του θέματος είναι εμπειρία χρήστη + επωνυμία.

Επαναπροσδιορισμός καταστήματος shopify

Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία των ρυθμίσεων θέματος, δημιουργήστε ένα αντίγραφο επιλέγοντας αυτήν την επιλογή από το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης θέματος. Ξεκινήστε να κάνετε οπτικές αλλαγές που αντικατοπτρίζουν την επωνυμία σας. Ορισμένες ιδέες σχετικά με αυτό περιλαμβάνουν την επιλογή χρωμάτων και γραμματοσειρών που συνδυάζονται καλά με το λογότυπό σας, καθώς και με τις εικόνες των προϊόντων που σκοπεύετε να πουλήσετε.

Δωρεάν εναντίον θέματα επί πληρωμή

Θα θέλατε επίσης να φανταστείτε πώς θα βλέπουν οι επισκέπτες το κατάστημά σας και πώς θα περιηγούνται και θα διατρέχουν τον ιστότοπο. Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους, όπως ήταν. Δωρεάν θέματα μην προσφέρετε τόσο ευελιξία ως ομόλογά τους υψηλής ποιότητας, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Σκεφτείτε για την τοποθέτηση των στοιχείων της σελίδας και αν είναι ευνοϊκά για μια ευχάριστη εμπειρία αγορών. Το εικονίδιο του καλαθιού αγορών, για παράδειγμα, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να θέλετε να μετακινηθείτε ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο χωρίς να είναι ενοχλητικό.

Δεδομένου ότι αποθηκεύσατε ένα αντίγραφο του θέματος, μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε ορισμένες δοκιμές A / B. Δείξτε μια έκδοση του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify σε μερικούς φίλους ή συγγενείς και την προσαρμοσμένη έκδοση σε άλλους.

Σημειώστε τις αντιδράσεις και τις απόψεις τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τρόπο που διατρέχουν το κατάστημα. Να θυμάστε ότι θα προωθείτε το κατάστημά σας από εξωτερικούς ιστότοπους.

Εάν, για παράδειγμα, οδηγείτε κυρίως την επισκεψιμότητα από ένα blog WordPress, θα θελήσετε να προσαρμόσετε το θέμα έτσι ώστε να ταιριάζει με την εμφάνιση του ιστότοπου από τον οποίο προέρχεται η επισκεψιμότητα. Για το σκοπό αυτό, οι έξυπνοι χρήστες του Shopify που Αυξήστε την κίνηση από το Instagram συχνά χρησιμοποιείτε σκοτεινά θέματα και τετράγωνες εικόνες που μοιάζουν με φωτογραφίες από το κοινωνικό δίκτυο. Η ιδέα είναι να προωθηθεί η οπτική συνέχεια από την πηγή κυκλοφορίας μέχρι το καλάθι αγορών.

Με τα θέματα Shopify, θα πρέπει να έχετε πάντα έναν οπτικό στόχο. Ένας εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής των εμπορευμάτων του Λος Άντζελες Lakers, για παράδειγμα, θα πρέπει να παίζει με τη διάταξη έτσι ώστε να επισημαίνει τους συνδυασμούς κίτρινων και μοβ χρωμάτων. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στρατηγικά κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο κατάστημά σας.

Προσθήκη προϊόντων στο κατάστημα Shopify

Για εσάς με προηγούμενη εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου, θα χαρείτε να μάθετε ότι η διαδικασία προσθήκης προϊόντων στον ιστότοπό σας στο Shopify είναι πολύ πιο φιλικό και ευκολότερο από τη δημιουργία τυποποιημένων αριθμών αναγνώρισης Amazon. Στην ουσία, η προσθήκη ενός νέου προϊόντος μπορεί να γίνει από την κύρια οθόνη του πίνακα ελέγχου. θα βρείτε την επιλογή να το κάνετε αφού κάνετε κλικ ή πατήσετε το κουμπί “Προϊόντα” στην αριστερή πλευρά, ακολουθούμενο από το κουμπί “Προσθήκη προϊόντος” στην επάνω δεξιά γωνία.

Στα πιο βασικά τους, τα προϊόντα Shopify αποτελούνται από δύο πεδία κειμένου: τίτλο και περιγραφή, αλλά η σημασία τους δεν μπορεί να υποτιμηθεί όσον αφορά τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Τα καλά νέα από αυτή την άποψη είναι ότι αυτή η πλατφόρμα απολαμβάνει ήδη ένα πλεονέκτημα SEO παρόμοιο με αυτό του WordPress.

Το πλεονέκτημα του Shopify’s SEO

Η Google αρέσει σε αυτήν την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω των ενσωματωμένων παραγόντων SEO, όπως η ασφάλειά του, η λειτουργικότητα του καλαθιού διάταξης θέματος και άλλα. Εξαρτάται από εσάς να παρέχετε ετικέτες τίτλου και περιγραφές προϊόντων που είναι φιλικά προς το SEO και αυτό σημαίνει ότι γράφετε για υποψήφιους αγοραστές και όχι για ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης.

Ρύθμιση προϊόντος Shopify

Κατά τη σύνταξη περιγραφών προϊόντων, συμπεριλάβετε έναν υγιή συνδυασμό χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων. Αντί να σκεφτείτε πόσο γρήγορα μπορείτε να προσελκύσετε επισκέπτες στη σελίδα του καλαθιού αγορών, σκεφτείτε πώς μπορούν να γοητευτούν στις ενότητες προϊόντων του καταστήματός σας.

Όσο περισσότερο ξοδεύουν οι επισκέπτες στις σελίδες των προϊόντων σας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το ποσοστό εγκατάλειψης και Αυτό θα ενισχύσει την κατάταξη των προϊόντων σας στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης Google (για να μην αναφέρουμε, χτίστε εμπιστοσύνη με το κοινό σας). Θα παρατηρήσετε ότι η ροή εργασιών καταχώρισης προϊόντος έχει αρκετές ενότητες όπου μπορείτε να εισαγάγετε πληροφορίες και ένας καλός κανόνας από την άποψη αυτή είναι να παρέχετε όσα περισσότερα δεδομένα μπορείτε.

Οι αγοραστές ηλεκτρονικού εμπορίου ευδοκιμούν πληροφορίες, έτσι θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε ετικέτα και κάθε πεδίο. Δεν θα είναι ορατές όλες οι πληροφορίες στους αγοραστές, αλλά ενδέχεται να τις συλλέγουν οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης.

Μεγεθυντικός φακός ShopifyΕικόνες προϊόντος Shopify – Μερικές συμβουλές

Το Shopify παρέχει λειτουργικότητα παρόμοια με την Amazon και άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου: οι αγοραστές μπορούν να τοποθετούν τους δείκτες του ποντικιού τους πάνω από εικόνες προϊόντων για μια αυτόματη εμπειρία ζουμ. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την ωραία λειτουργία, τις φωτογραφίες που ανεβάζετε πρέπει να είναι η υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Περιττό να πούμε ότι οι εικόνες των προϊόντων σας είναι απολύτως απαραίτητες για τη μετατροπή των περιστασιακών αγοραστών σε αγοραστές και μακροπρόθεσμους πελάτες. για αυτόν τον λόγο, πρέπει συνηθίστε να ανεβάζετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που μεταφέρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας. Η ομοιομορφία είναι το κλειδί κατά το σχεδιασμό του θέματος του καταστήματός σας, προσπαθήστε να κάνετε όλες τις εικόνες σας να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και σχήματα, κατά προτίμηση τετράγωνες.

Οι εικόνες που ανεβάζετε δεν πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη σειρά, αλλά η ταξινόμησή τους σε συλλογές είναι μια καλή πρακτική που πρέπει να συνηθίσετε. Οι συλλογές είναι ομάδες προϊόντων που οι αγοραστές μπορεί να βρίσκουν πιο ενδιαφέροντα όταν εμφανίζονται μαζί παρά όταν είναι ξεχωριστά.

Στην ιδανική περίπτωση, οι συλλογές πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τη λογική λιανικής. για παράδειγμα, ένα κατάστημα με άδεια για την πώληση merch εμπορευμάτων NBA �� μπορεί να κάνει συλλογές για κάθε ομάδα ή μπορεί να αποτελείται από αντικείμενα που είναι προς πώληση ή μπορούν να ομαδοποιηθούν με συνέδρια κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ … Βασικά, οποιοσδήποτε συνδυασμός προϊόντα στα οποία θα έδιναν προσοχή οι αγοραστές.

Η ουσία των συλλογών είναι ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους αγοραστές που προτιμούν μια πιο φιλική εμπειρία από την περιήγηση σε έναν κατάλογο προϊόντων ένα στοιχείο κάθε φορά. Αυτές οι συλλογές μπορούν να τοποθετηθούν στα μενού πλοήγησης του θέματος σας για εύκολη πρόσβαση.

Τιμολόγηση, καλάθι αγορών και απόθεμα

Αυτή είναι ίσως η πιο τεχνική πτυχή της δημιουργίας της επιχείρησής σας στο Shopify, αλλά είναι ακόμα πολύ πιο εύκολο από το να το κάνετε μέσω της αγοράς FBA τρίτων κατασκευαστών στο Amazon. Η τιμολόγηση των προϊόντων σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το Amazon που σας προσφέρει χαμηλότερες τιμές με ειδικές προσφορές στα Prime μέλη του και μπορείτε να ελέγχετε πλήρως πότε τα προϊόντα πωλούνται.

Υπάρχουν μόνο τρία πεδία τιμολόγησης που μπορείτε να διαχειριστείτε από τον πίνακα διαχείρισης: τιμή, σύγκριση και χρέωση φόρων. Όσον αφορά το τελευταίο, θα πρέπει να ερευνήσετε τους νόμους περί εμπορίου και λιανικής που αντιστοιχούν στις δικαιοδοσίες στις οποίες σκοπεύετε να κάνετε επιχειρήσεις, και μην ξεχνάτε ότι η είσπραξη φόρων επί των πωλήσεων σημαίνει ότι θα πρέπει να τους αποστείλετε σε μια αρχή εσόδων..

Το πεδίο τιμών είναι αυτονόητο εκτός αν θέλετε να δείξετε στους αγοραστές ότι λαμβάνουν έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το “Συγκρίνετε στην τιμήΠεδίο, καθώς θα ενθαρρύνει τους αγοραστές να κινηθούν γρήγορα προς το καλάθι αγορών και τα τμήματα πληρωμών.

Η διαδικασία επιλογής πύλης πληρωμής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη περισσότερα από προμήθειες και τέλη συναλλαγής. Αρκετοί νέοι θα επιλέξουν Shopify Payments, και αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Ωστόσο, εάν πουλάτε αξεσουάρ iPhone, για παράδειγμα, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε το Apple Pay έτσι ώστε οι αγοραστές να αισθάνονται άνετα αφού κάνουν κλικ στην επιλογή αναχώρησης στην ενότητα καλάθι αγορών. Το PayPal είναι μια άλλη δημοφιλής πύλη και μπορεί να σας φανεί βολικό εάν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύετε να λάβετε τις πληρωμές σας ή εάν έχετε ήδη έναν λογαριασμό εμπόρου PayPal.

Τουλάχιστον, η πύλη επιλογής πληρωμής θα πρέπει να δέχεται MasterCard και Visa, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε μια λύση που μπορεί επεξεργαστείτε μάρκες κρυπτογράφησης, όπως το Bitcoin, για να φιλοξενήσει πιο εξελιγμένους – ή έναστρη μάτια – αγοραστές. �� ��

Επιλογή πύλης πληρωμής Shopify

“Άλλο” για εύρεση και ενεργοποίηση της ψευδούς πύλης για δοκιμές. Θα βρείτε τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτού του εργαλείου δοκιμών, το οποίο θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικής κάρτας που έχει ρυθμιστεί από το Shopify για το σκοπό αυτό..

Πέρα από το καλάθι αγορών, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε θέματα αποθέματος και αποστολής. Τα ηλεκτρονικά βιβλία και άλλα ψηφιακά προϊόντα που δεν απαιτούν φυσική παράδοση θα πρέπει να επισημαίνονται ως τέτοια, διασφαλίζοντας ότι το κατάλληλο πλαίσιο ελέγχου δεν είναι επισημασμένο και μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή μέσα στο “Απογραφή και παραλλαγέςΕνότητα της σελίδας των προϊόντων σας.

Αντικείμενα που δεν απαιτούν παράδοση δεν θα χρειαστεί να εισάγετε βάρη αποστολής. Ωστόσο, όλα τα άλλα είδη θα. Εάν ο κατάλογος προϊόντων σας είναι μικρός, η ζύγιση κάθε αντικειμένου και η εισαγωγή των αντίστοιχων δεδομένων είναι εύκολη. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, καλύτερα να λάβετε αυτές τις πληροφορίες από τον κατασκευαστή ή τον διανομέα.

Τα βάρη προϊόντων συνδέονται με τις τιμές αποστολής, τις οποίες μπορείτε να ορίσετε από το “Ρυθμίσεις” και “ΑποστολήΕνότητα του πίνακα διαχείρισης. Μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε ένα μεγαλύτερο απόθεμα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σύστημα αρίθμησης μονάδας διατήρησης αποθεμάτων (SKU) για χάρη του οργανισμού και ίσως να είναι ευκολότερο να προσθέσετε νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας ένα αρχείο τιμών διαχωρισμένων με κόμμα (.csv), από την οποία μπορείτε να κατεβάσετε τη σωστή δομή Shopify από το “Εισαγωγή“Επιλογή στο”Προσθέστε ένα προϊόνΜενού.

Συστήματα αποθέματος Shopify

Κατά τη ρύθμιση του συστήματος αποθέματός σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση γραμμωτών κωδικών προϊόντων ως αριθμούς SKU, εκτός εάν τους έχετε αποκτήσει εσείς οι ίδιοι. Οι κατασκευαστές προϊόντων, οι εφευρέτες και οι αποκλειστικοί διανομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους γραμμωτούς κωδικούς που παραγγέλνουν για τα μοναδικά τους αντικείμενα ως SKU, επειδή έχουν έλεγχο λιανικής επί των αντικειμένων τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους εμπόρους τρίτων.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά SKU για διαχείριση είναι αλφαριθμητικά. μερικά γράμματα από την επωνυμία ακολουθούμενα από τρεις αριθμούς θα πρέπει να είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια ακολουθία που θα διευκολύνει την ανάλυση των αναφορών λιανικής δραστηριότητας.

Αντιστοίχιση τομέα στο κατάστημά σας

Όλα τα νέα καταστήματα λαμβάνουν διευθύνσεις myshopify.com κατά τη δημιουργία. Πριν μεταβείτε ζωντανά στο κατάστημά σας, θα θελήσετε να προσθέσετε έναν τομέα, κατά προτίμηση έναν τομέα που θα χρησιμοποιήσετε για σκοπούς μάρκετινγκ και προώθησης.

Όταν είστε έτοιμοι για αυτό το βήμα, οι επιλογές σας θα περιλαμβάνουν τη σύνδεση, τη μεταφορά ή την αγορά ενός νέου τομέα. Εάν ορίσετε την τελευταία επιλογή, λάβετε υπόψη ότι θα ασχοληθείτε με τον καταχωρητή τομέα και τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας που ο Shopify έχει επιλέξει ως επιχειρηματικούς συνεργάτες και ενδέχεται να μην προσφέρουν απαραίτητα αυτό που ψάχνετε..

εκχώρηση τομέα στο shopify

Το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι πάντα να αποκτήσετε τον τομέα καταστήματος μόνοι σας και γι ‘αυτό πρέπει να αξιολογήσετε διαφορετικούς καταχωρητές τομέα βάσει κριτικών που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Φυσικά, η επιλογή του σωστού ονόματος για τον τομέα καταστήματός σας είναι ζωτικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να σκεφτείτε να κάνετε τη σωστή κλήση.

Για να συνδέσετε έναν τομέα, μεταβείτε στον πίνακα διαχείρισης καταστήματος και κάντε κλικ ή πατήστε Διαχειριστής – Ρυθμίσεις – Τομείς. Μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στον διαχειριστή φιλοξενίας ιστού cPanel για να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις DNS έτσι ώστε να ταιριάζουν με το Shopify, που είναι 23.227.38.32.

Τελικές σκέψεις στο Shopify

Είτε είστε νέοι στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου είτε προέρχεστε από το Amazon Marketplace, θα βρείτε το Shopify ως μια ολοκληρωμένη λύση. Καθώς μπορείτε να μαζέψετε από αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, ξεκινώντας από το μηδέν είναι εύκολο – μόλις νιώσετε άνετα και αρχίσετε να κοιτάζετε κάτω από την κουκούλα, θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή.

Παρόλο που το Shopify είναι ως επί το πλείστον γνωστό ως λύση για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, η πραγματικότητα αυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου cloud είναι ότι μπορεί να χειριστεί τα πάντα, από μια αλυσίδα παραγωγής έως την εισερχόμενη εφοδιαστική και από την προηγμένη αποστολή έως την εξερχόμενη εφοδιαστική. Το κατάστημά σας μπορεί να κλιμακωθεί σημαντικά εάν οι πωλήσεις σας αρχίσουν να ανεβαίνουν στα ύψη, αν και ίσως χρειαστεί να διατηρήσετε τις υπηρεσίες ενός προγραμματιστή μόλις φτάσετε σε αυτό το επίπεδο.

Παρόλο που αυτή η πλατφόρμα έχει αναδυθεί όσον αφορά την αναγνώριση από μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, οι υποψήφιοι χειριστές καταστημάτων δεν πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στο SEO για την προώθηση των πωλήσεων. Σχεδόν όλες οι επιτυχίες του Shopify περιλαμβάνουν έξυπνες και εργατικές καμπάνιες διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το dropshipping στο Shopify?

ΕΝΑ: Το επιχειρηματικό μοντέλο dropshipping υποστηρίζεται έντονα. Στην πραγματικότητα, εφαρμογές όπως το Oberlo το καθιστούν πολύ εύκολο να το κάνετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς απογραφή προϊόντων ή ακόμη και αποθήκη.

Ο συνεργάτης Shopify Oberlo

Ανάλογα με τη μέθοδο dropshipping που επιλέγετε, η αποστολή και ο χειρισμός θα γίνεται από τον επιχειρηματικό συνεργάτη με πολύ λογικό κόστος.

Ε: Χρειάζεστε άδεια για να ξεκινήσετε την πώληση στο Shopify?

ΕΝΑ: Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε άδεια για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια επωνυμία και θέλετε να κερδίσετε εισόδημα πέρα ​​από ένα συγκεκριμένο επίπεδο που θα προκαλέσει φορολογία, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν λογιστή ή νομικό επαγγελματία για να συζητήσετε θέματα συμμόρφωσης. Σε άλλες περιπτώσεις, οι τύποι προϊόντων που σκοπεύετε να πουλήσετε ενδέχεται να απαιτούν την απόκτηση αδειών και πιστοποιητικών από ρυθμιστικές υπηρεσίες σε ορισμένες δικαιοδοσίες.

Ε: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πληρωθείτε από το Shopify?

ΕΝΑ: Οι πληρωμές μπορούν να πιστωθούν στο PayPal ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό μόλις 24 ώρες μετά την εκκαθάριση μιας συναλλαγής αγοράς, αλλά ίσως θέλετε να τους δώσετε μερικές ημέρες.

Ε: Τι είναι ένας συνεργάτης Shopify?

ΕΝΑ: Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες εμπόρου και λιανικής για χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου αυτής της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι προτιμώμενοι επιχειρηματικοί εταίροι. Ορισμένοι συνεργάτες προσφέρουν υπηρεσίες ανάπτυξης, εφαρμογές για να βελτιώσουν την εμπειρία διαχείρισης καταστημάτων, αποστολή, επεξεργασία πληρωμών και άλλα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author