Λεπτομερής ανάλυση των εξόδων ανάπτυξης ιστότοπων

προγραμματιστής ιστότοπουΣήμερα, σχεδόν όλοι χρειάζονται έναν ιστότοπο. Εάν είστε επιχείρηση, χρειάζεστε έναν ιστότοπο για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας. δεν έχει σημασία αν είσαι τόσο μεγάλη όσο η Walmart ή αν είσαι επιχειρηματίας ξεκινώντας μια δική σου μικρή επιχείρηση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο για να συνδεθείτε με τους θαυμαστές του χόμπι σας ή να επιδείξετε το περιεχόμενο του χόμπι σας στο διαδίκτυο. Πολλά περισσότερα χρησιμοποιούν τους δικούς τους ιστότοπους ως ιστολόγια και προσελκύουν ακόλουθους, ειδικά αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή καλλιτέχνες κάποιου είδους.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πλήρως τι χρειάζεται ή το κόστος για την κατασκευή ενός ιστότοπου από το μηδέν. Ενώ οι προσωπικοί ιστότοποι είναι πιο συνηθισμένοι από ποτέ, είναι δύσκολο να δούμε εκ των προτέρων όλο το κόστος της ανάπτυξης ιστότοπων λόγω του πόσο περίπλοκη είναι πραγματικά η διαδικασία.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εμβαθύνουμε στο συνολικό κόστος της ανάπτυξης ιστότοπων από την αρχή έως το τέλος και θα παρέχουμε μια γενική εκτίμηση, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν αποφασίσετε να φτιάξετε ή να παραγγείλετε τον δικό σας ψηφιακό χώρο. Ας αρχίσουμε!

Contents

Τι επηρεάζει το κόστος ανάπτυξης ενός ιστότοπου?

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το συνολικό κόστος του ιστότοπού σας για την ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης τέσσερις προσωπικές πτυχές που μπορεί να κάνουν τον ιστότοπό σας φθηνότερο ή ακριβότερο να αναπτυχθεί.

Χρήματα

Προφανώς, πόσα χρήματα έχετε στη διάθεσή σας για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ιστότοπού σας καθορίζει τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία του, τον τύπο του ιστότοπου που μπορείτε να δημιουργήσετε και τους τύπους πόρων που είναι διαθέσιμοι. Περισσότερα χρήματα σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ακριβό ιστότοπο με δυνητικά μεγαλύτερες αποδόσεις και λιγότερα χρήματα σημαίνει ότι είστε περιορισμένοι στα εργαλεία θα έχετε στη διάθεσή σας όλα μαζί.

Ωστόσο, ο νομισματικός παράγοντας είναι στην πραγματικότητα ευκολότερος να εργαστείς στις περισσότερες περιπτώσεις, επειδή είναι ο πιο ευέλικτος. Μπορείτε πάντα να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ή να αναβάλλετε την κατασκευή του ιστότοπού σας έως ότου έχετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Οι άλλοι δυνητικά επηρεαστικοί παράγοντες δεν είναι σχεδόν τόσο ευέλικτοι.

χρόνος

ώρα για την ανάπτυξη ιστοσελίδωνΟ χρόνος που πρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας επηρεάζει επίσης το συνολικό κόστος ανάπτυξης. Μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια σας δίνουν επιπλέον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος έχει κατασκευαστεί σωστά και δεν έχει σημαντικά σφάλματα ή ελαττώματα.

Συντομότερα χρονικά πλαίσια μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα σε ακριβή βοήθεια ή εργαλεία ή ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για να διορθώσετε σωστά τον ιστότοπό σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες σας.

Επιπλέον, οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια που προσλαμβάνετε για τη δημιουργία ή τη συμπλήρωση του ιστότοπού σας θα χρεώσει πιθανότατα υψηλότερο τέλος, εάν βρίσκεστε σε χρονικό περιορισμό. Κοστίζει περισσότερο για την πρόσληψη ενός προγραμματιστή ιστού για τη δημιουργία του ιστότοπού σας σε δύο εβδομάδες από ό, τι για την πρόσληψη για την κατασκευή του ιστότοπού σας σε δύο μήνες.

Σε μία περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να αναβάλουν άλλα έργα και να δώσουν προτεραιότητα στα δικά σας, κοστίζοντας τους εισόδημα από άλλους πελάτες. Από την άλλη, έχουν αρκετό χρόνο για να εξισορροπήσουν τον ιστότοπό σας με άλλα έργα και μπορούν να σας χρεώσουν με χαμηλότερο κόστος.

Τεχνογνωσία

Εάν έχετε την τεχνική τεχνογνωσία για να δημιουργήσετε μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής ή του υλικού backend για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια αντί να αγοράσετε αυτές τις πτυχές του εαυτού σας. Η τεχνική τεχνογνωσία κοστίζει χρόνο και πιθανώς χρήματα, ανάλογα με το εάν έχετε πτυχίο στο θέμα της δημιουργίας ιστοσελίδων. Αλλά θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει έμμεσα χρήματα στο έργο του ιστότοπού σας αργότερα.

Σημείωση: Η επιλογή ενός γνωστού δημιουργού ιστότοπων θα κάνει τη δαπανηρή διαδικασία πολύ φθηνότερη από ό, τι θα ήταν όταν προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή

Φυσικά, μπορείτε πάντα να μάθετε πώς να δημιουργείτε πολλές πτυχές του ιστότοπού σας, ακόμα κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αυτό, απαιτεί να έχετε πολύ χρόνο στα χέρια σας για να κατανοήσετε τόσο τις βασικές όσο και τις πολυπλοκότητες του θέματος προτού αρχίσετε να χτίζετε τον ιστότοπό σας με σοβαρότητα. Όπως μπορείτε να δείτε, η ανταλλαγή είναι με την πάροδο του χρόνου, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα μέσω της δικής σας τεχνικής τεχνογνωσίας.

Δεξιότητες σχεδιασμού

δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδωνΜπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ή να πληρώσετε περισσότερα χρήματα ανάλογα με τις δικές σας δεξιότητες σχεδίασης. Εάν δεν έχετε το σχεδιαστικές δυνατότητες για να κάνουν τον ιστότοπό σας ελκυστικό και οπτικά αποτελεσματικό για τους επισκέπτες σας, τότε θα πρέπει να προσλάβετε κάποιον που το κάνει, αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό για τον ιστότοπό σας.

Το αντίστροφο ισχύει επίσης. μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα εάν κάνετε όλα τα στοιχεία σχεδίασης μόνοι σας, αν και αυτό σας κοστίζει επιπλέον χρόνο.

Συνολικά, η μείωση του κόστους για την πλήρη ανάπτυξη ενός ιστότοπου σε έναν μόνο αριθμό είναι μια άσκηση απογοήτευσης. Υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές για να ληφθούν υπόψη που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό κόστος. Ας αναλύσουμε λοιπόν κάθε κομμάτι ενός έργου ανάπτυξης ιστότοπων και καταλήξουμε στο γενικό κόστος για κάθε ένα.

Σχεδίαση

διαδικασία σχεδιασμούΤο στάδιο σχεδιασμού για τον ιστότοπό σας δεν σας κοστίζει απαραίτητα ούτε ένα δολάριο. Αλλά σας κοστίζει στο χρόνο, και όσο περισσότερο ξοδεύετε για τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να ξοδέψετε στο έργο στο σύνολό του ή τόσο περισσότερα χρήματα θα πρέπει να ξοδέψετε για να αντισταθμίσετε τον χαμένο χρόνο.

Το πλεονέκτημα να αφιερώνετε πολύ χρόνο στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας είναι ότι είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα αργότερα ή δυσκολίες στο σχεδιασμό.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός του ιστότοπού σας από πάνω προς τα κάτω συνιστάται πάντα εάν σκοπεύετε να προσλάβετε εξωτερική βοήθεια. Θα μπορείτε να δώσετε λεπτομερείς οδηγίες στους εργαζομένους σας, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να δημιουργήσουν κάτι που δεν λειτουργεί για τις ανάγκες σας.

Επί πλέον, Ο εμπεριστατωμένος σχεδιασμός του ιστότοπού σας σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβή προϋπολογισμό για το συνολικό κόστος ανάπτυξης του ιστότοπου. Είναι σαν να χτίζεις διαφορετικούς τύπους σπιτιών. τα φθηνότερα σπίτια είναι συνήθως μικρότερα και δεν έχουν τόσα δωμάτια ή ανέσεις, ενώ τα μεγαλύτερα σπίτια με περισσότερα και τα δύο κοστίζουν απαραίτητα περισσότερο.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα σχέδιο για το συνολικό ποσό των επισκεπτών που μπορείτε να περιμένετε για τον ιστότοπό σας, καθώς αυτό επηρεάζει το μέγεθος του χώρου διακομιστή και των πόρων που χρειάζεστε για να φιλοξενήσετε αξιόπιστα τον ιστότοπο.

Συνολικά, αν και η φάση σχεδιασμού της ανάπτυξης του ιστότοπού σας δεν σας κοστίζει χρήματα, μην περιορίζετε το κόστος του χρόνου. Είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος ολόκληρης της διαδικασίας.

Συνολικό κόστος: 0 $, αλλά σημαντικός χρόνος.

Σχέδιο

Το επόμενο στάδιο ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι ο σχεδιασμός. Σε αυτήν τη φάση, θα διαλέξετε τα στοιχεία που αποτελούν το πραγματικό εσωτερικό του ιστότοπού σας, τη διάταξή του και τη χρήση του για τους επισκέπτες σας. Υπάρχουν πολλές πτυχές που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό κόστος.

Μέγεθος

Για αρχάριους, οι περισσότεροι ιστότοποι που είναι μεγαλύτεροι καταλήγουν επίσης να κοστίζουν περισσότερο τόσο λόγω των πόρων του διακομιστή όσο και λόγω του επιπλέον χρόνου που απαιτείται για το σχεδιασμό πολλαπλών σελίδων και για να βεβαιωθείτε ότι αλληλεπιδρούν κατάλληλα μεταξύ τους, ακόμη και αν αρκετές σελίδες είναι ουσιαστικά αντίγραφα. Οι μικρότεροι ιστότοποι είναι πιο γρήγοροι και φθηνότεροι σε πολλές περιπτώσεις, αν και το κόστος ανά σελίδα μπορεί να κυμαίνεται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τα στοιχεία σχεδίασης σε αυτές τις σελίδες και τη συνολική λειτουργικότητά τους.

Για παράδειγμα, ένα βασικό ιστολόγιο με πέντε σελίδες μπορεί να σας κοστίσει μόνο έως 1000 $, ενώ ένας πιο περίπλοκος ιστότοπος με 12 σελίδες θα μπορούσε να σας κοστίσει αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Τύπος

επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίουΟ τύπος του ιστότοπου που δημιουργείτε υπαγορεύει απαραιτήτως τους τύπους χαρακτηριστικών και λειτουργιών που πρέπει να συμπεριλάβετε στην αρχιτεκτονική του ιστότοπου, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετείτε τους επισκέπτες ή τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου χρειάζονται σελίδες αγορών, ψηφιακά καλάθια αγορών και επιπλέον προστασία για τους πελάτες σας.

Υπάρχουν τέσσερις ευρείες κατηγορίες ιστότοπων για τις οποίες ενδέχεται να πληρώσετε

 • Ενημερωτικές, μικρές επιχειρήσεις ή ιστολόγιο: αυτές οι ιστοσελίδες είναι οι μικρότερες και συνήθως εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς για άτομα ή μικρές ομάδες επισκεπτών ή πελατών. Τρέχουν συνήθως μεταξύ τριών σελίδων και 16 σελίδων ανάλογα με την ακριβή χρήση τους. Μπορείτε να περιμένετε αυτούς τους τύπους ιστότοπων να σας προσφέρουν μερικές χιλιάδες δολάρια, εάν θέλετε να έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από έναν ανάδοχο ή ένα πρακτορείο.
 • Εταιρικός: αυτοί οι ιστότοποι έχουν δημιουργηθεί για μια εταιρεία και ενδέχεται να περιλαμβάνουν έως 25 έως 75 σελίδες ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας και τις πληροφορίες που παρέχονται. Αυτά συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 10.000 και 40.000 $ ανάλογα με την πολυπλοκότητα.
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου ή διαδικτυακά καταστήματα που μπορούν να έχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες προϊόντα, απαιτώντας την ανάπτυξη πολλών σελίδων αγορών, σελίδων εξυπηρέτησης πελατών, καλαθιών αγορών και άλλων. Αυτά μπορούν να κοστίσουν οπουδήποτε μεταξύ μερικών χιλιάδων δολαρίων και 50.000 $ ανάλογα με το μέγεθός τους. Μεγάλο μέρος αυτού του κόστους οφείλεται στις απαιτήσεις ανάπτυξης για να γίνει ένας ιστότοπος ασφαλές κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.
 • Εφαρμογή ιστότοπου / ιστότοπου βάσει βάσης δεδομένων: αυτοί οι ιστότοποι είναι ενημερωτικοί πόροι από τους οποίους ωφελούνται άλλοι ιστότοποι και μεμονωμένοι χρήστες. Ως εκ τούτου, χρειάζονται καλούς πόρους διακομιστή και ασφάλεια, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συλλογή, τη συλλογή, την οργάνωση και τη διαγραφή δεδομένων σε άλλους χρήστες. Μπορούν εύκολα να κοστίσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οποιοσδήποτε ιστότοπος που περιλαμβάνει πολυμέσα, όπως βίντεο, λειτουργίες συνομιλίας ή διαδραστικές παρουσιάσεις, θα είναι πιο δαπανηρός από τους ιστότοπους χωρίς αυτούς τους τύπους διεπαφών. Το συνολικό κόστος μπορεί να ποικίλει δραματικά. Ορισμένες λειτουργίες πολυμέσων είναι μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια συνολικά λόγω του μεγέθους τους, ενώ άλλες μπορούν να σας προσφέρουν έως και 10.000 $, ειδικά αν χρειάζεστε ένα νέο κουτί πολυμέσων σε κάθε σελίδα.

Συνολικό κόστος: 300 $ – 15.000 $

Κατασκευή

Αφού σχεδιάσετε κάθε πτυχή του ιστότοπού σας, μπορείτε στη συνέχεια να προχωρήσετε στη φάση κατασκευής της διαδικασίας. Σε αυτήν τη φάση, θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για την κατασκευή του ιστότοπού σας τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, καθώς και να σχεδιάσετε αποτελεσματικές διεπαφές χρήστη.

Κατασκευή UI

Πρέπει να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, καθώς και ένα γενικό θέμα που φέρνει τους ανθρώπους στον ιστότοπό σας και που προσελκύει την προσοχή τους, ώστε να μην φύγουν αμέσως. Η κατασκευή διεπαφής χρήστη είναι εξίσου σημαντική με τα άλλα στοιχεία της δημιουργίας τοποθεσιών. Περιλαμβάνει λεπτομερή έρευνα για το κοινό-στόχο σας, καθώς και σε βάθος ανάλυση των ανταγωνιστών σας, ώστε να μην δημιουργείτε κάτι που να είναι άμεσο αντίγραφο ενός άλλου ιστότοπου. Αντ ‘αυτού, θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα δυνατά σημεία των ανταγωνιστών σας και να τα κάνετε δικά σας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε ένα “wireframe” και ένα γενικό πρωτότυπο της διεπαφής χρήστη και να το δείξετε σε λίγα άτομα, ώστε να γνωρίζετε εάν πρέπει να προχωρήσετε. Η δημιουργία μιας διεπαφής χρήστη συνολικά μπορεί να σας αποφέρει μεταξύ 500 και αρκετών χιλιάδων δολαρίων ανάλογα με το μέγεθος και τον χρόνο που παρέχεται στον προγραμματιστή ή την εταιρεία σας.

Ανάπτυξη διεπαφής

ανάπτυξη ιστοσελίδων front-endΜετά τη διεπαφή χρήστη, θα πρέπει να δημιουργήσετε τη διεπαφή του ιστότοπού σας. Το εμπρόσθιο μέρος του ιστότοπού σας είναι οτιδήποτε μπορεί να δει και να αλληλεπιδράσει ένας επισκέπτης, και γι ‘αυτό έρχεται μετά το περιβάλλον χρήστη. Περιλαμβάνει τα πάντα, από εικόνες και πολυμέσα έως στυλ δρομέα έως κουμπιά εγγραφής έως πεδία και διαδικασίες σύνδεσης.

Θα θέλατε δημιουργήστε κάτι που να ανταποκρίνεται και να είναι φιλικό προς τον χρήστη, καθώς και κάτι που είναι ευχάριστο στο μάτι. Αυτό το κομμάτι κατασκευής μπορεί εύκολα να σας κοστίσει αρκετές χιλιάδες δολάρια εάν δεν έχετε τις δεξιότητες ή το χρόνο να το κάνετε μόνοι σας.

Ανάπτυξη Back-End

Αφού το front-end είναι, φυσικά, ανάπτυξη back-end. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη όλου του λογισμικού και άλλου κώδικα που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί σωστά. Όταν κάποιος βάζει τα στοιχεία σύνδεσής του, πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας αρχιτεκτονική ιστοτόπου για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται ομαλά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την ενοποίηση του ιστότοπού σας με υπηρεσίες τρίτων και εργαλεία επεξεργασίας δεδομένων.

Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα πιο περίπλοκα μέρη της φάσης κατασκευής και μπορεί να σας κοστίσει πάνω από 3000 $ έως 15.000 $.

Χαρακτηριστικά

Οι δυνατότητες που συμπεριλαμβάνετε στον ιστότοπό σας επηρεάζουν απαραίτητα το συνολικό κόστος του. Τα διαδραστικά μέσα είναι μια από τις πιο σημαντικές και ελκυστικές δυνατότητες που μπορείτε να παρέχετε για τον ιστότοπό σας και πολλές εταιρείες περιλαμβάνονται ως προεπιλεγμένη επιλογή, επειδή είναι τόσο καλή στο να διατηρείτε τα άτομα στον ιστότοπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα διαδραστικά μέσα μπορούν να είναι μικρά βιντεοπαιχνίδια, οπτικά εφέ που επιτρέπουν στους επισκέπτες να κάνουν κλικ σε διαφορετικές επιλογές ή ακόμη και διαδραστικά συστήματα συνομιλίας. Ωστόσο, τα διαδραστικά μέσα είναι πολύ χρονοβόρα και απαιτούν πόρους, οπότε μπορεί εύκολα να κοστίσει έως 10.000 $.

Ίσως θέλετε επίσης να επενδύσετε σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου εάν δεν δημοσιεύετε σε μια προκαθορισμένη πλατφόρμα όπως το WordPress. Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου επιτρέπουν σε εσάς και την ομάδα σας να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε κώδικα. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Επιπλέον, κάθε σελίδα που προσθέτετε στον ιστότοπό σας αυξάνει το συνολικό συνολικό κόστος του έργου σας. Δεν είναι ασυνήθιστο για μια σελίδα να κοστίζει 100 $ ή περισσότερα από μόνη της, ανάλογα με το περιεχόμενο που τη γεμίζει.

Αναφέραμε προηγουμένως το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά για άλλη μια φορά, η προσθήκη αυτής της λειτουργικότητας στον ιστότοπό σας αυξάνει σημαντικά τη συνολική τιμή ζήτησης. Οι δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου περιλαμβάνουν συστήματα επεξεργασίας πληρωμών, κάρρα αγορών, επιλογές πληρωμής, σελίδες προϊόντων και επίσης ελέγχουν σελίδες όπου οι πελάτες μπορούν να αφήσουν τα σχόλιά τους. Μπορεί να χρειαστείτε πολύ περιεχόμενο ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση τον αριθμό των προϊόντων που θέλετε να πουλήσετε ή να προβάλετε. Ως εκ τούτου, και το χαρακτηριστικό του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να φτάσει έως και 20.000 $ ή περισσότερα ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Τέλος, πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία ή υπηρεσίες ενοποίησης βάσεων δεδομένων. Με λίγα λόγια, αυτά συγκεντρώνουν τα δεδομένα που συλλέγετε για τους επισκέπτες ή τους πελάτες σας και τα τοποθετούν σε έναν μόνο πόρο που μπορείτε να ανακτήσετε από εσάς ή άλλα άτομα στην ομάδα σας ή στην επιχείρησή σας. Είναι μια επιτακτική δυνατότητα για πολλές εταιρείες και σοβαρές μάρκες στο διαδίκτυο, οπότε οι περισσότερες εταιρείες καταλήγουν να προσθέτουν αρκετές χιλιάδες δολάρια στο συνολικό κόστος τους, ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της βάσης δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας ένα Website Builder

λογότυπο wix vs wordpressΥπάρχουν δύο κύριες επιλογές όσον αφορά τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, όπως το WordPress ή το Wix, και να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα προκαθορισμένα στοιχεία και συσκευές τους ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο που δημιουργήσατε από εσάς ή άλλο άτομο ή ομάδα ειδικευμένη σε αυτήν την τέχνη.

Η χρήση ενός προγράμματος δημιουργίας ιστότοπων είναι μακράν η φθηνότερη επιλογή και η πρόσβαση στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων συχνά περιλαμβάνεται σε πολλά πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι δημιουργοί ιστότοπων σας επιτρέπουν “Drag-and-drop” διαφορετικά στοιχεία μιας σελίδας ιστότοπου, όπως παράθυρα διαλόγου ή πλαίσια περιεχομένου, στη θέση τους χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προετοιμασίας ή σύστημα ανάρτησης. Κατασκευάζουν βασικά το wireframe για τον ιστότοπό σας και σας επιτρέπουν να συμπληρώσετε το περιεχόμενο ή να προσαρμόσετε διαφορετικά widget ή πλαίσια περιεχομένου όπως κρίνετε κατάλληλο.

Είναι σχετικά διαισθητικό και μπορεί να σας κοστίσει μόνο έως μερικές εκατοντάδες δολάρια συνολικά. Ίσως χρειαστεί να πληρώσετε μερικές επιπλέον χρεώσεις βάσει θεμάτων ή προσθηκών πολυμέσων. κάθε οικοδόμος ιστοτόπων είναι διακριτικά διαφορετικό, και μερικά είναι σίγουρα καλύτερα από άλλα.

Σημείωση: Υπάρχουν ποιοτικοί δωρεάν ιστότοποι, αλλά οι premium είναι κυρίως πιο χρήσιμοι

Χρήση προσαρμοσμένου ιστότοπου / Κατασκευασμένος από προγραμματιστή

Εναλλακτικά, η κατασκευή ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου που δημιουργείται από έναν προγραμματιστή ή έναν οργανισμό σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι πολύ πιο ακριβό.

Οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές ιστού μπορούν να βρεθούν σχετικά εύκολα χάρη στην πληθώρα των ανεξάρτητων ιστότοπων πρόσληψης και των δικτύων περιεχομένου που διατίθενται αυτές τις μέρες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι που δημιουργούν τον ιστότοπό σας αφού τους δοθεί μια πρόταση εργασίας και το ποσό που ενδέχεται να ζητήσουν για τις υπηρεσίες τους μπορεί να ποικίλλει έντονα. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ελεύθερους επαγγελματίες να χρεώνουν αρκετές χιλιάδες δολάρια για τη δημιουργία ενός πλήρους ιστότοπου από το μηδέν, με ακόμη υψηλότερες τιμές εάν πρέπει να σχεδιάσουν και να σχεδιάσουν τον ιστότοπο επίσης.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερη ιδέα να πληρώνετε για πιο ακριβά freelancers που έχουν μια καλή ποικιλία εργασίας κάτω από τη ζώνη τους ή στο χαρτοφυλάκιό τους από ό, τι είναι να φθηνά και να προσλάβετε έναν φθηνό freelancer που δεν ξέρει τι κάνουν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσλάβετε ένα γραφείο σχεδιασμού ιστοσελίδων. Αυτές είναι επαγγελματικές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων που λειτουργούν παρόμοια με έναν ελεύθερο επαγγελματία. τους δίνετε μια πρόταση και συνεργάζονται μαζί σας για να ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες και να χτίσουν τον ιστότοπό σας όταν είστε ικανοποιημένοι. Το πλεονέκτημα της χρήσης τους μέσω ενός ελεύθερου επαγγελματία φαίνεται στο χρόνος και λεπτομέρεια. Δεδομένου ότι διευθύνουν μια ομάδα αρκετών δεκάδων ή εκατοντάδων ατόμων, μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερους και πιο περίπλοκους ιστότοπους πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από έναν ελεύθερο επαγγελματία που μπορεί να εργάζεται μόνος του.

Το μειονέκτημα είναι ότι είναι πολύ πιο ακριβά. Πολλές εταιρείες σχεδιασμού ιστοσελίδων ανώτερου επιπέδου χρεώνουν σε δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο από το μηδέν.

Φυσικά, η τελευταία επιλογή είναι να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας μόνοι σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Αυτό είναι θεωρητικά εντελώς δωρεάν, αλλά πρέπει να πληρώσετε για τη φιλοξενία διακομιστών και άλλα στοιχεία. Σας κοστίζει επίσης πολύ χρόνο και μπορεί να μην αξίζει τον κόπο αν δεν έχετε τις δεξιότητες και την εμπειρία για να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικό ιστότοπο, ούτως ή άλλως.

Συνολικό κόστος: Πάνω από 10.000 $, ανάλογα με τον εργαζόμενο που χρησιμοποιήθηκε και τις λειτουργίες που εφαρμόστηκαν.

Φιλοξενία / Άλλες δαπάνες

Όταν έχετε τον δικό σας ιστότοπο, πρέπει είτε να έχετε τους δικούς σας διακομιστές που συνδέονται στο Διαδίκτυο ή, πιο συχνά, να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού. Αυτό επιτρέπει σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας αποθηκεύοντας τα δεδομένα σας σε διακομιστές που είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στον Ιστό.

Υπηρεσία φιλοξενίας

φιλοξενία ιστοσελίδωνΠληρώνετε για υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού ουσιαστικά ενοικιάζοντας χώρο διακομιστή με μηνιαία ή ετήσια χρέωση. Ο τύπος και η ποιότητα της υπηρεσίας φιλοξενίας του ιστότοπού σας μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα, όπως:

 • τους πόρους του διακομιστή σας, όπως αποθηκευτικός χώρος ή εύρος ζώνης
 • τους χρόνους φόρτωσης για τους επισκέπτες σας. Οι καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας επιτρέπουν την πιο γρήγορη φόρτωση σελίδας
 • widget ή πρόσθετα που αυξάνουν ή επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας

Συνολικά, ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων σας έχει μεγάλη σημασία για τη συνολική επιτυχία και ποιότητα της προσπάθειάς σας στον ιστότοπό σας. Η φιλοξενία ιστοσελίδων μπορεί να κοστίζει οπουδήποτε μεταξύ 20 και αρκετών χιλιάδων δολαρίων ετησίως βάσει των αναγκών πόρων διακομιστή. Υπάρχουν διάφοροι βασικοί τύποι υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων που μπορούμε να αναλύσουμε:

Κοινή φιλοξενία

Αυτός είναι ο πιο βασικός τύπος φιλοξενίας ιστοσελίδων και σας επιτρέπει να νοικιάσετε χώρο που μοιράζεστε με άλλα άτομα στον ίδιο διακομιστή. Δεν έχετε έναν τόνο εύρους ζώνης για πόρους διακομιστή, αλλά τα πακέτα συνδρομής τους είναι συνήθως πολύ προσιτά και συχνά συνοδεύονται από κατασκευαστές ιστότοπων ή άλλα προνόμια.

Μεταξύ αυτών, είναι τα καλύτερα πακέτα φιλοξενίας για μικρά ιστολόγια ή άλλους ιστότοπους που δεν χρειάζεται να παρέχουν κορυφαία απόδοση για χιλιάδες επισκέπτες όλη την ώρα. Οι κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας κοστίζουν οπουδήποτε μεταξύ 20 και 300 $ ετησίως

Φιλοξενία WordPress

Θα βλέπετε συχνά την ένδειξη φιλοξενία “WordPress”. αυτό είναι το ίδιο με την κοινή φιλοξενία, αλλά με προεγκατεστημένο το WordPress. Αυτά τα πακέτα φιλοξενίας συχνά περιλαμβάνουν επιπλέον προνόμια ή λειτουργίες ειδικά για χρήστες WordPress και κοστίζουν περίπου στην ίδια τιμή με τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας.

VPS-φιλοξενία-ca

Φιλοξενία VPS (εικονικός ιδιωτικός διακομιστής)

Αυτός ο τύπος φιλοξενίας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε χώρο διακομιστή με άλλους πελάτες, αλλά σας δίνει επιπλέον πόρους από αυτόν τον διακομιστή λόγω μαγείας λογισμικού – ο διακομιστής διαχωρίζεται σε «εικονικούς» διακομιστές για κάθε χρήστη.

Είναι ουσιαστικά ένα καλό μέσο ανάμεσα στο να έχετε τον δικό σας διακομιστή και να διατηρείτε το κόστος χαμηλότερο όπως με μια κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας. Αυτά τα πακέτα κοστίζουν μεταξύ 200 και 700 $ ετησίως.

Αφιερωμένη φιλοξενία

Η ποιοτική φιλοξενία διακομιστή είναι η πιο δαπανηρή από όλες τις επιλογές, αλλά δίνει στον ιστότοπό σας ή στην εταιρεία σας το δικό του διακομιστή και όλους τους πόρους που συνοδεύουν. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η μόνη πραγματική επιλογή για μεγάλες διαδικτυακές επιχειρήσεις ή ιστότοπους πολυμέσων που δέχτηκαν χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα. Οι αποκλειστικοί διακομιστές μπορούν να κοστίζουν μεταξύ $ 1000 και 25.000 $ ετησίως.

Τομέα

Εκτός από τη φιλοξενία ιστού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις σχετικά μικρότερες χρεώσεις για το όνομα τομέα σας. Με λίγα λόγια, ο τομέας σας είναι η διαδικτυακή ταυτότητα του ιστότοπού σας που αφορά μόνο εσάς και την επωνυμία σας. Ο τομέας σας παραμένει μοναδικός παρόλο που άλλοι ιστότοποι μπορούν να έχουν ονόματα παρόμοια με τα δικά σας.

Για να αποκτήσετε αυτό το πλεονέκτημα, πρέπει να αγοράσετε το όνομα τομέα και να το καταχωρίζετε κάθε χρόνο. Είναι σημαντικό να έχετε ένα όνομα τομέα για να διατηρήσετε μια σταθερή επωνυμία στο Διαδίκτυο και εδραιώστε την αξιοπιστία τόσο με τους επισκέπτες σας όσο και με την Google. κατατάσσει ιστότοπους με τα δικά τους ονόματα τομέα πιο ανταγωνιστικά, καθιστώντας το απαραίτητο χαρακτηριστικό για σοβαρές διαδικτυακές επιχειρήσεις ή ιστότοπους που θέλουν να αναπτυχθούν.

Το επίσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τις διαδικτυακές διαφημίσεις. Το όνομα τομέα σας καθορίζει πού κατευθύνονται οι επισκέπτες όταν κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας. Εάν δεν διασφαλίσετε τον ατομικό σας τομέα, σημαίνει ότι ενδέχεται να πάνε κάπου αλλού, σπαταλώντας αυτά τα διαφημιστικά δολάρια.

Μπορείτε να αγοράσετε και να καταχωρήσετε ένα όνομα τομέα από πολλές από τις ίδιες εταιρείες φιλοξενίας που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας όπως περιγράψαμε παραπάνω. Τα ονόματα τομέα κοστίζουν από 1 έως περίπου 15 $ ανάλογα με τη δημοτικότητα του ονόματος ή την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

Σχετίζεται με: Πώς να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

SSL

SSL ή Secure Sockets Layer, Η πιστοποίηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ της ιστοσελίδας. Η πιστοποίηση SSL προστατεύει τον ιστότοπό σας και τους επισκέπτες σας προστατεύοντας τα ευαίσθητα δεδομένα τους. Είναι ένα τόσο κοινό και βασικό μέτρο ασφαλείας που εμφανίζεται ακόμη και στη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε επισκέπτης που σταμάτησε από τον ιστότοπό σας μπορεί να δει εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι ασφαλής.

Αυτό είναι επίσης σημαντικό επειδή το GDPR πρόσφατα έθεσε αρκετούς περιορισμούς σε ιστότοπους που πραγματοποιούν διεθνές εμπόριο, αλλά δεν λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων των χρηστών τους. Πραγματικά πρέπει να έχετε πιστοποίηση SSL εάν θέλετε να συνεργαστείτε με πελάτες στην ΕΕ και πέραν αυτών των ημερών. Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να θεωρήσουν ότι το κόστος πιστοποίησης SSL είναι αναγκαία για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ακόμα κι αν δεν είστε κάτοχος ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, θα επωφεληθείτε από την αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει αυτή η πιστοποίηση.

Τα πιστοποιητικά SSL μπορούν να προέρχονται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ή από άλλους προμηθευτές ή υπηρεσίες. Είναι επίσης δυνατό να λάβετε δωρεάν πιστοποίηση SSL, αν και τα πιστοποιητικά SSL επί πληρωμή είναι συνήθως καλύτερα για συνολική ασφάλεια, όπως προηγμένα μοντέλα κρυπτογράφησης. Τα πιστοποιητικά SSL μπορούν να κοστίσουν, επομένως, 0 $ ή έως και 1000 $ ετησίως, με μεγαλύτερους ιστότοπους με μεγαλύτερες ανάγκες ασφάλειας που απαιτούν υψηλότερο κόστος.

Σημείωση: Εάν η ασφάλεια αποτελεί βασικό μέλημα (όπως θα έπρεπε), τα υψηλής ποιότητας πρόσθετα ασφαλείας θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Συνολικό κόστος: 100 $ περίπου ανά μήνα, έως 1000 $ δολάρια το μήνα.

SEO / Περιεχόμενο

Ακόμα και μετά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, δεν θα είναι πολύ χρήσιμο σε κανέναν, εκτός εάν το γεμίσετε με περιεχόμενο και κάνετε αυτό το περιεχόμενο βελτιστοποιημένο για τους επισκέπτες της μηχανής αναζήτησης. Εδώ μπαίνει το παιχνίδι SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Γραπτό περιεχόμενο

Όταν γεμίζετε τον ιστότοπό σας με περιεχόμενο, το κόστος για αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα του περιεχομένου που χρειάζεστε, καθώς και την ποιότητα και τον τύπο του περιεχομένου.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν περιεχόμενο είτε γραμμένο από τους ιδιοκτήτες τους είτε δημιουργούς είτε γραμμένο από επαγγελματίες ανεξάρτητους copywriters. Η σύνταξη του δικού σας περιεχομένου είναι προφανώς δωρεάν, αλλά μπορεί να καταναλώσει σημαντικό χρονικό διάστημα, ειδικά όταν εξετάζετε την έρευνα, τη μορφοποίηση και την επεξεργασία.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες copywriters μπορούν να βρεθούν είτε σε ελεύθερη χωρητικότητα είτε ως μέρος ενός ειδικού πρακτορείου copywriting. Το Copywriting που παρέχεται από έναν ελεύθερο επαγγελματία μπορεί να είναι εξαιρετικά φθηνό ή πολύ ακριβότερο ανάλογα με την ποιότητα που θέλετε.

Η ανεξάρτητη copywriting που πληρώνεται με το κάτω μέρος των τιμών βαρελιού ενδέχεται να γεμίσει με τυπογραφικά λάθη ή λάθη. Εν τω μεταξύ, οι κορυφαίοι ανεξάρτητοι copywriters χρεώνουν περισσότερα για κάθε σελίδα περιεχομένου που δημιουργούν, αλλά συνήθως συνοδεύονται από πρόσθετους συνδέσμους, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και έξυπνη δέσμευση λέξεων-κλειδιών σε όλο το περιεχόμενο. Όλα αυτά μπορούν να κάνουν αυτό το περιεχόμενο πιο ελκυστικό για τους αλγόριθμους κατάταξης αναζήτησης Google και πιο αποτελεσματικό να προσελκύσει επισκέπτες για τον ιστότοπό σας.

Τα πρακτορεία Copywriting έχουν ομάδες συγγραφέων που συνεργάζονται σε περιεχόμενο για ιστότοπους. Αυτό τους καθιστά μια πολύ καλύτερη επιλογή αν χρειαστεί να συμπληρώσετε έναν μεγαλύτερο ιστότοπο με δεκάδες σελίδες σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, επαγγελματικό copywriting είτε από ελεύθερο επαγγελματία είτε από πρακτορείο copywriting θα σας κοστίσει οπουδήποτε μεταξύ 20 και 500 $ ανά σελίδα με βάση τον τύπο και την ποσότητα του περιεχομένου. Φροντίστε να το λάβετε αυτό υπόψη κατά τον υπολογισμό του τελικού κόστους του ιστότοπού σας.

Άλλο περιεχόμενο

Επιπλέον, εάν πρέπει να δημιουργήσετε βίντεο, μουσική ή άλλο περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και αυτά τα κόστη. Το κόστος δημιουργίας ενός βίντεο είναι ουσιαστικά μη μετρήσιμο λόγω των μυριάδων παραγόντων που δημιουργούν βίντεο.

SEO

βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησηςΗ βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης συνεπάγεται την εμφάνιση περιεχομένου που χρησιμοποιεί έξυπνα λέξεις-κλειδιά που αναζητήθηκαν χωρίς να εμφανιστεί ως ρομποτικό. αυτή η πρακτική ονομάζεται συχνά “γέμιση λέξεων-κλειδιών”.

Η σύνταξη του περιεχομένου σας με έναν ελκυστικό τρόπο και η δέσμευση συνδέσμων, τόσο στις δικές σας σελίδες και προϊόντα όσο και σε άλλους ιστότοπους με τους οποίους σχηματίζετε δίκτυο επισκεπτών, μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να φαίνεται πιο ελκυστικός στους αλγόριθμους αποτελεσμάτων αναζήτησης Google και να σας βοηθήσει να κερδίσετε επισκέπτες με αυτόν τον τρόπο.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης επεκτείνει επίσης την τοποθέτηση σελίδας και την ανάπτυξη ιστότοπων. Ως εκ τούτου, υπάρχουν copywriters ή άλλοι προγραμματιστές ιστότοπων που διαθέτουν σετ δεξιοτήτων βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και ενδέχεται να σας χρεώσουν για να τα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, βελτιστοποίηση εικόνας ή συμπίεση αρχείων.

Αυτό μπορεί κοστίζει οπουδήποτε μεταξύ 700 και αρκετών χιλιάδων δολαρίων το μήνα; είναι πιο ακριβό εάν προσθέτετε συνεχώς νέο περιεχόμενο και θέλετε να παραμείνετε σχετικοί και είναι λιγότερο ακριβό εάν δεν ενημερώνετε τόσο συχνά τον ιστότοπό σας.

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει σημαντικό χρονικό διάστημα, ειδικά εάν το κάνετε σε συνδυασμό με τη σύνταξη του δικού σας αντιγράφου.

Συνολικό κόστος: 100 $ ανά σελίδα έως 500 $ ανά σελίδα κατά την παράθεση περιεχομένου, SEO, σύνδεσης κ.λπ..

Εμπορία

Μόλις ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας και το γεμίσετε με περιεχόμενο, οι πιθανότητες είναι καλές που θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο μάρκετινγκ του ιστότοπού σας για να έχετε αρκετούς επισκέπτες για να ταξιδέψουν τους αλγόριθμους αναζήτησης Google και να ωθήσει τον ιστότοπό σας στην πρώτη σελίδα . Αυτό περιλαμβάνει μάρκετινγκ περιεχομένου, μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων και μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μάρκετινγκ περιεχομένου

μάρκετινγκ περιεχομένου

Διαφήμιση των αναρτήσεων ιστολογίου σας ή άλλου περιεχομένου απευθείας στο κοινό-στόχο σας μέσω διασύνδεσης με παρόμοιους ιστότοπους ή διαφήμισης του περιεχομένου σας με άλλα μέσα, όπως διαφημίσεις banner.

Μπορείτε να νοικιάσετε μια υπηρεσία μάρκετινγκ περιεχομένου ή να ξοδέψετε τα δικά σας διαφημιστικά δολάρια, δίνοντας πληροφορίες για τον ιστότοπό σας στο ευρύτερο Διαδίκτυο για αρκετές χιλιάδες δολάρια το μήνα, έως και 10.000 $, εάν εκτελείτε έναν πραγματικά μεγάλο ιστότοπο με τόνους περιεχομένου.

Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων

Τόσο απλούστερο όσο και πιο προσιτό. περιλαμβάνει είτε πρόσληψη κάποιου για να κάνει το μάρκετινγκ για εσάς ή να το κάνετε μόνοι σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εσείς ή ο έμπορος κοινωνικών μέσων θα αφιερώσετε χρόνο σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και θα αλληλεπιδράσετε περισσότερο με τους οπαδούς σας και θα προσελκύσετε νέους οπαδούς για να αυξήσετε τις επισκέψεις στον ιστότοπό σας και να δημιουργήσετε υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Εάν επιλέξετε να προσλάβετε κάποιον για να το κάνετε αυτό για εσάς, το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων μπορεί να κοστίσει αρκετές εκατοντάδες έως και $ 2000 ανά μήνα.

Μάρκετινγκ μέσω email

Η φθηνότερη επιλογή, αν και συχνά απαιτεί ο ιστότοπός σας να διαθέτει μια λειτουργία ενημερωτικών δελτίων ή λίστας email. Με το μάρκετινγκ μέσω email, αποστέλλετε ένα εβδομαδιαίο ή μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο ή email που προβάλλει το νέο σας περιεχόμενο ή τη διαφήμιση για τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει μόνο λίγα δολάρια το μήνα έως και 1000 $ ανά μήνα, εάν κάνετε μια πραγματικά τεράστια καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνολικό κόστος: 300 $ – 1000 $ δολάρια ανάλογα με την προσέγγιση μάρκετινγκ.

Συντήρηση

συντήρηση ιστότοπουΗ κατασκευή του ιστότοπού σας και η συμπλήρωσή του με ποιοτικό περιεχόμενο είναι μόνο μέρος της μάχης. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας μακροπρόθεσμα, η οποία συνεπάγεται τη διατήρηση της λειτουργίας τους και την ευχαρίστηση των επισκεπτών σας, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο διακοπής..

Θυμηθείτε, εάν ο ιστότοπός σας πέσει, αυτός είναι πολύτιμος χρόνος στον οποίο θα μπορούσατε να προσελκύσετε επισκέπτες και μετατροπές!

Τα καλά νέα είναι ότι Η συντήρηση της ιστοσελίδας είναι ένα από τα χαμηλότερα έξοδα σε σύγκριση με όλους τους άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη ενός ιστότοπου. Η συντήρηση του ιστότοπου μπορεί να επεκταθεί σε:

 • απόκτηση νέων πόρων διακομιστή καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία σας
 • εναλλαγή διακομιστών για διακομιστή υψηλότερης χωρητικότητας εάν ο ιστότοπός σας αναπτυχθεί επιτυχώς
 • εκτέλεση τακτικών σφαλμάτων ή ενημερώσεων ασφαλείας
 • δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας διακομιστή
 • χειρισμός παραπόνων ή παραπόνων πελατών

Ωστόσο, εσείς ή η ομάδα σας μπορείτε να αναμένετε να πληρώνετε αρκετές εκατοντάδες δολάρια έως 1500 $ ετησίως για όλες τις ανάγκες συντήρησης του ιστότοπού σας. Λάβετε υπόψη ότι το συνολικό κόστος συντήρησής σας ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά εάν χρειαστεί να αλλάξετε διακομιστές για παρόχους φιλοξενίας γρήγορα ή κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης ή εάν οι διακομιστές ή ο ιστότοπός σας χρειάζονται άμεσες επισκευές λόγω μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Το κόστος μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο εάν ένας χάκερ καταφέρει να κρατήσει ευαίσθητα δεδομένα χρήστη και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον ιστότοπό σας, απαιτώντας ανακατασκευή.

Συνολικό κόστος: 200 $ – 1500 $ ετησίως ανάλογα με το μέγεθος της ιστοσελίδας, τις ανάγκες διακομιστή κ.λπ..

Περίληψη

Όπως μπορείτε να δείτε, η μείωση του κόστους που πρέπει να αναμένετε να πληρώσετε για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός ιστότοπου είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων, όπως:

 • το προσωπικό σας επίπεδο δεξιοτήτων
 • τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε
 • το ποσό του περιεχομένου που θέλετε να τοποθετήσετε στον ιστότοπο
 • τους πόρους διακομιστή που χρειάζεστε για τον ιστότοπο
 • πόσους επισκέπτες λαμβάνει ο ιστότοπος
 • πόση συντήρηση απαιτεί ο ιστότοπος

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας δεν θα είναι τόσο μεγάλος, μπορείτε να ξεφύγετε με κάποια φθηνή φιλοξενία κορυφαίας γραμμής και να μειώσετε σημαντικά τα έξοδα. Για το σκοπό αυτό, είναι συχνά πιο έξυπνο να υπολογίζετε τους μέσους όρους για το κόστος του ιστότοπού σας με βάση το μέγεθος και τον τύπο τους. Κάναμε μια ανάλυση για εσάς παρακάτω.

Ιστοσελίδα / Blog για μικρές επιχειρήσεις

 • Αναμένετε να πληρώσετε τουλάχιστον $ 500- $ 10.000 αρχικά. Αυτό περιλαμβάνει τη λογιστική για να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας για τη χαμηλότερη εκτίμηση.
 • Αναμένετε να πληρώνετε μεταξύ $ 200 και $ 1000 ετησίως για ετήσιες δαπάνες συντήρησης.

Ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου

 • Αναμένετε να πληρώσετε έως και 3000 $ για καταστήματα με περίπου 100 προϊόντα και άνω των 20.000 $ – 30.000 $ για καταστήματα με περισσότερα από 500-1000 προϊόντα.
 • Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ $ 5000 και 20.000 $ για ετήσιες δαπάνες συντήρησης.

Ιστότοπος εταιρικών / μεγάλων επιχειρήσεων

 • Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 10.000 και 40.000 $ για ιστότοπους υψηλής ποιότητας για να αυξήσετε τα ποσοστά επιχειρήσεων και μετατροπών, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ στο υψηλότερο σημείο.
 • Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ $ 2000 και 20.000 $ για ετήσιες δαπάνες συντήρησης.

Ιστότοπος βάσει βάσης δεδομένων

 • Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ $ 5000 και $ 50.000 για την αρχική κατασκευή τοποθεσιών και τη συλλογή / συλλογή δεδομένων.
 • Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 10.000 και 60.000 $ για ετήσιες δαπάνες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένης πρόσθετης ασφάλειας και συντήρησης διακομιστή για την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Τελικά, το κόστος της ιστοσελίδας σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο βοήθειας που προσλαμβάνετε, την ποιότητα που θέλετε για τον ιστότοπό σας και τον χρόνο που είστε διατεθειμένοι να βυθίσετε τον εαυτό σας όσον αφορά το σχεδιασμό, τον σχεδιασμό και την κωδικοποίηση.

Μπορείτε πάντα να μειώσετε την τιμή με το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας με τη δική σας προσπάθεια ή αναζητώντας εξαιρετικές προσφορές σε πράγματα όπως υπηρεσίες φιλοξενίας ή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω ποσά ως γενικές οδηγίες και εύρη αντί για σκληρούς και γρήγορους κανόνες, ειδικά επειδή η βιομηχανία ανάπτυξης ιστοσελίδων αλλάζει συνεχώς.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή τύχη!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author