Κοινές ευπάθειες ιστότοπου

Το 2018 μαρτυρεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχουν δει ποτέ: παραβιάσεις στο Marriott Group, Equifax, Yahoo και Facebook είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων. Προσθέστε σε αυτό το αυξημένο επίπεδο παρέμβασης στις εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο και είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια κρίση.

Αυτό ήταν σαφές εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν θα το ξέρετε από τα στατιστικά.

Αντ ‘αυτού, το 2020 οι ιστότοποι φαίνονται λιγότερο ασφαλείς.

Η Ptsecurity διαπίστωσε ότι, στο τέλος του 2018, η ευπάθεια των εφαρμογών ιστού αυξήθηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια μείωσης: διαπίστωσαν ότι Το 67% των εφαρμογών ιστού είχαν ευπάθειες υψηλής ασφάλειας στο τέλος του 2018, με την πιο συνηθισμένη να είναι ανεπαρκής εξουσιοδότηση, αυθαίρετη μεταφόρτωση αρχείων, διαδρομή διέλευσης και έγχυση SQL.

Το 2020, αυτό η τάση φαίνεται να συνεχίζεται. Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλειδώσετε τον εαυτό σας μέσα, να αποσυνδέσετε από το Διαδίκτυο και να μην κάνετε ποτέ ξανά ανθρώπινη επαφή… θα σας συνιστούσαμε.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να αποφύγετε τις περισσότερες από τις ευπάθειες που αναφέρονται παρακάτω εγκαθιστώντας ένα τείχος προστασίας και περιηγηθείτε στον Ιστό μόνο όταν συνδέεστε μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τις καλύτερες υπηρεσίες VPN στον Καναδά για να επιλέξετε μία που να ταιριάζει σε εσάς.

Ωστόσο, ας δούμε τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Η οικονομία του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Πρώτον, ας ρίξουμε μια ματιά στο μέγεθος της οικονομίας του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

 1. Η συνολική νομισματική αξία του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, ειδικά δεδομένου ότι πολλές εταιρείες διατηρούν μυστικά τις επιτυχημένες παραβιάσεις. Ωστόσο, η έρευνα της Accenture διαπίστωσε ότι οι άμεσες και έμμεσες επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.
 2. Κοιτάζοντας την άλλη πλευρά του νομίσματος, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Global Market Insights θέτει το μέγεθος της αγοράς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2024.
 3. Στις ΗΠΑ, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα σημαντικό νεροχύτη για κυβερνητικά κεφάλαια. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2020 που κυκλοφόρησε ο Λευκός Οίκος, η κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των υποδομών ζωτικής σημασίας το 2020. Πρόκειται για αύξηση 4,1% το 2018.
 4. Αυτοί είναι τεράστιοι αριθμοί και οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να συνεχίσουν. Η Juniper Research διαπίστωσε ότι το 2018, ο μέσος όρος μικρών επιχειρήσεων ξόδεψε λιγότερα από 500 $ ετησίως στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
 5. Το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων των ΜΜΕ στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι επίσης ανησυχητικό, επειδή το SCORE διαπίστωσε ότι οι ΜΜΕ αποτελούν το στόχο του 43% όλων των κυβερνοεπιθέσεων.
 6. Όσον αφορά τον εντοπισμό και την αναφορά παραβιάσεων, σημειώνουμε πρόοδο, αλλά όχι πολλά. Ο μέσος χρόνος για την αναφορά παραβιάσεων δεδομένων το 2020 ήταν 49,6 ημέρες, σύμφωνα με το Risk Based Security. Αυτό είναι λίγο καλύτερο από τις 50+ ημέρες το 2018, είναι ακόμα ανησυχητικό.
 7. Στην ευρύτερη κλίμακα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται. Η ένατη ετήσια έρευνα σχετικά με το κόστος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από την Accenture διαπίστωσε ότι οι παραβιάσεις της ασφάλειας αυξήθηκαν κατά 11% το 2018 και ότι αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί έως το 2020.
 8. Η ίδια έρευνα εξέτασε επίσης μακροπρόθεσμα την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και διαπίστωσε ότι είχαν αυξηθεί κατά 67% τα τελευταία πέντε χρόνια..

Το κόστος των Hacks

Η τεράστια κλίμακα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, και οι τεράστιοι αριθμοί που εμπλέκονται, μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι τα θύματα των hacks – άτομα, εταιρείες, ακόμη και κυβερνήσεις – μπορούν να ξεχαστούν. Ας δούμε λοιπόν τις πραγματικές επιπτώσεις του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

 1. Η Ετήσια Έκθεση Εγκλήματος για το Cybersecurity Ventures για το 2020 θέτει ορισμένους αριθμούς στις συνέπειες των παραβιάσεων για τις επιχειρήσεις. Διαπίστωσαν ότι οι ζημίες στον κυβερνοχώρο αναμένεται να κοστίσουν στις επιχειρήσεις 6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2021, αριθμός που επισημαίνουν «αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία».
 2. Από αυτά τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, οι ζημιές ransomware είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες. Η Cybersecurity Ventures λέει ότι το κόστος του ransomware θα φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2021.
 3. Σύμφωνα με την παγκόσμια μελέτη της Accenture, το μέσο κόστος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για οργανισμούς εκτιμάται σε 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τα θύματα

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των εταιρειών. Αλλά οι επιτυχημένες παραβιάσεις μπορούν επίσης να έχουν σοβαρές συνέπειες για τεράστιο αριθμό καταναλωτών.

 1. Ας ξεπεράσουμε ένα πράγμα: οι ΗΠΑ είναι ο νούμερο ένα στόχος των κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με έρευνα του Norton. Αυτό μπορεί να είναι ένα στατιστικό στοιχείο όπου οι πολίτες των ΗΠΑ είναι λιγότερο από περήφανοι που είναι το # 1.
 2. Στις ΗΠΑ, περισσότερο από το 60% των πολιτών έχουν εκτεθεί σε διαδικτυακή απάτη, σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου CPA.
 3. Η ετήσια έρευνα για το έγκλημα του Gallup φαίνεται λίγο πιο βαθιά και διαπίστωσε ότι η κλίμακα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ είναι τρομακτική. Το 23% των Αμερικανών αναφέρουν ότι αυτοί, ή κάποιος που γνωρίζουν, είναι το άμεσο θύμα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
 4. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων πέφτει θύμα από έναν μικρό αριθμό τεράστιων παραβιάσεων δεδομένων. Το 2018, σύμφωνα με μια έκθεση της RBS, μόλις 12 παραβιάσεις δεδομένων αποκάλυψαν περισσότερα από τα τρία τέταρτα όλων των αρχείων που διακυβεύτηκαν εκείνο το έτος. Ο αριθμός των εγγραφών; Περισσότερα από 100 εκατομμύρια.
 5. Κοιτώντας προς το μέλλον, η Juniper Research ισχυρίζεται ότι 33 δισεκατομμύρια αρχεία ετησίως θα κλαπούν έως το 2021.

Έγκλημα στον κυβερνοχώρο ανά βιομηχανία

Ορισμένες βιομηχανίες είναι πιο πιθανό να είναι ο στόχος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από άλλες. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που εργάζονται με κρίσιμη υποδομή ή ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

 1. Προς το παρόν, οι κατασκευαστές και οι εταιρείες εξόρυξης είναι ευνοημένοι στόχοι. Μια έκθεση της Make UK και της AIG διαπίστωσε ότι το 48% των κατασκευαστών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στοχευθεί από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και σύμφωνα με την έκθεση κινδύνου ασφάλειας διαδικτύου της Symantec, το 38,4% των εταιρειών στη βιομηχανία εξόρυξης έχουν δει παρόμοιες επιθέσεις.
 2. Στο μέλλον, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης θα γίνονται όλο και περισσότερο στοχευμένες. Η Cybersecurity Ventures δήλωσε ότι αναμένουν ότι οι επιθέσεις εναντίον εταιρειών υγείας θα αυξηθούν πέντε φορές (ναι, πέντε φορές) έως το 2021.
 3. Σύμφωνα με την Έκθεση Κινδύνου Ασφάλειας Διαδικτύου της Symantec, ο δημόσιος τομέας επίσης στοχεύει όλο και περισσότερο. Ένα στα 302 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λήφθηκαν από δημόσιους υπαλλήλους το 2020 ήταν απάτη.
 4. Το κακόβουλο λογισμικό αυξάνεται επίσης, ιδίως στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο. Η Kaspersky Labs ενημέρωσε πρόσφατα τη λίστα των οικογενειών κακόβουλου λογισμικού, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους από 20 τύπους κακόβουλου λογισμικού ATM.

Οι κορυφαίοι Hacks

Τώρα για τη γκαλερί απατεώνων: τα μεγαλύτερα hacks του 2018 (και στις αρχές του 2020) και ο αριθμός των θυμάτων του καθενός.

 1. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο hack του 2018 ήταν εκτός ΗΠΑ. Ένα απίστευτο 1,5 δισεκατομμύριο Ινδοί πολίτες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά τους στοιχεία κατά τη διάρκεια μιας εισβολής στην εθνική βάση δεδομένων ταυτότητας της χώρας. Αυτό είναι σχεδόν όλοι στη χώρα.
 2. Στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη παραβίαση του 2020 ήταν επίσης η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία. Τον Μάρτιο, ένας ερευνητής ασφαλείας It βρήκε μια βάση δεδομένων με την ονομασία “Συλλογή 1”, η οποία περιείχε διευθύνσεις email και κωδικούς πρόσβασης 1,16 δισεκατομμυρίων ατόμων.
 3. Το Facebook φαίνεται να έχει σημαντική παραβίαση δεδομένων κάθε χρόνο και το 2020 δεν αποτελεί εξαίρεση. 540 εκατομμύρια αρχεία δημοσιοποιήθηκαν, σύμφωνα με έκθεση του Upguard.
 4. Η λίστα συνεχίζεται. Το Marriott Group αποκάλυψε τα προσωπικά στοιχεία 500 εκατομμυρίων χρηστών στα τέλη του 2018 και 340 εκατομμύρια αρχεία πελατών κυκλοφόρησαν σε παραβίαση από την Exactis, σύμφωνα με το CNET.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ευπάθειας στον ιστότοπο

Τώρα έχουμε κάποια ιδέα της κλίμακας του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ας δούμε την πιο κοινή πηγή τρωτών σημείων για επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς: τους ιστότοπούς τους.

Η εξέταση των πιο κοινών τρωτών σημείων του ιστότοπου το 2020 είναι ένα ελαφρώς καταθλιπτικό έργο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πιο κοινές (και οι πιο επικίνδυνες) ευπάθειες είναι αυτές που βρίσκονταν στον ίδιο κατάλογο το 2018, το 2008 και το 1988.

Αυτές είναι: επιθέσεις DDoS, μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, Man in the Middle Attacks και ανεπαρκώς ασφαλείς εφαρμογές Web.

Ας δούμε το καθένα ξεχωριστά.

Επιθέσεις DDoS

Οι επιθέσεις με κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS) είναι πιο συχνές από ποτέ, και εξακολουθούν να είναι η πιο δημοφιλής μορφή επίθεσης σε ιστότοπους.

 1. Δεδομένου αυτού, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 2018 είδε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS ποτέ. Ένας «πάροχος με έδρα τις ΗΠΑ», σύμφωνα με το NETSCOUT, ήταν ο στόχος μιας επίθεσης προβληματισμού / ενίσχυσης που έπληξε τον ιστότοπό τους με 1,7 terabyte κακόβουλων αιτημάτων ανά δευτερόλεπτο. Για κάποια προοπτική, αυτό είναι το ισοδύναμο εύρος ζώνης ροής 200.000 τηλεοπτικών εκπομπών HD ταυτόχρονα.
 2. Το DDoS ευθύνεται επίσης για μεγάλο μέρος του κόστους του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η ετήσια έκθεση Cyber ​​Security της Bulletproof από το 2020 διαπίστωσε ότι μια επίθεση DDoS κοστίζει συνήθως μεγάλες εταιρείες 2 εκατομμύρια δολάρια και μικρότερες εταιρείες 120.000 $.
 3. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα «κιτ επίθεσης» του DDoS, που διατίθενται για αγορά στο Dark Web, κοστίζουν περίπου 20 $, σύμφωνα με άρθρο του Ars Technica.
 4. Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για μια συσκευή, που συνδέθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο, για να επιτεθεί από ένα αίτημα DDoS είναι 5 λεπτά, σύμφωνα με το NETSCOUT.
 5. Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι γνωστά, αλλά οι επιθέσεις DDoS δείχνουν επίσης μερικές νέες δυνατότητες. Σύμφωνα με τον Kaspersky, για παράδειγμα, η Κίνα αντιπροσώπευε περισσότερο από το 50% των επιθέσεων DDoS στα τέλη του 2018.
 6. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι, με περισσότερες συσκευές IoT από ποτέ συνδεδεμένες στον Ιστό, η ισχύς των επιθέσεων DDoS είναι πιθανό να αυξηθεί. Η Gartner υπολόγισε ότι ο αριθμός των συσκευών IoT θα φτάσει τα 20,4 δισεκατομμύρια έως το 2020 και ότι αυτό θα κάνει τις επιθέσεις DDoS πιο επικίνδυνες από ποτέ.

Κακόβουλο λογισμικό

Το κακόβουλο λογισμικό εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το κακόβουλο λογισμικό είναι πιο κοινό από ποτέ.

 1. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εξακολουθεί να είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος διάδοσης κακόβουλου λογισμικού. Η CSO Online ανέφερε ότι το email είναι υπεύθυνο για τη διάδοση έως και 92% παρουσιών κακόβουλου λογισμικού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιστότοποι δεν είναι ευάλωτοι σε κακόβουλα προγράμματα.
 2. Τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα διανέμονται τώρα ως κακόβουλα σενάρια. Τα σενάρια PowerShell υπήρξαν από καιρό μια τεράστια πηγή ευπάθειας, αλλά η Symantec διαπίστωσε ότι η χρήση κακόβουλων σεναρίων Powershell αυξήθηκε κατά 1000% το 2018. Η ίδια αναφορά διαπίστωσε ότι τα σενάρια αποτελούν το 47,5% των κακόβουλων συνημμένων email.
 3. Το κακόβουλο λογισμικό επηρεάζει όλους τους τύπους συσκευών και μπορεί να αποτελέσει απειλή για ιστότοπους από φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphone. Στην πραγματικότητα, τα smartphone θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν η μεγαλύτερη πηγή κακόβουλου λογισμικού την επόμενη δεκαετία: το ransomware για κινητά αυξήθηκε κατά 33% lat χρόνο, σύμφωνα με τη Symantec.
 4. Το κακόβουλο λογισμικό είναι επίσης μια τεράστια απειλή για τις επιχειρήσεις. Το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει ειδικά σε επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 12% το 2020, όπως διαπίστωσε η Symantec.

Ο άνθρωπος στη μέση επιθέσεις

Μια σημαντική πηγή ευπάθειας στον ιστότοπο είναι ο άνθρωπος στη μέση των επιθέσεων. Για ιστότοπους με χαμηλή ασφάλεια, είναι σχετικά εύκολο για τους εισβολείς να εισάγονται μεταξύ πελατών και κατόχων ιστότοπων και να παρακολουθούν όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ τους.

Οι επιθέσεις του MITM, όπως είναι γνωστές, αυξάνονται επίσης.

 1. Για παράδειγμα, οι τεχνικές MITM συμμετείχαν στο 35% της εκμετάλλευσης ιστότοπων το 2018, σύμφωνα με το X-Force Threat Intelligence Index 2020 της IBM.
 2. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του πόσο απροετοίμαστες πολλές επιχειρήσεις είναι για επιθέσεις MITM. Το Netcraft διαπίστωσε, για παράδειγμα, ότι το 95% των διακομιστών HTTP ήταν ευάλωτοι στο MiTM το 2016 και ότι έκτοτε έχουν γίνει λίγα για να διορθώσουν αυτές τις ευπάθειες.
 3. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 10% των εταιρειών έχουν εφαρμόσει HSTS για τους ιστότοπούς τους, γεγονός που τους αφήνει ανοιχτές σε επιθέσεις. Η W3Techs πραγματοποίησε αυτήν την έρευνα και επίσης συνέστησε σε όλους τους ιστότοπους να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο το συντομότερο δυνατό.

Επιθέσεις εφαρμογών ιστού

Οι εφαρμογές ιστού αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος σχεδόν κάθε ιστότοπου και η αύξηση της χρήσης τους συνοδεύεται από παρόμοια αύξηση της εκμετάλλευσής τους. Σύμφωνα με έρευνα της Imperva, για παράδειγμα, περισσότερες από τις μισές εφαρμογές ιστού έχουν δημόσιο εκμεταλλεύσιμο που είναι διαθέσιμο για χάκερ και περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών των εκμεταλλεύσεων δεν έχουν λύση.

 1. Οι πιο συνηθισμένες μορφές επιθέσεων διαδικτυακών εφαρμογών, σύμφωνα με μια έκθεση της TrustWave, είναι αυτές που εκμεταλλεύονται δέσμες ενεργειών μεταξύ ιστότοπων (XSS), οι οποίες αποτελούσαν περίπου το 40% αυτών των επιθέσεων, και οι εγχύσεις SQL, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 24%.
 2. Οι ευπάθειες εφαρμογών Ιστού είναι επίσης εξαιρετικά συχνές. Η Acunetix διαπίστωσε ότι το 46% των ιστότοπων έχουν τέτοιου είδους ευπάθεια.
 3. Αυτός ο τύπος ευπάθειας ιστότοπων αυξάνεται επίσης. Οι επιθέσεις SQL injection και cross-site scripting αυξήθηκαν κατά 38% το 2018, σύμφωνα με έρευνα της Akamai. Το WordPress, το πιο δημοφιλές CMS μακράν, είναι ένας κοινός στόχος των εγχύσεων SQL, επειδή οι περισσότεροι δημοφιλείς κεντρικοί υπολογιστές WordPress χρησιμοποιούν SQL από προεπιλογή.
 4. Το Formjacking σημείωσε επίσης τεράστια αύξηση το 2018. Ο μέσος αριθμός ιστότοπων που διακυβεύτηκαν από τα form-jacking exploits ανά μήνα το 2018 ήταν 4818, σύμφωνα με τη Symantec.
 5. Σύμφωνα με το Acunetix, το 2% των εφαρμογών ιστού ήταν επίσης επιρρεπείς σε απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, κάτι που επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να εκτελέσει τον δικό του (κακόβουλο) κώδικα στα σενάρια του ιστότοπού σας. Και ενώ το 2% μπορεί να μην ακούγεται τόσο υψηλό, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ιστότοπων εκεί έξω, αυτό αντιπροσωπεύει έναν τεράστιο αριθμό ευάλωτων ιστότοπων.
 6. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειονότητα της διείσδυσης τοπικού δικτύου (LAN) το 2020 οφείλεται σε αδυναμίες εφαρμογών ιστού, σύμφωνα με έρευνα της Positive Technologies.

Η κατώτατη γραμμή

Και εκεί το έχουμε: η κλίμακα της ευπάθειας των ιστότοπων το 2020 και οι πιο κοινές μορφές εκμεταλλεύσεων.

Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι συγκλονιστικοί, αλλά επιβεβαιώνουν μια αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια. Η κλίμακα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, και αυτό που δεν μπορούμε να λύσουμε πουθενά.

Η λήψη ορισμένων βασικών μέτρων για την ασφάλεια του ιστότοπού σας μπορεί να περιορίσει την ευαισθησία σας σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις και ενδεχομένως να σώσει την επιχείρησή σας από αυτές. Και πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι – εάν χρησιμοποιείτε μια από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων στον Καναδά, θα βοηθήσουν παρέχοντας εργαλεία ασφαλείας που μπορούν να διατηρήσουν τον ιστότοπό σας ασφαλή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author