Κριτική φιλοξενίας IONOS – Καλό, αλλά όχι για όλους …

Αναθεώρηση ΙόνουΙστοσελίδα φιλοξενίας ιστοσελίδων IONOS

IONOS (προηγουμένως γνωρίζει ως 1&1) είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που περιλαμβάνει πολλά εργαλεία ιστότοπου.

Καλύπτουν τις περισσότερες από τις διαθέσιμες επιλογές φιλοξενίας, όπως κοινόχρηστη φιλοξενία, φιλοξενία VPS, φιλοξενία WordPress, φιλοξενία cloud και άλλα.

Αυτό, σε συνδυασμό με μερικές εξαιρετικές επιλογές υποστήριξης πελατών και αξιοπρεπή τιμολόγηση, έκανε το IONOS αγαπημένο στον κόσμο των υπηρεσιών φιλοξενίας.

Πόσο καλή είναι η φιλοξενία του IONOS; Για τους σκοπούς αυτής της κριτικής, καλύπτουμε κυρίως τις κοινές υπηρεσίες φιλοξενίας του IONOS.

Δοκιμάσαμε διάφορους παράγοντες όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η συνολική χρηστικότητα, ο χρόνος λειτουργίας της υπηρεσίας και περισσότεροι για να σας παρουσιάσουμε την πληρέστερη δυνατή αξιολόγηση.

Γενικές πληροφορίες & Επισκόπηση φιλοξενίας

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ: Συνιστάται
ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 649 χιλ (Μάρτιος 2020 έως Απρίλιος 2020)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 100% (Μάρτιος 2020 έως Απρίλιος 2020)
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Ζωντανή συνομιλία 24/7, Γνωσιακή βάση
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αποκλειστικό πιστοποιητικό SSL, Πίνακας ελέγχου, Δημιουργία ιστότοπων
ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Shared, VPS, WordPress, Cloud, Dedicated Server
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ: Όχι δωρεάν
ΤΙΜΗ: Ξεκινώντας από 1,00 $ / μήνα (ανανεώνεται στα 8,00 $ / μήνα)

Πλεονεκτήματα της χρήσης του IONOS Hosting

1. Αποκριτική υποστήριξη πελατών

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε για το IONOS ήταν οι επιλογές υποστήριξης πελατών.

Η υποστήριξη πελατών είναι μια τεράστια συμφωνία για σχεδόν οποιονδήποτε κλάδο.

Εάν κάνετε τα προς το ζην σας εντελώς έξω από τον ιστότοπό σας (που ισχύει για πολλούς σύγχρονους επιχειρηματίες), τότε πρέπει να εμπιστευτείτε ότι ο ιστότοπός σας θα είναι πάντα σε λειτουργία. Αλλά όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, πρέπει επίσης να εμπιστευτείτε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται τη φιλοξενία σας μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα για να επιλύσει το ζήτημα.

Το IONOS προσφέρει 24/7 ζωντανή συνομιλία και ένα διαδικτυακό κέντρο βοήθειας που διαθέτει πληθώρα άρθρων σε όλες τις βασικές υπηρεσίες τους.

Με τη ζωντανή συνομιλία τους, σας ζητούν να περιγράψετε την ερώτησή σας προτού συνδεθείτε. Στη συνέχεια, συνδυάζεστε αμέσως με έναν πράκτορα.

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, συνομιλήσαμε με τον Jean F.

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας Ionos

Οι απαντήσεις του Jean ήταν στιγμιαίες και πλήρεις. Δεν ένιωσα ποτέ ότι ασχολούμασταν με κάποιον που δεν μιλούσε άπταιστα Αγγλικά ή κάποιο είδος αυτόματου bot. Αυτό ήταν ένα πραγματικό άτομο που παρέχει απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Συνολικά, το επίπεδο εξυπηρέτησης ήταν φανταστικό. Αν θέλαμε να επιλέξουμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι απαντήσεις της θα μπορούσαν να ήταν πιο εγκάρδιες, αλλά συνολικά, ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με την επικοινωνία.

2. Ισχυρή ώρα λειτουργίας – 100%

Μία από τις πιο σημαντικές μετρήσεις που μετράμε όσον αφορά τους παρόχους φιλοξενίας είναι ο χρόνος λειτουργίας.

Πληρώνετε για να έχετε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο. Εάν λείπει ο χρόνος λειτουργίας και ο ιστότοπός σας πέφτει συνήθως, τότε η υπηρεσία φιλοξενίας σας έχει αποτύχει στον πιο κρίσιμο τομέα της.

Ο IONOS ισχυρίζεται ότι έχει χρόνο λειτουργίας 99,9%. Σύμφωνα με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τους, ο μόνος λόγος που δεν ισχυρίζονται ότι ο χρόνος λειτουργίας είναι 100% είναι ότι δεν είναι σε θέση να λογοδοτήσουν για φυσικές καταστροφές.

Στατιστικά χρόνου λειτουργίας και ταχύτητας IonosΜέσος χρόνος λειτουργίας IONOS | Δείτε στατιστικά

Και μέχρι στιγμής από τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει χρόνος λειτουργίας ήταν τέλειο 100%. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για δεδομένα μόνο δύο μηνών, επομένως δεν μπορούμε ακόμη να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, αλλά η αρχή ήταν πολλά υποσχόμενη. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τα στατιστικά τους με την πάροδο του χρόνου.

3. Καλή ταχύτητα φόρτωσης σελίδας

Ένας αργός ιστότοπος δεν είναι μόνο ενοχλητικός: όταν φορτώνει μια σελίδα πάνω από 5 δευτερόλεπτα, πάνω από το 25% των πιθανών επισκεπτών σας θα έχουν ήδη κοιτάξει αλλού

Γιατί αυτό?

Η απόδοση του ιστότοπου είναι μεγάλη υπόθεση όταν η Google εξετάζει τον ιστότοπό σας. Η πολύ σημαντική βαθμολογία SEO σας, η οποία καθορίζει την τοποθέτησή σας στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ο τέταρτος πιο σημαντικός παράγοντας κατάταξης SEO, πίσω από μόνο την ασφάλεια του ιστότοπου, την ανιχνευσιμότητα και τη φιλικότητα προς τα κινητά.

Επομένως, ένας αργός ιστότοπος αποτελεί άμεση απενεργοποίηση για τους επισκέπτες της Google και του ιστότοπου.

Ζούμε σε μια εποχή άμεσης επικοινωνίας και άμεσων πληροφοριών. Εάν καθυστερείτε, οι πιθανότητες είναι ότι ο χρήστης μπορεί να βρει έναν άλλο ιστότοπο με παρόμοιες πληροφορίες που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμπειρία τους.

Καθώς μειώνεται η ταχύτητα της σελίδας σας, ο ρυθμός εγκατάλειψης ανεβαίνει στα ύψη.

Ποσοστό εγκατάλειψης φόρτωσης σελίδας

Γι ‘αυτό είναι υπέροχο να βλέπουμε το IONOS να παράγει μια καλή μέση ταχύτητα φόρτωσης σελίδας 649 χιλ (0,65 δευτ.) Είναι ακόμη νωρίς για να κάνουμε συμπεράσματα ή ορισμένους ισχυρισμούς, αλλά είναι μια καλή αρχή. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αυτήν την κριτική καθώς συλλέγουμε περισσότερα δεδομένα.

Η Ionos παρουσίασε λεπτομερή χρόνο λειτουργίας και ταχύτηταΜέση ταχύτητα IONOS Μάρτιος 2020 – Απρίλιος 2020 | Δείτε στατιστικά

4. Δωρεάν ασφάλεια SSL

Η ασφάλεια είναι μια άλλη σημαντική πτυχή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας. Ευτυχώς, είναι ένας τομέας όπου υπερισχύει ο ΙΟΝΟΣ.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL GeoTrust Dedicated και πιστοποιητικό Wildcard SSL. Αυτό κρυπτογραφεί τον ιστότοπό σας για προηγμένη ασφάλεια, κάτι που θα σας βοηθήσει να αναπνέετε ανακούφιση όταν ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Απαιτείται πιστοποιητικό SSL για να έχετε έναν ιστότοπο HTTPS. Εάν η διεύθυνση URL ξεκινά με HTTP, η Google θα επισημάνει τον ιστότοπό σας ως μη ασφαλή. Επιπλέον, τα πιστοποιητικά SSL προστατεύουν τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών και του ιστότοπου. Αυτό βοηθά τους πελάτες σας να σας εμπιστεύονται περισσότερο, κάτι που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε επιχειρηματικής σχέσης

Το πιστοποιητικό GeoTrust Dedicated SSL περιλαμβάνεται στον διακομιστή, τα πακέτα Shared Hosting και τα πακέτα eShop για προγραμματιστές. Το πιστοποιητικό Wildcard SSL διατίθεται στάνταρ με όλα τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας Linux και Windows.

5. Δωρεάν τομέας και email με ορισμένα πακέτα

Οι επιπλέον παροχές είναι πάντα ωραίες. Μας αρέσει να βλέπουμε πακέτα φιλοξενίας να ρίχνουν κάποιες δυνατότητες μπόνους χωρίς κόστος όταν εγγραφείτε σε μία από τις πληρωμένες επιλογές τους.

Το IONOS προσφέρει στην πραγματικότητα δύο από τις πιο κοινές δωρεάν δυνατότητες, την εγγραφή τομέα και τις διευθύνσεις email.

Ένα όνομα τομέα είναι δωρεάν για ένα έτος με πακέτα Essential, Business και Expert Shared Hosting.

Όταν πρόκειται για έναν επώνυμο λογαριασμό email (μια άλλη ανάγκη εάν θέλετε να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε), τόσο τα πακέτα Linux όσο και τα Windows συνοδεύονται από λογαριασμούς email σε όλα τα επίπεδα. Οι συνδρομητές των Windows μπορούν να λάβουν μεταξύ 25 και 500 λογαριασμούς email, ενώ οι πελάτες Linux θα λάβουν μεταξύ 10 και 100 λογαριασμών. Όλα εξαρτώνται από το πακέτο που έχετε επιλέξει.

6. Βελτιωμένη διεπαφή χρήστη

Η IONOS δεν χρησιμοποιεί το κλασικό cPanel, αντ ‘αυτού, έχουν αναπτύξει το δικό τους προσαρμοσμένο backend. Για όσους έχουν συνηθίσει στο cPanel, μπορεί να προκαλεί σύγχυση και να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να το συνηθίσετε στην αρχή, αλλά συνολικά, είναι μάλλον εύκολο στη χρήση.

Διεπαφή χρήστη του Iono

Στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να διαχειριστείτε τομείς, πιστοποιητικά SSL, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας και ούτω καθεξής.

Η IONOS πρόσθεσε επίσης μια βελτιωμένη γραμμή αναζήτησης, όπου μπορείτε να βρείτε ρυθμίσεις και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προϊόντων πιο γρήγορα.

Υπήρξαν πολλά μικτά συναισθήματα από άλλους χρήστες σχετικά με τη διεπαφή του IONOS, ειδικά δεν είναι πολύ διαισθητικό σε σύγκριση με το cPanel. Φαίνεται όμως ότι ο IONOS έχει καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση της χρηστικότητας του ταμπλό και το έκανε πιο λογικό στη χρήση.

Μειονεκτήματα της χρήσης του IONOS Hosting

1. Η εγγραφή λογαριασμού είναι δυνατή μόνο σε περιορισμένο αριθμό χωρών

Ένα από τα πράγματα που για πρώτη φορά ίσως να μην παρατηρήσετε ούτε για το IONOS, είναι ότι μπορείτε να καταχωρήσετε τον λογαριασμό σας μόνο σε περιορισμένο αριθμό χωρών. Η πλειοψηφία των χωρών εκπροσωπείται, αλλά για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στην Κίνα και θέλετε να εγγραφείτε με το IONOS, δεν είναι δυνατό καθώς δεν περιλαμβάνεται στη λίστα τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλο που η IONOS ιδρύθηκε στη Γερμανία και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται ακόμη εκεί, μόνο ορισμένες από τις ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνται στη λίστα.

Λίγα παραδείγματα όπου δεν μπορείτε να εγγραφείτε στο IONOS:

 • Κίνα
 • Ιράν
 • Αίγυπτος
 • Μαρόκο
 • Μιανμάρ
 • Ευρώπη (Πολωνία, Ρουμανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, κ.λπ.)

Λοιπόν, μπορείτε να ελέγξετε πριν εγγραφείτε, εάν μπορείτε ακόμη να συνεχίσετε την εγγραφή στη χώρα σας.

2. Χωρίς δωρεάν μεταφορά ιστότοπου

Εάν μετεγκαθιστάτε τον ιστότοπό σας σε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού, ένας πολύ καλός τρόπος για να γλυκάρετε το pot είναι να προσφέρετε δωρεάν μεταφορά.

Επιτρέπει σε έναν νέο πελάτη να αφαιρέσει λίγο το άγχος και την οικονομική επιβάρυνση της διαδικασίας.

Αυτό δεν είναι κάτι που προσφέρει ο IONOS.

Φροντίσαμε να επικοινωνήσουμε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μέσω ζωντανής συνομιλίας. Σύμφωνα με τον Jean από την υποστήριξη πελατών, δεν προσφέρουν δωρεάν μεταφορά και δεν μπορούσε να δώσει μια σταθερή απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τιμολόγηση.

Σύμφωνα με τον Jean, η διαδικασία μεταφοράς πρέπει να αναφέρεται ξεχωριστά στους πελάτες, επειδή χρεώνεται ανά ώρα.

Κόστος, σχέδια και τρόποι πληρωμής του IONOS

Το IONOS διαθέτει δύο διαφορετικές ποικιλίες κοινών υπηρεσιών φιλοξενίας, καθεμία με τρία πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων για να διαλέξετε.

Πρώτον, προσφέρουν φιλοξενία Linux – η οποία ονομάζεται Web Hosting στον επίσημο ιστότοπο.

Προσφέρουν επίσης φιλοξενία των Windows. Προφανώς, αυτές οι διαφορετικές παραλλαγές της κοινής φιλοξενίας λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Και οι δύο έχουν καλή τιμή, αλλά έχετε περισσότερες δυνατότητες με την επιλογή των Windows. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης έχει τρία διαφορετικά επίπεδα για να διαλέξετε.

Ας ξεκινήσουμε με το Linux:

 • Το πρόγραμμα Linux Essential είναι ένα πακέτο μη-κινδύνου μηνιαίως. Κοστίζει 4 $ το μήνα. Αυτό το επίπεδο λειτουργεί καλύτερα για έναν ιστότοπο και προσφέρει 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Όποιος αγοράσει αυτό το επίπεδο λαμβάνει επίσης 10 λογαριασμούς email και έναν δωρεάν τομέα για ένα έτος. Έχει ένα επίπεδο απόδοσης που επιτρέπει έως και 50 επισκέπτες ανά λεπτό στον ιστότοπό σας.
 • Το επιχειρηματικό επίπεδο ξεκινά από 1 $ για τον πρώτο μήνα και μετά αυξάνεται στα 8 $ ανά μήνα χωρίς δέσμευση. Οι χρήστες σε αυτό το επίπεδο μπορούν να έχουν απεριόριστους ιστότοπους με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Λαμβάνουν επίσης έως και 50 λογαριασμούς email και έναν δωρεάν τομέα για περίοδο ενός έτους. Οι ιστότοποι σε αυτό το επίπεδο είναι βελτιστοποιημένοι για έως και 200 ​​επισκέπτες ανά λεπτό.
 • Το επίπεδο εμπειρογνωμόνων κοστίζει 14 $ ανά μήνα και μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. Περιλαμβάνει επίσης απεριόριστους ιστότοπους, χώρο αποθήκευσης και βάσεις δεδομένων με δωρεάν τομέα ενός έτους και έως 100 λογαριασμούς email. Οι ιστότοποι στο πρόγραμμα Expert είναι βελτιστοποιημένοι για έως και 500 επισκέπτες ανά λεπτό. Περιλαμβάνονται επίσης η προστασία από κακόβουλο λογισμικό SiteScan και ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

Η Ionos μοιράστηκε τις τιμές φιλοξενίας linux

Από την πλευρά των Windows, έχετε πολλά μεγαλύτερα σχέδια που συνοδεύουν μια περίοδο δέσμευσης.

 • Το επιχειρηματικό σχέδιο λειτουργεί για έναν ιστότοπο ή έργο. Είναι 1 $ ανά μήνα για 12 μήνες και στη συνέχεια ανανεώνεται στα 8 $ ανά μήνα. Παίρνετε 100 GB αποθηκευτικού χώρου, 25 λογαριασμούς email και έναν δωρεάν τομέα.
 • Το σχέδιο Pro διατίθεται επίσης σε 1 $ ανά μήνα για μια περίοδο έξι μηνών και στη συνέχεια ανανεώνεται στα 10 $ ανά μήνα. Είναι καλό ή έως και πέντε ιστότοπους και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 250 GB. Οι συνδρομητές λαμβάνουν 100 λογαριασμούς email και έναν δωρεάν τομέα.
 • Το σχέδιο εμπειρογνωμόνων είναι το υψηλότερο από τα τρία επίπεδα των Windows. Όπως και οι άλλοι, ξεκινά από 1 $ ανά μήνα και συνεχίζεται ως έχει για μια περίοδο έξι μηνών. Μετά από αυτό, είναι 14 $ το μήνα. Η IONOS λέει ότι είναι καλύτερο για έως και 50 ιστότοπους και έχει 500 GB αποθηκευτικού χώρου. Ένας δωρεάν τομέας και 500 λογαριασμοί email συνοδεύονται από αυτό το πρόγραμμα, μαζί με ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

Η Ionos μοιράστηκε τιμολόγηση φιλοξενίας παραθύρων

Η IONOS δέχεται πληρωμές μέσω PayPal και πιστωτικής κάρτας.

Προτείνουμε το IONOS?

Ναι, το κάνουμε.

Τα ευέλικτα σχέδιά τους τόσο για Linux όσο και για Windows είναι προσιτά και περιλαμβάνουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Η γρήγορη υποστήριξη πελατών που βιώσαμε ήταν επίσης ένα τεράστιο φτερό στο καπάκι της.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, δεν μπορείτε να εγγραφείτε μαζί τους στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και η προωθημένη τιμή 1,00 $ / μήνα ανανεώνεται σε πολύ υψηλότερα 8,00 $ / μήνα.

Η ασφάλεια SSL το καθιστά μια πολύ ασφαλή υπηρεσία και μας άρεσε πραγματικά ότι παρέχεται με έναν δωρεάν τομέα. Αν και δεν σημειώνει τόσες νίκες όπως, ας πούμε, κάτι σαν το Bluehost, εξακολουθεί να είναι ένας αξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας που θα ολοκληρώσει τη δουλειά, εκεί ακριβώς με το GoDaddy.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Έχετε χρησιμοποιήσει το IONOS στο παρελθόν; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφήσετε μια κριτική παρακάτω – καλό ή κακό – δεν έχει σημασία όσο είναι χρήσιμο για τους επισκέπτες μας. Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author